Ujë të ngrohtë kat HANDS veta mbi dysheme druri

Author: | 2019/09/01

Nëse do të bëjë ngrohje rrezatues kat në shtëpi prej druri ...

Në shtëpitë private izolim është i rëndësishëm. Një nga sipërfaqet, që është dimri më i ftohtë, ajo konsiderohet terren. Mënyrat për të izolojnë atë, ka shumë. Më efektive është katin e ujit, në një shtëpi prej druri, ajo mund të jetë konfiguruar në një mishërim më e lehtë - duke përdorur raft modulare apo sistem dërrasë.

Trust procesin e kryerjes së një profesionist ose të bëjë atë vetë varet në dëshirën tuaj. Ne do të përpiqemi për të gjetur se cili opcion është optimale për një shtëpi prej druri.

ngrohje underfloor Uji - specifikat e tyre

Ky sistemi i ngrohjes është konsideruar ekspertët më të suksesshme për ngrohje. Ai përbëhet nga tuba plastike, të cilat janë të përcaktuara në sipërfaqe kat. Mbi ta qarkullon ujë të nxehtë, e cila jep nxehtësinë e saj në katin e mbulon.

Përparësia e kësaj metode është ngrohja e të gjithë sipërfaqen e katit dhe shpërndarjen uniforme të ngrohjes në dhomë, në kontrast me sistemin radiator. Një tjetër avantazh është momenti dhe se të gjitha elementet e sistemit janë mbulon kat e mbyllur, nuk do të marrë shumë hapësirë ​​në dhomë dhe është e përkushtuar që të mos shkelë pamjen e saj të jashtme.

Pajisjet e katit të ngrohtë të ujit në një shtëpi prej druri do të ju lejojnë për të krijuar një atmosferë të rehatshme në dhomë dhe mund të përdoret si sistemin kryesor të ngrohjes. Megjithatë, metoda e instalimit të saj, ka disa, dhe të cilat një për të zgjedhur varet nga karakteristikat e projektimit të ndërtesës.

Karakteristikat e sistemit në një shtëpi prej druri

Për ndërtesa, e bërë nga materiale natyrore, zgjidhja më e mirë do të ishte një nga sistemet e ujit në dysheme, e cila nuk ka të bëjë çimento. Për të shpjeguar atë thjesht. Një dizajn në të cilin mallë është i pranishëm, ka një peshë të madhe, për të cilat mbivendosen në një shtëpi prej druri është e tepruar.

Në këtë rast, një nga sistemet që përdorin fjalën e ujit:

 • modulare
 • reechnyh

dysheme druri ujë të ngrohtë janë përdorur është në ndërtimin e mburojës apo të shtëpive të drurit dhe hedhur direkt në joists dhe subfloor, në bazë të tyre. Këto sisteme kanë dallime strukturore. Përdorimit të parë gatshme modulet në të cilat janë bërë kanale për tubacioneve dhe pllaka, dhe elementët e dytë të sistemit të vendosur midis tabelat ose fragmente chipboard.

Instalimi i një prej sistemeve që konsiderohen për të krijuar një një nga subfloor këtij lloji në të cilën është hedhur dysheme. Kështu materiale druri mund të jetë bërë pirg direkt në pjatë alumini dhe linoleum ose Perpunues tjegullash kërkohet në formën e një bordi DSP. Ajo në mënyrë të barabartë do të shpërndajë ngarkesën e pallto përfunduar me strukturën dysheme, dhe gjithashtu kontribuon në stabilizimin e temperaturës sipërfaqësore.

Përzgjedhja e një nga metodat e rishikuara të instalimit, uji i ngrohtë kati nuk hidhen në mishërim të saj. Para se të filloni ndonjë punë të nevojshme për të zhvilluar një projekt sistem ngrohje, e cila duhet të marrë parasysh strukturën e arkitekturës dhe madje edhe dizajnin e saj.

Kjo është për shkak të specifikave të shtëpive prej druri:

 • Gjatë vitit të parë të mureve mund të tkurret deri në 5%, të cilat duhet të merren parasysh kur hedhjen tuba
 • Për të shmangur tharje dhe plasaritje prej druri, apo në të kundërtën prishjen e saj, ajo është e nevojshme për të mbajtur një atmosferë të caktuar në dhomë

Vetëm duke e ditur të gjitha këto karakteristika mund të arrihen rezultate më të mira në rigjenerimin e katit të ujit. Instalimi i saj zakonisht fillon me shtrimin e ndërmjetme shtresës ngrohje-izolues, duke parandaluar rrjedhjet ngrohjes poshtë. Por trarëve prej druri mbushur me voids izoluese vetë janë izolant ngrohjes, në mënyrë që zbatimi i shtresës shtesë nuk është e nevojshme.

Të jetë i sigurt për të paguar vëmendjen për shpërndarjen e duhur të nxehtësisë që vjen nga gypat. Për këtë dizajn sistem përfshin fletë metalike prej alumini, ajo duhet të ketë një trashësi llogaritje përkatëse.

Kur në rritje raft sistemin e ngrohjes me ujë është e nevojshme për të vëzhguar stacking hap dhe dendësia e fletë metalike të përshtaten tuba, pasi ajo transferon ngrohjes në katin e mbulon.

fut duhur lartësinë e kompensatë ose OSB, gjithashtu kontribuon në ngrohjen më të madhe pola.Bolshim plus sistemi druri për ngrohje kat është se ajo mund të fillojë menjëherë në fund të rritje.

Duke shqyrtuar nuanca themelore në kryerjen e ndërtesave golfit ujit termal prej druri mund të vendosë nëse për të kryer të gjitha punët vetë ose besojë ato të profesionistëve. Një rol të rëndësishëm në trajtimin e kësaj çështjeje luan çmimet, e konsiderojnë atë që është e përfshirë në to.

Kosto dhe Çmimeve

Si për të llogaritur se sa do të derdh sisteme ngrohje në dysheme pajisje? Çmimi për të përbëhet nga dy komponentë - kostoja e komponentëve dhe shërbimeve për punën e instalimit.

Nëse krahasojmë fjalën e ujit në një shtëpi prej druri me sistem tradicional ngrohje radiator, kjo e fundit është shumë më pak e shtrenjtë, por ajo i jep mënyrë për të ngrohtë në dysheme në shumë tregues të tjerë.

Për të përmendur çmimi nuk mund të jetë, pasi ajo është vlerësuar për çdo kompani më vete. Nëse marrim parasysh shifrat mesatare, ata përbëjnë rreth 550 rubla për 1 m². Kostoja e instalimit të krehër, me instalimin e kolektorit mbyllje, është rreth 5.000 rubla. Duke ditur zonën e dhomës në të cilën ajo është e nevojshme për të krijuar një sistem të kateve të ujit të ngrohtë mund të llogaritur koston totale të këtë dizajn.

Për ata që kanë vendosur për të kursyer para dhe për të kryer të gjitha punët vetë, ekspertët rekomandojnë para-shqyrtojë të gjitha fazat e punës, dhe vetëm pastaj të fillojë instalimin. Ky sistem bazohet në qarkullim të lëngshme dhe rrjedhje të mundshme, e cila është mjaft e vështirë për të hequr për shkak të kuvendit të pahijshme të ndërtimit, kështu që të gjitha lidhjet duhet të kontrollohet para kat që mbulon dysheme është ekzekutuar.

opsion ideal për ngrohje për sektorin privat

Sistemi druri kat me ujë të ngrohtë për shkak të aftësisë së tyre të veçantë për të siguruar kushte më të rehatshme të jetesës. Ajo mund të përdoret edhe si burim kryesor dhe ndihmëse ngrohjes në dhomë, dhe ajo ofron ngrohje uniforme.

Megjithatë, kjo nuk do të zvogëlojë lagështia e ajrit nuk krijon rryma convection dhe mund të zvogëlojë shpenzimet e ngrohjes me gati 15%. Edhe pse instalimi i katit ujë të ngrohtë në një shtëpi prej druri ka karakteristikat e veta, ajo i përshtatet të përkryer në konceptin e banimit suburbane mjedisore, dhe ju lejon për të ruajtur në atë Temperatura optimale për vendbanimin.

Artikujt:

 1. Bëni një kat të ngrohtë ujë me duart e tyre
 2. Zgjidhni Kati rrezatues për ballkone dhe loggias
 3. Faza teknologji shtrimin e ngrohje underfloor ujit
 4. Ne zgjidhni përbërësit së bashku për dysheme ujit
 5. Zgjedhja në katin më të mirë në një shtëpi prej druri
Lexo më shumë:   nëse KOLEKSIONISTEVE kërcënuar ÇFARË DUHET BËRËKati rrezatues në një shtëpi private me duart e tij, fotot ...

Përmbajtja:

puna përgatitore dhe llogaritja e materialeve
Skemave hedhjen e ujit kat të ngrohtë
izolim të ngrohjes dhe fasteners për ujë underfloor ngrohje
recetave zgjedhje, gatim dhe derdhje konkrete
ngrohje autonome Lehtë për dysheme druri

kati rrezatues në një shtëpi private me duart e veta
kati rrezatues në një shtëpi private me duart e veta

Për komoditetin e përdorimit të ngrohje underfloor nuk mund të flas, ky lloj i ngrohjes është shumë popullor në shtëpi private, si efektiv dhe ka efikasitet të lartë. Pavarësisht nga fakti se ky lloj i punës nuk është shumë më e vështirë se të tjerët lidhur me rregullimin e fundit në lehtësi dhe komoditetin e shtëpive të tyre, pak e dinë se si të bëjnë një ngrohje të ngrohtë kat nga duart e tyre.

Çështjet teorike dhe praktike që lidhen me vetë-vlerësimin dhe rregullimin e ngrohjes së dyshemesë me ujë në hapësira të vogla të tilla si një apartament apo zyra.

puna përgatitore dhe llogaritja e materialeve

një punë të tillë të kërkuar, si instalimin e ngrohjes kat me duart e tij duhet të fillojë me përgatitjen e materialeve dhe planifikimit. Të thuash të drejtën, llogaritja e saktë mund të bëhet vetëm nga profesionistë me informacion në lidhje me nivelin e humbjes së nxehtësisë në dhomë. Por, për nevojat individuale shpesh përdorin llogaritjet e përafërta që përmbushin kërkesat.

Tuba për ngrohje në dysheme
Tuba për ngrohje në dysheme

Së pari ju duhet për të nxjerrë një plan të vendosjes së gypave. Të qarta dhe më të dukshme të nxirren vetëm në letër në kafaz diagram dysheme të ndezur në të cilën mund të llogaritet nga hapësira kuadraturë. Çdo qelizë do të përputhen hapin - distanca në mes të tubave.

diagram llogaritur për underfloor ujit
diagram llogaritur për underfloor ujit

Për zonat klimë të butë:

 • Me izolim të mirë të shtëpisë dhe dritaret, distanca në mes kthesave ngjitur tub mund të bëhet 15-20 cm;
 • Nëse muret nuk janë të izoluar, 10-15 cm.
 • Dhoma te bollshme, ku muret e ftohtë, dhe disa - të ngrohtë, të bëjë një katran ndryshueshme: në afërsi të mureve të ftohta distanca midis mbështjellje ngjitur e gypave është i vogël, por si ju merrni më afër mureve të ngrohtë - atë të rritet.

Çfarë kat është i përshtatshëm për ngrohje në dysheme

gabim i madh i bërë nga ata që janë planifikuar në një kat të ngrohtë me parket hedhur dhe dysheme druri të trasha. Wood kryen ngrohjes dobët, dhe do të parandaluar nxehtësinë e dhomës. Efikasiteti i ngrohjes mund të jetë edhe më e ulët se ajo e shpenzimeve radiator dhe ngrohjes - është shumë e madhe.

Veshje ideal për ngrohje në dysheme - kjo është guri, qeramike ose gresi pllaka. Ngrohur up, ajo do të jetë mirë për të mbajtur ngrohtë, dhe kjo është alternativa më e mirë për kuzhinë ose banjë. Në zonat ku kat është e ngrohtë - shumë i dhënë pas luajtur fëmijët, dhe ecin zbathur atje nicer se sa në parket druri.

Pothuajse opsioni më i keq i parket, por më i përshtatshëm për një dhomë mysafir ose gjumi - linoleum dhe laminat. Këto materiale janë kaluar mirë të ngrohjes dhe do të ulë efikasitetin e ngrohjen e ujit. Kur kjo laminat duhet të zgjidhen trashësi minimale, ndërsa linoleum - pa një ngrohje të substrate.

E rëndësishme!

Kur të nxehtë, shumë materiale sintetike mund të japin off tymi të dëmshme. Prandaj, mbulesa kat me komponente kimike duhet të vuloset nga prodhuesi i mundësisë së përdorimit të tyre në një zonë banimi në një kat të ngrohtë.

Baza ngrohje nën dysheme

Në qoftë se kjo është një shtëpi me tavane konkrete, opsioni më i kapshëm konvencionale - kjo është një mallë konkrete me ngrohjen e ujit. E njëjta metodë është aplikuar për të parë cottages (terren) dysheme private, nëse subfloor është për jastëk rërë e cila është pozicionuar direkt në terren.

Në shtëpi me një tavan prej druri personifikime të pazbatueshme. joists druri thjesht nuk do të përballojë peshën e madhe e lidhjeve konkrete, pa marrë parasysh sa e hollë që ishte. Në këtë rast, zbatohen një version të lehtë të ngrohje underfloor, e cila do të diskutohet në një seksion të veçantë.

Përafrimin bazat para se të bëni një kat të ngrohtë
Përafrimin bazat para se të bëni një kat të ngrohtë

Instalimi duart ngrohje underfloor veta fillon me përgatitjen e bazës. Baza për krijimin e një kat të ngrohtë duhet të jetë e qetë, pa gunga dhe hollows. Dallimi maksimal i lejuar është 5 mm. Nëse thellësia sipërfaqja defekti është 12 cm, nevoja për të mbushur dhe shtresa të qetë e hollë e granit braktisjes (çakëll), me një madhësi kokërr deri 5mm. Në krye të shtresës së shtrirjes është e nevojshme për të hedhur kasetë dhe kur hedhjen izolim të ecin në bordet druri. Përndryshe vetë shtresë leveling bëhet një burim i parregullsive.

Skemat hedhjen ngrohje underfloor ujit

Skema më e zakonshme e hedhjen e ujit kat - kërmilli dhe spirale. Kërmilli në mënyrë të barabartë ngroh të gjithë zonën kat. Por me një model spirale mund të sigurojë një nivel më të madh të ngrohjes në zonën më të ftohtë të dhomës. Për këtë, tub i pari dega përmes të cilit rrjedh ujë të nxehtë, janë vendosur atje. Në vizatim përfunduar përcaktohet nga gjatësia e saktë të tub.

Ujë underfloor ngrohje me Skemën duart e tyre
Ujë underfloor ngrohje me Skemën duart e tyre

E rëndësishme!

Për ngrohje underfloor është përdorur vetëm pjesë solide e tub! Nëse hapësirë ​​në tokë është shumë i madh - ajo është planifikuar disa qarqeve ngrohje. çdo gjatësi tub lak nuk duhet të kalojë 100 m. Përndryshe, shumë presion do të duhet të kërkohet për normën normale të rrjedhës ftohës. Nga zona, kjo korrespondon me 15 sq.m.

Kati i ujit me duart tuaja është bërë e mirë nga tub multilayer me një diametër prej 16 mm. Është e lehtë për të bëj me një rreze mjaft të vogël dhe të punojnë me të në mënyrë që ajo është më i përshtatshëm se sa me një tub prej polietileni ndër-lidhura. Diametri tub nga 20 mm është e padëshirueshme për t'u përdorur. Diametri i madh kërkon një rritje në trashësinë e betonit, e cila keq ndikon në efikasitetin e sistemit të ngrohjes.

Normalisht, konsumi tub per 1 sq.m. Zona është:

 • 10 m në një fushë prej 10 cm;
 • 6.75 m në një fushë prej 15 cm.

Zgjedhja e izolimit dhe fasteners për ngrohje në dysheme të ujit

Në mënyrë që të mos të ngrohjes shkon poshtë - është hedhur në shtresën bazë të shkumë të dendur. densitet izoluese nuk është më pak se 25, preferueshem - 35 kg / cu.m. penopolisterol lehtë thjesht zhubros nën peshën e shtresës së betonit.

Izolimi dhe Heat reflektor

Trashësia optimale e izolimit - 5 cm, kur hedhjen në tokë ose, në qoftë se e dëshiruar mbrojtje në rritje nga të ftohtit, kur niveli i ulët nuk është zonë e nxehtë, trashësi izolimin mund të reduktohet në 10 cm për të minimizuar humbjet termike - .. është e rekomanduar gjatë izolimin vë ekran termikisht reflektues i filmit metallized. Kjo mund të jetë:

 • Penofol (metalizuar shkumë polietileni);
 • ekran reflektues shkumë, ngjit pas radiatorëve;
 • Sheshte ushqimet varaku prej alumini.
Kati i ngrohtë me duart e tyre - nënshkrimin e nyjeve izolim
Kati i ngrohtë me duart e tyre - nënshkrimin e nyjeve izolim

shtresë metallized është shkatërruar shpejt nga veprime konkrete agresive, kështu që vetë ekran është gjithashtu në nevojë për mbrojtje. Një mbrojtje e tillë është film polietileni e cila është përdorur për hothouses dhe serat. Trashësia Filmi duhet të jetë 75-100 mikron.

Përveç kësaj, ai siguron lagështinë e nevojshme për pjekjen e lidhjeve konkrete gjatë gjithë periudhës së ngurtësim të saj. copa film duhet të jenë të përcaktuara mbivendosjes një prokleivat kryqëzim vulosur me shirit.

Fiksimin e përbashkët për ngrohjen e tubave të ujit

Në izolim termik për tubat fasteners instaluar. Qëllimi i tij - për të siguruar degët ngjitur e tub dhe vendin e saj në territorin e katit në pajtim të plotë me planin paraprak. Fasteners mban tub deri mallë konkrete nuk do të marrë shkallën e dëshiruar të fortësisë. Duke përdorur montimet lehtëson instalimin kat dhe siguron vendosjen e duhur të tub në trashësi të pad konkrete.

Lexo më shumë:   duke lëvizur në Republikën Çeke për të përhershëm NGA RUSIA

Fasteners mund të jetë shims veçanta metalike, metalike ngjitur rrjetë teli, formatimin e teksteve plastike që prishpilivayut tub në bazë shkumë.

lloje të ndryshme të fasteners për një ujë të ngrohtë kat
lloje të ndryshme të fasteners për një ujë të ngrohtë kat
 1. pllaka metalike janë përdorur me rritjen e trashësisë së pad konkrete. Ata janë ngritur pak në lidhje me izolant tub, kështu që është më afër me sipërfaqen e sipërme të pad konkrete. Tube thjesht snaps në kllapa kaçurrel pushim.
 2. rrjetë metalike jo vetëm siguron tub, por edhe përforcon shtresa e pad konkrete. copa tub i lidhur me rrjetë teli apo lidhjet plastike. Flow shul është 2 copë. metër linear. Në vende arrestimi mund të përdorni pajisje shtesë.
 3. kllapa plastike janë vendosur me dorë. Ata prishpilivayut tub për plastik si styling saj. kate Semi-nxehtë janë bërë me duart e tyre me ndihmën e një stapler veçantë. Por blerja e tij është e justifikuar vetëm me përdorimin intensiv profesional.
Hedhjen e ngrohjes kat ujit në shtojcën plastike
Hedhjen e ngrohjes kat ujit në shtojcën plastike

Në vitet e fundit, prodhuesit e sistemeve ngrohje underfloor filluan të ofrojnë një zgjidhje shumë të përshtatshëm. Këto përfshijnë fletët e veçanta të shkumë të dendur plastik me një sipërfaqe të profilizuar. Në mënyrë tipike, sipërfaqja e fletëve të tilla është një ndërprerje e grooves apo rreshtave të elementeve të projektimit mes të cilave gypat e ngrohjes janë të përcaktuara lehtësisht.

Sipërfaqja e fletë estrudirovannaya qetë, të gjitha poret janë të mbyllura dhe një film shtesë hidroizolim nuk është e nevojshme për të. Me grooves veçanta termorezak në shkumë plastik mund të jenë prerë dhe në mënyrë të pavarur. Por, për këtë punë duhet të paktën përvojë minimale.

E rëndësishme!

tub Përbërja furnizuar në mbështjellje. Kur hedhjen bight mbështjellë tub rrugën vendosje. Është e pamundur për të tërhequr jashtë tub hedhjen gjiret, pasi kjo do të shkaktonte gjarpërues e saj dhe mund të shkaktojë delamination brendshëm të shtresave.

Zgjedhja e formulimit, përgatitjes dhe konkrete derdhje

Hidh tub konkrete mund vetëm pasi ata janë bërë pirg tërësisht, janë të lidhura me mbledhësit janë të mbushura me ujë dhe nën presion në 4 bar. Para se të plotësojë nevojën për të mbështetur një tub nën këtë presion për disa ditë. Nëse ju gjeni një rrjedhje - ajo u eliminua menjëherë. Përveç nëse sistemi i ngrohjes nuk është ngritur ende - në vend të ujit në tub nga kompresor, e ajrit është injektuar dhe fikse valvulave topin presion.

Menjëherë pas presionit të injektimit të mund të ulen pak për shkak të straightening e tubave. Gjatë konkrete derdhje dhe shërimin e presionit të kontrollohet nëpërmjet një matës presioni lidhur.

Për të kompensuar për zgjerimin termik përgjatë të gjitha muret kapem fikje kasetë. Termik bllok zgjerim beton është 0.5 mm metër kur temperatura rritet me 40 gradë. Në qoftë se ngrohjes është vetëm 20 gradë, respektivisht, zgjerimi do të jetë dy herë më i vogël. Multiply gjatësinë extension në katin konkret të faqes më të gjatë dhe të krahasojnë vlerën e fituar me flutur shirit trashë.

Hedhjen kasetë fikje për ngrohje në dysheme
Hedhjen kasetë fikje për ngrohje në dysheme

Për apartamente të zakonshëm, si rregull, të vënë shirit të mjaftueshme vetëm përgjatë mureve dhe një prag derë. Gjithashtu kasetë flutur gjithashtu luan rolin e izolimit termik të mureve të ngrohje underfloor. Kjo metodë eliminon urave termike shkaktuar shpërndarje të panevojshme të ngrohjes.

Më tej, në disa raste, nyjet janë bërë:

 • kur gjatësia e ndonjë prej ambienteve të palëve të më shumë se 8 metra;
 • gjerësia dhe gjatësia e dhomës ndryshojnë me më shumë se dy herë;
 • zona e kati i kalon 30 sq.m.;
 • formën e dhomës ka një twists pak.

Për shirit zgjatur zgjerimin underfloor përbashkët me flutur zgjidhjen e çdo 10 metra e pads konkrete të lëvizjes në këto zona nuk është ndërprerë tub -. Dress vështirë rrudhë plastike (mundësisht) ose tub të mëdha diametër. Sunset tub mbrojtëse në jastëk konkret - jo më pak se 0.5 m në çdo anë.

E rëndësishme!

Recommended çdo qark vendosur në platformën dhe për të shmangur kryqëzimin e tubave të shumta dhe të përbashkët zgjerim.

Nëse ka një skemë për ndarjen e ngrohjes akumulimin tub në një vend (për shembull - në afërsi të rezervuarit), atëherë një pjesë e tub është e nevojshme për të vënë në izolant mëngë. Kjo do të ndihmojë për të shmangur overheating lokale dhe për të mbajtur të ngrohjes për zonat e dëshiruara kat.

Si për të bërë një dysheme ngrohje rrezatues: betonimit

Nëse konkrete për derdhje nuk sjellin, dhe i gatuar në vend, ju do të duhet komponentet në vijim:

 • çimento klasën 300 ose 400 - 1 Peshë pjesë;
 • rërë larë lumi - 1.9 v.ch;.
 • Madhësia e grimcuar gur 5-20 mm - 3.7 PBW

Kjo strukturë e betonit të rëndë. pesha e saj është deri në 2.5 m per 1 m³ përfunduar materiale.

Shumë njerëz preferojnë të heqin dorë rërë në beton për ngrohje në dysheme. Kjo është për shkak të përçueshmëri e saj të dobët termike. Prandaj, në përdorim praktikë dhe përzierje zhavorr-çimentos. Përbërja e tij është:

 • grimcuar granite 5-20 mm - 2 kova;
 • çimento - 1 kove;
 • granit shfaqjen mirë në 5 mm - 4 kova;
 • uji - 7 litra (është e mundur për të shtuar një tjetër 1 L, kur zgjidhja është shumë e trashë).

Granite kryen ngrohjes mirë, të tilla si konkrete ka një rezistencë shumë të ulët termike. Perberja e rekomanduar gjithashtu për të futur një fije të përforcuar, e cila është një fije të vogël plastike.

Fibra përforcuese për dysheme e ujit të ngrohtë
Fibra përforcuese për dysheme e ujit të ngrohtë

E rëndësishme!

Si pjesë e çdo kat të vetë-leveling duhet të jetë një plasticizer. Shuma e veçantë varet klasën e veçantë dhe qëllimin e drogës. Plasticizer nuk duhet të jetë ndonjë, por kjo është për ngrohje underfloor!

Nëse tub është bashkangjitur në rrip ose kllapa - në krye të saj është hedhur përforcuar rrjetë. Lartësia e mallë konkrete është zgjedhur nga 5 deri në 10 cm. Kjo është e nevojshme për të siguruar të paktën 3 cm më lart tub konkrete. Më pak i mbushur plasaritje shtresa. Një shumë të trasha betoni rrit Airbag humbjet gjatë transferimit të ngrohjes.

Kur zgjedh temperaturën e duhur konkrete dhe normale ajo fillon për të vendosur në vetëm 4 orë. Për të ruajtur lagështinë normale ajo duhet të jetë e mbuluar me film i papërshkueshëm nga uji, dhe kur sipërfaqja tharje - tallaze me ujë. Brenda 12 orëve konkrete ngrirë mund të përballojë peshën e personit. Por ripening e saj të plotë ndodh vetëm pas 28 ditësh. E gjithë kjo kohë, ju duhet të kujdeset për të lagështisë dhe për të ruajtur një presion të lartë në tubacione të përcaktuara. Vetëm pas kësaj periudhe ju mund të mbajë testin e parë termale këtë kat.

E rëndësishme!

Ashtu si në testin e parë, dhe më pas nuk mund të jetë shpejt ndezur ngrohje rrezatues kat në një temperaturë të lartë!

Dysheme

Në bazë të përfunduar konkrete mund të jetë ngjitur tjegull dhe shtrojat tjera për dysheme. Kështu përdorni ngjitës për underfloor. Nëse një tjegull bie në të përbashkët zgjerim, një pjesë e saj është e nevojshme për të zam, dhe e dyta - për të vënë në silikoni. Silicone ngjitës thith zhvendosjen termike e një baze, dhe tjegull nuk do plas mbitensionit.

Shtrimin e pllakave në dysheme të nxehtë në vend të një hendek kompensim
Shtrimin e pllakave në dysheme të nxehtë në vend të një hendek kompensim

ngrohje Lightweight kat për dysheme druri

Siç e përmenda më parë, për dysheme druri vendosen kat të lehtë të ngrohtë, pa një bllok betoni. Në këtë rast, sekuenca e punës mund të ndryshojnë pak në varësi të gjendjes së strukturës së vjetër dysheme dhe tavan.

Lexo më shumë:   ÇKA guy ISH ëndërr me të cilin ndanë LONG

Të ngrohjes nuk ka shkon poshtë - tub është hedhur nën izolim. Ajo mund të vendoset në mes të trarëve mbivendosen, dhe atëherë është më mirë për të përdorur leshi mineral, dhe mund të vë në një kat të vjetër thyer përafërt - ka nevojë për shkumë plastik me një dendësi prej 25-35 kg / cu.m. Për të shmangur formimin e vesës, një leshi mineral avullit pengesë membrana është vendosur. Në krye të joists mbushur projekt katin e parë.

uji lehtë kat me duart e tyre
uji lehtë kat me duart e tyre

Ashtu si për dysheme betoni, është e dëshirueshme për të hedhur në një ngrohës termikisht mburojë reflektuese fletë metalike ose penofol. Të gjitha nyjeve dhe seams duhet të jenë të regjistruar mbyllur fort.

Plastik shkumë direkt në joists dysheme, të cilat janë bordet gozhduar nën-kat. Në mes të bordeve duhet të mbeten mangësitë e rreth 2 cm për hedhjen tub. boshllëqe të ngjashme duhet të sigurohet në skajet e bordeve subfloor. Përndryshe, tub do të duhet të zgjedhin grooves anësore, dhe e cila mund të rezultojë në dëmtim të bordet.

Për të ngrohur është e shpërndarë në mënyrë të barabartë nëpër dysheme - rafte oxhak nuk është vetëm në brazdë, dhe në hendek të veçanta metalike, i projektuar për këtë qëllim. Transferet Metal ngrohur të gjithë sipërfaqen e saj të gjithë dhe të njëtrajtshme nxehet Finish pardesy. Rekomandimet e zgjedhjes së tij tashmë të dhënë më lart - kjo mund të laminuara me një tolerancë ndaj shtresë të nxehtë ose të ngurtë polimerik. parket parket trashë dhe më pak të përshtatshme për ngrohje underfloor.

Kati i ujit Skema hedhjen në një shtëpi prej druri
Kati i ujit Skema hedhjen në një shtëpi prej druri

Krahasuar me beton underfloor dizajn i lehtë është një shumë të shpejtë dhe kushton më pak. Një tjetër avantazh - aftësinë për të riparuar tubacionet e ujit në rast të një aksidenti. Problemet me tubami në dysheme betoni vetëm nga zëvendësimin e saj të plotë.

Disavantazhi kryesor i ngrohjes druri kat - një kapacitet shumë më të ulëta të ngrohjes.

këshill

Feed katin e nxehtë e ndërtesave të banimit ngrohje është e mundur vetëm me lejen e furnizuesit të energjisë termike. Të gjitha rekomandimet mbeten të vlefshme, edhe pse, në vetvete, ne rekomandojmë vendosjen në ngrohjes-rezistente filtër të ujit tub gji.

rezultat

Inteligjente ngrohjes pajisur në shtëpitë e tyre - kjo është një tjetër hap drejt një të rehatshme dhe të përshtatshme kushtet e jetesës për të gjithë familjen. Por, edhe në qoftë se ju nuk jeni në gjendje për të kryer këtë punë dhe kanë ftuar artistë - kjo njohuri do t'ju lejojë të marrë pjesë aktive në këtë proces.

Ujë të ngrohtë FLOOR INSTALIMI | RIGHT NOW

Përmbajtja:

1. Mount Teknologji
2. Foto instalimi i ngrohjes kat
3. Instalimi i ngrohjes kati kushtojë
4. Përfitimet e punuar me një kompani Newstroy

New - harruar edhe të vjetra. Edhe në Romën e lashtë në Therms (banjot) u vendosën kanale nëpërmjet të cilave erdhi uji të nxehtë. Sot, kur çmimi i energjisë kalon kufirin, dhe në përputhje me rrethanat ngrohje faturat prishin disponimin, shumë banorë të rajonit Kiev dhe kapitalit të zgjidhë problemin e vetmja mënyrë e duhur - të urdhërojë instalimin e ngrohje underfloor në Kiev. Book  riparim studio .

Ku për të filluar riparimin?

telefon

Telefononi na me telefon

(066) 955-55-83
(097) 055-55-96

makinë

Në banesën tuaj ekspert tonë
të lirë

vlerësim

Ju merrni një të plotë vlerësim për riparimin e banesave
të Lira

cilësi

Ne cilësore dhe në kohë për të riparuar
Pagesat sipas kontratës

garanci

Ne u japim 1 vit garanci në punën e kryer

Porosit Up


instalimi Teknologji e ngrohje në dysheme

Çmimi i instalimit të ngrohjes kat varet nga speciet. Le të shikojmë në secilin prej tyre.

1 Instalimi i ngrohjes kat ujit.
Këtu, nën tubat konkrete dysheme bërë pirg, dhe në krye me një mbulon kat ose tjegull. Sipas kalon tubacionet e ujit të nxehtë, kështu që ky opsion nuk është e pranueshme në këtë banesë me ngrohje qendrore.

2 montimin e ngrohje elektrike dysheme .
Seksionet e veçanta dhe Mats hedhur kabllo ngrohje. instalimin e tyre zhvillohet direkt në parket ose mbulon tjetër kat në mallë çimentos. Dhe pas termostat është furnizuar aktuale.

Ajo duhet të thuhet se kat të ngrohtë, instalimin e cila vjen nën këtë skemë krijon elektro shtesë - dhe magnetike fushat, dhe përveç kësaj, kostoja rritet elektrozatrat.

3 fletë metalike.
Kjo është një zgjidhje shumë efikas të energjisë. Për më tepër, instalimi i këtij lloji të kat është mjaft e thjeshtë. Nën çdo mbulon kat është hedhur direkt në kravatë filmit. Kjo çon në faktin se konkrete nuk është ndezur, domethënë gjinore, dmth reduktuar konsumin e energjisë. Aq më tepër për shkak se kjo ju lejon të ngarkoni kasetë kat nuk është mbi të gjithë sipërfaqen, dhe për shembull, në qendër të dhomës.


Photo instalimin e ngrohje në dysheme

http://www.metrzametrom.ru/
http://www.metrzametrom.ru/Orange pozuar ngrohje underfloor tub në një vend ndërtimi
Orange pozuar ngrohje underfloor tub në një vend ndërtimi

Kostoja e katit instalimit të ngrohjes

numër Emri i punës U rev. çmim
1 Mbushje baruti në dysheme në frontin e mallë m2 8.00
2 screeds Device majachnoj m2 80,00
3 lidhjet përforcim m2 30,00
4 hidroizolim lubricative m2 30,00
5 Pajisja ngrohje dysheme m2 140,00
6 thermostats për pajisjen e ngrohjes dysheme copë 150,00
7 Instalimi i katit të ujit të ngrohtë m2 300
8 Instalimi krehër copë 1500

Përfitimet underfloor tani NewStroy

Kompania jonë për gati 11 vjet që dyshemeja e ngrohtë, e cila instalimi ka ndihmuar klientët të kurseni të holla, më shumë se 4000 herë! Sa më shumë në mënyrë që të kthimit në një marrëveshje të tillë rreth 1.5 vjet. Imagjinoni, gjatë riparimit të ngrohjes tuaj kat pirg, vlera e së cilës është në dispozicion për instalim.

Prandaj, njëri prej thirrjes tuaj ose aplikim online është e mjaftueshme, çfarë do të përgjigjet në pyetjen: ". Sa është instalimi i ngrohjes kat" Pas të gjitha, për ju menjëherë falas që do të vijnë kujdestarin - një magjistar që pasi matjet e nevojshme do të shpallë koston e plotë të instalimit të ngrohjes underfloor. Besoni mua, ajo do të jetë shuma mjaft i pranueshëm. Libri  shtrirjes të dysheme druri . Aq më tepër për shkak të instalimit të ngrohjes kat, kjo ju lejon të heqin dorë nga ngrohje qendrore. Kjo është veçanërisht e vërtetë në shtëpi private.

na telefononi dhe të bëjë instalimin e ngrohje në dysheme, për shembull, ujë, elektrike ose infra të kuqe, çmimi i të cilit do të papritur ju. Tani shumë Make tilla kate OSBB, që do të jetë kostoja totale e ngrohjes për të gjithë banorët ishte e parëndësishme.

Sa kushton një riparimin e një apartament?

kozmetik

redecorating Kiev

1400
USD / m 2

shkaku Gager

riparimin euro

Euro riparim Kiev

3,500
USD / m 2

Zbritje 7% *
Call zamerschika

kapital

Remonti i Kievit

2,000
USD / m 2

shkaku Gager

* Zbritje specifikoni kushtet për menaxherin
me telefon (066) 955-55-83 ose (097) 055-55-96

** Çmimet e përafërta. Kostoja e saktë (vlerësim) për riparimin e banesës që ju
do të merrni pas largimit të ekspertëve tanë në këtë temë

Për ju, ne do të bëjmë më shumë dhe marrëveshje me përmbajtje të tillë:

1 vlerë final është fikse ;

2 Numri i lëndëve të llogaritur dhe jo subjekt për të ndryshuar ;

3 Ju do të merrni një raport ditor videos për të bërë punën për ditën;

Puna 4 Garanci kryer - 5 vjet ;

5 në rastet e mëposhtme të vonesës apo cilësisë së dobët të punës së kryer ju do të merrni një dënim .

Kjo është një marrëveshje e ndershme, dakord. Ajo merr parasysh, para së gjithash, interesat tuaja, apo jo? Sidomos që kostot e instalimit në dispozicion do të ju mundësojë në një tjetër fazë të riparimit të filluar kursyer paratë tuaja. Për të gjetur se çmimet nga kompania jonë, ju lutem kontaktoni menaxherët tanë ose të shkarkoni një listë të çmimeve. Edhe duke pasur parasysh rrethanat e tanishme ekonomike globale ne kemi provuar për të ruajtur normat më të përballueshme. Libri i një  rinovim banjo  gardian.

Dhe, sigurisht, ju presin një zbritje për të rendit të parë. Por të gjitha thirrjet e mëvonshme do të lishpovyshat këtë përqindje. Dhe kjo do të jetë shumë i dobishëm, apo jo?

Atëherë çfarë jeni duke pritur për të, na telefononi! Mjaftueshme për të paguar një pasuri për një apartament të ftohtë!

Related Shërbime:

Options pads vannoyRemont tualet në ambientet KieveRemont në sallonet e bukurisë KieveRemont korridor KieveDizayn KieveStroitelstvo KieveStroitelstvo spitalet në komplekset industriale në KieveStroitelstvo oxhak në Kiev

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars( 5 vlerësime, mesatarisht: 2.80 në bazë të 5)

Loading ...

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *