Pas klasës 9 Ku mund të shkoj për të mësuar

Author: | 2018/08/23

Ku të shkoni për të studiuar pas klasës 9: listën e profesioneve për vajzat
Ku të shkoni për të studiuar pas klasës 9: listën e profesioneve për vajzat

Është e njohur se arsimi i mesëm i lartë në shkollë gati për të marrë, jo të gjithë studentët. Çdo vit, një përqindje e caktuar e nëntë klasën e lënë klasat e shkollave dhe të hyjë në shkollat ​​për të marrë një diplomë. Çfarë motivet shtrëngojmë ata se ku për të hyrë dhe për çfarë profesioni të kushtojnë jetën e mëtejshme? Këto dhe pyetje të ngjashme janë të shqetësuar dhe të diplomuar veten, dhe prindërit e tyre. Në të vërtetë, lista e profesioneve që mund të marrë vajzat pas klasës së 9 është shumë i madh. Në 15 vjet, zgjidhni një, e cila do të duhet të lidhë jetën e tyre shumë të vështirë. Kjo është arsyeja pse ne kemi vendosur të kushtoj këtë çështje disa nene, një nga të cilat mund të ndihmojnë vajzat të vendosë se ku për të studiuar pas klasës së 9-të. Lista e profesioneve për vajzat gjithashtu do të paraqitet në materialet.

Nëse do të lënë shkollën pas klasës së 9

Shumë prindër kanë frikë të vendimit të fëmijës të mos për të vazhduar shkollimin e tyre në shkollën pas klasës së 9-të. Pasi në imagjinatën e fotografive pop pikëlluar për të gjitha llojet e shkollave profesionale, shkollat ​​e mesme të veçantë dhe portier profesionit. Por prindërit nuk duan këtë për vajzën e tij të dashur.

Në fakt, në faktin se vajza e tij mendon për pranim pas 9 viteve të shkollimit, nuk ka asgjë të keqe, dhe madje edhe një numër të avantazhe.

 1. Për të diplomuarit e 9 klasave të një numër më i madh i vendeve të buxhetit është planifikuar në institucionet arsimore (e cila është shumë e rëndësishme për familjet e mëdha, të ardhura të ulëta).
 2. Në konvikt, në klasën e djeshme shkolla 9-lehtë për të marrë shtretër, në vend se të diplomuarit e shkollave të mesme.
 3. Marrë pas klasës së 9, studentët do të marrin një profesion që u lejon atyre për të filluar punën dhe të vazhdojnë studimet e tyre në universitetin në mungesë.
 4. Ai u diplomua nga kolegji ose shkolla për të njëjtat 2 vjet si moshatarët e tyre të 10-11, të diplomuarit mund të marrin arsimin e lartë në shkollën e mesme në një program të përshpejtuar për 2-3 vjet (në vend të 5-6 vjet).
 5. Para se të bëhej e pavarur.

Por, në vendimin për të hyrë në shkollat ​​teknike dhe institucione të tjera arsimore pas 9 klasa kanë mangësi të caktuara.

 1. Regjistrimi, dje e nëntë-zakonisht lënë në shtëpi prindërore, duke shkaktuar eksitim dhe përvojat e prindërve në lidhje me të.
 2. Në moshën 15, shumica e adoleshencë nuk e mjaft të kuptojnë se çfarë ata do të donte të bëhej në të ardhmen, kështu që zgjedhja e profesionit pas klasës së 9-të është i mbushur me gabime dhe zhgënjimet.
 3. Ndonjëherë vendimi për pranim pas klasës së 9 duket për shkak të rezultatin e ulët mesatare e certifikatës së arsimit të mesëm të ulët, si një klasë 10-fëmijë nuk ka marrë në konkurs. Në këtë rast, ekziston rreziku të mos kalojë konkurrencën dhe në institucion tjetër arsimor në specialitet e dëshiruar. Hyrje është një studim në një departament të paguar, ose zgjidhni një specialitet "të lirë", por kjo nuk është gjithmonë kështu, pa marrë parasysh çfarë aplikanti donte për të marrë.

Si te zgjidhni

Nëse një vajza e rritur shumë kohë para përfundimit të klasës së 9 rendit listën e profesioneve të përshtatshme dhe të zgjedhin për veten e tyre se çfarë do të ngushtë, do të jetë vetëm një plus. Shpesh, megjithatë, vajzat vendosin për të vepruar në një shkollë të veçantë vetëm atëherë se nuk është miku i saj, me të cilët ata prodruzhili shumë vite.

Nëse zgjedhja e profesionit në fund të klasës së 9 srostaetsya jo, ju mund të përpiquni të vazhdojnë studimet e tyre në shkollën në klasën e 11-të, duke lejuar një rezultat mesatar. Nëse ndonjë dëshirë ose mundësi të vazhdojnë studimet e tyre në shkolla nuk është, atëherë ju duhet të bëjë çdo përpjekje dhe për të përcaktuar, si një sferë e aktivitetit është më e përshtatshme. Prindërit mund dhe madje duhet të jenë të përfshirë në mënyrë aktive në zgjedhjen e një bijë profesion, por nuk imponojnë pikëpamjet e tyre, por vetëm një udhëzues.

Në mënyrë që të përcaktohet në të cilën objekti është më e mirë për të zhyten, mund të janë analizuar aftësitë e tyre, karakterin, të kalojë testet për orientim në karrierë paraprakisht për të vizituar shkollat ​​e zgjedhura (në pranverë shpesh mbajnë ditët e hapura).

Ku të shkoni për të studiuar pas klasës së 9

Ndonjëherë vendimi për të vepruar pas klasës së 9-të ndikojë në rezultate të ulëta të fituara nga subjektet në shkollë. Prandaj, vajza po merr arsimim të mëtejshëm në kolegje apo shkolla teknike.

Avantazhi i kësaj forme të trajnimit është aftësia për të marrë një tregti tashmë për 2-3 vjet, pas së cilës ajo do të jetë në gjendje për të punuar në një specialitet dhe në qoftë se ju doni të regjistrohen në arsimin në distancë në universitet.

Për të ndjekur arsimin e lartë pas duke studiuar në shkollë apo kolegj shpesh është më i përshtatshëm për familjet me të ardhura të cilët nuk janë në gjendje të paguajnë për trajnim të shtrenjta në universitete.

Nëse një vajzë dëshiron të marrë një profesion sa më shpejt të jetë e mundur, atëherë ne mund të mësojmë nga kurset e ngushtë të profilit, dhe pastaj të shkojnë për të punuar në specialitet e tyre. Pas diplomimit dhe fillimin e punës mund të regjistrohen për departamentin korrespondencë në kolegj.

Si për të lehtësuar pranimin pas klasës së 9

Zgjedhja ku për të studiuar pas klasës së 9, ju duhet të peshojnë rëndë "pro" dhe "kundra". Nëse, pas marrjes arsimin srednespeialnogo është planifikuar të vazhdojë të hyrë në universitet, ajo është më mirë për të zgjedhur një profesion për të cilin ajo do të jetë e mundur për të vazhduar arsimimin e tyre, por nuk e fillojnë atë përsëri. Për shembull, në qoftë se keni ndërmend të marrë të profesionit mjekësor, por fillimisht të shkojnë në "pleqsh". Duke zotëruar profesionin e infermierit, ju mund të aplikoni në universitet dhe duke vazhduar për të punuar në një specialitet, të marrin arsimin e lartë. Edhe pse, duhet thënë se institucionet mjekësore të departamentit korrespondencës nuk është dhënë. Por ende, është më mirë se duke marrë një diplomë floktar, vazhdojnë trajnimin si një inxhinier.

Përzgjedhja shkollën paraprakisht për të gjetur se çfarë artikuj që ju duhet të marrë për t'u bashkuar, çfarë dokumente ju duhet të përgatisin, nëse ndonjë përfitimet janë në dispozicion për aplikantët. Ajo do të jetë mirë për të tërhequr jashtë shkollës për të përmirësuar GPA e tyre, ai shpesh luan një rol vendimtar në pranimin e aplikantit.

Punë kryesore për vajzat pas klasës së 9

Në këtë seksion, ne i japim një profesione pak se vajzat mund të merrni në qoftë se do të vijë pas klasës së 9-të.

infermiere

profesioni fisnik i stafit pleqsh. Detyra kryesore e infermiereve - plotësimi i recetave të gjithë mjekut përshkruara për pacientët. Ne mund të themi se kjo është asistent i parë te mjeku. Nuk është e nevojshme të supozohet se shumë nga infermieret - vetëm pikoj dhe injeksione. Ajo është një anëtar i domosdoshëm i procesit mjekësore.

Në varësi të fushës së profesionit infermiere ka ekspertizë të gjerë:

 • kreu infermiere. Nuk duhet të jetë një i arsimit të lartë, e cila mund të merret pas zhvillimit të profesionit në drejtim të "pleqsh". Detyrat e një infermiere të lartë përfshijnë organizimin e punës së stafit të spitalit, ndarjen e përgjegjësive dhe kontrollin mbi zbatimin e tyre.
 • kreu infermiere. Ky post është menduar nga një administrator i ekipit mjekësor. Përgjegjësitë përfshijnë menaxhimin dhe mbikëqyrjen e personelit infermieror, sigurimin e barnave dhe materialeve departamenteve.
 • Trajtimi infermiere - injeksione, droppers, analizon gardh - të gjitha përgjegjësitë e infermiere procedurale.
 • infermiere operativ punon në departamentin kirurgjikale. Detyrat e saj - mjete trajnimit, materialeve dhe të brendshme për operacionet.
 • infermiere qarkut - është një mjek asistent qarkut në pritje. Ajo gjithashtu mban patronazhin e pacientëve në shtëpi, kryerjen e shkresa.

manikyr / pedikyr

Pavarësisht nga fakti se tani ajo është shumë në modë dhe profesion popullor, ai është i përshtatshëm jo për të gjithë. Në qoftë se vajza ka shikim të dobët ose nëse ka probleme mbrapa, ajo është më mirë për të braktisur blerjen e një profesioni të tillë.

kuda-pojti-uchitsya-posle-9-klassa-spisok-professij-dlya-devushek.jpg

Plus është një kurbë të shkurtër të mësuarit dhe aftësinë për të shpejt të marrë në punë. Puna në sallonet vetëm kërkon aftësi. Nëse fëmija dëshiron të punoni nga shtëpia, të jenë të përgatitur për të marrë pjesë financiarisht në fazën fillestare të karrierës së tij profesionale, për shkak se ju keni nevojë për të blerë materialet dhe pajisjet për punë.

floktar

Profesioni floktar pak e ngjashme me manikyrist mëparshëm profesionit. të mësuarit të shpejtë, fillimi mund të jetë i shpejtë dhe i suksesshëm nëse vajza do të jetë në gjendje për të gjetur një vend në kabinën. Përndryshe është e nevojshme për të kërkuar për një vend për të punuar, për të blerë pajisje, mjete, materiale. E gjithë kjo është mjaft i shtrenjtë, por kur ju e konsideroni se sallonet e bukurisë janë tani shumë, konkurrenca duhet të jetë mjaft i lartë. Përndryshe, puna nuk mund të punojnë jashtë.

Ajo do të jetë interesante:   anën e majtë HURTS se ajo mund të jetë

kuda-pojti-uchitsya-posle-9-klassa-spisok-professij-dlya-devushek.jpg

Nuk është e rekomanduar për të punuar me vajzat për problemet e traktin e sipërm respirator, alergji, dhe shikim të dobët.

farmacist

Prania e arsimit farmaceutike jep të drejtën për të kryer punën e një farmacisti. Zona e aktiviteteve profesionale që kanë të bëjnë me implementimin e ilaçeve. Baza teorike përfshin njohjen e farmakologjisë, teknologji farmaci. Stabiliteti, qëndrueshmëria dhe shëndet të mirë - është çelësi për zbatimin e suksesshëm të një farmacisti në një fushë profesionale. specialist Vetë-edukimi do të sigurojë flawlessness në posedim të klasifikimit të informacionit të drogës moderne.

furnizim ushqimi Master

Konkurrues në tregun e ushqyer publik bëhet mjeshtër i një profesioni në fushën e ushqyer. përgjegjësive funksionale specialistë të tillë të bëjë punën e krijuese, të ndryshme dhe zbavitëse. Kështu, në termat e referencës së zotit përfshijnë menu përgatitjen furnizim ushqimi, zhvillimin lista e çmimeve, reklamat, menaxhimin e personelit, organizimi i festimeve, shërbim për vizitorët e huaj. Mjeshtri profesional është në gjendje të organizojë një shërbimeve hotelierike me cilësi të lartë (hotelieri). Duke zotëruar profesionin përkryer, ju mund të jetë më e mirë, për të realizuar potencialin, si kërkesa për të kualifikuar restorantet e shërbimit mjeshtrit është në rritje.

kuda-pojti-uchitsya-posle-9-klassa-spisok-professij-dlya-devushek.jpg

kuzhinier

Një vepër e artit kuzhinës është subjekt për të krijuar një kuzhinier. Ekspertët e punës zbatueshme në hotelieri. Një përgjegjësi kryesor i kuzhinier është për të përgatitur enët sipas teknologjisë dhe pajtueshmëri me recetë. Roli i kuzhinier për ndërmarrjen është i rëndësishëm, pasi vizitori shkon në emrin kuzhinës master. Aftësia për të krijuar kryeveprat e produkteve për të dhënë për enët shije të shkëlqyer dhe aroma të bëjë profesionin e kuzhinier kërkesës mjaftueshme. Përgjegjësia, ndershmëria, përpikëria - tiparet kryesor specialist. Zotëruar aftësitë e aftësitë gatim mund të jetë në çdo institucion arsimor, kurseve.

kuda-pojti-uchitsya-posle-9-klassa-spisok-professij-dlya-devushek.jpg

Operatori i përpunimit të informacionit dhe software

Analiza e informacionit, video editing, programim, Web design - është duke udhëhequr drejtimin e veprimtarisë së operatorit. Lista e detyrave të specializuara të punës përfshijnë përgatitjen e personelit PC të biznesit të bimëve, lidhjen e pajisjeve të ndryshme zyre, instalimin e programeve. Profesionalizmi i operatorit është që të përdorin kapacitetin maksimal të pajisjeve kompjuterike për këtë detyrë. Diploma Teknik Programmer lëshuar institucionet sekondare të veçanta arsimore.

kuda-pojti-uchitsya-posle-9-klassa-spisok-professij-dlya-devushek.jpg

nëpunës

Clerk - një specialist në fushën e menaxhimit. Në fakt, kjo është një menaxher i mirë, i cili merret me punë administrative, përgatitjen e dokumenteve, urdhra, rregullore dhe detyra të tjera të kokës, është biznesi i tij, dhe shumë më tepër.

arkëtar

Arkëtari menaxhon paratë e turp të kompanisë ku punon (banka, dyqan). Ajo punon me shënime të monedhës, kartat e kreditit, para elektronike ndonjëherë. Në kompanitë moderne aktualisht kombinon detyrat kontabilist turp, kontrollues, dhe profesionistëve të tjerë financiare.

kuda-pojti-uchitsya-posle-9-klassa-spisok-professij-dlya-devushek.jpg

llogaritar

Get profesioni i kontabilitetit mund të jetë në bazë të 9 klasa. Të gjitha detyrat që ai do të jetë i njëjtë me atë të kontabilistëve pas arsimit klasën e 11-të: raportet dhe kontabilitetin e aktiveve, pasiveve, të ardhurave dhe shpenzimeve, debive dhe kredive. E vetmja pengesë është paaftësia për të mbajtur poste të larta, për shkak se arsimi i lartë është e nevojshme.

kuda-pojti-uchitsya-posle-9-klassa-spisok-professij-dlya-devushek.jpg

Në çdo rast, që nuk ka zgjidhur fëmijën tuaj, të përpiqet për të kuptuar zgjedhjen e tij dhe mbështetjen. Ata që vendosën për zgjedhjen e profesionit të ardhshëm në frontin e provimet e pranimit, dhe për ata që ende kanë dyshime, ne do të ju tregojnë se si të bëjnë zgjedhjen e duhur.

Ku të shkoni për të studiuar pas klasës së 9 Girls: kolegj apo ...

Ku të shkoni për të studiuar pas klasës së 9 djalë

Pas përfundimit të klasës së 9-të, shumë të rinj janë të dhënë një pyetje të rëndësishme: ku për të vazhduar arsimimin e tyre. Për të bërë vendim të drejtë, ju duhet të marrin në konsideratë të gjitha mundësitë, për shkak se profesioni i tyre i ardhshëm nuk zgjidhet për një ditë. Puna e ardhmja duhet të jetë kënaqësi, të jetë në kërkesa, të mirë-paguar.

përmbajtje

1. A duhet të lënë shkollën pas klasës së 9-të?

2. Si mund të zgjedh?

3. Çfarë mund të bëhet për të lehtësuar pranimin pas klasës së 9?

4. Çfarë kualifikimet në tregun e punës janë të njohura si më të nevojshme?

TOP 5 profesionet më të mira për djemtë që vijnë pas klasës së 9

6. Në vend të një përfundim

Nëse do të lënë shkollën pas klasës së 9-të?

Çdo diplomuar pas klasës së 9-të mund të vazhdojnë arsimimin e tyre në shkollë, regjistrimin në një klasë të 10. Atëherë nuk do të jetë mundësia e arsimit post-sekondar të regjistrohen në një institucion të arsimit të lartë. Arsimi i lartë do të lejojë që të ketë një avantazh në punësim.

Por ne nuk duhet të harrojmë se për pranim në universitet është e nevojshme për të kaluar provimin: pasi kjo është mjaft e një test i përgjegjshëm, i cili përfshin trajnim të rëndë, për shkak se rezultatet e ulëta nuk janë të lejuar për të kaluar një përzgjedhje konkurrues. Përveç kësaj, nuk ka marrë nga universiteti djemtë janë hartuar në ushtri, dhe pastaj edukimi i tyre ata mund të vazhdojnë vetëm pas shërbimit.

Ku të shkoni për të studiuar pas klasës 11 të rinjve: profesioni më fitimprurëse

Cilat dokumente janë të nevojshme për pranim në universitet

Në qoftë se, pasi diplomuar klasën e 9 zgjedh kolegj, kolegj ose shkollë, pastaj në shërbim do të marrin një profesion dhe mundësinë për të vazhduar arsimimin e tyre në një universitet. Disa universitete të marrë menjëherë në vitin e dytë, duke anashkaluar testet konkurruese.

Si për të bërë një zgjedhje?

klasën e nëntë nuk është gjithmonë i gatshëm për të përcaktuar saktësisht se kush ai dëshiron të punojë në të ardhmen. Ndonjëherë një ide e disa specialitete të përbërë për filmat apo tregimet e miqve dhe, për këtë arsye, të gjeni të besueshme mund të jetë një shtrirje e madhe.

Për të bërë një vendim nuk është gjithmonë e lehtë, kështu që është mirë që të konsultoheni me prindërit apo mësuesit e tyre, për të përmbushur profesione mundshme në të ardhmen. Është më mirë për të vizituar ato shkolla apo shkolla teknike, në të cilat ardhjen e planifikuar; Si rregull, ata mbajtën një ngjarje të veçantë për studentët - "Dita e hapur", ku mësuesit dhe nxënësit të flasin për specialitete, të cilat mund të merret në shkollë, të flasim për kushtet e punës dhe mundësitë e punësimit.

Në qoftë se, pasi diplomuar klasën e 9 ende vendos për të lënë shkollën dhe të vazhdojnë arsimimin e tyre në kolegj ose shkollë, ai duhet para së gjithash të vendosin për veten e tyre: çfarë specialiteti ai zgjedh.

Përparësitë e këtyre institucioneve arsimore është që ata të trajnuar specialistë të punojnë në ndërmarrjet e rajonit, që është, ka shumë të ngjarë, pasi në fund nuk do të ketë probleme me punësimin. Përveç kësaj, ju mund të shikimi të njihen me kushtet e punës, të paguar, mundësive të karrierës.

Studentët që kanë kryer klasën e 9-të mund të marrin specialitet shpejtë të mjaftueshme (në qoftë se, për shembull, gjendja financiare e familjes kërkon që dikush të fituara), ka hyrë në kurset afat-shkurtër. Pas mbarimit të tyre, ju mund të filloni për të punuar në një specialiteti në më pak se një vit. Megjithatë, duke zgjedhur kurse të tilla, ajo duhet të mbahet mend se për të filluar duke punuar në disa specialitete është e mundur vetëm pas 18 vjetësh.

kuda-pojti-uchitsya-posle-9-klassa-malchiku.jpg

Nuk ka gjasa të ketë sukses për të gjetur një punë ku i punësuari është përgjegjës apo përgjegjës për jetën dhe sigurinë e njerëzve. Mos e merrni të miturve në punë të lidhura me alkoolin apo produktet e duhanit, ose që kërkojnë turnet e natës, ose rrezikon shëndetin e adoleshentëve. Kjo është një pengesë e rëndësishme e kurseve të tilla: afat-shkurtër i tyre nuk është gjithmonë në përputhje me kufijtë e moshës.

Çfarë mund të bëhet për të lehtësuar pranimin pas klasës së 9?

Një i diplomuar i klasës së 9-të duhet të dini se kur hyjnë në kolegj, kolegji ose shkolla nuk do të jetë e mjaftueshme për të siguruar rezultatet e ZBGJ ose certifikatës. Si rregull, kryhen testet hyrje të formatit, çështjeve dhe temave të cilat duhet të jenë të kërkojë paraprakisht në faqen e internetit të institucionit, ku në seksionin "Aplikant" është përcaktuar nga gjithë informacionin e nevojshëm.

Për të lehtësuar pranimin në kolegj ose në shkollë, është e nevojshme për t'u përgatitur për provimet e hyrjes. Shpesh e mjaftueshme për të ndihmuar e ardhshëm të organizojnë kurse përgatitore. Ku profesorë universiteti janë duke punuar në detyra të ngjashme, duke pasur parasysh çështjet që janë në pritje. Të marrë pjesë në këto kurse të dobishme:

Së pari , një aplikant ka mundësinë për t'u angazhuar në më tej (kjo patjetër do të ndihmojë dhe të vënë OGE);

Së dyti , njohja me mësuesit - aftësinë për të krijuar veten;

Së treti , format testi hyrje shpesh është i ndryshëm nga diplomimit në shkollë, të përgatitur në mënyrë paraprakisht për të shmangur stresin e provimit.

Çfarë kualifikimet në tregun e punës janë të njohura si më të nevojshme?

Në kohën tonë shumë në kërkesën në punëtorët e specialiteti të tregut të punës, veçanërisht ato që lidhen me ndërtimin e: murator, të parëve, welders, design ekspertë. Gjej një punë në këto profesione mund të jetë në pothuajse çdo rajon, që nga ndërtimi dhe duke përfunduar të punës është kryer kudo.

Nuk do të jetë gjithmonë profesionet përkatëse që lidhen me shërbimet: parukiere, chefs, ekspertë në rrobaqepsi. Ju mund të punojnë pothuajse kudo, pavarësisht nga vendndodhja, kushtet klimatike, gjendja ekonomike.

Të diplomuarit e klasës së 9-të mund të vazhdojnë arsimimin e tyre në kolegje dhe shkolla të rrugës si një specialitet "Shofer", "automjete të shërbimit Specialist" janë gjithmonë në kërkesë.

kuda-pojti-uchitsya-posle-9-klassa-malchiku.jpg

Shumë i nevojshëm në ekspertët e tregut të punës në fushën e teknologjisë së informacionit. Profesionet që lidhen me këtë fushë të veprimtarisë, të përfshijë punuar drejtpërdrejt me teknologji kompjuterike, riparime dhe mirëmbajtje.

Të rinjtë që kanë mbaruar klasën e 9, ju duhet të i kushtoj vëmendje të profesionit ushtarak është shumë i nderuar në shoqërinë tonë. Ushtria është përgatitur në shkollat ​​Suvorov apo në shkolla të specializuara teknike. Më shpesh në institucione të tilla është konkurrencë shumë të madhe për aplikantët, dhe përveç njohjes së subjekteve të programit shkollor, aplikantët duhet të demonstrojë përgatitje të mirë fizike.

Ajo do të jetë interesante:   Si për të pastruar tuba në banjë në blozë DUART VET

TOP prej profesioneve më të mira për një vajzë që vjen pas klasës së 9

Profesionet për djemtë të cilët vendosën të vijë pas 9 klasë shumë, por ne zgjodhëm sot më popullore.

bravandreqës

Përhapur në montues profesionin tregut të punës, puna e të cilëve kërkohet në prodhimin e çdo nivel. mekanizma të ndryshëm, pajisje teknike, makina - puna në terren të ekspertit në këtë profilin.

Të kryer riparime, masat parandaluese, mirëmbajtjen e duhur të instrumenteve kërkojnë një njohuri bravandreqës profesional të fizikës, metalurgji, prodhimit të makinerive. Ky specialitet i takon kategorisë së profesioneve me mesataren e aktivitetit fizik. Megjithatë, kushtet e punës mund të ndodhë në ekzekutimin e fushëveprimit të punës në mjedise të rrezikshme industriale. Prandaj, prania e shëndetit të mirë, krahun forca, mprehtësi vizuale të nevojshme për një bravandreqës. Ju mund të mësojnë një profesion në muret e kolegj, kolegj.

kuda-pojti-uchitsya-posle-9-klassa-malchiku.jpg

saldator

industria moderne, kompanitë e ndërtimit nuk mund të bëjë pa elektrike dhe aktiviteteve. Ekzistenca e krijesë të tillë ngushëllon si një multi-katëshe të lartë ndërtesa, automobila, pajisje shtëpiake, makina industriale - është puna e specialistit saldim. Rëndësia për shoqërinë në kërkesën e saj për saldatorëve. Profesionalizmi në fushën e punës do të ofrojë njohuri se si biznesin e vet, si dhe shëndetin e shkëlqyer, sepse energjia puna shpenzuar kompleks saldator. Saldator në rrezik nga ana e kryerjes së punës me metal në një lartësi, duke qenë nën rrymë të madhe të presionit. Mëso për të gazosvarshchika mundur në shkollë.

Mekanizmat, të bazuara në të cilën pjesë të ndryshme operojnë pa probleme, prodhuar në punëtorinë torno trajnuar rast Turner. Obtachivaya detalit në makinat e projektuara posaçërisht të këtij rasti, rrahëse e bën çdo detaj në mënyrë individuale, si art. Ky profesion punojnë në kërkesën në ndërmarrje, prodhimi industrial. Dëshira për t'u bërë një rrahëse duhet të mbështetet nga vizioni të shkëlqyer, durim. Përbëjnë një kërcënim për shëndetin e pajisjeve që operojnë në tensione të larta. Shkollat ​​profesionale të prodhuar një sasi të konsiderueshme të turners vit.

kuda-pojti-uchitsya-posle-9-klassa-malchiku.jpg

mullixhi

Përpunimi i produkteve metalike në frezë kryen mulliri. Vepron udhëzuar vazhdimisht harta teknologji specialist, vizatime. Puna përfshirë një pajisje të specializuara elektromekanike. Interesat profesionale në fazën e zgjidhjes aftësi të gjerë: vizatim dhe gjeometri, baza teorike të përpunimit të metaleve, punë makinë. Konfiguro makinë dështuar bluarje, lexohet me një saktësi të të dhënave vizatime - ajo është gjithashtu përgjegjësi funksionale miller. art profesional duhet të ketë një vlerësim të saktë sy, llojin hapësinor të imagjinatës, përqendrimi.

saldator

Saldator - specialist lidh elementet e strukturave metalike. Materiali me të cilin saldator punon kërkesës në industri, jetën e përditshme. masë kolosale e përgjegjësisë qëndron me profesionistët, si nga ana e dizajnit duhet të ketë një forcë mbi paraqitur një kërcënim për jetën e njerëzve, të përmbushur standardet e kërkuara të cilësisë. Bujqësia, industria e ndërtimit, energjisë - në të gjitha fushat e kërkesës saldator. Profesioni ka një numër të specializimeve. welders Njohuri gluboki6 nga teknologjia metale shkrirjes në pronat e gazit. Përveç anën pozitive në këtë profesion ka një pengesë - kushte të dëmshme të rënda të punës. Ai e specializuar që është e mundur, regjistrimin në një kolegj apo shkollë.

kuda-pojti-uchitsya-posle-9-klassa-malchiku.jpg

koleksionist

fushë profesionale të aktivitetit një person të aftë në sasi të mëdha. Collector mund të mbledhë mobilje dhe të aplikojnë aftësitë e tyre në prodhimin e këpucëve, për të mbledhur automjete, produkte druri. Prandaj, shumë kërkesa koleksionist nga ndërmarrjet në tregun e punës. Çdo dizajn është versioni origjinal i një sërë elementeve të vënë së bashku se është detyrë e kolektorit. Mendja teknike, duart kala, qartësi dhe saktësi - udhëheqës ekspert të cilësisë. Gjithashtu e rëndësishme është aftësia për të lundruar në skemat, për të kuptuar mjetet. mbledhësit trajnuar në punë.

ndërtues

Pozita ndërtues profesionin në renditjen e specialiteteve të njohura në mënyrë të vendosur zë një vend qendror. E gjithë lista e riparimeve është përfshirë në përgjegjësitë e ndërtues. investimeve flukset financiare stabile në një zhvillim urban në shkallë të gjerë të bëjë profesioni kërkuar ndërtues. Builder - një tregtar nga kategoria e masës. Njohuri themelore e biznesit të ndërtimit, e cila është e dobishme në jetën e saj, e bëjnë atë popullor në mesin e aplikantëve. performancë të lartë cilësinë e punës për shkak të përgjegjësisë personale, punë e vështirë. Builder mund të punojnë edhe në prani të arsimit dhe vetë-zotëruar këtë specialitet.

kuda-pojti-uchitsya-posle-9-klassa-malchiku.jpg

shoferi

shofer i transportit publik në epokën e lëvizjes dhe shpejtësinë aktuale të profesionit. Kërkesa për specialitetin rritet me nevojat e udhëtarëve të cilët preferojnë mënyrën e transportit publik për shkak të cheapness. Shoferi përfshin funksionalitetin si menaxhimin e transportit, transporti i udhëtarëve janë në të, dhe problemeve, shtrirjes të mirë të rrugës, vullnetin e mirë dhe maturi. Pajtueshmëria me sigurinë - prioritet për shofer. Profesioni kërkon të jetë i vëmendshëm dhe elastike, si shoferi është përgjegjës për jetën e udhëtarëve. Një profesion mund të jetë në nivele të ndryshme të arsimit, autoshkollave.

mekanik

Mekanike e specializuar në shërbimin e riparimin e pajisjeve të ndryshme. industriale, pajisje shtëpiake të dështojnë për të rimarrë atë - problemet e mekanikës. Specialty për shkak të kërkesës në rritje për shërbime është i rëndësishëm në epokën e konsumit në masë mallrave teknologjike. Dituri në fushën e tij të ekspertizës, aftësia për të identifikuar shkakun dhe për të eleminuar atë cilësore lejojë mekanikë për të kryer para të punës në nivel të lartë. Vëmendje, përgjegjësia dhe përgjegjshmëria për situata emergjente - karakteristikat kryesore të një specialist. Fitojnë aftësi në aktivitetin mekanike mund të jenë shkollat, kolegjet dhe universitetet.

Auto mekanik

kuda-pojti-uchitsya-posle-9-klassa-malchiku.jpg

Auto mekanik - me një rritje të numrit të automjeteve, kërkesa për shërbim të mirë e tyre është rritur disa herë. Kjo është arsyeja pse ky profesion është konsideruar të jetë shumë i popullarizuar dhe i përshtatet të përkryer për një djalë.

në vend të një përfundim

Zgjedhja e vendit të ardhshëm të studimit - një hap shumë i rëndësishëm në jetën e çdo të riu. Ndonjëherë kjo pyetje është shumë e vështirë: në fakt në kohën tonë në çdo rajon hapur shumë shkolla të mesme, ku diplomuar është në gjendje për të marrë një shumë të profesioneve të ndryshme. Kur zgjedh një profesion të ardhshëm, personi i ri duhet të jetë i vetëdijshëm për pikërisht ajo që ajo duhet të jetë, së pari, kërkesa në komunitet, dhe, së dyti, si shumica e të rinjve. Nuk është e nevojshme të besojmë njerëzve të tjerë udhëzimet, reklama, filma, dhe duhet të njihen me institucionin arsimor zgjedhur, intervistuar mbi çështjet me interes të organizatorëve të "dyerve të hapura". Gjëja kryesore që ju duhet të konsiderojnë seriozisht zgjedhjen e specialitetit, por kjo nuk është një modë kalon, por një fazë e rëndësishme e moshën e rritur.

Ku të shkoni për të studiuar pas klasës 9: listën e profesioneve për vajzat

Afat nga ushtria për studimet e tyre në vitin 2017: ligji

Universitetet Moskë me departamentin ushtarak: 2017 Lista

Profesioni pas klasës së 9 (të cilën ai hyri, një listë)

Të diplomuarit e klasës së nëntë janë larg nga të kuptuarit e vërtetë të filozofisë së jetës, bota e tyre nuk është ende në fund formuar, dhe shpesh zgjidhje gjithëpërfshirëse (të jetë ajo zgjedhja e profesionit apo College) - loja e hormoneve të vendosura shokët e klasës e opinionit, mbyllje e syve në (të gjithë të shkojnë atje për të mësuar, kështu që unë do të shkoj ). Por nxënësit me këtë vendim e djeshme duhet të jetojnë jetën! Dhe më shumë se 90% e nëntë nxënësve të klasës nuk janë mjaft të vetëdijshëm për të gjitha mundësitë e studimit pas marrjes së një diplomë të shkollës së lartë.

Ku të shkoni për të studiuar pas klasës 9: Lista e profesioneve

Çdo person është i ndryshëm dhe ka një numër të tipareve unike, zakonet dhe aftësitë. Zgjedhja e profesionit të ardhshëm duhet të marrë në konsideratë preferencat personale dhe prirjet. Kështu, humane do të jetë e vështirë për të kuptuar bazat e programimit, dhe njerëzit "shkencat ekzakte" do të jetë pa punë nga udhëzues profesionit. Mos harroni, ka beztalantnyh njerëz, ka njerëz të cilët nuk kanë biznesin e tyre.

grupet profesionale:

 • inxhinieri;
 • gjuhësore.

Secili nga këto grupe mund të ndahet lehtësisht në qindra e specialiteteve. Konsideroni më popullor.

specialiteti teknike - një bravandreqës profesion, saldator, Punëtor, piktor, miller. Le të jo aq i popullarizuar në mesin e masave, nuk kanë nivelin e duhur të prestigjit. Megjithatë, diplomuar nuk do të jetë pa punë nëse mbaruar kolegj apo shkollë teknike.

specializim ekonomik - turp, menaxher, shitësi. Kjo kategori është më në kërkesën në tregun e punës, e cila i jep një fillim të kokës në mesin e profesioneve të ngjashme.

Më saktë përcakton esenca e profesioneve kreative është specialiteti i dizajnuesit. Designer - kjo është mjaft e një koncept vëllim që përfshin othe, veshje, shtëpi, jetën, peisazhit. Prandaj, çdo diplomuar zgjedhur lehtësisht një specialitet i projektimit që nuk do të vetëm "ushqim", por për të dhënë kënaqësi në jetë.

Profesioni mjekësor përfaqësuar nga infermieret, paramedikeve, farmacistët. Specialty Doctor - kjo është një diplomë universitare dhe gjashtë vjet të studimit. punonjësit e shëndetësisë të kryejnë aktivitetet e tyre në spitale, qendra kozmetike, klinika, kopshte, shkolla, konvikte, shtëpitë për të moshuarit dhe të paaftët.

Punonjëse sociale - profesioni më i popullarizuar në promovimin e njerëzve me aftësi të kufizuara, të qytetarëve të cilët e gjejnë veten në situata të vështira, të miturit, të moshuarit vetëm.

Për të marrë një diplomë në drejtësi, jo domosdoshmërisht për të përfunduar universitetin. Ju mund të bëni pas klasës së nëntë në shkollën e ligjit dhe të bëhet një avokat certifikuar, për shembull, një fond pensioni ose mbrojtjes sociale.

profesion bujqësore - një veteriner, agronom, bimë që rritet, qenit, fermer.

Lista e profesioneve për vajzat pas klasës së 9

Seksit të drejtë që të jetë krijuese, profesioneve sociale dhe shëndetësore. Specialty, ku bamirësia është e ndërthurur ngushtë përkushtim dhe imagjinatën shkojnë dorë për dore me krijimtarinë. Varianti ideal i trajnimit - kjo kolegje mjekësore, mbrojtjen sociale, profesioni i shitësit dhe floktar dhe kozmetikë artist. Gjëja kryesore që ajo mund të krijojë dhe të japin njerëzve shpresë.

Ajo do të jetë interesante:   Kujdesi barbarozë në shtëpi

pas klasës së 9 Profesioneve Lista për djemtë

Boys do të jenë të interesuar në profesione teknike, ku ata mund të zhvillojnë plotësisht potencialin e tyre. Mekanik, bravandreqës, saldator nuk kërkon një arsim të lartë, por në të njëjtën kohë do të jetë gjithmonë në gjendje për të ushqyer familjen e tij. Djem të cilët si të kujdeseni për të tjerët mund të bëhet paramedikeve.

Popular profesion pas klasës së 9: List

Ndër klasën e më i kërkuar pas profesionet 9, vlen të përmendet avokati profesionit, programues, menaxher. profesionit teknike dhe mjekësore nuk janë kërkesa të mëdha për të diplomuarit, pasi ajo nuk është konsideruar e mjaftueshme prestigjioze. Megjithatë, duke zgjedhur profesionin e një ndihmës apo një murator, ju mund të jeni i sigurt se pas diplomimit ju gjithmonë mund të gjeni një punë në fushën e tyre.

Ndoshta ju mund të jenë të interesuar në:

Për të cilin dhe ku ju mund të bëni të diplomuarit e 9 klasa

Sa më afër PDSH (OGE), prindërit dhe nxënësit më shumë se habitur nga pyetja - për të lënë pas klasës së 9 ose pas 11. Nëse ju kanë tendencë për t'u kujdesur pas datës së PDSH-së (OGE), shtrohet pyetja - ku për të bërë studimin pas klasës së 9-të. Zgjedhja e natyrshme - për të shkuar në kolegj ose shkollë teknike, por shumë ngatërruar këto koncepte dhe nuk e di se ku të aplikojnë.

përmbajtje

Një grup studentësh
Features zgjedhjen e kolegjit apo kolegj

Dispozita Model, e cila ka të bëjë me institucionet e specializuara të arsimit të mesëm, shtjellon këto koncepte:

 • Kolegji ka të drejtë për të ofruar trajnime bazike dhe të avancuara;
 • ofron Kolegji marrë pas trajnimit klasën e 9-bazë.

Kështu, një program edukimi kolegj për të diplomuarit e 9 klasave do të jetë e thellë, dhe trajnimi do të zgjasë një vit më të gjatë, në varësi të drejtimit të studimit që ju zgjidhni.

kolegj

Kolegji kryer trajnimin në nivelet themelore dhe të avancuara. Ndërsa kohëzgjatja e nivelit bazë të dy deri në tre vjet, niveli kurse trajnimi (në thellësi) të zgjasë për 10 muaj të gjatë. Edhe nivele të ndryshme të kualifikimit të dy të diplomuar. Nëse ju zgjidhni një nivel bazë të specializimit teknik, që ju të merrni këshilla të kualifikuar, dhe në rritje - teknik i lartë. Ka raste ku dy nivelet e programeve arsimore janë të kombinuara dhe të diplomuar të përfundojë numërimin e dy. Ju mund të shkoni në kolegj pas klasës së 9-të si korrespondencën dhe brenda vendit.

Kohëzgjatja e trajnimit dhe profilin është shkaktuar nga specialiteti. Humane kanë për të studiuar deri në pesë vjet, dhe fusha të zgjedhura teknike - 3-4 vjet. Pra, është e nevojshme që më parë se çfarë për të zgjedhur se ku më e mirë për të vazhduar pas klasës së 9-të.

Ne të përcaktojë profesionin e ardhshëm

Për të cilin ju mund të bëni pas klasës së 9-të në kolegj? Lista e profesioneve mund të marrin dy fletë, por nuk është më popullor dhe shumë e paguar në mesin e tyre:

 • llogaritar
 • avokat,
 • sekser
 • menaxher,
 • Cook,
 • floktar.

Konsideroni disa prej tyre.

llogaritar

Kontabilist në punë
Perspektivat Trajnimi në Kontabilitet

A mund të regjistrohen pas klasës së 9 në Kontabilitet? Po, ju duhet të aplikoni në Kolegjin e Ekonomisë, ku trajnimi do të zgjasë dy vjet dhe 10 muaj. Në mënyrë që të marrë një "kore" kontabilist, është e nevojshme për të hyrë në specialitet "Ekonomia dhe kontabilitetin" dhe të zotëruar materialin teorik mbi kontabilitetin, kontabilitetit tatimor, analiza financiare, legjislacioni bazë të auditimit në sektorin financiar, të tregut të letrave me vlerë, taksat dhe tatimet. Në varësi të lëvizshmërisë tuaj, ju mund të zgjidhni një kolegj në një qytet tjetër, ku ju mund të bëni në mungesë, dhe studiojnë në shtëpi ose të regjistrohen në zyrën e me orar të plotë dhe të fillojnë një jetë të pavarur.

diplomuar kolegj me një diplomë në kontabilitet të jenë të angazhuar në analizë dhe financave ndërmarrje kontrollit, qoftë publike ose qeveritare, bankare, bursë, kompanitë financiare ose të sigurimit, institucionet e kreditit komunale dhe të tjerët. Ata të aftë në fushën e ekonomisë dhe kontabilitetit do të punojnë në arkë, të kryer operacione të këmbimit valutor , të llogaritur pagat, në krye të magazinës.

Pranimi pas klasës së 9-të në Kontabilitet është i përshtatshëm për ata që nuk kanë frikë të ndryshimeve të shpeshta në legjislacionin, interpretime të ndryshme të ligjeve tatimore dhe të kontabilitetit, të cilët janë shumë të përpiktë, i përgjegjshëm dhe i organizuar, i vëmendshëm dhe ngulmues.

avokat

Jurist shqyrton dokumentet
Karakteristikat e trajnimit të jetë një avokat

Për të nisur një karrierë të suksesshme si një avokat, i diplomuar në klasën e 9 duhet të zgjidhni me kujdes kolegje për arsimim të mëtejshëm. Guide Kompanitë për të punuar kryesisht do të shikojmë në prestigjin e kolegj dhe shkollë të lartë, dhe vetëm më vonë, duke pasur prestigj fituara profesionale në biznes, ju nuk mund të shikoni për një diplomë. Avokatët do të jetë me krahë të hapura në bankë, agjencitë qeveritare, organizatat e tjera dhe ndërmarrjet.

Avokatët e aftësive të rëndësishme gjuhësore. Shefi në mesin e tyre është Latine, sepse shumica e bazës terminologjik i ka rrënjët në Romën e lashtë. Hyrja Kolegji i ligjit duhet të jetë i njohur me historinë, sepse në kolegj, ata duhet të mësojnë:

 • Historia e shtetit dhe ligjit,
 • historia dhe ligji i vendeve të tjera,
 • Historia e të drejtës penale dhe civile.

Në kolegj, ku ju mund të mësojnë të jetë një avokat, pasi regjistrimin në klasën e 9, do të ketë disa specializime ligjore. avokatët e ardhshme duhet të vendosin se ai (ajo) është më afër, dhe zgjidhni kolegjet e duhura. Specializimi mund të jenë:

 • e drejta penale,
 • civil,
 • Administrata.

Në Moskë, 18 kolegje ku ju mund të regjistrohen pas klasës së 9 si një avokat. Kjo listë mund të gjenden në portalin federale e arsimit ruse apo departamentin e arsimit të qytetit tuaj. Ndër kolegjet e kryeqytetit përfshijnë:

 • Business College ekonomike;
 • Kolegji i IHEI;
 • College Police;
 • College Ligjore (Engineering);
 • Moska University College. SY Witte;
 • Kolegji i Ligjit në MNYUI.

sekser

Shtrëngimi i duarve në një sfond të ndërtimit
Agjenti - në kërkesë dhe profesioni të paguar mirë

Profesioni Realtor shfaq relativisht vonë. Duke qenë një agjent të pasurive të patundshme - do të thotë të jetë një ndërmjetës në mes të shitësit dhe blerësit e pasurive të patundshme si një individ apo një përfaqësues i agjencisë. Regjistrimin në bazë të 9 klasa në kolegj me një sekser, ju keni për të marrë një pjesë të drejtpërdrejtë në transaksionet - nga fillimi deri në fund të saj, dhe paga do të varet nga suksesi i transaksionit.

Profesioni është i rëndësishëm për shkak se shumë njerëz janë ballafaquar me transaksionet e pasurive të patundshme dhe nuk duan apo kur ata kuptojnë procedurat ligjore lidhur me shitjen. Ju do të duhet për të fituar besimin e njerëzve të cilët janë kthyer për ju, për të kuptuar tregun e pasurive të patundshme, aspektet ligjore të transaksionit, të jetë në gjendje për të negociuar me njerëzit. Ka një opinion që një sekser nuk është e nevojshme për të mësuar, por me këtë qasje shpërblen ju nuk do të pres. Nëse ju doni të jetë një sekser profesionale, pastaj të zgjidhur ku ju mund të regjistrohen në këtë profesion, ju do një listë e diploma të universitetit, i cili trajnon specialistë në fushën e pasurive të patundshme dhe të menaxhimit. Midis tyre - specialiteti i "tregtisë", i cili shërben menaxherët e shitjeve. Ky kolegj, për shembull, e pasurive të patundshme Ural Kolegji i Menaxhimit dhe mëson jo vetëm menaxher, por edhe të profesioneve të tjera që lidhen me pasuri të patundshme - logjistikë, profesionale, kontabilist, etj ...

Kolegj ose shkollë teknike - kjo është çështja

Në kolegj ju mund të mësoni fushat humanitare, mjekësore dhe ekonomike, si dhe të marrë një profesion. Arsimi në kolegj do të vazhdojë të varet nga profilin teknik të profesionit.

kuzhinier

Chef dekoroj pjatë
Cook - një profesion premtuese dhe interesante

Sphere në fushën e shërbimeve hotelierike është zgjeruar sot, dhe kërkesa për specialistë në këtë fushë është në rritje. Një nga profesionet më të njohura në këtë fushë është profesioni i kuzhinier. Profesioni kuzhinier mund të merrni si një kolegj, dhe kolegj. Zgjidhni ku të regjistrohen pas klasës së 9 sigurisht ju, por është e nevojshme të theksohet se Kolegji bën të mundur për të filluar punën, pas dy vjet e gjysmë të trajnimit.

Hyrja në kuzhinier, ju do të mësojnë procesin e pranimit të lëndëve të para, të përpunimit, magazinimit përmban produkte mund të përgatisë enët ftohtë në mënyrë profesionale dhe ushqime të ngrohta, piqem, barazim enët. Nëse ju doni të gjeni veten në këtë profesion kuzhinier, ne duhet të zhvillojnë një kujtim formë, posedon shijen estetike, ndjenjë të zhvilluar e të nuhaturit, saktësi, qëndrueshmëri fizike dhe zhdërvjelltësi manual.

programues

Programuesit janë shumë në kërkesën e sotme. Që nga fusha e IT është duke u zhvilluar me shpejtësi, shumë ekspertë në këtë fushë shpesh punojnë pa arsimin special, megjithatë, duhet të vazhdimisht të mësuar - për të mësuar gjuhë të reja programore, qasjet moderne në administrimin e sistemit, për të përmirësuar aftësitë e tyre.

Programmer në punë
Features profesion - Programmer

Nëse keni vendosur tashmë se ku të regjistrohen pas klasës së 9, dhe të prirur për profesionin programues, bazat e punës në të ardhmen, ju mund të kuptojë dhe College Teknologjik. Të ketë sukses si një programues, ju duhet të synojnë për vetë-mësimit, njohjes së të dokumentacionit teknik përkthimin në gjuhën angleze, të jetë në gjendje për të punuar si një ekip dhe individualisht, të jetë shumë rigoroz, proaktiv dhe i përgjegjshëm.

Siç mund ta shikoni, profesioni, i kemi kushtuar vëmendje, shumë i rëndësishëm në botën moderne, dhe ekspertë në këto fusha janë duke u përgatitur shumë shkolla.

Kur zgjedh se ku për të bërë studimin pas klasës së 9, ju shtyjnë poshtë në sa shpejt ju mund të fillojnë të punojnë, atëherë ju duhet të shkoni në kolegj. Nëse ju dëshironi të merrni më shumë trajnim, në mënyrë që, pas duke studiuar në specialitetin pas klasës së 9, ishte e mundur për të shkuar në kolegj, atëherë ju duhet të konsideroni programet arsimore të ofruara nga kolegji. Në çdo rast, ju do të bëhet një profesionist në fushën e tij apo jo, kjo varet nga ju, fat aq të mirë!

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *