Pse Islami u bë një botë fe HISTORIA

Author: | 2018/08/27

■ Islami u përhap në zona të gjera të tilla në sajë të pushtimit arab, edhe pse më vonë shumë njerëz e bindur se ajo është një predikim (të tilla si mongolët nuk e di humbjen, kur u konvertua në Islam).

■ përcaktimin efekt. Kjo është në sajë të Islamit, fiset e Bashkuara Arabe dhe pushtoi tokat e mëdha të Bizantit dhe Iranit. Përveç kësaj, pa Islam nuk do të jetë shumë titulli "Kalifati", sepse ai është guvernatori titulli i kalifit të Profetit Muhamed themeluesi i Islamit. (Kapitulli III TS. Agibalov).

koment

Lindja e kulturës arabe është e lidhur ngushtë me shfaqjen e Kalifatit.

Një ndikim të caktuar në zhvillimin e artit mesjetar të arabëve, si dhe vende të tjera, professing Islamin, kishte një fe. Përhapja e Islamit shënoi braktisjen e vjetër, fetë para-feudale pohimin e monoteizmit - besimin në një Zot. Pikëpamja islame e botës ashtu krijuar nga Perëndia një gjeneral e vetme ishte me rëndësi të madhe për formimin e një karakteristikë në epokën mesjetare e ideve estetike rreth një të caktuar, megjithëse harmoni abstrakt të universit. Megjithatë, Islami, si të gjithë fe mesjetare ideologjikisht justifikuar dhe përjetësojnë shfrytëzimin feudal. Dogma e mendjes Kuranit errësuar e njeriut, penguar zhvillimin e saj.

Islami u bë ligj në përcaktimin e strukturës sociale të shoqërisë dhe moralit, arsyetimi i cili është në Kuran, libri kryesor myslimane të shenjtë, duke predikuar takim, magjitë, udhëzim dhe lutje e Profetit Muhamed në Mekë dhe Medinë. Meqë Zoti është përsosja absolute, atëherë diktuar ata në një sërë rregullash dhe ligjeve morale ka të vërtetën absolute, përjetësinë dhe pandryshueshmëria. Ata janë të përshtatshme "për të gjithë kohën". Teksti i Kuranit përmban 114 sure, me suret më të gjata janë vendosur në fillim të librit, short - në fund. Përveç kësaj për të drejtuar skena fetare dhe mitologjike, Kurani përmban informacion etnografike në lidhje me jetën e arabëve, kultura (rregullat e ritet e adhurimit) e tyre, dispozitat fetare dhe ligjore në lidhje me pronën, familjen dhe martesën e marrëdhënieve.

Pas vdekjes së Muhamedit në Islam ka qenë dy tendencave të reja: sunizmin dhe shiizmit, interpretimin e Sunetit ndryshme. Në një kuptim të gjerë sunetit - zakonet dhe rregullat e sjelljes shkop -Është një praktikë muslimane komunitetit dhe teoria e ortodoksisë myslimane; ajo është e transmetuar gojarisht dhe është përveç ligjit të shkruar. Gjatë evolucionit të Islamit u ngrit sufizmin - misticizmit islam. Sufitë - mistikët muslimanë - që nuk është bërë një pikë të normave të përditshme, ritualet dhe konventat janë të përshkruara në mënyrë rigoroze nga muslimanët ortodoks. jeta e tyre ishte e përkushtuar ndaj Zotit dhe kështu sjelljen e tyre jo-standarde - nga një ekstazë në ekstazë të thellë të përqendrimit të brendshme të ngushtë meditim Indo-budiste.

Ajo mund të thuhet se nën flamurin e Islamit, njerëzit arabe filluan të madhe, plot me histori suksesi, ka krijuar një perandori e tij të madhe, një shkëlqyer arabo-muslimane qytetërimit dhe kulturës. Arabët janë bërë trashëgimtarë të shteteve të mëdha, Bizantit dhe Persisë. Në kohët më të fundit orbitën e Islamit erdhën popujt e tjerë - të Persianëve, turq, mongolët, indianë dhe Malays, kështu që Islami u bë një fe botërore. Nuk ishte një e vetme, megjithëse i përbërë nga një shumice kombesh, e madhe "e komunitetit mysliman" - Ummetit Islamiya, i cili, pavarësisht nga diversiteti i pasuesve të tij, është karakterizuar nga një fortësi të caktuar. Kjo është për shkak të faktit se Islami ka pasur një ndikim të fortë mbi pasuesit e tyre në formë të caktuar mentalitetin e tyre specifike muslimane, e cila nuk varet nga traditat kulturore dhe fetare të Popullit të kaluar.

Details këtu //www.abc-people.com/typework/art/iskus-n-108.htm

//libsib.ru/kulturologiya/osnovnie-etapi-mirovoy-kulturi-vi-xx-vv-problemi-sovremennoy-kulturi/kultura-arabskogo-chalifata

//www.bibliotekar.ru/Iskuss2/0.htm

Kalifati - Kalifi - guvernator. Guvernatorit vjen nga Islami. Islami mban mbrapa shumë dhe kështu të gjitha ndryshim në kulturën e Perëndimit dhe botës islamike. E pra, kjo është pjesërisht vetëm mendimet e mia.

Kjo është për ju për themel.

përmbajtje

Ajo do të jetë interesante:   akumulimi i kripërave në trajtimin nyjeve të mjeteve juridike popullore

ОТВЕТЫ@MAIL.RU: Në atë që duket ndikimi i Islamit në zhvillimin e ...

Lindja e kulturës arabe është e lidhur ngushtë me shfaqjen e Kalifatit.

Një ndikim të caktuar në zhvillimin e artit mesjetar të arabëve, si dhe vende të tjera, professing Islamin, kishte një fe. Përhapja e Islamit shënoi braktisjen e vjetër, fetë para-feudale pohimin e monoteizmit - besimin në një Zot. Pikëpamja islame e botës ashtu krijuar nga Perëndia një gjeneral e vetme ishte me rëndësi të madhe për formimin e një karakteristikë në epokën mesjetare e ideve estetike rreth një të caktuar, megjithëse harmoni abstrakt të universit. Megjithatë, Islami, si të gjithë fe mesjetare ideologjikisht justifikuar dhe përjetësojnë shfrytëzimin feudal. Dogma e mendjes Kuranit errësuar e njeriut, penguar zhvillimin e saj.

Islami u bë ligj në përcaktimin e strukturës sociale të shoqërisë dhe moralit, arsyetimi i cili është në Kuran, libri kryesor myslimane të shenjtë, duke predikuar takim, magjitë, udhëzim dhe lutje e Profetit Muhamed në Mekë dhe Medinë. Meqë Zoti është përsosja absolute, atëherë diktuar ata në një sërë rregullash dhe ligjeve morale ka të vërtetën absolute, përjetësinë dhe pandryshueshmëria. Ata janë të përshtatshme "për të gjithë kohën". Teksti i Kuranit përmban 114 sure, me suret më të gjata janë vendosur në fillim të librit, short - në fund. Përveç kësaj për të drejtuar skena fetare dhe mitologjike, Kurani përmban informacion etnografike në lidhje me jetën e arabëve, kultura (rregullat e ritet e adhurimit) e tyre, dispozitat fetare dhe ligjore në lidhje me pronën, familjen dhe martesën e marrëdhënieve.

Pas vdekjes së Muhamedit në Islam ka qenë dy tendencave të reja: sunizmin dhe shiizmit, interpretimin e Sunetit ndryshme. Në një kuptim të gjerë sunetit - zakonet dhe rregullat e sjelljes shkop -Është një praktikë muslimane komunitetit dhe teoria e ortodoksisë myslimane; ajo është e transmetuar gojarisht dhe është përveç ligjit të shkruar. Gjatë evolucionit të Islamit u ngrit sufizmin - misticizmit islam. Sufitë - mistikët muslimanë - që nuk është bërë një pikë të normave të përditshme, ritualet dhe konventat janë të përshkruara në mënyrë rigoroze nga muslimanët ortodoks. jeta e tyre ishte e përkushtuar ndaj Zotit dhe kështu sjelljen e tyre jo-standarde - nga një ekstazë në ekstazë të thellë të përqendrimit të brendshme të ngushtë meditim Indo-budiste.

Ajo mund të thuhet se nën flamurin e Islamit, njerëzit arabe filluan të madhe, plot me histori suksesi, ka krijuar një perandori e tij të madhe, një shkëlqyer arabo-muslimane qytetërimit dhe kulturës. Arabët janë bërë trashëgimtarë të shteteve të mëdha, Bizantit dhe Persisë. Në kohët më të fundit orbitën e Islamit erdhën popujt e tjerë - të Persianëve, turq, mongolët, indianë dhe Malays, kështu që Islami u bë një fe botërore. Nuk ishte një e vetme, megjithëse i përbërë nga një shumice kombesh, e madhe "e komunitetit mysliman" - Ummetit Islamiya, i cili, pavarësisht nga diversiteti i pasuesve të tij, është karakterizuar nga një fortësi të caktuar. Kjo është për shkak të faktit se Islami ka pasur një ndikim të fortë mbi pasuesit e tyre në formë të caktuar mentalitetin e tyre specifike muslimane, e cila nuk varet nga traditat kulturore dhe fetare të Popullit të kaluar.

Details këtu //www.abc-people.com/typework/art/iskus-n-108.htm

//libsib.ru/kulturologiya/osnovnie-etapi-mirovoy-kulturi-vi-xx-vv-problemi-sovremennoy-kulturi/kultura-arabskogo-chalifata

//www.bibliotekar.ru/Iskuss2/0.htm

Kalifati - Kalifi - guvernator. Guvernatorit vjen nga Islami. Islami mban mbrapa shumë dhe kështu të gjitha ndryshim në kulturën e Perëndimit dhe botës islamike. E pra, kjo është pjesërisht vetëm mendimet e mia.

Kjo është për ju për themel.

PËRGJIGJE MAIL.RU: pse Islami u bë një fe botërore?

Irina Shubina nxënës (159) Pyetje mbi golocovanii 9 muaj më parë

Ajo do të jetë interesante:   ÇFARË TË rrit gjoksin

Për shkak se:

1. Ai përmban idenë se gruaja është një kafshë. Kjo ide e meshkujve si

2. Ai përmban udhëzimet:

a) Vrasin të pafe!

b) shumohen!

c) konfiskimin e tokës nga të pafeve!

Ekzekutimi i këtyre udhëzimeve dhe i ka çuar në faktin se Islami është bërë një fe botërore. Dhe atëherë - do të jetë vetëm fe bota.

pyetjet ngjashme

Lindja e kulturës arabe është e lidhur ngushtë me shfaqjen e Kalifatit.

Një ndikim të caktuar në zhvillimin e artit mesjetar të arabëve, si dhe vende të tjera, professing Islamin, kishte një fe. Përhapja e Islamit shënoi braktisjen e vjetër, fetë para-feudale pohimin e monoteizmit - besimin në një Zot. Pikëpamja islame e botës ashtu krijuar nga Perëndia një gjeneral e vetme ishte me rëndësi të madhe për formimin e një karakteristikë në epokën mesjetare e ideve estetike rreth një të caktuar, megjithëse harmoni abstrakt të universit. Megjithatë, Islami, si të gjithë fe mesjetare ideologjikisht justifikuar dhe përjetësojnë shfrytëzimin feudal. Dogma e mendjes Kuranit errësuar e njeriut, penguar zhvillimin e saj.

Islami u bë ligj në përcaktimin e strukturës sociale të shoqërisë dhe moralit, arsyetimi i cili është në Kuran, libri kryesor myslimane të shenjtë, duke predikuar takim, magjitë, udhëzim dhe lutje e Profetit Muhamed në Mekë dhe Medinë. Meqë Zoti është përsosja absolute, atëherë diktuar ata në një sërë rregullash dhe ligjeve morale ka të vërtetën absolute, përjetësinë dhe pandryshueshmëria. Ata janë të përshtatshme "për të gjithë kohën". Teksti i Kuranit përmban 114 sure, me suret më të gjata janë vendosur në fillim të librit, short - në fund. Përveç kësaj për të drejtuar skena fetare dhe mitologjike, Kurani përmban informacion etnografike në lidhje me jetën e arabëve, kultura (rregullat e ritet e adhurimit) e tyre, dispozitat fetare dhe ligjore në lidhje me pronën, familjen dhe martesën e marrëdhënieve.

Pas vdekjes së Muhamedit në Islam ka qenë dy tendencave të reja: sunizmin dhe shiizmit, interpretimin e Sunetit ndryshme. Në një kuptim të gjerë sunetit - zakonet dhe rregullat e sjelljes shkop -Është një praktikë muslimane komunitetit dhe teoria e ortodoksisë myslimane; ajo është e transmetuar gojarisht dhe është përveç ligjit të shkruar. Gjatë evolucionit të Islamit u ngrit sufizmin - misticizmit islam. Sufitë - mistikët muslimanë - që nuk është bërë një pikë të normave të përditshme, ritualet dhe konventat janë të përshkruara në mënyrë rigoroze nga muslimanët ortodoks. jeta e tyre ishte e përkushtuar ndaj Zotit dhe kështu sjelljen e tyre jo-standarde - nga një ekstazë në ekstazë të thellë të përqendrimit të brendshme të ngushtë meditim Indo-budiste.

Ajo mund të thuhet se nën flamurin e Islamit, njerëzit arabe filluan të madhe, plot me histori suksesi, ka krijuar një perandori e tij të madhe, një shkëlqyer arabo-muslimane qytetërimit dhe kulturës. Arabët janë bërë trashëgimtarë të shteteve të mëdha, Bizantit dhe Persisë. Në kohët më të fundit orbitën e Islamit erdhën popujt e tjerë - të Persianëve, turq, mongolët, indianë dhe Malays, kështu që Islami u bë një fe botërore. Nuk ishte një e vetme, megjithëse i përbërë nga një shumice kombesh, e madhe "e komunitetit mysliman" - Ummetit Islamiya, i cili, pavarësisht nga diversiteti i pasuesve të tij, është karakterizuar nga një fortësi të caktuar. Kjo është për shkak të faktit se Islami ka pasur një ndikim të fortë mbi pasuesit e tyre në formë të caktuar mentalitetin e tyre specifike muslimane, e cila nuk varet nga traditat kulturore dhe fetare të Popullit të kaluar.

Details këtu //www.abc-people.com/typework/art/iskus-n-108.htm

//libsib.ru/kulturologiya/osnovnie-etapi-mirovoy-kulturi-vi-xx-vv-problemi-sovremennoy-kulturi/kultura-arabskogo-chalifata

//www.bibliotekar.ru/Iskuss2/0.htm

Kalifati - Kalifi - guvernator. Guvernatorit vjen nga Islami. Islami mban mbrapa shumë dhe kështu të gjitha ndryshim në kulturën e Perëndimit dhe botës islamike. E pra, kjo është pjesërisht vetëm mendimet e mia.

Kjo është për ju për themel.

Pse Islami u bë një fe botërore? Cili ishte ndikimi ...

Aktualisht të gjithë kemi dëgjuar për Islamin, por jo shumë njerëz e dinë se në fakt kjo është një fe. Shumica besojnë se sloganet e forcave politike radikale që përdorin simbolet islame. Dhe vetëm pak njerëz e dinë arsyet e vërteta pse Islami u bë një fe botërore.

Ajo do të jetë interesante:   Si për të marrë fara liri për humbje peshe dhe pastrim të zorrëve

Çfarë është Islami

Pse Islami u bë një fe botërore

Islami është një fe botërore. Përkthimi literal i fjalës do të thotë nënshtrim i plotë ndaj Perëndisë, ose dikush mund të thotë - besuar vullnetin e Zotit. Kjo mund të vërehet karakteristika që janë të përshkruajnë më konkretisht këtë fe dhe të shpjegojnë pse Islami u bë një fe botërore. Në kushtet e popullsisë është dytë më e madhe pas Krishterimit. Ashtu si judaizmit dhe krishterimit, Islami është një fe teiste. Kjo do të thotë se ajo vjen nga një kuptim të një Zoti.

Ngjashmëritë dhe dallimet me fetë e tjera

Pavarësisht nga fakti se kjo fe ka disa ngjashmëri me krishterimin dhe judaizmin, ajo është e karakterizuar nga dallime të caktuara midis tyre. Këto dallime janë shumë të rëndësishme. Ndoshta ata shpjegojnë se pse Islami u bë një fe botërore. Për shembull, ka një kuptim krejtësisht të ndryshme nga Perëndia dhe nuk pranon idenë e trinisë, Trinisë. Kjo fe është perceptuar si një lëshim ndaj politeizmit. Bazat e Islamit qëndrojnë në besimin se Perëndia nuk është vetëm një, por edhe i vetmi. Për këtë arsye, nuk ka asnjë ide të mishërimit në fenë islame. Ndoshta, kjo është e fshehur edhe arsyet e vërteta pse Islami u bë një fe botërore. Sipas dispozitave të tij, Jezusi nuk është një person hyjnor. Në Islam, është profeti i zgjedhur dhe i dërguar i Zotit, si Abrahami, Moisiu dhe Muhamedi.

Karakteristikat e Besimit

Esenca e Islamit

Në Islam një dogmë thjeshtë. Feja është e bazuar në besimin në Zot. Se ai është një Perëndi. Sipas përmbajtjes së Kuranit, Allahu i dënon njerëzit, për të treguar atyre ashpërsi. Përveç kësaj, njerëzit besojnë se ajo është edhe më i mëshirshëm. Karakteristika e saj kryesore është se ai është i gjithë-fuqishëm. Sipas Islamit, çdo gjë që ndodh në jetë i nënshtrohet vullnetit të Allahut.

Detyrat fetare të muslimanëve

Kjo fe përcakton kërkesa të caktuara. Një prej tyre është se ju duhet të rrëfej besimin e tyre në Allahun. Sipas kësaj feje nuk ka zot tjetër përveç Allahut. Profeti i tij është Muhamed. Gjatë larjes rituale të kërkesës duhet të them çdo convert. Në të njëjtën kohë rëndësia e vëmendjes është tërhequr për sinqeritetin e fjalëve, sepse çdo hipokrizia është një mëkat i pafalshëm në fe.

Si e bëri fenë

Historia e ngritjes së Islamit

Në Arabi në fillim të shekullit të shtatë nuk ishte feja myslimane të quajtur Islam. Historia e shfaqjes së saj është të sigurojë se edhe në kohët e lashta, kur ka pasur një ndarje të njerëzve në të pasur dhe të varfër, ajo filloi të dalë. përkthim Sipas Islam nënkupton nënshtrimin. Pasardhësi i saj është mysliman. Feja u ngrit për shkak të faktit se shfrytëzuesit e skllevërve ka një nevojë në një farë mënyre për të frikësuar beduinët, që ata mund të binden atyre. Kështu, çdo fis filluan të shfaqen perënditë e tyre, të cilat janë mbajtur në frikën e të varfërve. Përveç kësaj, arabët adhuronin jetesën dhe natyrën pajetë. Vetëm më vonë erdhi fenë vetë. Thelbi i Islamit ishte se ai u predikonte besimin në një zot.

Islami tani

Gradualisht komunitetet myslimane filluan të bëhen gjithnjë e më shumë nga numri i pasuesve. Këto përfshinin Beduinët dhe banorët vendosën të Arabisë. Si pasojë e ngjarjeve të bashkuar fiset arabe që ishte arsyeja kryesore për formimin e një shteti arab. Shumë shpejt, pasuesit e Islamit filluan të sulmojnë tokat fqinje me qëllim të dorëzimit të një numri më të madh të njerëzve në këtë fe.

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *