PSE BATTERY NGROHJE nuk e vënë tavan

Author: | 2019/06/01

Më ngrohje infra të kuqe sot flasim shumë, sepse parimi i punës së tij nuk është absolutisht i ngjashëm me sistemet tradicionale radiator. Por zgjedhin modelin e pajisjes së vështirë, si Online sistemi IR është krahasuar kryesisht me ngrohje alternative (convection, gaz, etj), pa bërë theksin në faktin se në mesin e materialeve të infra të kuqe kanë shumë opsione. Në të cilin rast, të vënë një ngrohje tavan infra të kuqe? Ajo që është e ndryshme nga paneli FREH grafit instalime nga alumini?

Ne shohim se si për të marr sistemin e ngrohjes infra të kuqe në kushtet e shtëpisë ose lokaleve të veçantë.

përmbajtje

Parimi i funksionimit të pajisjeve IR

Të gjitha sistemet infra të kuqe mund të ndahen në dy grupe: veprim lokal dhe të gjerë. pajisje lokale të ngrohur një seksion të veçantë të dhomës. Ata janë llambat, panele apo kaseta, e cila është e fiksuar në mur, tavan ose lirshëm të lëvizë nëpër dhomë. Këto sisteme të punojnë më mirë si një burim i ngrohjes shtesë kur është e nevojshme për të ngrohur një zonë të caktuar -. Winter Garden, një divan, një lojë vendin e fëmijës, etj Gama e aktiviteteve të tyre rrezeve të ngushtë, në mënyrë për të ngrohur një zonë të madhe të një pajisje të tillë nuk është e mjaftueshme.

Bashkëkohore Wall IRmur-montuar pajisje bashkëkohore infra të kuqe janë krijuar shpesh në formë të fotografive, kështu që ata nuk duken në brendësi të një element të huaj.

Klasifikimi sipas metodës të fiksimit

Kur zgjedhjen e një model të veçantë të kushtuar vëmendje të sistemit mënyrë fiksimit.

 • Për shembull, paneli tavan IR përdorur advantageously për ngrohjen dyqane industriale, duke e vendosur çdo llambë mbi vendin e punës. Lartësia e mbi 3 metra ju lejon për vendin e tyre direkt mbi kokat e punonjësve, për të siguruar që çdo person të rehatshme.
 • Ngulitur në tavan modeli (kasetë) është krejtësisht i padukshëm në tavan pezulluar, përsëritur synimet e tyre, kështu që ata janë shumë të popullarizuara në shtëpi për ngrohje përkohshëm të disa zonave në dhomë.
 • panele muri janë vendosur shpesh në frontin e murit të jashtëm, në mënyrë që ajo nuk ka syrela vjeshtë dhe mos ngrijë në qoshet e dimrit.
 • ngrohje llambë janë të dobishme në atë që ata mund të varur në një kënd të caktuar, drejtimin e rreze në një drejtim të dëshiruar. Në këtë mënyrë të përshtatshme për të ngrohur atriumin (jo hapa krem), një kuti bimore (për të hequr krem).

E rëndësishme! pajisje IR mund të varur në çdo vend në mur, ndërsa gypat konvencionale ngrohjes nën tavan nuk është caktuar, ose ulur cilësinë e ngrohjes.

bateri konvencionalebateritë konvencionale nuk janë të varur lart në mur, sepse atëherë të gjitha të ajrit të ngrohtë menjëherë do të mblidhen në tavan.

Infrared ngrohje veprim të gjerë montuar ose nën dysheme ose në tavan. Ajo është projektuar për të ngrohur dhomën në përgjithësi. Ka tavan dhe Shtrues dyshemeje sistemet me parim të ndryshme operative.

Ngrohje tavan ose ngrohje kat - kjo është më e mirë

Në qoftë se ju përdorni një ngrohje infra të kuqe si primar, ju do të duhet të zgjedhin se ku për të instaluar atë: në tavan ose në dysheme. Floor film ngrohje vetëm mundësitë janë të dizajnuara dhe mund të varur në një tavan si një film IR dhe panelit.

Tavan infra të kuqe panele ngrohje janë të dizajnuara për lartësi tavan prej 3.5 metra. Ato rrezatojnë rrezet e ngrohjes, pra, nuk janë përdorur për lokalet të ulët (mund të shkaktojë siklet për njerëzit, në qoftë se ata bien mbi kokën tuaj).

Për dhoma me një lartësi tavan prej 2.8 deri në 3.5 metra rekomanduar kursimit të energjisë film temperaturë të ulët. sistemet e ngrohjes tavan të tilla janë të dizajnuara në mënyrë specifike për lagjet e jetesës, dhe varg rrjedha radiale është i sigurt për banorët. Elementi ngrohje në tavan, filmi është një fletë metalike resistive prej alumini.

film ngrohjeNgrohje film është përdorur shpesh për ngrohjen e papafingo, pasi tub marrë një shumë hapësirë ​​të jetesës.

Për dysheme duke përdorur disa lloj të ndryshme të filmit infra të kuqe. Arsimimi IR fluksi në të është për shkak të strips grafit, të cilat janë të lidhura me elektroda.

Nëse ju kujtohet pse radiatorëve tradicionale nuk janë të vendosur në afërsi të tavanit, është e nevojshme për të dhënë preferencë të sistemit riprodhues, sepse ajo gjithashtu i jep ngrohje nga poshtë, qarkullojnë masa ajrore. Por të gjithë nuk është aq e thjeshtë: radiatorëve ujë të ngrohur ajrin, dhe filmi - objektet dhe njerëzit, dhe tashmë mbi ta - ajrin. Prandaj, në ngrohje infra të kuqe ka lëvizje të tillë të shpejtë të rrjedhave ajrore, që do të thotë se dhoma është e ngrohur në mënyrë të barabartë.

skemëNdryshe nga sistemet e convection, pajisjet infra të kuqe është më e mirë zona më të ulët të nxehtë, duke reduktuar kështu humbjet e ngrohjes.

IR Film Properties

Krahasuar efektivitetin e seksit dhe tavan filma, shumë ekspertë rekomandojnë që të përdorin opsionin e dytë si ngrohje kryesore. Ja pse:

 • Dyshemeja duhet të jetë e mbyllur për të paktën 70% të zonës për të siguruar ngrohje uniforme të dhomës. Në këtë rast, të padëshirueshme për të vënë në mobilje filmit, përndryshe ajo do të goditur. Por, në një apartament pa mobilje është i domosdoshëm. Prandaj, në fakt filmi është ngritur vetëm në zona të hapura, dhe në qoshet, ku ka kabinete dhe sofas, dimrit mund të duket myk apo acar.
 • ngrohje underfloor do të sigurojë 22-23 gradë dhomë vetëm në ngrohje maksimale, dmth kur temperatura e tij me 30 gradë. Dhe në qoftë se pardesy është një pllakave qeramike, i zbathur mbi të do të jenë të pakëndshme (shumë e nxehtë). Linoleum si në këto temperatura të lëshoj një erë të pakëndshme.
 • Graphite ka një jetëgjatësi prej 15 vjetësh, dhe pastaj të gjithë katin e do të duhet të jenë të hapura për të zëvendësuar filmit. shirita metalikë mbi tavan janë 50 vjeç ose më shumë, që do të thotë se pronarët do të sjellë më pak probleme me riparime.

ngrohje underfloorngrohje underfloor është e mirë në ato zona ku ka probleme me lagështi si ajo ndihmon për të shpejt të thatë shtresë dekorative.

Si panelet infra të kuqe punës

Në vende publike të tilla si bare, kafene në natyrë, fabrikave dhe ndërmarrjeve më të mëdha panele kërkesës infra. Ata janë shumë më të fuqishme FREH, dhe mund të kandidojë në burime të ndryshme të energjisë:

 • Gazit (element ngrohje zgjatet pjatë qeramike ose një metal i);
 • elektricitet (burimi ngrohjes është një ngrohës);
 • Uji (rrezet IR është konvertuar në një lëng i cili është duke lëvizur nëpërmjet tubave) - Ky opsion quajtur shpesh tavan radiatorëve të ngrohjes.

Në nxehtësinë e lëngjeve që punojnë në tub mund të jetë e mbushur me ftohje, dhe pastaj në vend të ngrohjes do të ftohet në ajër.

panele infra të kuqepanele infra të kuqe janë të përshtatshme për zyra, pasi ata mund të përfshihen në një kohë të caktuar, kur njerëzit janë në punë, në dhe jashtë për një natë.

Nëse ju keni bërë një zgjedhje në favor të ngrohjes infra të kuqe - Blej Sistemet vetëm nga prodhuesit e besueshme. Përndryshe ekziston rreziku për të blerë fakes të lirë kineze FREH se kur i lidhur do të lëvizi, në mënyrë të pabarabartë ngrohjes, apo më keq, djegur nga pushtet-line parë surges.

Video tematike

panel tavan IR: Parimi Operative

film Ngrohje tavan: Krahasimi me radiatorëve konvencionale

Si kjo? Share it

PËRGJIGJE MAIL.RU: pse ndonjëherë INDOOR instaluar bateri ...

SHARE
në rrjetet sociale

Facebook Twitter Ok Google Pinterest juaj Vk

Zgjedhja e radiatorëve - një ngjarje e rëndë, e cila ndikon jo vetëm në efikasitetin e ngrohjes në shtëpi, por edhe jetën e shërbimit të ngrohjes së komunikimit në përgjithësi. Në ndërtesave të banimit rreziku i çekiç ujit është më i lartë se në shtëpi private, e cila është për shkak të detyrueshme në rrjetin e ngrohjes qendrore. Prandaj, ky artikull do detaje çështja e asaj që është më e mira për të radiatorëve të banesës.

Çfarë radiatorëve më të mirë për apartament: një analizë e detajuar e tregut aktual

Zgjedhja e një radiator ngrohjes, ju duhet të marrë në konsideratë karakteristikat e sistemeve të ngrohjes të brendshme, si dhe për të zgjedhur materialin e duhur, fuqinë dhe numrin e seksioneve të saj

Features centralizuara rrjeteve të ngrohjes

furnizimi ftohës për apartamente është bërë nga lidh me rrjetin e ngrohjes qendrore (DSP). Lëvizja e ftohës në sisteme të tilla ka një mënyrë të detyruar. furnizimi lëngshme për çdo apartament është prodhuar nga pompa të veçanta që janë pjesë e DSP. Presion, presion nga pompa, mesatarisht prej 16 atmosferës.

Kur radiatorëve zgjedh mbani në mend se presioni ftohës është konstante

Kur radiatorëve zgjedh mbani në mend se presioni ftohës është konstante

Informacione të dobishme! Kur zgjedh një radiator ngrohjes në radhë të parë ajo është e rekomanduar për të i kushtoj vëmendje të se sa shpesh ka presion surges në komunikim. Në mënyrë për bateri ka qenë në gjendje të përballoj çekiç ujit, materiali i saj duhet të ketë një margjinë të mjaftueshme të sigurisë.

Quite të shpeshta, të cilat janë subjekt i komunikimit centralizuar - një shkelje të ruajtjes. Si rregull, kjo ndodh në kohën e verës. Megjithatë, jo të gjitha bateritë mund të përballojë çekiç ujit, që ndodhin gjatë një sistemi të tillë depressurization.

Elementet individuale të DSP përkeqësohet në masë të madhe me kalimin e kohës, që nënkupton përkeqësim të cilësisë së ftohës që hyn në të, dhe çështje të ndryshme të huaja. Si ata mund të veprojnë tehprimesi, grimcat e ndryshk, i poshtër dhe elemente të ndryshme sedimentarë. Prania e parë në mjedisin e punës të ketë një efekt negativ në ndikimin e saj termike në qarkullimin e DSP. Pjesa e mbetur nxitur Luminal ngushtimi i gypave dhe radiatorëve, ajo gjithashtu redukton efikasitetin e ngrohjes së brendshme.

Duke zëvendësuar pajisjen ngrohje në banesë të kontrolluar pajtueshmërinë e materialeve nga të cilat bateri të prodhuara dhe që lidhin anëtarët (pajisje). Papajtueshmërinë mes metali çon në oksidimit të cilat shpesh bëhet shkaku i aksidenteve në DSP.

Çdo radiator duhet të veprojnë në një mbushje dhe shkarkimit sistemi të përbashkët

Çdo radiator duhet të veprojnë në një mbushje dhe shkarkimit sistemi të përbashkët

E cila për të zgjedhur një radiator : lloje të radiatorëve

Që nga sot, ju mund të gjeni një shumëllojshmëri të baterive për instalimin në apartamente. Të gjithë ata janë të klasifikuar në lloje sipas disa kritereve. Në radhë të parë, radiatorët janë të klasifikuara sipas materialit nga i cili ata janë bërë:

 • gize;
 • çeliku;
 • alumin;
 • bimetal;
 • bakrit.

Dhe gjithashtu, ata mund të, në varësi të projektimit, të jetë:

 • seksionit;
 • panel.

Secili nga llojet e mësipërme të pajisjeve për ngrohje, të përshtatshme për përdorim në rrethana të caktuara. Ajo duhet gjithashtu të them se ka modele shumë të specializuara që janë përdorur për të kryer një funksion të vetëm. një mendje e tillë mund t'i atribuohet lloji convectors kat përdorur në dhomat që kanë një zonë të madhe të lustrim. Përdorimi i tyre lejon për të përjashtuar mundësinë e veson.

Vendosur se çfarë është e mirë për radiatorëve sheshtë, është e preferueshme për të zgjedhur pajisje që kanë humbje të madhe e nxehtësisë

Vendosur se çfarë është e mirë për radiatorëve sheshtë, është e preferueshme për të zgjedhur pajisje që kanë humbje të madhe e nxehtësisë

Në treg mund të gjeni një tjetër lloj convectors - baseboard. Ata janë të montuar në kuti metalike të veçantë që zëvendësojnë bazament klasike. Avantazhi kryesor i ngrohje të tilla është se ata nuk e shkelin dhomë përgjithshëm brendshme.

Sot, ju mund të gjeni një shumëllojshmëri të baterive, nga pikëpamja e projektimit. Gama e radiatorëve moderne janë tepër të gjerë dhe të ndryshme. Disavantazhi i baterive të kryera në një dizajn unik, është çmimi i tyre. Prandaj, ngrohje të tilla nuk janë në kërkesë të lartë.

Karakteristikat e baterive gize për apartamente

Jo shumë kohë më parë, ngrohje e instrumenteve hekurit ishin më të popullarizuara dhe përdoren pothuajse kudo. Por sot, këto harton rëndë, paint mbuluar smalt, venitur në sfond. Me zhvillimin e teknologjive të prodhimit të radiatorëve shfaq më efektive dhe të qëndrueshme çeliku, si dhe pajisjet nga materiale të tjera.

I kushtoj vëmendje! material gize ka përçueshmëri të lartë termale. Dhe kjo vlen të thënë se ajo është e nxehtë për një kohë të gjatë, por për sa kohë dhe të ftohur.

Ndër avantazhet e gize është transferimi i tij inerci, ngrohjes, në rritje veçanërisht në lidhje me rritjen trashësi metalike

Ndër avantazhet e gize është transferimi i tij inerci, ngrohjes, në rritje veçanërisht në lidhje me rritjen trashësi metalike

bateri hedhur-hekur janë në gjendje të përballoj një shumë mjaft e presionit (30 atmosferës), i cili tejkalon treguesit standarde DSP në 2 herë. Kështu pajisjet e këtij materiali janë karakterizuar nga rezistencë të lartë për sistemin waterhammer.

Ndër avantazhet e paneleve radiator bërë prej gize gjithashtu mund të nxjerrë në pah atë që ata kanë pajtueshmërinë me tuba dhe pajisje e materiale të tjera. Ajo kursen paratë, pasi zëvendësimi bateria nuk është e nevojshme për të zëvendësuar komunikimin shoqërues.

Dhe bëri edhe prej gize karakterizohen nga rezistenca e tyre ndaj ndikimeve shkatërrimtare gërryese. Ata janë të thjeshtë në aspektin e cilësisë së mjedisit të punës, e cila lëviz atë. Zgjatur ekspozimi Sipërfaqja e brendshme e baterisë, e bërë nga gize, me ujë të çon në shfaqjen e beftë të errët, e cila ka veti antioxidative. Prandaj, në bazë të përdorimit normal të radiatorëve të tilla janë në gjendje për t'i shërbyer më shumë se një duzinë vjet.

radiatorëve moderne të këtij materiali në fazën e prodhimit me smalt Veçanta të Mbrojtura. Ndryshe baterinë e vjetër prej gize, modelet e reja nuk kërkojnë errësirë ​​vjetore dhe të lehtë për të pastruar, sepse ata kanë një sipërfaqe e lëmuar, me shkëlqim. Përveç kësaj, të hedhura ngrohës hekuri nuk grumbullohen gazra, kështu që nuk kanë nevojë për shumë zbritjen e ajrit.

Lexo më shumë:   Çfarë bëra nga rrushi në dimër

Aftësia për t'i bërë ballë presionit të lartë dhe goditje me çekan është karakteristikë pozitive të radiatorëve gize

Aftësia për t'i bërë ballë presionit të lartë dhe goditje me çekan është karakteristikë pozitive të radiatorëve gize

Në kohët e Bashkimit Sovjetik, këto radiatorëve janë prodhuar në sasi të mëdha dhe kanë dimensione standarde. Gama e sotme të pajisjeve, duke ofruar klientëve mundësi praktikisht të pakufizuar për produktet gize, të cilat ndryshojnë në formë, dizajn dhe skemë të ngjyrave. Një gamë e gjerë mund të rrisë zonën operative të radiator.

Kompanitë perëndimore të përfshira në prodhimin e radiatorëve gize, të prodhojnë të veçanta ngrohje linjë projektuesi. Këto bateri janë kryer në një stil të modës retro dhe janë të pajisura me ornamente të ndryshme. Natyrisht, kostoja e këtyre produkteve është shumë më e lartë se hekuri konvencionale të hedhura, por cilësia e tyre dhe pamja presentable nuk është në dyshim.

Struktura gize të zgjedhur, në varësi të madhësisë dhomë. Nëse është e nevojshme, numri i seksioneve mund të rritet apo ulet, e cila është shumë e rehatshme. Marrë në konsideratë faktorët që ndikojnë në zgjedhjen e numrit të seksioneve:

 • zona e kati;
 • madhësi dritare;
 • Numri i dyerve;
 • veçanti rajoni klimatike.

radiatorëve hekuri janë të qëndrueshme - jetën e tyre, me mirëmbajtjen e duhur, është të paktën 50 vjet

radiatorëve hekuri janë të qëndrueshme - jetën e tyre, me mirëmbajtjen e duhur, është të paktën 50 vjet

struktura hekuri ndryshojnë në volum mbushjes. Për shembull, në radiatorëve familje është 1.3, dhe një i huaj - 0.8 litër. vlera e fundit është më e lartë se afërsisht 2-3 herë. Për të instaluar ngrohje në banesë, e bërë nga gize, përdor kllapa. Ajo duhet gjithashtu të theksohet se disa modele janë ngritur direkt në dysheme.

Pse është më mirë për të braktisur blerjen e hekurit: një rishikim i mangësive

Siç u përmend më lart, radiatorëve gize nuk janë si popullore si më parë. Kjo është për shkak të aftësi të kufizuara të tyre. Disavantazhi kryesor i këtyre produkteve është pesha e tyre e madhe, për shkak të cilat ruajtjen e tyre, të transportit dhe instalimit janë të shoqëruar nga vështirësi të caktuara.

I kushtoj vëmendje! Për fiksimin standarde strukturën gize e nevojshme për të përdorur elemente të rëndë kapjes - kllapa.

Gjithashtu vlen të përmendet është se, në aspektin e dizajnit, standardi gize e produkteve nuk janë shumë të presentable. Ata nuk janë të kategorikisht të përshtatshme për dhoma me një dizajn modern. Një tjetër dëm i baterive ngrohjes gize - inerci të ulët. Me këtë bateri nuk do të kryejë rregulloren operative të temperaturës në dhomë, dhe për sistemet autonome ngrohje, ky tipar është veçanërisht e rëndësishme.

Disavantazhet e baterive gize është pesha e tyre dhe pamja jo shumë estetike

Disavantazhet e baterive gize është pesha e tyre dhe pamja jo shumë estetike

struktura hekuri nuk janë karakteristika të ndryshme forcën dhe janë veçanërisht të ndjeshëm ndaj stresit mekanike (shok). Kjo është për shkak të pronave të lartpërmendura të këtyre produkteve nuk janë kërkesa të mëdha në tregun e pajisjeve të ngrohjes.

Varieteteve të radiatorëve të çelikut për apartamente

radiatorëve çeliku janë një nga më të popullarizuar deri më sot. Ato karakterizohen nga një shumë cilësi pozitive, dhe janë mjaft presentable dhe të përshtaten pothuajse çdo dizajn dhomë.

Ka tre lloje kryesore të produkteve, të cilat ndryshojnë nga njëri-tjetri në mishërim të tyre:

 • panel;
 • tubular;
 • pjatë.

Secila prej këtyre llojeve është i përshtatshëm për kushte të caktuara dhe ka avantazhet dhe disavantazhet e veta. Në mënyrë që të përgjigjet në pyetjen se cila është më e mirë për të zgjedhur radiator ngrohjes për një apartament, ju duhet të marrë parasysh karakteristikat e të dy panelit dhe tub dhe ndërtimin convector.

Në varësi të modelit, prodhuesi, dhe shumë faktorë të tjerë radiator tuba ngrohjes mund të ketë një shumëllojshmëri të parametrave teknik

Në varësi të modelit, prodhuesi, dhe shumë faktorë të tjerë radiator tuba ngrohjes mund të ketë një shumëllojshmëri të parametrave teknik

Çfarë radiatorëve mirë në apartament : panel bërë prej bateri çeliku

Struktura Paneli përfshin dy fletë çeliku. Me vulosjen e tyre të dhënë formën e duhur. Pas kësaj, paraformoj marra janë të bashkuar me saldim, e cila lejon për të marrë një panel i uritur. Nëse është e nevojshme, ajo plotësohet convectors, përmes të cilit lëviz në një drejtim vertikal ajrit. Kjo ju lejon për të kryer një lloj "pengesë", që mbron dhomë nga të ftohtë që vjen nga dritarja.

Pas kuvendit të tillë një radiator ekzekutuar pikturën e tij. Veshje mbrojtëse është një element shumë i rëndësishëm i dizajnit për shkak se ajo mbron kundër korrozionit, e bën atë më të presentable dhe lehtëson kujdeset për atë. Kur zgjedh një bateri të re të çelikut të nevojshme për të paguar vëmendje të veçantë se si në mënyrë të barabartë aplikuar në panelin e një shtresë e bojës. Ajo nuk duhet të përmbajë të çara dhe të çara ose patate të skuqura.

strukturave të çelikut janë në gjendje të përballojnë temperaturën e punës të mesme në 95 ºC. Ata janë të dizajnuara për presionin standarde, e cila është krijuar në kuadër të DSP, përkatësisht 16 atmosferës.

Informacione të dobishme! bateri çeliku të këtij lloji mund të ketë një numër të ndryshëm të elementeve dhe panelet convector.

Paneli radiatorëve bërë nga dy fletë metalike vulosur të lidhur në mënyrë të tillë që u formua në mes tyre kanaleve përmes të cilave qarkullon ftohës

Paneli radiatorëve bërë nga dy fletë metalike vulosur të lidhur në mënyrë të tillë që u formua në mes tyre kanaleve përmes të cilave qarkullon ftohës

Gjatësia e këtyre radiatorëve varion nga 40 cm deri në 3 m Lartësia minimale e një ndërtim të tillë është 20 cm, dhe maksimale -. 90. Disa kompani të angazhuar në prodhimin e radiatorëve të çelikut të këtij lloji për të siguruar që edhe shtrihet varg e tyre, dhe në përputhje me rrethanat, operacionale sferë.

Faqet artikull:

ngrohje Lloji convector: avantazhet dhe karakteristika përzgjedhje

Përshkrimi funksional, ngrohje krahasim. Përmbledhje e llojeve të kompanive dhe çmimet Convector heaters.

Varësisht nga ku në ngrohës është ankoruar me tub, ka dy variante kryesore të pajisjeve të çelikut:

 • me lidhje të poshtëm;
 • me lidhje anësor.

Kur zgjedh një lavaman ngrohjes çeliku është e nevojshme që të i kushtoj vëmendje për rregullimin instalime elektrike të gypave të ngrohjes në shtëpinë tuaj. Prandaj, dizajni kërkuar është zgjedhur, me lidhjet e nevojshme për këtë.

panel Feature radiator

panel Feature radiator

Avantazhet dhe disavantazhet e radiatorëve panel çeliku

Për t'iu përgjigjur pyetjes se si për të zgjedhur radiator ngrohjes për një apartament, ju duhet të njoh veten me ins dhe largimet e harton panel çeliku. Modele të tilla janë aktualisht më të zakonshme. Për të filluar, të marrë parasysh cilësitë pozitive të këtyre ngrohje.

Avantazhi i parë dhe ndoshta më e rëndësishme e strukturës panel - thjeshtësia e instalimit të saj. Instalimi në qark ngrohjes kryhet sipas udhëzimeve mjaft shpejt. Nëse është e nevojshme, kjo mund të bëhet në mënyrë të pavarur. Përveç kësaj, dizajni radiator eliminon nevojën për asamble, pasi ajo është një e tërë, e cila gjithashtu kursen kohën.

radiatorëve panel kanë inerci të lartë, kështu që ajo warms up shpejt. Për shkak të kësaj ata janë të lehtë për të rregulluar në temperaturën e dëshiruar. Dhe gjithashtu struktura të tilla të çelikut janë zonë mjaft të madhe, e cila kontribuon në ngrohjen e shpejtë dhe efikas të dhomës.

bateri çeliku në formën e paneleve janë kompakt në madhësi dhe kanë një pamje tërheqëse, moderne. modele të tilla janë më të përshtatshme për banesa të pajisura me sistem autonom ngrohje. Kjo është për shkak të faktit se për të mbushur ato kërkon një sasi minimale të ftohës.

Disavantazhet e radiatorëve panel përfshijnë presionin e ulët operativ, një ndjeshmëri të lartë ndaj goditjeve të ndryshme, duke përfshirë, dhe hidraulike, si dhe ndjeshmërinë e korrozionit

Disavantazhet e radiatorëve panel përfshijnë presionin e ulët operativ, një ndjeshmëri të lartë ndaj goditjeve të ndryshme, duke përfshirë, dhe hidraulike, si dhe ndjeshmërinë e korrozionit

Ashtu si çdo produkte të tjera, panel çeliku dhe bateri kanë meta e tyre. Një kryesor është se ata nuk janë të dizajnuara për një çekiç të fortë të ujit. Ato janë të besueshme vetëm sipas treguesve presion normal në DSP. Megjithatë, ju mund të përballen me këtë problem. Kur në rritje strukturën panel e banesës është e rekomanduar për të përdorur një pajisje të veçantë - reducer. Kjo pajisje redukton nivelin e ngarkesës në panelin gjatë valës.

Muret e brendshme të radiatorëve të tilla zakonisht nuk janë të pajisura me një shtresë të veçantë mbrojtëse ndaj korrozionit. Ai vijon se jeta e tyre raft do të varet nga sa mirë lëngu transferimin e nxehtësisë qarkullojnë nëpërmjet tyre.

Tubular (sektorial) bateri çeliku

Në kontrast me versionet e mëparshme të radiatorëve të çelikut, të tilla bateri përfshijnë disa seksione. Fixing këto elemente së bashku është kryer nga saldim. produkte të tilla nuk kërkojnë asamble, e cila pa dyshim është përparësi e tyre.

I kushtoj vëmendje! Si te zgjidhni një lloj tub baterisë? Para se të blesh një ngrohës me tuba duhet-shih destinacion është zgjedhja e fuqisë së kërkuar. Ky indeks është llogaritur në bazë të sipërfaqes së përgjithshme të dhomës, e cila do të ngrohjes modelin seksion.

 

Skema tuba (sektorial) panele çeliku

Skema tuba (sektorial) panele çeliku

ngrohje tërthorta janë përdorur në sistemet, presioni i cili varion nga 8 deri në 10 atmosferës. Si rregull, ajo nuk është e mjaftueshme për të ndërtesave të banimit ndezur nga DSP. Prandaj, ekspertët rekomandojnë përdorimin e këtyre modeleve të marrë gearbox, e cila mund të mbrojë baterinë nga tub çekiç ujit.

gearboxes Standard trashësi seksional mur 1-1,5 mm, kështu që ata kanë një koeficient të lartë të inercisë. Por një trashësi të vogël mur dhe është më pak e produkteve të tilla, pasi ato ndryshojnë karakteristika mjaft të dobët forcë.

Ndërtimi i tipit tub kanë rezistencë të mirë dhe të mesëm kontaminuar ftohës. Ndryshe nga modelet e panelit, sipërfaqja e tyre e brendshme është e pajisur në fazën e prodhimit një shtresë të veçantë mbrojtëse e materialit polimerik. Kjo i bën ata rezistent ndaj korrozionit dhe të ketë një jetë më të gjatë operativ.

Pajisje të tilla janë në dispozicion me dimensione të ndryshme. Gjerësia varet nga hapësirë ​​në tokë dhe numri i seksioneve. Lartësia mund të ndryshojnë nga 0.2 në 2.5 m dhe një thellësi prej - 10 deri në 25 cm.

Në thelb, radiatorëve me tuba bërë prej çeliku inox, e cila ka një peshë të lehta dhe në gjendje të përballojnë ngarkesa të rënda

Në thelb, radiatorëve me tuba bërë prej çeliku inox, e cila ka një peshë të lehta dhe në gjendje të përballojnë ngarkesa të rënda

Produktet sektorial kanë dy të meta kryesore:

 • koeficienti i ulët transferimin e nxehtësisë;
 • prania e saldimet, të cilat janë të paqëndrueshme për çekiç ujit.

Kështu, bateri sektorial janë një zgjedhje e mirë për përdorim në komunikimet autonome ngrohje. Megjithatë, për aplikimet ku DSP ato nuk janë të përshtatshme për shkak se ata janë të ndjeshëm ndaj waterhammer.

Zgjedhja e baterive me tuba, varësisht nga synimet e tyre

Shumë pronarët janë të interesuar në pyetjen se si të zgjedhin radiator ngrohjes, në varësi të projektimit. bateri tuba çeliku (dhe jo vetëm) janë zgjidhje të përbashkët për montim në një banesë. Gama e këtyre instrumenteve është zgjidhje të ndryshme të projektimit. Në varësi të vendndodhjen e radiator sektorial, ju mund të blini produktin për mur apo dysheme.

Pajisje të tilla janë ngritur në pika të ndryshme të banesës. Për shembull, opsioni më i zakonshëm është që të instaloni një bateri tuba megjithatë, poshtë dritares, nëse dëshiron, mund të jetë çdo vend. Shpesh ato janë përdorur për instalimin në qendër të dhomës (version vertikal). Në këtë rast, lartësia bateri korrespondon me lartësinë e tavanit.

Me ndihmën e radiatorëve me tuba nuk mund vetëm dhomë plotësisht të ngrohtë, por edhe për ta bërë atë më tërheqës

Me ndihmën e radiatorëve me tuba nuk mund vetëm dhomë plotësisht të ngrohtë, por edhe për ta bërë atë më tërheqës

Informacione të dobishme! Disa radiatorëve sektorial përfshijnë panele të veçanta druri, të cilat janë të montuar në pjesën e sipërme të pajisjes dhe të veprojë si një sipërfaqe të punës. Ky raft mund të përshtatet për qëllime të ndryshme, por më shpesh ajo është përdorur për të thatë këpucë.

Një gamë të gjerë të formave, një shumëllojshmëri të ngjyrave dhe prania e elementeve strukturore shtesë rrisë ndjeshëm zonën operative të këtyre produkteve të çelikut.

radiatorëve pjatë bërë nga çeliku (convectors)

të mesme Duke punuar në radiator pjatë është lëvizur përgjatë tubave drejtë apo lakuar të çelikut. Këto pllaka janë ngritur, bërë nga i njëjti material. Qëllimi i këtyre elementeve është që të rrisë ndikimin e dizajnit termike.

bateri pjatë janë rezistente ndaj ujit çekiç. Dhe kjo duhet të thuhet se shufrat e çelikut janë të vendosura brenda struktura janë të nxehtë në temperatura relativisht të larta. Megjithatë, mbulon tyre mbrojtur, temperatura e të cilave nuk është më shumë se 40 ° C.

Strukturat e tilla janë ideale për përdorim në dhoma me tavane të lartë. Kjo është për shkak të faktit që ajri të nxehtë është duke lëvizur në mënyrë të qëndrueshme lart dhe mund të jetë ngritur në një lartësi të konsiderueshme. Nëse është e nevojshme, ju mund të pavarur të rregullojë regjimin e temperaturës, ku funksioni është i ngjashëm me ngrohës.

ngrohje Plate janë quajtur kështu për shkak se ata janë bërë nga disa pllaka, mbjellë në një tubacione lakuar ose të drejtë

ngrohje Plate janë quajtur kështu për shkak se ata janë bërë nga disa pllaka, mbjellë në një tubacione lakuar ose të drejtë

bateri pjatë aftë të përballojnë presionin në standardin DSP (16) ambientet. Një normë maksimale presioni për këto është 24 Atmosferat. Nga kjo rrjedh se struktura convector të përshtatshme për përdorim në ndërtesa banimi. Çmimi Battery për ngrohje këtë lloj të një mesatare prej 6-9 mijë. fshij.

ngrohje të tilla kanë disa të meta. Për shembull, orientimi vertikal i lëvizjes së ajrit të nxehtë - nuk është vetëm pozitive, por edhe anën negative të produktit pjatë. Kjo është për shkak të faktit se ngrohja e dhomës është kryer në mënyrë të pabarabartë.

pllaka Convector shumë shpejt të bëhet i ndotur me pluhur, e cila ndikon koeficienti transferimin e nxehtësisë. Pastrimi këto elemente është mjaft e vështirë të matet. Gjithashtu vlen të përmendet është se këto pajisje ka estetikë të ndryshme dhe të arsyeshme nuk është për të gjithë brendshme. bateritë e tilla më të përshtatshme për rritje në dhomat që kanë tavane të lartë. Ata janë të instaluar shpesh në korridoret, pishina dhe kështu me radhë. N.

Çfarë radiatorëve mirë në banesë: një rishikim të modeleve të aluminit

Design, bërë nga alumini, ndryshojnë në pamjen e tyre, pasi ata kanë një dizajn elegant. Megjithatë, këto produkte nuk janë opsioni më i mirë për instalim në apartamente me DSP. Kjo është për shkak të faktit se ndërtimi alumini ka një mur relativisht të hollë, i paqëndrueshëm për efektet e dëmshme të korrozionit. Duke pasur parasysh cilësinë e dobët të ftohës, kjo bateri mund të jetë dëmtuar pas vetëm 5 viteve të përdorimit.

radiatorëve alumini, i zoti dhe elegante, janë të përbërë nga disa nipples seksione të lidhura

radiatorëve alumini, i zoti dhe elegante, janë të përbërë nga disa nipples seksione të lidhura

Informacione të dobishme! Për banesat që janë të nxehtë me ngrohje për shkak të autonome radiator alumini komunikimi mund të jetë një alternativë e mirë. përçueshmëri të lartë termale, dhe pamja presentable - Përparësitë kryesore të këtyre produkteve, për shkak të cilat kërkesa për to është e mirë.

Modelet alumini janë të dizajnuara për punë në një presion prej 15-20 sistemeve të atmosferës. Megjithatë, strukturat e hollë-mur të përdorura në DSP, nuk mund të mburremi e rezistencës ndaj ujit çekiç. Duke pasur parasysh këtë fakt, duhet thënë se lavaman ngrohjes për këtë lloj të shtëpisë është mirë të përshtatshme për instalimin në një vetë-ngrohje.

Lexo më shumë:   Si për të bërë një kefir gjizë

Ekspertët këshillojnë që të mos përdorin këto bateri në rast presionin në komunikim sesa 12 atmosferës. Lidhur me cilësinë e ftohës, dizajni alumini është operuar mirë me indeksin Ph 5-6 njësi, e cila është një gjë e rrallë në DSP brendshëm.

ngrohje të tilla janë pesha të shquar të vogla, në mënyrë të lehtë për të ruajtur, transportit dhe instalimit. Është e rëndësishme të mbani mend se instalimi i këtyre baterive kërkon jo vetëm kujdes, por edhe zgjedhjen e pajisje nga një material të pajtueshëm. Përndryshe formuar zonat e gërryer në vendet e docking. Konsideroni materiale që absolutisht nuk mund të përdoret kur instalimi baterinë alumini:

 • çeliku;

bateri alumini ekspozuar proceset gërryese, kështu që radiatorëve brendshme shtresë duhet të mbrohen nga kontakti me ftohës

bateri alumini ekspozuar proceset gërryese, kështu që radiatorëve brendshme shtresë duhet të mbrohen nga kontakti me ftohës

 • bronzi;
 • bakrit.

Ideal për montimin e radiator alumini - qark ngrohje bërë nga plastik. Në këtë rast, prania e korrozionit është eliminuar, dhe marrëveshja shumë e ngrohjes është e lehtë për riparim ose disassembly.

ju mund të gjeni një gamë të gjerë të produkteve alumini deri më sot. Ata ndryshojnë në madhësi, skemë ngjyra dhe regjistrimin e dizajnit. Lartësia e produkteve të tilla varion nga 25 deri në 50 cm, por mund të porositen modelin porosi (70-80 cm) nëse është e nevojshme.

Ekspertët vërejnë se këto bateri të ketë pajtueshmëri të shkëlqyer me pajisje termostatik. Kur instalimi ndërtimin alumini janë të këshilluar që të marr termostat. Dhe ata kanë një lustër me shkëlqim, kështu që nëse ndotja nuk është e vështirë për të pastruar një radiator. Si te zgjidhni një radiator bërë nga alumini, në varësi të markës?

Nëse ne flasim për kompanitë që prodhojnë radiatorëve alumini, më të popullarizuara në mesin e konsumatorëve është kompania ROYAL termo. Produkte nga kjo markë janë të kualitetit të mirë dhe me kosto të arsyeshme. Këto radiatorëve janë përshtatur në mënyrë specifike për përdorim në vendet e CIS. Ata kanë rezistencë të mirë korrozioni dhe jetë të gjatë shërbimit (mbi 10 vjet).

Lehtë, me shpërndarje të shkëlqyer ngrohjes alumini modelit baterisë tërheq konsumatorët jo vetëm karakteristikat e tyre teknike, por edhe një pamje të këndshme

Lehtë, me shpërndarje të shkëlqyer ngrohjes alumini modelit baterisë tërheq konsumatorët jo vetëm karakteristikat e tyre teknike, por edhe një pamje të këndshme

bateri aluminit anodized - ideale për apartamente

Pajisje për ngrohje alumini mund të prodhohet me një shtresë të veçantë anti-korrozioni, e cila quhet anode. Për prodhimin e këtyre baterive përdorni një aliazh alumini cilësi të lartë, e cila kalon para-pastrimin, dhe aplikuar në sipërfaqe oksidohet shtresën e anode.

Procesi teknologjik i prodhimit të këtyre produkteve janë mjaft të vështira. Gjatë strukturën e aluminit është nënshtruar në mënyrë të përsëritur për një ndryshim, i cili është një lloj kalitje. Kështu, produkti final është karakterizuar nga rritja e rezistencës ndaj efekteve gërryese dhe mund të zbatohet në një DSP.

radiatorëve të tilla janë bërë nga hedh. Pas kësaj, seksionet e marra janë mbledhur në një strukturë unitare. Një nga avantazhet kryesore të produkteve të tilla është se, nëse është e nevojshme, ju mund të rregulloni një radiator në një apartament. Zëvendësimi një seksion që është dëmtuar, kjo është në sajë mjaft e thjeshtë për hartimin radiator.

Informacione të dobishme! Nëse është e nevojshme, anode me bateri, ju mund të shtoni seksione të tjera.

panele alumini me oksidimit anodic e lirimit metali, proces i cili u ematalirovaniya

panele alumini me oksidimit anodic e lirimit metali, proces i cili u ematalirovaniya

Muret e brendshme të këtyre modeleve janë të qetë, e cila ndihmon në shpërndarje të ngrohjes. Të mesme ngrohjes pa ndonjë vështirësi lëviz në strukturë alumini. Presioni që vepron të produktit anode është 20-25 Atmosferat, e cila është shumë më e lartë se e nevojshme në kushtet e një pallati me një DSP.

Kur të blesh një ngrohës të tillë, ekspertët këshillojnë që të jenë të kujdesshëm. Kjo është për shkak të faktit se produkti anode duket nuk është e ndryshme nga radiatorëve të zakonshëm të hedhura. Pra, para se të blej një model të veçantë të këtij lloji është e rekomanduar për të lexuar dokumentet mbi të. Kontrolloni pasaportë dhe certifikatën e cilësisë për të shmangur problemet kur blejnë një anode radiator.

radiatorëve bimetallic: cila është më e mirë për një apartament ?

bateri Bi-metalike janë më të popullarizuara në treg të pajisjeve të ngrohjes. Ata kanë shumë cilësi të mira, ndër të cilat vlen të përmendet veçmas shkathtësi. Nga emri bëhet e qartë se prodhimi i ngrohje të tilla janë përdorur dy metalike. prodhimit të kombinuara mund të përmirësojë ndjeshëm performancën e këtyre produkteve.

Pjesa e jashtme është bërë nga një ndërtim bimetallic, bërë zakonisht prej alumini. Kjo ju lejon për të arritur ndikim të lartë termale dhe për të përmirësuar efikasitetin e ngrohjes. Nga ana tjetër, pasazhet e brendshme të nevojshme për qarkullimin ftohës, e bërë nga çeliku me cilësi të lartë, i cili është rezistent ndaj ndikimeve gërryese.

radiatorëve bimetallic bëra nga dy komponente themelore: komponentet e brendshme - të çelik inox, dhe e jashtme - alumini

radiatorëve bimetallic bëra nga dy komponente themelore: komponentet e brendshme - të çelik inox, dhe e jashtme - alumini

Ne duhet të themi se pjesa e jashtme, e bërë nga alumini, është e pajisur më tej me një shtresë e smalt i cili i jep të tilla i radiatorëve pamjen presentable. bateri bimetallic kanë një strukturë sektorial. Bashkim i elementeve individuale është e përbërë me anë të lidhëse, të cilat janë të pajisur me unaza vulosjes.

Jetë të gjatë shërbimi i ngrohje bimetallic drejtuar nga struktura e tyre. veshja alumini nuk është në kontakt me të mesme dhe kryen një lloj funksioni "rast" për kanale të brendshëm të bërë nga çeliku, e cila lëviz ftohës.

Pjesa çeliku radiator bimetallic ka një rezistencë të lartë ndaj ngarkesave në sistemin. Produkte të tilla janë në gjendje të funksionojnë në presion shumë të lartë (35-40 ATM). Kjo i bën ato ideale për instalimin në apartamente, të cilat janë të nxehtë nga DSP.

Dhe gjithashtu radiatorëve të tilla kanë një masë të vogël, e cila lehtëson instalimin e tyre në një apartament. Në mesin e disa të meta të produkteve të tilla mund të vërehet, ndoshta i vetmi - një kosto mjaft të lartë. Megjithatë, karakteristikat e tyre cilësore dhe jeta shelfin justifikuar plotësisht çmimin.

Forma e jashtme e radiator bimetallic nganjëherë krahasohet me analogët e aluminit, por kostoja e parë është shumë më shtrenjtë

Forma e jashtme e radiator bimetallic nganjëherë krahasohet me analogët e aluminit, por kostoja e parë është shumë më shtrenjtë

Nëse ne flasim për zgjedhjen më të mirë bimetal radiator për një apartament, ju duhet të i kushtoj vëmendje për disa modele të njohura. Në mesin e tyre: SIRA RS bimetal 500, STYLE GLOBAL PLUS 500 dhe RIFAR MONOLIT 500. Secila nga këto modele është provuar edhe në punën në kushtet e një pallati me një qark ngrohje qendrore.

Çfarë radiatorëve më të mirë për apartament: çmimet dhe karakteristikat e baterive bakrit

Bateritë e bëra nga ky material zënë segmentin më të parëndësishme të tregut të pajisjeve të ngrohjes. Popullariteti i tyre i ulët është kryesisht për shkak të faktit se ata janë mjaft të shtrenjta. Megjithatë, ato janë karakterizuar nga performancë të lartë dhe kjo mund edhe të konkurrojnë me artikuj bimetallic.

bateritë e tilla janë të prodhuara nga materiale të cilësisë së lartë të bakrit që nuk ka papastërti që mund të reduktojnë efikasitetin e pajisjes. Këto radiatorëve kanë një numër të cilësive pozitive, edhe pse përdoret rrallë në radiatorëve zëvendësim në apartament. Avantazhi kryesor i këtyre produkteve, natyrisht, mund të quhet një efikasitet të lartë, e cila është 4-5 herë më e lartë se ajo e modeleve gize.

Një avantazh i mëtejshëm i ngrohje e bëra nga ky material - një koeficient të lartë të inercisë. Ata janë në gjendje të shpejt të nxehet, duke rezultuar në transferimin efikas të ngrohjes. Gjithashtu strukturat e bakrit kanë karakteristikat forca të lartë dhe rezistencë ndaj ujit çekiç. Ata janë në gjendje të funksionojnë me një presion prej 20-25 atmosferës sistemeve që tejkalojnë parametrat standarde në DSP.

Ngrohje me panele bakrit nuk kanë frikë nga çekiç ujit - metalike butë lehtëson shpërndarjen uniforme të ngarkesave dhe parandalon depressurization

Ngrohje me panele bakrit nuk kanë frikë nga çekiç ujit - metalike butë lehtëson shpërndarjen uniforme të ngarkesave dhe parandalon depressurization

Informacione të dobishme! Në qoftë se si një ftohës nuk është ujë dhe anti-ngrirje, atëherë përdorni radiatorëve bakrit është e vetmja zgjidhje.

Gjithashtu vlen të përmendet është se këto ngrohje nuk kanë nevojë për të pikturuar, sepse ata kanë të lartë pronat e anti-korrozioni. Jeta e shërbimit të produkteve të bakrit është më shumë se 10 vjet. Ata kanë një pamje të presentable dhe kështu mund të bëhet një zbukurim i çdo brendshme, veçanërisht, është e zbukuruar në një stil klasik.

Është e rëndësishme të mbani mend se këto bateri është e nevojshme për të zgjedhur pajisje e materialit të njëjtë, për të eliminuar mundësinë e reagimit oksidimi.

radiatorëve vertikale për apartamente të materialeve të ndryshme

radiatorëve vertikale kanë disa avantazhe mbi pajisjet të cilat janë ngritur në mënyrë standarde. Ata janë të lehtë, me dhunti të shumta dhe të lehtë për të instaluar. bateri të lartë janë të shkëlqyera në zgjidhje nëse hapësira mur të mjaftueshme për të instaluar aparatin konvencionale. Modelet vertikale janë bërë e materialeve të ndryshme:

Gize. Të lartë pajisje ngrohje e këtij materiali janë mjaft të thjeshtë. Për ta, pa marrë parasysh cilësinë e ftohës. Ato dallohen nga një koeficient të mirë transferimin e nxehtësisë, si dhe rezistenca ndaj ujit çekiç. Ato janë të vendosura në segmentin e çmimit të mesme. Në mesin e disa të meta e baterive të larta mund të vërehet - një masë të madhe, që e bën të vështirë për të instaluar ato.

Materiali i përdorur për radiator vertikale nuk është i kufizuar, ato mund të jenë metal, bimetal, qelqi, druri, guri

Materiali i përdorur për radiator vertikale nuk është i kufizuar, ato mund të jenë metal, bimetal, qelqi, druri, guri

Çeliku. Ekspertët rekomandojnë përdorimin e banesa të strukturave të çelikut panel. Trashësi mur i tillë baterive varion nga 1 deri ne 1.5 mm. Muret e jashtme të produkteve të tilla janë të pajisura me një shtresë mbrojtëse e smalt, i cili gjithashtu i bën ata estetikë. radiatorëve të lartë çeliku janë të ndjeshëm ndaj ujit çekiç dhe më të përdorura në shtëpi private, të pajisura me qark autonome ngrohje.

pajisje të lartë të ngrohjes janë të dallohen nga performancës dhe estetikë e tyre. Blej radiator vertikale ngrohje për një apartament mund të jetë një profil në ndonjë dyqan apo zhvillohet një urdhër nëpërmjet internetit. Kur të blesh një pajisje çeliku, ajo është e rekomanduar për të paguar vëmendje të veçantë nëse ata kanë bojë anti-korrozioni.

Alumini. bateri të lartë alumini janë temperaturë të ulët. Ata ofrojnë ngrohje të hapësirës për shkak të madhësisë së tij. Temperatura e mesme që punon në radiatorëve të tilla varion nga 60 deri në 70 ° C. Ata janë në gjendje për të siguruar një standard kushte temperaturë të dhomës (20 në 24 ° C). Alumini ngrohje vertikale ndryshojnë pesha të lehta dhe gjithashtu kanë aftësinë për të shtuar seksione. Produkte të tilla janë përdorur shpesh në qarqet pavarur ngrohje.

Bimetallic. Ata janë të kualitetit të lartë dhe efikasitet duke përdorur dy predha metalike (alumini dhe çeliku). Ajo është më i përshtatshëm për përdorim në ndërtesa banimi.

Radiator vertikale mund të bëhet në seksione dhe monolit madhësi fikse dhe rendin

Radiator vertikale mund të bëhet në seksione dhe monolit madhësi fikse dhe rendin

Çfarë radiator blerë për apartament: kriteret kryesore të përzgjedhjes

Para se të blesh një ngrohës për apartament ju duhet të i kushtoj vëmendje të disa thekson. Ka disa kritere të cilat lejojnë studimi për t'iu përgjigjur pyetjes se si për të zgjedhur një radiator. Radiatorëve duhet të përputhet me të gjitha karakteristikat e nevojshme teknike, të kenë pasaportën dhe arsimin.

Konsideroni faktorët kryesorë në të cilën ajo është e nevojshme për të prodhuar një alternativë bateri për apartament.

presioni operativ. Dokumentacioni për ngrohës duhet domosdoshmërisht tregojnë presionin operativ. Ekspertët rekomandojnë për të blerë bateri me një diferencë të caktuar. Battery presioni punës duhet të kalojë të njëjtën shifër në qark ngrohjes qendrore është rreth 1.5 herë. Kjo do të lejojë që të jetë e sigurt, pasi DSP është shpesh majat e presionit të ndodhin.

I kushtoj vëmendje! Në ndërtesat e pesë-katëshe mostër vjetër presioni në qark ngrohjes është rreth 6-8, dhe në moderne rritje të lartë ndërtesa - 10-15 atm.

Rezistenca ndaj çekiç ujit. Ky faktor ka një ndikim të drejtpërdrejtë në jetën e shërbimit të pajisjeve të ngrohjes. Nëse përparme e radiator nuk është instaluar reducer, atëherë surges presion do të ndikojë në dizajnin me fuqi të plotë. Kur zgjedh bateritë janë të rekomanduara për të marrë në konsideratë specifikat e punës së qark të ngrohjes në shtëpinë tuaj.

Apartamente me ngrohje qendrore është e rekomanduar për të përdorur radiatorëve gize, të cilat janë më rezistent ndaj korrozionit dhe të ketë një jetë të gjatë të shërbimit

Apartamente me ngrohje qendrore është e rekomanduar për të përdorur radiatorëve gize, të cilat janë më rezistent ndaj korrozionit dhe të ketë një jetë të gjatë të shërbimit

Numri i seksioneve. Nëse zgjedhja e ngrohës ka vështirësi me përcaktimin e numrit të kërkuar të seksioneve, atëherë ajo është e rekomanduar për të i kushtoj vëmendje të modelit, të cilat mund të "Step up" nëse është e nevojshme.

Të energjisë. Kjo shifër është ndoshta më e rëndësishme. Jo të gjitha pajisje për ngrohje të afta për të ruajtur temperaturën e dëshiruar në dhomën e ndenjjes. Kjo është veçanërisht problematike në rajonet veriore ku temperatura mund të bjerë në 40 ° C nën zero. Në situata të tilla, ekspertët rekomandojnë për të zgjedhur një model që mund të përballojë temperaturë të lartë e ftohës (130 ° C).

temperatura e ngrohjes e lavaman ngrohjes në apartament duhet të plotësojnë standardet e kërkuara dhe të sigurojë një mikroklimë të përshtatshme në dhomë. Deri më sot, ajo gjeti se norma për lokalet është temperatura +18 ° C. Për objektet këndore të cilat muret janë në kontakt të drejtpërdrejtë me rrugë, kjo shifër është rritur me 2 ° C. Prandaj, kur zgjedh një ngrohës është e nevojshme për të llogaritur kapacitetin e saj për të përmbushur tiparet specifike operacionale.

Përbërja e transferimit të ngrohjes mesme. Mos harroni se në afat baterisë është prekur edhe nga karakteristikat e mesme të punës qarkullojnë nëpërmjet saj. Me cilësi të lartë ftohës - një gjë e rrallë. Ajo përgjithësisht përfshin qëllim të keq (muret radiator) papastërti të ndryshme. Kështu, dizajni duhet të zgjidhet me mure të trasha ose shtresë mbrojtëse.

Sot për të zëvendësuar gize dhe çeliku standarde bateritë e vjetra jashtë zgjidhje të reja - radiatorëve të projektimit, e cila befasoi forma të ndryshme të saj, ngjyra dhe metodat rritje

Sot për të zëvendësuar gize dhe çeliku standarde bateritë e vjetra jashtë zgjidhje të reja - radiatorëve të projektimit, e cila befasoi forma të ndryshme të saj, ngjyra dhe metodat rritje

Dizajni radiator. Ky faktor është tërësisht individuale dhe varet nga preferencat e pronarëve të banesës, si dhe karakteristika të brendshme.

Lehtë për të instaluar. Ky kriter nuk është përfshirë në numrat e kërkuara. Megjithatë, në qoftë se ju vendosni për të instaluar ngrohje projektimin tuaj, atëherë ju duhet të zgjidhni produktet që kanë një peshë të ulët. Si dhe për të shqyrtuar mundësitë për fasteners dhe veçoritë e lidhjes e një model të veçantë për qark ngrohje.

Çfarë radiatorëve mirë në apartament : Këshilla profesionistë

Pra, çfarë e mirë për të vënë në radiatorëve në apartament? Ekspertët rekomandojnë para se të blerë një ngrohës për t'u konsultuar me një hidraulik. Ju gjithmonë duhet të mësojnë karakteristikat e DSP dhe ftohës, të tilla si:

 • presioni në qark ngrohjes;
 • Ph lëngun punës;
 • temperature ftohës.

Pas marrjes gjithë informacionin e nevojshëm në lidhje me qark të ngrohjes, ajo është e rekomanduar për të pyetur në lidhje me garat që po ndodhin në sistemin. Këto të dhëna do të ju ndihmojë të zgjidhni parametrat e duhura për radiator.

Lexo më shumë:   Tiramisu me receta mascarpone FOTO hap pas hapi AT HOME

Për të zgjedhur llojin e drejtë e radiator për një apartament është e nevojshme për të studiuar karakteristikat e secilit prej tyre

Për të zgjedhur llojin e drejtë e radiator për një apartament është e nevojshme për të studiuar karakteristikat e secilit prej tyre

Informacione të dobishme! Për ndërtesa banimi, të cilat kanë më shumë se 12 kate, një mundësi e shkëlqyer është për të instaluar një bateri bimetallic. Edhe në këtë rast, modelet e gize mund të përdoren. Nëse treguesi presioni i punës nuk i kalon 14 atmosferës, dhe Ph është një figurë në varg prej 5 deri 8, atëherë është e mundur që të përdorin jo vetëm hekurin dhe bimetal, por edhe alumini dhe çeliku.

Nëse vlera acid tejkalon nivelin e lejuar (> 8.5), atëherë përdorimi i çelikut dhe ndërtimit alumini nuk është i rekomanduar. Në një mjedis të tillë të funksionojë si duhet vetëm strukturën bimetallic ngrohje. Ata janë të përshtatshme për DSP, presion më të madh se 20 atmosferës.

radiatorëve vlerësim për apartamente të bimetal

Në mesin e radiatorëve bimetallic, siç u përmend më lart, ka tre modele themelore. Konsideroni karakteristikat e tyre:

SIRA RS Bimetal 500. Ky model ka disa avantazhe të mëdha, të cilat përfshijnë: një koeficient të lartë transferimin e nxehtësisë, si dhe të mirë cilësitë e izolimit të tingullit. Këto produkte janë të prodhuara në Itali. Ata janë në gjendje të ofrojnë dhoma ngrohjes deri në 40 metra katrorë.

Numri i seksioneve takihbatarey shkon y nga 4 deri në 12. Gjithashtu, radiatorëve bimetallic këtij modeli janë të pikturës cilësi të lartë dhe estetikë. Nga të metat e vërejtura mund të sensibilizuar për mjedisin e punës.

Duke i uruar për të zëvendësuar radiator e vjetër të ngrohjes në pajisjen cilësisë më të mirë me punën e mirë, njerëzit do të përballur në mënyrë të pashmangshme me një zgjedhje të vështirë - se cili model për të blerë

Duke i uruar për të zëvendësuar radiator e vjetër të ngrohjes në pajisjen cilësisë më të mirë me punën e mirë, njerëzit do të përballur në mënyrë të pashmangshme me një zgjedhje të vështirë - se cili model për të blerë

GLOBAL STYLE PLUS 500. ngrohës bimetallic nga prodhuesi italian, ku kuvendi me cilësi të lartë. Jeta e shërbimit të produkteve të tilla është 25 vjet, siç është raportuar nga prodhuesi. Një tjetër avantazh i një lavaman ngrohjes tillë është rezistent ndaj ujit çekiç. Modeli i këtij lloji është i aftë të përballojnë presione deri në 35 atmosferë. Maksimale Parametri Temperatura ftohës për këtë ngrohës është 110 ° C.

Pengesë kryesore e këtyre baterive është një shtresë llak, i cili ndryshon cilësinë e pasigurt. Dhe kjo duhet të thuhet se çmimi i baterisë ngrohjes e këtij lloji është më e lartë se ajo e anëtarëve të tjerë.

RIFAR MONOLIT 500. Radiator më e zakonshme bimetallic që ka rezistencë të lartë ndaj goditjeve presion dhe një trysni pune të sa më shumë që 100 atmosferës. "Rifar" Kompania është e vendosur në Rusi dhe e specializuar në prodhimin e pajisjeve të ngrohjes, vendas përshtatur në kushtet e përdorimit.

Një model i tillë mund të ketë një numër të ndryshëm të seksioneve. Shkalla maksimale e transferimit të ngrohjes një bateri të tillë arrin 2744 watts, e cila është e mjaftueshme për të ruajtur klimën e dëshiruar në një dhomë me një sipërfaqe prej 27 m². Temperatura maksimale e mesme të punës, e cila mund të përballojë një bateri të tillë është 135 ° C. Në mesin e disa të meta të radiator mund të dallojë një zhurmë-izolim të dobët.

Vlerësimi i produkteve markë globale, ekspertët thonë se kompania besim mban pozitën udhëheqëse në industrinë e në aspektin e çmimeve dhe cilësisë

Vlerësimi i produkteve markë globale, ekspertët thonë se kompania besim mban pozitën udhëheqëse në industrinë e në aspektin e çmimeve dhe cilësisë

Cilat janë radiatorëve në apartamente më të mira: çmimet dhe karakteristikat e modeleve të aluminit

Nga ana tjetër, harton ngrohje alumini kanë shumë varieteteve. Konsiderojnë ata që kanë popullaritet të madh në mesin e konsumatorëve:

TERMIKE RAP-500. Kompania, e cila prodhon këtë radiator e modelit është e vendosur në Rusi. Produktet e këtij lloji janë projektuar për të punuar në kushte mjaft e vështirë. Presioni maksimal operativ për modelin e "RAP-500" është 24 Atmosferat, e cila është më e lartë se vlerat standarde në DSP.

I kushtoj vëmendje! Kur bleni pajisje për ngrohje alumini, të jetë i sigurt për të paguar vëmendje të presionit të saj operativ. Kjo normë është përcaktuar në dokumentacionin përkatës furnizuar me radiator.

bateri alumini i këtij modeli është rezistent ndaj hedhje hidraulike, kaq popullor me blerësit në Rusi. Temperatura maksimale e mesme të punës i cili është në gjendje të përballoj lavaman ngrohjes "RAP-500" nga markë "THERMAL 'është 130 ° C.

RIFAR Alum 500. Këto panele alumini, si në rastin e mëparshëm, janë bërë nga një kompani ruse. Ata janë në gjendje të veprojnë në kushte të rënda termike (135 ° C). Zona maksimale që është në gjendje për të ngrohur një model të këtij lloji është 25.6 m².

Modeli radiator RIFAR ALUM 500 përshtatur për kushtet ekstreme klimatike të çdo rajon

Modeli radiator RIFAR ALUM 500 përshtatur për kushtet ekstreme klimatike të çdo rajon

Modeli Aluminum nga ky prodhues mund të përballojë presioneve deri në 20 atmosferës, dhe është rezistent ndaj goditjeve të vogla hidraulike në DSP. Jeta e saj të shërbimit mund të jetë deri në 25 vjet nën përdorim normal. Disavantazhi kryesor i këtij modeli - Veshje me cilësi të ulët mbrojtëse.

ROYAL termo REVOLUTION radiator 500. alumini i markës italiane "ROYAL termo" ndryshon në atë që ka më të mirë transferimin e nxehtësisë koeficienti është në mesin e strukturave të tilla. Kapaciteti maksimal i pajisjeve të tilla të ngrohjes mund të arrijnë 3982 Watts.

Instalimi i ngrohjes lavaman alumini siguron varg kërkuar temperaturës për dhoma me një sipërfaqe deri në 40 m². Ky model është i përshtatshëm për përdorim në DSP, presion operativ prej më pak se 20 atmosferës. Kështu, ne mund të konkludojmë një radiator ngrohjes është më e mirë për apartament. Çmimi dhe fotot e këtyre baterive mund të jetë lehtësisht të specifikojë internetin.

ju mund të nxjerrë në pah faktin se ata janë mjaft të kërkuar në cilësinë e mjedisit të punës nga dobësi të pajisjeve për ngrohje. Kostoja e përafërt e pajisjeve të mësipërme është në rangun e 2,500 deri 5,000 rubla. Ka edhe opsione më të shtrenjtë, çmimi i të cilave mund të arrijnë 12 000 rubla. dhe edhe më të larta. Këto përfshijnë vertikale pajisje ngrohje alumini.

kryesore Modeli Prodhuesi Theksi ROYAL termo REVOLUTION 500 bën për çështjen e pajisjeve të burimeve për të shpëtuar që nuk dëmtojnë mjedisin

kryesore Modeli Prodhuesi Theksi ROYAL termo REVOLUTION 500 bën për çështjen e pajisjeve të burimeve për të shpëtuar që nuk dëmtojnë mjedisin

Çeliku dhe gize radiatorëve: cila është më e mirë për një apartament?

radiatorëve çeliku ndryshojnë vlera demokratike, megjithatë, nuk janë shumë të njohura në tregun e pajisjeve të ngrohjes. Konsideroni modele që janë të vendosura mirë në kushtet e një pallati me DSP:

PURMO COMPACT 22 500. pajisjet për ngrohje finlandez ka qenë gjithmonë i njohur për shkathtësi të saj. Ajo nuk është përjashtim dhe çeliku seri radiator. Ky model përmban një mur të përshtatshme mali, si dhe një fuqi të lartë maksimale (5572 watts). Zonë, e cila është në gjendje për të ngrohur këtë bateri arrin 50 m².

Ndër të tjera, ky lloj i ndërtimit çeliku është e lehtë dhe është më i përshtatshëm për të gjithë për vetë-instalimin në apartament. Ajo mund të përdoret në qarqet e ngrohjes me një presion jo më të lartë se 10 atmosferës, e cila është mjaft e një disavantazh të dukshëm.

KERMI FTV (FKV) 22 500. Ky model na lejon për t'iu përgjigjur pyetjes, se çfarë është më e mirë për të vënë baterinë në banesë me një të madhe-sized objekteve. Kjo është një produkt i kompanisë gjermane KERMI. Avantazhi kryesor i këtij lloji të lavaman ngrohjes çeliku është se ajo ka një koeficient të transferimit të ngrohjes të lartë. projektimit panel kontribuon në ngrohjen e lokaleve. Fuqia e një pajisje të tillë mund të arrijë 5790 Watts.

Kostoja e radiatorëve gize e lartë se ajo e homologëve të tyre të aluminit dhe çelikut, por radiatorëve shumë më të ulëta bimetallic

Kostoja e radiatorëve gize e lartë se ajo e homologëve të tyre të aluminit dhe çelikut, por radiatorëve shumë më të ulëta bimetallic

Informacione të dobishme! Zona, e cila mund të ngrohjes një bateri të dhënë është 57.9 m². Ajo është e përshtatshme në mënyrë ideale për instalim në dhoma të mëdha.

radiator çeliku i këtij lloji është i përshtatshëm për përdorim në sistemet e ngrohjes me temperatura e ujit kazan jo më e lartë se 110 ° C. Nga disavantazhet e një modeli të tillë mund të vërehet tregues të vogël të presionit të punës (10 atmosferës), dhe të ulët të cilësisë veshja emaluar.

Modelet hekuri kanë shumë të meta, por ende përdoret në apartamente. Ndër të ndryshme të modeleve nga ky material, ju mund të zgjidhni një që ka një shumë reagime pozitive, përkatësisht: IST NOVA 500.

Kjo radiator është më popullor në mesin e konsumatorëve. Ai është një produkt i kompanisë italiane dhe ka një shpërndarje të mirë të ngrohjes. Kjo bateri është e përkryer për dhoma të vogla (deri në 20 m²). Temperatura maksimale e ftohës, i cili është në gjendje të përballojë këtë lloj të ndërtimit është 150 ° C. Nga minuset mund të dallojë një masë të madhe dhe një rrjedhje të konsiderueshme të ftohës.

radiatorëve të çelikut nuk mund të tolerojë gëlltitje të oksigjenit, pas disa verë, madje edhe bateri me cilësi të lartë mund të ndryshket përmes

radiatorëve të çelikut nuk mund të tolerojë gëlltitje të oksigjenit, pas disa verë, madje edhe bateri me cilësi të lartë mund të ndryshket përmes

Si për të llogaritur fuqinë e radiatorëve dhe numrin e seksioneve?

Radiator duhet të ofrojë një temperaturë normale në dhomë. Për ta bërë këtë, para se të blini për të llogaritur numrin e seksioneve. Konsideroni disa nga rregullat që do të kryejnë llogaritje përkatëse.

Kryesisht fuqia llogaritjen dhe sasia e seksioneve ngrohës duhet të mbështeten në dimensionet e saj. Është e rëndësishme të mbani mend se gjerësia bateria nuk duhet të jetë më shumë se 70% e hapjen e dritares. Për të siguruar shpërndarje të duhur të ngrohjes, instalimin e produktit në funksion të linjës qendër të dritares. Temperatura radiator normë në banesën ndikon në ngrohjen e lokaleve, kështu që ju duhet të merren seriozisht në vendndodhjen e pajisjes.

Distanca nga sipërfaqja e punës (mur) në strukturën e ngrohjes nuk duhet të jetë nën 3 dhe mbi 5 cm. Gjithashtu vlen të marrë parasysh distancën nga dyshemeja në bateri. Ajo nuk duhet të kalojë 12 cm, nga ana tjetër, rekomanduar distancën në prag dritarja -. 5 cm.

Shpesh, për të rritur efikasitetin e pajisjes, mur veshura materiale fletë metalike. Mendoni se çfarë parametrat e nevojshme për llogaritjen e saktë të pushtetit radiator:

 • dimensionet e dhomës;
 • numri i dritareve dhe dyerve;

Pa ndihmën e ekspertëve dhe programeve të tjera për të llogaritur numrin e seksioneve të radiatorëve është mjaft e vështirë

Pa ndihmën e ekspertëve dhe programeve të tjera për të llogaritur numrin e seksioneve të radiatorëve është mjaft e vështirë

 • materiali nga i cili është formuar ndërtimi;
 • vendndodhja e banesës.

Ndër të tjera, është e nevojshme për të marrë parasysh karakteristikat individuale të ngrohjes qark.

Çmimet radiatorëve të markave të ndryshme 

Sot gama e pajisjeve të ngrohjes është aq e gjerë se kurrë më parë. Por nga një shumëllojshmëri e modeleve të ndryshme, ju mund të zgjidhni më të njohura, të cilat janë përshtatshmëria ndryshme për karakteristikat operative të brendshme. Një faktor i rëndësishëm kur zgjedh një pajisje ngrohje dhe koston e tij. Çmimi për bateritë e ngrohjes duhet të përputhet me cilësinë e tyre.

pajisje bimetallic drejtë konsiderohet si më e përshtatur me kushtet e brendshme. vlera e tyre varet nga kompania, si dhe parametrave teknike. Çmimi i më të popullarizuara të ngrohës bimetallic RIFAR MONOLIT 500 është rreth 5,500 rubla. Kështu, për 5-6 mijë. Rub. ju mund të blini një bateri të mirë për banesën tuaj.

I kushtoj vëmendje! Kostoja mesatare e zëvendësimit të radiator në banesë është 2000-3500 rubla. Shuma e përgjithshme varet nga lloji i pajisjes për ngrohje dhe karakteristikat e tij të instalimit.

Kostoja radiator nuk duhet të jetë faktori vendimtar për blerjen - gabimisht kap bateri, madje edhe shumë të shtrenjta, do të zgjasë gjatë

Kostoja radiator nuk duhet të jetë faktori vendimtar për blerjen - gabimisht kap bateri, madje edhe shumë të shtrenjta, do të zgjasë gjatë

radiatorëve alumini janë më pak kosto. Blerë këtë lloj të pajisjes mund të jetë vetëm 2500-4500 rubla. Nga ana tjetër, çeliku dhe gize modele janë më të shtrenjtë. Për shembull, hekuri më popullore bateri STI NOVA 500, kushtojë rreth 7500 rubla. Çmimi i instrumenteve më të popullarizuara të çelikut varion midis 6-7 mijë. Rub.

Për të zgjedhur pajisjen e ngrohjes në banesë duhet të marrë parasysh shumë nuanca. Por para së gjithash ajo është e dëshirueshme për të vendosur mbi aftësitë financiare dhe karakteristikat e DSP në shtëpinë tuaj. Nëse është e nevojshme, të kërkojë këshilla të ekspertëve, i cili do të ju ndihmojë për të zgjedhur pajisjen me kosto-efektive.

ОТВЕТЫ@MAIL.RU: Pse baterinë e avullit dhe ngrohjen e ujit ...

Përgjigja për këtë pyetje varet nga ajo materiale janë struts montuar dhe çdo radiatorëve instaluar në ndërtesë. zhvilluesit shpesh montuar risers ngrohjen e tub çeliku ( "e zezë"), me forcë gërryes. Si pajisje ngrohje janë shpesh të vendosur çeliku bateri të ulët, convectors çeliku apo radiatorëve, e lirë të materialeve të tjera.

Ekspertët rekomandojnë ndryshimeve risers çeliku i radiatorëve çelik me materiale shumë moderne - tuba plastike dhe panelet, në një masë më të vogël nënshtrohen korrozionit. Çeliku ka të veshin të lartë korrozioni, aq më moderne hedh tub me cilësi jashtëzakonisht të ulët dhe të jetës të ulët (disa vjet).

e qartë kohëzgjatja Shërbimi Lideri është një radiator prej gize. Ai nuk e prish, reagon neutrale të përbërjes kimike të ftohës. radiatorëve alumini kanë transferimin më të mirë të ngrohjes në mesin e bateri, por të ketë një kërkesë për ngrohje transportuesit - vlera e vlerës së saj pH duhet të ketë një vlerë në varg 7 - 8. në pH të ndryshme nga vlera e rekomanduar, jeta produkt ul.

radiatorëve bimetallic pak inferiore ndaj aluminit për shpërndarje të ngrohjes, por janë shumë të qëndrueshme. kornizë çeliku Produktet bimetallic nënshtrohen korrozionit. Për më tepër, aliazh alumini dhe çeliku janë bateritë më të shtrenjta.

radiatorëve çeliku të ketë jetë të shkurtër të shërbimit në mesin e baterisë - ajo është shkaktuar kryesisht nga produktet e korrozionit të mureve.

Llogaritja e fuqisë në bateri të reja është bërë në përputhje me standardet. Por vlera normativ i temperaturës së ajrit në dhomat nuk ka gjithmonë të përmbushur nevojat e pronarit për rehati. Prandaj, mbytet ngrohjes janë ngritur shpesh në ndërtimin (sidomos në shtëpitë e parafabrikuara), nuk do të ndryshojë, dhe për të rritur numrin e seksioneve në pajisjet individuale. Ky operacion është kryer vetëm kur bateria ka një strukturë paloset seksion.

Çështja e zëvendësuar bateri në ndërtesën e re në shumë aspekte varet nga gjendja financiare individuale - shpesh pas blerjen e fondeve të pronës për qëllime të tjera nuk është e mjaftueshme. Prandaj, në shumë raste, radiatorëve nuk do të ndryshojë. Kjo është e justifikuar ndonjëherë nga një pikëpamje teknike - ndërtues montuar radiatorëve mund të përballen shumë mirë me detyrat e tyre.

Përveç kësaj, pas sezonit të parë të ngrohjes mund të nxjerrë konkluzione praktike - çfarë është niveli i rehati ngrohje. Nëse ai kënaqur banorët e banesës, paraqitja e pajisjeve në të brendshme - nuk ka arsye për të ndryshuar pajisjet. Zëvendësimi mund të kryhet pas një periudhe të caktuar kohe, me përkeqësimin e cilësisë së funksionimit të baterisë apo gjatë objektet e riparimit, të udhëhequr nga dëshira për të ri-projektimit dhe të brendshme.

(14 shikime, sot 1)

Recommended:

Demontimi otopleniyaNe radiator ngrohje radiator warms up: Radiator prichinyOtlichiya otopleniyaPochemu radiatorëve zhurmës në radiatorëve kvartireIspytaniya montuar peshqir otopleniyaKak

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *