NUM LOCK ÇFARE ESHTE në tastierë

Author: | 2018/08/29

NumLock

Tajvan kompania AU Optronics (AUO) në të ardhmen e afërt planifikon të fillojë furnizimin me një 17.3-inç IPS-panel me një rezolucion prej 3840 x 2160 pixels dhe norma maksimale refresh prej 144 Hz.

Këto matrica do të përdoret në fund të lartë fletoret lojrave, për përpunim grafike në të cilat, me sa duket, do të takohet me videon kartat e linjës Nvidia GeForce RTX.

New SPI-panel karakterizohet nga AUO pik shkëlqim 600 cd / m², e cila është një nga kërkesat kryesore për certifikim DisplayHDR kohë 600 dhe 3ms përgjigje.

Këto përparësi përfshijnë gjithashtu vogël trashësi kornizë prodhues prej 4 mm.

Për më tepër, AUO gjithashtu në plan të futë 15.6 inç matricë me rezolucion 4K dhe pik shkëlqim 1000 cd / m², 25-inç panel Full HD me një normë refresh prej 240 Hz dhe një kohë të përgjigjes prej 0.5 ms, dhe ekran lojë me një diagonale prej 27 inç kombinuar rezolucion 2560 x 1440 pixels, refresh normë prej 165 Hz dhe 1 herë msec përgjigje.

Kompania uTorrent, i njohur për klientin e saj përrua, ka prezantuar një mjet të ri μTorrent web.

Kjo ju lejon të shkarkoni torrents direkt në shfletuesin tënd, dhe madje edhe të luajë video dhe audio, pa pritur për një shkarkim të plotë.
Premton për të mbrojtur kundër torrents me qëllim të keq (kontrolloni për bazën e të dhënave virus) - programi do të shfaq një mesazh në qoftë se ajo zbulon ndonjë gjë të dyshimtë.

Derisa bëhet fjalë për versionin beta të mjet, i cili është tashmë në dispozicion për shkarkim në versionet për Windows.
Kur ju instaloni μTorrent web gjithashtu ofron Yandex Browser Shkarko, por kjo nuk është e detyrueshme.

Programi është i bashkangjitur me sukses të standardit të vendosur, hfepthe - kur shkurtore është nisur atje do të hapë një të veçantë torrents kërkimit ndërfaqe.

Klikuar mbi përdoruesit e dëshiruar për të lidhur ose shkarkimit një përrua të dëshiruar, përdoruesi mund të fillojnë të shkarkimit fotografi nevojshme.

Kur është fjala për video ose audio, ndërsa shkarkimit, ju mund të klikoni butonin luajnë dhe të fillojnë të shikuar apo dëgjuar, pa pritur për në fund të procesit.
Built-in lojtar kujton ku u ndalua shikimin, kështu që ju mund të mbyllni tab dhe të kthehemi në atë në çdo kohë.

Mjet është i lirë, por se si do të ndihen të njohur për përdoruesit e kolegëve popullore në sistemin peer Torrent - nuk është e qartë.

Për shembull, e ndërtuar në kërkim përcjellëse në Google, vetëm duke shtuar në fjalë query përrua.
Kjo nuk është një mënyrë e mirë për të gjetur duart me cilësi të lartë, por gjithmonë në ndihmë mund të vijnë gjurmuesit popullore.

teknologji Torrent është e bazuar në parimin e të dhënave direkt në mes të përdoruesit (servers, të ashtuquajturit gjurmuesit, vetëm duhet për të ruajtur vetë fotografi përrua), kështu që shpejtësia e shkarkimit varet nga numri i shpërndarjes me avull dhe shpejtësia e qasjes.

AMD njoftoi disponueshmërinë e një pakete të re për të shkarkuar drejtuesit dhe Radeon Software Adrenalin Edition numëruar 18.8.2.

Në këtë version, programuesit e kompanisë janë përqendruar në mbështetjen dhe optimizim të ndryshme për revole Brigadës Strange, lirimi i të cilave është planifikuar për 28 gusht.
Megjithatë, një numër i problemeve në specialistë Brigade Strange AMD ende nuk është korrigjuar.

Lista e gabimeve të njohura si më poshtë:

- objekte të vogla grafike mund të ndodhë kur ju drejtuar Brigada Strange API aktive Vulkan në sistemin operativ Windows 7;
- nganjëherë loja mund të ul receptorin e telefonit në ligaments graphics CrossFireX dhe Windows sistemet OS 7 në rast të përdorimit të njëkohshëm të sync vertikale dhe Teknologjisë Radeon FreeSync;
- Radeon Mbulesë mjet nuk mund të shfaqet kur ju aktivizoni në sistemet me grafikë dhe ligaments CrossFireX aktivizuara API Vulkan.

Ajo do të jetë interesante:   fokale lezionet mëlçisë ÇFARË ËSHTË IT

Një grup i shoferëve dhe Radeon Software Adrenalin Edition 18.8.2 është në përputhje me të gjitha AMD karta grafike e konsumit në arkitekturën Graphics Core Next (GCN).

çelësat vlerë në tastierë

Në tastierë, me të cilën ne të shtypura tekst, është një shumë mjaft e çelësat. Dhe secili prej tyre për diçka të nevojshme. Në këtë mësim ne do të flasim për qëllimin e tyre dhe si të përdorin ato të saktë.

Këtu janë fotot e një tastierë kompjuteri konvencionale:

Fotografitë keyboard
Fotografitë keyboard

Vlera e butonat tastiera

Esc. Emri i plotë i këtij arratisjes kryesor (shpallë "arratisjes") dhe është "Exit". Me anë të tij, ne mund të mbyllë disa programe. Kryesisht bëhet fjalë për lojërat kompjuterike.

F1-F12. Në të njëjtën frymë me Esc ka disa butona që të fillojë me një letër emrat F. Ata kanë për qëllim për të kontrolluar kompjuterin pa Mouse - vetëm tastierën. Falë tyre, ju mund të hapur dhe dosjet ngushta dhe dosjet, për të ndryshuar emrat e tyre, kopje, dhe më shumë.

Por për të dini vlerën e secilit prej butonit, nuk është e nevojshme - shumica e njerëzve përdorin kompjuterat për dekada të tëra dhe nuk kanë asnjë ide në lidhje me ndonjë prej tyre.

funksion çelësi (F1-F12)
funksion çelësi (F1-F12)

Numrat dhe simbolet. Menjëherë nën çelësat F1-F12 është një seri e butonave me numra dhe karaktere ( «» №;?% :! *, etj).

Numrat dhe simbolet
Numrat dhe simbolet

Nëse ju thjesht klikoni mbi njërën prej tyre nga shtypja figurë pikturuar. Por për të shtypur shenjë, shtypni atë së bashku dhe madje edhe çelësi Shift (poshtë majtas ose djathtas).

Nëse shenja është shtypur nuk është një që ju dëshironi, ju mund të ndryshojë gjuhën (në pjesën e poshtme të ekranit në të djathtë) -

Nga rruga, shumë numra tastierë janë gjithashtu në anën e djathtë. Fotografia tregon një pjesë të kësaj veç e veç.

tastierë numerike
tastierë numerike

Ato janë të vendosura në të njëjtën mënyrë si në kalkulator, dhe më i përshtatshëm për shumë njerëz.

Por ndonjëherë, këto shifra nuk punojnë. Ju klikoni mbi butonin e dëshiruar, por asgjë shtyp. Kjo do të thotë se jashtë tastiera numerike. Për të mundësuar këtë, thjesht klikoni një herë në tast Num Lock.

Letra. Pjesa më e rëndësishme e tastiera - ato çelësat, e cila printon tekst. Ata janë në qendër.

letra

Si rregull, butonat secili të ketë dy letra - një të huaj dhe një ruse. Për të shkruar një letër në gjuhën e dëshiruar, sigurohuni që ajo është zgjedhur si duhet (në pjesën e poshtme të ekranit të kompjuterit).

Një gjuhë tjetër mund të ndryshohet në një mënyrë të ndryshme - të shtypni dy butona në të njëjtën kohë: Shift dhe Alt ose Shift dhe Ctrl

Win. Çelësi që hap "Start" button. Më shpesh kjo nuk është nënshkruar, dhe vetëm ajo pikturuar ikonën e Windows. E vendosur në mes butonat Ctrl dhe Alt.

Ajo do të jetë interesante:   Çfarë ndodhi me Andrey Malakhov

Fn. Ky kyç ka laptop - në një tastierë konvencional kjo zakonisht nuk është. Ajo është projektuar për të punuar me funksione të veçanta - për të rritur / ulur ndriçimin, vëllimit dhe të tjerët.

Për përfshirje duhet të shtypni butonin Fn dhe do ta mbajë atë, shtypni butonin me funksionin e kërkuar. Këto butona janë zakonisht në krye - në F1-F10.

Le të thonë se kam nevojë për të rritur ndriçimin e ekranit notebook. Për këtë unë jam duke kërkuar në butonin e tastierës me imazhin përkatës. Unë, për shembull, është F6 - dielli i saj pikturuar. Pra, unë mbani të shtypur butonin Fn dhe pastaj shtypni mbi F6. Ekran bëhet pak më të lehta. Për të rritur më tej shkëlqim, shtypni përsëri për F6 me Fn.

Si për të shtypur të madh (uppercase) letër

Për të shkruar një letër të vetme kapitalit (header) duhet të mbani shtypur butonin shift, dhe me atë, klikoni mbi letrën e dëshiruar.

Si për të shtypur një pikë dhe një presje

Nëse keni instaluar alfabetin rus, në mënyrë për të shtypur pikë, ju duhet të klikoni mbi butonin e fundit në rreshtin e poshtëm alfabetik (djathtas). Ajo është e vendosur në frontin e kyç Shift.

Të tipit një presje, shtypni butonin e njëjtë duke mbajtur të shtypur Shift.

Kur alfabetin anglisht për pikë shtypjen ju duhet të shtypni butonin, e cila është e vendosur në frontin e pikës rus. Ajo është shkruar zakonisht nga shkronjës "U". Një presje në alfabetit anglez është ku shkronja ruse "B" (në frontin e anglisht pikë).

buttons Formatimi i tekstit

Tab - krijon një vulë në fillim të fjalisë. Me fjalë të tjera, duke e përdorur atë është e mundur për të bërë paragrafin (vija e kuqe).

Për ta bërë këtë, klikoni në fillim të tekstit dhe shtypni tastin Tab herë. Nëse vija e kuqe është konfiguruar si duhet, teksti lëviz në të djathtë pak.

Caps Lock - e dobishme për printim karaktere të mëdha. Ajo është nën butonin Tab.

Shtypni Caps Lock herë dhe lirimin e tij. Mundohuni të shkruani një fjalë. Të gjitha letrat do të jenë të shtypura të mëdha. Për të anuluar këtë funksion, shtypni përsëri një herë në caps lock kyç dhe lirimin e tij. Letrat, si më parë, do të jenë të shtypura në të vogla.

Hendeku (hapësirë) - i bën hapësirat midis fjalëve. Çelësi i gjatë në tastierë është nën çelës letër.

Sipas rregullave të regjistrimit të një hapësirë ​​në mes të fjalë duhet të jetë vetëm një (jo tre ose edhe dy). Dub ose hiqni tekst duke përdorur këtë çelës nuk është e saktë. Gjithashtu, hendeku është bërë vetëm pas shenjë pikësimi - një shenjë në frontin e hendekut nuk duhet të jetë (me përjashtim të dash).

Backspace - butonin e fshirjes. Ajo fshin letrat që janë të shtypura para ndezje shkop (kursorit). Ajo është e vendosur në anën e djathtë, menjëherë pas shifrat / karaktere. saj shpesh nuk ka shenja, vetëm një shigjetë duke treguar në të majtë.

Ajo do të jetë interesante:   TIME AM dhe PM ÇFARË ËSHTË IT

Gjithashtu çelësi Backspace është përdorur për të ngritur tekstin më sipër.

Shkruani - për qëllim për të shkuar në vijën e ardhshëm.

Edhe përmes është e mundur të heq tekstin më poshtë. Shkruani një tekst butonin e fshirjes.

çelësat shtesë

Këto janë çelësat si Insert, shtëpi, Page Up dhe Page Down, çelësat arrow, dhe të tjerët. Ata janë mes tastiera alfabetik dhe numerike. Përdorur për të punuar me tekst pa ndihmën e miut.

çelësat e kontrollit
çelësat e kontrollit

Shigjetat mund të lëvizur kursorin keq (ndezje shkop magjik) në tekst.

Fshij të fshini. Megjithatë, në kontrast me kyç Backspace nuk ajo fshin letrat para dhe pas kursorit ndriçon.

Faqja lëviz kursorin keq në linjë lartë dhe butonin End - në fund.

Page Up lëviz kursorin ndezje në fillim të faqes, dhe Page Down (Pg Dn) - fund të faqes.

Butoni Insert nevojë për të shkruar tekstin mbi një ekzistues. Nëse ju klikoni mbi atë, teksti i ri do të shtypen nga fshirja e vjetër. Për të çaktivizuar këtë, ju duhet të përsëri klikoni mbi butonin Insert.

Scroll Lock kryesore është pothuajse gjithmonë krejtësisht e padobishme - ajo thjesht nuk funksionon. Dhe në teori duhet të shërbejë për të lëvizur tekstin lart e poshtë - si ajo e bën timon në një mouse kompjuter.

Ndalo / Pushim gjithashtu pothuajse nuk funksionon. Në përgjithësi, ajo është menduar për pezullimin e procesit kompjuter.

Të gjitha këto butonat nuk janë të detyrueshme dhe janë përdorur nga njerëz të rrallë ose kurrë.

Por butonin Print Screen mund të jetë shumë i dobishëm.

Ajo "fotografuar" ekran. Atëherë kjo foto mund të ngjit në Word ose Paint. Në terma kompjuterike kjo quhet një screenshot e foto ekran.

Butonat e tastierës që ju duhet të mbani mend

- nëse ju shtypni këtë buton dhe do ta mbajë atë, madje edhe në disa kyç me letër, letra është shtypur mëdha. Gjithashtu, ju mund të shtypura karakterin në vend të numrave: Numri! () *? "+, Etj

- pasi përgjimi Ky buton të gjitha letrat do të jenë të shtypura të mëdha. Keep it ajo nuk ka nevojë. Për t'u kthyer të shtypura me shkronja të vogla, përsëri duhet të shtypni Caps Lock.

- alinetë (vija e kuqe).

- një hapësirë. Me këtë buton, ju mund të bëni një hapësirë ​​në mes të fjalëve.

- deri në vijën më poshtë. Për ta bërë këtë ju duhet për të vënë ndezje shkop magjik (keq kursorin) në fillim të asaj pjese të tekstit që ju dëshironi për të zbritur poshtë, dhe shtypni Enter.

- fshin karakterin para kursorit ndezje. Ta themi thjesht, ajo fshin tekstin. Gjithashtu, ky buton heq tekstin në vijën e mësipërme. Për ta bërë këtë ju duhet për të vënë ndezje shkop magjik (keq kursorin) në fillim të asaj pjese të tekstit që ju doni të marr, dhe shtypni Backspace.

Të gjitha butonat e tjerë mbi tastiera, përveç shkronja, numra dhe simbole përdoren përdoren rrallë ose kurrë.

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *