Medikamente per trajtimin e hepatitit C, nga Indi

Author: | 2018/08/23

Hepatit C eshte nje inflamacion mëlçisë shkaktuar nga një infeksion veçantë. Deri më sot, hepatitit akut bëhet kronik në 75% të rasteve. Bartësit ruse të virusit është rreth 3% e popullsisë (rreth 4 milion. Njerëz). Nëse ju nuk do të fillojnë për të trajtuar sëmundjen në kohë, pacienti mund të zhvillojë cirrozë. Përveç kësaj, statistikat tregojnë se në 25% të rasteve sëmundja zhvillohet në kancer të mëlçisë. Por, për fat të mirë, kjo sëmundje është plotësisht i shërueshëm.

Nuk është një ilaç shumë efektiv Indian për hepatitin C. Fillimisht, droga ishte në dispozicion vetëm në Amerikë dhe disa vende evropiane, por me kalimin e kohës kompania farmaceutike amerikane Gilead Sciences ka bërë lëshime të Qeverisë së Indisë dhe nënshkroi një marrëveshje me marrëveshjen e licencës kompanisë së tyre nën të cilat India ishte lejuar për të prodhuar dhe shes kurë shumë efektive për hepatitin C. Kështu, ishte e mundur për të ulur koston përfundimtare të dhjetra drogës të kohës në krahasim me çmimin fillestar.

Indian generic hepatitit C.

Duke folur e barnave origjinale, duhet të theksohet se Gilead Sciences kompani mjaft shpejt e ka testuar ilaçin kundër hepatitit C - Sovaldi. Kjo strukturë është aprovuar nga FDA. Ky preparat përfshin 84 tabletë. Kursi i trajtimit është 12 javë. Por përveç kësaj droge pacienti duhet të marrë ribavirine or ribavirin + interferon alfa. Si rezultat, trajtimi kushton një pacient pothuajse 150 mijë dollarë. Në Indi, ju mund të blej një kurë për hepatitin C është shumë më lirë.

mjekësi përparim i madh i bërë në vitin 2013. Njerëzit janë bërë në dispozicion barna me cilësi të lartë për hepatitin C, të cilat kanë ndikim të drejtpërdrejtë në infeksion viral, plotësisht pastrimin e trupit. Por, për fat të keq, në kohën tonë, jo të gjithë mund të përballojë një trajtim të tillë të shtrenjtë. Kjo është arsyeja pse kompania indiane farmaceutike e angazhuar në zhvillimin e barnave gjenerike, të cilat gjithashtu kanë një ndikim pozitiv në trupin e njeriut.

Në ditët e sotme, në mesin e hepatitit shpejtë nga India që ju mund të gjeni shumë unike. Por më efektive janë opsionet e mëposhtme:

1) sofosbuvir . Kostoja e kësaj droge është një mesatare prej 400 $. Para se të goditur në treg, ky produkt ka kaluar një shumë të testeve. procedurë e gjatë konfirmoi se korrespondon me analog maksimale.

2) Harvoni . Generics ky i drogës shitur sipas emrave LP Hepsinat (Hepcinat LP), Ledifos (Ledifos), Heptsvir-L (Hepcivir) dhe të tjerët. Këto fonde janë përdorur kryesisht për trajtimin e banorëve të Botës së Tretë, ku të zhvilluara dobët mjekësi, dhe shumica e barnave janë të disponueshme.

3) Daklinza . Ky medikament u lirua në vitin 2015. Ajo është testuar si rezultat i së cilës është konfirmuar se pajisja është shumë efektive në luftën kundër hepatitit C (90% e pacientëve u shëruan e hepatitit).

droga Indian kundër hepatitit C për të ndihmuar të luftuar këtë sëmundje në nivel të lartë. Për shembull, blloqe përgjithshme Daklatasvir në replikimin e pacientit të virusit, duke parandaluar atë nga të shpërndara lirshëm në gjak. Përveç kësaj, shumë studime mjekësore kanë konfirmuar se droga shkakton një efekt të vazhdueshme antiviral. Por mos harroni se ajo duhet të përdoret në kombinim me droga të tjera - sofosbuvir.

Daklatasvira çmimi varion nga 250 deri në 1250 dollarë. E gjitha varet nga numri i tableta në paketë. Nëse krahasojmë këtë kosto me koston e origjinalit, kjo e fundit do të kushtojë rreth 90% më të shtrenjta. Pra, blej Hepatiti në Indi sot mund të pothuajse të gjithë. Por mos harroni se numri i tabletëve që janë të nevojshme për trajtimin e pacientëve të cilët varen nga faktorët e mëposhtëm:

 • faza e cirroza ose fibroza;
 • genotipi i hepatitit;
 • prania e sëmundjeve të tilla si HIV ose AIDS.

Si për të blerë drogë Indian përgjithshme për hepatitin C

1) pyetje në lidhje me atë të trajtuar hepatitit C, ju duhet të lexoni me kujdes udhëzimet për mënyrën se si për të zgjedhur ilaçe të drejtë. Për një blerje të suksesshme është e nevojshme t'i përmbahet rregullave të mëposhtme:

2) të blerë drogë për hepatitin C vetëm në ato barnatore që kanë licenca të veçanta për shitjen e drogës, përndryshe rrezikoni për të blerë mallra me cilësi të dobët. Blerja ilaçe dyqan online, ju lutem kontaktoni me shitësin dhe të kontrolloni të gjitha detajet e rendit dhe të ofrimit të. Asnjë e keqe nuk do të njiheni me ata që kanë blerë tashmë mjekësi.

3) Gjej të gjitha informatat dhe të studiuar të gjitha informatat në lidhje me barnat që do të blejnë, të konsultoheni me mjekun tuaj.

4) I kushtoj vëmendje të, kur blerja e barnave në vendin e origjinës. Ajo duhet të ketë një licencë të veçantë për të shitur. Rastësisht, India është një nga vendet e pakta që kanë hyrë në marrëveshje me kompanitë amerikane.

5) Kur të blesh një vëmendje të paguajnë produkt me ambalazhin e tij, lexoni me kujdes udhëzimet. Nuk duhet të jetë jo vetëm një përshkrim të trajtimin e hepatitit C nga kjo do të thotë, por duke pasur parasysh gjithë informacionin e nevojshëm në lidhje me vendin e origjinës drogës.

Nëse ju urdhërojë këtë mjet përmes internetit dhe të parë të gjitha informatat në lidhje me faqen e internetit dhe dyqan online. Ky i fundit duhet të ketë një marrëveshje të veçantë me kompaninë indiane farmaceutike, duke konfirmuar se dyqan shet produkte autentike të cilësisë së lartë.

Gjithashtu lexoni kritikat në lidhje me indian Hepatitin fituara në dyqan ku ju do të urdhërojë ata, dhe për të marrë vendimin e duhur në lidhje me blerjen.

Trajtimin e hepatitit C në generics Indi (proteazës frenuesit ARN ...

-03.02.2017 goda.Amerikanskaya kompani farmaceutike AbbVie njoftoi nënshtrimin ndaj FDA (SHBA) dhe Ema (Evropë), një kërkesë të re për regjistrimin e pangenotipnoy eksperimental (të gjitha gjenotipet) kombinim glekaprevir / pibrentasvir për trajtimin e hepatitit kronik C .ISTOCHNIK

-13.01.2017 vit. Tenofir alafenamid do të përdoret për trajtimin e hepatitit B. rregullatorët europianë kanë regjistruar alafenamb tenofovir drogës (alafenamide tenofovir) për trajtimin e pacientëve me hepatit B. viral Kompania drogës Galaadin do të të godasë në treg nën emrin tregtar Vemlidi (Vemlidy). Agjencia e Kontrollit miratoi përdorimin e drogës së re në pacientët mbi 12 vjet peshon të paktën 35 kg. Tenofovir alafenamid tashmë ka marrë autorizimin për marketing në SHBA (nëntor 2016) dhe në Japoni (dhjetor 2016). Efikasiteti dhe siguria e alafenamida tenofovir në hepatitit B terapi është treguar në studimet klinike në mesin e pacientëve që nuk janë trajtuar të mbajtura më parë. Në të dy KI janë arritur me sukses endpoints kryesore të studimit, që konsiston në uljen e nivelit të ADN HBV ndaj <29 IU / ml. BURIMI

-29.11.2016 vit. AbbVie marrë statusin e një terapi zbulim i madh kombinimeve drogës për trajtimin e HCV. Një kompani globale biopharmaceutical AbbVie njoftoi se Departamenti Amerikan i Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA) dhënë statusin e një terapi përparim pangenotipnoy eksperimentale kombinim glekaprevir (ABT-493) / pibrentasvir (ABT-530) (T / R) për trajtimin e pacientëve me kronik hepatitit C (HCV) genotipi 1, i cili nuk ka reaguar ndaj terapi të mëparshëm me antiviralet veprimit direkt (PPD), duke përfshirë terapi dhe frenues NS5A (OR) nje frenues i proteazes. Status terapi përparim është bazuar në rezultatet pozitive të një gjykim klinik Faza II Magellan-1 kompani AbbVie. Sipas rregulloreve FDA, statusi i një terapi përparim është projektuar për të përshpejtuar zhvillimin dhe rishikimin e barnave për trajtimin e sëmundjeve të rënda ose të rrezikshme për jetën 1 . «AbbVie kërkon të përmirësojë cilësinë e kujdesit të ofruar për pacientët me hepatit kronik C, si dhe për të përmbushur nevojat aktuale të njerëzve që jetojnë me hepatit kronik C, - tha Michael Severino, MD, Executive Vice President i Kërkimit dhe Zhvillimit, Kryeshefi shkencore në AbbVie. - Terapia Status rrugëdalje dhënë nga FDA, është një hap i rëndësishëm për të sjellë në treg kombinim tonë pangenotipnoy, edhe ne jemi duke eksploruar si një mënyrë të mundshme për të kuruar virusin për 8 javë për shumicën e pacientëve ". BURIMI

-26.11.2016 vit. KUJDES !!! NUK blerë drogë në internet dhe nga një i huaj për ju njerëz. Furnizuesit në Indi ndalohen barnave të falsifikuara!

Sipas policisë, qendra tre thirrjes, e vendosur në qytetin indian të Myra Rrugor (ndodhet 5 km nga Mumbai), morën urdhra për drogë nga Rusia, SHBA dhe Britania e Madhe, dhe më pas transmetuar ato në fabrikë nëntokësore, të vendosura në Delhi, Sangli dhe Ludhiana. BURIMI.

-10.10.2016 vit. Sipas regjistrit UP "Qëndra e Ekspertizës dhe Testimi në Shëndetësisë" e Republikës së Bjellorusisë, vendi regjistruar sofosbuvir parë gjenerike - një medikament antiviral për trajtimin e virusit të hepatitit C (HCV). emrin tregtar të produktit - "Gepasoft" data e regjistrimit tregohet në faqen e internetit - 7 shtator 2016. Aplikanti - Prodhimi huaj dhe ndërmarrje tregtare unitar "Reb-Pharma", Republika e Bjellorusisë, e cila është përgjegjëse për paketimin dhe kontrollit të cilësisë (prodhuesit e format e dozimit të gatshme - Global Napi Farmaceutikë, Egjipt).

-05.10.2016 vit. KUJDES! Zyra e Administratës SHBA Food and Drug të mjeteve SHBA (FDA) paralajmëroi!

"Zyra e Administratës SHBA Food and Drug të mjeteve SHBA (FDA) ka lëshuar një njoftim paralajmërues se përdorimi i disa antiviralë të veprimit të drejtpërdrejtë për trajtimin e hepatitit" C "mund të çojë në riaktivizimin e hepatitit" B ", e cila është zhvendosur në të kaluarën, ose ka një vend aktualisht. riaktivizimi i hepatitit "B" mund të çojë në probleme të rënda të mëlçisë ose vdekje. Ajo është aktualisht dihet pse riaktivizimi ndodh. rastet e riaktivizimit janë raportuar në rezultatet e klinike studiuar, si pacientët me hepatit viral "B" u përjashtuan nga sprovat. " BURIMI.

Siç kemi raportuar më parë kompania BMS lëshoi një pishinë patent daklatasvir licencës drogës. Sot ne të publikojë çmimin e formës gjenerik të barit i cili është prodhuar daklatasvir kompani indiane farmaceutike. Çmimi për kavanoz prej 28 tableta. Informacioni është dhënë nga kolegët tanë nga organizatat në Indi APN + dhe TreatAsia :

DAKLATASVIR:

Abbot India Ltd "DALSICLEAR" $ 92 *

Cipla Ltd "HEPCDAC" $ 108 *

Hetero LABS LTD "DACLAHEP" $ 92 *

Ajo do të jetë interesante:   SI ROSES janë të izoluar për dimër në korsinë e mesme

MYLAN Ltd "MYDACLA 60" $ 92 *

NATCO Ltd "NATDAC" $ 92 *

ZUDUS Ltd "DACIHEP" $ 92 *

Pharma i SUN "DACLAFAB" $ 92 *

* Çmimi i një bankave të drogës, ukkazannaya në etketke. Çmimi Daklatasvir më 30 janar, 2016.

Ju lutem vini re se çmimet mund të ndryshojnë në varësi të asaj që ju përdorni burim dhe ku je.

Kjo listë është publikuar në mënyrë që të ndihmojë të minimizuar koston e barnave dhe për të rritur disponueshmërinë e tyre. Aktualisht, generic daklatasvira analog nuk ka hyrë ende në treg në një dozë prej 30 mg, prodhuesit gjenerike janë përqendruar në lirimin e drogës në një dozë prej 60 mg.

Sipas kompanisë përtërirë "Galaadit" në 08.04.2015 vit. Kompania "GILEAD" ka lëshuar një licencë joekskluzive për 12 + 1 për kompanitë farmaceutike në Indi të cilët kanë të drejtë për të prodhuar dhe shitur në territorin e 101 vendeve të varfra dhe në zhvillim:

Për një çmim sugjeruar prej 300 $ per shishe:

1.sofosbuvir - emri origjinal i drogës Sovaldi (Galaadit) *

Për një çmim sugjeruar prej 400 $ per shishe:

2.sofosbuvir / ledipasvir - emri origjinal i drogës HARVONI (GILEAD)

Më poshtë ne të sigurojë një listë të kompanive farmaceutike indiane janë të licencuara dhe të drejtë të nxjerrë një licencë dhe drogës gjenerike sofosbuvir sofosbuvir / ledipasvir. Informacioni është dhënë nga kolegët tanë nga organizatat në Indi APN + dhe TreatAsia :

Sofosbuvir / LEDIPASVIR / Çmimi më 26 prill 2016:

Abbot India Ltd "LEDVCLEAR" $ 384 për 28 tableta;

BIOCON Ltd "CIMIVIR L" $ 384 për 28 tableta;

Cipla Ltd "HEPCVIR-L" $ 384 për 28 tableta;

'S Dr.Reddy "RESOF-i L" $ 384 për 28 tableta;

Hetero LABS LTD "LEDIFOS" $ 384 për 28 tableta;

MYLAN Ltd "MYHEP LVIR" $ 384 për 28 tableta;

NATCO Ltd "HEPCINAT LP" $ 384 për 28 tableta;

ZUDUS Ltd "LEDIHEP" $ 384 për 28 tableta;

SAN PHARMA "Sofab LP" $ 384 për 28 tableta.

sofosbuvir:

Ltd Biocon " CIMIVIR" $ 307 për 28 tableta ;

Heptiza Ltd ZYDUS " SOVIHEP " $ 306 për 28 tableta ;

Laboratories Ltd-së Dr.Reddy " RESOF" $ 308 për 28 tableta ;

India Ltd Abbot "VIROCLEAR" $ 323 për 28 tableta;

Pf Ltd Emcure "SPEGRA" $ 303 për 28 tableta ;

Ltd Cipla " HEPCVIR " $ 306 për 28 tableta ;

Labs Ltd hetero " SOFOVIR" $ 299 për 28 tableta ;

Pharma Ltd NATCO " HEPCINAT " $ 306 për 28 tableta ;

Laboratories Ltd Ranbaxy " Sofab" $ 306 ($ 154) për 28 tableta ;

Laboratories Ltd Mylan "MYHEP" $ 306 dhe "Sovaldi" $ 305 për 28 tableta ;

Arcolab Ltd Hapa "VIRSO" $ 306 për 28 tableta .

Aurobindo Pharma Ltd;

Laurus Labs Ltd;

Pasues Scientific Ltd;

Disa komente të shkurtër:

"Galaadit" Kompania shet origjinal "Sovaldi" India ka gati njëjtin çmim e si më të përgjithshëm, por në mënyrë strikte zbaton programet antidiversionnoy rregullat për "Sovaldi" trajtimin e drogës. Gjatë trajtimit, pacienti duhet të jetë i detyrueshëm për të siguruar dokumentacionin, duke përfshirë të dhënat e konfirmuar vendbanimin (autenticiteti i kontrolluar tërësisht), dhe bankat "Sovaldi" të gjitha lëshoi ​​gjithashtu një nga dorë.

Përveç kësaj, kompania "GILEAD" nënshkroi një marrëveshje me prodhuesit farmaceutike lokale në Egjipt:

Magic Pharma

Pharmed Healthcare

dhe Pakistani:

Ferozsons Laboratories Ltd

për të prodhuar versione të përgjithshme të produkteve tona për trajtimin e hepatitit C për shpërndarjen në vendet e tyre. Sipas marrëveshjeve, këta partnerë mund të prodhojë sofosbuvir, ledipasvir / sofosbuvir nolko për shitje në vendet e tyre.

Këto barna nuk janë të regjistruar në Republikën e Kazakistanit.

Çmimet për sofosbuvir / ledipasvir më 10 janar, 2016.

Çmimet për sofosbuvir më 10 shtator 2015.

Ne nuk do të shpallë një listë të përditësuar të 101 vendeve, e lëre më se Republika e Kazakistanit në këtë listë nuk janë të përfshira.

Warning!

Në Kazakistan, askush nuk e kontrollon cilësinë e certifikatave dhe barnave të paregjistruara, nuk kontrolloni pajtueshmërinë e tyre me emrat, dhe nuk vlerësojnë përmbajtjen aktuale të përbërësit aktiv në këto përgatitje. Në përputhje me rrethanat, asnjë nga organet rregullatore të Republikës së Kazakistanit dhe stafit mjekësor nuk janë përgjegjës për atë që ju merrni dikush nga shitësit ose agjentët e tyre në internet, dhe jo vetëm duke biseduar me ta personalisht. Në rastin e vendimit për të blerë droga të tilla të gjithë përgjegjësinë për pasojat qëndron vetëm me ju.

-22.09.2016 vit. Shoqata Evropiane për Studimin e probleme të mëlçisë (EASL) prezantuar në rekomandimet e tij në trajtimin e hepatitit viral "C" (HCV2016) mutacionet thelbësore të dy. Rekomandimet nga drogat tërhequr plotësisht të tillë si një PEGiluar interferon alfa-2a / b.

-28.07.2016 vit. Vjen në treg të Bashkimit Doganor dhe i KEEA do ilaçe gjenerike për trajtimin e sëmundjeve të rëndësishme shoqërore e viral hepatitit "c" të prodhuara në një nga vendet pjesëmarrëse në CU dhe EAEC. Në Republikën e Bjellorusia regjistruar pronën, gjenerike, sofosbuvir prepatat drogës që do të prodhojë Bjellorusisht-holandez sipërmarrje të përbashkët Limited Liability Company tokë bujqësore (Farmland JV LLC), Republikën e Bjellorusisë.

-28.06.2016 vit. FDA (USA) miratoi kompaninë drogës Gilead Sciences, Inc "Epclusa" (sofosbuvir / velpatasvir) për trajtimin e të gjitha gjenotipeve të hepatitit kronik B hepatitit "C" në të rriturit. Medikamenti «Epclusa oral, ndër-genotipit mënyra e parë dhe e vetme pritje medikament me një tablete për trajtimin e të rritur me hepatitin kronik" C "1-6 gjenotipeve. Medikament «Epclusa» është miratuar edhe për trajtimin e pacientëve me gjenotip 2 dhe 3, pa ribavirine. Medikament «Epclusa» gjithashtu është miratuar duke përfshirë edhe pacientët cirozë pa ose me cirrozë kompensuar (Child-Pugh A), ose në kombinim me ribavirinës në pacientët me cirrozë decompensated (Child-Pugh B ose C). Stoiomst 12 javë Kursi i trajtimit është $ 74.760.

-26.05.2016 vit. Agjencia Medicines Evropian (EMA) miratoi një vendim pozitiv për të rekomanduar dhënien e autorizimit të marketingut në lekarstvennoy drogës «Epclusa», për trajtimin e hepatitit kronik "C" në të rriturit. Prodhuesi Gilead Sciences International Ltd. «Epclusa» është një kombinim të caktuar të veprimit të drejtpërdrejtë dy protivoviruksnyh kompanentov, dhe velpatasvir sofosbuvir. Drogës është efektive kundër të gjitha gjashtë gjenotipet e hepatitit "C". Medikament do të dalë në formën e tabletave të veshura me film (përmban 400 mg dhe 100 mg sofosbuvir velpatasvira). Avantazhi i «Epclusa» drogës është efikasiteti i saj shumë i lartë nga të gjitha gjashtë gjenotipeve të HCV, duke përfshirë pacientët me cirrozë të mëlçisë decompensated. Efektet anësore më të zakonshme janë lodhje, dhimbje koke dhe të përzier. Vendimi përfundimtar për miratimin e Komisionit Evropian do të marrë drogë. BURIMI.

-28.03.2016 vit. Sofosbuvir regjistruar në Rusi. Sipas zyrës përfaqësuese e "Galaadit" në Rusi, Departamenti i Ministrisë së Shëndetësisë, përgjegjëse për shqyrtimin e drogës, vendosi të miratojë regjistrimin e drogës për trajtimin e hepatitit C sofosbuvir. Informacion mbi çmimin me të cilin e drogës do të jetë në dispozicion në Federatën Ruse, në këtë moment. Sofosbuvir (Engl sofosbuvir.) - nukleotideve analoge përdoret në kombinim me droga të tjera për trajtimin e hepatitit C. drogës është miratuar për përdorim mjekësor në Shtetet e Bashkuara në dhjetor 2013 vit. Në fund të nëntorit të vitit 2013 ajo ka qenë gjithashtu e rekomanduar për regjistrim në Bashkimin Evropian nga Komiteti Evropian për Produkte Medicinale për Përdorim Human. Drogës përfshirë në listën OBSH e barnave esenciale. BURIMI.

-28.03.2016 vit. Klinike studim drogës kundër hepatitit B vazhdon në fazën II.

kompani bioteknologjia e Maxwell Biotech Group, rezident teknologji bio cluster "Skolkovo" Fondacioni i "Gepatera", të përfshira në gjykim klinik të një inovative drogës «Myrcludex B» pacientit të parë me hepatit B kronik me agjentin delta. Sot, hulumtimet klinike protokoll MYR 202, multicenter, studim i hapur randomizirovannnoe kryer për të vlerësuar efikasitetin dhe sigurinë e drogës «Myrcludex B», që synon luftimin kronik viral hepatitit B me agjentin delta. Studimi përfshiu vlerësimin e ngarkesës virale, enzimat e mëlçisë dhe histologjike në tre doza «Myrcludex B», dhe mbajtja e saj është planifikuar në lidhje me përdorimin e tenofovir të pengojnë replikimin e hepatitit B virus V.Preparat Myrcludex ka një natyrë peptide dhe mund të bllokojë depërtimin e viruseve dhe hepatitit B D në hepatocytes shëndetshme (qelizat e mëlçisë), duke krijuar kështu një dispozitë për shërimin e indeve të mëlçisë dhe parandalimin përparimin e sëmundjes dhe zhvillimin e komplikimeve të tilla si cirozë dhe n chonochno qelizë raka.Vtoraya faza e studimit përfshin një rritje në grupin e njerëzve të cilit i drogës është duke u testuar. Kompania "Gepatera" planifikon një grup prej 120 pacientëve para fundit të vitit 2016, në bashkëpunim me 19 qendra mjekësore në 15 rajone Rossii.ISTOChNIK

-28.01.2016 vit. Pas një shqyrtimi të prioriteteve për FDA (SHBA), kompania ka qenë e miratuar nga MSD drogës ZEPATIER ™ (elbasvir dhe grazoprevir) për trajtimin e hepatitit kronik C virus (HCV) gjenotip 1 ose 4, në të rriturit me ose pa ribavirin. Regjimi trajtimi i një tabletë në ditë. Brenda disa studime klinike, drogës tregon një shkallë të lartë të arritjes së një SVR në varg prej 94% deri 97% për qind e pacientëve të infektuar me HCV gjenotip 1, dhe 97% deri 100% e atyre të infektuar me HCV gjenotip 4. Kostoja e instaluar e MSD 12-javë kurs të trajtimit është $ 54.600. BURIMI

-24.11.2015 marrëveshje goda.Podpisano mes pishinë patentë dhe nga BMS daklatasviru. Medicines Patent Pool ka nënshkruar marrëveshjen e saj të parë në përgatitjet për trajtimin e virusit të hepatitit C (HCV). Leje me daklatasviru kompanisë BMS, barnave antivirale veprim të ri të drejtpërdrejtë, e cila nuk parashikon pagesën e honorareve, të lejojë kompanitë prodhuese për të shitur një version gjenerik të drogës (gjenerike) në 112 vende të ulëta dhe të mesme me të ardhura nga ana e Bankës Botërore, Republika e Kazakistanit në listë nuk është hyri. Kjo marrëveshje do të bëjë daklatasvir kudo në botë për shitje në këto 112 vende. Gjithashtu, licenca përcakton se prodhuesit mund të zhvillojnë një formë të drogës kombinuar me antiviralë të tjera për të krijuar regimens që janë efektive kundër të gjithë gjenotipet e hepatitit C. Kompania BMS do të transferojë teknologjinë e prodhimit dhe informacione të nevojshme për prodhimin dhe regjistrimin e barit. Daklatasvir inhibitor, NS5A, produkt tableted nga modaliteti i pritjes një herë në ditë, në kombinim me sofosbuvir ka kurë të lartë pas 12 javësh të trajtimit edhe në pacientët e bashkë-infektuar me HIV / HCV. Të dhënat e fundit të studimeve të fazës së tretë klinike tregojnë se shkalla kurë në pacientët me gjenotip HCV dhe varet nga faza e sëmundjes së mëlçisë, por mund të arrijë 100%. Më parë këtë vit, Organizata Botërore e Shëndetësisë përfshihet daklatasvir mesin e drogave të tjera antivirale për trajtimin e hepatitit C në listën e barnave esenciale. E rajonit EECA në marrëveshjen përfshin Azerbajxhani, Gjeorgjia, Turkmenistani dhe Uzbekistani.

Ajo do të jetë interesante:   tërheq AS bark gjatë menstruacioneve

-13.11.2015 goda.FDA (USA) ka miratuar indikacione të përgatitjes medicinale HARVONI (sofosbuvir / ledipasvir) komapanii Galaadit për trajtimin e hepatitit C. Përdor zgjeruar për të përfshirë pacientët me gjenotipet 4, 5, dhe 6 pacientë bashkë-infektuar me HIV si edhe Harvoni për përdorim në kombinim me ribavirin për 12 javë për pacientët trajtim përjetuar me genotipi 1 me cerozë pecheni.ISTOChNIK

-30.10.2015 goda.Kompaniya «GILEAD» dorëzuar një kërkesë në Zyrën e Administratës së SHBA Food and Drug të mjeteve SHBA (FDA) për regjistrimin e kombinimit sofosbuvir / velpatasvir (sofosbuvir / velpatasvir), për trajtimin e të gjitha 6 gjenotipeve e hepatitit C. Në rast se kërkesa e është miratuar, të drogës e parë pan-genotipit për trajtimin e hepatitit C me regjim pritje 1 tabletë në ditë. BURIMI

-28.10.2015 vit. Licenca e parë generic HARVONI u shfaq në treg. NATCO Pharma Limited (NATCO Pharma Limited) njoftoi sot lirimin e parë të licencuar ledipasvir gjenerik kombinim + sofosbuvir në Nepal, nën emrin tregtar Hepcinat LP . Ledipasvir (90 mg) + sofosbuvir (400 mg) - një përgatitje të kombinuar për trajtimin e hepatitit C, shitur nga Galaadit në tregun botëror nën markën HARVONI ( HARVONI) . Ky medikament është treguar për trajtimin e hepatitit C gjenotip 1 të rriturit me modalitetin e pritjes 1 tabletë 1 në ditë. Sipas raporteve kostoja e preperata përgjithshëm në Nepal do të jetë rreth $ 380 për një kavanoz (28 tableta) .Në 2015 NATCO Pharma Limited ka nënshkruar një marrëveshje jo-ekskluzive licencës me kompaninë nga Gilead Sciences, Inc ., Në të cilën ka të drejtë për të prodhuar dhe shitur versionet gjenerike të barnave për trajtimin e hepatiti kronik C, duke përfshirë generics HARVONI, India dhe më shumë se njëqind vende në zhvillim. BURIMI

-22.09.2015 goda.Kompaniya GILEAD prezantoi rezultatet e testeve klinike të një terapi të re të hepatitit C për të gjithë gjenotipet.

Gilead Sciences International publikoi rezultatet e katër hulumtimeve klinike, ku efikasiteti është vlerësuar kombinim sofosbuvir (sofosbuvir) dhe velpatasvira (velpatasvir) në trajtimin e HCV gjenotip pari që e gjashtë. Në ASTRAL-1 testit, ASTRAL-ASTRAL-2 dhe 3 të cilat prinyaloi pjesë 1035 për 12 javë dhe duke marrë sofosbuvir velpatasvir. Pjesëmarrësit ASTRAL-4, në varësi të grupit është nënshtruar një terapi eksperimental me ose pa ribavirin. Endpoint kryesor i KI u mbështet përgjigje virologic në fund të 12 javësh të trajtimit (SVR12). Sipas dhënat e shprehur, 98% e pacientëve (Astral-1, 2 dhe Astral-ASTRAL-3) përgjigjët trajtimin dhe velpatasvirom sofosbuvir. përgjigja e qëndrueshme virologjik në pacientët me genotipi 1 dhe 3 (CI ASTRAL-4) ishte 96% dhe 85%, respektivisht. Efektet anësore më të zakonshme ishin dhimbje koke, lodhje dhe të përzier. frenues Velpatasvir është një eksperimental NS5B polimerazës ARN. Kombinim sofosbuvir velpatasvira dhe ka marrë statusin e një droge të re themelore (Përparime terapisë) i Administratës së Administrata e Ushqimit dhe Barnave (FDA). BURIMI

-19.08.2015 goda.Registratsiya asunaprevira në Rossii.Preparat asunaprevir ( "Sunvepra") kompania e prodhimit "Bristol-Myers Squibb" është i regjistruar në Rusi. Një frenues i NS3 / 4A proteazës është i menduar për trajtimin e hepatitit C, ne kombinim me daklatasvirom, një tjetër medikament antiviral i veprimit direkte të njëjtën kompani, e cila gjithashtu të marra së fundmi regjistrimin në Rusi. Prandaj, pacientët me hepatit C në Federatën Ruse do të jetë në gjendje për të marrë një tjetër regjim të plotë tableted bezinterferonovuyu. Regjim asunaprevir / daklatasvir u miratua në Japoni për trajtimin e hepatitit C gjenotip 1

-17.08.2015 goda.V Russia regjistruar ilaç të ri per trajtimin e hepatitit C "Daklinza" (daklatasvir) prodhuar nga 'Bristol-Myers Squibb "në dy doza - tableta e veshur me cipe (30 mg dhe 60 mg). Daklatasvir - veprim direkt antiviral, e cila përdoret në kombinim me sofosbuvir për trajtimin e të gjitha HCV Gjenotipet efikasitetin - më shumë se 90% për pacientët me të gjitha gjenotipeve përveç genotipi 3 dhe pacientët me cirroza. Kostoja e një kurs 12 javor të daklatasvirom trajtimit në Evropë që nga maji 2015 ishte rreth 25 milionë euro.

-04.08.2015 vit. Një medikament i ri për trajtimin e HCV gjenotip 4 është i regjistruar në Shtetet e Bashkuara. Company EbbVi (AbbVie) raportuar se FDA miratoi formulimin i ri tabletë Teknivi / ombitasvir saj, paritaprevir dhe ritonavir (për Technivie (ombitasvir, paritaprevir dhe ritonavir), në kombinim me ribavirin për kronik hepatitit C 4 genotipi në të rriturit pa cirroza . Teknivi medikament për trajtimin e hepatitit C është një gjithë bezinterferonovy oral regjim i cili është aplikuar një herë në medikament fiksuar doza ditë kombinuar nënkupton paritaprevir / ritonavir (150/100 mg) lëshohet Sovmen . Stno me ombitasvirom (25 mg) Drogës Teknivi për të trajtuar hepatitit C është marrë gjatë vakt së bashku me ribavirinës, doza varet nga pesha e trupit Lexoni gjithashtu. Në Shtetet e Bashkuara ka miratuar një mënyrë të re të trajtimit të hepatitit C nga miratimi kompani EbbVi Teknivi drogë për trajtimin e hepatitit C yavletsya arritje e rëndësishme që mund të japin pacientëve një mundësi për të kuruar, duke arritur një përgjigje të qëndrueshme virologjike, në të cilën 12 javë pas trajtimit në gjakun e pacientëve nuk janë diagnostikuar virus.ISTOChNIK.

-28.07.2015 vit. Zyra Federale e kontrollit të cilësisë së produkteve ushqimore, pijeve dhe farmaceutike njoftoi se pranuar kërkesën për regjistrimin e një droge të re "Grazoprevir / Ilbasvir" (100mg / 50mg) i DMT si një droge të reja terapeutike, merret një herë në ditë si një pilulë të vetme trajtimi i kombinuar i pacientët e rritur me hepatit kronik C (HCV) gjenotip (GT) 1, 4 ose 6. Zyra Federale e SHBA për kontrollin e cilësisë së ushqimi, pije dhe farmaceutike stat caktuar me prioritet të kërkesës për regjistrimin e barit "Grazoprevir / Ilbasvir" (100mg / 50mg), në përputhje me Aktin për vënien e taksave kur aplikojnë për shqyrtim në kontrollin e drogës dhe Ushqimit amerikan të 28 janarit 2016. "Konsideratë prioritet i aplikimit të drogës" Grazoprevir / Ilbasvir "Departamenti Federal i SHBA për kontrollin e cilësisë ushqimore, pije dhe ilaçe tregon se sa janë të nevojshme qasje inovative për trajtimin e pacientëve që vuajnë nga hepatiti C për shumë pacientë që vuajnë nga kjo sëmundje," - Dr. Roy tha Baines, Senior Vice President i zhvillimit klinike "Research, Inc. Merck Laboratories." Aplikimi për një droge të re "Grazoprevir / Ilbasvir" (100mg / 50mg) i bazuar pjesërisht në të dhënat e dala nga klinik programit gjykimit C-EDGE, si dhe teste klinike C-Surfer dhe C-shpëtimin. Të dhënat nga këto gjykime janë paraqitur më parë në Konferencën Ndërkombëtare në sëmundje të mëlçisë në 2015 ™. Kolektivisht, këto të dhëna lejohet të zhvillojë Regjimi medikamentoz "Grazoprevir / Ilbasvir" (100mg / 50mg) në kombinim me ose pa "Ribaverina" dhënë gjenotipet të shumta (GT1, 4 dhe 6), duke përfshirë edhe pacientët e trajtuar më parë me të, dhe që vuajnë nga cirozë ose disa kushte të tjera klinike (d.m.th. infeksionet oportuniste si HIV / hepatitit C, sëmundjeve të veshkave kronike në fazat 4 dhe 5).

Në përgatitjen "Grazoprevir / Ilbasvir"

"Grazoprevir / Ilbasvir" është një produkt eksperimental të subjektit "Merck", një tabletë (Merck së) të marrë një herë në ditë, që përmban një kombinim të grazoprevira (NS3 / 4A protease inhibitor) dhe Ilbasvirv (frenues i replikimit NS5A kompleks). Në procesin e një programi gjithëpërfshirës gjykim klinik, "Merck" Kompania "Grazoprevir / Ilbasvir" otsenivetsya gjenotipet si të shumta të virusit të hepatitit C, duke përfshirë pacientët me foto komplikuar klinike, të tilla si një bashkë-infeksionit të HIV / virusit të hepatitit C, një sëmundje progresive të veshkave, sëmundje trashëgimore të qarkullimit të gjakut Sistemi, cirroza e mëlçisë dhe kushte të tjera që kërkojnë terapinë e zëvendësimit me efekt narkotike. Në prill të vitit 2015. Zyra Federale e SHBA për kontrollin e cilësisë së ushqimi, pije dhe farmaceutike të caktuara "Grazopreviru / Ilbasviru" Statusi agjentë të reja terapeutike për trajtimin e pacientëve që vuajnë nga hepatiti kronik tipit C GT1 me një hap përfundimtar një sëmundje renale kërkojnë hemodializës dhe gjithashtu statusin e agjentit të reja terapeutike për trajtimin e pacientëve që vuajnë nga hepatiti kronik tipit C GT4. BURIMI.

-19.06.2015 vit. Sipas Reuters, Zyra e pronës shtetërore Intelektuale të Kinës mohuar kompaninë Galaadit për të dhënë një patentë në formën prodrug sofosbuvir drogës (tregtisë emrin Sovaldi), përdoret për të trajtuar hepatitin C. parë, organizimi I-MAK (Iniciativa për ilaçe, Access dhe Knowledge) paraqiti një protestë kundër aplikimi për patentim, duke pretenduar mungesën e risi të përshtatshëm dhe krijues. Në Kinë, patentë mbetet në fuqi në substancë sofosbuvir, por përfaqësuesit e I-MAK shpresojmë se ajo gjithashtu do të anulohet në kohën e duhur.

-25.05.2015 vit. Rusia. Organizata "Gatishmëria trajtim Koalicioni" së bashku me fondacionin "veprimit humane" protestuan kundër dhënies së patentës rus në drogë të shtrenjtë për hepatitin C prodhuar nga Galaadit Shkencave Inc.Kak një njoftim për shtyp "gatishmërinë koalicion për trajtim", "patentë për sofosbuvir nuk i plotëson kriteret e patentimit në përputhje me legjislacionin rus. " Sipas Reuters, një protestë kundër patentave ekzistuese e Galaadit ose aplikimet për patentë Sovaldi (sofosbuvir) kanë shërbyer në pesë shtete - Rusia, Argjentina, Brazili, Kina dhe Ukraina. The American organizatë jo-fitimprurëse Iniciativa për ilaçe, Access dhe Njohuri (I-MAK), e cila bashkon shkencëtarë dhe divorc, i mbështetur nga aktivistë lokalë në kundërshtimet paraqitjen kundër patentë për një drogë të shtrenjtë për hepatitin C, prodhuar nga Gilead Sciences Inc. BURIMI

-08.05.2015 Organizata goda.Vsemirnaya Shëndetësisë (OBSH), duke përfshirë edhe drogat më të reja kundër hepatitit C në listën e barnave esenciale, njofton Reuters.

-02.05.2015 Përpjekjet goda.Aktivizatsiya kundër patentave mbi ilaçe jetike, tre grupet e shoqërisë civile në Indi duke punuar për të përmirësuar qasjen në ilaçe të përballueshme për trajtimin e hepatitit C (HCV) për të kundërshtuar zbatimin patentë Bristol-Myers Squibb (BMS) në daklatasvir drogës. BURIMI.

-01.05.2015 goda.Vikeyra Park - Regjimi i ri bezinterferonovy është regjistruar në Federatën Ruse. Vendi i Regjistrin Shtetëror i drogës ka pasur një rekord të regjistrimit të regjimit të ri bezinterferonovogo trajtimin e hepatitit viral C "Vikeyra Pak" Kompania AbbVie. Mode përfshin tre zhvillime të reja të AbbVie Kompanisë: ombitasvir, paritaprevir, dasabuvir dhe farmakokinetike enhancer ritonavir. Në lëshuar së fundmi nga terapia hepatitit C EASL mënyrë manuale aktive është e rekomanduar për terapinë e HCV gjenotip 1a, në kombinim me ribavirin për 12 javë, si për gjenotip 1b, por në rastin e dytë pa ribavirine. Në pacientët me cirrozë të kompensuar (Klasa A sipas Child-Pugh) Vikeyra Pak përdoret për gjenotipi 1a në kombinim me ribavirin për 24 javë me gjenotipet 1b - 12 javësh në kombinim me ribavirin. Ombitasvir, paritaprevir, dasabuvir shumë efektive ne trajtimin e genotipi 1 HCV. Sipas III Faza studion PEARL II dhe III qëndrueshme reagimin virologjike në 12 javësh të terapisë (SVR12) tek pacientët pa cerozë është arritur në 96% të lëndëve me gjenotip 1a (në kombinim me ribavirin) dhe në 100% e pacientëve me gjenotip 1b (terapi variant me ribavirin). Në rastin e SVR kompensuar kesh për gjenotip 1a ishte 95% (me ribavirin), por në trajtim për 24 javë, për gjenotip 1b SVR12 ishte 99% (me ribavirin) Çmimi .Rekomendovannaya Viekira Pak në Shtetet e Bashkuara është në 83,319 dollarë Kursi i terapisë në 12 javë.

Ajo do të jetë interesante:   PCI Kontrollues COMMUNICATIONS THJESHTA DRIVER QË ËSHTË

-08.04.2015 vit. Merck: New HCV-kombinim treguar një nivel të lartë të efikasitetit në rrjedhën e hulumtimeve klinike.

Një eksperimentale grazoprevir drogës / elbasvir, të marra nga FDA në 2013 Statusi godu "zbulim të madh", por rreziku i humbjes e vet 3 muaj më parë në lidhje me futjen e tjera metodave, më të pranueshme financiarisht të trajtimit të sëmundjeve të mëlçisë, rezultatet e fazës II studimet klinike të paraqitura Merck & Co . E mërkurë, prill 8, treguan të paktën 90% e efikasitetit. Zhvilluesi i thotë: "Wal Street Journal", ka për qëllim të zbatohet për FDA për regjistrimin e kombinimit për trajtimin e pacientëve me gjenotipeve 1 dhe 4 të virusit, në të ardhmen e afërt. Ne shtuar se konkurrenti kryesor i Merck në tregun e drogës për hepatitin C vazhdon të Shkencave Galaadit Inc, e cila, sipas vlerësimeve të analistëve, vetëm në vitin e kaluar ka fituar më shumë se 12 miliardë $ në shitje nga blockbuster "Sovaldi" dhe "Harvoni". BURIMI

-23.03.2015 vit. Shpenzimet për trajtimin e drogës hepatitit C HARVONI / ledipasvir sofosbuvir +, një kombinim i parë dhe ledipasvira sofosbuvir të, së SHBA medstrakhovka do të mbulojë. United Group Shëndeti (United Health Group Inc), kompania më e madhe amerikane për të ofruar shërbime të sigurimit shëndetësor, ka zgjedhur HARVONI / ledipasvir + kompanisë sofosbuvir "Galaadit" si rrjedhës preferuar e ilaçeve për trajtimin e hepatitit C. Ky mjekim është përfshirë në listën e produkteve komerciale, kostot e se siguruesi do të mbulojë në vitin 2015. Përgatitja HARVONI / ledipasvir + sofosbuvir përfaqëson një kombinim i parë të thotë që përfshin ledipasvir frenues NS5A dhe nukleozidë sofosbuvir polymerase frenues, me marrjen e një herë në ditë për trajtimin e të rritur me hepatitin kronik C 1 genotipi . një listë e tillë e YunaytedHels Grupit hyri në fuqi më 1 shkurt 2015. Si zëdhënësi Tyler Mason (Tyler Mason) ka thënë kompaninë e sigurimeve, United Heath Group është vazhdimisht duke u kujdesur për klientët e saj për të marrë trajtim efektiv, dhe kostoja e kjo ishte racional. BURIMI

-11.03.2015 vit. Kompania Generic Incepta Farmaceutikë nisur në Shqipëri * analog Shitje sofosbuvir - një ilaç të shtrenjtë për trajtimin e hepatitit C. Sipas Bloomberg, çmimi i një tabletë gjenerik është $ 10 ($ 900 për kursin 12 javor), ndërsa çmimi i drogës origjinale për një tablet arrin $ 1,000 (84 mijë veta. dollarë në vit).

Hepatiti C nga India - FONDACIONI ...

Të gjitha pyetjet në lidhje me trajtimin e hepatitit C, ju mund të specifikoni telefonike e lirë të Fondacionit

☎ 8-800-700-74-13

Timur Islamov Charitable Foundation - një ekip të si-mendje zgjidhjen e kombinuar e problemit të përgjithshëm.

Telefonat e kontaktit:

☎ (8552) 59-74-13 Naberezhnye Chelny

☎ (8553) 40-74-13 Al'met'yevsk

Our sayt► //goo.gl/MTvqSc

Ne VK► //goo.gl/pXSJ6t

Regjistrohu për kanal►http tonë: //goo.gl/YnBuiG

Përbashkët me miqtë tuaj, të vënë Huskies dhe komentoni.

PRODUKTE INDIAN Hepatiti C, trajtimin e hepatitit ...

Forma kronike e hepatitit C - një sëmundje kompleks viral që ndikon mëlçisë dhe shkakton sistemin me mosfunksionimin e organeve të tretjes. Në qarqet mjekësore kjo sëmundje ishte emër të veçantë - "vrasës të butë", sepse sëmundja shkon praktikisht asimptomatike. Shumë pacientë shpesh nuk janë edhe të vetëdijshëm se ata janë bartës të këtij virusi, e cila gradualisht shkatërron qelizat e mëlçisë, duke rezultuar në komplikacione akute.

Në shumicën e rasteve të hepatitit kronik C në periudhën prej 6 deri 12 muaj pas infektimit, absolutisht nuk do të shfaqet. Sidomos për një kohë të gjatë ajo është në një gjendje latente në të rriturit me imunitet të mirë. Rreth 80% e të gjithë pacientëve rastësisht zbuloni se ata janë të sëmurë me formën kronike e hepatitit C. Si rregull, bëhet e qartë nga rezultatet e gjakut dorëzimit rutinë për analiza klinike. Në 70% të rasteve, kjo është një sëmundje virale bëhet kurs kronike.

Hepatiti C mesin e të gjitha sëmundjeve virale që ndodhin në formën kronike e manifestimit të saj, është renditur i pari në botë në mesin e sëmundjeve që prodhojnë komplikime më të rënda për shëndetin e pacientit. Efektiviteti i trajtimit të sëmundjes varet se sa shpejt pacienti kërkojë ndihmë të kualifikuar mjekësore, dhe çfarë droga janë përdorur për një efekt terapeutik në virusin. Gjithashtu mjaft një mënyrë jetese pak e rëndësishme që të çon një person vuan nga hepatiti C.

Përgatitjet me Hepatit C - cilat janë ato?

shërim të plotë nga hepatiti C sot është absolutisht e vërtetë. Për terapi efektive përdor droga të reja të cilat veprojnë drejtpërdrejt në qelizat virus ARN, pengojnë aktivitetin e tyre dhe nuk i japin agjent të dëmshëm biologjik në procesin atomike, duke zënë të gjitha qelizat e reja të mëlçisë. Këto barna janë: sofosbuvir, Daklatasvir, Velpatasvir, Ledipasvir .

Në vitin 2017, shumica e barnave për hepatitit C është bërë në Indi nga një jo-ekskluzive licencës mbajtësit Galaadit. Për shkak të kosto të ulët të prodhimit të barnave indiane për hepatitin C, shumica e pacientëve mund të blej një kurs të rimëkëmbjes në një çmim të volitshme.

Regjimi dozimi prej këtyre barnave është në përdorim të përditshëm brenda një formulimi kapsule gjatë ngrënies . Është e dëshirueshme që ajo ishte në mëngjes, dhe në të njëjtën kohë. Secila tabletë përmban të paktën 400 mg substancë aktive të aftë për të qëndrojnë në marrjen normë HCV dhe llojin e medikamentit përcaktohet ekskluzivisht nga mjeku parasysh infektsionistom genotipi sëmundjen diagnostikuar. Efektiviteti i efekteve të tyre farmakologjike janë 2-3 herë më të larta se ajo e produkteve të ngjashme dhe i afrohet 100%, dhe manifestimi i pronave negative në nivele më të ulëta.

Rrjeti mund të gjeni një shumë të pozitive reagime në lidhje me trajtimin e drogës indiane kundër hepatitit B me . Duhet të theksohet se në pafundësinë e internetit, nuk është një nga disa forumeve të rëndësishme shoqërore hepatitit quajtur WWW.HCV.RU. Në këtë forum, njerëzit janë të gatshëm për të ndarë informacion mbi ecurinë e trajtimit të drogës indiane . Forumi është një burim i pavarur i informacionit, ku çdo përdorues ka një mendim dhe një mundësi për të folur.

Shkaqe dhe simptomat e hepatitit C kronik

Shtrirja e kujdesit mjekësor është vazhdimisht evoluon. Por, pavarësisht nga kjo, pjesa më e madhe e të gjithë pacientëve të infektuar me virusin kur vizitojnë klinikat. Më shpesh kjo ndodh në një pritje në dentisti ose në dhomë manipulim, ku ka kontakt direkt e gjakut të pacientit dhe të instrumenteve mjekësore. Kushtet në të cilat është e mundur infeksioni me virusin e hepatitit C jane:

 1. Gjatë futjes së gjilpërës në trup (llojeve të ndryshme të injektimit).
 2. Me kalimin e procedurave të pastrimit të gjakut veshkat artificiale (hemodializë).
 3. Në dentisti gjatë trajtimit apo nxjerrjes së dhëmbit.
 4. Në rastin e një transfuzion gjaku, kur një person i shëndetshëm aksidentalisht derdh një nënë biologjike sëmurë me hepatitin C.
 5. Gjatë marrëdhënieve seksuale me një partner të infektuar pa përdorimin e kontraceptivëve pengesë.
 6. Pas një rroje, furçë dhëmbësh, pajisje kozmetike.
 7. Në sallonet e tatuazh dhe depërtues, ku nuk ka sanitization duhur.
 8. Nga një nënë të sëmurë tek fëmija gjatë shtatzënisë.

Sigurisht, kjo nuk është një listë shteruese e burimeve të infeksionit nga kjo sëmundje virale. Në këtë rast ne i pranishëm vetëm mënyra më e zakonshme për të marrë infeksione nga e sëmurë për njerëzit e shëndetshëm.

Në praktikë mjekësore ka pasur raste kur njerëzit kanë jetuar për 15 vjet me praninë e formës kronike e hepatitit C, dhe nuk ishin në dijeni të saj. Megjithatë, jo të gjithë mund të mburret një sistemi të tillë të fortë imunitar dhe burimeve jetësore të qelizave të mëlçisë. Në thelb, pacientët të raportojnë simptomat karakteristike të pasur sëmundjen pas 1-3 vjet pas infektimit. Simptoma të shënuara:

 1. Nuk janë ftohjet e shpeshta dhe infeksionet virale.
 2. Alergji origjina papërcaktuar.
 3. Dehje me origjinë të panjohur.
 4. lodhje kronike dhe depresioni.
 5. Dhimbje koke.
 6. çrregullime funksionale të sistemit të tretjes. Zhvillon tolerancën e dobët e ushqimeve yndyrore.
 7. Nuk ka oreks. Përzier.
 8. Mëlçisë është rritur në madhësi.
 9. Njeriu është i shpejt humbjen e peshës.
 10. Për një kohë të gjatë temperatura është mbajtur në mes të 37 dhe 38 gradë.

Në varësi të individit, pacientët mund të shfaqin simptoma të tjera të pranisë së virusit të hepatitit C në gjak.

Kohëzgjatja e jetës së pacientëve me hepatit C

Organizatat ndërkombëtare për të luftuar sëmundjet virale vjetore të kryer hulumtime të veçantë statistikore për rastet e nivelit të hepatitit C .. Ajo u gjet se gjatë çdo viti kalendarik, hepatiti C infekton rreth 500 milionë njerëz nga e gjithë bota. Shumica e këtij numri të pacientëve shërohet me sukses nga sëmundja, dhe disa nuk janë edhe të vetëdijshëm se ata janë bartës të infeksionit, dhe sëmundja është transformuar gradualisht në një fazë kronike.

Kohëzgjatja e jetës së pacientit është e lidhur direkt me praninë e faktorëve të mëposhtëm:

 1. Cili lloj gjenetik C Hepatiti u zbulua në analizat e gjakut klinike.
 2. Sa i përket përgjigjes pozitive të qelizave të mëlçisë mbi efektet e Interferon alfa gjatë trajtimit.
 3. Çfarë lloj i jetesës është i sëmurë, qoftë nga abuzimi me alkoolin.
 4. Sa kohë më parë personi vuan nga një sëmundje të mëlçisë virale.
 5. Çfarë lloji të barnave të përdorura në trajtimin e sëmundjes.

Çdo rast i sëmundjes, dhe trajtimin e tij të mëtejshëm - është proces tejet individual që nuk mund të parashikohet me 100% probabilitet. Mesatarisht, njerëzit me hepatit C, në qoftë se ju rrinë në një dietë, përputhshmëria me rekomandimet e mjeku, më të qëndrueshme të jetojnë 10-15 vjet pa përjetuar komplikime të rënda shëndetësore. Pacientët që abuzimi me alkoolin dhe yndyrore ushqime, pas 5-8 vjet pas diagnozës së hepatitit kronik C zhvilluar dekompozim të mëlçisë (cirroza) me fillimin e mëtejshëm të vdekjes.

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *