Kur në vjeshtë qethur shkurt pemëve në kopsht

Author: | 2018/08/23

Tëharrje pemëve dhe shkurreve në vjeshtë është një nga metodat kryesore të hortikulturës dhe kujdesit Agronomi, rregullimin e rritjes dhe ruajtjes së shëndetit dhe cilësisë së frutave që mban përfaqësuesit e florës. Kjo procedurë është po aq e nevojshme sa pemët e rinj dhe bimëve të moshës mesatare dhe frutor. pemët e vjetra me rritjen e fishkur thjesht nuk mund të bëjë pa krasitjes. Edhe një herë ne ju kujtoj se të gjitha procedurat për kujdesin e pemëve duhet të kryhet si duhet, në një model të veçantë. Një person i cili nuk ka sasinë e duhur të njohurive mbi këtë temë, është shumë gjasa për të bërë kopsht krasitjes gabimisht. Në këtë drejtim, pemë mund të jetë i prishur dhe shkatërruar përgjithmonë.

Shumë cirk me përvojë shpesh pyes veten: "tëharrje Tree në vjeshtë apo pranverë është më i përshtatshëm?" Përgjigja është shumë e thjeshtë - në kërkim për çfarë qëllimi ju doni për të kryer këtë procedurë. Pas të gjitha, çdo sezon ka karakteristikat e veta. Dhe kjo është shumë e rëndësishme që të ndiqni disa rregulla, duke marrë në konsideratë këtë aspekt. Në fabrikë prerjes në pranverë ju do të jetë në gjendje për të nderuar në këtë seksion të faqes sonë të (link). Dhe tani ne do të ju tregojnë se çfarë termat e krasitjes në vjeshtë dhe se si për të kryer atë.

Tëharrje pemëve në vjeshtë në kopsht shpesh ka aspekte shëndetësore. Vetëm kjo është bërë në mënyrë që të përgatiten bimët për dimër. Është shumë e rëndësishme në këtë kohë të vitit për të hequr pemën sëmurë, jo-ndikim dhe degë të thata. Që të dimrit ata mund të vendosen insektet e dëmshme që mund të shkaktojnë dëme pemë, dhe madje edhe të shkatërrojnë atë. Ata gjithashtu shpesh janë agjentë dëshirore e sëmundjeve të ndryshme. Ndërsa zvogëlimin e pemëve në vjeshtë zakonisht është e vërtetë deri në acar e parë . Në fillim të muajit nëntor pemët janë lënë më të mirë vetëm, dhe mos prekni aspak. Çdo degë pacient që goditi kërpudhat, liken, apo ndonjë sëmundje tjetër është më e mirë për të hequr. Sa është e nevojshme për të hequr pemën e degëve të vogla që janë të ndërthurura, dhe madje edhe ato që kanë rritjen e tepërt. në krye të thata të pemëve dhe disa degë duhet të jetë prerë në bazë, kapjen pjesë të indeve të gjallë. Degët e prekura sawed off pjesë në tërësi apo vetëm të caktuara.

Në vendin tonë klima është shumë e moderuar. Prandaj, tëharrje mund të bëhet deri në muajin e fundit të kohë të vitit, përfshirëse. Por shtrëngimi ende nuk është e vlefshme, sepse ftohtë papritmas mund të zbresin. Nuk kanë kohë për të parë, si nata jashtë dritares do të jetë një temperaturë Subzero, dhe pemët "do të bjerë në një gjumë të thellë." Pastaj të kryejë ndonjë operacion do të jetë shumë vonë.

Tëharrje duhur e pemëve në vjeshtë është shumë e rëndësishme. Në të vërtetë, shpesh ndodh që disa cirk rishtar janë shumë duke u përpjekur të heqin qafe e twigs padëshiruar bimore dhe shpesh e teproj. Kjo çon në faktin se pema, si të thuash, ndalesa në një pore të vetëm në të ardhmen çdo vit niveli i fruiting saj po bëhet më e ulët. Prandaj, tëharrje duhet të jenë të kujdesshëm dhe të butë në maksimum.

Në fakt, për të kuptuar se si është kryer shkurtim të pemëve në vjeshtë, skema mund të ndihmojë:

formacion
Shkurtimi i pemëve frutore në vjeshtë

pemët frutore gjithashtu kanë karakteristikat e tyre në krasitjes. Shumë argumentojnë se në sajë të kësaj procedure tyre rritet produktiviteti. Ne besojmë se kjo është një pyetje e diskutueshme. Pas të gjitha, çdo gjë është relative dhe nuk gjithmonë punojnë jashtë në mënyrë që ne do të dëshironim. Por fakti se cilësia e të korrave do të rritet në një masë më të madhe - kjo është një fakt. Ndoshta fruta në degët, dhe nuk do të jetë shumë, por ato janë të shpërndara në mënyrë të barabartë në të gjithë pemë të jenë të mëdha, mbushja dhe lëng.

 • Kur shkurtim është bërë në vjeshtë, Apple zënë një nga vendet e para. Ata janë shumë të lehtë për të shkurtojë këtë kohë të vitit. Mundësisht pas vjeljes. Por pastaj përsëri, kjo duhet të bëhet me shumë kujdes jo aq sa për të hequr frutor "e nevojshme" degë. Edhe pse, sinqerisht, në fakt në pemë degët "ekstra" nuk do të rritet. Mendoni logjikisht, në qoftë se ai nuk do të ketë ushqyesve të mjaftueshme, kjo nuk do të kishte qenë në gjendje për të rritur ato. Pika këtu është pak më ndryshe. degë të reja janë shpesh në kushte më të këqija dhe kanë filluar të konkurrojnë për lagështi, ushqim dhe një furnizim të dritës. E gjithë kjo ndikon në fruta në të ardhmen. Këtu çdo degë do të merrni një grimë të vogël, dhe fryti do të jetë shumë, por ne vërejmë të vogla dhe jo-shijshme. Prandaj është e nevojshme për të krijuar kushte të favorshme për formimin e frutave.
 • Krasitjes e pemëve në vjeshtë, llokum gjithashtu mjaft të njohura. Shpesh në këtë kohë të vitit ajo shkurtuara degë, duke krijuar kështu kushtet më të mira për frytin e saj vitin e ardhshëm. Për fat të keq, ne nuk mund të përshkruajnë me saktësi ju, çfarë degë e pemës duhet të lihet, dhe çfarë është e nevojshme për të hequr. Pema duhet së pari të shohim para se të jepni ndonjë parashikimet. Pas të gjitha, çdo bimë ka një formë të strukturës individuale, nuk ka dy janë saktësisht njësoj. Dhe ne nuk mund të parashikojë se si do të zhvillohet më tej. Për shembull, në qoftë se ju fshini një degë mbi rrënjë, e cila rritet poshtë, ka të ngjarë që dega e re, e re, do të rritet në një kënd në drejtim të poshtme. Por ka edhe një mundësi që veshka tjetër zgjohet dhe fillon të rritet në një drejtim krejtësisht të kundërt. Ne vetëm mund të spekuloj.
 • Kur shkurtim është bërë në vjeshtë, dardhë si shpesh nënshtruar kësaj procedure, një nga të parët. Dhe ne edhe një herë pohojmë shembullin e pemës, që para se të bëjnë tëharrje çdo fabrikë ka nevojë për të paktën praktikë dhe aftësi. Ju keni për të lexuar shumë libra dhe artikuj mbi këtë temë, shih se si është bërë në praktikë të dini saktësisht se si të bëjnë shkurtime dhe të jetë në gjendje për të trajtuar një sharrë ose sekator, më në fund. Për më tepër, ky rast është shumë kreative, kështu që është e mirë në qoftë se ajo është për të bërë një profesionist i cili është i njohur mirë me të gjitha aspektet.

Për të kuptuar se si është bërë krasitjes të pemëve në vjeshtë, fotot janë dhënë më poshtë:

Photo 1 qark
Photo 1 qark

Gadishulli i Krimesë krasitjes gjithashtu ka karakteristikat e veta. Por dallimet me fusha të tjera nuk është në teknikë, dhe në kryerjen e kohës. Klima është e ngrohtë se në shumicën e Ukrainë. Në këtë drejtim, me prerje në vjeshtë, ju nuk mund të nxitojnë. Temperatura e fortë Subzero ndodh dimra vetëm shumë i ashpër. Dhe kjo vjen, kryesisht, gradualisht. Pra, mos kini frikë të jetë tëharrje vonë.

Ne ju ofrojmë përmbledhim procedurën për tëharrje në këtë kohë të vitit:

 1. Së pari ajo është e tharë për të hequr më degë dhe atyre që ishin thyer.
 2. Removed si dega më e dobët e atyre që rriten afër njëri-tjetrit, ose fërkim kundër njëri-tjetrit.
 3. Ato që rriten në një kënd të mprehtë ose deri - prerë.
 4. Degët që rriten brenda kurorën sa është e nevojshme për të hequr.
 5. Të gjitha plagët formuar pas procedurës është e nevojshme për të trajtuar bojë të naftës ose katran kopsht.
 6. Remote sëmurë dhe degët e vdekura larguar larg nga vendi dhe djegur së bashku me dëmtuesit që tashmë janë të jetojnë brenda tyre.

Vetëm për ju për të paraqitur vizualisht në vjeshtë krasitjes së pemëve në foto:

duke hequr degët
duke hequr degët

Ne shpresojmë se informacioni i dhënë nga ne është e sigurtë se do të jetë e dobishme për ju. Ju do të fitojë një shumë prej saj, dhe e drejta do të jetë në gjendje për të aplikuar atë në praktikë. Pas të gjitha, një kopshtar me përvojë duhet të dini të gjitha tiparet në çështjet e kujdesit pemë. Por në qoftë se ju nuk e dini se si të rregulloj kopshtin tuaj, tëharrje e pemëve në vjeshtë - një pyetje shumë e vështirë për ju, ju gjithmonë mund të na kontaktoni. Ne me kënaqësi do të ju ndihmojë me ndonjë pyetje në kopshtarisë.

Ajo do të jetë interesante:   Si te Letër-muri vinyl ngjitës në një bazë të letër

KUSHTET DHE RREGULLAT Shkurtimi i pemëve frutore në vjeshtë - këshilla ...

Pyetja më e shpeshtë në mesin cirk rishtar: nëse është e mundur të mos të përdorë për prerjen e pemëve? Fakti se praktikat bujqësore që synojnë rritjen e produktivitetit dhe përmirësimin e drurit.

Duke formuar kurorën e duhur, ne kemi ndihmuar pemë për të gjetur një ekuilibër mes rritjes dhe fruiting. Nëse nga një vit për të shmangur procedurat e agro-teknike, me kalimin e kohës frytet do të rritet cekët, dhe jepnin të bjerë në zhdukjen e plotë të frutave.

Kushtet e krasitjes

pemë tëharrje

Koha optimale për kulture kryesore të pemëve frutore llogariten për fillim të pranverës dhe vjeshtës vonë. Në pranverë është e rëndësishme që të ketë kohë para rrjedhjes sap, dhe në vjeshtë - para fillimit të ngricat.

Pra, kur kulture e pemëve frutore në vjeshtë?

Sipas kalendarit, puna Kopshti Botanik gjithashtu mund të kryhet në verë dhe në dimër pas heqje e gjetheve deri në shkurt.

Është e rëndësishme për të mbajtur një sy në termometër, dita e prerjes dhe në ditët e ardhshme temperatura nuk duhet të bjerë sa më të ulët si -10 gradë. druri brishtë ngrirë është i prirur për të loosening nën stres mekanik, i ngjeshur dhe të rëndë vuan pasojat e dëmtimit.

Është mirë të dihet: Disa fillestar nuk e dini se çfarë është një term i kopshtarit "rrjedhjes sap" dhe se si për të përcaktuar në mënyrë të pavarur nëse ai ka filluar. Për të mësuar, shumë vonë në qoftë se keni vendosur rreth krasitjes pemë frutore, është e nevojshme për të prerë një modë të vogël, do të përpiqen për të ndarë leh. Nëse leh është e lehtë të largohet, kështu që tëharrje duhet të shtyhet deri në vjeshtë. Në të ardhmen, procesi është shoqëruar me ënjtje të veshkave SAP, pikërisht një muaj pas fillimit të pemëve buds.

Getting kopshtarisë, duhet të merren parasysh dhe të marrin në konsideratë disa faktorë që ndikojnë në kohën e krasitjes dhe nuancat e procesit:

Data e mbjelljen e pemëve

Data e mbjelljen e pemëve

Nuk ka nevojë për prerjen e menjëhershme të pemëve të mbjella në vjeshtë. vitet e para janë zakonisht nuk trajtohen para fillimit të pranverës, dhe janë lënë shpesh të paprekur deri në vjeshtë të ardhshëm.

Në të kundërtën, pas mbjelljen e pranverës, tëharrje kryhet në të njëjtën ditë.

Gjendja e pemës pas periudhës së dimrit

dimrit të ashpër shkakton dëme të mëdha të papjekur pemëve të rinj nga kopshti juaj dhe dramatike përkeqëson gjendjen e tyre të përgjithshme. Shqyrtoni pjesët e rritjes vjetore, leh e errët tregon pafavorshme tolerojë ngricat.

pemë Peremerzshee mund të rivendos dhe trajtuar shkurtim kompetent, duke hequr të gjitha degët nën moshën dy vjeç. Pas 3 vjetësh, vendos Lojërat do të blejë të ri dhe pjellore kurorë të trasha.

Disponueshmëria e degëve të thata

Rrethprerja degët e thatë

twigs thatë ose të thatë, mund të hiqet kur kufiri i saktë në mes të gjallëve dhe të indeve të vdekur bëhet e dukshme. Thatë pastrohen në periudhën para-dimër si në kohën e akullt e degës së thatë të dëmtuara - është thembra e Akilit e të gjithë pemës.

Lënë në dimër të thatë mund të shkaktojë nekrozë është zona më të mëdha të kurorës.

Me zbulimin e tokës përmasave të mëdha, ju duhet të shqyrtojë me kujdes pemë portbagazh për shenjat e infeksionit kalb:

 • kerpudha Polypore;
 • rritja e ulët;
 • Hollows.

Nëse koha nuk kryejnë shkurtim sanitare, e ndjekur nga smearing feta kalbet shpejt përhapet. Masa shtesë për të luftuar sëmundjen: lyerjen e mureve trungun në vjeshtë, toka rreth pluhur tree mbarësuese ash fosfor-kalium plehrave.

Është mirë të dihet: çdo kopshtar të përballojë për të mbrojtur pemë kundër dëmtuesve në dimër: përfundojë trungu pemë me degët e rendit të parë është e mjaftueshme (këmbë të ulët) ose cohë e ashpër kapron triko dhe herë pas here shkel poshtë bora në fund. Mbrojtur zogjtë nga pemët duke përdorur CD-ve të vjetra: rri disa reflectors lehta në perimetrin e objektit. Kjo mënyrë e thjeshtë për të ndihmuar të trembë shumicën e dëmtuesve feathered.

Teknologji shkurtim të pemëve frutore

tëharrje pamje skematike vetëm në shikim të parë nuk shkaktojnë probleme, por në praktikë, detyra duket shumë më e vështirë se sa në foto. Para se hap pas hapi instruksionet se si të prerë drurët frutore:

 1. Armatosur me saws dhe gërshërë të mëdha (ose gërshërë të mëdha), votojnë jashtë operacion. Konsideroni pemë duke analizuar komponentët kryesore të kurorës mirë-formuar. Trungu duhet të shkojë në degën ashtuquajturin "dirigjent qendër", të gjitha degët e konkurrentëve të hiqen sa më shpejt të jetë e mundur. Nëse koha nuk eliminon një konkurrent, dega do të merrni më të fortë dhe do të krijojë një çekuilibër në fakt prodhuar "dy tyta" pemë tilted. Dirigjent qendrore është dominant dhe lartësia, dhe trashësi. Nga dirigjent largohet degët skeletore për nivelet.

 2. tëharrje e fidaneve

  Degët skeletore nuk duhet të ndërhyjnë me njëri-tjetrin. Prandaj Trunk pastër përdorin teknikën e hedh lëng: gërshërë prerë të gjitha degët e drejtuara poshtë dhe drejt qendrës, linja vertikale drita degë. Në asnjë rast nuk lënë trungje - një degë është prerë vetëm mbi pemë-ring. Me prerë djathtë të indeve plagë, të krijuara në vend të unazës vjetore, do të ndihmojë pema për të shërohen shpejt pas amputim.

 3. Në bazë të pemëve frutore (shpesh të rinj ftua, dardhë dhe mollë pemë) janë shpesh të formuar shoots radikale vertikale. shoots tilla janë hequr në rrënjë, duke lënë trungje terren.
 4. Nëse kurorë pema duket i sëmurë , mungon dendësi, e përdorur pintsirovki marrese ose pickues. Të trash shoots kurorë parakohshme çikë nga mbi një degë e fletë pestë. Koha më e mirë për thellimin e kësaj rritjeje - Qershor.

Këshilla e një kopshtar me përvojë: Ju nuk mund majë degët, gërshërë të mëdha kudo. Duhet të fokusohet në veshka: degët krasitur nevojë për të vetëm mbi burbuqe, jashtë në një kënd prej 50 gradë. Branch, prerë mbi rrënjë, nuk do të japë fluturimin e ri, e gjithë pjesa e sipërme e vendit dhe veshka e parë të thatë të ulur duke ndalur rritjen e saj. Shkurtimi degën te veshkave, brendshëm pemë trash kurorën.

seksione të përpunimit

Përpunimi i drurit feta

Degët prerë, veçanërisht i madh, në fakt, është një procedurë kirurgjike, e cila ka pasoja të caktuara për pemë.

Kjo është një amputim natyrshme, pas së cilës pema kërkon kujdes të kujdesshëm të duhur, duke përfshirë ujë të lartë të keq, tokës, pleh dhe përpunimit seksionet e vendeve.

Plagët pas fetë errësojnë qëllimin e dezinfektimit dhe të përshpejtojë procesin e shërimit. Degët me një diametër deri në 1.5 cm mund të kapërcehen vetëm nëse një pemë pemë është absolutisht e madhe.

Ka disa opsione se sa mund të lubrifikuar seksione mbi pemë frutore pas një trim të ngushtë:

 1. Var Garden - një nga mjetet më të popullarizuara për Mbulimi plagët në pemë. Ju mund të blej të gatshme Var kopsht në dyqane të specializuara, por ju mund të përgatisë veten. i thjeshtë
  kopsht Var

  Kopsht Vara recetë: çiban dhe zierje për 10 minuta Përzierje është kolofon 200g, parafine -100g, dhjamë 50g. Ftohur Var ruhet në një enë të mbyllur.

 2. Bojë në një vaj natyral tharje - kusht madhe dritë pretreatment ndërprerje dezinfektuese zgjidhjen e sulfate bakrit (5% zgjidhje).
 3. thonjtë të lëngshme - jo më e mirë alternative TVG kopsht, por në mungesë të mjeteve të tjera, ju mund të përdorni një pak funksionale dhe bllokuese (analoge: shkumë, llaç çimento).
 4. Permanganic zgjidhje - agjent baktericid për plagët pas ndërprerje të hollë degët (deri në 1.5cm). Në vend të Permanganat kalium mund të përdoren Zelenka.

Menjëherë pas përgatitjes së kopshtit Vara shtuar IAA tabletë për kilogram. IAA - një stimulues i rritjes, përshpejton dhëmbëza.

tëharrje saktë e pemëve dhe të kujdesit pasues i duhur do të rrisë produktivitetin dhe për të përmirësuar gjendjen e përgjithshme të bimëve. Me udhëzimet tona të hollësishme se si të prerë pemë frutore, ju lehtë mund të zotëruar këtë praktika të dobishme bujqësore.

Leximi Recommended:

Perdorimi i sulfat bakri ne hortikulturë;

përdorimin efikas të plehrave korovnyaka.

Shkurtimi i pemëve në vjeshtë: Këshilla cirk

Rregullat e formimit të kurorës së pemëve frutore janë pak të ndryshme në varësi të kulturës. Kopshtarëve me vjet përvojë do të ju tregojnë se si për kompetencë të kryer procedurën tëharrje e llojeve të caktuara të kulturave kopshtarit:

e dashura

"Në tim komplot kopsht rritet disa varieteteve të dardha Duchesse, ftua dhe shkurre rrush pa fara. Që shumica e punës bie mbi shkurre rrush pa fara, unë preferoj për të kryer të gjitha punët me sekator në vjeshtë në vend se në pranverë.

tëharrje ftua

Si për të prerë ftua:

 • Për kurorë u rrit në gjerësi dhe degët të mos bëjë hije njëri-tjetrin, është e nevojshme për të hequr të gjitha degët, duke kërkuar brenda.
 • Shpesh në fund të një fidaneve ftua në rritje, të cilat në të ardhmen do të konkurrojnë me trungun e pemës, në mënyrë të sigurt (kjo është e mundur jo vetëm në vjeshtë, por edhe gjatë verës dhe pranverës) hequr shoots rinj që vijnë nga rrënja.
 • Ftua rritjes tëharrje. Në qoftë se rënia nuk heq nja dy skajet veshkave të degëve, vështirë se një pemë do t'ju japë fryte. Në terren, prerë formimin e fidaneve të reja me buds fruta. Përditësuar që nga rënia e pemës është e plotë të frutave.

Shkurtimi dardhë zakonisht merr më pak se 10 minuta. Fakti është se çdo prerë degë, nëse ajo është e thatë, dhe shikoi poshtë, vitin e ardhshëm formuar disa "krye". Ngritur një tifoz i rrethana rënduese në krye degë. Është e këshillueshme për të prerë dardhë nuk e bëri. Nëse pema ka nevojë për një kurorë të korrigjim, të hequr jo më shumë se tri degëve të sezonit. "

alexander

"I zotëruar krasitjes menjëherë pas blerjes së një zonë të madhe të mbjellë me të gjitha llojet e kulturave frutore. Duke njoftuar me bazat e formimit të kurorës filluan për të mësuar hollësitë e kulturës, e cila, në fakt, dhe unë do të doja të ndajë:

kajsi

Shumë kultura të pambrojtur, dhe pas çdo trim e domosdoshme për të lyej katran prerë kopsht me llak ose bojë (temat 1 cm në diametër). Kajsi është e këshillueshme të mos të shqetësojnë zvogëlimin duhet të hiqni vetëm degët e vdekura.

Qershi dhe qershi

kujdes qershi

Për fruta guri formuar mirë, dhe ju ndiheni rehat në të korra, kur pema rritet deri në 2 metra në lartësi, filiz krye bends në tokë. Për ta bërë këtë, shtylla dhe kravatë me gjethe, lehtë Vër poshtë. Nga mosha 15 vjeçare mund të kryhet shkurtim sanitare.

Qershi mbi të gjithë "operacioni" i reagon lirimin e çamçakëz. Prandaj, plagët më të vogla, pemë të shëndetshme. Nuk ka nevojë për të prerë degët në rritje brendshëm (në drejtim të fjalës me formimin e duhur të moshës së fidanëve degë të tilla nuk do të jetë), hiqni vetëm degë e thatë. Me gurë pamjen e një twigs disa thatë të sezonit - një fenomen standarde është mjaft i rregullt.

mollë

Kujdes tree Apple

Në faqen time unë u i ri, por lënë pas dore pemë molle. Degët brenda kurorë të ndërhyjnë me njëri-tjetrin, të korrat ishte i vogël. Në vjeshtë Unë kam hequr të gjitha degët e brendshme, duke krijuar një hapësirë ​​të ajrit brenda kurorës. Dhe vitin e ardhshëm, Apple ka dhënë një korrje të bollshme. "

"Kujdesuni për kopshtin tuaj, sepse pas arritjes moshën e pjekurisë, bimore nuk mund të duhet të formojnë një kurorë, dhe ai me të vërtetë nevojë për ndihmën tuaj."

AUTUMN tëharrje. Si për të prerë pemë molle vjeshtë ...

Vjeshtë tëharrje. Si për të prerë mollë në vjeshtë. Në krasitjes vjeshtë si në vijim:

http: //ogorodko.ru/kak-obrezat-yablon ...

Kur mund të krasitur pemët. Drejtim të uljes | Sektori bujqësor

koha e krasitjes

Përshëndetje, lexues të dashur të faqes "sektorin e bujqësisë!"

Për të mbledhur një korrave të mirë në fund të verës apo në fillim të vjeshtës, ju duhet të fillojë të punojë me fillim të pranverës.

pemëve frutore (mollë, dardhë, kumbull) është ulur kryesisht 1-2 herë në vit (pranverë dhe në vjeshtë). Gjëja kryesore për të parë për kohën që mund të kryhet shkurtim të pemëve pa dëmtuar të jepnin të mëvonshëm.

tëharrje fund të vjeshtës duhet të adresohen, kur gjeth është pothuajse opal nga pemët, por para se ngricat.

Në pranverë ajo është e rekomanduar për të prerë , sa më shpejt aq më mirë, por jo më vonë se fillimi i sezonit në rritje.

Le sidomos tëharrje stinët.

Krasitjes e pemëve në vjeshtë apo dimër

Besohet se koha më e mirë për të krasitjes është një periudhë në gjumë. rekomanduar tëharrje varieteteve çartur në vjeshtë apo dimër për rajonet jugore.

Për Rusinë qendrore, Uralet dhe Siberia, periudha optimale e krasitjes do të jetë në fund të dimrit dhe para se të lulëzuar. Megjithatë, në të mëdha, pemishte industriale në një periudhë kaq të shkurtër nuk gjithmonë kanë kohë për të kryer të gjitha kopsht prerja, prandaj lejohet të kryejë prerjes gjatë dimrit (gjatë periudhave të shkrij ose nëse temperatura e ajrit është nën -10 ... -8 ° C).

Kjo është për shkak të faktit se në temperatura të ulëta dru bëhet i brishtë, shkurtimet e marra nuk janë të qetë, dhe plagë e keqe mbuluar me bar. Për të shmangur efektet negative të ngricat rënda pemës, prerë vendi bën një kohë të gjatë, duke lënë një kërp mbrojtëse 6-15 cm të gjatë, të cilat janë hequr pas 1-2 vjet.

Megjithatë, pemët e reja në të gjitha zonat klimatike duhet të jetë prerë jo më parë se në fillim të pranverës. Nuk rekomandohet për krasitjes në pemët frutore guri motit të ftohtë apo të lagësht, pasi kjo provokon një rritje GUMMOSIS.

Shkurtimi i pemëve në verë

Shkurtimi i pemëve në verë (gjatë gjysmës së parë të vegjetacionit) është përdorur shumë rrallë, sepse ka një reduktim i sipërfaqes fletë dhe akumulimi në pemë e substancave komplekse (produkte asimilimit), duke zvogëluar rritjen dhe zhvillimin e pemës. Si rezultat, më vonë kryen shkurtim verë, më e theksuar pasojat e tyre negative.

Megjithatë, në disa raste, tëharrje verës mund të jenë të dobishme. Për shembull, procesi i lehtësohet zvogëlimin sanitare si në verë në mënyrë të qartë të dukshme të thata, dega podmerzshie. Përveç kësaj, tëharrje fillim të verës është e domosdoshme në rast se ju duhet për të lehtësuar procesin e shërimit e pemës, pas procesit të reduktimit lartësinë e kurorës.

Duhet të ndërmerren në rinovimin pemë frutore guri tëharrje (qershi, qershi, kajsi) në fillim të verës, sepse në atë kohë ata mund të përcaktojë më saktë shkallën e ngarkesës kulture e tanishme në pemë dhe për të krijuar kushte të favorshme për zhvillimin e fouling e degëve.

Jo më pak vlera e kulture në fillim të verës (deri më 15 qershor) për kulture kajsi, pasi rritja e re e formuar është ngadalësuar diferencimin dhe humbje e ngjyrës buds gjenerues, e cila ka një efekt pozitiv në trimëri e pemës dhe zhvillimin e vitit vijues.

Për kopshte kultivuar pemë pome specie verës hedh lëng do të jetë efektive vetëm në një vit i keq.

bllok Informacion:

banner-KORALL

Më shumë mbi këtë temë:

rrushi tëharrje. Fazat dhe afatet e krasitjes lloje kryesore të krasitjes pemë frutore Kuptimi dhe objektivat e mjet bujqesor të shkurtojë pemëve dhe shkurreve qëllimet, objektivat dhe rregullat e krasitjes së rrushit teknikës hardhi krasitje. Shkurtër, të mesme, të gjatë dhe prodhues të përziera

pemëve për krasitje. Technique kur prerja feta

Shkurtimi rrushin e moshave të ndryshme formirovke kordon bush zhdrejtë

Prerje pemëve të kopshtit: kur pemët prerë fruta si ...

Shkurtimi i pemëve frutore: çfarë është e nevojshme dhe kur ajo është kryer?

Shkurtimi i pemëve - çelësi i suksesit dhe një procedurë e detyrueshme, e cila është e njohur për çdo kopshtar me përvojë. Çdo pemë frutash kërkon mirëmbajtje të vazhdueshme dhe të kujdesshëm. Vetëm në këtë rast ai do të japë një korrave të mirë.

Pse prodhojnë zvogëlimin e pemëve frutore?

pemëve frutore të tilla si mollë, dardhë dhe guri fruta duhet të shkurtuara. Ata janë shumë të kërkuar në prerje. Pse të prerë pemët frutore?

cirk Shkurtimi zgjidhur disa probleme në të njëjtën kohë:

 1. Rritja dhe fruiting.
 2. Reduktimin e madhësisë së kurorës.
 3. Detyra fitosanitare - për të krijuar kushte të pafavorshme për dëmtuesit dhe sëmundjet.

Procedura tëharrje zgjat jetën e tyre dhe jep një korrave të pasur.

Nëse kurorë bie një dritë të vogël, degët brenda kurorës, nuk ka të bëjë fryte dhe do të vdisnin me kalimin e kohës. Frutat janë formuar vetëm në degët e një peme, ku bie drita.

Dhe në qoftë se një zvogëlimin pemë është kryer rrallë ose nuk është bërë fare , frytet do të jenë në degët e vështirë të vendosura zakonisht e lartë.

Në sajë të procedurës së tëharrje kurorën pemë është formuar si duhet . E cila çon në një rritje në degët anësore, dhe ju lejon të merrni më shumë fruta në degët në dispozicion.

Në sajë të procedurës së pemëve tëharrje formuar si duhet, duke rezultuar në një korrave të pasur
Në sajë të procedurës së pemëve tëharrje formuar si duhet, duke rezultuar në një korrave të pasur

Kur dhe si pemët mund të kryhet në krasitjes kopsht

pemëve frutore Shkurtimi në periudha të caktuara varen nga faktorët e mëposhtëm:

 • çfarë qëllimi bimë që rritet dëshiron të arrijë me këtë procedurë;
 • në çdo kushtet klimatike është një kopsht;
 • llojin e drurit.

Në çfarë kohë të vitit krasitjes saktë: pranverë, verë, dimër, as të bien?

Në rajonet qendrore dhe veriore të Rusisë nuk është e rekomanduar tëharrje vjeshtë , si për shkak të plagëve të rënda Frost në pemë nuk do të kenë kohë për të shëruar.

Kjo ndodh edhe për shkak se lëvizja e llogore në pemë ngadalëson si ajo shkon në një gjendje pushimi. Si rezultat, pema mund të sëmuren dhe vdesin.

Prandaj, në këto rajone, ajo është e mirë për të bërë shkurtim në fillim të pranverës, të mos bien. Është e rëndësishme që të mbajnë në mend se procedura mund të kryhet sa më shpejt që temperatura e ajrit ngrihet mbi 0 ℃.

Përveç kësaj është e rëndësishme të fillojnë të bëjnë prerjen e pemëve të vjetra , pasi ata bud rritet më shpejt se të rinjtë, krasitjes është rekomanduar në mënyrë rigoroze para afatit, pasi veshkat bymehet.

Shkurtimi i pemëve frutore në pranverë:

Në rajonet jugore të krasitjes vendit mund të bëhet në dimër . Kjo është për shkak të faktit se moti i ftohtë në jug nuk janë aq të fortë sa në veri.

tëharrje dimrit është kryer kryesisht në mënyrë për rinovimin e pemëve të vjetra dhe për të krijuar kurorën e duhur të fidanëve të rinj.

Gjithashtu, tëharrje dimrit është bërë shpesh për të reduktuar fruiting pemë të rinj . Besohet se pema, e cila i jep të korren të pasura në një rresht 2-3 vjet, duhet të jepet një pushim.

Përveç kësaj, degët e hollë e një pemë të re mund të jetë i prishur nga një të jepnin të lartë. Prandaj, është e rëndësishme që të shkurtojë degët tepërta në dimër. cirk dimrit prerë gurë pome, së pari, dhe pastaj guri.

Madhësia ideale e një pemë frutash - 3 m të lartë dhe 3 m të gjerë. Ato lejojnë për të mbledhur shumicën e të korrave pa ndihmën e shkallëve apo shkallët.

Disa cirk besojnë se vera - koha më e mirë për të krasitjes . Por në këtë rast ne po flasim për pemët nga 3 vjet dhe më të vjetër. Ata argumentojnë se kulture në muajt e verës të çon në rritjen e shpejtë të fidaneve të reja.

Përveç kësaj, në qoftë se ju do të krasitjes gjatë ngarkimit fruta, cilësia fruta është përmirësuar në mënyrë të konsiderueshme.

Një tjetër avantazh i kulture verës është i sekretuar pemë lëng. Ajo mbulon plagën, duke rezultuar në shërim të shpejtë, dhe gjithashtu vepron si mbrojtje kundër dëmtuesve.

Shumica cirk me përvojë besojnë se tëharrje është bërë e mirë, kur pema është pushimi. Prandaj preferojnë fillim të pranverës.

tëharrje Summer është bërë më e mirë për pemët mosha e të cilëve 3 vjet dhe më të vjetër
tëharrje Summer është bërë më e mirë për pemët mosha e të cilëve 3 vjet dhe më të vjetër

Në çfarë moshe pemët frutore duhet të jetë prerë

Kjo procedurë mund të fillojnë të bëjnë shoots vjetore për të formuar kurorën .

Nëse pema ka arritur në 10-15 vjeç , ai konsiderohet i vjetër. një pemë e tillë zvogëlon sasinë e rritjes dhe produktivitetit. Ajo ka nevojë për përtëritje shkurtim.

Për ta bërë këtë, të prerë degët në dru 3-7-vjeçar. Kështu, kurorë të ulët. Por nga vitin e ardhshëm shoots rinj të trash atë. Është e rëndësishme për të siguruar që numri i seksioneve në njërën anë të degës së nuk i kalon tre.

Çfarë bimët bëjnë, dhe çfarë - nuk ka

procedurën zvogëlimin është e nevojshme për të kryer pothuajse të gjitha pemët frutore. Pra, pikërisht si ajo çon në një rritje të të korrave, për të përshpejtuar rritjen e pemës, por edhe mbron dëmtuesit e saj të shumta dhe sëmundjeve.

Filloni krasitjes në fillim të pranverës është e rekomanduar për të pome pemë frutore - mollë dhe dardhë pemë . Që këto pemë janë të guximshëm.

Trim qershi, kumbull, kajsi, qershi, kumbull e mundur vetëm kur pemët ishin gjethet. Nëse kjo është bërë gjatë pjesës tjetër të pemës, tëharrje mund të çojë në kërpudhave dhe sëmundjeve të pemëve.

Në verën e vitit ju mund të hiqni degë të tharë dhe të shkurtojnë fidaneve të reja dhe për të hequr ndërhyrë degë kurorë.

Nuk është e rekomanduar për të këputni degët e shkurre, lule e të cilëve janë të formuar në dru të vjetër. Këto përfshijnë jargavan dhe ngjitje rrit.

procedurat Features

Tëharrje pemëve është e rëndësishme që të ndiqni me kujdes rregullat bazë dhe të bëjë asnjë të keqe.

Së pari ju duhet të përcaktojë sezonin e duhur kulture. Kjo do të varet nga lloji dhe mosha e pemëve frutore, si dhe nga vendndodhja e kopsht dhe klimatike karakteristikat.

Përgatitja mjetet e kopshtit

Një rol të madh si rezultat i krasitjes do të luajë i keni të gjitha mjetet e nevojshme për të kryer këtë procedurë.

Në mënyrë për të shmangur rritjen e diametrit të zonës së dëmtuar në pemë duhet të përdoret për të prerë mjete vetëm të mprehta .

Të shkurtojë nerzhavye nevojë për mjete të mprehta: sharrë hekuri, gërshërë të mëdha tëharrje
Të shkurtojë nerzhavye nevojë për mjete të mprehta: sharrë hekuri, gërshërë të mëdha tëharrje

Është e rekomanduar që të ketë në dorë sendet dhe mjetet e mëposhtme:

 • sharrë hekuri Garden;
 • gërshërë;
 • Air gërshërë - gërshërë në një shkop të gjatë, për shkurtim të lartë;
 • shkallë;
 • syze;
 • katran kopsht ose bojë tharje të naftës - mjetet e nevojshme për përpunimin vendin ndërprerje.

Ju nuk mund të bëjë tëharrje mjetet ndryshkur . Përndryshe, pema mund të sëmuren dhe vdesin si rezultat i kësaj.

Driving dhe Teknologji

Para se të vazhdojmë më të prerjes, ju keni nevojë për të përcaktuar se pse ajo është e nevojshme dhe planin e veprimit .

Qëllimi kryesor i cili cirk arritur nga kjo procedurë:

 • formojnë hije e saktë të një peme;
 • forcuar shoots hollë rinj;
 • hiqni degë të shtrembërimit të shpërndarë kurorën për hyrje të diellit;
 • hequr degët sëmura, duke u dhënë atyre një mundësi për të rritur të shëndetshëm;
 • rritjen e numrit të degëve fruiting;
 • përgatitur dru për periudhën e dimrit.

Nëse ju doni të merrni pemë fruta rritjen më të shpejtë në periudhën e krasitjes është e nevojshme për të zvogëluar numrin bazë të buds frutor.

Pasi qëllimi është përcaktuar, është e rëndësishme për të studiuar teknikën tëharrje. Ka disa teknika, ndër të cilat më të njohura janë tre :

 1. Prerë në veshka . Kjo teknikë ndihmon për të vendosur drejtimin e duhur degës rritjes. Është e nevojshme për të gjetur një degë me rritje të mirë. Prerje krasitëse plastike duhet të kthehet në gjethet e degëve. Prerë është bërë në një kënd të vogël, 5 mm. në frontin e veshkave. Dega e re do të rritet në drejtimin që ju dëshironi veshkave duket.
 2. Prerë në ring . Kjo teknikë është përdorur kur është e nevojshme për të hequr një degë të plotë, e cila është në rritje brenda kurorën, ndërhyjnë me degët e tjera, dhe krijon trashësi. Skema është si vijon: në pikën ku ajo bashkohet me degë është e nevojshme për të prerë pikërisht në unaza e jashtme.
 3. Prerë në degën anësore . Kjo teknikë e bën të mundur për të ndryshuar drejtimin e rritjes së fidaneve nga njëri në tjetrin. Degët i paaftë janë të prerë, dhe pala të marrë përsipër funksionin e degëve kryesore.

Teknikat Popular tëharrje: prerë në veshkave, të prerë në rrjet dhe të prerë në degën anësore
Teknikat Popular tëharrje: prerë në veshkave, të prerë në rrjet dhe të prerë në degën anësore

kujdes të mirë pas

Në qoftë se diametri i prerë-off më shumë se 1 cm, plaga duhet të trajtohet pa dështojnë. Për ta bërë këtë, ju duhet të blejnë ose të bëjë vetë Var tuaj kopsht dhe trajtoni ata me një plagë në një pemë.

Nëse kopshti Var për qëndron ndonjë arsye të lëndimit, ju mund të përdorni vaj bojë tharje.

pemët e rinj vetëm të shkurtohet për të formuar kurorën e duhur. Përndryshe zvogëlimin mund të çojë në përkeqësimin e pronave frutor.

Njerëzit që kujdesen për pemët e tyre dhe të prodhojnë një shkurtim të saktë dhe në kohë , gjithmonë merrni vlerësimin në formën e një korrave të mirë.

Në qoftë se një njeriu i parë vendosi për të bërë këtë procedurë , është e rëndësishme për të ndjekur rekomandimet e cirk të ditur, pasi ky proces është vetëm në shikim të parë duket e thjeshtë.

Në fakt, pakujdesi dhe injoranca mund të çojë në vdekjen e bimëve.

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *