Si gratë jetojnë vetëm

Author: | 2019/08/01

Depresioni për shkak të vetmisë është më shumë i zakonshëm në gratë dhe vajzat. Ju jeni të ngjarë të ndeshen njeri thellësisht të pakënaqur për shkak se ai është i vetmuar. Dhe të gjithë për shkak se njeriu nuk është i vetëm, ajo është - lirë!

Vajzat, si rregull, pas prishjes me një të dashur, ose gjatë mungesës së tij të gjatë, mund të përjetojnë siklet psikologjik, mashtrojnë vetë mendimet e mbrapshta, e konsiderojnë veten të padobishme dhe kështu lista vazhdon. Nëse ju shpesh keni për të vizituar një të tillë, ose ju jeni duke përjetuar ndarje nga një njeri i cili përdoret për të kushtojnë të gjithë kohën e tij, për të përballuar me trishtim dhe "kufomë e shpirtit" nuk është e lehtë. Por shpesh vetmia mund të sjellë një avantazh të rëndë. Le të përpiqen për të marrë me të gjitha përfitimet e vetmuar në mënyrë që të jetojnë vetëm në një grua që papritmas lënë vetëm, dhe madje edhe të gëzojë atë.

Si për të parë avantazhet e vetmisë?

se si të jetojnë në vetmi grua

Kur ju jeni vetëm, ju mund të përjetojnë siklet dhe parehati për shkak të ngurrimit për të pranuar disa gjëra. Zakonisht, momente të tilla janë regjistruar si në qoftë se nënndërgjegjeshëm. Dhe për shkak se ajo merr kohë për të marrë ato nga atje. Kur tjetër ju do të keni sa më shumë kohë për të kuptuar veten, siç është tani?

analizuar ngjarjet

Njerëzit e biznesit janë duke u përpjekur për të zhvilluar zakonin e analizuar çdo ditë që kalon në mënyrë që të shohim se ku ajo mori kohë, çfarë ka të re dhe çfarë mundësitë janë të hapura për ta. Nëse ju nuk bëni, jeta shpejt fluturojnë kaluarën. Në rastin e një vajzë që dëshiron të mësojnë për të shijuar vetminë, përparësia më e rëndësishme është disponueshmëria e kohës së lirë, e cila në fund mund të shpenzohen në reflektime dhe analiza. E preferuar, në vend se analiza e problemeve të njerëzve të tjerë.

Shkoni bëni diçka të rëndësishme dhe interesante

Në vend të melankolik dhe dëshira vetë vjen keq, të marrë jashtë ditën tuaj me detyrat e reja, duke komunikuar me të huajt dhe projekte interesante. Dikush nuk ka dëm për të marrë një punë të re. Dikush do të regjistrohen në kurse, trajnime që është shtyrë gjithmonë një kohë të pacaktuar. Avantazhi padyshimtë i vetmisë është një mundësi për të reflektuar mbi ndjenjat dhe dëshirat e tyre.

Lexo më shumë:   Çfarë është dallimi photofluorograph e X-rreze drite

Cilado qoftë arsyeja e vetme, ajo duhet të bëhet një shtysë të re për zhvillimin dhe kuptimin e botës së tij të brendshme. Asnjëherë nuk do të ketë kaq shumë mundësi për zhvillim personal.

Si për të ndaluar duke u frikësuar nga vetmia?

se si të jetojnë në vetmi grua

Nëse një person është i vetëm, ai nuk e di se çfarë të bëjë, jeta duket të jetë në një rrugë pa krye, nuk është gjithmonë një mënyrë e sigurt për të dalë - për të kushtojnë energjitë e tyre jashtë. Gjetur një njeri që kishte të nevojshme ndihmën tuaj. Nëse para se të gjithë kohën e lirë ishte i përkushtuar për një të dashur, prindërit, dikush tjetër, tani ju jeni të lirë për të shpenzuar atë ose për veten, ose, në qoftë se ju bëni shumë - njerëzit e tjerë. Ndihmë eliminon nevojën e problemeve të veta dhe mrekullisht shëron nga ekzemë mendimet.

Por mos merrni kryer larg dhe nuk përpiqet për të marrë dikush hapësirë ​​tjetër për ju vetëm për lehtësim të përkohshëm.

Si për të mësuar të jetojnë vetëm dhe jetojnë në lumturi pas?

Askush nuk thotë se ju gjithmonë do të jetë i vetëm dhe kurrë nuk u takuan askush. Në të njëjtën kohë nuk është një gabim i përbashkët bërë nga shumë gra: kur të ndarë me një partner, ata menjëherë të përpiqen për të gjetur një zëvendësim. Megjithatë, një marrëdhënie e re në shumicën e rasteve nuk sjellë gëzim, fillojnë krahasim, një dëshirë e madhe për të kaluarën dhe një varg të ri të përvojave, ndarjeve dhe përpjekjeve për të mësuar të jetojnë vetëm. Pse po ndodh kjo?

Çdo marrëdhënie janë të dizajnuara për të na mësojë diçka. Siç thonë ata, në qoftë se ata nuk ishin të fatit, pastaj kemi filluar të përvojës. Pros vetminë që papritmas u shfaq me kalimin e kohës, ju mund të analizuar sjelljen tuaj në marrëdhënie, gabimet, humbi mundësitë, të mësojnë për të kontrolluar veten, për të gjetur rrënjët e ankesave dhe problemeve. Një person i tillë është dhënë kohë për të bërë një të mirë dhe të mençur.

Në qoftë se ju nuk e përdorni kohën e caktuar me mençuri, në vend të përfitimeve që ju do të merrni një kthesë shtesë për topin e samoterzany tij.

Pse ndonjëherë është mirë të jetë vetëm?

Momente kur jeni vetëm, të ofrojë një nxitje për të menduar për veten e tyre. Sa shpesh gratë marrin përgjegjësinë për marrëdhëniet me shtëpinë, madje edhe për një karrierë të dashur, kushtonte veten krejtësisht në të? Kjo nuk është gjithmonë e dobishme. Pa dëshirat e tyre, qëllimet dhe aspiratat e jetës është e pakuptimtë, edhe në qoftë se ju kanë siguruar veten se ndjenja juaj - kjo është një partner familjar dhe lumturi. Vetë-realizimi, ambiciet, ëndrrat, karakteristikat e personalitetit - kjo është ajo që e bën një person. Natyrisht, si një grua që jetojnë vetëm, i cili i dha fund jetës së tij, të jetojë për hir të dikujt tjetër? Për ju dhe të jepet mundësia për të qenë vetëm me të, për të kuptuar rëndësinë e jetës tuaj për ju.

Është interesante dhe e bukur për të qenë vetëm, ata që në mënyrë të qartë ka formuar interesat e veta dhe kohën e kërkuar për të zhvilluar në këtë drejtim. Edhe mbetur pa njerëz rreth, njerëzit janë në gjendje të gëzojnë jetën.

Lexo më shumë:   Kontrata dërgesë ÇFARE ESHTE

Qëndro në kohë me pa miqtë dhe të dashurit për ta - është koha për të plotësoj energjinë, në vend se duke e tundur atë nga vetë.

Parimi i një ishull të pabanuar.

Mos harroni Robinson Crusoe. Ai sigurisht nuk është një grua që mëson të jetojnë vetëm, por është shembulli më i qartë se si njeriu ka arritur të merret me zhvillimin, përmirësimin e kushteve të jetesës, mësuan se si të mbijetojnë dhe të zbuloni botën e panjohur përreth, të mësojnë për të shijuar vetminë. Paramendoni se çfarë do të ndodhë me të nëse ai nuk pranoi për të luftuar? Dhe ai nuk ishte në gjendje të përfundojë veten në një batanije, të armatosur me një laptop dhe vuajnë nga fakti se ajo është e padobishme për të gjithë. Provoni dhe ju të merrni kohë për të përjetojnë në vend nga ngjarjet që ndodhin rreth tyre.

Një plus i madh i vetmia që ju të merrni shpëtoj prej ideve të imponuara dhe mendimet e kundërta e të tjerëve.

Ju nuk keni kontroll mbi, por ju më. Ajo mëson vetë-disiplinë. Sepse ju nuk do të marrë një vendim. Kjo ndihmon në mënyrë të vendosur të qëndrojë në këmbët e tyre në jetë. Ju jeni për të gjithë nuk është përgjegjës. Kjo zhvillon ambiciet tuaja. Ju mund të kuptoni se çfarë ju doni veten, dhe të ndaluar të jetuarit për hir të ëndrrave të dikujt.

Vetmia nuk është e tmerrshme, sepse ajo, gjithashtu, vjen në një fund

Nëse ju nuk e dini se si të mësojnë të jetojnë vetëm, duke kërkuar për dikë që do të marrë vendin tjetër për ju, rreziku gjatë gjithë jetës që të mbetet varur nga të tjerët. Mësoni ndërsa ju jeni duke i dhënë një mundësi të tillë. E vetmja mënyrë për të kuptoj se si të mos kenë frikë nga vetmia - është për të shkuar nëpërmjet saj të paktën një herë.

Ai e duroi me një situatë të ngjashme një herë ju mësojnë të jenë më të guximshme në marrëdhënie, jo më i fortë se përgjegjës për lumturinë tuaj në dikë tjetër.

Jetojnë vetëm një grua nuk është e lehtë, sepse ajo bie në kundërshtim me instinktin bazë femër - krijimin dhe ruajtjen e zjarrit. Dhe shtëpia e tij dhe dyqan vatër është disi interesante. Por një herë ju kanë dhënë mundësi, pse të mos jetë një pak më të mirë për një marrëdhënie të re? Së pari, mos kini frikë nga kjo. Së dyti, mendoni për dëshirat tuaja dhe mundësitë. Së treti, të mbushur ditën gjëra interesante dhe të njohurit e reja. Së katërti, të vendosë për veten se çfarë është e rëndësishme për ju.

SI TË LIVE vetëm gratë - Fireside

Si për të jetuar një grua e vetmuar

Hulumtimet tregojnë se vetmia mund të shkaktojnë plagosje serioze, në qoftë se ajo ju pengon. Ka probleme nga sëmundjet kardiovaskulare, depresioneve të shumta. Lajm i mirë është se të gjitha këto procese janë mjaft lehtë i kthyeshëm, dhe marrëdhënieve të forta me familjen dhe miqtë e ngushtë, zvogëlimin e stresit, përmirësimin e imunitetit, dhe madje edhe aftësia për të mbushur jetën tuaj me kuptim.

Vetmia është ngjitëse

Si çdo përvojat e tjera, të gëzuara dhe frymëzues apo shqetësuese dhe i dëshpëruar. Ph.D. Susan Newman thotë se, kur një person i thotë të dashurit e tyre për të përjetojnë një ndjenjë të vetmisë, ata fillojnë të zbuluar në të njëjtat karakteristika e atribuar veten. Sipas një studimi të publikuar në Gazetën e Psikologjisë Sociale, shtrirja e kësaj ndjenjë vjen në tre, që është miratuar përgjatë zinxhirit ju - shoku / shoku i shoku / miku mikut të mikut tuaj s së.

Lexo më shumë:   AS Shto në listën e zezë në Android

Vetmia është e ngjashme me ndjenjën e urisë

Dhe si sinjalet e urisë se koha për të ngrënë, vetmia tregon se koha për ju për të marrë kungimin.

Ju mund të ndjehen të vetmuar, edhe në qoftë se ju keni një rreth të madh të miqve

Për shkak se vlera nuk është numri i lidhjeve shoqërore, si dhe thellësia dhe besueshmëria e tyre. Parafrazuar duke thënë se "nuk kanë njëqind rubla, njëqind miq" do të ishte më e saktë për të thënë "nuk kanë njëqind miq, duke mposhtur katër."

Me moshën, ndjenja e vetmisë intensifikohet

Që afërsinë e marrëdhënies në jetën tonë shumë shpesh për shkak të ngjashmërisë së interesave dhe të ruajtura deri në interesat tona përkojnë. Pra, së pari ju duke e bërë miq në shkollë dhe në punë, atëherë të dashurit tuaj të bëhen nëna të reja.

Për sa kohë që ju keni një rreth të miqve, të cilat ju gatuaj në një temë, ju nuk do të ndjehen të vetmuar. Me kalimin e jetës, dhe sidomos me pensionimin e qarqeve të tilla bëhet më i vogël.

Jetojnë vetëm: a pasojë e paragrafit të mësipërm,

Me një divergjencë i interesave është shkalla juaj e intimitetit do të zvogëlohet. Por kjo nuk do të thotë se çdo herë që ju duhet të hedhin miqtë e vjetër dhe të fillojnë një të ri situationally. Jo, është e nevojshme për t'u marrë parasysh se frekuenca e kontakteve tuaja me ish-kolegët e punës do të ulet, dhe me kolegët e reja - rritje. Dhe kjo është krejt normale për t'u takuar me miqtë e vjetër në të gjitha kohërat në gjashtë muaj apo një vit, por të vazhdojë të duan dhe respektojnë njëri-tjetrin.

Në ndjenja e vetmisë ndikojnë drejtpërdrejt humbje të vendeve të punës, divorc dhe në rritje deri fëmijët

Nëse ju zpomnite në lidhje me atë, ju do të jetë në gjendje për të shmangur një depresion, për t'u përgatitur për këto ngjarje.

Vetmia është reduktuar nga aktiviteti të përbashkët me të gjithë

Kur një person ndjen dobishme, ajo nuk vuan nga përvojat e tyre. Prandaj, edhe në qoftë se ju nuk keni miq, çdo punë kolektive, duke përfshirë punën vullnetare do t'ju shpëtojë nga vuajtjet. Në të njëjtën kohë që ju të merrni një shans për të gjetur një person si-mendje, që mund të bëhen miqtë tuaj.

Vetmia ndikon jo vetëm gjendjen tuaj të mendjes, por edhe fizike

Ndërsa njerëzit vetëm të jetojnë? A mundet një person të jetojë një jetë të vetmuar? Mjekët theksohet se zhvillimi i sëmundjeve në njerëzit që jetojnë vetëm është e krahasueshme me të njëjtën sëmundje si duhanpirësit apo njerëzit mbipeshë.

Vetmia shkurton jetën

Si të jetojnë një vetmuar, grua pa fëmijë? Studimi pesëvjeçar i 300.000 njerëzve të moshuar në mbarë botën ka treguar se meshkujt vetmuar vjetër janë 33% më shumë gjasa të vdesin gjatë një periudhe të barabartë në familjen moshuar.

Një numër i madh i miqve në rrjetet sociale nuk do të thotë se vetmia nuk do të kërcënojnë ju

Që ne jemi duke folur në lidhje me thellësinë e marrëdhënieve, jo në numrin. Dhe nuk është izolimi social.

Por, për shkak të mungesës së një më të mirë miqtë, të mira dhe virtuale

Në qoftë se vetëm për shkak se ajo është ende e komunikimi, dhe ju mund të gjeni pikat e kontaktit dhe në jetën e vërtetë rrethanat më të mira, sidomos nëse jetoni në lagje.

Teknologjia mund të ju jap të mbështetur kontaktet tuaja me të afërmit e largët

Nëse jetoni mijëra kilometra larg nga njëri-tjetri, nëpërmjet Skype ose sistemet e tjera, zë dhe video thirrje, ju mund të bisedoni me çdo pothuajse çdo ditë të tjera.

pro vetmia

SI TË jetojë vetëm? - YouTube

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *