AS në një lloj Word sipas alfabetit

Author: | 2018/08/23

Mëso se si të lloj listën në mënyrë alfabetike në Microsoft Word lehtë dhe e dobishme. Sidomos në qoftë se ju jeni shpesh që kanë të bëjnë me directories dhe listat. Ne do t'ju tregojë gjithçka që ju duhet të dini se si për të zgjidhur listat alfabetikisht.

 1. 1 Hapni skedarin që dëshironi të punoni. Ju thjesht mund të kopjoni dhe ngjisni një listë të fjalëve, me të cilat ju do të punojnë. Për të rregulluar ato në rend alfabetik, ju duhet të shkruani të gjitha fjalët në formë listën - secili në një linjë të re.
 2. 2 Zgjidhni tekstin që ju doni të rendit. Nëse lista - e vetmja pjesë e dokumentit, atëherë nuk keni nevojë për të nxjerrë në pah ndonjë gjë. Nëse ju doni të rendin alfabetik listën, e cila është pjesë e një dokumenti më të madhe, zgjidhni pjesën që dëshironi për të zgjidhur.
 3. 3
 4. 4 Zgjidhni rendin në në e parë. By default, sorting nga paragrafët. Zgjidhni ngjitje apo zbritje për të përcaktuar rendin.
  • Nëse ju doni për të zgjidhur çdo fjalë tjera, për shembull, në një format të parë, e fundit, pastaj klikoni Settings ... Në Delimiter Field, përzgjidhni tjera. Futni një hapësirë bosh. Kliko OK. Në menynë kryesore, zgjidhni për të zgjidhur me fjalë 2. Shtypni OK për ta renditur listën. [2]

 1. 1 Hapni dosjen në të cilën teksti që ju dëshironi për të zgjidhur. Ju thjesht mund të kopjoni dhe ngjisni një listë të fjalëve në një klasifikim dokument. Për të zgjidhur fjalët alfabetikisht, hyjnë të gjitha fjalët në formë listën, çdo fjalë në një linjë të veçantë.
 2. 2 Zgjidhni tekstin që ju doni të rendit. Nëse lista - e vetmja pjesë e dokumentit, atëherë nuk keni nevojë për të nxjerrë në pah ndonjë gjë. Nëse ju doni të rendin alfabetik listën, e cila është pjesë e një dokumenti më të madhe, zgjidhni atë.
 3. 3
 4. 4

Burimet dhe referencat

Si të lloj listën alfabetike PROGRAM Microsoft Word

Classer des listes par ordre alphabétique est une bonne kompetencës à acquérir dans Word, particulièrement si vous vous retrouvez souvent face à des repertorë ou à des listes. Heureusement, c'est facile à réaliser une fois que vous savez koment ACCEDER à cette fonction.

 1. 1 Ouvrez le dokumentin à classer. Vous pouvez aussi copier et Coller la liste des mots à classer d'un dokument. Hidh pouvoir classer les mots par ordre alphabétique , ces derniers doivent être formatés sous forme de Liste, chacun sur sa propre ligne.
 2. 2 Hidh classer par ordre alphabétique une liste faisant partie d'un plus dokument i madh, sélectionnez la partie que vous Voulez classer.
 3. 3 cliquez sur l'onglet Accueil. Dans la partie paragraphe de l'onglet Accueil , cliquez sur le Bouton Trier. L'icone en pyetje est un «Z » surmonté d'un «A» avec Une Flèche pointant Vers Le Bas. Cela fait apparaître LA BOITE de dialogu Trier le texte. [1]
 4. 4 Sélectionnez l'rendin de classement souhaité. Par defaut, le classement se fait par paragraphe. Cliquez sur Croissant ou Décroissant derdh Përzgjedh dans quel sens la liste doit apparaître. L'ordre briosh classera la liste par ordre alphabétique et l'ordre décroissant fait apparaître la liste dans l'ordre alphabétique inversi.
  • Hidh Trier le DEUXIEME mot de chaque mbishkrim (dans le CAS d'un format du style Prénom / Nom, exemple par), cliquez sur l'Options onglet dans la fenetre Trier le texte. Dans la rubrique Séparateurs de champs, sélectionnez autres puis ajoutez un seul espace. Pressez OK pour classer la liste. [2]
Ajo do të jetë interesante:   SON Podolsk dhe Presnyakov ÇFARË NDODHI

 1. 1 Ouvrez le dokumentin à classer. Vous pouvez aussi copier et Coller la liste des mots à classer d'un dokument. Hidh pouvoir classer les mots par ordre alphabétique , ces derniers doivent être formatés sous forme de Liste, chacun sur sa propre ligne.
 2. 2 Hidh classer par ordre alphabétique une liste faisant partie d'un plus dokument i madh, sélectionnez la partie que vous Voulez classer.
 3. 3
 4. 4 Sélectionnez l'rendin de classement souhaité. Par defaut, le classement se fait par paragraphe. Cliquez sur Croissant ou Décroissant derdh Përzgjedh dans quel sens la liste doit apparaître. L'ordre briosh classera la liste par ordre alphabétique et l'ordre décroissant fait apparaître la liste dans l'ordre alphabétique inversi. [3]
  • Hidh Trier le DEUXIEME mot de chaque mbishkrim (dans le CAS d'un format du style Prénom / Nom, exemple par), cliquez sur l'Options onglet dans la fenetre Trier le texte. Dans la rubrique Séparateurs de champs, sélectionnez autres puis ajoutez un seul espace. Pressez OK, puis sélectionnez la Cle 2 dans le menu de tri. Appuyez sur OK derdh ordonner la liste.

 • Vous pouvez Shfrytëzuesi MS Word comme outil de classement derdh Trier par ordre alphabétique le texte de n'importe quel logiciel autorisant le kolazh de texte. Effectuez tout d'abord le classement dans Microsoft puis copiez la liste triée pour la Coller dans d'autres mjediset.
 • Vous aurez peut-être à cliquer sur la Flèche pointant vers le bas à la fin d'menu un de MS Word (comme le menu Tableau, exemple par) afin de développer le menu et voir Toutes les options.

Burimet Et citate

Ajo do të jetë interesante:   Çfarë është dallimi në biosintezën karbohidrate NGA biosintezën e proteinave

Si të lloj listën alfabetike WORD

Për të zgjidhur problemin që ju të drejtuar kursin e mëposhtme të veprimit - tab "Home" - seksionin e "kalimit", "Rendit" button.

Si për të zgjidhur alfabetike Ward - BLOG «kompjuterin tuaj»

Fjalë mund të zgjidhet alfabetikisht nga A tek Z (rritëse) dhe nga Z në një (zbritëse).

Nëse ka artikuj në listën që fillojnë me shifra në ngjitje Lista e urdhëroi, ata do të ndjekin të parët.

Për të zgjidhur elementet e nevojshme për të krijuar një listë të thjeshtë të tyre, apo vendin e çdo element në një linjë të re në një paragraf të veçantë. Tani ne shohim se si për të zgjidhur alfabetike në një fjalë të thjeshta listat dhe të dhënat në tabelë.

Rendit sipas listës alfabetike

Për rregullimin e elementeve të listës alfabetike (A deri në Z), ndiqni këto hapa:

 • Highlight listën.
 • Kliko Rendit (theksuar në kuadër të kuqe) në tab faqe nën paragrafin.
 • Rendit Text pjesën e parë në vlerën e zgjedhur e paragrafit dhe Tekstin . Vendos të kaloni për të rritës.
  në Word lloj alfabetikisht
 • Kliko OK .

Nëse ju doni për të zgjidhur në mënyrë të kundërt, pastaj kaloni për të zbritur (shih foto më sipër)

Lista Tabela sorting

Procesi i gjykimit të dhënat në tabelë është e ngjashme, por ka disa karakteristika të veçanta. Për një kuptim më të plotë të procesit të lloj shembullin tjetër tryezë.

Lista në rend alfabetik në një fjalë tryezë

Lloj dhënat: emrat - në rend alfabetik.

 • Zgjidhni tryezë.
 • Kliko Rendit (theksuar në kuadër të kuqe) në tab faqe nën paragrafin.
  kakspisok alfabetikisht me një fjalë
 • Në fund Rendit seksioni Lista vënë kaloni me një bar titull.
 • i parë i zgjedhur vlerave nga: paragrafëve dhe stil: teksti . Vendos të kaloni për të rritës.
  në Word është lista në rend alfabetik
 • Kliko OK .

Ne kemi marrë rezultatin e mëposhtme

Lloj rezultatet sipas mbiemrit

Lloj listë e plotë në tryezë me disa fusha

Tani lloj të dhënave në tabelën si më poshtë: emrat në rend alfabetik, pozita e alfabetit dhe vitin e lindjes zbriste (punëtorëve të rinj në krye të tyre në listën)

 • Zgjidhni tryezë.
 • Kliko Rendit (theksuar në kuadër të kuqe) në tab faqe nën paragrafin.
 • Në fund Rendit seksioni Lista vënë kaloni me një bar titull.
 • Tjetra, vënë një vlerë siç tregohet më poshtë
  Sorting në një tryezë kyçe
 • Kliko OK .

Ne kemi marrë rezultatin e mëposhtme

të rezultojë në një tryezë të komplikuar klasifikim

Siç mund ta shikoni, shënimet janë të renditura alfabetikisht me postë parë. Pastaj sipas mbiemrit në kuadër të zyrës. Çelësi i tretë në këtë shembull nuk ka treguar veprimet e tyre për shkak të numrit të vogël të regjistrimeve dhe mungesës së të njëjtët emra.

SI TË Sorting Microsoft Word - KOMPJUTERIKE PLUS

Rendit Word në nevojë në përgatitjen e listave të ndryshme të tilla si lista e referencave kur të shkruajë një ese. Kur redaktimi tabelat në këtë aplikacion ju ndihmon të gjetur zgjidhja vijë në një mënyrë të caktuar.

Redaktori Word automatikisht mund të lloj rendin e paragrafëve apo rresht në listat tavolinë, dy të numëruara dhe etiketuar.

Sort listën me

Ekzistojnë tri lloje të listave që mund të ndahen në Word. E para - një listë e thjeshtë , çdo element i kësaj liste është një paragraf të veçantë. Lloji i dytë - një të renditura ose listë me kokrra . Së treti - të numëruara , e cila ka një vlerë prej rendit të pjesëve të kësaj liste. Për të gjitha këto lloje të klasifikim listat njëjtën mënyrë.

Për klasifikim automatik është e nevojshme për të zgjedhur të gjithë listën duke përdorur miun ose tastiere. Pastaj në butonin "Home" në "paragrafi" për të gjetur në ikonën dhe klikoni mbi të - do lloj dritaren tekst. Në dritaren që është aktiv është vetëm një linjë, e cila tregon se "për herë të parë në paragrafët" dhe "Type: text", dmth sorting është e mundur vetëm nga shkronjës së parë të çdo paragrafi.

ku ka një buton
button Rendit ndodhet nën paragrafin kryesor menu

Kur i rënditni listën, ka dy opsione: presin të anëtarësohen (që është, nga A tek Z, të renditura sipas rendit alfabetik) ose rendi zbritës (dmth nga Z në A). Për të zgjedhur metodën e dëshiruar klasifikim, në rend alfabetik, ose anasjelltas, është e nevojshme për të vënë një fund për numrin e duhur dhe klikoni "OK"

rendi lloj - ngjitje (në rend alfabetik), ose anasjelltas
në listën kutinë klasifikim mund të ndryshojë mënyrë - duke rritur (në rend alfabetik), ose anasjelltas

Sorting tavolina

Sorting rreshtave në tabelën dallon nga zgjidhja e listave të vetëm që këtu të jetë e mundur për të vendosur disa parametra dhe procedurat për përdorimin e tyre. Për shembull, një listë çdo rast mund të ndahen për herë të parë me datën e tyre, dhe pastaj, brenda çdo dite, në rend alfabetik.

Pra, për të bërë tryezë klasifikim është e nevojshme:

 1. Ndajë një tabelë (duke përdorur miun ose tastierën);
 2. kuti teksti Open klasifikim duke klikuar në menynë e duhur button fjongo;
 3. Vendosur rendin renditjes së rreshtave (të parë nga ..., atëherë ...);
 4. Sqaruar nëse ka një header (header) të tabelës. Nëse ju vënë një ndalesë të plotë në para "të shiritin e titullit", titulli do të mbetet në vend dhe nuk do të ndahen së bashku me të gjithë tryezë;
 5. Shtypni "OK".

Sorting tavolina në dispozicion në vlerat e kolonave të saj
Sorting tavolina në dispozicion në vlerat e kolonave të saj

Rendit në Word, natyrisht, më pak funksionale se në Excel, megjithatë, kapaciteti në dispozicion është e mjaftueshme për shumicën e detyrave të zyrës.

shënime

button Interactive hapur një tabelë zgjidhja kuti mund të gjenden jo vetëm në "paragrafi", por edhe në seksionin e tab në zhvillim "Layout" e "të dhënave";

Kur sorting, listat multi-nivelit nuk janë mbajtur plotësues listë pjesëve në nivelin mëmë;

Ndonjëherë përdoruesit Ward harrojmë për këtë mjet dhe përpunimi i të dhënave tabelare kopjoni direkt (transferimin) e tyre për redaktor spreadsheet Excel.

Kështu, në aplikimin Office Word ka një user-friendly, nuk të mbingarkuara me mjet të panevojshme funksionalitetin për të zgjidhur të gjitha llojet e listave dhe tabelave.

SI TË alfabetik listë në një Word (fjalë). - YouTube

Në këtë video tutorial, të mësojnë se si të organizojnë listat tuaja në rend alfabetik, numrat dhe datat

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *