SI Replace Color në Photoshop

Author: | 2018/08/23

Ekipi i "Match Color" është projektuar për të krahasuar ngjyrat e imazhe të shumta, shtresa të shumëfishta ose zgjedhje të shumëfishta. Ai gjithashtu ju lejon të rregulloni ngjyrat në një imazh duke rregulluar butësi, varg ngjyra, dhe neutralizimin e një hedhur ngjyra. Ekipi i "Match Ngjyra" punon vetëm në regjimin RGB.

Komanda "Match Ngjyra" krahason ngjyra e një imazhi (origjinal) në një tjetër ngjyrë (synuar). Kjo ndihmon për të barazuar ngjyrat e dy fotografive të ndryshme, por është gjithashtu e dobishme në situata ku ngjyra të caktuara (për shembull, ngjyra e lëkurës) një imazh duhet të përputhen me ngjyra në një tjetër imazh.

Përveç ngjyra-matching mes të dy imazhet, ekipi i "Match Ngjyra" krahasimi color mbështetje mes dy shtresave të njëjtën shëmbëllim.

  • Në "imazhin përfundimtar", zgjidhni "A nuk i kushtoj vëmendje të përzgjedhjes në parametrat e aplikimit", në qoftë se rregullimi duhet të zbatohet për të gjithë imazhin e synuar. Ky opsion ju lejon të injorojë zgjedhjen në imazhin e synuar dhe të aplikojnë rregullim për të gjithë imazhin e synuar.

  • Në zonën e "Statistikave Image", zgjidhni "Përdor burimin e përzgjedhjes për llogaritjen e luleve", në qoftë se ju zgjidhni zonën origjinale e imazhit dhe të llogaritur rregullimet që ju doni të përdorni ngjyrat e zonës. Turn off këtë opsion të injorojë zgjedhjen e rajonit imazhin e burimit dhe për të llogaritur korrigjimet për të përdorur të gjitha ngjyrat e imazhit origjinal.

  • Në zonën e "Statistikave Image", zgjidhni "Përdor zonën e zgjedhur të synuar për të llogaritur rregullim," në qoftë se ju keni zgjedhur rajonin e imazhit të synuar dhe për të llogaritur rregullimet që ju doni të përdorni ngjyrat e zonës. Turn off këtë opsion për të injorojë zgjedhjen e rajonit të imazhit të synuar dhe për të llogaritur rregullim në bazë të ngjyrave të të gjithë imazhit të synuar.

  • Në "imazhin përfundimtar", zgjidhni "A nuk i kushtoj vëmendje të përzgjedhjes në parametrat e aplikimit", në qoftë se rregullimi duhet të zbatohet për të gjithë shtresën e synuar. Ky opsion ju lejon të injorojë zgjedhjen në imazhin e synuar dhe të aplikojnë rregullim për të gjithë shtresën e synuar.

  • Në zonën e "Statistikave Image", zgjidhni "Përdor burimin e përzgjedhjes për llogaritjen e luleve", në qoftë se ju zgjidhni një sipërfaqe prej shtresës burim të llogaritur rregullimin dhe duan të përdorin ngjyra e fushës. Turn off këtë opsion të injorojë zgjedhjen e shtresës fillestar, si dhe për llogaritjen e korrigjimet ngjyra për përdorim në të gjitha shtresa fillestare.

  • Në "Statistikat Image", zgjidhni "Përdor zonën e zgjedhur të synuar për të llogaritur rregullim", në qoftë se për të llogaritur rregullimet ju duhet të përdorni vetëm ngjyrat në zonën e zgjedhur e shtresës së synuar. Turn off këtë opsion të injorojë përzgjedhjen dhe llogaritjen e korrigjimet ngjyra parasysh vetëm shtresa objektivi.

Video Tutorial: Të ndryshojë ngjyra e objektit

Në shumicën e rasteve, për të zëvendësuar ngjyrë që metoda fleksibël punon më mirë. Si përdorimi i maskave dhe shtresa rregulluese referohet teknikave nondestructive redaktimi, atëherë ju do të keni çdo mundësi për të bëj rregullim të imët rezultatet. Unik parametër "Tinting" mundëson absolute sesa variacione relative të ngjyrave, duke eliminuar nevojën për dhënien në bazë të ngjyrave fillestare.

  • Mbani të shtypur butonin Shift dhe klikoni miun, ose të përdorni mjet "eyedropper për të shtuar ngjyra të kampionit", për të shtuar në fushë.

  • Mbani të shtypur butonin Alt dhe kliko (Windows) ose mbani të shtypur butonin Option dhe klikoni (për Mac OS), ose të përdorni mjet "eyedropper për të hequr ngjyrat nga mostra," për të hequr domain.

  • Kliko modelin e "Selection Color" për të hapur "Color Picker." Me ndihmën e paleta ngjyra për të zgjedhur ngjyrën që ju dëshironi për të zëvendësuar atë aktual. Kur ju zgjidhni një ngjyrë në "Paleta ngjyra", maskë në dritaren e pamjes është përditësuar.

Tool "Swap Ngjyra" ju lejon për të nxjerrë në krye të dëshiruar ngjyra zëvendësimit ngjyra. Edhe pse ky mjet është e përshtatshme për përpunim të shpejtë, shpesh është karakteristika nuk janë të mjaftueshme, sidomos kur punojnë me ngjyrë të zezë dhe të errët. Nëse jeni të pakënaqur me rezultatet, duke shqyrtuar mundësitë e këtij mjeti, i referohen britmë dhe ngopjes korrigjim të.

Tool "Zëvendësimi Ngjyra" në dispozicion në këto bit dhe multi modes ngjyra, si dhe në mënyrë të indeksuar ngjyra.

SI ngjyrosur gjithçka dhe të gjithë në Photoshop

4-2011

Sophia Skrylina, mësues i Teknologjisë së Informacionit, Shën Petersburg

Photoshop editing software ka një numër të madh të mjeteve që mund të përdoren për repainting e objekteve të ndryshme. Për disa prej tyre kërkojnë izolimin paraprak të fragmenteve, të tjerët nuk kërkojnë përdorimin e këtyre mjeteve, duke ndikuar vetëm imazh të caktuar. Në këtë artikull ne do të punojmë vetëm me sfond ose krevat konvencionale, pa përdorur një shtresa potting apo modes shtresa përzierja.

Tool "Swap Ngjyra"

Tool ndryshuar ngjyrat (Ndërrimi Color) është në të njëjtin grup të mjeteve furçë (furçë), laps (Pencil) dhe Mikskist (Mixer brushave) dhe për repainting imazhin. Ky mjet ka vetëm katër Blend Mode: Hue (Hue), Saturation (Saturation), Color (Color) dhe shkëlqimin (shkëlqim drite). Mënyrat janë përdorur për repainting fragmente Color (ngjyra) dhe Hue (Hue). Mënyra e parë jep një hije të ndritshme, kështu që kur ajo është përdorur duhet të zgjidhen në hije të ngjyrës aplikuar për objektin më të errët se sa në mënyrën e dytë. Për shembull, në Fig. 1 tregon një shembull i irisit repainting jeshile një hije: R = 7, G = 95, B = 17. Rezultati i parë është marrë në Mode mbulesë chromaticity (Color), e dyta - në mënyrën e ton ngjyra (Hue).

Fig. 1. Rezultatet e ngjyra iris mjet repainting Zëvendësimi: a image \ u2014 origjinal; b Mënyra \ u2014 Color;

një

Fig. 1. Rezultatet e ngjyra iris mjet repainting Zëvendësimi: a image \ u2014 origjinal; b Mënyra \ u2014 Color;

Fig. 1. Rezultatet e ngjyra iris mjet repainting Zëvendësimi: a image \ u2014 origjinal; b Mënyra \ u2014 Color;

c

Fig. 1. Rezultatet e ngjyra iris mjet repainting Replacement: a - imazhi origjinal; B - mode ngjyra; në - mënyrën Hue

Fig. 2. dritares në Photoshop, mjet Color Ndërrimi
Fig. 2. dritares në Photoshop, mjet Color Ndërrimi

Instrument pronat panel ka një numër të parametrave (figura 2):

 • parametër Shembull: në vazhdimësi (i vazhdueshëm) lejon për të vendosur mënyrën në të cilën mjeti vazhdimisht monitoron pixels ngjyra që i përkasin një vend të nxehtë, dhe zëvendëson ato me ngjyrë të dukshëm. Sipas qendrës Hot Spot kuptohet furçë;
 • Shtypja Shembull: një herë (një herë) shkakton mjet për të zgjedhur ngjyrën e pixel vetëm kur ju klikuat parë, dhe zëvendëson ngjyra themelore si butonin e miut është lëshuar;
 • në rastin e përzgjedhjes së parametrit mostrës: Historiku mostrës (Background Swatch) mjet i zëvendëson vetëm ngjyra e imazhit, e cila pikërisht përputhet me ngjyra e zgjedhur si një sfond;
 • Lista Limits (kufijtë) e kontrollon se si zëvendësimin e pixels:

- Të gjitha pixels (Discontiguous) - ngjyra është zëvendësuar kudo, ku ai do të takohet në rrugën e kursorit tuaj,

- ngjitur. pix (Puqur) - janë zëvendësuar me ngjyra të ngushta në ngjyrë nën treguesin e miut,

- Edges (Gjej Edges) - në të njëjtën kohë me ngjyrë të zëvendësimit të ruajtura tehe të mprehta të objekteve;

 • Vendosjen tolerancës (Toleranca) rregullon ndjeshmërinë e instrumentit;
 • kontrolloni Smooth (antialias) Cakton kufiri gradient me zëvendësim ngjyra është instaluar nga default.

Në këtë shembull, një përzgjedhje paraprak i objektit nuk është kryer, por nëse ju jeni duke përdorur një objekt më të ndërlikuar që kërkon trajtim me një furçë në disa faza duke përdorur disa modes përzierja, paraprakisht, sigurisht, është e nevojshme për të kryer objektin ndarjen.

Shënim. Në parim, në vend të mjet ngjyrës Replacement mund të përdoret (Color Replacement) Brush (Brush), i cili ka të njëjtat modes Blend: Color (Color) dhe Hue (Hue).

Përveç mjete Color Swap (Color Ndërrimi) dhe brushave (furçë) për fragmente repainting aplikojnë mjete korrigjim ngjyra. Për të thirrur ata duke përdorur menunë Image (Image) -> Korrigjim (Rregullimet). Konsideroni këto mjete në mënyrë më të detajuar.

Kutia dialog " Hue / Saturation "

Për të ndryshuar ngjyrën e objektit në kutinë e dialogut Hue / Saturation (Hue / Saturation) slider është përgjegjës Hue (Hue). Nëse ju zgjidhni gjithë (Master) është një zëvendësim i të gjitha ngjyrave, të kapur në zonën e zgjedhur. Në të njëjtën kohë, ju mund të specifikoni një nga ngjyrat primare modele RGB dhe CMYK, të cilat do të preken nga mjet (Fig. 3). Në këtë rast, në qoftë se objekti është vetëm imazhin e përbërë nga ngjyrat e njëjta të grupit, më parë nuk është e nevojshme të ndajë.

Fig. 3. Përdorni kutinë e dialogut Hue / Saturation për të zëvendësuar blu të jargavan

Fig. 3. Përdorni kutinë e dialogut Hue / Saturation për të zëvendësuar blu të jargavan

Fig. 4. Original imazhi i një vajze (a)
Fig. 4. Original imazhi i një vajze (një) dhe repainting rezultatin dhe duke aplikuar tan (b)

Fig. 4. Original imazhi i një vajze (a)

Për shembull, në Fig. 4 për të ndryshuar xhaketa ngjyra nga blu në vjollcë të ndajë ajo nuk kishte qenë e mjaftueshme për të zgjedhur ngjyrën blu që duhet të zëvendësohet (shih. Fig. 3). Por, për t'u ngjyrosur objekte të tjera të mbajtura para-zgjedhjen e tyre.

Shënim. Në këtë shembull, një repainting flokët dhe xhaketa përdorur mjet Tsvetovoyton / Saturation (Hue / Saturation), si dhe për zbatimin e rrezitje - mjetet Replace Color (Replace Color), për pak errësojë tonin e lëkurës, dhe Swap Color (Color Ndërrimi), për të kryer repainting lëkurës kafe.

Mos harroni për ta zëvendësuar me ngjyrën e përdorur dy sliders e mbetur: saturation (Saturation), e cila lejon për të rritur ose ulur mbushje e ngjyra e zgjedhur dhe shkëlqimin (butësi), shndrit ose errësojë ngjyrën e përzgjedhur.

Kutia dialog "Replace Color"

Ekipi Replace Color (Replace Color) zëvendëson ngjyrë në imazhin që është zgjedhur me ndihmën e pipettes. Kliko parë zgjedh tubth ngjyra shkëmbyeshëm, pastaj duke klikuar pipettes me një "+" ose "-" të përcaktojë gamën e ngjyrave (Figura 5.). Image pjesë përkatëse të ngjyrave të zgjedhura në fushën vrojtim janë treguar në të bardhë. Përveç pipetave slider përdoret për zgjerimin apo ngushtimin e zgjedhur ngjyrat shpërndaj (fuzziness).

Fig. 5. Replace Color dialog box
Fig. 5. Replace Color dialog box

Përdorimi sliders ngjyrimi i ngjyrave (Hue), ngopjes (Saturation) dhe shkëlqimin (Lehtësia) zëvendësimi ngjyra është përcaktuar. Përveç kësaj, zëvendësimin dhe zëvendësimin e ngjyra, ju mund të zgjidhni nga një gamë të ngjyrave, e cila quhet duke klikuar shembull pëlhure ngjyrë. Në shumicën e rasteve, përzgjedhja paraprake nuk është e nevojshme.

Shënim. Vini re se dialog box Zamenittsvet (Replace Color) shumë e ngjashme me një mjet përzgjedhës Color Gama (Color Gama), i cili zgjedh një fragment i një grupi të luleve. Ajo rezulton se dialog box Replace Color (Replace Color) kombinon funksionet e dy mjeteve: Selection Tool Color Gama (Color Gama) dhe zëvendësimin e ngjyra mjet Hue / Saturation (Hue / Saturation).

rezultate optimale duke përdorur dialogun Replace ngjyra (Replace Color) është arritur nëse e zëvendësueshme ngjyra afërt me uniformë. Përndryshe, zhurma imazhi ndodh, e cila duhet të shmanget duke përdorur mjete shtesë. Një përdorim shembull i këtij instrumenti për repainting tulipan petals paraqitur në Fig. 6.

Fig. 6. Tulip Origjinali image (a) dhe si rezultat i repainting

një

Fig. 6. Tulip Origjinali image (a) dhe si rezultat i repainting

b

Fig. 6. Imazhi origjinal i një tulipan (një) dhe rezultatin e repainting tij në kutinë Replace të dialogut Color, (b)

Bëni rregullime selektive ngjyra

rregullimet selektiv ngjyra e bëra në kutinë e dialogut, selektiv Color Correction (selektiv Color) (Fig. 7), ju lejon të selektive të ndryshuar sasinë e ngjyrave të procesit në ndonjë nga ngjyrat primare pa ndryshuar ngjyrat e tjera primare.

Fig. 7. Dialog selektiv Color Correction
Fig. 7. Dialog selektiv Color Correction

Ky mjet mund të përdoret për repainting fragmente imazhit mbajtjen ngjyra bazë. Për shembull, ngjyra e kuqe mund të ndryshohet në çdo tjetër, e cila përfshin të kuqe nga të verdhë (një përzierje e kuqe dhe të gjelbër) në purple (një përzierje e kuqe dhe blu). Por, për shembull, nga ana e kuqe në blu nuk do të funksionojë. Pa këtë mjet gjithashtu nuk mund të bëjë në situata kur ju dëshironi të hiqni të hedhura ngjyra krijuar një burim drite, të tilla si një llambë konvencionale tryezë (Fig. 8).

Fig. 8. Imazhi origjinal (a) dhe si rezultat i heqjes së ngjyrë të verdhë të llambës ndriçim, nëpërmjet një kuti dialog selektiv Korrigjim ngjyre (b)

një

Fig. 8. Imazhi origjinal (a) dhe si rezultat i heqjes së ngjyrë të verdhë të llambës ndriçim, nëpërmjet një kuti dialog selektiv Korrigjim ngjyre (b)

b

Fig. 8. Imazhi origjinal (a) dhe si rezultat i heqjes së ngjyrë të verdhë të llambës ndriçim, nëpërmjet një kuti dialog selektiv Korrigjim ngjyre (b)

Duke përdorur Lab

Modeli Lab ngjyra është i bazuar në tre parametra: L - Ndriçimi (butësi) dhe dy komponentë chrominance, - a dhe b . Parametri a ndryshimet nga dark-green përmes gri në vjollcë. Parametri b ka ngjyra nga blu përmes gri në të verdhë. Ky fakt mund të përdoret për të shpejt të rilyej fragmente imazhit duke inverting kanalin direkt në secilin (duke supozuar se objekti është e lehtë për të zgjedhur ose të gjitha ngjyrat e tjera në imazhin afërt me neutral). Për të anasjell terhiq e drejtpërdrejtë të mjaftueshme pikën e sipërm të djathtë drejt poshtë, dhe pika më e ulët e majtë - up.

Kur inverting kanalin direkt në një mund të marrin rezultatet e mëposhtme:

 • kuqe dhe burgundy color fsheh jeshile;
 • green bëhet kafe.

Në përmbysja drejtpërdrejtë të kanalit B mund të merrni rezultate të ndryshme:

 • Kjo bëhet e kuqe të purpurt ose purpurtë në varësi të ngjyrës filluar, të purpurt dhe jargavan - të kuqe;
 • verdhë shndërrohet në blu.

Duke inverting vijën në të dy kanale të njëjtën kohë fituar rezultatet e mëposhtme:

 • red ngjyrosur në blu, hije e cila varet hijen fillestare të kuqe;
 • Blu dhe vjollcë janë të gjelbër.

Shënim. Që nga modeli ngjyra Lab mund të shfaqin më shumë ngjyra se modeli RGB, transferimi imazhi nga modeli Lab për RGB dhe përsëri nuk ndikon cilësinë e tij. Si pasojë, përkthimi mund të kryhet sa herë që keni nevojë.

Tani le të shqyrtojmë disa shembuj. Fig. 9 tregon enë origjinale e imazhit me kapak dhe për të trajtuar të kuqe.

Ju duhet së pari të kthyer imazhin në mënyrë Lab, komanda image (Image) -> Mode (-Mode) -> Lab . Në këtë rast, për të izoluar dhe të trajtojë kapak do të përshtaten të përkryer mjet i shpejtë i selektimeve (përzgjedhje Quick).

Fig. 9. enë origjinale Imazhi
Fig. 9. enë origjinale Imazhi

Fig. 10. Rezultati repainting fragmente: një \ u2014 një ngjyrë të gjelbër duke inverting kanalin drejtpërdrejtë a; b \ u2014 në jargavan nga inverting kanalit direkte; b; në \ u2014 në një ngjyrë blu nga inverting kanaleve të drejtpërdrejta a dhe b

një

Fig. 10. Rezultati repainting fragmente: një \ u2014 një ngjyrë të gjelbër duke inverting kanalin drejtpërdrejtë a; b \ u2014 në jargavan nga inverting kanalit direkte; b; në \ u2014 në një ngjyrë blu nga inverting kanaleve të drejtpërdrejta a dhe b

b

Fig. 10. Rezultati repainting fragmente: një \ u2014 një ngjyrë të gjelbër duke inverting kanalin drejtpërdrejtë a; b \ u2014 në jargavan nga inverting kanalit direkte; b; në \ u2014 në një ngjyrë blu nga inverting kanaleve të drejtpërdrejta a dhe b

c

Fig. 10. Rezultati repainting fragmente: një - në ngjyrë të gjelbër duke inverting kanalin drejtpërdrejtë a; b - në ngjyrë purpurt nga inverting kanalin e direkte; b; në - në ngjyrë blu nga inverting kanaleve të drejtpërdrejta a dhe b

Fig. 11. Imazhi origjinal i gjethe jeshile
Fig. 11. Imazhi origjinal i gjethe jeshile

Në dialogun kuti kthesa (kthesa) (kjo quhet kombinimin e tasteve Ctrl + M) nga lista e Channel (kanal) Kjo zgjedh kanal të a dhe anasjell vijën (Fig. 10 , si dhe ).

Nëse ju anasjell kanal të drejtpërdrejtë b , pa ndryshuar pozicionin e linjës në kanalin e a , ne kemi marrë ngjyrë vjollcë (Fig. 10 b ). përmbysja e drejtpërdrejtë do të japë ngjyrën blu në dy kanale (Fig. 10 ).

Gjatë repainting ngjyra foto mund të zbehet. Rritja mbushje e tyre mund të jetë në mënyrë Lab, pa kutinë e dialogut Hue / Saturation (Hue / Saturation). Për këtë është e nevojshme të rritet këndit të pjerrësisë e linjës në të dy kanalet ngjyra. Fig. 11 tregon imazhin origjinal e gjethe të gjelbra. Kur inverting kanalin drejtpërdrejtë në një marrë zbehtë ngjyrë kafe (Fig. 12).

Fig. 12. Rezultati repainting lë në një dritë ngjyrë kafe nga inverting një kanal të drejtpërdrejtë

Fig. 12. Rezultati repainting lë në një dritë ngjyrë kafe nga inverting një kanal të drejtpërdrejtë

Fig. 12. Rezultati repainting lë në një dritë ngjyrë kafe nga inverting një kanal të drejtpërdrejtë

Fig. 13

Për të përmirësuar mbushje ngjyra dhe vitin e konvertimit në ndryshimin e vjeshtës pamje në kanale a dhe b linjë pjerrësisë (Fig. 13).

Siç mund ta shikoni, redaktimi Photoshop vërtetë ofron një përzgjedhje të madhe të mjeteve për repainting e imazhit. Disa nga mjetet në dispozicion për të përdorur - ju vendosni.

PËRZGJEDHJA, duke zëvendësuar, dhe përzierjen ngjyra në Photoshop

Në këtë mësim do të mësojmë se si të përdorni komandën "përzgjedhjen ngjyra" për të zgjedhur ngjyrën e një objekti në një foto mbi këtë temë në një tjetër foto. Ky funksion shfaq në Photoshop, që nga versioni Photoshop CS (kjo do të thotë që ju duhet për të kryer të paktën Photoshop CS).

Këtu është imazhi i modelit, më marrë nga katalogu. Ajo padyshim duket shumë e lumtur, dhe përveç ngjyrës së bluzë e saj është e përshtatshme për ngjyrat zonë të gjelbër në të cilën ajo është e vendosur:

green-veshje
Imazhi origjinal

Si më të modës, kjo këmishë mund të bëhet në ngjyra të tjera. Për shembull, mendoj se është gjithashtu në dispozicion në një hije siç tregohet në këtë foto:

purple-veshje
Një model i veshur me një bluzë vjollcë

Klienti do të doja që ju të ndryshojë ngjyra e bluza vajzave në të parë foto në mënyrë që të përputhet me ngjyra e bluza në të dytë foto, si kjo:

final-rezultat
bluzë me ngjyra në fotografi origjinale përputhet ngjyra e bluzë të parë foto

Funksioni Photoshop "Zgjedhja e ngjyrës" është krijuar posaçërisht për detyra të tilla, edhe pse ajo ka shumë aplikacione tjera, të cilat do të diskutohet në artikuj të tjerë. Megjithatë, në varësi imazhet që ju përdorni për "zgjedhjen e ngjyrave" të saj nuk gjithmonë punë të përkryer.

Ndonjëherë, ky tipar e bën çdo gjë si duhet, ndonjëherë jo. ajo ka nevojë për një ndihmë të vogël shpesh, dhe, siç do ta shohim në një moment, kjo është vetëm një nga ato raste. Le të fillojmë!

Hapi 1: background Duplicate burim shtresë image

Gjëja e parë që ne gjithmonë duhet të bëni kur duke filluar për të punuar me imazhin në Photoshop, kjo është për të kopjuar shtresa sfond. Ajo përmban informacionin origjinale e imazhit, dhe ne nuk duan të humbasin atë, nëse ne duhet të fillojë përsëri të gjithë. Aktualisht, Shtresat e mi paleta tregon se prejardhja ime është gjithçka që kam:

background-layer

Të gjithë ju duhet të bëni është për të kopjuar shtresa sfond është që të përdorin një kombinim të shkurtesat e tastierës Ctrl + J (Win) / Command + J (Mac). Nëse ne shikojmë përsëri në paleta, ne mund të shohim se ne tani kemi dy shtresa - sfond origjinale nga fundi, dhe një kopje të kësaj Photoshop quajtur automatikisht "Layer 1":

background-layer

Tani ne mund të punojnë në paqe pa u shqetësuar për dëmtuar origjinal.

Hapi 2: Zgjidhni objekt ju doni të ndryshojë ngjyra

Përdorimi mjet përzgjedhjes e zgjedhjes suaj ( "Lasso", "stilolaps", etj) dhe të nxjerrë një përzgjedhje rreth objektit që ju dëshironi për të ndryshuar ngjyrën. I loop rreth vajzat bluzë:

select-veshje

Hapi 3: Zgjidhni një zonë më të madhe brenda objektit në imazhin e dytë

Tani kaloni në imazhin e dytë dhe pastaj duke përdorur mjet të preferuar përzgjedhjes ( "Lasso" përshtatshme të përkryer për këtë), zgjidhni një zonë të madhe brenda objektit që përmban ngjyrë që ju dëshironi. Në rastin tim, unë do të zgjedhin vendin e bluzë ngjyrë vjollcë, i veshur me një vajzë.

Ne nuk kemi nevojë për të pikërisht ndjekim skicë përzgjedhjes rreth objektit, por zona burim, ne kemi nevojë për të bërë një mjaft e madhe në mënyrë që të përfshihen sa më shumë hije (të lehta dhe zona të errëta) është e mundur.

Photoshop duhet të merrni sa më shumë hije të ngjyrës në mënyrë që ajo mund të aplikojnë me saktësi ngjyrën origjinale e imazhit të objektit (butonat në bluzë në raste të caktuara mund të krijojë disa probleme, kështu që unë zvarritur ato me mjet "Lasso", mbani të shtypur butonin Shift për të zbritur ato nga listën, vetëm në rast):

zgjidhni-purple
Zgjidhni një bluza mëdha zonë për të përfshirë sa më shumë të jetë e mundur hije

Hapi 4: Kthehu në imazhin origjinal

Tani që ne kemi identifikuar objektin në të parë foto, dhe një zonë të madhe brenda objektit në të dytë foto, ne mund të përdorni komandën "hije." Para se të bëni diçka, ne duhet të sigurohemi që photo jonë origjinal është aktiv.

Prandaj, klikoni kudo brenda imazhit origjinal për të zgjedhur atë. Ekipi "Hije" do t'i referohet këtij imazhi origjinal si një objektiv.

Hapi 5: Aplikoni funksionin e "grabitje të ngjyrës"

Nëse imazhi i zgjedhur burim, shkoni në "Image", zgjidhni "Korrigjimi" dhe shtypni "Zgjidh një ngjyrë":

select-ndeshje-ngjyra
Shko tek Image> Rregullimet> Match Color

E "Match Ngjyra" dialog box. Dhe tani unë dua të them se unë e dua Photoshop. Por, dorën në zemër, diçka në "Match Color" Unë nuk më pëlqen kutinë e dialogut. Ajo është konfuze, por kjo nuk duhet të jetë. Pra, ne vetëm duhet për të zgjidhur këtë rrëmujë për të marrë për të vërtetën.

Dialogu box "Hije" është i ndarë në dy pjesë kryesore - "imazhin objektiv" në "Statistikat e fotove" të lartë dhe poshtë. Ju keni sugjeruar se pjesa më e ulët do të quhet "imazhi origjinal", nuk është ajo? Por jo, ajo e quajtur "Statistikat Image". Le të lënë vetëm pjesën e poshtme dhe të përqëndrohet në krye, "imazhi objektiv".

image Target - ky imazh që përmban ngjyrat që ne kemi nevojë për të ndryshuar. Dhe nuk ka asnjë mënyrë për të vërtetë të vendosur kuti e imazhit synuar dialog. Photoshop vetëm e bëri, në bazë të çfarë lloj të imazhit që ju kishte zgjedhur, kur ju të hapur komandën "Hije".

Kjo është arsyeja pse pyeta se ju së pari të zgjidhni imazhin origjinal para thirrjes komandës. imazhi im origjinal quhet "green.jpg", dhe ne e shohim atë në listën tjetër për fjalën "Target" në krye të kutisë së dialogut:

destinacion-image
Në kutinë e dialogut "Match Ngjyra" photo "green.jpg" shfaqet si imazhi synuar

Seksioni i titulluar "Imazhi objektiv" është seksioni "Image Settings", ai përmban opsionet e tilla si "Ndriçimi", "intensiteti i ngjyrës", "zbutje" dhe "neutralizuar". Do të ishte e logjikshme të supozohet se për shkak se këto opsione janë të grupuara në "imazhin e synuar", kështu që ata kanë diçka të bëjë me imazhin e synuar.

Por ata kontrollojnë imazhin origjinal në fund, e cila është quajtur "Statistikat Image". Tani ju e kuptoni se çfarë të them? Ajo ka nevojë për disa dialog box punë.

Përkundër faktit se kuti dialogu në vetvete është pak konfuze, çfarë mund të bëjmë me të, ajo është mjaft e kuptueshme. Ne tashmë kemi një "imazh objektiv", e cila ne zgjodhëm para se drejtimin e komandës. Kështu që tani ne kemi nevojë për të zgjedhur imazhin origjinal.

Hapi 6: Zgjidhni imazhin e dytë si origjinali

Më poshtë, në seksionin "Statistikat Image" e ju do të shihni një parametër të quajtur "Burimi" drop-down list. Zgjidhni imazhin e dytë nga lista për të vendosur atë si burim imazhit:

ndeshje-ngjyra-source
Zgjidhni imazhin e dytë nga drop down listën e "Burimi"

Në qoftë se "imazhi origjinal" juaj përmban shtresa të shumëfishta, ju duhet të zgjidhni shtresa e duhur duke përdorur "shtresë", që ndodhet poshtë opsion "Burimi". Në rastin tim, imazhi i dytë përmban vetëm një shtresë, sfond origjinale, në mënyrë që ajo është zgjedhur automatikisht.

Hapi 7: Zgjidhni Photoshop përdorni zgjedhjen që keni bërë në imazhet

Direkt mbi parametri "Burim" Dy opsione janë të vendosura në kutitë pranë tyre - "Përdor përzgjedhjen në burim, për të llogaritur vlerën e ngjyrës" dhe "Përdorimi përzgjedhjen në imazhin e synuar për të llogaritur korrigjim." Opsioni i parë tregon programin që ne duam të përdorim vetëm ngjyrat në përzgjedhjen e zonës së zgjedhur të imazhit origjinal.

Me fjalë të tjera, në rastin tim, unë vetëm dua të përdorni ngjyrën vjollcë, të cilin e kam identifikuar vajzën në bluzë e saj. Në qoftë se unë nuk e bëri, është e qartë se Photoshop do të kishte injoruar përzgjedhjen e mia dhe të përdorin ngjyrat nga të gjithë imazhin. Ajo që ne sigurisht që nuk duhet të, prandaj sigurohuni që ju të kontrolloni këtë opsion.

Mundësia e dytë tregon Photoshop, ne duam të zgjedhin ngjyrën vetëm për një objekt të veçantë që kemi zgjedhur në imazhin origjinal. Në rastin tim, kjo do të thotë që unë dua të Photoshop konsideruar vetëm ngjyra bluzë gratë.

Në qoftë se unë nuk e kanë atë, Photoshop merr parasysh të gjitha fotot e ngjyra, dhe rezultati përfundimtar nuk do të jetë aq i saktë. Pra, sigurohuni që ky opsion është vërejtur edhe:

ndeshje-ngjyra

Highlight opsionin "Përdorni përzgjedhjen në burim, për të llogaritur vlerën e ngjyrës" dhe "Përdorimi përzgjedhjen në imazhin e synuar për të llogaritur korrigjimin" për të treguar programin për të përdorur në zgjedhjen e ngjyrave vetem zonen e zgjedhur imazhin.

Kliko "OK" button për të dalë nga kutia e dialogut dhe do të lejojë Photoshop për të përpiqen për të zgjedhur ngjyra për imazhin e synuar, duke filluar nga ngjyrat origjinale imazhit. Në shumë raste, ajo works fine, dhe asgjë tjetër për të bërë.

Por ndonjëherë ju nuk mund të marr ngjyra Photoshop saktë. Kjo është vetëm një nga ato raste. Ja se si im tani duket si imazhin origjinal (zgjedhja mbetet e dukshme dhe aktive):

color-përputhet
imazhin origjinal, pas aplikimit funksionin "Match Color"

Photoshop ishte në gjendje të marr ngjyra kryesore, por, në përgjithësi, me efekte që diçka është e gabuar. Problemi është se zona e ka humbur plotësisht bluza kontrast. zonat e errëta të shfaqet fushë shumë të lehta, u zhduk ndriçuar plotësisht. Në përgjithësi, kjo duket e panatyrshme. Kjo është një nga ato raste kur funksioni "Zgjedhja Ngjyra" kanë nevojë për një ndihmë të vogël.

Unë mund të përpiqen për të rregulluar ndriçimin duke lëvizur slider në "Ndriçimi" në "Settings Image" "Zgjidhni ngjyrë" dialog box, por ajo që unë mund të bëjë me atë është që të bëjë të ndritshme ose të errët. Unë gjithashtu duhet të jetë në gjendje për të rregulluar fushat e lehta dhe të errët veç e veç.

Hapi 8: Shto një shtresë rregullim "Nivelet"

Unë jam duke shkuar për të përdorur një rregullim të thjeshtë shtresë "nivelet" të errësojë dhe ndriçohet zona të errëta nga pikat kryesore të bluzë e saj. Për ta bërë këtë, klikoni në ikonën "shtresë të re Përshtatja" në fund të paleta shtresa:

ri-rregullim-icon
Klikoni mbi ikonën "shtresë New Adjustment" në fund të paleta shtresa

Pastaj zgjidhni nga një listë e "nivelet":

zgjidhni-nivele
Zgjidh nga lista e "nivelet"

Hapi 9: Drag sliders për pikat e zezë dhe e bardhë në qendër

Në kutinë e dialogut ju do të shihni një tabelë të madhe të zezë bar (kjo duket si një mal). Ajo do të vendosen tre slider slider vogël - e zezë në të majtë, të bardhë - të djathtë dhe gri - në mes. Të errësojë zonat e errëta, thjesht klikoni mbi slider zi dhe terhiq atë në të djathtë derisa ajo është në një pikë ku ajo fillon në anën e majtë të Histogram.

Watch për imazhin në dritare dokument duke lëvizur slider kështu që ju mund të shihni se çfarë po ndodh me hijet. Move slider për efektin e dëshiruar. Pastaj, kur ju do të korrigjuar zona të errëta, klikoni në slider të bardhë, zvarrit atë në të majtë, deri në pikën ku ajo fillon në anën e djathtë të Histogram.

Përsëri, të parë për imazhin për të parë se çfarë po ndodh me pikat kryesore. Photoshop program inteligjente kompjuter, por kjo nuk do të thotë që ju dhe unë duhet të mendoj se si e saj. Përdorni Histogram si një udhëzues, por mbi të gjitha, besojnë sytë tuaj:

rregullim shtresa

Kliko "OK" kur bëhet për të dalë nga "nivelet" dialog box. lehta dhe të errët zonat e juaj duhet të duken shumë më mirë, por ka shumë të ngjarë, që ju keni krijuar vetëm një problem tjetër. Në rastin tim, bluzë e vajzës tani duket shumë më realiste, por ndryshoi ngjyrën e përgjithshëm:

image-pas-nivele
bluza zonë përmirësuar kontrastin, por tani ngjyra duket ndryshe

Hapi 10: Ndryshoni mënyrën përzierja e shtresës niveleve shtresa rregullim në "Ndriçimi"

Arsyeja për këtë ndryshim ngjyra është shtresa rregullimi parazgjedhur bën ndryshime jo vetëm vlerat shkëlqimin, por edhe në ngjyrë. Ne duhet të vënë Photoshop, ne duam të bërë shtresa tona rregullimit "Nivelet" ndikon vetëm ndriçimin, por nuk ndikojnë në ngjyrën.

Si do të bëjmë atë? Vetëm. Ne mund të ndryshojë mënyrën përzierja e shtresës rregullimit. Shko tek opsionet Blending Mode në këndin e majtë të paleta "shtresa." Aktualisht, duket se ka "normal", e cila është vlera e parazgjedhur. Kliko në shigjetën e vogël dhe zgjidhni "Ndriçimi" në fund të listës me lëshim poshtë:

përzierje-mode
Ndrysho përzierja Mënyra rregullim shtresë "nivelet" në "Ndriçimi"

Hapi 11: Hiq zgjedhjen

Press Ctrl + D (Win) / Command + D (Mac), për të anulluar një përzgjedhje rreth objektit, dhe ju jeni bërë!

Këtu është rezultati im final pas ndërrimit të "nivelet" regjim shtresë rregullim përzierja për "Ndriçimi":

final-rezultat
Rezultati përfundimtar

Ne jemi duke mbaruar! Kështu, ju mund të zgjidhni ngjyrat për një foto duke kopjuar ato në një tjetër funksion duke përdorur Photoshop "Match Color"!

Përkthimi i artikullit «matching colors e objekteve në mes të fotografive me Photoshop» është përgatitur nga një ekip miqësore projektit Web design nga A në Z.

Të ndryshojë ngjyra në Photoshop - FOTOMERIDIAN

Në këtë mësim ne do të shikojmë në programin e shkëmbimit ngjyra dhe të mësojnë se si ajo mund të ju ndihmojë të shpejt të ndryshuar ngjyrën e objekteve në foto.

Ne do të ju tregojnë jo më profesionale, por më e lehtë dhe më e shpejtë, mënyra për të ndryshuar ngjyrën në imazh. Kjo metodë nuk ka gjithmonë të prodhojë rezultatin e dëshiruar, por ajo zakonisht punon edhe për detyra të thjeshta. Ky është një mjet i thjeshtë dhe është e vlefshme për të try it out para se të lëvizin për në metodat më komplekse dhe kohë-konsumojnë.

blu-tullumbace
Tool «Color Replacement Tool» (Color Swap)

Tool Color Replacement Tool (Color Swap) u prezantua të parë në Photoshop CS, dhe në qoftë se ju punoni në Photoshop CS apo CS2, ju mund të gjeni atë në grupin me mjet "furçë Lecha» (shërimit Brush).

Nëse keni Photoshop CS3 ose CS4, CS5 ose CS6, klikoni në ikonën mjet furçë (furçë) dhe do ta mbajë atë derisa ju të shihni drop-down listë të grupeve të tjera të mjeteve, zgjidhni "Replace Color".

ngjyrë1

Pasi të keni zgjedhur mjet Color Ndërrimi, kursori i miut do të kthehet në një rreth me një kryq të vogël në qendër.

color-zëvendësimi-tool-kursori

Ju mund të përshtateni madhësinë e rrethit me hotkeys - kllapa [dhe]. kllapa Left redukton madhësinë, të drejtë - rritje. (Bracket bën edges butë, Shift + kv.skobka drejtë e bën furçë të ashpër Shift + shesh majtë.) Për të rregulluar ngurtësi (rezultatet ngurtësinë) furçë, shtoni duke shtypur butonin Shift.

Si e bën mjet Ngjyra Zëvendësimi:

Kur ju drag mjet Color Ndërrimi në imazhin, Photoshop vazhdueshme skanon shembull pëlhure ngjyrë, i cili është aktualisht nën kryq kursorit. Kjo është ngjyra që do të zëvendësohet me ngjyra aktuale dukshëm. Çdo pixels tjera, të cilat rrethojnë kursorin rrethore, të ndryshojë ngjyra si ajo lëviz në lidhje me objektin.

Për shembull, në qoftë se ju vendosni kursorin mbi ngjyrë blu në foto, dhe ngjyra i dukshëm është e kuqe, ngjyra e kursorit në fushën e mëposhtme të veprimit do të ndryshohet në të kuqe. Ka disa opsione për mjetet customization në panelin e sipërme, por ajo do të konsiderohet më vonë.

Në mjet paleta ju shihni parametrat ngjyra në këtë kohë. Default është e zezë:

Për të ndryshuar ngjyrën e përparme, klikoni në sheshin e lartë (mostër ngjyra) dhe zgjidhni ndonjë ngjyrë të re nga paleta ngjyra. Zgjidhni gjelbër. Kliko OK, dhe pastaj të mbyllë paleta ngjyra.

Photoshop-color-picker

Shikoni në mjet paleta. Mostër të ndryshojë ngjyrën e përparme. Tani dukshëm ngjyra - jeshile. Tani, në qoftë se ne barazim mjet imazhit "zëvendësim Ngjyra", ngjyra origjinale do të ndryshohet për të gjelbër:

Merrni shembullin e vajzave fotografisë me balona:

blu-tullumbace

Ajo duket e lumtur me një tullumbace blu në dorën e saj, por ndoshta ajo do të doja që të ketë një tullumbace të gjelbër. Le të shohim se çfarë mund të bëjmë për të. Me mjet "Ngjyra Ndërrimi" / "Ngjyra Zëvendësimi", duke klikuar kursorin mbi topin, fillojnë të lëvizin brenda saj. Photoshop fillon për të zëvendësuar jeshile blu ngjyra.

click-Blue-tullumbace

Për të ndryshuar ngjyrën e pjesës tjetër të topit në të gjelbër, ju vetëm duhet për të mbajtur butonin e miut poshtë.

shumë-green-tullumbace

Nëse ju ndodh që të shkoni poshtë për kufirin e topit dhe për të marrë në mur të verdhë pas saj, Photoshop do të fillojnë për të ndryshuar ngjyrën e verdhë në të gjelbër:

aksident
tolerancë

Është e thjeshtë dhe pa sherr për aq kohë sa ju nuk e merrni në skajet topin. Në qoftë se ju shikoni nga afër, ju do të vini re se skajet e topit nuk janë mbyllur plotësisht, shirit të dukshme blu.

blu-fringing

Ne tashmë kemi thënë se mjeti "Ngjyra Swap" Ka disa parametra që mund të vendosen në panelin e kontrollit. Një parametër i tillë është "toleranca". "Toleranca" masa e ndjeshmërisë ndaj ngjyrave të swapped. Toleranca parazgjedhur është 30%, e cila është një pikënisje e mirë. Por kjo nuk është e mjaftueshme për rastin tonë. Rritja e tolerancës deri në 50%, duke lejuar mjet "Swap Ngjyra" për të ndikuar një gamë të gjerë të ngjyrave:

Ne kemi krijuar një tolerancë të madhe. Tani, le të anulojë hapin e fundit dhe të provoni përsëri të procesit buzë.

largimin e-blu-fringing

Mbaro përpunimin e zonave të mbetura dhe topi ynë blu magjike kthehet në të gjelbër, me një mjet "Ngjyra Swap":

green-tullumbace
Përdorni ngjyra nga imazhi

Në shembullin e mësipërm, ne rastësisht të zgjedhur një ngjyrë të re topin nga paleta ngjyra në Photoshop. Në mënyrë të ngjashme, ju lehtë mund të zgjidhni një ngjyrë direkt nga vetë foto. Për këtë qëllim, mjet aktiv ", Ngjyra Swap» (Color Ndërrimi Tool), shtypni tastin Alt dhe kursori juaj kthehet në një pikatore (Eyedropper Tool).

Kliko në fushën e fotografisë që përmban ngjyrën që ju dëshironi të përdorni. Photoshop do të bëjë ngjyra kryesore e sfondit. Plan të parë ikonë ngjyra dhe katrore e sipërme bleu ngjyrën tuaj të zgjedhur.

Merrni bluza ngjyra vajzat:

Mostra-red

Nëse ju shikoni në një mostër mbi ngjyrën e përparme në shiritin e veglave, ju do të shihni se ngjyra të klikuar, u bë ngjyra kryesore:

Ne edhe një herë mund të pikturoj top që ngjyra duke përdorur "Swap Ngjyra":

red-tullumbace
modes përzierja

Arsyeja pse mjeti "Swap Ngjyra" ruan volum dhe cilësi, është se ai është duke përdorur modes përzierja për përzierje ngjyra të reja.

Ngjyra e re ndërvepron me ngjyrën e mëparshëm dhe të kthehet këtë efekt. përzierje modes, ju mund të shihni në menynë e cilësimeve sipërme. Katër prej tyre: britmë, mbushje, dhe shkëlqimin e ngjyrës (britmë, mbushje, ngjyrë, dhe shkëlqim drite). Default mode është vendosur të Color (Color)

color-zëvendësimi-mjet-Blend-modes
modes përzierja

Arsyeja pse mjeti "Swap Ngjyra" ruan volum dhe cilësi, është se ai është duke përdorur modes përzierja për përzierje ngjyra të reja.

Ngjyra e re ndërvepron me ngjyrën e mëparshëm dhe të kthehet këtë efekt. përzierje modes, ju mund të shihni në menynë e cilësimeve sipërme. Katër prej tyre: britmë, mbushje, dhe shkëlqimin e ngjyrës (britmë, mbushje, ngjyrë, dhe shkëlqim drite). Default mode është vendosur të Color (Color)

Nëse ju keni studiuar ndonjëherë teorinë e ngjyrës, ju ndoshta keni dëgjuar se ajo është ngjyra e britmë, mbushje dhe shkëlqim. Ju mund të zgjidhni çdo regjim përzierje, në varësi se cila nga këto tri aspekte të ngjyrës origjinale që ju doni të ndikojë.

Ton / Hue: kur duke përdorur modalitetin "Hue" do të ndryshojë vetëm ngjyrën plan të parë. Kjo nuk do të ndryshojë mbushje dhe shkëlqimin e ngjyrës origjinale. Kjo mënyrë është e dobishme për imazhet ku ngjyrat janë shumë intensive, dhe ai zakonisht jep ndryshime shumë pak.

Saturation / Saturation: mode "Saturation" ndryshon vetëm ngopjes së ngjyrës origjinale. Ngjyra dhe shkëlqim nuk është prekur. Kjo mënyrë është e dobishme për zvogëlimin e intensitetit të ngjyrës, ose fshini ngjyrën plotësisht.

Color / Ngjyra: "Ngjyra" mode është paracaktuar dhe të ndryshojë ngjyrë dhe mbushje. Shkëlqim mbetet e pandryshuar. Kjo mënyrë përzierja ju do të përdorni më shpesh.

Brightness / Luminosity: Dhe, së fundi, "Luminosity" mode ndryshon ndriçimin e ngjyrës origjinale në shkëlqimin e ngjyrës së re. Hue dhe mbushje të mbeten të pandryshuara.

Të marrë një foto me topa:

balona

Një mënyrë për të identifikuar një tullumbace, reduktuar mbushje ngjyra e balona të tjera. Ne nuk do të ndryshojë ngjyra aktuale e topa, dhe vetëm të ndryshuar intensitetin e ngjyrave. Në përzierja tab modes, unë zgjedh mënyrën "Mbushje" (Saturation).

Nëse ne të kërkuar për të Desaturate plotësisht balona, ​​ne do të vendosur ngjyra plan të parë të zezë, të bardhë apo gri, por që ne duam të ketë një efekt më delikate, ne thjesht të marrë një nga ngjyrat më pak të ngopura nga imazhi. Mbani të shtypur Alt im (WIN) / Option (Mac), ne përkohësisht do të kaloni në një mjet Eyedropper Tool, dhe klikoni në ngjyrën që dëshironi të përdorni. Ne do të zgjidhni ngjyrën më pak intensive të verdhë. Ngjyra në vetvete është e parëndësishme, pasi mënyra përzierja nuk do të ndryshojë ngjyrën origjinale. Mode do të ndikojë vetëm ngopjes:

Mostra-tullumbace-color

Zgjidhni mjet "Swap Ngjyra" dhe të tërheqë mbi topin, në të cilën ne duam për të reduktuar nivelin e ngopjes, duke i bërë ata më të bardhë. Ju mund të rregullojë kllapa madhësi furçë. Nëse është e nevojshme, të rregulluar nivelin e tolerancës. Në shembullin më poshtë ju mund të shihni se si të ndryshme topin origjinale nga ndryshimi hije.

reduktimin-ngopjes

Paint topa të tjera. Intensiteti i tyre zvogëlohet. Këtu është rezultat:

balona-desaturated
Ndriçimi Problemet

Për fat të keq, ka situata në të cilat përdorimi i instrumentit "Replace ngjyrë" shkakton vështirësi.

Këto janë raste kur ka një dallim të madh mes shkëlqimin e ngjyrës origjinale dhe e zëvendëson atë. Për shembull, ne duam të ndryshojë ngjyrë e tas sipërme e portokalli në ngjyrë vjollcë tjetër topin. Duket se ajo është e lehtë për të bërë, por ...

First kthyer të gjitha topat me ngjyra në gjendjen e tyre origjinale. Për ta bërë këtë shkoni tek File - kthimit (File- rikthej). Pastaj merr një ngjyrë mostër nga llambë violet duke klikuar mbi të ndërsa mbajtjen butonin Alt, për të kaluar në tubth.

Mostra-purple

Ne kemi vendosur regjimin përzierja në ngjyrë. Kjo është default. Pastaj ne fillojmë për të pikturuar mbi topin portokalli për të ndryshuar e saj \ u200b \ u200btsvet të errët ngjyrë vjollcë. Këtu është rezultat:

Balloon-drita-vjollcë

Hmm. Kjo është padyshim purple, por ai nuk ka fare si topa të tjera purpurt, apo jo? Problemi është se topi ynë portokalli është shumë më e ndritshme se topa purpurt. Fixed një mënyrë përzierja nuk ndikon në ndriçimin. Ajo vepron vetëm në ngjyrë. Le të ndryshojë mënyrën përzierja për "Shkëlqimi" / "shkëlqim drite":

Le të anulojë të gjitha veprimet e mëparshme dhe të kthehet një top të ngjyrë portokalli, dhe pastaj të vendosur përzierja mënyrën për të "Ndriçimi" / "shkëlqim drite". Tani bojë globin errët - purple.

Balloon-dark-portokalli

Ne mund të themi me besim se rezultati i keq. Në "Ndriçimi" / tullumbace "shkëlqim drite" u bë e ndritshme, por ajo është humbur në portokalli dhe strukturën.

Problemi është dallim shumë i madh në shkëlqimin e subjektit. Tool "Swap Ngjyra" copes me detyra të thjeshta, të cilat vetëm duhet të ndryshojë ngjyrë apo mbushje të ngjyrës, por në qoftë se edhe shumë diferenca midis shkëlqimin e dy pixels, ju duhet të zgjidhni mënyra të tjera të zëvendësuar ngjyrat.

Le të shikojmë përsëri në instrumentit "Color Swap" / "ngjyrë Ndërrimi Tool".

Në meny lartë, ne shohim tre ikonat me imazhin e pipettes. Secila prej këtyre ikonave është një opsion zgjidhni mostër ngjyra për (marrjen e mostrave). Duke kërkuar nga e majta në të djathtë: mostrës - vazhdueshme "i vazhdueshëm", - është vendosur nga default; Trial - një herë "Pasi"; mostër - një mostër e sfondit "Background Swatch". Për të kaluar nga një mundësi në një tjetër, ju vetëm duhet të aktivizoni ikonën e zgjedhur.

Merrni parasysh mundësitë.

Standard - vazhdueshme "i vazhdueshëm". Në këtë mishërim, zgjedhjet ngjyra do të jetë një mjet vazhdimisht, ndërsa ju mbani të shtypur butonin e miut dhe udhëzues kursorin mbi imazhin. Ky opsion mund të përdoret kur kërkohet ndryshime të shumta dhe komplekse ngjyra në objekt.

Me një mostër të vetëm "një herë", photoshop merr parasysh ngjyrën që ju zgjidhni një klik të miut, pa marrë parasysh se sa kohë ju drejtuar kursorin mbi imazhin. Ky opsion është mirë të përshtatshme për të zëvendësuar zonat e mëdha të ngjyrë uniforme.

Mostra Background "Background Swatch". Ky opsion ju ndoshta nuk do të përdoret shumë shpesh. Këtu, ngjyra e sfondit zëvendëson ngjyra origjinale. Në foto do të zëvendësohet vetëm nga piksele që përputhen me ngjyrën e sfondit. Për ta bërë këtë, zgjidhni hijen paleta ngjyra që i përshtatet më mirë me ngjyrën e imazhit. Kjo mund të bëhet duke klikuar mbi pjesën e poshtme të ikonave ngjyra katrore. Rregullo vlerën e tolerancës, në qoftë se ju nuk bëni si hije.

"kufijtë" / "Kufijtë"

Settings instrument vijim opsion "Zëvendësimi Ngjyra" kontrollon zëvendësim pixel vend dhe është quajtur "Kufijtë" / "kufijtë". Ekzistojnë tri opsione për zbulimin ngjyra: pixels ngjitur (i afërt), jo-puqur (e ndërprerë) dhe zbulimin buzë (Gjej Edges).

Më shpesh ju do të përdorni dy të parat.

By default, lloji i kufizimit "Ngjitur" / "Puqur". Në këtë mishërim mjet "Swap Ngjyra" / "Ngjyra Zëvendësimi Tool" rilyej pixels, të cilat janë nën kryq brenda kursorit. Mjet Ndikimi nuk do të veprojë në piksele që përputhen me ngjyra e kursorit, por rajonin ndarë të një ngjyrë të ndryshme. Të paktën, derisa kursori është e vendosur në këto zona.

lloj kufizimi "jo-puqur" / "e ndërprerë" zëvendëson të gjitha piksele që janë në kuadër të kursorit.

Lloji i fundit i zbulimit buzë "Gjej Edges" zëvendëson ngjyrë në zonat me një hije të ngjyrë të zgjedhur duke ruajtur konturet e skajet e objektit.

Le të konsiderojmë mundësinë e fundit në krye menu settings mjet "zbutëse" / "anti-aliasing". Përdoreni këtë opsion nëse dëshironi të qetë edges me konturet e sakta të objektit. Në qoftë se ju nuk keni nevojë zbutjen, zgjidhni kutinë.

Good luck për ju në trajtimin ;-))

burim

përkthim

TOOL "Swap Ngjyra" në Photoshop - RUGRAPHICS

Ky është një vazhdim i materialit mjet të veçantë Photoshop për të zëvendësuar ngjyrë në foto. Pjesa e parë këtu.

Në këtë mësim ne do të shikojmë në mjet modes mbulesë "Swap Ngjyra" (Zevendesimi Tool ngjyra do) , metodat e marrjes së mostrave dhe pixels për të zëvendësuar ngjyrën si dhe anën e dobët e mjet dhe llojet e imazheve, ku mjeti nuk duhet të përdoren.

modes përzierja (The Modes përzierje)

Tool "Swap Ngjyra" është në gjendje për të ndryshuar ngjyrën e një objekti ose një zonë në foto me i ri pa humbur detaje cilësi për shkak të faktit se ajo përdor modes përzierje nga përzierja një ngjyrë të re në origjinal. Mjet përdor katër modes Blend:

 • Ngjyrë (ngjyrë)
 • Mbushje (ngopjes)
 • Color (Color)
 • Brightness (Luminosity)

Mode mbulesë është zgjedhur në opsionet bar, default mode është

Color (Color):

ZAMENA-Cveta

Ngjyra objekti përcaktohet nga tre gjëra - një britmë , mbushje dhe shkëlqim . Nëse ju zgjidhni ndonjë nga katër modes përzierja për të zëvendësuar ngjyra, një ose dy nga këto aspekte nuk do të ndikohet

Hue: Kur ky regjim përzierja ndryshon vetëm ngjyrë. Mbushje, dhe shkëlqimin e ngjyrës origjinale nuk do të preken. Kjo mënyrë është e dobishme për ato imazhe ku ngjyra nuk është veçanërisht intensive dhe është përdorur zakonisht për ndryshime të vogla.

Saturation përzierja Mode "Mbushje" ndryshon vetëm ngopjes së ngjyrës origjinale dhe ngjyrë dhe shkëlqim nuk është prekur. Kjo është e dobishme për zvogëlimin e intensitetit të ngjyrës, apo edhe për të hequr ngjyrën plotësisht.

Ngjyra: kjo mbulesë është vendosjen default dhe ndryshimi si ngjyrë dhe ngopjes. Shkëlqim mbetet e pandryshuar. Kjo mënyrë përzierja përdoret më shpesh.

Ndriçimi: si kuptohet nga emri, kjo mënyrë ndryshon ndriçimin e ngjyrës origjinale mbi shkëlqimin e ngjyrës së re. Hue dhe mbushje nuk janë ndryshuar.

Konsideroje veprën e përzierja modes në shembullin fotot më poshtë:

Në këtë portokalli foto topin duket i gatshëm për të thyer larg nga grupi dhe të fluturojnë larg në qiell. Unë dua të përqëndrohet në këtë top.

Gratë takohen nezamuzhnimiOdinokie janë në kërkim për një marrëdhënie serioze. Regjistrohu dhe për të gjetur çift! Loveeto.ruSkryt Ads
Restaurimi i fotoProfessionalnaya restaurimit BW dhe ngjyra fotot e vjetra të 990r. Vizatim, ngjyrosje, pechat.RaskraskaNa Monument studiiKontaktyre-touch.ru18 + Fshih reklama

Një mënyrë për të përqendruar vëmendjen e shikuesit në këtë tullumbace - është për të reduktuar mbushje e topa të mbetura nën të. Unë nuk dua për të ndryshuar ngjyra aktuale e topa, dhe vetëm intensitetin. Për ta bërë këtë, mjet "Color Swap", unë do të ndryshojë mënyrën përzierja në opsionet bar për "Mbushja" (Saturation):

rënie në intensitet ngjyra

Në qoftë se unë të kërkuar për Desaturate plotësisht balona plotësisht hequr ngjyrën e tyre, unë do të vendos mbi ngjyrën e përparme të zezë, të bardhë, ose ndonjë nga hije e gri, por sepse unë dua të të marrë një efekt më delikate, unë vetëm do të marrë si shembull një nga ngjyrat slabonasyschennyh të image. Për ta bërë këtë, mbani të shtypur I kyç për të përkohësisht të kaluar në pipettes MODE (Eyedropper Tool) dhe klikoni ngjyrën e dëshiruar. Unë do të zgjedhin Yellow malonasyschenny. Vetë ngjyra nuk ka rëndësi, si përzierja modaliteti "Mbushje" nuk ka ndryshuar asnjë ngjyra origjinale. Ai do të ndikojë vetëm intensitetin:

zgjedhja e shembull pëlhure ngjyrë për të zëvendësuar

Pra, kam vendosur malonasyschenny plan të parë ngjyrë të verdhë, mënyrën përzierja - "Mbushje" (Saturation). Tani unë do të vetëm bojë mbi balona, ​​përshtatur madhësinë e furçë tuaj duke përdorur të majtë dhe të djathtë çelësat e kllapa katrore dhe ndryshoni vlerën e tolerancës në panelin si parametrave të kërkuara. Figura më poshtë tregon se si unë pikturoj mbi krye e deri në fund tullumbace ndritshme orange:

pictures njollë element

Tjetra, unë do të vazhdoj të zbardhet balona. Këtu është rezultati përfunduar:

njollë e objekteve foto

mjete Disavantazhet: problemi me shkëlqimin e objekteve të ndryshueshme

Siç kam shkruar në fillim, mjet "Swap Ngjyra" (Color Replacement Tool) ju mund të përdorni jo në të gjitha rastet. Tani unë do të ju tregojnë këtë me një shembull.

Për të filluar, unë do të rivendosur gjendjen origjinale e fotografive të mia nga topat duke shtypur F12. Tani le të thonë se unë dua për të ndryshuar ngjyrën e topit sipërme të vetme portokalli në një ngjyrë të errët ngjyrë vjollcë me disa topa në grup:

ndryshojë portokalli në ngjyrë vjollcë

Për të zgjedhur një ngjyrë zëvendësim, I pirg butonin Alt dhe klikoni mbi topin purpurt:

shembull pëlhure ngjyrë për të zëvendësuar në foto

I vendosur regjimin përzierja në opsione bar në "Color" (Color) dhe të fillojnë pikturë topin portokalli për të ndryshuar në të një vjollcë e errët. Këtu është rezultat:

zëvendësuar ngjyrat në foto

Hmm. Topi doli, natyrisht, të purpurt, por ngjyra është shumë e ngjashme me ngjyrën e topa të tjera purpurt, apo jo? Problemi është se kjo ngjyrë është shumë më e ndritshme se topa të tjera purpurt, dhe kthyer atë në mënyrë që ngjyra origjinale e topit ishte shumë më e ndritshme se të errët ngjyrë vjollcë, të cilat unë e mori si model për një zëvendësim. Blend Mode e "Color" në këtë rast nuk do të ndikojë në ndriçimin e subjektit.

E pra, atëherë le të përpiqemi për të aplikuar mode përzierja, e cila ndikon ndriçimin. Në dispozicion katër modes përzierja është "Shkëlqimi" (Luminosity). Unë do të rivendosur gjendjen origjinale e foto duke shtypur F12, zgjidhni këtë opsion në opsionet bar dhe të përpiqen për të ri-pikturuar topi i errët ngjyrë vjollcë. Rezultati:

ZAMENA-Cveta

E pra, duke kërkuar në rezultatet, ne mund të themi me besim se ju do të merrni absurditet të plotë. Blend Mode "Ndriçimi" bërë patjetër errët topin, por është ende një portokall në vend se të purpurt, dhe përveç kësaj, pothuajse u zhduk textures të detajuara, topi duket si një vend të sheshtë.

Kjo është pengesë e mjet, "Swap Color". Ajo është e përshtatshme të përkryer për detyra të thjeshta, ku ajo është e nevojshme vetëm për të ndryshuar ngjyrë dhe / ose ngopjen e ngjyrës, por në qoftë se ka shumë dallime në vlerat Luminance në mes të ngjyrave origjinale dhe të reja, ky mjet është më shumë gjasa të mos punojnë.

Marrja e mostrës për zëvendësim

Në opsione bar, vetëm për të drejtën e mode përzierja zgjedhur, ka tre ikona të vogla. Secili prej ikonave paraqet një mishërim të veçantë të mostrave të piksele për mjet zëvendësuese "Ndërrimi Color", dhe ata punojnë në pikërisht njëjtin parim edhe si mjet "Background Eraser". Nga e majta në të djathtë: "Përzgjedhja e vazhdueshme" (i vazhdueshëm), ky opsion është aktivizuar nga default, në vijim "One Time" (një herë) dhe e fundit - "background Pattern" (Background Swatch). Për të toggle mes modalitetin e përzgjedhjes, thjesht klikoni në ikonën e duhur:

mostrave për zëvendësim

Këto parametra të përcaktuar se si Photoshop zgjedh piksele për zëvendësimin ngjyra në imazh. Nëse keni zgjedhur opsionin e parë, "të vazhdueshëm", Photoshop vazhdimisht përcakton ngjyra të reja që do të zëvendësohen. Mostra është nën kursorin lëviz, vetëm nën crosshairs, nëse, kur lëviz kursorin nën crosshair merr një tjetër ngjyrë, ai bëhet ngjyra të synuar për të zëvendësuar. Zëvendësoi të gjitha piksele e ngjyrës brenda rrethit kursorit. Ky opsion marrjen e mostrave është përdorur më së shpeshti dhe punon më mirë kur subjekti ka shumë variacione ngjyrash.

Mundësia e "Single" (një herë) merr një mostër të ngjyrës keni zgjedhur fillimisht dhe mostra nuk ndryshon në varësi të se sa ngjyra ju vazhdoni për të drag crosshairs. Ky opsion është më i përshtatshëm në qoftë se keni nevojë për të zëvendësuar një pjesë të madhe me një ngjyrë të ngurta. Ju gjithashtu mund të përpiqen për të aplikuar opsion, në qoftë se ju të gjeni se opsioni "i vazhdueshëm" zëvendësohet me ngjyra "rrjedh gjak" e në zonat përreth dhe mundësi për të ndryshuar "tolerancë" nuk i ndihmon.

Mundësia e fundit, "Pattern background" është përdorur shumë rrallë, nëse ndonjëherë, përdoret. Kur ky opsion është zëvendësuar me ndonjë ngjyrë në një imazh, i cili korrespondon me ngjyrën e sfondit në paleta ngjyra. Ky opsion është e dobishme vetëm nëse asnjëra nga dy opsionet e para nuk punojnë.

Kufizimet (kufijtë)

Kjo vendosje përcakton vendndodhjen e piksele zëvendësimit dhe punon pikërisht në të njëjtin parim si ajo e sfondit Eraser. Opsioni i ka tre zgjedhje: "Të gjitha pixels" (i afërt), "pixels ngjashme" (Discontiguous) dhe "Zgjedhja në buzë" (Gjej Edges). Nga këta të tre, ju me të vërtetë do të përdorin vetëm dy të parat:

Color options Swap photohop

Opsioni "Ngjitur pixels" (default) do të thotë se zëvendësimi do të pësojë vetëm ato pixels që janë direkt ngjitur me crosshairs. Pixels ndarë nga pixel nën crosshair në ndonjë ngjyrë tjetër nuk do të zëvendësohet, edhe nëse ato janë brenda kufijve të rrethit kursorit dhe korrespondojnë saktësisht me ngjyra.

Alternativa është "Të gjitha pixels". Me këtë opsion, zëvendësimi do të jetë subjekt për të gjitha piksele që korrespondon me ngjyrën e kursorit dhe janë në kufijtë.

Anti-aliasing (Anti-Alias)

Ky opsion është i aktivizuar nga default dhe është përdorur për të qetë skajet rreth fushat e zëvendësimit. Ajo gjithmonë është rekomanduar për të mbajtur atë të aktivizuara.

Ajo do të jetë interesante:   SI TË bërë brumë kripësi DIY

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *