Si për Photoshop në foto është mbivendosur TEXT

Author: | 2019/01/10

Në këtë faqe

 • tekst
 • Shtimi i tekstit
 • Mjet "text përgjatë figurës"
 • Mjet "text në zgjedhjen"
 • Mjet "text në kontur përshtatur"
 • Krijimi dhe duke përdorur një font-maskë

Zbatohet për:
Photoshop Elements
 

Shkarkoni një version gjyq të Elements Photoshop | Mëso linjë Elements produktit

 


App ju lejon të shtoni tekstin në një imazh dhe forma të ngjyrave të ndryshme dhe stil të projektimit dhe të aplikoni efekte të ndryshme ndaj tyre. Për të krijuar dhe të redaktoni tekst, përdorin mjetet "horizontale tipit" dhe "Text vertikale". Teksti mund të jenë të shtypura në një linjë apo pozicionuar në një paragraf.

tekst

Për të krijuar dhe të redaktoni tekst, përdorin mjetet "tip Horizontal" ( ) dhe "Text vertikale" ( ). Teksti i ri është futur në shtresën e re tekst. Teksti mund të jenë të shtypura në një linjë apo pozicionuar në një paragraf. All vetme-line text pavarur nga njëri-tjetri, rritjet gjatësi string ose ulje në procesin e redaktimit, e cila, megjithatë, nuk do të çojë në një shtrembërim të vijës tjetër të tekstit. Për të krijuar një linjë të re të tekstit, shtypni tastin Enter. Teksti paragrafi përshtatet në drejtkëndësh të caktuar (paragrafi).

tekst

Teksti në një linjë të vetme (të imazhit të lartë) dhe teksti në paragrafin (image poshtë).Shënim.

Përdorimi mjet "maskë Text" (shtypni «Alt / Option»> mjet "Text" për të ndryshuar mjet aktive) për të krijuar fragment zgjedhur në formën e tekstit. Pastaj maskë teksti mund të përdoret për të krijuar efekte të ndryshme.

Teksti edituar është e vendosur automatikisht në shtresën e vet duke klikuar mbi mjet tekst imazhit përkatëse. Para se ju mund të kryejnë ekip tjetër, ju doni të aplikoni ndryshimet në shtresën e tekstit. mjet tekst është në edit mode, qoftë nën tekstin e një butoni "Apliko"  dhe "Cancel"  .

Shënim.

Kur ju të shtoni tekstin në imazhin në programin e indeksuar Photoshop Elements ngjyrë nuk krijon një shtresë të re tekst. text input shfaqet në formën e një maskë.

Lexo më shumë:   Si për turshi trangujve mënyra më e shpejtë në tigan

Shtimi i tekstit

 1. Në Control Panel, zgjidhni mjet "Lloji Horizontal"  mjet ose "text vertikale"  .

 2. Të bëjë një nga këto:

  • Për të krijuar linjë të tekstit pas rreshti në gjendjen e input, klikoni imazhin për të vendosur pika e fillimit për tekstin.

  • Për të krijuar një kuti teksti, drag drejtkëndësh skicë, duke krijuar një fushë të futjes së tekstit.

  Linja e vogël me treguesin e I-rreze, përcakton vijën bazë të tekstit. Duke iu referuar tekstit me një orientim horizontal, vijës bazë të grupeve të linjës tekst, mbi të cilën teksti, në lidhje me tekstin në orientimin vertikal, baza e përcakton një linjë qendrore të karaktereve tekst në boshtin font.

 3. (Opsionale) Zgjidh opsionet tekst, të tilla si font, stili, madhësi dhe ngjyra në panelin "mjet Options".

 4. Futni tekstin. Nëse kutia teksti nuk është krijuar, shtypni Enter për të krijuar një linjë të re.

  Teksti shfaqet në shtresën e vet. , F11 Press gjatë tab "ekspert" për të parë shtresat.

 5. Plotësoni krijimin e shtresës tekst duke bërë një nga veprimet e mëposhtme.

  • Kliko tek "Zbato" button  .

  • Shtypni "Enter" në tastierën numerike.

  • Kliko imazhin jashtë kutinë e tekstit.

  • Aktivizuar një mjet tjetër në shiritin e veglave.

Parametrat mjete tekst

Në opsione bar, të vendosur parametrat e mëposhtme të mjet tekst:


kufje

Kufje vendos një tekst te ri ose ekzistues.


ndjekim

Specifikon se si shenjë e tekstit (bold, italik, etj) tekstin ekzistues.


font size

· Përcakton madhësinë e një teksti të ri ose ekzistues.


menu ngjyra

Vendos ngjyrën e tekstit të ri apo të zgjedhur.


Menuja kryesore 

Specifikon ndarje midis rreshta të tekstit të ri apo të zgjedhur.


ndjekja

Specifikon hendekun në mes të karaktereve të tekstit të ri apo të zgjedhur.  


Psevdopoluzhirny 

Vë fytyrën guximshme e një teksti të ri ose ekzistues. Përdoreni këtë komandë, nëse kufje nuk ka vendosur shkrim me germa të zeza.


Faux 

Specifikon italic tekst te ri ose ekzistues. Përdoreni këtë komandë, nëse kufje nuk ka vendosur skicë zhdrejtë.


theksim 

Specifikon tekstin theksoj.


gërmave 

Cakton Teksti gërmave.


shtrirjes text

Specifikon shtrirjes tekst. Orientimi horizontal e tekstit ju lejon për të lidhur text: majtas, qendër, apo të djathtë. Kur orientimi vertikal të tekstit: në krye, mes dhe në fund.

Lexo më shumë:   Si për turshi kërpudhat mjaltë në recetë dimrit në shtëpi VIDEO


Përfshirë. / Off. Orientimi text 

Ndryshon orientimin vertikal të tekstit të kundërta horizontal dhe zv.


Deformim i tekstit 

Deformon tekstin në shtresën e zgjedhur.


zbutjen 

Zbatohet një algoritëm zbutjen për të krijuar një shumë kufijtë qetë tekst.

Përdorimi i anti-aliasing algorithm

Përdorimi i anti-aliasing algorithmA. «Smoothing" pakontrolluar  B. «Smoothing» Kontrolluar 

Mjet "text përgjatë figurës"

Ju mund të shtoni tekstin në forma që janë në dispozicion, kur ju zgjidhni mjet "tekstin në një shifër."

 1. Zgjidhni mjet "text përgjatë një formë" . Për të shpejt të ndryshuar mjet aktiv "Text", zgjidhni "opsionin" dhe kliko mjet aktiv.

  Mjet "text përgjatë figurës"

  Mjet "text përgjatë figurës" 2. Në listën e formave në dispozicion, përzgjidhni një formë për të cilën ju doni të shtoni tekstin. Drag miun mbi imazhin për të nxjerrë formën.

 3. Të shtoni tekstin në imazhin, lëvizin kursorin për të përshkruajë derisa ikona kursori nuk do të tregojnë përfshirjen e mode tekst. Kliko pikë për të shtuar tekstin.

  Ndryshojë tekstin në të njëjtën mënyrë si ndryshimet konvencionale tekst.

  Kliko dhe të futur tekst

  Kliko dhe të futur tekst. 4. Kliko tek "Zbato" pas duke shtuar tekst . Disa Teksti forma duhet të jetë e shkruar brenda. Ju mund të lëvizin tekstin në një rrugë, ose brenda / jashtë saj. Për ta bërë këtë, mbani të shtypur butonin Cmd dhe njëkohësisht cliko dhe terhiq treguesin e miut (teksti shfaqet në shigjetën e vogël). Ju mund të drag kursorin në zonën e zgjedhur: mënyrën se teksti mund te behen brenda ose jashtë zonës.

Mjet "text në zgjedhjen"

Shtoni tekstin në një mënyrë rrugë të krijuar në bazë të përzgjedhjes. Kur ju ruani zgjedhja është konvertuar në mënyrën në të cilën ju mund të fusni tekst.

 1. Select mjet "text në përzgjedhjen" . Për të shpejt të ndryshuar mjet aktiv "Text", zgjidhni "opsionin" dhe kliko mjet aktiv.

Mjet "text në zgjedhjen"

Mjet "text në zgjedhjen"

2. Vendos kursorin mbi objektin e imazhit dhe terhiq kursorin derisa fragment dëshiruar do të jenë të theksuara. Është e mundur për të rregulluar madhësinë e përzgjedhjes me slider "ndryshim".

Zgjidh një udhë

Zgjidh një udhë.Kur ju ruani zgjedhja është konvertuar në një rrugë.

Lexo më shumë:   Çfarë është simbol pozicional

3. Për të shtuar tekstin për një imazh, rri pezull kursorin mbi kontur në ikonën kursorit tregon përfshirjen e mode tekst. Kliko pikë për të shtuar tekstin.

Shtimi i tekstit

Shtuar tekst.Pasi teksti është shtuar, ajo mund të ndryshohet si një tekst normal.

4. Pas duke shtuar tekstin, klikoni "Ruaj". Kliko "Cancel" button për të filluar punës përsëri.

Mjet "text në kontur përshtatur"

Ju mund të tërheqë dhe të shtoni tekstin në qark përshtatur.

 1. Zgjidhni mjet "Text në qark përshtatur" . Për të shpejt të ndryshuar mjet aktiv "Text", zgjidhni "opsionin" dhe kliko mjet aktiv.

  Mjet "text në kontur përshtatur"

  Mjet "text në kontur përshtatur" 2. Krijo në çdo ndarje përshtatur qark të imazhit. Mund të ruani / anulluar krijuar në çdo qark divizionit për rishikimin atë nga parametrat panel instrument.

 3. Për të sqaruar ose për rishikimin e qark, klikoni "Change" · Në settings toolbar. Përdorin faqet që shfaqen në rrugën, për të ndryshuar atë.

 4. Pasi ta keni krijuar një lak, shtypni butonin e miut në çdo pikë përgjatë kontur për të shtuar tekstin. Ndryshojë tekstin në të njëjtën mënyrë si ndryshimet konvencionale tekst.

  Shtimi i tekstit

  Shtuar tekst. 5. Kliko tek "Zbato" pas duke shtuar tekst .

Krijimi dhe duke përdorur një font-maskë

Tools "Lloji horizontale me maskë" dhe "maskë vertikale Text" është përdorur për të nxjerrë në pah konturet tekst. qark përzgjedhje teksti është përdorur për të krijuar maska, nën të cilat mund përgjim imazhin e sfondit, ose kopjoni tekstin në imazhin e ri. Opsionet e ndryshme ndihmojë të krijojë një pamje imazh të veçantë dhe kompozime grafike.

Rezultati i përdorimit të instrumentit "maskë tekst horizontal" për të krijuar ndarjen e mbushur rajon

Rezultati i përdorimit të instrumentit "maskë tekst horizontal" për të krijuar ndarjen e mbushur rajon. 1. Në "ekspert", zgjidhni shtresa në të cilën për të akomoduar zonën e zgjedhur. Për rezultate më të mira, nuk do të zgjidhni në buzë të shkronjave në shtresën e tekstit.

 2. Select mjet "Lloji horizontale Mask"  ose "Vertical Maskë Text".

 3. Zgjidhni parametrat shtesë e shkronjave (Shih. "Text Options Tool" Seksioni) dhe futni tekstin e dëshiruar.

Përkushtuar përshkruajë font shfaqet në imazhin në shtresën aktive.Kërkesat për produktet e tjera

 • Shtimi imazhin vetëquajtur tekst

 • editing text

Kjo punë është e licencuar sipas një licence Creative Commons Attribution-jotregtar-Share Alike 3.0 Unported
 Për postet që do të vendosen në një Twitter ™ dhe Facebook, sipas Creative Commons nuk zbatohen.

Njoftim ligjor
  |  
Privacy në internet

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *