Si të kontrolloni politikën e sigurimit shëndetësor me anë të emrave të internetit

Author: | 2018/08/23

Legjislacioni aktual parashikon mundësinë e përdorimit 3 formate politikën MHI - në formën e një gjelbër kartë plastike, fletë blu A5 dhe dokument elektronik. Për secilin prej tyre është bashkangjitur një numër unik që përdoret për të identifikuar politikën në regjistër. Në disa raste, ju mund të kenë nevojë të dini numrin e politikave MHI? Çfarë shërbimesh në internet mund të përfitojnë nga kjo? Për këto dhe të tjera pyetje të përpiqemi të përgjigjem në këtë artikull.

Në disa raste, një numër i politikës?

Numri i politikës së bashku me qytetarin merr dokumentin e vetë në kompaninë e sigurimeve. Është e nevojshme për të identifikuar në industrinë e sigurimeve. Njohja e akomodimit të politikave mund të kërkohet në rastet e mëposhtme:

 • Kërkesë për klinikat publike. Në qoftë se kjo është e pamundur për të prodhuar direkt politikën MHI, ju mund të telefononi atë një numër identifikimi;
 • kontroll realitet. Duke ditur numrin, ju mund të kontrolloni nëse politika është e vlefshme në qoftë se ajo mund të përdoret për të marrë shërbime mjekësore (i rëndësishëm për personat që banojnë përkohësisht në territorin e shtetit);
 • Për shërbimet e qeverisë.

Praktika tregon se numri është përdorur shumë rrallë, dhe zakonisht nuk tregohet, edhe në hartimin e aplikacioneve në institucionet mjekësore. Përveç kësaj, asnjë organizatë, duke përfshirë CMO nuk ka të drejtë të zbulojnë të dhëna të tilla, kështu që nëse ju doni të dini numrin dhe seri e dokumentit do të duhet të mbështetet në fuqinë e tyre, për shembull, duke përdorur shërbimet e njohura të internetit.

shërbimet e internetit për të provuar

Prania e këtyre shërbimeve në internet është jashtëzakonisht e dobishme për njerëzit që, për shembull, me forcë e rrethanave, e gjeti veten në një qytet tjetër dhe të detyruar të kërkojnë ndihmë mjekësore, por nuk kanë me politikën MHI. Si, pra, mund të gjenden numër OMS dokument? Vetëm këtu dhe për të ndihmuar e burimeve elektronike. Informacion Update nëpërmjet internetit ka disa avantazhe, të cilat përfshijnë mungesën e nevojës për të lënë shtëpi apo zyrë, duke kursyer kohë dhe përpjekje.

shërbimit №1

portali Internet "ngjarja e siguruar". Kjo mund të ju ndihmojë të gjeni numrin e dokumentit për emrin, mbiemrin, atësinë, data e lindjes, gjininë, regjistrimin e adresave. ju mund të merrni informacion në disa mënyra në faqen e internetit. Për avantazhet e shërbimeve janë të shpejt duke u interesuar për informacionin, katër dritaret për të hyrë në informacion (në varësi të informacionit në dispozicion), si dhe përpunimin e të dhënave menjëhershëm.

shërbimit №2

Vendi i Moskës qytetit FSSH. Ajo ofron një mundësi për të kontrolluar vlefshmërinë e dokumentit të vjetër dhe të re mostër. Në rastin e parë, ju duhet të specifikoni seri (6 shifra) dhe numrin (10 shifra), e dyta - numrin e identifikimit (16 shifra). Përparësitë e këtij shërbimi përfshijnë aftësinë për të provuar lloje të ndryshme të politikave MHI, intuitive interface dhe paraqitjen, si dhe shkallën e lartë të interesit për të marrë informacion. Disavantazhi qëndron pamundësia për të marrë informacionin duke treguar emrin dhe informacione të tjera të përgjithshme në lidhje me pronarin e dokumentit.

shërbimit №3

Internet portali i fondit rajonal, për shembull, HIF Khabarovsk. Nëpërmjet atë që ju mund të kontrolloni regjistrimin ose vlefshmërinë e policës së sigurimit të detyrueshëm, të nevojshme për të marrë shërbime mjekësore. Për të përdorur atë, ju duhet të specifikoni emrin, numrin e politikave, kodin në imazh (për verifikim) dhe të japë pëlqimin e tij për transferimin e internetit të dhënave personale. Kontrolloni të dhënat në FSSH rajonale portal mund të persona të cilët janë të regjistruar vetëm në subjektin e Federatës Ruse. Përparësia e përdorimit të këtij shërbimi është aftësia për të marrë informacion në lidhje me procedurën e regjistrimit të politikave të përhershëm, duke specifikuar një numër të përkohshëm certifikatë. Të gjitha informatat në lidhje me dokumentet paraqiten në ekran pas hyrjes të dhënat e kërkuara dhe të klikuar butonin email "check".

Ajo do të jetë interesante:   anën e majtë HURTS se ajo mund të jetë

Baza e të dhënave unifikuar elektronike të politikave të sigurimit

Kthehu në 2016 zëvendës Sysoev dërguar në emër të ankesës Ministri i Shëndetësisë V. Skvortsova për krijimin e një baze të dhënash të unifikuar elektronike të politikave Chi dhe VHI, e cila do të eliminonte nevojën për qytetarët që gjithmonë të ketë një dokument që konfirmon të drejtën të marrin kujdes mjekësor falas. certifikatat aktuale Baza e sigurimit duhet të përmbajë informacion mbi të gjitha politikave MHI, që vepron në territorin e shtetit. Kjo nuk ka rëndësi se kush ka lëshuar një dokument - një qytetar i Federatës Ruse, të huajt, refugjatë ose person pa shtetësi me qëndrim të përkohshëm në Rusi. Për informacion në lidhje me regjistrimin e politikës MHI, vlefshmërinë e saj dhe zbatimin e aktiviteteve të shoqërisë së sigurimit lëshimi, ju vetëm do të duhet të specifikojë emrin e mbajtësit të dokumentit.

Kontrollimi politikave emrat OMC dhe të dhënat e pasaportës

kryetari i parë nënkryetari i Komitetit të Dumës për Politikën e Informacionit, Teknologjisë së Informacionit dhe Komunikimit Vadim Dengin atij viti, tha se krijimi i një sistemi të tillë nuk kërkon investime të mëdha financiare dhe kohë, por pavarësisht nga këto fjalë, nisma e deputetit Sysoev mbetur iniciativë. Në fakt, tregu i sigurimeve shëndetësore në çdo organizatë ka formuar bazën e saj, dhe kalimi në një sistem të unifikuar të kontabilitetit do të kërkojë të nxisë secilin nga kompanitë e sigurimit.

përfundim

E di numrin e dokumentit e të dhënave personale mund të jenë vende të fondeve të detyrueshme të sigurimeve shëndetësore apo shërbime të specializuara. Marrja në kohë e informacionit rreth politikës MHI do të mundësojë që ajo të prodhojë zëvendësimin (nëse është e nevojshme) dhe përzgjidhni një shoqëri tjetër sigurimi, nëse organizata e vjetër kishte pushuar aktivitetet e veta.

Mëso numrat politikën MHI nëpërmjet emrat internetit

Politika MHI - një dokument që konfirmon se ju keni një të detyrueshëm të sigurimit shëndetësor. Ajo garanton çdo qytetari në kohë kujdesit mjekësor, konsultime mjek, ndihmën dhe mbrojtjen e shëndetit dhe jetës. Politika MHI nevojshme në mënyrë rigoroze - pa atë që ju mund të mbështetet vetëm në ndihmën emergjente në rast të kërcënimit të jetës (jo shëndetësore). Pa atë, ju as nuk japin ndihmën e nevojshme për ruajtjen e shëndetit.

Në politikën e sigurimit mjekësor MLA ka të drejtë për pothuajse çdo qytetari në mënyrë të ligjshme në territorin e Rusisë. Ajo mund të merrni:

 • Çdo qytetar rus, pavarësisht nga mosha dhe statusit social;
 • Të jetosh në një bazë të përkohshëm ose të përhershëm në territorin e të huajve Federatën Ruse;
 • Refugjatë dhe të huaj të cilët janë duke tërhequr statusin e refugjatit.

Në këtë rast, shuma e ndihmës dhënë në bazë të politikës së sigurimit të detyrueshëm mjekësor do të jetë i njëjtë për të gjithë - që është ligji i Federatës Ruse.

Kushtet e veprimit të politikës

Politika e kontrolluar

 • Për qytetarët e Federatës Ruse - gjatë gjithë jetës. Zëvendësimi i politikës OMC është e nevojshme vetëm kur ju të ndryshojë kompaninë e sigurimit ose përkeqësimin e dokumentit;
 • Vlefshmëria Politika MHI për refugjatët mund të jenë shumë të ndryshme. Në përgjithësi, kjo varet nga koha e qëndrimit në vend, por në mënyrë të konsiderueshme mund të zgjas, në varësi të rrethanave;
 • vlefshmëria MLA për shtetasit e huaj që veprojnë në çdo kohë qëndrimin e tyre ligjor në territorin e Rusisë.

MHI Politika kundërshtuar nga VHI

Në mes të këtyre dy llojeve të sigurimit, ekziston një dallim i madh. Politika vullnetar sigurimit ka dallimet e mëposhtme:

 • Ai siguron kompensim për vdekjen e një qytetari në rastin e sigurimit;
 • Ajo ka rritur madhësinë e pagesave për trajtim mjekësor, për të siguruar kujdes më të mirë mjekësor;
 • Kjo është bërë nga klienti dhe i plotëson kërkesat e tij;
 • Përgatitur paguar vullnetarisht.

Polica e sigurimit LCA shpesh bëjnë që njerëzit në profesione të rrezikshme, udhëtarët, sportistët - që është, njerëzit që duan të mbrojnë veten e tyre dhe, në rastin e një aksidenti, të marrë kujdes më të mirë mjekësor.

Numri Politika MHI. Çfarë është dhe si për të kontrolluar?

Numri i politikës të marrë së bashku me veten OMC sigurues. Ai do të shërbejë si identifikues tuaj në industrinë e sigurimeve. Në mënyrë tipike, numri politika është pothuajse kurrë nuk përdorur - qoftë kur paraqitjen e ndonjë - ndonjë deklaratë ose për të marrë shërbime publike. Numri juaj i MLA mund të jetë i dobishëm vetëm kur marrjes së shërbimeve. Prandaj, ajo ndonjëherë është e nevojshme të dinë numrin e politikave MHI.

E bëjnë atë shumë e thjeshtë. Gjeni numrin e politikën tuaj të sigurimit mbi emrin ju mund të pa lënë shtëpinë, në internet. Bëjë më të lehtë vetëm në faqen e internetit të organizatës që ka lëshuar mjekësore tuaj politikë të sigurimit MLA. Nga ju në këtë rast do të kërkojnë vetëm emrin dhe informata shtesë, varësisht nga vetë kompania e sigurimeve. Kjo - Mënyra më e thjeshtë për të kontrolluar numrin e politikave OMC nëse është e nevojshme.

Ajo do të jetë interesante:   Ide për HOME foto nga duart tuaja gjëra të panevojshme

Vetëm shikoni numrin e politikave MHK mund të jetë në burimet e palëve të treta. Megjithatë, ajo duhet të vazhdojë me kujdes - kontrolluar politikën tuaj MHI me emër, ju drejtuar rrezikun e pa dashje të përcjellë informacion mbi dokumentet e tyre dhe të dhënat pasaportë për fraudsters. Pra, para së gjithash, sigurohuni që faqja është e sigurt për të kontrolluar. Ajo është e mirë për të kontrolluar faqet e politikave OMC përshtatshme dhe portaleve institucioneve mjekësore rajonale.

Gjeni numrin e politikës së sigurimit është e mundur pa qasje në internet. Për ta bërë këtë, thjesht të marrë pasaportën tuaj dhe të kontaktoni kompaninë tuaj të sigurimit personalisht. Pra, ju do të jetë në gjendje për të kontrolluar plotësisht MHK policën e sigurimit dhe për të marrë në atë konsultimet e nevojshme.

Pse nuk kam nevojë për të kontrolluar numrin e policës së sigurimit?

 • Kjo mund të kërkojë në klinikë. Ndonjëherë, në vend të politikës së mjaftueshme për të thirrur numrin e tij. Por mbi të gjitha ajo është duke kërkuar për dokumentin - kjo është një e drejtë e organizatës mjekësore;
 • Në atë që ju mund të kontrolloni është ende e vlefshme politikën tuaj të sigurimit MLA. Kjo është veçanërisht e vërtetë për shtetasit e huaj;
 • numrin e sigurimit social OMC mund të jenë të dobishme në hartimin e shërbimeve të ndryshme publike.

Si për të kontrolluar politikën MHI në një mbiemër? - Njerëzit ...

Gjeni numrin e politikës së emrave NNJ tani mund të çdo qytetari përmes shërbimeve të përshtatshme online. Shërbimet janë të rregulluar në një mënyrë të tillë që ju të vini re numrin e politikave të sigurimit të MHK në dy mënyra: ose duke futur emrin dhe pasaportën e informacionit, ose një tregues i emrit dhe vendin e banimit.

Sa është politika kërkimi emri OMC?

Si për të kontrolluar politikën e MLA me emrin?

Siç u përmend më lart, kërko numrin politikave OMC e emrave përmes shërbimeve të lirë në World Wide Web. Për të gjetur numrin, qytetarët kanë nevojë të plotësoni vetëm në formën në të cilën ju duhet të shkruani emrat dhe të dhënat e dokumentit bazë (pasaportë) ose emrin dhe adresën e regjistrimit në vendin e banimit. Pas kësaj, vetëm shtypni butonin "Kërko" - dhe tregon informacion të plotë në lidhje me politikën tuaj (numri dhe seri, data e lëshimit, emrin e siguruesit).

Duhet të theksohet se të dhënat personale të hyrë në politikën e kërkimit duhet të jetë vetëm në qoftë se ju plotësisht besim në burimet e zgjedhur nga interneti. Të bësh këtë në një vend të dyshimtë nuk është e nevojshme për të shmangur të bëhet një viktimë e mashtrimit.

Si për të gjetur politikën OMC në bazë të policës së sigurimit?

Forma Politika
Download formë Politika

Pra, si për të gjetur politikën MHI mbi emrat , ne kemi gjetur, por nganjëherë pak për të gjetur emrat e politikës MHI , siç mund të kërkohet dhe informacioni në lidhje me kohën e veprimit të saj. Mundësia e gjetjes së saj në internet është edhe nuk është veçanërisht i kufizuar. Në faqet e internetit, siguruesit më të postuara shërbime online përmes të cilit çdo person hyn numrin e politikës së juaj mund të marrë informacion nëse dokumenti është i regjistruar atë, nëse ajo është e vlefshme, dhe nëse aktivitetet e saj kompania e sigurimit që ka lëshuar medpolis.

Një informacion i tillë mund të jenë të dobishme, për shembull, në mënyrë që, nëse është e nevojshme, në kohën e duhur për të zëvendësuar dokumentin e sigurimit ose të ndryshojë sigurues (për shembull, në qoftë se kompania ish ka pushuar operacionet, duke rezultuar në një politikë të lëshuar nga ajo është bërë e pavlefshme).

Si të kontrolloni policën e sigurimit me emrin e MLA

Politika e sigurimit të detyrueshëm mjekësor vërteton të drejtën për kujdes mjekësor në përputhje me programet e NNJ.

(Për më shumë mbi MLA dhe llojet e tjera të sigurimit shëndetësor mund të gjenden këtu).

I siguruari ka të drejtë të ketë vetëm një politikë që është e vlefshme për territorin e Federatës Ruse.

Foto nga: sovets.net
Foto nga: sovets.net

Pse nuk kam nevojë për politikë MHI?

Është e nevojshme për paraqitjen në spitale, klinika dhe institucione të tjera mjekësore kur të aplikoni për ndihmën pa pagesë të MLA. Paketa bazë përfshin:

kujdesit parësor shëndetësor. Ai përfshin trajtimin e sëmundjeve të zakonshme.

Një ambulancë. Ajo është në një situatë që kërkon ndërhyrje urgjente mjekësore (helmim, lëndime të ndryshme ashpërsi, aksident, aksidentet, dhe kështu me radhë. D.).

Ajo do të jetë interesante:   Çfarë mund të blini për 50 rubla

Të specializuara. Ajo është përdorur në kushte që kërkojnë metoda të specializuara të ekzaminimit dhe trajtimit apo përdorimit të veçantë, komplekse apo të burimeve të teknologjive.

Pa atë, ajo ofrohet vetëm kujdes emergjent.

Si të kontrolloni sigurimit tuaj shëndetësor (MHI)?

Ed_polis

Certifikata MLA zakonisht ndodh në tri variante:

 • Politika letër. Blue madhësia formë A5. Ka një ujëra. Për të konfirmuar vërtetësinë e - shtypura të shoqërisë së sigurimit dhe hologramin. Ky dokument nuk është e rekomanduar për të bëj apo të laminuara, pasi ekziston rreziku i fërkim detaje. Numri (16 shifra) të specifikuara më poshtë në të njëjtën anë të fletës, ku të dhënave është e vendosur në siguruarit.

 • E-Type. Ngjashëm me kartë plastike të zakonshëm. Dhoma është e vendosur në anën e njëjtë si chip. Në anën e pasme - informacion në lidhje me pronarin (emri, gjinia, mostër nënshkrim, data e lindjes).

 • UEC. kartë Universal elektronik përmban më shumë fusha të informacionit. Në anën e kundërt - me shirit magnetik. UEC mund të përdoret jo vetëm për të vizituar klinikën, por edhe si dokument snils udhëtimit në transportin, kartë bankare dhe kështu me radhë. Numri D. CHI tregon një kolonë të veçantë.

Nëse politika është ende në fazën e projektimit, dhe keni nevojë për sigurim udhëtim, ju mund të kërkoni për një politikë të sigurimit të përkohshëm, të vlefshme 30 ditë, dhe me të njëjtat karakteristika dhe pronat si origjinali. Numri i certifikatën e sigurimit të një nëntë. shifrat e tij të parë - 001.

Përveç kësaj, ju mund të keni një dokument të sigurisë MLA model i vjetër. numri i tij është shkruar edhe në anën e përparme, por ndryshe nga versionet moderne të ketë një seri.

Kompania e sigurimit nuk mund të zbulojë informatat e konsumatorëve. Maksimale që ju mund të mësoni (nëse të gjitha të dhënat e nevojshme) - është fakti i regjistrimit të personit në kompani.

Si të kontrolloni politikën OMC nëpërmjet internetit?

Mëso seri, dhe politikën e detyrueshme e numrit të sigurimit mjekësor (MHI) mbi internet ose në pasaportë nuk është e mundur.

Të paktën, shërbime të tilla në internet nuk është në faqen zyrtare të kompanisë që lëshon politikën MHI, as në portalet e fondit territorial të sigurimit ose shtetërore shërbime të detyrueshme.

Edhe pse në qoftë se ju të gjeni veten në dhomën e urgjencës në spital pa politikën e tij, personeli i spitalit do të jetë në gjendje të dinë numrin e politikën tuaj të sigurimit mjekësor me emër dhe të pasaportave të tjera të dhëna me ndihmën e një të kanaleve të veçanta të sigurta.

Foto nga: www.omsvrn.ru
Foto nga: www.omsvrn.ru

Si për të kontrolluar vlefshmërinë e politikës MHI?

Dhe për të gjetur politikën tuaj me emrin dhe numrin, dhe kontrolloni nëse ajo është e vlefshme, ajo është mjaft e vërtetë.

Kjo mund të bëhet online ose siguruesi juaj nëse ju nuk e mbani mend se çfarë kompani të siguruara, në faqen e Fondit të sigurimit të detyrueshëm në zonën tuaj.

 • Ky kontroll duhet të kryejë sa herë që ka dyshime në lidhje me vërtetësinë e certifikatës së sigurimit.

 • Nëse, pasi të keni hyrë në të gjitha të dhënat, ka informacion në lidhje me politikën, atëherë traktati MLA në fuqi.

Nëse informacioni nuk është në dispozicion - ajo është me vlerë të paguani shoqërinë e sigurimit për marrjen e një politike të re.

Për informacion mbi se si për të marrë ose të ndryshojë politikën e MHI, ju mund të lexoni këtu.

Foto nga: www.medcomtech.ru
Foto nga: www.medcomtech.ru

Si për të mbrojtur kundër mashtrimit

politikat e sigurimit të rreme - lloj i zakonshëm i veprave. Prandaj, askush nuk është imun nga marrja e rreme apo politikë të shkruar-off. Ndonjëherë, vetë kontrata është e vlefshme, por organizata që ka lëshuar atë, mund të duhet të ndërpresë operacionet apo të humbasë licencën e saj.

Një lloj të popullarizuara të mashtrimit - veprimeve të qëllimshme të shoqërisë së sigurimit, duke çuar në një gabimi në kontratë MLA. patching i gabuar mund të çojë në faktin se politika do të konsiderohet i pavlefshëm, dhe kompensimin për të do të jetë e pamundur për të marrë.

Prandaj, për të mbrojtur kundër mashtrimit, mos harroni:

 • Format letër janë politikat filigranë nuk mund të shtypura.

 • Ju nuk mund të heqë nga ose të ndryshojë një dokument të shkruar në informacionin e sigurimit.

 • Me qëllim të lidhë një kontratë CHI, kontrolloni nëse ka informacion në lidhje me kompaninë në internet.

 • Kur procesi i hartimit të një marrëveshje, pyesni sigurues tuaj nëse ajo është agjentin tuaj të sigurimit është i regjistruar.

Në përgjithësi, prodhimi zhvillohet në politikën e departamentit. Zëvendësimi instrumentin kryhet në shtëpi vetëm nëse personi nuk mund të për shkak të sëmundjes apo paaftësisë, ai shkoi në një degë të shoqërisë së sigurimit.

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *