SI MOBILE thirrur një ambulancë

Author: | 2019/08/01

komunikimit modern mobil na ofron një sasi të madhe të avantazheve, ndër të cilat më e rëndësishme është aftësia për të lidhur me miqtë dhe familjen në çdo moment. Për fat të keq, një tjetër avantazh - aftësinë për të shpejt të thirrur shërbimet emergjente (policia, ambulanca, etj), shpesh e pamundur për t'u zbatuar. Arsyeja është e thjeshtë dhe banal - shumë njerëz thjesht nuk e di se si për të thirrur një ambulancë me një telefon celular.

 1. Si për të thirrur shërbimet emergjente me celular?
 2. Numri për të thirrur policinë, shërbimet e shpëtimit, ambulancë me një telefon celular
 3. Si për të shpejtuar duke e quajtur një ambulancë apo policisë celular?
 4. Çka nëse numri jeni duke e quajtur nga një celular nuk është duke punuar?

Nëse ju nuk keni pasur për të përdorur telefonatë urgjence, ju vetëm mund të zili. Por nëse ju ende jeni në një situatë ku ju duhet të ndihmojë policinë ose mjekë, numrat e zakonshme 01, 02, 03 - nuk do të ndihmojë. Në të njëjtën kohë mjaft e një pikë e rëndësishme është se numrat e thirrjeve emergjente mund të bëhet edhe në qoftë se telefoni nuk ka një kartë SIM.

Përveç kësaj, të gjitha thirrjet nga një polici celular, ambulanca, ose shërbime të tjera të emergjencës janë krejtësisht pa pagesë.

Si për të thirrur shërbimet emergjente me celular?

Që nga viti 2009, vit në Ukrainë ka një numër të vetëm për të thirrur shërbimet emergjente, duke përfshirë policinë, ambulancën, shërbimin e shpëtimit, shërbimit të gazit. Për kauzën e tyre duhet të thirrni "112" numër. Kjo është një numër i përbashkët për të gjitha shërbimet ekzistuese emergjente. Ju do të duhet vetëm për të përshkruar shkurtimisht arsyen e thirrjes dhe thirrjes adresën në të cilën do të duhet të vijnë për të ndihmuar, si dhe emrin tuaj, numrin e telefonit.

Ky numër është i vlefshëm për të gjithë operatorët celularë, përkatësisht MTS (Vodafone), Kyivstar, jetës, dhe të tjerët.

Numri për të thirrur policinë, shërbimet e shpëtimit, ambulancë me një telefon celular

Sot, numrat e mëposhtme janë përdorur për thirrje emergjente:

 • 101 - Fire, shërbimit të shpëtimit;
 • 102 - Policia;
 • 103 - Ambulance;
 • 104 - Shërbimi Gas;
 • shërbimit Informacion - 109;

Të gjitha këto numra mund të përdoren, duke përfshirë edhe për thirrjet nga një telefon celular.

Si për të shpejtuar duke e quajtur një ambulancë apo policisë celular?

Është e natyrshme që kur ne e quajmë të policisë, zjarri, apo ambulancë, atëherë ne jemi duke pritur për një përgjigje të shpejtë dhe të kthehet sa më shpejt që të jetë e mundur. Megjithatë, kur kemi bërë thirrje për një numër të vetëm emergjente, thirrja e parë vjen në dispeçer, i cili përcjell informacion për ndarjen e zonës së dëshiruar, etj

Lexo më shumë:   AS NË WORD KOPJE faqe të tërë

Prandaj, në mënyrë që të përshpejtojë përgjigjen ndaj thirrjes tuaj, ju duhet të telefononi menjëherë zyrën qendrore të shërbimeve të qytetit. Për të thirrur një ambulancë me një celular në zonën tuaj, ju duhet të thirrni "0", atëherë kodi zona e qytetit e dëshiruar dhe një numër të shkurtër, por pa "1". Kjo bën të mundur që në disa raste për të përshpejtuar përgjigje të thirrjes.

Çka nëse numri jeni duke e quajtur nga një celular nuk është duke punuar?

Ndodh që kur formimi i numrit një nga numrat e emergjencës thjesht nuk krijojnë një lidhje ose menaxher nuk i përgjigjet. Çfarë duhet të bëni në këtë rast?

Nëse numri set i policisë, shpëtim apo ambulancë me një telefon celular nuk do të çojë në efektin e dëshiruar, ju duhet të telefononi në një nga numrat e shërbimeve rajonale. Këta numra duhet të ruhen në telefonin tuaj.

Gjithashtu, mos harroni se numrat shkurtër për thirrjet emergjente, ka organizata private që ofrojnë shërbime në fushën e shëndetit ose sigurisë publike.

numra të tjerë të shkurtër për të thirrur nga një telefon celular

Sigurisht, në varësi të situatës mund të jetë e nevojshme për të thirrur me një telefon celular nuk është vetëm një ambulancë apo policia. Prandaj, ka një numër të numrave të tjerë të shkurtër duke bërë thirrje në të cilën ju mund të merrni këshilla.

 • 122 - Parashikimi i motit;
 • 127 - Administrata Tatimore;
 • 176 - referencë e rrjetit telefonik lokal;
 • 121 - koha e saktë;
 • 175 - e dorëzimit postë;
 • 170 - Shërbimi Informativ.

Video: Animacion për fëmijët se si për të thirrur një ambulancë, zjarri dhe policisë

PodelitsyaPlyusanutTvitnutPodelitsyaOdnoklassnikiMoy bota

Si për të thirrur një ambulancë MOBILE Ukrainë 2018Komunikimi Mobile sot ofron publikut një listë të madhe të avantazhet e tyre janë më të rëndësishme një - është aftësia për të komunikuar me miqtë dhe anëtarët e familjes në nevojë të vogël. Një tjetër avantazh i pamohueshëm, i cili është se ju mund të shpejt të thirrur një ambulancë me një celular, policia, zjarri dhe shërbime të tjera, kur është e nevojshme në mënyrë. Por nganjëherë kjo nuk është e mundur për të bërë.

Comments

 1. Telefononi shërbimet emergjente nëpërmjet një numri të vetëm të shkurtër
 2. Si për të thirrur një ambulancë Mobile Ukrainë në 2019?
  1. A e dini se është e nevojshme të zërit, për të bërë një telefonatë urgjence?
 3. Si për të shpejtuar duke e quajtur një ambulancë apo policinë nga një pajisje të lëvizshme?
 4. Çka nëse numri jeni duke e quajtur nga një celular nuk është duke punuar?
 5. numra të tjerë të shkurtër për të thirrur nga një telefon celular
 6. Pyetje dhe përgjigje
 7. përfundim

Banaliteti dhe thjeshtësia e arsyeve për "fytyrë" - shumë njerëz thjesht nuk kanë dhënë vogël se si për të thirrur një ambulancë, polici apo zjarr nga një telefon celular.

Lexo më shumë:   Si për të bërë një kefir gjizë

Telefononi shërbimet emergjente nëpërmjet një numri të vetëm të shkurtër

Vetëm një "112", numri i përgjithshëm të jetë e vlefshme në vend kohët e fundit, picking up që menjëherë arrin të marrë me anë të një ose shërbim tjetër. Të bëjë një telefonatë, ju thirrni në:

 1. shërbimin e shpëtimit.
 2. Policia.
 3. Një ambulancë.
 4. shërbimit të gazit.

"112" është tani një numër të vetëm për të gjitha shërbimet emergjente të Ukrainës. Privilegji i këtyre shifrave është se është e mundur për të thirrur nga operatorë të ndryshëm ukrainas. Ju lehtë mund të telefononi shërbimet emergjente (ambulancë, Gasman, policia, zjarrfikësit) nga telefoni juaj celular, pa marrë parasysh se ajo është operatori i Life, Kyivstar apo Vodafone. Si për të thirrur një ambulancë direkt lexoni në.

Si për të thirrur një ambulancë Mobile Ukrainë në 2019?

101 Shpëtimit, zjarri
102 polici
103 ambulancë
104 shërbimit të gazit
109 shërbimit referimit

Deri më sot, për të marrë me të shpejt dhe për të marrë ndihmë, njerëzit janë drejtuar për përdorimin e këtyre dhomave. Në të gjitha numrat thirrjet mund të bëhen si nga operatorët fikse dhe mobile.

A e dini se është e nevojshme të zërit, për të bërë një telefonatë urgjence?

Sigurisht, për të thirrur shërbimet e emergjencës duhet të ndodhë një aksident të papritur e shkaktuar nga stresi. Kur kjo ndodh, një person ejected padashur nga koka e edhe gjërat më elementare. një gjendje paniku përfundon me operatorin specialist duhet të gërmoj nëpër libra në disa shpjegime të çuditshme të paqarta në një zë të ngritur. Kështu, njerëzit janë të humbur kohën e tyre të çmuar në të cilën në mënyrë kërkon. Si keni nevojë të flisni në telefon në raste të tilla dhe çfarë prioritet duhet të thoni operatorit?

 • Gjëja e parë që bëni është që të përpiqen për të artikuluar, për shkak të asaj që e ke shtypur numrin e emergjencës. Nëse, për shembull, një ambulancë nuk ka nevojë për ju, pastaj të përpiqet për të gjetur nëse një person ka në të kaluarën një lloj sëmundje apo dobësisë, hera e fundit që ai u trajtua, në të cilën pikë gjendja e tij filloi të përkeqësohej, dhe nuanca të ngjashme.
 • Nëse ju telefononi zjarrfikësit ose policinë, në të njëjtin parim të përcaktojë se çfarë ka ndodhur. Pas kësaj, ju duhet të specifikojë adresën e saktë, deri në dhomat e dysheme dhe hyrje, kodin Intercom, etj
 • Kur dialogu duhet të vijnë në një fund, mos harroni për të thirrur saktë numrin e telefonit kontaktit dhe adresën. Edhe në qoftë se një person është diçka të përziera, dhe kjo do të jetë e vështirë për të gjetur, ju e quani përsëri në numrin nga i cili thirrja është bërë për të sqaruar të gjitha detajet.

Si për të shpejtuar duke e quajtur një ambulancë apo policinë nga një pajisje të lëvizshme?

Nuk ka asgjë për t'u habitur apo të jashtëzakonshme në faktin se kur një person qëllimisht bën një thirrje për ndihmën tavolinë, ai shpreson se ankesa ose kërkesa e tij të reagojnë sa më shpejt të jetë e mundur, dhe kjo ndihmë arrin pothuajse i menjëhershëm.

Megjithatë, për shkak të faktit se për të gjithë ka një numër të shërbimeve mbështetëse, fillimisht në thirrjen është përgjigjur nga kontrolluesi, nga ana tjetër, të angazhuar në përcjelljen e informacionit direkt në fushë të veçantë Departamentit, etj

Lexo më shumë:   Si për të transferuar nga karta të holla kartë me SMS

Bazuar në këtë, ne mund të konkludojmë se thirrja përgjigjur sa më shpejt të jetë e mundur, ju duhet të telefononi menjëherë departamentin e shërbimeve urbane që lidhen me zonën tuaj.

Kaq të çuditshme të mjaftueshme, por shumë prej tyre nuk e di se si për të thirrur një ambulancë me celular në Ukrainë në vitin 2018th. Është shumë e thjeshtë. Për ta bërë këtë do të duhet të shtypni "0", atëherë - prefiksin e zonës qyteti ku jeni, dhe numrin e duhur të shkurtër. "1" nuk ka nevojë të futet. Kjo bën të mundur që në listën e rasteve, të ndikojnë dukshëm në reagimin nxitim në një telefonatë në hyrje.

Çka nëse numri jeni duke e quajtur nga një celular nuk është duke punuar?

Ka situata kur formimi i numrit një nga numrat është e pamundur për të krijuar një lidhje apo menaxher thjesht nuk i përgjigjet. Si, atëherë, për të thirrur për një ambulancë dhe organeve të tjera me një celular?

Nëse ju thirrni numrin e interesuar në shërbim nuk arrin të marrë përmes, ajo tërësisht shkatërron të gjitha shpresat tuaja, atëherë kjo ka kuptim për të thirrni një nga lartpërmendura numrave ekzistuese të qarkut. Në librin tuaj të telefonit, ajo është shumë e dëshirueshme për të gjetur numra të tilla, kështu që të kujdeset për atë paraprakisht.

Përveç kësaj, ajo duhet të jetë në çdo rast, mos harroni se organizata edhe private shëndetësore që ofrojnë shërbimet e sigurisë, përbëjnë bazën e numrave të shkurtër të përdorura nga njerëzit në raste kritike.

numra të tjerë të shkurtër për të thirrur nga një telefon celular

Natyrisht, numrat të shkurtër nuk mbaroi këtu. Ka shumë të tjerë në të cilat njerëzit të lehtë të bëni thirrje falas nga vegël tuaj.

Kjo mund të duket se duke u bazuar në incident aktual, njerëzit mund të kenë nevojë, jo vetëm njohuri të tilla si thirrni policinë, zjarri apo ambulancë me celular. Vetëm për këtë dhe kanë zhvilluar një numër të tjera të shkurtra për të bërë një telefonatë në të cilën ju mund të konsultoheni në detaje me specialistë të kualifikuar. Më poshtë ne ofrojmë një listë të këtyre numrave:

122 parashikim i kohës
127 administrata tatimore
176 Historiku i rrjetit telefonik lokal
121 koha e saktë
175 ofrimit të postës
170 shërbim informacioni

Pyetje dhe përgjigje

pyetja përgjigje
Si për të thirrur një ambulancë me celular? 103
Si për të thirrur policinë nga një celular? 102
Si për të thirrur zjarrin me celularin tuaj? 101
Si për të thirrur furnizuesit tuaj me gaz nga një celular? 104
Si për të thirrur në ndihmë? 109

përfundim

Nëpërmjet këtij neni, ju tani e dini se si për të thirrur një ambulancë dhe shërbime të tjera emergjente nga të gjithë operatorët e telefonisë celulare (Kyivstar, Life, Vodafone) ashtu që ju të ndihmuar shpejt dhe me efikasitet. Përdorni të gjitha informatat e marra në mënyrë të shpejt të zgjidhur situatat e paparashikueshme është më e mirë për të bërë këto numra të shkurtër të kontaktoni telefonin tuaj celular.

4.816 PodelitsyaPlyusanutPodelitsyaOdnoklassnikiMoy mirTvitnut

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *