Pas klasën e 9-të regjistrohen në situata emergjente

Author: | 2018/08/23

Ekipet e shpëtimit - kështu popullorçe quajtur Punonjësit e emergjencës. Kjo punë është e vështirë dhe e rrezikshme, ajo kërkon përgatitje të mirë fizike, përgjegjshmëri, vetëkontroll, aftësinë për të marrë vendime në një çështje e sekonda. Kjo është një profesion fisnik dhe thelbësore, por për t'u bërë një kujdestar plazhi, jo të gjithë mund të, ajo është e nevojshme për të kaluar një përzgjedhje të veçantë dhe trajnim. Si punëtorët e emergjencës kanë një përgjegjësi të madhe, është e mundur për të ardhur për të studiuar në institucionet e arsimit të lartë me 11 klasë, kur aplikantët kanë arritur moshën madhore dhe qasje më të ndërgjegjshëm për zgjedhjen e profesionit të ardhshëm.

përshëndet ushtarake
Pranimi në IFL pas klasës së 9-të

Nëse keni mbaruar 9 klasa

Për ata që vendosi të bëhet një zjarrfikës apo një kujdestar plazhi në një moshë më të re të kenë mundësi të regjistrohen në një institucionet e specializuara arsimore, janë vetëm tre:

 • Moska zjarri dhe shpëtimit College;
 • Shën Petersburg Zjarri dhe College shpëtimit;
 • Cadet Corps në Akademinë e Mbrojtjes Civile EMERCOM të Rusisë.

Këto shkolla të pranojë diplomuarit e 9 klasa. Nuk është e vështirë të mendoj se konkurrenca për të marrë mjaft e madhe, kështu që përgatitja për pranim duhet të merren shumë seriozisht.

Procesi i të mësuarit është kryer mbi një bazë të përbashkët, së bashku me profesionet e tjera (p.sh., Medical College i Mekanikë Mjedisit Volgograd ose tekniko-teknologjike Mozdok). Të diplomuarit pas diplomimit marrin një kualifikim profesional "Teknik" ose "teknik-shpëtimtar" dhe mund të punojnë në strukturën Moe në degë për mirëmbajtjen e pajisjeve dhe teknologjisë, për parandalimin e zjarreve dhe aksidenteve organizatave, dhe ato mund të angazhohen në aktivitete në menaxhimin e fatkeqësive .

Çfarë ju duhet të bëni në kolegj MM?

Për pranim në Kolegjin e situatave emergjente duhet të dorëzojnë dokumentet e mëposhtme:

 1. Deklarata.
 2. Një kopje e certifikatës.
 3. Kopja e certifikatës së lindjes ose e pasaportës.
 4. Fotografitë me ngjyra 3x4 (6 copë).
 5. model fikse certifikatë mjekësore (testuar me grupin vetëm 1 shëndetësore).
 6. Drejtimi i ndërmarrjeve për ata që veprojnë për pritjen e synuar.
 7. Kopjet e dokumenteve dhënien e privilegjeve, nëse ka ndonjë.

Provimet dhe rregulloret për të hyrë kolegje

Ekipet e shpëtimit në punë
Standardet për pranim në Kolegjin e situatave emergjente

Të gjithë aplikantët për pranim nënshtrohen dy testeve hyrëse:

 1. Teste psikologjike (me shkrim).
 2. testet fizike, të cilat përfshijnë:
  • vrapim 1 km,
  • anijes drejtuar,
  • hedhur off gjatësinë,
  • pull-ups.

Për çdo normë të depozituar hyrësit të marrë një numër të caktuar të pikave. Ka standarde të veçanta për djemtë dhe vajzat.

përzgjedhje e mëtejshme bëhet në bazë të rezultateve të ZBGJ. Me kusht përzgjedhjen e aplikantëve mbi numrin e pikave mbi lëndët kryesore (në varësi të specializimit): kimi, biologji, matematikë, fizikë.

Të gjitha kolegje kanë material të shkëlqyer dhe baza teknike, palestra dhe terreneve sportive. Të gjitha kushtet për marrjen e njohuritë e nevojshme dhe aftësitë në specialiteti zgjedhur.

Duhet të theksohet se në hotel Moskë Zjarri dhe Shpëtimit College nr.

Kolegji është bërë në buxhet dhe në bazë të paguar. Pas marrjes së kolegjit MASH pas klasës së 9-të të trajnimit në specialiteti zgjedhur për 3 vjet dhe 10 muaj.

Me rëndësi të veçantë është Shkolla e Shpëtuesit Rinj në Shën Petersburg. Ky është një projekt i veçantë që ofron Speciale shtesë. edukimi për nxënësit e shkollave nga 5 deri në 11 klasa. Klasët mbahen pas shkollës, në ditët e festave të përcaktuara tarifat Camp. Shkolla mban një shumë punë në edukimin e të rinjve. Pas diplomimit, të diplomuarit ofruar ndihmë në përzgjedhjen e profilit të universitetit.

Nëse ju keni diplomuar nga 11 klasa

Fireman duke folur në radio dore marrëse-dhënëse
Zjarri në thirrje

Për aplikantët që kanë mbaruar 11 klasa dhe vendosi të lidhë jetën e tyre të ardhshme me shpëtimtar profesion, të kenë mundësi të regjistrohen në një nga shtatë universiteteve institucionet MOE që veprojnë në territorin e Federatës Ruse, si dhe kolegje.

Në kolegjet MM pranimin pas klasës së 11 është mbajtur në të njëjtat kushte si për të diplomuarit e klasës së 9, me dallimin e vetëm se në vend të certifikatës, ju duhet të sigurojë certifikatat me rezultatet e provimit. Kohëzgjatja e studimeve në kolegj në bazë të 11 klasave të 2 vjet dhe 10 muaj.

Për kadetë, studentët e EMERCOM e Rusisë hapi dyert e institucioneve të arsimit të lartë:

 • Moska Akademia e mbrojtjes civile;
 • Moska Akademia e zjarrit Shërbimit Shtetëror;
 • Ivanovo zjarrit dhe Academy Rescue;
 • Siberian Zjarri dhe Akademia e shpëtimit (Zheleznogorsk, Krasnoyarsk Territory).
 • Ural Instituti i zjarrit Shërbimit Shtetëror (Ekaterinburg);
 • Voronezh Instituti i zjarrit Shërbimit Shtetëror;
 • State Fire Shërbimit University në Shën Petersburg.

Provimet dhe standardet për hyrje në universitete

Aplikantët të cilët do të bëjnë pas klasës së 11-të në universitetet MM duhet të paraqesin certifikatat me rezultatet e provimit. Bazuar në provimet e tyre pranuese kredituar në lëndët e detyrueshme. Përveç kësaj, me kusht shtesë për lëndët e provimeve profilë (gjuhën ruse, matematikë, fizikë) me shkrim ose me gojë. Lista e testeve shtesë duhet të specifikohet në shkollë.

Përveç provimet e pranimit, aplikantët domosdo të kalojë standardet sportive për të përcaktuar nivelin e palestër fizike.

Për informacion të detajuar në lidhje me provimet dhe rregulloret e kërkuara mund të gjenden në faqen e internetit EMERCOM institucionet arsimore, të cilat janë duke shkuar për të bërë.

Lista e dokumenteve

EMERCOM e Rusisë
kujdestar plazhi Profesioni për njerëzit trima dhe të përgjegjshëm

Për pranim në institucionet e arsimit të lartë në formën e buxhetit MM e trajnimit është e nevojshme të paraqesë një kërkesë dhe të gjitha dokumentet e nevojshme për departamentin e emergjencës në vendin e regjistrimit të saj.

Lista e dokumenteve të kërkuara për para-regjistrimin e aplikantëve përfshijnë:

 • një deklaratë të kreut të EMERCOM të Rusisë emrin;
 • autobiography;
 • karakteristikë e një vendi të studimit;
 • kopje të pasaportës (certifikuar);
 • fotografi me ngjyra 3x4 (6 copë);
 • një certifikatë e performancës së shkollës;
 • Dokumentet dhënien e privilegjeve (nëse ka).

aplikantët e ardhshëm gjithashtu i nënshtrohen një interviste paraprak, ekzaminim mjekësor në komisione të veçanta dhe përzgjedhje profesionale dhe psikologjik në qendër të diagnostikimit psikologjik. dosjet personale të të gjithë kandidatëve janë dërguar në shkollë.

Pa provimet pranuese mund të vijnë fituesve të medaljeve dhe fituesit e olimpiadat, kampionëve dhe fituesit e garave sportive, si dhe personat që marrin përfitime të parashikuara me ligj.

Kohëzgjatja e trajnimit varet nga specialiteti zgjedhur dhe është 4 ose 5 vjet.

Si për të hyrë në Ministrinë e situatave emergjente: arsimor, profesioni, puna ...

Puna në MM ka tërhequr shumë. Së pari, të jetë një kujdestar plazhi është shumë prestigjioze, dhe së dyti, ruajtja e plotë shteti siguron një të ardhme të qëndrueshme. Por çfarë duhet të bëni në MM? Kush duhet të kontaktoj? Çfarë ju duhet? Dhe sa e vështirë është për të zotëruar këtë profesion?

çfarë të bëjë në MM

Punësimi në Ministrinë e situatave emergjente

shpëtuesit e emergjencës - një hero që gjithmonë të vijë më parë në shpëtim. Megjithatë, disa janë të lindur me një fuqi të tillë - edukimin mbetur mentor me përvojë. Prandaj, duke u përgjigjur në pyetjen e parë, thonë se pa trajnimin e nevojshëm në Ministrinë e situatave emergjente për të marrë thjesht e pamundur.

Por, ku do të gjeni një njeri të aftë për të mësuar aftësitë e nevojshme? E pra, çdo gjë është mjaft e thjeshtë - ju duhet të merrni edukim të specializuar. Aftësia e tij për të dhënë MM Akademinë ose ndonjë institucion tjetër të ngjashme. Për fat të mirë, në vendin tonë ka shtatë institucione të mëdha të përfshira në përgatitjen e luftëtarëve MM. Në këtë rast, ata do të mirëpresin në radhët, dy burrat dhe gratë e saj. Gjëja kryesore që ankuesit ishin gati për teste të rënda dhe me sukses kaloi provimet e hyrjes.

institucionet më të mira arsimore në vend

Nëse jeni të pyesin se si të regjistrohen në MM, atëherë ju duhet të dini ku ekipet e shpëtimit të trajnuar. Pra, le të japin një listë të vogël të shkollave që janë në gjendje të japin një person aftësitë precedent MM-nick.

EMERCOM Academy
Pra, ky është vendi ku ekipet e shpëtimit më të mirë të trajnuar të vendit tonë:

 1. Akademia e Mbrojtjes Civile EMERCOM të Rusisë. Kjo është larg nga një nga institucionet më prestigjioze arsimore. Ajo është në muret e saj, studentët marrin njohuritë më të fundit dhe të rëndësishme për të mbrojtur njerëzit.
 2. Akademia e Shërbimit Shtetëror zjarrin e EMERCOM të Rusisë. Pavarësisht nga fakti se ky institucion qëndron në një hap më të ulët se sa paraardhësi i tij, të diplomuarit e tij ende mund të llogarisin në shpëtim avancuar hapësirë.
 3. State Fire Institute Shërbimit në Ivanovo. Një zgjedhje e mirë për ata që dyshojnë se kjo do të jetë një përzgjedhje të vështirë për akademinë. Kjo është ajo ku ju mund të merrni edhe arsimin e lartë dhe të mesëm.
 4. Instituti i Shërbimit Shtetëror Zjarri në Shën Petersburg. Jo të gjithë mund të përballojë për të marrë një arsim në kryeqytetin rus. Prandaj, nuk është një alternativë e madhe për ta, e cila nuk është inferiore ndaj universiteteve të Moskës.
 5. Fire-teknike shkolla Voronezh MM. Ndoshta kjo është një nga institucionet më të mira arsimore që ofrojnë arsimin e mesëm.
 6. Moska Fire College. Më i ri dhe ende i vetmi plotë Ministria e situatave emergjente College në Rusi.

shpëtuesit emergjente

Specializimet MM-nick

Në këtë moment, puna MM-nick përfshin shumë e fokusuar ngushtë specializim. Përveç punëtorëve të shpëtimit dhe zjarrfikësve, nevojat e shërbimeve të mjekësore profesionistë, inxhinierë, minatorë, psikologë dhe juristë.

Prandaj, kushdo që dëshiron të bashkohet me radhët e luftëtarëve të MM duhet të vendosë se çfarë roli do të luajë në të ardhmen. Dhe vetëm atëherë zgjidhni specializim të ngushtë, për të cilën ai do të trajnohen në Universitetin MM.

Si për të hyrë në Ministrinë e situatave emergjente (të shkollës së mesme) dhe çfarë testet duhet të marrë pranimin?

Si në çdo institucion tjetër arsimor për pranim në shkollën e mesme MM duhet të kalojnë provimet. Lëndët e detyrueshme janë të gjuhës ruse, matematikë dhe fizikë. Përveç kësaj, lista e provimeve pranuese mund të ndryshojnë në varësi të karakteristikave të institucioneve arsimore, si dhe dishepulli zgjedhur të specializimit.

Për shembull, inxhinier sigurinë nga zjarri do të duhet për të përfunduar detyra të shkruara në gjuhën ruse, matematikës dhe fizikës. Por MM-nicks me një paragjykim ligjor duhet të shkruajnë një ese, si dhe të demonstrojnë njohuritë e tyre në shkencë sociale dhe historinë e Rusisë.

Përveç kësaj, zyrtarët e shpëtimit - një njeri me përgatitje të shkëlqyer fizike. Prandaj, përveç provimit konvencionale, aplikantët do të duhet të marrë më shumë dhe pushtet specifikimet. Në këtë rast, ky rregull vlen për të dy burrat dhe gratë, pavarësisht nga drejtimi i zgjedhur në mënyrë specifike.

punojnë në MM

Si për të marrë të Ministrisë Emergjencave, duke anashkaluar edukimit special?

Pak e dinë se universiteti ose Ministria akademi e situatave emergjente - nuk është e vetmja mënyrë për të marrë shërbimin në këtë departament. Dhe për të qenë të saktë, është e mundur të injorojë arsimin special, duke marrë shkallën e tij të ligjit ose një mjek.

Pra, shpesh të diplomuarit e shkollave të ligjit të marrë në pozitën e zyrtarit të shërbimit civil. Unë do të thotë, janë bërë një ekspert në punën me referenca e viktimave apo stafit administrativ të Departamentit. Ju gjithashtu mund të provoni fatin tuaj dhe të përpiqen për të marrë një vend në eksperti kryesor të departamentit ligjor. Megjithatë, nuk është një disavantazh i madh - nuk ka asnjë garanci që ju do të merrni në MM, edhe pas përfundimit të suksesshëm të Institutit të Ligjit. Pas të gjitha, sot në shumë institucione arsimore zjarrit-teknik të ketë departamentin e tyre të jurisprudencës.

Puna e MM-pseudonimi pazgjidhshmërisht i lidhur me viktima njerëzore. Prandaj, në radhët e shpëtimtarëve nuk janë gjithmonë ata që kanë një sfond mjekësore. Prandaj, ata që u diplomua nga shkolla mjekësore ose në shkollë lehtë mund të aplikojnë për një post në Ministrinë e situatave emergjente. Pengesë kryesore është kohëzgjatja e trajnimit, dhe për këtë arsye ky opsion është i përshtatshëm vetëm për ata që kanë vendosur më në fund për të lidhur fatin e tyre me praktikën e doktoraturës.

Ekipet e shpëtimit

kontroll paraprak i shpëtimtarëve

Të gjithë punonjësit e Ministrisë së situatave emergjente - është e fortë në trupin dhe shpirtin njerëzve. Përndryshe, ata nuk mund të duhet të kryejnë detyrat e tyre. Prandaj, para se të bëni një kandidat të ri në radhët e Ministrisë së situatave emergjente të luftëtarëve, ai kontrollohet me kujdes për të dy treguesve.

 • Gjendja fizike. Fillimisht, të gjithë që dëshirojnë të bëhen ekipet e shpëtimit janë subjekt i shqyrtimit rigoroz mjekësore. Ajo do të tregojë nëse një person do të jetë në gjendje të përballoj ato aktivitete fizike që presin atë në të ardhmen. Përveç kësaj, në qoftë se një person ka probleme serioze shëndetësore, ai mohoi në një përpjekje për të bërë Ministria e situatave emergjente, pseudonim.
 • rezistenca psikologjike. Shëndeti thjeshtë e mirë nuk është e mjaftueshme për pranimin në Ministrinë e situatave emergjente. luftëtar të ardhmen duhet të durojnë presionin emocional dhe stresin, në mënyrë që të mos le ekipin e tij në të ardhmen. Kontrolloni rezistencën psikologjike të kandidatëve nëpërmjet intervistave dhe një numër të testeve specifike.

Prandaj, para se të aplikoni për Departamentin e Personelit të kontrolloni gjendjen tuaj fizike dhe emocionale. Kështu, ju do të keni kohë për të punuar mbi ta dhe të ndrequr problemet aktuale, nëse është e mundur.

Kërkesa të veçanta për punësim në Ministrinë ruse e situatave emergjente

Çfarë tjetër ju duhet të dini se si të procedohet në MM? Para së gjithash, ajo duhet të mbahet mend në lidhje me kriteret që udhëheqin departamentet e personelit. Edhe pse ata janë të pakta, ata janë të rregulluara në mënyrë rigoroze nga legjislacioni rus. Prandaj, të gjithë kandidatët për postin e shpëtimtari duhet të:

 1. Jetë i moshës madhore, por mosha e tyre nuk duhet të kalojë 40 vjet. (Përjashtimet janë persona të cilët dëshirojnë të regjistrohen në kolegj apo universitet. Në këtë rast, pragu është reduktuar në 17 vjet).
 2. Kanë përgatitje të shkëlqyer fizike dhe psikologjike.
 3. Të jenë shtetas të Federatës Ruse.

MM Menaxher

Punojnë në MM për vajzat dhe gratë

Për arsye të dukshme, gratë nuk marrin në një ekip të reagimit emergjent. Megjithatë, roli i gjysmës së bukur të njerëzimit është e vështirë të mbivlerësohet, sepse ajo është mbi to shpesh është koordinimi i të gjitha operacionet e shpëtimit. Në lidhje me këtë, le të shohim në punë të tjera të cilat janë më shumë gjasa për të marrë gratë.

 • Menaxher MM - sytë dhe veshët të gjithë brigadës shpëtimit. Ishte ai që i pari i përgjigjet një telefonate ankth dhe merr vendimet kryesore me të cilat lë në fuqi një ekip të luftëtarëve MM.
 • Psikologu - një përfaqësues i rëndësishëm i shpëtimtarëve. Specialisti është shoqëruar gjithmonë me ekipin e tij dhe, nëse është e nevojshme, ndihmon viktimat për të lëvizur larg nga shoku rezulton emocionale.
 • Gjithashtu, gratë me pa dyshim marrë fushën e mjekësisë, si në këtë rast, më të rëndësishme janë aftësitë ekzistuese në vend se komponenti fizik.

Përveç të gjitha më lart, vajzat mund të llogarisin në një vend të oficerëve civilë të shërbimit, teknikë, pedagog mjekësore apo fotograf.

Ju mund të bëni Në MM pas klasës 9 - çështjet e përgjithshme

Ekipet e shpëtimit - që është gjerësisht të referuara si Punonjësit e emergjencës. Ky aktivitet është një nga më të vështirë dhe e rrezikshme. Ajo kërkon trajnimin e stafit dhe durimin të shkëlqyer fizike, reagim të menjëhershëm, aftësinë për të marrë vendime me shpejtësi. Duke pasur parasysh këtë, shpëtuesit janë trajnimi serioze dhe përzgjedhjes.

Vijnë për të studiuar në universitet në mënyrë që të bëhet një punonjës i shërbimit, është e mundur pas përfundimit të klasës së 11-të. Ata që duan të fillojnë të mësojnë bazat e profesionit para, pas klasës së 9 të kenë mundësi të regjistrohen në institucione të specializuara.

E sotme në Rusi vetëm tri:

 • Zjarri dhe Shpëtimit College (Moscow);
 • Zjarri dhe Shpëtimit College (Saint-Petersburg);
 • Cadet Corps në Ministrinë Akademisë së situatave emergjente Mbrojtjes Civile.

Të gjitha këto institucione janë në numrin e të diplomuarve që kanë mbaruar klasën e 9-të, është e qartë se konkurrenca për të marrë shumë të mëdha.

Sigurisht, për të marrë arsim në "Diver", "Fire", "Mbrojtja në situata emergjente" mund të jetë dhe në kolegje të tjera që veprojnë në rajonet e Rusisë, por ata nuk janë të specializuar. Me këtë në mendje, përgatitja dhe hyrja provimeve të duhet të merret me shumë kujdes.

Të diplomuarit të cilët kanë diplomuar nga kolegjet e listuara, mund të jenë të punësuar në njësitë e MM dhe strukturave për parandalimin e zjarreve dhe aksidenteve të ndryshme. Përveç kësaj, ata mund të marrin pjesë në ngjarjet në pasojat e emergjencave. shërbimit të diplomuarit kolegj ushtarake mund të kalojë shërbimin ushtarak në departamente të ndryshme të Ministrisë së situatave emergjente.

Karakteristikat e trajnimit dhe specializimit

Të gjitha kolegjet e mësipërme Moe të ketë material të mirë dhe baza teknike, palestra dhe terreneve sportive. Këto institucione janë krijuar kushte të favorshme për marrjen e njohurive dhe aftësive të thella në specialiteti zgjedhur.

Aplikantët mund të zgjidhni nga fushat e mëposhtme të studimit:

 • sigurinë nga zjarri;
 • mbrojtja në situatat e emergjencës;
 • mirëmbajtja dhe riparimi i transportit me motor;
 • zjarri;
 • zhytës.

Trajnimi mund të kryhet si në buxhet dhe në kontratën bazë (të paguar). Studentët në një buxhet mund të merrni grante publike apo sociale. Kohëzgjatja e Ministrisë së situatave emergjente për të diplomuarit kolegj e 9 klasa duke filluar nga dy vjet për gjashtë muaj deri në tre vjet e dhjetë muaj.

Në kolegjet MM mund të jepet mundësia për të qëndruar studentët jo rezident: në shkollat ​​e parashikuara dhoma gjumi, banjo dhe dhomen e ndjenjes. Kushtet e jetesës duhet të specifikohet në Administratën College.

Pas trajnimit MOE diplomuarit kolegj të kenë mundësinë për të vazhduar arsimimin e tyre në institucionet e specializuara të arsimit të lartë ose të fillojnë të punojnë në bazë të specialiteteve të marra.

Sipas një punë të veçantë përfshin një numër problemesh të vështira dhe interesante, nxitjen e rritjes personale dhe profesionale të një personi.

Në këtë rast, e rëndësishme është fakti se mbështetja materiale e punonjësve të strukturave të MM përmirësuar ndjeshëm në vitet e fundit.

Ajo që është e nevojshme për pranimin

Për t'u regjistruar në të Emergjencave situata kolegj pas 9 klasa, ju keni nevojë për të mbledhur dokumente të caktuara.

Kjo paketë përfshin:

 • një deklaratë e pranimit në universitet;
 • një kopje të dokumentit të identifikimit (certifikatë lindjeje ose pasaportës);
 • kopje e diplomës të shkollës së mesme;
 • Gjashtë fotografi me ngjyra 3x4;
 • informacioni mjekësor në formën e përshkruar.

Nëse diplomuar shkon në Ministrinë e masave emergjente Kolegjit për pritjen e synuar, ajo duhet të sigurojë, së bashku me dokumentet e renditura drejtimin e ndërmarrjes. Përveç kësaj, në qoftë se ka ndonjë përfitim diplomuar duhet të sigurojë kopjet e dokumenteve relevante mbështetëse.

Aplikoni për pranim në Kolegjin e situatave emergjente janë të dy djemtë dhe vajzat në mënyrë të barabartë.

Marrja e dokumenteve të kryhet në forma të ndryshme me trajtimin personal, duke përdorur shërbimet elektronike ose shërbime postare.

Lista e testeve dhe standardeve

Të gjithë aplikantët për pranim në Kolegjin e situatave emergjente duhet të kalojë dy teste: një teste me shkrim psikologjike dhe provimet fizike (transferim të drejtuar, të drejtuar një kilometër, pull-ups, kërcim të gjatë nga vendet e tyre).

Kontrollimi formën fizike është mbajtur për shkak të faktit se Vazhdimin diplomuarit advantageously të lidhet me një peshë të rëndë fizike. Për djem dhe vajza rregulloret mund të ndryshojnë pak. Lënë secilin prej standardeve nënkupton një pikë të caktuar akuzuar, shuma totale e të cilave do të tregojnë përshtatshmërinë ose papërshtatshmëria e aplikantëve.

Zgjedhja e mëvonshme është bazuar në rezultatet e ZBGJ. Kështu, zgjedhja zhvillohet në numrin e pikëve të fituara nga të diplomuarit e klasës së 9-të në lëndët që janë profilizuar në përputhje me specializim zgjedhur (biologji, fizikë, kimi, matematikë, etj).

Disa kolegje mund të kryejë teste të tjera hyrëse. Për shembull, aplikuesit e Shën Petersburg Kolegjit të kalojnë një test të shtesë me shkrim në matematikë.

INSTITUCIONET ARSIMORE Ministria për situata të jashtëzakonshme

Ecni në MM!

Dekreti Presidencial № 313 "Për riorganizimin e themelimit arsimor" 19 gusht 2016 të tre institucionet e përfshira në arsim, trajnim dhe rikualifikim të specialistëve të situatave emergjente, u riorganizua në Universitetin e Mbrojtjes Civile situatave emergjente të Republikës së Bjellorusisë me degë në Gomel dhe Borisov.

- Nëse një person i ri do të marrë arsimin e një cilësi të lartë, dhe më pas një punë të qëndrueshme, zgjedhja juaj - Universiteti i Ministrisë së situatave emergjente të mbrojtjes civile të Republikës së Bjellorusisë, - thotë Zëvendës Shef i Alexander ROCHS Cat. - Universiteti ofron ushqime, uniforma, të kujdeset për strehim. Bursa është rreth 200 rubla në muaj. Praktika zhvillohet në departamentin rajonal për situatat emergjente në komunitet. Të gjitha kushtet për sport, krijimtarinë, veprimtarinë shkencore. Pas diplomimit dha titullin e togerit të shërbimit të brendshëm. Kohëzgjatja e trajnimit - 4 vjet. Garantuar punën e parë.

Koha më e mirë për aplikim - dhjetor-janar. Atëherë ne mund të përgatisë çdo gjë të nevojshme për një faturë të suksesshëm. Ju mund të telefononi një numër celular 8033-692-32-57 (Alexander CAT).

Gjithashtu, pas përfundimit të 6 klasave është pranimi i mundur në një shkollë të mesme të specializuar në Ministrinë e situatave emergjente të universitetit të mbrojtjes civile të Republikës së Bjellorusisë. Kandidatët për pranim në shkollë të mesme mund të jenë jetimë, fëmijët e lënë pa kujdes prindëror, fëmijët nga familje të zakonshme. Është e rëndësishme për të kompletuar 6 vjet të shkollimit. Në fëmijët e shkollave të marrin një arsim të mesëm të përgjithshëm me një nivel të lartë të njohurive të subjekteve të caktuara të përgjithshme. Me fjalë të tjera, ku profili është trajnimi për pranim në universitetin tonë. Afati i studimit në Liceun e 5 vjet.

Nga rruga, jashtë konkurrencës, në varësi të shenjave në testin pranues të paktën 4 pikë kredituar për jetimët dhe fëmijët e mbetur pa përkujdesje prindërore, si dhe kandidatët nga familjet e mëdha dhe me një prind, të cilët janë subjekt i normave të Dekretin e Presidentit të Republikës së Bjellorusisë së 14.09.2009 numrit 458 "Për ndihmën sociale të shtetit." Ndër dokumentet e nevojshme për pranimin, aplikim, certifikatën e lindjes ose dokument tjetër identiteti, certifikatë e arsimit të përgjithshëm bazë, certifikatë mjekësore, dëshmi e të drejtës së një personi në përfitime.

Për më shumë informacion mbi pranimin mund të merret nga departamenti rajonal për situata emergjente. Pra, në qoftë se ju zgjidhni si moton e saj "profesionalizmit. Kurajo. Nderi ", në qoftë se ju nuk janë indiferentë ndaj nevojës njerëzore, në qoftë se ju dëshironi që të ketë një punë të qëndrueshme dhe pagën - bëhen shpëtimtarët.

Guo "Universiteti i Mbrojtjes Civile të Ministrisë së situatave emergjente të Republikës së Bjellorusisë"

Të dashur miq! Në këtë moment shumë nga ju ka një pyetje: ku për të studiuar, çfarë profesioni për të zgjedhur e cila zonë për të bërë një karrierë? Kjo është një pyetje e rëndësishme, jeta-përcaktuar. Çdo vit mijëra studentë duke u përpjekur të kuptoj se cili universitet është më e mira. Zgjedhja ata shpesh kanë të bëjnë në bazë të thashethemeve, tregimet e miqtë apo të afërmit. Ne jemi të gatshëm për t'ju ndihmuar, dhe të na tregoni rreth vetes!

Specialiteti ynë:

- "Menaxhimi i emergjencave" kualifikim "Engineer e menaxhimit të emergjencave" (me kohë të plotë (ditë) formë e arsimit (gara është mbajtur në mesin e të rinjve) dhe formën me kohë të pjesshme e arsimit);

- "Zjarri dhe Siguria Industrial" me kualifikim "Engineer e zjarrit dhe Sigurisë" (me kohë të plotë (ditë) formë të arsimit (Konkursi i veçantë është mbajtur në mes të djemve dhe vajzave) dhe arsimin ekstramural) e.

provime pranues në formën e testimit të centralizuar: gjuha Belarusian ose Russian (optional), si dhe në dy subjekte të testeve të profilit: matematikë dhe fizikë.

Kushtet e edukimit:

- Me kohë të plotë (ditë) - 4 vjet;

- Korrespondenca - 5 vjet.

Avantazhet e studiuar në universitet:

për të studiuar në një universitet në-kohë të plotë (ditë) formën e arsimit:

- cilësia e shërbimeve arsimore është konfirmuar nga certifikata e brendshme dhe të jashtme të konformitetit (STB ISO 9001 dhe DIN EN ISO 9001);

- materiale dhe pajisje teknike të universitetit është një nga më të mirë në vend;

- duke siguruar vende për strehim, furnizim ushqimi, sigurimi i uniformave;

- pagesa e shtesave të parave (për studentët nga buxheti);

- trajnimi praktik ngarje të marrë një kategori patentë "B";

- Merre popullore të veçantë dhe në kërkesën në tregun e punës;

- sigurimit kombëtar dhe të kujdesit shëndetësor;

- transportit të lirë në vendin e pushime në territorin e republikës 1 vit (për studentët nga buxheti).

Universiteti ka krijuar të gjitha kushtet për vetë-realizimin studenti, mundësi për të kryer kërkime nën drejtimin e një mësuesi, stërvitje (klubet 11 sportive që veprojnë në universitet), pjesëmarrja në ekipet krijuese (WHC, Ensemble vokale dhe instrumentale, grupet valle).

Të diplomuarit, i cili studioi në kurriz të buxhetit është caktuar për të rangut të parë të veçantë të "toger i shërbimit të brendshëm", punësimi garantuar dhe siguruar punën e tyre të parë.

A nuk e privojnë veten kursantstva - një kohë e madhe kur ju jeni i ri, energjik, kreativ.

Ne shpresojmë se duke vizituar faqen tonë //ucp.by ( «hyrje e" seksion), ju do të gjeni informata interesante ju.

Për të marrë pjesë në konkurs për pranim ju duhet të kontaktoni Departamentin e Qarkut Klimovichi e situatave emergjente, të cilat ofrojnë informacion të plotë në lidhje me rregullat e pranimit në universitet.

Phone +375336923257 (MTS)

Algorithm e hyrje

Me kohë të plotë (ditë) formë e arsimit

Ju duhet:

1. Aplikoni deri në shkurt 1 të vitit të pranimit , një deklaratë në kit trup (UMCHS rajonale ose Minsk qytetit ose departamentit rajonale për situata emergjente në komunitet) ( e rekomanduar për të aplikuar sa më shpejt dhjetor 2016 !!! ).

2. Shko përzgjedhje profesionale (dy faza) në organet përbërëse:

2.1. Përzgjedhja para-profesionale të kandidatëve, e cila është mbajtur deri në maj 19 pranimin dhe përfshin:

- drejtimi i një ekzaminimi mjekësor të kandidatëve për ushtarake dhe komisioneve mjekësore të organeve të Punëve të Brendshme;

- studimi i cilësive morale dhe profesionale të kandidatëve;

- kryerjen e auditimeve të veçantë të kandidatëve.

2.2. Zgjedhja profesionale përfundimtare e kandidatëve, që përfshin përcaktimin e nivelit të palestër fizike të kandidatëve, mbajtur nga 20 deri 31 maj pranimit organeve komisionet përbërëse.

Lista e ushtrimeve për të përcaktuar nivelin e palestër fizike, kushtet dhe standardet e performancës janë paraqitur në //ucp.by faqen e Universitetit në "Aplikuesi".

3. Regjistri për testim të centralizuar (më tej - CT).

4. Merrni pjesë në CT në lëndët: (ose Belarusian) gjuhën ruse, matematikë dhe fizikë.

5. Sigurimi komitetin pritjen e Universitetit (Minsk) dokumentet origjinale mbi arsimin dhe Shtojcat me të, certifikata DH mbajtura në Republikën e Bjellorusisë, dhe dokumentet që vërtetojnë të drejtën e aplikantit për një procedurë të veçantë për pranim në arsimin e lartë. dokument identifikimi (pasaportë), i paraqitur nga aplikanti personalisht .

6. Prisni për pranim në fushën e përcaktuar nga marrja shifrat e kontrollit, me kohë të plotë (ditë) Forma e arsimit.

7. Aplikantët të cilët kanë kaluar testet hyrje, por nuk ka kaluar konkursin për kohë të plotë (ditor) formë të edukimit në universitet në kurriz të buxhetit, mund të marrin pjesë në konkursin për orar të plotë (gjatë ditës) ose forma korrespondencën e arsimit në kushtet e pagesës.

formë Korrespondenca e arsimit (trajnim kryhet në bazë të degës Gomel të Universitetit)

Ju duhet:

1. Regjistrohu për DH.

2. Të marrë pjesë në GK-në lëndët: Russian (ose Belarusian) gjuhën, matematikë dhe fizikë.

3. Sigurimi komitetin pritjen e Universitetit (Minsk) dokumentet e mëposhtme:

- një deklaratë të kreut të emrit të universitetit, në formën e parashikuar;

- dokumenti origjinal i arsimit dhe anekset e saj;

- certifikata origjinale DH mbajtura në Republikën e Bjellorusisë;

- Dokumentet që vërtetojnë të drejtën e kërkuesit për një procedurë të veçantë për pranim në arsimin e lartë;

- një certifikatë mjekësore në formën e përcaktuar nga Ministria e Shëndetësisë;

- 4 fotografitë matëse 3 cm 4 cm.

- dokument identiteti (pasaportë), i paraqitur nga aplikanti personalisht.

- fragment (kopje) e librit të punës, dhe (ose) një kopje të një kontrate civile, dhe (ose) një kopje të certifikatës së regjistrimit të gjendjes së sipërmarrës individual.

4. Prisni për pranim në një vend të caktuar nga figura e kontrollit pranim.

Mirë se vini në Universitetin e Mbrojtjes Civile të Ministrisë së situatave emergjente të Republikës së Bjellorusisë!

Si për të hyrë në Ministrinë e situatave emergjente pas klasës 9 cilat provime ju duhet të kalojnë?

MM - kjo është Ministria e situatave emergjente. Kur ju merrni këtu nuk kalojnë provimet në shërbim, por duhet obrazovanit lartë, rekomandime, udhëzime, dhe më shumë.

Më shumë gjasa, ju do të thotë universitete MM, por nuk shkruaj në atë që profilin jemi duke shkuar për të mësuar (ose ndoshta thjesht nuk e di se universitetet MM multidisiplinare). Për shembull, në Shën Petersburg institucioneve arsimore EMERCOM janë:

1. Shën Petersburg University of Fire Shërbimit Shtetëror (FMS) i Federatës Ministrisë së Mbrojtjes Civile, Emergjencat dhe eliminimin e pasojave të fatkeqësive natyrore ruse.

Këtu pranohen vetëm në bazë të arsimit të mesëm. 3. Fakulteti i Universitetit dhe një grup të veçantë. Provimet pranuese janë në gjuhën ruse, historinë, studimet shoqërore, matematikë, fizikë, përgatitje fizike (3 subjekte në varësi të specialitetit). http: //uchebnyezavedenia.*ru/spb-universitet-gosudarstvennoy-protivopozharnoy-sluzhby-mchs-rossii.html (në lidhje me * Remove).

2. Akademia e Shtetit Fire Shërbimit të EMERCOM të Rusisë. Ka specialistë të trajnuar me arsim të lartë dhe pasuniversitar profesionale dhe kryen veprimtari kërkimore në fushën e zjarrit dhe të sigurisë gjithëpërfshirëse, mbrojtjen nga kërcënimet e fatkeqësive natyrore dhe fatkeqësive të bëra nga njeriu. provimet e hyrjes: gjuhën ruse, matematikë, fizikë. http: //uchebnyezavedenia.*ru/ibp-mos-akademiya-gosudarstvennoy-protivopozharnoy-sluzhby-mchs-rossii.html (në lidhje me * Remove).

3. Zjarri dhe Shpëtimit College "Qendra e Shën Petersburg e trajnimit të shpëtimtarëve". Është e mundur për të arritur dhe pas klasës së 9-të, dhe pas klasës së 11-të, si dhe në bazë të arsimit fillestar profesional (jo profilin). Provimet dhe konkurrenca, shih artikullin në hyperlink. http: //uchebnyezavedenia.*ru/psk-pozharno-spasatelniy-kolledzh-spb-tsentr-podgotovki-spasateley.html (në lidhje me * Remove).

Për institucionet arsimore MM gjithashtu përfshijnë:

4. Akademia e Mbrojtjes Civile EMERCOM e Rusisë (Khimki, Rajoni i Moskës);

5. Voronezh Instituti i Ministrisë ruse për Emergjencave situata http: // vigps. * RF / abiturient.html (në lidhje me * Remove);

6. Instituti Ivanovsky i Shërbimit zjarrit të EMERCOM të Rusisë.

Fakti dikush të marrë në institucionet arsimore EMERCOM (konkurrencën, jashtë konkurimit), vizitoni http faqen e internetit: //uchebnyezavedenia.*ru/uchebnye-zavedeniya-mchs-rossii-postyplenie-v-vuz.html (në lidhje me * Remove) dhe KETU. Artikulli mbi linkun e fundit duke pasur parasysh standardet e palestër fizike.

Artikuj për pranim në MPB për specialitete të ndryshme:

"Zbatimi i ligjit".

Provimet CSE:

Gjuha ruse

Studimet Sociale,

histori.

Provimet e brendshme do të përbëhet nga një provë e rregullave sociale dhe sportive.

"Radio". Provimet CSE:

matematikë,

fizika,

gjuha ruse.

Ekzaminimet e brendshme përfshijnë vetëm specifikimet sportive.

"Psikologji". Provimet CSE:

matematikë,

biologji,

gjuha ruse.

Provimet e brendshme përfshijnë specifikat sportive dhe testimin në biologji.

MUND shkoj në MM 9 pas klasës? - PYETJE DHE PËRGJIGJE ...

16:09 A 16:09 A 16:09 A 16:09 16:09 Pyetje Përgjigje 16:09 16:09 A 16:09 Një përgjigje

16:08 Kremlini kthen një farsë referendumit pension
Maxim Samara
16:08 autoshkollave kundërshtuar reformat e makinës provimet
IKV
16:08 Kaliningradians gjetur mësuese braktisur për të kryer në stacionin e autobusëve e macet dhe qentë
Fedor
16:07 Peskov tha se Putin do të bëjë një deklaratë mbi reformën e pensioneve
Tatiana
16:07 Pensionisti në gjyq për përpjekjen për të organizuar një takim me fqinjët mediave
Svetlana
16:07 OOO "BALMIKO TORG"
Tatiana
16:07 Do të ju pëlqen për të kthyer në BRSS ??
Vyacheslav
16:07 Në Kaliningrad dënojnë gjyshja i cili sulmoi një ndihmës me një sëpatë
Anatoly
16:07 Matviyenko: Është e nevojshme për të zvogëluar dallimin në paga midis burrave dhe grave
Margarita K.
16:06 Patriarku Kirill: Moscow nevojë për më shumë tempuj
Elena
16:03 Në Rusi do të prezantojë kërkesat e reja për hapjen e një dyqan apo kafe në një shtëpi banimi
Elena
16:02 Ministria e Bujqësisë shpjegon se pse më të shtrenjtë mishit
Leonid
16:02 "Një njeri i përmban katër pensionistëve
Catherine
16:02 Deputetët propozuar për të rritur përfitimet e papunësisë për të moshuarit
Said.
16:00 MP propozuar për të shfuqizuar vjetërsisë për nënat me shumë fëmijë, kur llogaritjen e pensioneve
Oksana
16:00 Sa është falimentimi i një individi
Epikhina Yevgenia
15:59 Rusët kanë më shumë besim në kartën e kreditit
Alex
15:59 Të gjitha marrëveshjet e kredisë do të mblidhen në një të vetme Regjistrohu
Editor Media "avokatit"
15:59 Patriarku Kirill: njerëzimi është zhytur në mëkat dhe po i afrohet fundi i botës
Elena
15:59 Buzova paditur restorante e Shën Petersburg, të cilat transmetojnë këngët e saj
Gost_4216410
15:55 Vullneti apo vepër e dhuratë - kjo është më e mirë dhe më e lirë për familjet?
Tatiana Glebova
15:54 Vetëm gratë ruse duan për të ndaluar IVF
Tatiana
15:53 Është e njohur se operatorët celularë do të anulojë roaming në Rusi
Lyudmila
15:52 ROC kërkoi të riemërtoni rrugët emëruar në nder të bolshevik
Elena
15:51 Një përmirësim i reformës së pensioneve në Rusi do Grupi i ekspertëve
Mariya
15:50 Kaliningrad ajo shëtitur nëpër rrugë lakuriq (video)
Margarita Arvievna
15:50 Cila shkollë është më e mirë - një amerikan apo rus?
Brennik TV
15:47 Policia e ankesave mosveprimin
Indira
15:46 Rusia do të kërkojë për të rritur pensionet në 70% të pagës
Elena
15:46 Për shpërbërjen e partisë "Rusia e Bashkuar", për Vladimir Putin dhe Dimitri Medvedev japë dorëheqjen!
vladimir
15:45 Moska ka ofruar për të inkurajuar shoferët që nuk shkelin rregullat e trafikut
Fedor
15:45 Kaliningrad dënojnë gjyshja i cili sulmoi një ndihmës me një sëpatë
nian
15:44 Një grua vodhi 70 mijë. Rub. një fallxhore i cili parashikoi fitimin e saj
Elena
15:43 Onishchenko: Bachelors në një jetëgjatësi të shkurtuar jetën e përditshme nga 9.7 vjet
Dashuria
15:43 Për shishe pije kombëtare nga Peru shtetas rus u dënua me 11 vjet
Edward
15:42 Putin Rusët shpjegojë kuptimin e reformës së pensioneve
Eugene
15:42 Qytetarët falimentimit në vitin 2018 - një mënyrë popullore për të shkruar borxhet e
Rashid
15:41 Përgjegjësia penale për luftëtarët sekt
Elena
15:41 punonjës i Komitetit Hetues RF mbrojti ambulancë brigadës nga bullies në spital.
dashuri
15:40 10 mitet për falimentimin.
Rasheed

199,132 anëtarë

Ajo do të jetë interesante:   Si te Letër-muri vinyl ngjitës në një bazë të letër

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *