SI për të kaluar në Windows 10 SSD

Author: | 2018/08/25

SSD-drives janë duke u bërë gjithnjë e më popullore. Kjo është për shkak të rritjes së besueshmërisë, reduktimin e tyre të kostos dhe përmirësimin e karakteristikave që ata posedojnë. Prandaj, ajo është e përshtatshme të përkryer për instalimin e sistemit operativ. Por jo për të reinstall atë përsëri, ju mund të lëvizin Windows 10 nga HDD në SSD, duke e mbajtur të gjitha të dhënat.

Pse migrojnë?

Në qoftë se ju vendosni të përdorni SSD si një disk për ruajtjen e të dhënave (fotografi, video ose audio), kjo është një pikë e dyshimtë, për shkak se këto pajisje kanë një kufi të kufizuar rishkruaj. përdorimi aktiv shumë shpejt të sjellë atë jashtë, në kontrast me HDD, e cila mund të shërbejë më për mbi 10 vjet dhe është ende në gjendje të shkëlqyer. Por ai ka një ndërfaqe lidhje SATA II, një sasi e vogël e tampon dhe një kohë të ulët përgjigje. Prandaj, u vendos për të blerë një makinë të ngurta shtetëror për transferimin e tij në Windows 10.

Për të instaluar OS SSD-drives janë të mëdha, sepse ata kanë përparësitë e mëposhtme:

 • read shpejtësi të lartë / shkruani;
 • Operacioni i qetë;
 • brez të ulët të ngrohjes.

Përveç Windows-it - një "fotografi statike", të cilat nuk kërkojnë të përhershme prishësh dhe vetëm për lexim. Prandaj, nëse keni të instaluar OS në SSD, ajo do të përshpejtojë punën e saj në kohë dhe në të njëjtën kohë burimi i pajisjes do të përdoren shumë ngadalë.

Një arsye tjetër për të cilën kam vendosur për të instaluar në PC SSD - të përfshirë në programin e brendshëm.

Windows Insider

Microsoft është lëshimi i një ndërtuar të ri për Unaza Fast rreth një herë në javë. Për të instaluar atë në HDD e vjetër kishte rreth 1-1.5 orë. Në qoftë se ne shtoni Windows filluar-up kohë - rreth 1,5-2 minuta, bëhet e qartë se zgjidhja për një kohë të gjatë sugjeron vetë.

Përzgjedhja SSD

Detajet se si për të zgjedhur SSD-drive në kompjuterin tuaj është përshkruar në artikullin "Zgjedhja me makinë SSD për kompjuterin tuaj." Në rastin tim, prioritetet ishin tre opsione:

 • numri i cikleve të shkruani para se të dështimit;
 • lloji i kujtesës;
 • prodhues.

Për sa i përket vëllimit, në qoftë se ju do të përdorin SSD vetëm për të instaluar Windows 10, zgjidhni modelin e 120 GB ose më shumë.

Lidh dhe Konfigurimi

Procesi i transferimit është ilustruar në shembullin SSD Kingston HyperX Savage 120GB.

Kingston HyperX Savage 120GB

 1. → Fik kompjuterin, shkëputeni nga rrjeti elektrik duke tërhequr nga plug → shtypni dhe mbani butonin për ta kthyer në sistem për 4 sekonda (kjo është de-aktivizoj plotësisht pajisjen).
 2. Hapur rast dhe instaloni SSD. Në ndërtesat e reja ka compartments për SSD përshtatshëm në formë faktor prej 2.5 inç. Në modelet e vjetra nuk e bëjnë, kështu që ju mund të përdorni një përshtatës të veçantë kornizë.
  Adapter Frame
 3. Kthejeni në kompjuter → hyrë në BIOS → vendosur modalitetin e SSD-makinë → së AHCI, ruani ndryshimet dhe të fillojnë të Windows 10.
  Mundësimi mënyrën AHCI
  Djathtas-klikoni mbi Start Menu → Disk Menaxhimit.
 4. utility Disk Management

  Krijo ndarje
  Djathtas-klikoni mbi SSD → Simple Volume Re → Next.
 5. Krijo ndarje
  Vendosur madhësinë maksimale të një vëllim të thjeshtë → Next.
 6. Krijo ndarje
  Zgjidhni një letër vëllime → Next.
 7. Krijo ndarje
 8. Vendoseni çelësin për të zgjedhur "format këtë volum vijon» → Lini gjitha defaults → Next → Finish.
  Krijo ndarje

Pas kësaj, Explorer do të shfaq letër të re me makinë nën që keni vendosur në konfigurimet.

Migrating Windows 10

Për të lëvizur Windows 10 në SSD është përdorur, Acronis True Image, e cila ka një gamë të gjerë të funksioneve. Zgjedhja ra mbi të për shkak të faktit se i kompletuar me çelës SSD parashikuar për aktivizimin e lirë. Në këtë rast, programi tarifë bazë, kështu që nuk është i përshtatshëm për të gjithë.

Ka programe të tjera (të lirë dhe të paguar) që mund të përdoren për transferimin (klonimi / backup) ndarjen e Windows në një tjetër disk:

 • Seagate DiscWizard (punon, në qoftë se pajisja është montuar në makinë Seagate kompanisë);
 • Samsung Data Migracionit (projektuar për të punuar me Samsung SSD);
 • Macrium Reflektoni - një program i lirë për të klon të gjithë disk ose pjesët e saj, e cila ka një ndërfaqe të gjuhës angleze;
 • Paragon Drive Copy - program tarifë të bazuar, e cila ka funksionalitet të gjerë.

The interface e programit është e ndryshme, por algorithm e njërit: ato transferimin e të dhënave nga një disk në tjetrin duke e mbajtur të gjitha parametrat. Studimi i udhëzimeve të tyre të punës nuk kanë nevojë - çdo gjë është bërë në mënyrë që përdoruesi intuitivisht kuptojnë se çfarë të bëni.

 1. Ekzekuto programin Acronis True Image → te Mjete → Disk Clone.
  Acronis True Image
 2. Zgjidhni mode Clone, automatikisht ose me dorë.
  Është mirë të dihet! Nuk është për t'u shqetësuar që keni bërë diçka të gabuar, zgjidhni mënyrën "automatike", programi do të transferojë të gjitha të dhënat nga një disk në tjetrin. Në këtë SSD-makinë nuk duhet të jetë më pak se shuma e të dhënave të ruajtura në HDD. Për të rregulluar cilësimet e transferimit, përzgjidhni cilësimin "manual". I zgjodhi mënyrën klon "me dorë" për të transferuar vetëm për OS.
  migrimin OS
  Specifikoni disk burim, nga të cilat të dhëna do të klonuar.
 3. migrimin OS
  Specifikoni disk për të transferuar informacion.
 4. migrimin OS
 5. Përjashtojë fotografi që nuk kanë nevojë për të klonuar me SSD-drive. Për të transferuar vetëm makinë me OS instaluar në një tik-tak në disk tjetër për të parandaluar fotografi.
  migrimin OS

 6. Nëse është e nevojshme, të ndryshojë strukturën e disk. Në rastin tim, ajo balls lënë të pandryshuara.
  migrimin OS
  Shfleto të gjitha inputet → vazhdojë.
 7. migrimin OS

Pas kryerjes operacionet paraprake nxitet për ta rinisni kompjuterin tuaj. Pastaj, në vend për drejtimin e sistemit operativ do të hapë një dritare të Acronis True Image e cila tregon procesin e klonimit. Prisni derisa operacioni është përfunduar dhe kompjuteri mbyllur.

Përzgjedhja e drive primar në BIOS

 1. Set kompjuterin tuaj të boot nga SSD në OS ngarkuar nga një disk klonuar me Windows 10 → → ruani ndryshimet fillojnë Windows.
  Ndrysho prioritet boot

Configuring OS pas transferimit

Për më shumë informacion se si të konfigurosh SSD drive pas instalimit është përshkruar në artikullin "Optimizimi i Windows 10 cilësimet për SSD drive." Në përgjithësi, ju duhet të kontrolloni parametrat e mëposhtëm:

 • Funksionojnë Trim është aktivizuar;
 • nëse defragmentation disk është me aftësi të kufizuara (kjo nuk është e nevojshme për shkak të natyrës së punës SSD);
 • nëse fotografi indeksimit me aftësi të kufizuara.

Sa për fotografi letargji, shumë janë të këshilluar që të çaktivizoni atë në mënyrë që të zvogëlojë sasinë e informatave të regjistruara në SSD-makinë të zgjasin tij "jetën". Unë nuk e anuloni atë, sepse shpesh e përdorin këtë mënyrë të punës. Por ju mund të bëni si ju e gjykojnë të arsyeshme.

Ju lutem vini re se për shkak të parametrat që janë të përcaktuara nga mua në klonimit, në disqe SSD do të krijohet, siç ishte në HDD. Për t'i bashkuar ato të jenë në dobi Disk Menaxhimit.

 1. Djathtas-klikoni mbi Start Menu → Tools → zgjidhni SSD-drive.
 2. Djathtas-klikoni mbi një disk bosh në SSD → Format.
  Formatimi HDD disk
  Djathtas-klikoni mbi makinë → Hiq → Po atë.
 3. Fshirjes një vëllim
  Djathtas-klikoni mbi ndarje disk → Hiq → Po.
 4. Fshirja e një ndarje
 5. Përsëriteni të njëjtën procedurë me disk mbetur e lirë → pastaj një SSD do të jetë hapësirë ​​unallocated (shënuar në të zezë).
 6. Djathtas-klikoni në makinë me OS → Zgjasë Volume → Next.
  extension shtëpi
  Specifikoni hapësirë ​​maksimale → Next → Finish.
 7. hapësira Përzgjedhja

Hiq Windows 10, vendosur në dosjet HDD duke reformatting disk. Kjo është për të parandaluar konfuzionin në të ardhmen dhe do të lirojë hapësirën e magazinimit për fotografi.

rezultatet

Mos jetë e pabazë, tabela jep të dhëna në disa pika para dhe pas transferimit të Windows 10 në SSD.

parametërpas
Dritaret Ora 10 boot1,5-2 minuta17-20 sekonda
Updates, Windows 101-1,5 orë20-30 minuta
koha e përgjigjes programe / aplikacionetë ulët (3-15 sekonda)lartë (1-5 sekonda)
të dhënat me shpejtësi Copy (brenda një disk të vetëm) 50 MB / s300 MB / s

Përveç kësaj, programi Winaero WEI mjet, i cili llogarit performancën operativ (të ngjashme me mënyrën e përcaktuar nga sistemi i vlerësimit në Windows 7), shkalla e «Primar Hard Drive» është rritur nga 5.6 në 7.95. (Ende për të përcaktuar ecurinë e sistemit operativ që ju do të jetë në gjendje për të parë "Definimi dhe për të rritur punën e kompjuterit tuaj të Windows 10 ').

vlerësimi SSD

Subjektivisht - Windows rritjen e produktivitetit: programe të kandidojë më të shpejtë, duke ulur kohën për të kopje fotografi dhe restarto, në mënyrë të konsiderueshme rritur përgjegjshmërinë e sistemit në tërësi.

MACRIUM REFLECT

Kjo është një trash më shumë dhe specifike për vetëm klonimit hard drive tuaj në një tjetër hard drive dhe booting atë.

Në video e mia të tjera, kam përdorur karakteristika të tjera të veçanta të tilla si klonimi drive tuaj në një makinë të madhe dhe mbështetjen e deri drive tuaj në një ISO.

Në qoftë se kjo video nuk do të ju ndihmojë pastaj shikoni video e mia të tjera këtu:

Transferimin Windows 10 TË SSD SAMSUNG

• Sistemi operativ;

• Programet e instaluar;

• Dosjet personale: dokumente, fotografi, muzikë, video.

• adapter SATA-USB për SSD. Nëse mSATA SSD ndërfaqes, ju keni nevojë për dy adapters: mSATA-SATA dhe SATA-USB;

• SSD Samsung. modelet:

950 PRO Seria;

850 EVO Series;

850 PRO Seria;

840 EVO Series;

840 PRO Seria;

840 Seria;

830 Seria;

750 EVO Series;

470 Seeries;

• kompjuterike.

sistemit operativWindows XP Service Pack 2 (SP2) versionin 32-bit të
Windows Vista (32 ose 64 bit version)
Windows 7 (32 ose 64 bit version)
Windows 8 (32 dhe 64 bit)
Windows 8.1 (32 ose 64 bit version)
Windows 10 (32 ose 64 bit)
RAM memorie kompjuterike (RAM)1 GB ose më shumë
Forume të kopjoniMBR, GPT
Llojet e disqeve për kopjimThemelore (RAID-vargjeve nuk janë të mbështetur)

Në një kompjuter që po kandidon Mac OS apo Linux. Programi punon vetëm me Windows.

SSD blerë si pjesë e një kompjuter portativ ose ajo nuk është bërë nga Samsung. Programi punon vetëm me SSD boxed bërë nga Samsung nga lista e mësipërme.

Provoni lëvizur më shumë se dy seksione. Për shembull: tre seksione: «C», «D» dhe «E», ku "C" - sistemi, programi do të transferojë vetëm «C» dhe «D».

Provoni duke lëvizur ndarje shërim nga prodhuesi laptop. Përjashtim: Samsung laptopë me një pjesë të punës të zgjidhje Samsung Rimëkëmbjes 5 më lart versionin e - ajo është transferohet automatikisht.

Si për të migruar Windows për një SSD Samsung ri

Kliko "Start", dhe në "Burimi Drive" është shfaqur hapësirë ​​të lirë në disk të vjetër

Si për të migruar Windows për një SSD Samsung ri

Si për të migruar Windows për një SSD Samsung ri

Si për të migruar Windows për një SSD Samsung ri

Në "Përmbledhje e analizës së diskut" shfaqet sasinë e të dhënave që nuk do të përshtaten në drejtim të ri, kliko "Next".

Si për të migruar Windows për një SSD Samsung ri

Do të kërkoni për fotografi që programi do të hequr. By default, kërkimi fillon në dosje "Biblioteka", është e nevojshme për të zgjedhur se cila fotografi ju nuk keni nevojë.

Si për të migruar Windows për një SSD Samsung ri

Si për të migruar Windows për një SSD Samsung ri

Si për të migruar Windows për një SSD Samsung ri

Si për të migruar Windows për një SSD Samsung ri

Si për të migruar Windows për një SSD Samsung ri

Vazhdojnë për të zgjedhur fotografi të panevojshme deri në kohën kur mbishkrim nën butonin "Browse" nuk do të ndryshojë në "Gati për klonimin", pastaj kliko "Next".

Si për të migruar Windows për një SSD Samsung ri

Programi fshin fotografi të zgjedhura, jo vetëm nga CD e re, por edhe nga e vjetra. Nëse ju doni të ruani fotografi të përjashtuara, të lidhë një disk të jashtëm, zgjidhni "Save fotografi të zgjedhura në një tjetër pajisje ruajtje dhe vazhdojnë klonimin" dhe kliko "Next".

Si për të migruar Windows për një SSD Samsung ri

Si për të migruar Windows për një SSD Samsung ri

Si për të migruar Windows për një SSD Samsung ri

Si për të migruar Windows për një SSD Samsung ri

Transferimin Windows 10 në dritare SSD

Artikulli është relevant në kohën e të gjitha versionet e sistemit operativ, por në qoftë se XP mund të kopjohet tërësisht dosje Windows dhe të shkojë në mediat e reja dhe duke mos manipulime komplekse çdo gjë fillon të punojë, pastaj transferimit windose 10 në SSD disk nuk është aq e thjeshtë - sa licenca është i detyruar të hekurit. Dikush mund të pyesë se pse nuk është një ndryshim në një disk të ngurta shtetit, përgjigja është e thjeshtë:

 • lexim dhe shpejtësi të shkruarit është shumë e lartë;
 • punë është bërë në mënyrë të heshtur (heshtur);
 • ngrohje të ulët të nivelit, pasi shpërndarje të ngrohjes është minimal.

Që prej shumë opsione, e konsiderojnë si të vënë dritarja e 10 në SSD-makinë duke lëvizur mjete të ndryshme.

HDD → SSD-disk: do të thotë windose

Natyrisht, ne nuk mund të shmangur mjete standarde dritare-së dhe të shkoni direkt në produktet e software palës së tretë, që nga merkatoja e 10 në SSD-makinë është e mundur me ndihmën e backup dhe shërim. Të vazhdojë.

 • Djathtas-klikoni "Start» → «Panel_upravleniya"

 • "Rezervnoe_kopirovanie_i_vosstanovlenie" → zgjidhni këtu "Sozdanie_obraza_sistemy"

Zgjidhni një disk solid-shtetërore për regjistrimin e imazheve para se të fillojë ngarkimin e sistemit operativ me një imazh të freskët, është e nevojshme për shkëputje fizikisht vështirë, se nuk ka konflikte pas fillimit Windows. Në qoftë se në të ardhmen ne planifikojmë të përdorim hard disk'a - i sigurt për format atë me heqjen e të gjitha ndarëse dhe fshehur si.

Ruajtja ssd'shnik standardit GPT

Çfarë duhet të bëni kur keni nevojë për SSD GPT standarde painlessly rishtar transferimit të Windows 10 në mënyrë të pavarur me HDD - ju duhet të instaloni programin dhe disa klikime për të realizuar planet tona. Pra, Macrium Reflektoni - falas licencës sprovë për përdorim në shtëpi për 30 ditë, një plus i madh është se gabimet janë të përjashtuar, por ka një paralajmërim - programi nuk ishte rusifikuar.

Unë do të doja të bëjë një rezervim menjëherë nëse dritarja e 10 nuk duket i vendosur drejtim të ri SSD - ajo duhet të jetë initialized, të bëjë atë si më poshtë:

 • [Win] + [R] → hyjnë pa thonjëza «diskmgmt.msc» → ok.

Right click on pashpërndarë disk → «nisja"

Për vidë shfaqet dhe ne kemi nevojë për të vazhduar me dritaret e transferimit 10 sistemeve në SSD HDD. Run Macrium Reflektoni dhe pastaj çdo gjë është intuitive e lehtë kur ju së pari të fillojë programi ju bën për të krijuar një mjet shërim - Media Rimëkëmbjes (disk ose USB flash drive), atëherë ju mund të bëni si të doni, ne do të kaloni këtë hap:

 • shënoni «Mos sk mua përsëri» - jo për të kërkuar më shumë → «Jo»

 • shkoni në tab «Create_a_backup» - në backup → zgjidhni makinë me OS → klikoni «Clone_this_disk» - kështu që ne të fillojë klonimin hard disk

 • Më tej duhet të theksohet se të gjitha pjesët që ju doni të hyni, mos harroni në lidhje me bootloader, rimëkëmbjen e imazhit, ndarjen e sistemit, etj
 • Pak më poshtë klikoni në «Select_a_disk_to_clone_to ..» → zgjidhni ssd'shnik

 • Për pastërtinë e eksperimentit kapacitetit treguar disk është më pak se e dëshiruar dhe të jetë i sigurt për të ngritur në fillim të disk'a seksionit shtesë - në shembullin e cilësimet e parazgjedhura të fabrikës.

 • Programi automatikisht do të shkurtojë seksionin e fundit dhe i dha këtë mesazh «The_last_partition_has_been_shrunk_to_fit» - fjalë për fjalë "Pjesa e fundit është reduktuar në përputhje"
 • Kliko "Next" pa pëlqimin e krijimit të planit të operacioneve, ne jo atë, atëherë, është informacioni në një dritare mbi atë procedurë do të kryhet.

 • «Finish» → ok.

Pasi të plotë, varësisht nga nevojat tuaja, ju ose mund të hiqni vidhos, ose të lënë atë për të ruajtur të dhënat - para-format, të tilla si filma, muzikë, fotografi - për shkak se ajo është kjo lloj skedari nuk është e rekomanduar për të mbajtur disqet solid-shtetërore. Rinisni sistemin dhe të caktojë një boot parazgjedhur nga drejtim të ri - procesi i migrimit në dritare OS SSD-së 10 përfundoi.

SSD në shesh!

Ky header komik nuk është i rastësishëm, ne do të kryejë dritaret transferimin e 10 sistemeve në SSD SSD, në bend pothuajse universal Acronis True Image WD Edition.

Instalimi është mjaft shpejt dhe pa shumë vështirësi, të drejtuar software dhe për të filluar, por së pari shkojnë në dritaret e Disk Menaxhimit 10 dhe kontrolloni - nëse sistemi disk SSD sheh - në qoftë se nuk e shohin - kontrolloni lidhjen dhe initialization.

 • «Tools» → «Klonirovat_disk"

"Rezhim_klonirovaniya» → «Zgjidhni Manual» → «tjetër»

Zgjidhni "Iskhodnyy_disk" - vidë jonë drejtimin → «Next»

Cakto "Tselevoy_disk" - tonë të dytë SSD-disk → «tjetër»

Pas këtij hapi, ne e gjejmë veten në një "Isklyuchenie_faylov" dritare, këtu zgjidhni dosjet që ne nuk kemi nevojë. Përveç kësaj, në hapin e ardhshëm, nëse është e nevojshme, ju mund të ndryshojë strukturën e diskut, atëherë kontrolloni të gjitha sendet - në qoftë se çdo gjë është e saktë, kliko "Start", dhe pastaj duhet të reboot dhe në vend të zakonshme - dritare e hapur me procesin e klonimit. Pas përfundimit - PC juaj është i fikur, pastaj kthehet në dhe zgjidhni BIOS të boot parazgjedhur nga SSD-disk'a, këtu është një tjetër nuk është një metodë e komplikuar e cila e përshkruan - sa më shumë që të jetë e mundur në afatin kalimtar laptopë më 10 SSD

Dritaret klon një hard drive në SSD (MBR)

Transferimin e ngurta dritaret e sistemit operativ disk shtetërore 10 mund të realizohet nga një numër i konsiderueshëm i programeve, një pasqyrë të të gjitha të jetë e mundur që të përshtaten në një artikull nuk është e mundur - kështu që tani të paguajnë vëmendje tjetër mjaft të zakonshme dhe të lehtë - Aomei Partition Assistant Standard Edition. licencës free software, ishte rusifikuar, por si çdo gjë ka një nuancë, për versionet e Windows, duke filluar me shtatë, mbështet BIOS, trashëgimia dhe UEFI-boot, por vetëm për një disk MBR.

Pas instalimit, të nisë një program, dhe ndiqni hap pas hapi:

 • "Perenos_OS_SSD_ili_HDD" → në "Next" kutinë e dialogut

 • Zgjidhni disk që do të klonuar Windu dhe të vënë një tik-tak «I_want_to_delete_all ...» → «tjetër»

Dritarja e ardhshme do të paralajmërojnë se pas transferimit të sistemit, ju do të jetë në gjendje për të kryer ngarkimin me vida të reja. Nëse kjo ndodh, vetëm boot, të hyjë në BIOS dhe të ndryshuar prioritet boot.

Kliko "End" → "Zbato" në krye të majtë të dritares → kryesore «Go»

Duke pritur për përfundimin e procesit.

Ja se si ju mund të ende me HDD SSD për të transferuar dritarja sistemit operativ 10.

Gabimet e mundur!

Le të shikojmë mundësitë e gabimeve që mund të ndodhin.

Gabim parë - SSD-disk nuk është zbuluar në Windows 10 - mund të jetë 2 arsye, me përjashtim të dëmtimit fizik:

 1. Disku nuk është nisur, në këtë rast, përdorni udhëzimet e mësipërme për të punuar me të, "Upravlenie_diskami".
 2. makinë e re solid-shtet ju doni për të zëvendësuar hard tuaj të vjetër, por e fundit - i lidhur si një shtesë - ose në vend të drive (në qoftë se një laptop) ose një tren shtesë (nëse njësia sistemi)

Gabimi i dytë - pas instalimit të Windows 10 në sistemin SSD nuk do të shohin HDD e vjetër - për të eliminuar shkakun, fillimisht e hapur "Upravlenie_diskami" dhe të shohim nëse ajo është shfaqur.

 1. Nëse është kështu, mundësia e konfliktit të letrave - zgjidhet nëpërmjet konsol me caktimin e etiketës së re dhe formatimin.
 2. Arsyeja mund të jetë në konflikt nëse procesi klonimin para se të shkëputeni HDD.
 3. Ndoshta jo ushqim të mjaftueshëm ose loop është i dëmtuar.

Gabim tretë - kompjuteri nuk e shohin makinë SSD me dritare 10 - kur ekrani i zi, pa mundësinë e nisjes, arsyeja mund të jetë që ju nuk janë të emëruar për pajisjen prioritet boot e tij të parë.

Pas klonimit Vind do të jenë të dobishme nenet e mëposhtme:

Si për të transferuar Windows 10 në një kompjuter tjetër

Transferimi Windows 10 në një tjetër PC

gfagafd
Shofer Audio për Windows 10

reghfd
Azhurnimi nga Windows 10 shoferët

Transferimi Windows 10 në një tjetër PC

Me një Windows-themeluar operativ punën e sistemit, dhe së bashku me të dhe të vendosur, konfiguruar, aktivizohet licencuar programeve, për të thënë lamtumirë nuk është e nevojshme qoftë se ka një nevojë për të zëvendësuar motherboard e kompjuterit. Në Windows vetë për këtë lloj ngjarje është një mjet i veçantë - shërbimeve Sysprep. Më poshtë është një vështrim i detajuar se si ajo mund të ndihmojë jo vetëm për të zgjidhur problemin me sistemin operativ pas zëvendësimit motherboard, por nuk zhvendoset punë për të aktivizuar Windows në një kompjuter tjetër sesa përbërësit aktuale hardware.

Transferohet në një kompjuter do të jetë versioni më i fundit i sistemit operativ nga Microsoft - Windows 10. Përveç të ndërtuar në dobi Sysprep, në këtë rast ajo do të jetë një asistent Free Edition backup software Aomei Backupper. Në vend të saj mund të jetë ndonjë program-bekaper thelbin proces tjetër të Windows migrimit në një kompjuter tjetër me një "hekurt" të ndryshme nuk do të ndryshojë. Aomei Backupper zgjedhur për shkak të lehtësinë e përdorimit dhe përdorimi i lirë.

Përmbajtja:

1. Në dobi Sysprep

Sysprep mjet heq shoferët dhe të dhëna të tjera të sistemit për komponentet hardware e kompjuterit, kjo nuk ndikon dhënat e përdoruesit - instaluar dhe konfiguruar program files në makinë sistemit, shkurtesat në desktop dhe në menynë "Start". Ky mjet është krijuar nga Microsoft për të lehtësuar instalimin e Windows-it dhe software në shkallë të prodhimit. Sistemi i instaluar operativ është ngulitur tashmë dhe programet e përshtatur në përfundim të Sysprep bëhet një imazh reference, e cila është vendosur më pas në një shumëllojshmëri të informatikë pajisje të kompanive. Secili prej tyre më pas u largua për të instaluar shoferët në komponentet individuale dhe pajisjet e jashtme që nuk janë instaluar automatikisht. Dhe, sigurisht, në një procedurë të veçantë në çdo kompjuter që ju doni të aktivizoni Windows.

Sysprep shërbimeve mund të përdoret për të zëvendësuar jo vetëm motherboard, por procesor. Zëvendësimi ky i fundit nuk është në të gjitha, por në disa raste mund të çojë në crashes dhe gabime në Windows. Nëse dhe kur ndonjë zbulohen, ju mund ta përdorë Sysprep.

2. Faza pergatitore

Nëse kjo është zëvendësimi i motherboard ose procesor, nëse transferimi i Windows-it në një kompjuter tjetër me hardware të ndryshme - para se të përdorni të shërbimeve Sysprep është më e mirë në çdo rast për të krijuar një pikë të rivendosur. Si një alternativë për të - backup duke përdorur programin Aomei Backupper, i cili do të përdoret për të transferuar sistemin në një kompjuter tjetër. Para se të dalë Sysprep shërbimeve është gjithashtu e dëshirueshme që të disable antivirus dhe firewall.

hapat e përmendur përgatitore do të jetë e mjaftueshme për rastet e zëvendësimit motherboard ose procesor, dhe për Windows në një kompjuter tjetër do të duhet disa gjëra.

Pas heqjes së çark shërbimeve Sysprep me komponentet hardware e kompjuterit tuaj do të krijojë një kopje rezervë të Windows është i nevojshëm. Kjo duhet të bëhet në mënyrë të para-boot nëpërmjet medias bootable me programin-bekaperom. Për të krijuar të tillë nevoja CD / DVD-media ose flash drive.

Ju gjithashtu duhet të mendojnë për një mënyrë për të transferuar një kopje rezervë të Windows-it. Kjo do të kërkojë një HDD të jashtëm, vëllimshëm flash drive apo qasje në burime të rrjetit lokal nëse kompjuterat janë në një rrjet të vogël. Kur ju të transferuar OS nga një asamble në një tjetër backup PC mund të ruhen në PC hard drive e parë, dhe pastaj kohë për të lidheni me makinë të PC të dytë. Nëse kompjuterat janë të vendosura në një distancë, në të njëjtën kohë në kompjuter synuar ka të paktën disa të sistemit operativ, Windows backup mund të ruhen në hard disk të kompjuterit burimor. Dhe pastaj të lëvizin atë në shënjestër kompjuter nëpërmjet ruajtje cloud. Por edhe në qoftë se kompjuteri objektivi nuk ka sistem operativ, por hard drive është e shënuar, është e mundur për të vendosur ndonjë fotografi nga interneti, në qoftë se ju boot nga Live-disk (ose disk me një shpërndarje Linux në mos-instalimin e sistemit).

3. Transportuesi boot Aomei Backupper

Harroj këtë paragraf të rasteve zëvendësuar motherboard ose procesor, në rastin e Windows-it në një kompjuter tjetër me një "hekurt" të ndryshme të vazhdojë për të krijuar media bootable me programin-bekaperom. Do të thotë program Aomei Backupper ajo është shumë e thjeshtë. Ne lënë "Utilities" i fundit seksionin dhe klikoni "Krijo media bootable."

1
Pastaj, zgjidhni pika e «të Windows PE». Kliko "Next".

2

"Next" përsëri.

3

media Zgjedhja - CD / DVD-ROM, USB flash drive ose ISO-image. E fundit për të zgjedhur, në qoftë se puna është kryer me një kompjuter të bazuar në BIOS UEFI. Aomei Backupper nuk mund të djeg bootable UEFI media. Por ajo mund të bëjë programe të tjera (p.sh., Rufus). Me ndihmën e atyre që duke përdorur programin e krijuar Aomei Backupper ISO-image, ju do të duhet për të krijuar UEFI bootable media.

4

Done.

5

4. Reset "hekurt" utility Sysprep

Tani ne të procedojë drejtpërsëdrejti në heqjen e detyrueshme për komponentet hardware e kompjuterit tuaj. Hit kyç + R dhe në fushën e komandës "Run", shkruani:

Pas klikuar "OK" në Windows Explorer do të hapë dosjen e sistemit me fotografi Sysprep dobi ekzekutiv. Drejtuar atë.

6

Një dritare me fillimin parametrat Sysprep. Duke e lënë të ekspozuar opsionin e parazgjedhur në sistemin e dritare tranzicionit përshëndetje (oobe). Për të shmangur fluturoi e Windows aktivizimin, mos e prekni opsionet shënoni gati për përdorim. Në të kundërtën, ne e ekspozojnë atë, kur ju keni nevojë për të rivendosur aktivizimin. Pse mund të kenë nevojë për të rivendosur aktivizimin do të diskutohet më poshtë, në paragrafin 8 të këtij neni. Së treti, ajo është edhe vendosjen e fundit - mënyrë për përfundimin. Në drop-down list e ndryshimit paracaktuara reboot për mbyllje kompjuter. "OK" click.

7

Sysprep shërbimeve për të mbajtur punën e tij, dhe mbyll kompjuterin poshtë. Herën tjetër që ju filloni Windows do të duhet të përshtaten me të ri "hardware". Sepse ne pastaj mund të kthehet off kompjuterin për të filluar zëvendësimin e motherboard ose Windows backup në mënyrë të para-boot. Në rastin e zëvendësimit motherboard ose procesor sendet e për backup mund të ulen, dhe menjëherë të vazhdojë me sistemin nisjen - në paragrafin 7 të nenit.

5. Backup Windows-pa iu referuar në "hardware" të kompjuterit

Për të krijuar një kopje rezervë të Windows-it, i cili pas punës të shërbimeve Sysprep nuk do të jetë i lidhur me "hardware" të kompjuterit aktual, ta shkarkuar atë nga një CD / DVD-disk ose flash drive krijuar më parë me programin Aomei Backupper. Nëse backup është ruajtur në një HDD të jashtëm apo të vëllimshëm flash drive, lidheni atë.

Në Aomei Backupper shkoni tek seksioni "Backup" të dhe zgjidhni "Sistemit Backup".

8

ROM me Aomei Backupper është përcaktuar si një 500 MB të ruajtura nga sistemi, sistemi do të jetë i njëjtë disk është etiketuar D. zgjedhin këtë të fundit në hapin 1. Në hapin 2, të përcaktojë rrugën për ruajtjen backup - pajisje ruajtje të jashtëm, një ndarje jo të sistemit, një pjesë të rrjetit. Kliko "Run".

9

Në dritaren, të drejtuar procesin e backup do të përdorni opsionin mbyllje kompjuter në përfundimin e operacionit.

10

Pas krijimit të një kompjuter rezervë mbyll veten dhe të jashtëm, HDD ose USB flash drive të brendshme mund të jenë të shkyçur dhe rilidhën në kompjuter destinacion, e cila është planifikuar për të transferuar Windows.

6. Restore Windows në një kompjuter me të tjera "hardware"

Transportuesi është i lidhur me një fotografi të krijuar nga backup në kompjuter destinacion (ose shkarkimit nga magazinimit cloud në dosjen e saj backup hard disk), dhe tani në këtë kompjuter janë vënë prioritet boot për CD / DVD-disk ose flash drive me programin Aomei Backupper.

Në Aomei Backupper shkojnë në seksionin "riktheje". Ne klikoni në pjesën e poshtme të kolonës "mënyra".

11
Specifikoni rrugën e file backup, atëherë programi do të ofrojë për të rivendosur sistemin prej saj. Kliko "Po".

12

Në dritaren e ardhshme, klikoni në krye të bërë një kopje rezervë, dhe më poshtë, të vënë një checkmark mbi opsionin "rivendosur sistemin në një vend tjetër." Dhe klikoni "OK".

13

Në këtë rast, dosja backup në shënjestër kompjuter u kap, së bashku me një kompjuter burim hard disk (Disk 1). kompjuter Target hard disk (Disk 0), siç mund të shihni në screenshot, nuk ka shënuar edhe. Por kjo nuk është e nevojshme. Vetëm zgjidhni atë dhe kliko "OK".

14

Kur markup, zgjidhni hard disk vetëm ndarja e sistemit. E rëndësishme: Programet Kur punon-bekaperov nga letra bootable media makinë që mund të ndryshojnë nga ato që shfaqen në sistemin Explorer. Sepse në një ndarje duhet të udhëhiqet nga madhësia e tyre.

Nëse ndarja sistemi është shtypur në rezervë, më të vogla në madhësi ndarja, e cila do të restaurohen të Windows, dritare Aomei Backupper operacion përmbledhje për të zbuluar "resize Ndarja" option. Goditur atë.

15

Windows nga një backup restauruar në të gjithë vëllimin e ndarjen e sistemit, dhe pastaj ajo nuk kishte asnjë hapësirë ​​unallocated disk, disk faqosje tërheq grafikët slider vizuale deri në fund, ose në kufirin e dëshiruar. klikoni "OK" kur mbaruar.

16
Kliko "Start" për të filluar procesin e Windows Rimëkëmbjes në operacion dritare përmbledhje.

17

Si dhe kur ju krijoni një kontroll rezervë vendosur në kompjuterin tuaj për ta kthyer automatikisht off opsionin pas përfundimit të operacionit për të rivendosur sistemin.

18

7. Run Windows në një kompjuter me të tjera "hardware"

Kur kompjuteri objektiv të vendosur prioritet boot të hard disk. Pas zëvendësimit motherboard, që pas transferimit të Windows-it në një kompjuter tjetër, në çdo rast, shohim të njëjtën foto - fillimin e një procesi të ri të instalimit të drejtuesit komponentet hardware e kompjuterit. Pasi që ndjekin dritare mirëpritur me parametrat e zgjedhur gjuhën në rajon, zonës së kohës. Specifikojë të dhënat e kërkuara dhe kliko "Next".

19

Nëse origjinali Windows 10 ka qenë i aktivizuar në dritaren e ardhshme, të pranojë marrëveshjen e licencës.

20

Në këtë fazë, nëse origjinale Windows 10 ishte më parë, pa aktivizimin, ajo do të kërkohet për të hyrë në një produkt kryesor. Kjo mund të bëhet më vonë, tashmë në sistem, nëse ju shtypni opsionin "bëjë atë më vonë".

21
Në dritaren System Settings, në këtë rast, zgjidhni standarde.

22

Më tej, si një instalim normal të Windows 10, ndiqni procesin e krijimit të llogarisë. Mos u shqetësoni në lidhje me uchetki ekzistuese me parametrat e saj dhe të dhënat. Me këtë, të gjithë të drejtë, dhe më vonë ne do të merrni qasje në të. Llogaria ri do të jetë i përkohshëm, atëherë ajo mund të hiqet. Zgjidhni "Ky kompjuter takon mua", kliko "Next".

23
Kaloni propozimin për të krijuar një llogari të Microsoft.

24
Dhe për të krijuar një (njëjtë të përkohshëm) llogarinë lokale. Shkruani emrin, linte fushën fjalëkalimin bosh dhe kliko "Next".

25
Pas kësaj pasoi fazën përfundimtare të Windows 10 settings.

26

Së fundi, ne e gjejmë veten në një llogari të re dhe të sapo-krijuar. Mënyrë për të dalë prej saj: Ne shtypni tastet + X dhe zgjidhni ç'kyçu.

27
Jashtë në ekranin e kyçjes dhe të shohin llogarinë e vjetër. Ne do të shkojmë në të.

28

Dhe të ardhurat për të parë nëse çdo gjë është në rregull me të dhënat. Settings menu "Start", shkurtesat në desktop, programet e instaluar, fotografi në drive C - e gjithë kjo duhet të mbetet e paprekur.

Tani ju vetëm duhet për të hequr llogarinë e përkohshme, në qoftë se ajo nuk është e nevojshme. Shko tek aplikacioni "Settings", e hapur seksionin "llogaritë", dhe në të - ". Familja dhe përdoruesit e tjerë" Fshij llogarinë panevojshme.

29

8. Nuancat e aktivizimit dhe fillimin e Windows-it origjinale

Si një kyç produkt mund të aktivizoni vetëm dritaret një, respektivisht, ekziston një mundësi që të transferohet në një tjetër aktivizimin e sistemit kompjuterik do të fluturojnë jashtë. Dhe kjo do të ndodhë së shpejti, pasi sistemi fillestar do të jetë qasje në internet. Microsoft ka aktivizuar ju lejon të transferimit të sistemit operativ në një kompjuter tjetër, me kusht që për herë të parë dhe do të hiqet nga kompjuteri juaj. Megjithatë, në qoftë se, për shembull, një kompjuter me Windows origjinal është transferuar në një tjetër anëtar të familjes, jo domosdoshmërisht për të thënë lamtumirë në sistemin. Ajo thjesht mund të qëndrojnë përkohësisht pa aktivizimin, ndërsa në buxhetin e familjes nuk kanë të holla për blerjen e një çelës i ri i aktivizimit. Çfarë ju duhet të bëni?

Siç u përmend, vendosjen e aktivizimit "Përgatitja për përdorim» Sysprep dobi mund të rivendosni Activate Windows. aktivizimi Reset është i kufizuar vetëm nga tre herë. Kjo mundësi në versionet e mëparshme të Windows-it, shumë e shfrytëzoi për të zgjatur periudhe prove prej 30 ditësh të përdorimit të sistemit të licencimit. Në këtë rast, Windows migrimi është konceptuar së bashku me aktivizimin e saj, dhe më e lartë kur drejtimin Sysprep shërbimeve në parametrat e tij, ne e kufizuar veten për të hequr kompjuterik specifik referencë për "hekur". Për të shmangur aktivizimin ra off transferuar në një tjetër kompjuter, Windows, para se të kthyer në kompjuter me Windows origjinale të çaktivizoni internetin. Pastaj, duke ndjekur hapat e njëjtë siç është përshkruar në paragrafin e mësipërm në Windows origjinale, ju duhet të ri-drejtuar shërbimeve Sysprep, por me aktivizimin e Ricilëso - që është, duke kontrolluar opsionin "Përgatitja për përdorim".

30

Kjo është e gjitha.

Migrimi në Windows 10 SSD

Si për të lëvizur një Windows 10 nga HDD në SSD

Nëse keni nevojë për të lëvizur instaluar Windows 10 në SSD (ose vetëm në një makinë të ndryshme) kur e keni blerë një makinë solide të shtetit, ose në situata të tjera, ajo mund të bëhet në disa mënyra, të cilat përfshijnë përdorimin e software palës së tretë do të vazhdojë të konsiderohet si software i lirë që ju lejon për të transferuar sistemin për SSD si dhe hap pas hapi tregon se si të bëhet kjo.

First demonstruar mjete që mundësojnë kopje pa gabime Windows 10 në një SSD në kompjuter modern dhe laptopë me mbështetje për UEFI dhe sistemit të instaluar në GPT-disk (jo të gjitha mjetet e punës në këtë situatë pa probleme, edhe pse zakonisht përballen me MBR disqe).

Shënim: Nëse ju nuk keni nevojë për të kryer të gjitha programet tuaja dhe të vjetra të dhënat tuaja hard disk, ju gjithashtu mund të thjesht të kryer një instalim të pastër të Windows 10, të krijojë një përparim të shpërndarjes, për shembull, flash boot. Key gjatë instalimit nuk është e nevojshme - në qoftë se ju të instaluar të njëjtin edicionin e sistemit (Home, profesional), i cili ishte në kompjuter, shtypni kur "Unë nuk kam dhënë", dhe pas lidhjes me internet, sistemi aktivizohet automatikisht, pavarësisht nga fakti se ajo është tani instaluar në SSD. Shih gjithashtu :. SSD Cilësimet në Windows 10.

Migrating Windows 10 në një SSD në Macrium Reflect

Lirë për përdorim në shtëpi, brenda 30 ditëve nga Macrium Reflect program për disk klonimin, edhe pse në gjuhën angleze, e cila mund të krijojë vështirësi për përdoruesit fillestar, duke lejuar pa gabime dhe relativisht e lehtë për të transferuar instaluar në GPT Windows 10 në makinë SSD.

Shënim: në makinë, e cila është transferuar në sistem, nuk duhet të ketë të dhëna të rëndësishme do të jetë e humbur.

Shembulli në vijim do të transferohen në një tjetër makinë do të Windows 10, e vendosur në strukturën e ardhshme ndarje (disk UEFI, GPT).

Instaluar Windows 10 për të transferuar

Procesi i kopjimit të sistemit operativ në SSD do të duket si më poshtë (shënim: në qoftë se programi nuk e sheh sapo blerë SSD, nisja atë në Windows Disk Menaxhimin e - Win + R, shkruani diskmgmt.msc dhe pastaj right-click mbi disk të ri shfaqet dhe nisja atë ):

 1. Pas shkarkimit dhe drejtimin e programit Setup Macrium Reflektoni, zgjidhni Trial dhe shtëpi (gjykim, në shtëpi), dhe pastaj klikoni Download (Shkarko). Load mbi 500 megabajt, dhe pastaj të fillojë për të instaluar programin (në të cilën "Next", është e mjaftueshme për të shtyrë).
  Shkarko software Macrium Reflect
  Pas instalimit dhe fillimit e parë që ju do të kërkohet për të bërë një disk shpëtimit (USB flash drive) Recovery - është deri te ju. Në disa teste të mi, nuk ka pasur probleme.
 2. Krijo një Macrium shërim disk
 3. Në programin, kartela «Krijo një backup» (të krijuar një kopje rezervë), zgjidhni drive në të cilën sistemi është instaluar dhe klikoni «Klon këtë disk» nën të.
  Migrating Windows 10 në një SSD në Macrium
  Në ekran tjetër, zgjidhni pjesët që duhet të transferohen në SSD. Në mënyrë tipike, të gjitha seksionet e para (shërim mjedisi loader image fabrikë të rivendosur) dhe ndarjen e sistemit me Windows 10 (disk C).
 4. Përzgjedhja e një disk të synuar në Macrium
  Në të njëjtën dritare në pjesën e poshtme të klikoni «Zgjidh një disk për të klon për të» (zgjidhni drive të klonuar) dhe zgjidhni SSD tuaj.
 5. Programi do të tregojë se si makinë hard disk do të kopjohet në SSD. Në shembullin tim, për të parë kam specifikisht bërë makinë në të cilën është e kopjuar më e vogël se sa origjinale, por edhe krijoi "ekstra" në fillim të diskut (kështu që nuk janë zbatuar shërim fabrikës imazhin). kur programi është reduktuar automatikisht madhësinë e seksionit të fundit në mënyrë që ajo do të përshtaten në drejtim të ri (dhe paralajmëron mbishkrimin «Ndarja e fundit ka qenë i zvogëluar për të përshtaten»). Kliko «tjetër» (tjetër).
  Windows 10 është gati për transferim në SSD
 6. Ju do të nxitet për të krijuar një grafik të operimit (në qoftë se ju të Automate procesin e kopjimit gjendjen e sistemit), por një përdorues normal, me detyrën e vetme e migrimit OS thjesht mund të klikoni "Next".
 7. Displays informacion në lidhje me çfarë do të bëhet sistem operacion kopjohet në SSD. Kliko Finish, në dritaren e ardhshme - "OK".
  transferimin Procesi i Windows 10 në SSD
 8. Pas kopjimit, ju do të shihni një mesazh «Clone përfunduar» (klonimit është përfunduar) dhe kohën që u desh (nuk të udhëhequr nga figurat e mia nga screenshots - është e pastër, programe falas, Windows 10, i cili është transferuar nga SSD në SSD, ju jeni të ngjarë të ajo zgjat më shumë).
  Disk klonimit është e përfunduar

Në këtë proces është i plotë: ju tani mund të kthehet off kompjuterin tuaj ose laptop, dhe pastaj të lënë vetëm SSD me transferimin e Windows 10, ose rinisni kompjuterin tuaj dhe për të ndryshuar rendin disk në BIOS dhe boot nga SSD (dhe nëse ajo punon, përdorin makinë e vjetër për të ruajtur të dhënave ose probleme të tjera). Struktura rezultuar duket pas transferimit (në rastin tim) nga imazhi në vijim.

Windows 10 lëvizur nëpërmjet Macrium

Shkarko Macrium Reflect ju mund ta shkarkoni nga faqja zyrtare //macrium.com/ (shih Shkarko Trial - shtëpi).

EASEUS Todo Backup Pa pagesë

version i lirë i programit Backup EASEUS gjithashtu ju lejon të kopjoni instaluar me sukses Windows 10 në SSD me Partition Recovery, hamall boot dhe imazhit fabrika prodhuesi laptop apo kompjuter. Dhe gjithashtu ajo punon pa probleme për sistemet UEFI GPT (edhe pse ka një paralajmërim, e cila është përshkruar në fund të përshkrimit të sistemit të transportit).

Hapat për transferimin e Windows 10 në SSD në këtë program është gjithashtu mjaft e thjeshtë:

 1. Shkarko Todo Backup Pa //www.easeus.com nga faqja zyrtare (Në Backup dhe Restore -. Për shtëpi Kur ju boot ju do të kërkohet për të hyrë në E-mail (ju mund të hyjë në ndonjë) kur instalimi oferta software shtesë (defaults në off ), dhe në fillim të parë - të hyjë kryesore për jo të lirë version (skip).
 2. Në programin, klikoni në ikonën disk në krye të drejtë të klonimit (shih. Në screenshot).
  Programi EASEUS Todo Backup Pa pagesë
 3. Vini re se disk të kopjohet në SSD. Unë nuk ishte në gjendje për të zgjedhur seksione individuale - apo një disk të tërë ose një ndarje e vetme (nëse i gjithë disku nuk është vendosur mbi objektivin SSD, seksioni i fundit do të jetë i ngjeshur automatikisht). Kliko «tjetër».
  Përzgjedhja e një burim OS
  Shënim disk në të cilën ju doni të kopjoni sistemit (të gjitha të dhënat do të hiqen prej saj). Ju gjithashtu mund të vendosni një shenjë «zgjedh për SSD» (optimizuar për SSD), edhe pse unë nuk e di saktësisht se çfarë ajo ishte duke bërë.
 4. Shënim SSD për të lëvizur Windows 10 EASEUS
 5. Në hapin e fundit tregon strukturën e disk burim dhe ndarëse SSD ardhmen. Në eksperiment tim, për disa arsye, jo vetëm pjesa e fundit ka qenë e ngjeshur, por edhe zgjeruar parë jo-sistematike të (dhe arsye për të mos kuptohet, por problemet nuk janë të shkaktuara). Shtypni «vazhdojë» (në këtë kontekst - "Start").
  Shiko klonuar ndarëse
  Prano paralajmërimin se të gjitha të dhënat në disk të synuar do të hiqet dhe të presin për kopje.

Finish: Ju tani mund të filloni kompjuterin me SSD (ndryshuar në përputhje me rrethanat UEFI BIOS settings / ose paaftësi HDD) dhe gëzojnë shkarko shpejtësi të Windows 10. Në rastin tim të ndonjë problem me punën nuk është zbuluar. Megjithatë, në një seksion mënyrë të çuditshme në fillim të diskut (simulon një shërim fabrikë imazh) u rrit nga 10 GB për 13-diçka.

Në rastin e paraqitur në nenin mënyrat pak, vetëm të interesuar në mundësitë shtesë dhe programeve për transferimin e sistemit (duke përfshirë në ruse dhe të specializuar për Samsung disqet, Seagate, dhe WD), ose në qoftë se Windows 10 është i instaluar në një disk MBR në një kompjuter të vjetër ju mund të njiheni me një tjetër material mbi këtë temë (ju gjithashtu mund të gjeni zgjidhje të dobishme në komentet e lexuesve në udhëzimet tha): Si për të transferuar e Windows në një tjetër hard drive ose SSD.

Ajo do të jetë interesante:   kreatininës ngritur në Shkaqet e gjakut dhe trajtimin

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *