Unë u zhvendos në Republikën Çeke për qëndrim të përhershëm NGA RUSIA

Author: | 30/12/2018

Pasi Republika Çeke ishte pjesë e Perandorisë Austro-Hungareze. Prandaj është thënë në dy gjuhë: Çeke dhe gjermanisht. Jetojnë në vend thonë se imigrantët janë shumë të rehatshme. Kjo gjuhë e vendit është afër ruse, por gjuhëtarët konsiderojnë Czech një nga më të vështirë për të zotëruar. Ata që guxojnë për të marrë një leje qëndrimi në Republikën Çeke, ajo do të duhet të mësojnë. Pra, si të zhvendosur në Republikën Çeke në vitin 2018?

kushtet themelore për shtetasit e huaj, në të cilat ata mund të merrni një qëndrim të përhershëm në vend

Kështu, statusi i qëndrimit të përhershëm (qëndrimit të përhershëm), njerëzit mund të presin vetëm në këto raste.

 1. Qytetarët kanë jetuar ligjërisht në vend për të paktën 5 vjet, ata nuk do të largohet prej saj dhe të ketë një leje qëndrimi.
 2. Një shtetas i huaj u diplomua nga universiteti publik Çeke, mori një diplomë bachelor, dhe punoi për një vit në specialitet e tyre.
 3. Për qëndrim të përhershëm në Republikën Çeke mund të presim që çdo i huaj me rrënjët çeke dhe është në gjendje për të dokumentuar marrëdhëniet e tyre me çekët.
 4. Nëse një grua është bashkëshorti i ligjshëm i një shtetasi të Republikës Çeke, dhe një njeri - bashkëshortit të qytetarit të vendit, ata vunë statusin ligjit e qëndrimit të përhershëm në qoftë se martesat e tyre me çekët nuk shpërbëhen në dy vjet. Deri në atë kohë, burrat e huaj dhe gratë kanë një leje qëndrimi.
 5. Statusi i vendbanimit të përhershëm vënë prindërit e shtetasve çekë të cilët kanë mbetur në shtëpi, dhe kujdestarët e tjerë të cilët kanë tejkaluar 65 vjet.
 6. fëmijët e rritur të qytetarëve çekë të cilët janë mbi 65 vjeç.
 7. Të huajt që kanë adoptuar një ose më shumë të të miturve çekë, gjithashtu, kanë të drejtë të statusit të qëndrimit të përhershëm.
 8. Qeveria qëndrim të përhershëm mund të japin për njerëzit që janë të angazhuar në,,, veprimtarisë politike kulturore sportive mjekësore, e cila përkon me interesat e shtetit.

Çfarë do të marrë për të lëvizur në Republikën Çeke?

Rusët në kërkim të një jetë më të mirë

Nëse një person dëshiron të shkojë në Republikën Çeke, atëherë është e rëndësishme të dini se një i huaj mund të merret në Republikën Çeke të drejtën e qëndrimit në vend për shumë vjet (ose një leje qëndrimi në dlouhobody Çeke), ose të përhershme banojnë në vend (të përhershme ose trvalu e Çekisë).

Dorëzimi i provimit gjuhës çeke

Për të lëvizur në Republikën Çeke dhe të jetë atje "shurdhër të mëdha" nuk do të funksionojë. Statusi dhe leje qëndrimi të përhershëm njerëz të cilët nuk e dinë njohuri themelore të gjuhës çeke në nivelin A1, nuk marrin.

Lexo më shumë:   AS Shto në listën e zezë në Android

Kjo kërkon për të kaluar provimin. Pas dorëzimit të saj dhe pranimin e vlerësimit të kënaqshme ose të mirë duhet të sigurojë komisionin kompetent për marrjen emigrantët janë një grup i dokumenteve.

Pakoja e dokumenteve për emigrantët

Çfarë informacioni është në dispozicion për shqyrtim, mund të gjenden në faqet e specializuara për emigrantët në Republikën Çeke apo në firma të ligjit që janë të angazhuar në këshillimi emigrantët potencialë dhe formimin paketën e duhur të dokumenteve për një tarifë.

Kërkesa më themelore për të gjithë aplikantët ruse për leje qëndrimi dhe qëndrimit të përhershëm për ata nuk ka pasur konflikte me ligjin në vend, në kohën e duhur ne kemi qenë të paguar të gjitha taksat, ushqim, paguhet kredi nga bankat.

Të gjitha të dhënat e paraqitura e aplikantëve për të lëvizur anëtarët shfaqen me kujdes të Brendshme të Republikës Çeke.

5 arsye pse ju duhet të lëvizë në Republikën Çeke:

Metodat për përgatitjen e lejes

Nëse ju doni të shihni copë cmuar e letrës që autorizon të qëndrojnë në territorin e këtij vendi, ju do të duhet për të siguruar:

 • pasaportë;
 • certifikatën e lindjes;
 • Foto në formën e paraparë;
 • një certifikatë që konfirmon se personi nuk është tërhequr për të përgjegjësisë penale në shtëpi dhe se ai nuk ka shkelur të drejtën çeke.
Jetojnë në ëndërr madhështor Pragë të shumë

Ju gjithashtu do të duhet për të konfirmuar leje qëndrimi në Republikën Çeke. Ju duhet të sigurojë një kopje të apartamente me qira ose dhoma, ose një dokument që thotë se një person ka në posedim të tij një pronë të caktuar. Gjithashtu pëlqimi i përshtatshëm për banim pronarit Facility e për të qëndruar në të. Dhe në qoftë se i huaji është duke shkuar për të marrë një leje qëndrimi si pronar i biznesit, atëherë ju keni nevojë për të siguruar një dokument nga Regjistri Tregtar, në të cilën ajo shfaqet pronari (ose partneri) e një kompanie në Republikën Çeke. Ky dokument ofron Gjykatën e Qarkut.

Atje, informacioni i mëposhtëm duhet të specifikohet:

 • emri i kompanisë;
 • vit, dita dhe muaji, kur ajo është regjistruar;
 • lloj kompani (zakonisht, kjo kompani (sro me versionin anglisht));
 • çfarë kompania (shitjen e produkteve ose shërbimeve të ofruara).

Në këtë vend, ju mund të marrë një licencë për çdo aktivitet. Por ka kërkesa të caktuara për llojet e ndryshme - Farmaceutikë, zhvilluesve të pasurive të patundshme, kafene, e makinave. Për shembull, në çdo kuzhinier restoranti duhet të punojnë që ka pesë vjet eksperiencë në fushën e tyre.

Për të regjistruar një kompani do të duhet 14 deri në 28 ditë, por ju mund të shpejt (në kryeqytet, ajo do të marrë 14 ditë) në Republikën Çeke Province. Është zyrtare. Në fakt, në polici, kur të aplikoni për dokumentet janë verifikuar brenda 1-2 muajve. Por, ky proces mund të shkojnë më të shpejtë dhe, nëse aplikimi është i vogël (nganjëherë mungon, dhe 20 ditë për regjistrimin e dokumenteve).

Pa ndihmën e avokatëve në regjistrim për të hyrë dokumente bëjnë të vështirë

Ka kompani që kanë të bëjnë me të lëvizte në Republikën Çeke. Ata kanë për të tërhequr konsumatorët thonë se ata janë të gatshëm për të kryer regjistrimin e kompanisë vetëm një javë. Por pastaj pretendojnë se gjyqtari ishte i sëmurë ose që i mungon ndonjë dokument. Atëherë procesi i regjistrimit zgjat deri në 20-28 ditë. Çekët pothuajse askush nuk e mohoi.

Lexo më shumë:   shkaqet vanitet dhe trajtim në të rriturit

Nëse ju merrni një leje qëndrimi, ju mund të shkoni në vende të tjera. Visa është në kryeqytet në konsullatë, është ngjitur në pasaportë ruse. Për të marrë një vizë është shumë më e lehtë se në Rusi. Sigurisht, është e mundur të mbeten të paligjshme, por kjo nuk duhet të bëjë.

Ju mund të aplikoni për punë të paligjshme, dhe strehim larguar nga agjentët e "zezë". Por pse se kur ka mundësi për të punuar në specialitetin e tyre? Me regjistrimin e të gjitha dokumenteve do të kenë mundësinë për të marrë një punë të paguar. Atëherë më mirë për të negociuar me punëdhënësin, ose për të krijuar kompaninë e tyre. Nëse një person punon sipas kontratës dhe është gjuajtur, leja e qëndrimit për vitin e ardhshëm nuk ka ardhur për të ripërtërirë.

Në disa raste, ju mund të bëni një leje qëndrimi:

 • Nëse një person është i regjistruar në Institutin Çeke;
 • Nëse ka një kontratë me një punëdhënës në Republikën Çeke;
 • Nëse kompania hap vet në këtë shtet (që ky artikull çoi në Republikën Çeke shumica e rusëve).

Mbajtje nuk është i kufizuar, por është e nevojshme për të rinovuar dokumentin çdo vit.

Si për të zgjatur një leje qëndrimi

Në prani të aplikantit, në një dokument që lejon një leje të përkohshme qëndrimi, markë tregtare ngjit, ajo është me vlerë një mijë kurora (rreth 30 dollarë, një dollar është 30 kroons). Kjo leje është e lidhur me informacion të pasaportës, të lëshuar në Rusi dhe në fund të veprimit të tij (Afati 60 ditë më pak se në pasaportë).

Pas pesë vjetësh, një person i cili ka një leje qëndrimi, mund të kërkojë konsullatën për të marrë qëndrim të përhershëm.

Në këtë vend, është e pamundur për të marrë shtetësi të dyfishtë.

Kjo sugjeron se në qoftë se një person ka vendosur që të bëhet një qytetar zyrtare e Republikës së Çekisë, ajo do të duhet të heqë dorë nga shtetësia e tij ekzistuese ruse. Por në qoftë se ju dëshironi që ajo thjesht është restauruar, ju thjesht mund të them se shteti nuk duhet të pëlqen atë.

marrjen e qëndrimit të përhershëm

Bëni përhershme është e mundur në qoftë se:

 • njerëz të martuar apo ishin të martuar për qytetarët e Republikës Çeke;
 • njerëz u ribashkuar me familjet e tyre.

E drejta për qëndrim të përhershëm për të dhënë një mandat pesë-vjeçar. Atëherë ju mund të përpiquni për të regjistruar zyrtarisht qëndrimin e tyre në vend, duke u bërë një qytetar, apo thjesht zgjerojnë vendbanimin e tyre të përhershëm për pesë vitet e ardhshme. Dokumentet, të cilat i japin mundësi për të qëndruar në vend dhe janë dëshmi të banimit, çështjes, pasi mosha pyatnadtsatililetnego. Fëmijët nën 15 vjeç do të keni për të hyrë në lejen e qëndrimit, ai është dhënë një kopje të dokumentit që autorizon për të qëndruar në vend.

Mundësia për të qëndruar në vend për një kohë të caktuar ose gjatë gjithë kohës mund të ndërpritet nëse personi vazhdimisht nuk është jashtë Republikës Çeke (më shumë se 6 muaj) dhe në rast të mos zbatimit të një organeve të tilla qëllimi i Ministrisë së Brendshme. Por në të vërtetë, këtë herë askush nuk e beson.

Lexo më shumë:   Si të merrni për të ndarë ishullin për shkak të Stormwind

Ligji "Për përcaktimin e të huajit në Republikën Çeke", thekson se një kërkesë për leje qëndrimi duhet të kërkohet nga ambasada ose konsullata të Republikës Çeke. Në fakt, një kërkesë e tillë mund të paraqitet dhe stacioni i policisë. Konsullata Çeke në Moskë u tha se kërkesa të tilla kanë shumë pak. Megjithatë, sipas ligjit të ri, të paraqesë një kërkesë në polici Çeke tani mund vetëm në raste të veçanta.

Disa fjalë në lidhje me të drejtën për të punuar në Republikën Çeke

Të gjithë emigrantët nga Federata Ruse që kanë marrë një leje qëndrimi, duhet të punojnë në qoftë se mirëqenia e tyre nuk është i matur në miliona dollarë, kur njerëzit nuk mund të përballojnë një jetë të lumtur.

Emigrantët kanë të drejtë për të filluar një biznes në një nivel me qytetarët e Republikës Çeke. Ligji i vendit lejon punësimin e ndërmarrësisë si individë dhe shoqëritë tregtare ndërmjetësve.

Biznesi privat është i regjistruar në Zyrën e Tregtisë. Pas zgjidhjes së të gjitha formalitetet në këtë objekt, ju duhet të vazhdojë të jetë e financuesve të regjistruara, zyrat financiare, si dhe në menaxhimin e sigurimeve shoqërore.

Çdo punëdhënës është i obliguar që të ketë sigurim shëndetësor.

Punëtorëve dhe të punësuarve, leje imeyushih, janë të pajisura me të njëjtat të drejta dhe detyrime si banorët origjinalë të vendit. Emigrantët nga Federata Ruse ka të drejtë në pagë, organeve të autorizuara shtetërore të Republikës Çeke, dhe punëdhënësit nuk kanë të drejtë të nënvlerësojnë atë.

Çdo emigrant një kontratë pune, të cilat shkruhen të gjitha detyrat dhe të drejtat e tij.

Ata që janë të angazhuar në veprimtari sipërmarrëse, por të ardhurat e tyre nuk janë të mjaftueshme për një jetë normale, ka të drejtë të aplikojnë në zyrën e punësimit për më shumë punë.

Llojet e veprimtarisë sipërmarrëse për emigrantët

mësuesit e edukimit fizik nuk qëndrojnë në Republikën Çeke pa punë

Që nga Republika Çeke - shtet sllav, qëndrimi për emigrantë nga Rusia është shumë më mirë se në Gjermani apo në Britani të Madhe. Vetë Republika Çeke quajtur dikur Çekosllovakia, ajo vendosur një grup i trupave sovjetike, të lënë një kujtim të mirë në njerëz të moshuar.

gjuhë zyrtare pak si një rus dhe mentaliteti i çekët shumë të afërt me tonat. Prandaj bashkatdhetarët nga Rusia, që duan të jenë të angazhuar në punën e ndërtimit dhe riparimit, të hapur dyqanet e tyre apo restorante, nuk duhet të duhet të vuajnë.

Ajo do të ndjehen mirë në kupën e mjekëve çekë, dentistët, terapistët masazh, atletët, mësuesve të gjuhëve të huaja dhe shkencat e tjera ekzakte.

Konkurentët në universitete duhet të përgatiten kudo. Shkollat ​​dhe gjimnazet e Republikës Çeke në disa qytete dhe fshatra nuk janë të pajisur me profesionistë të tillë të mirë, të cilët vijnë nga Rusia.

Prandaj, kushdo që do të punojnë dhe të fitojnë, aplikim aktualisht në Republikën Çeke do.

 • Facebook
 • eksitim
 • Google+
 • VKontakte
 • odnoklassniki

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *