Si për të hapur projekt birrë STORE nga e para

Author: | 2018/08/28

Si për të hapur një dyqan të birrë projekt

Shitja e birrës, si një biznes - ajo është mjaft e një fushë premtuese e aktivitetit të aftë për të siguruar një sipërmarrës të qëndrueshme të ardhura dhe fitime të larta. Edhe pse sezonalitetit të kësaj metode të të ardhurave, kthimi në biznesin e shitjes së birrës është kryer në një kohë të shkurtër. Prandaj, ata që dëshirojnë të provoni dorën e tyre në këtë fushë shumë, dhe që krijon një konkurrencë mjaft serioze në këtë fushë.

Në artikullin e sotëm ne do të shikojmë në një ide të tillë fitimprurës të biznesit, si hapjen e dyqanit të birrë projekt nga e para. Cila është kostoja dhe si për të hapur një pikë të shitjes së birrës jetojnë?

përmbajtje

Draft plani i biznesit dyqan birrë

Hartimin e një plani të detajuar të biznesit me llogaritjet do të ju ndihmojë për të shpërndarë kapitalin tuaj start-up, si dhe të sigurojë një kthim të shpejtë të biznesit.

Fazat e planit të biznesit draft birrë dyqan:

 1. Një analizë e detajuar e idesë së biznesit (kërkesa, profitabilitetit, konkurrencës);
 2. Përcaktimi i formatit dyqan;
 3. Mbledhjen e të gjitha dokumentet e nevojshme për regjistrimin e biznesit të birrës;
 4. lokalet me qira;
 5. Blerja e pajisjeve;
 6. Kërko për shitësit dhe kontratat për furnizimin e pije;
 7. Punësimi i personelit, regjistrimi i kontratave të tyre të punës, trajnimit të punonjësve;
 8. fushatë reklamuese për të tërhequr klientët;
 9. Llogaritja e kostove financiare dhe kohën e shpagim biznesit.

Si për të hapur një dyqan të birrë projekt nga e para?

Për të filluar nevojën e tyre të biznesit që të ketë kapitalin e nevojshëm financiar për të filluar. Shumë shpesh sipërmarrësit e rinj nuk kanë para të mjaftueshme për të filluar një biznes, kështu që të refuzojë për të realizuar idetë e tyre.

Sa është për të hapur një dyqan të birrë projekt?

Për t'iu përgjigjur kësaj pyetjeje është problematike, sepse në çdo rast shpenzimet do të ndryshojnë shumë, në varësi të rajonit, vendndodhja Store-së, si dhe madhësia e tij dhe kostoja e pajisjeve dhe kështu me radhë. D. Prandaj, shuma e saktë e nevojshme për hapjen e dyqan, për të përmendur mjaft e vështirë .

Ku për të marrë paratë?

Natyrisht, për të hapur një dyqan të birrë projekt nga e para e pamundur. Prandaj, mungesa e fondeve, ju mund të përdorni alternativat e mëposhtme për të marrë paratë për të filluar një biznes.

 • kredi bankare. Ndoshta opsioni i parë që vjen në mendje çdo sipërmarrës i ri - një përpunimit të kredisë. Por në këtë rast, është e nevojshme për të marrë parasysh të gjitha rreziqet që lidhen me hapjen e një biznesi, vetëm duke qenë i bindur në suksesin e biznesit, është e nevojshme për të marrë një hap të tillë të rëndësishëm.
 • Mbështetja e shtetit për ndërmarrësit e rinj. Nën kushte të caktuara ju mund të merrni një ndihmë të holla një herë nga shteti për hapjen e rastit të tij. Për ta bërë këtë, ju duhet të jenë të regjistruar në shërbimin e punësimit si të papunë, të paraqesë gjithë informacionin e nevojshëm dhe për të zhvilluar një plan biznesi, e cila duhet t'i jepet Komisionit, e cila do të përcaktojë shumën e pagesës të holla një herë për zhvillimin e biznesit.
 • Kërko shoqërues. Sipas mendimit tim, kjo mundësi për të marrë para, më pak të rrezikshme. Të gjithë ju duhet - është për të gjetur një partner të përshtatshëm i cili pajtohet për të investuar një pjesë të parave të tyre në zhvillimin e biznesit tuaj. Shiko për investitorët e mundshëm mund të jetë në mesin e miqtë, të afërmit, të njohurit.

Çfarë ju duhet për të hapur një dyqan të birrë projekt?

Për të hapur një dyqan birrë në radhë të parë, ju duhet të kalojnë nëpër procedurën e regjistrimit të biznesit, për të përfunduar një marrëveshje qiramarrje, për blerjen e pajisjeve, të gjeni furnizues dhe të punësojë punëtorë.

Le të shikojmë në çdo send në mënyrë.

regjistrimin e biznesit

Gjëja e parë që ju doni të përcaktojë formën substanciale e aktivitetit. Ju mund të jepni përparësi sipërmarrjes individuale dhe të krijojë një Përgjegjësi të kufizuar. Në këtë rast, unë rekomandoj që ju të qëndroni në kompani, sepse shitja e pijeve alkoolike është subjekt i kontrollit më të ashpër nga organet e specializuar. Në rast të hapjes së IP ju janë të nevojshme për të mbajtur deklaratën dhe regjistrimin e vëllimit të shitjes me pakicë. Natyrisht, kompania gjithashtu merr përsipër për të bërë atë, por kjo formë e ndërmarrjes parashikon një sistem të thjeshtuar e tatimit në lidhje me ekonominë e disa taksave (tatimi në pronë, të ardhurat e biznesit, TVSH).

Dokumentet për birrë tregtisë

 • Një dokument që konfirmon regjistrimin e biznesit (IP ose LLC);
 • Qira ose pronësinë e objekteve;
 • Për t'u regjistruar dhe për të përfunduar një kontratë për një mirëmbajtje arkë;
 • Marrë leje për të vepruar nga shërbimi sanitar dhe zjarri.
 • Të lidhë kontratat e punës me punonjësit dyqan;

Dyqan vendndodhjen dhe qira hapësirë

Draft birrë - kjo është më shpesh një lloj sezonale e biznesit. Sigurisht, disa punëdhënësve të vazhdojë të punojë në sezonin e ftohtë, por, si rregull, numri i shitjeve dhe kërkesa për këtë pije në këtë kohë është reduktuar ndjeshëm. Pra, para së gjithash, ju duhet të vendosë nëse biznesi birrë sezonale ose shitur po shkon gjatë gjithë vitit.

Sa për vendin, është e nevojshme për të dhënë preferencë në vende të mbushur me njerëz në qytet. Përndryshe, ju mund të hapur një dyqan birrë në qendër të zonës së banimit të qytetit, brenda një pazar dhe argëtuese qendra të mëdha apo në vend supermarket.

Përsa i përket për të këmbimit, atëherë ajo do të jetë mjaft hapësirë ​​prej rreth 50 metra katrore. m. Një pjesë e zonës do të përdoret si një dhomë të shërbimeve, ku do të ruhen mallra, hapësira e mbetur duhet të sigurohet në bazë të dyqan për të shërbyer klientëve.

Dyqani i kompjuterave birrë dhe ndihmuese

Hapi i ardhshëm do të jetë për të gjetur furnizues të besueshëm nga të cilët ju do të blejë birrë me çmim të shitjes me shumicë.

Hapja e një dyqan të specializuar birrës, duhet të kuptojnë se tregtia dy - tre birra është disi joserioze. Prandaj është e nevojshme për të zgjeruar gamën e saj të 20-30 birra.

Sa për pajisjet e ajo është dhënë zakonisht nga firma të prodhuesve të birrës. Prandaj është shumë më e lehtë të marrësh me qira pajisje të specializuara të ofruara nga prodhuesi, ju blej atë vetë.

Diferencë në birrë, zakonisht varet nga gamë të çmimeve të pije. Si rregull, ajo është rreth 50-100%.

Reklamim dyqan birrë

Në lidhje me tërheqjen e klientëve - se pa reklama, në këtë rast nuk mund të bëjë. Por nëse në rastin e një dyqan këpucësh në kërkim për publicitet në media, shpërndarja e fletëpalosjeve në qytet, këtu këto metoda janë të efektshme. Tërheqin klientët do të jenë shenjë e ndritshme dhe një dyqan të mirë lokacionit. Gjithashtu, të jetë i sigurt për të organizuar një shumëllojshmëri të promovime dhe zbritje që do të ndihmojë për të tërhequr më shumë audiencë.

Kostot dhe të hyrat

Para së gjithash, le të llogarisin koston e hapjes së një dyqan birrë.

 • Regjistrimi dhe regjistrimi i dokumenteve;
 • Qira ose blerjen e objekteve;
 • Blerja ose marrë me qera një arkë;
 • Blerja e prodhimit dhe instalimin e pajisjeve;
 • Pagesa e pagave të punonjësve;
 • Shpenzimet e reklamave.

Fitimi nga dyqani birrë

Birra - kjo është mjaft popullore dhe të njohura pije alkoolike. Marzhi në birrës është rreth 50-100%, pra, fitimi neto është rreth 15%. Shpagim i biznesit është shumë më e lartë në sezonin e ngrohtë. Winter dyqan draft birrë mund të mbyllen përkohësisht, në qoftë se ajo bëhet humbje.

Si për të hapur një dyqan për birrë projekt SHITJE nga zero në 2017 ...

si për të hapur projekt dyqan birrë

Si për të hapur një dyqan birrë nga e para dhe nuk e djeg? birrë të freskët në rubinet është shumë popullor, dhe në qoftë se në të njëjtën kohë ju do të jetë në gjendje të organizojnë një atmosferë shumë të veçantë, shumë konsumatorë nuk do të refuzojnë të ulen në tryezë dhe për të blerë një birrë. Nuk është lajm se birra është konsumuar në sasi të mëdha, dhe zbatimi i tij do të sjellë kthimit të lartë.

Jo çuditërisht, në vitet e fundit të bëhet një shitore shumë i popullarizuar për shitjen e birrës të freskëta natyrore që nuk mund të krahasohet, ndoshta, me asgjë. Gjë është se birra shishe humbet vetitë e tij në dy - tre ditë.

Dhe në mënyrë që të ruajë atë për zbatim, birrë shtuar aditive speciale, dhe kjo nuk bëhet birrë, të cilën ne e duam aq shumë. por shishe plastike në vitin 2017 do të duan për të ndaluar, sepse produkti që është në një shishe, ajo bëhet e dëmshme, pas periudhave të ndryshme kohore, pavarësisht nga lloji i saj.

birrë të freskët për shitje nga xhami i dorëzohet një prizë të shitjes me pakicë në fuçi të veçanta, të quajtur kegami. Plotësimi në kegs fabrika shumë më të lehtë dhe më shpejt se sa në shishe, dhe preservatives të ndryshme për të shtuar nuk është e nevojshme, dhe të derdhur birrë ftohur menjëherë dhe do të dërgohet për shitje. Prandaj, një ide biznesi të hapur një dyqan ka një potencial të madh për shitjen e birrës projekt.

1. Si për të tërhequr të konsumatorëve në projekt dyqan birrë

draft shop birrë

Një dyqan të mirë-organizuar për të shisheve të birrës të freskët, të vendosura në vendin e duhur, gjithmonë do të ketë të ardhura të larta. Vlen të përmendet se lokacioni në karrexhatës nuk është e mirë, sepse sigurisht askush nuk do të ndaluar makinën për të shkuar dhe për të blerë birrë. Nëse dyqan do të jetë e vendosur në një vend të përshtatshëm ku ju mund të në rrugën shtëpi për të blerë një produkt, veçanërisht në qoftë se ju e konsideroni dizajnin e dhomës, atëherë me siguri nuk do të jenë klientët dhe konsumatorët e rregullt.

Një sipërmarrës i cili dëshiron për të zhvilluar biznesin e tyre seriozisht duhet të mbrojë objektin e tyre nga një zavsegdateley veçantë tipit. Krijimi Commercial duhet të ketë një emër që i përshtatet stilin e shitjeve apo ngjyrës lokale, për shembull: "Oaks", "Cosy Corner". Në këtë bar, vizitorët nuk mund vetëm të marrë një birrë "në rubinet", por edhe për t'u ulur në heshtje në tryezë, duke shijuar një rostiçeri të veçantë (rostiçeri në rrugë, mund të ketë linjën e saj paralele të biznesit). Shumëllojshmëri të dyqanin tuaj mund të jetë jo vetëm birrë, por edhe një shumëllojshmëri të derëtarëve, Ales pije e butë me bazë.

Për konsumatorët që paguajnë dëshmuara linja të vogla e kreditit mund të jetë e hapur, që "lidhin" të konsumatorëve në dyqan dhe për të rritur besimin.

Një tjetër version të vendndodhjen e dyqan për shitjen e birrës projekt në ambientet me qira në supermarket. Ky propozim i biznesit do të konsiderohet pronari i supermarketit si një fitore të fitojë. Në supermarket, ka sigurisht blerësit të cilët pas vizitës në dyqan duan të blejnë birrë në rubinet apo të pushojnë në bar. Hapja dyqan në supermarkete dhe ka përfitime ekonomike: të kursyer para për riparimin e objekteve, ju nuk mund të shpenzojnë para për një fushatë reklamuese dhe shpenzimet e shërbimeve. Për pikën e hapjes do të duhet vetëm 5-10 metra katrore. m. Square.

Biznesi - Plani birrë hapja dyqan shisheve do të duhet të specifikojë të gjitha shpenzimet që kanë për qëllim hapjen e një dyqan. Të jetë i sigurt për të kryer një analizë paraprake e shitjes birrës në rajon, vlerësimi i kërkesës dhe ofertës, konkurrencës analiza "birrë" biznesit, aftësinë për të përdorur përvojën e të tjerëve, apo edhe biznes të përbashkët, varg e birra, snacks dhe çmimet e tyre. Një vendim i rëndësishëm si zgjedhjen e furnizuesit, analizuar bëjë më të mirë.

Ajo do të jetë interesante:   si për të gjetur formulën e TRIANGLE AREA drejtkëndëshe

2. Faza përgatitore para hapjes së dyqanit të birrë projekt

si për të hapur një lokal të vogël nga e para
Në këtë fazë ajo është menduar për të zgjidhur disa pyetje të rëndësishme:

 • Përzgjedhja pikën vendndodhjen e shitjes (me qera ne supermarkete, dyqane ushqimore, ose dhomë të veçantë);
 • Blerja e pajisjeve, harxhuese (Counter, counter);
 • Përvetësimi i arkë, regjistrimin e saj dhe instalimin. (Kjo do të kërkonte një kontratë shërbimi, zgjidhjen e menaxhimit të qendrës tregtare);
 • Lejon autoritetet lokale (SES, shërbimi zjarri, zyra e taksave), pas konsultimit të të gjitha certifikatave të marrë një licencë për të shitur birrë.

3. draft Financial plan dyqan birrë hapja

Si për të hapur një dyqan të birrë projekt me nulya1

Me qira një dhomë për pajisjet e shitjeve birrë në pikën e derdhjes do të kushtojë për zonat e thella të qyteteve rreth 4, 5 mijë. Rub., Afër qendrës së rendit të 15, 5 mijë. Fshij. në muaj. Duhet të theksohet, ka një pikë të shitjes në "rrethin e biznesit", ku administrata e qarkut nuk është i rekomanduar.

Sipas vlerësimit biznesmenëve që kanë një biznes të ngjashme, shuma e të gjitha shpenzimeve të kostove është rreth 201.000. Rub. Kjo përfshin shpenzimet:

 • Riparimin dhe vendin qira në pikën e shitjes;
 • Blerja, instalimi dhe licencë për të përdorur arkë;
 • Blerja dhe transportin e produktit;
 • shpenzimet e reklamave, shpenzimet e paparashikuara;
 • kostot e punës të të punësuarve.

Ajo është e mirë për të planifikuar hapjen e një dyqani në fillim të periudhës së verës, kur ekziston një mundësi e dyqan kompensim vetëm dy ose tre muaj.

5. Fitimet nga shitja e birrës projekt

Biznesi Birra - një biznes me profitabilitetit të lartë të prodhimit, birrë mund lundrues diferencë prej 45 në 95%, dhe të ardhurat mund të shkojnë nga 15 në 30%. më të ardhurat nga dyqani - në verë, sepse në dimër orët e shkurtër të ditës, dhe në mot të offseason shpeshta të keq dhe të konsumatorit lë shtëpinë me gjysmë zemre. Prandaj është e rëndësishme për funksionimin e qëndrueshme të dyqan për të shpërndarë fitimet në mënyrë që ajo në mënyrë të barabartë e mjaftueshme për të gjithë muajt e funksionimit të pandërprerë të dyqan.

Tema të ngjashme:

Sa dhe si për të hapur projekt birrë STORE nga e para ...

Biznesi juaj: projekt Open shop birrë

Hapja e dyqanit të tij projekt birrë - një ëndërr për shumë sipërmarrës që aspirojnë. Një shembull pozitiv i të njohurit dhe miqtë, duke i thënë se si ata luftuan off pikë për disa muaj, një investim të vogël, klientët mbresëlënëse dhe patronët birrë turmë mund të krijojnë rreth këtij biznesi një atmosferë të caktuar të suksesit. Megjithatë, nxitojnë për të hapur pikën birrë jo të llogaritur të paktën një çmim të përafërt të çështjes dhe për të vlerësuar rrezikun, ende nuk ia vlen.

Situata në tregun e birrës

Para hapjes çdo biznes nuk mund të bëjë pa një analizë të situatës në industrinë si një e tërë. Nuk është përjashtim dhe tregu i tregtisë me pakicë në birrë. Së pari, sipërmarrësit nis të lulëzojë duhet të kujtojmë se bum në pikat hapjes së birrës jetojnë për shumë vite si përfunduar. Arsyeja kryesore është thënë për të forcuar rregullimit shtetëror të industrisë - situatën për bizneset e vogla shumë më e komplikuar. Që nga viti 2008, në tregun e birrës në Rusi është në rënie. Rritja e akcizës - me 12 dhe 21 rubla. një litër birrë me një proporcion të alkoolit prej 0,5-8,6% dhe më shumë se 8.6% në vitin 2012 në 21 dhe 39 rubla. respektivisht, në 2017. Kjo ka çuar në çmime më të larta. Ekspertët parashikojnë deri në vitin 2017 në tregun e birrës do të humbasë një tjetër 2-5% - në industrinë e do të ndikojë edhe në ndalimin e shitjes së birrës në shishe plastike të mëdha se 1.5 litra.

Në lidhje me këto dhe të tjera të trendeve në konsumin e birrës në Rusi ka rënë nga 77 litra për person në vit (pik regjistruar në vitin 2008) deri në 50 litra në vitin 2016. Krahasuar me vendet e tjera në konsumin tonë të birrës vend është relativisht i vogël. Për shembull, në Republikën Çeke, e cila është konsideruar si një lider në konsumin e birrës, çdo qytetar i vendit në të njëjtin vit piu 143 litra birrë në mesatare. Në të njëjtën kohë, pa marrë parasysh çfarë parashikimet pesimiste nuk janë bërë nga analistët, birrë mbetet pije alkoolike e preferuar e rusëve. Për shembull, për vitin 2016 mesatarja e ruse piu vetëm 6.7 litra vodka, 3.5 litra verë dhe 1,1 litra shampanjë, se cila performancë shumë inferiore në konsumin e birrës.

pinë birrë janë kryesisht meshkuj mes moshës 18 dhe 55, pavarësisht nga statusi martesor dhe të ardhurat. Në këtë rast, edhe në qoftë se rënia e përgjithshme në aftësinë paguese të popullsisë së birrës ende nuk e humb audiencën e saj. Aktualisht, një kulturë të pirë birrë ka zhvilluar në vend - është shumëzuar numrin e formateve, institucioneve, dhe prodhues të ofrojnë shumëllojshmëri për çdo shije dhe buxhetin. Biznesi i tij i shitjes birrë të freskët ende nuk e humbin popullaritetin. Birra është ushqyer në restorante, bare premium sportive dhe baret crafting dhe baret në dispenzuesve konvencionale. Megjithatë, në qoftë se varianti i parë nuk mund të përballojë të gjithë blerësit, opsioni i dytë është shumë më afër popullit. birrë të vogël më të lehtë për të hapur - një jo rrjedha e konsumatorëve në pikën do të jetë gjithmonë. Vërtetë për të hyrë në treg është bërë më e vështirë - të gjitha vende tërheqëse janë tashmë në shumicën e "zonës së ndikimit" të tij zastolbleny e birrës për të ndarë, në mënyrë që klienti i tij është tani pjesërisht është e nevojshme për të fituar.

Vendndodhja dhe lokalet birrë dyqan

Një faktor kyç për dyqan draft birrë - është vendndodhja e saj. Ajo është me përzgjedhjen dhe vlerësimin e pikës ardhmen këshilluar për të filluar nga sipërmarrësit me përvojë. vendndodhja mirë pub është konsideruar tradicionalisht rrugë me të rënda trafikun e automjeteve dhe këmbësorëve në fjetur rritje të lartë lagje. Kërko zhvillohet në të ardhmen në përgjithësi duhet të fillojë me një shqyrtim të opsioneve për rritje të lartë pasuritë të reja të banimit, ku konkurrenca ose aspak ose jo të mjaftueshme. Avantazhet e kësaj marrëveshjeje janë të dukshme - një numër i madh i konsumatorëve potencial në zonën e sheshit. Përveç kësaj, ndërtesa të reja - kjo është një vend ku të rinjtë është duke lëvizur në mënyrë aktive konsumojnë birrë. Në çdo rast, nuk do të pozicionohet në pijetore, ku njerëzit nuk jetojnë - që është, në qendër biznesi, të largët nga zonat e "fjetur", dhe nga ndërtesat e banimit në përgjithësi. Fakti se birra jetojnë blerë nga njerëzit për një pije nge atë në shtëpi.

Për të vlerësuar densitetin e tregut dhe të numëruar numrin e birrës aktive në një fushë të veçantë, ju mund të përdorni directories hartë elektronike si "2GIS". Edhe më mirë - menjëherë të vlerësojnë vendin e vetë, shikoni në kontingjentin e banorëve, gjinisë së tyre, mosha, niveli të përafërt të të ardhurave, për të vlerësuar këmbësorëve dhe trafikun e automobilave. Ajo duhet të mbahet mend se birra duhet të jetë e vendosur jo më afër se 100 metra nga shkolla, kopshte dhe institucione mjekësore. Gjithashtu, lagje nuk lejohet me sport apo objektet kulturore, stacionet e gazit, objektet ushtarake, si dhe praninë në tregjet, stacionet e autobusëve, aeroporte dhe vende të tjera të grumbullimit masiv të qytetarëve.

Që nga birra nuk mund të shitet nga lokalet jo-stacionare, strukturat e përkohshme si kioska dhe stalla nuk janë të përshtatshme. Ndërtesa e birrës duhet domosdoshmërisht të ketë një themel dhe të regjistrohen në regjistrin e pasurive të patundshme. Për një fillim do të jetë e mjaftueshme për një dyqan të vogël prej 25-30 metra katrore. metra, e cila shet të paktën 10 lloje të birrës. 8-10 sq. metra e kësaj zone duhet të jepet si një depo. Qiratë do të varet nga disa faktorë: në qytet, afërsia / distanca e qendrës, stacione metro dhe autobus ndalesa, prania / mungesa e riparimit, etj dhe mund të ndryshojnë nga 10-15 mijë. në qytetet e vogla me një popullsi prej rreth 100 mijë. njeriu, dhe të shkojnë deri në 100-150 mijë. dhe më shumë në Moskë. Vlen të kujtojmë se në këto shuma, si rregull, nuk përfshin shërbimet.

Tabela 1. Qiraja për 20-30 metra katrore. metra e hapësirës me pakicë në qytetet e Rusisë

qytet

Qiraja mesatare për një dhomë prej 25 metra katrore. m *

Moska (15500000. Pers.)

102000

Rostov-on-Don (1.1 mln. People).

40000

Tambov (290 mijë veta. Pers.)

26000

Yessentuki (107 mijë veta. Pers.)

19000

* Sipas reklama në faqen Avito në shtator 2017

Shumëllojshmëri dhe birrë furnizuesit

birrë-2665077_1920 (1) .jpg
Plani i biznesit i dyqan birrë

Edhe para pikës së hapjes së sipërmarrës tij birrës duhet të përcaktojë furnizuesit. Hyjë në marrëveshje me prodhuesit më të mirë të birrës, të cilat janë në kërkesën në tregun lokal. Prandaj, së pari ju duhet për të gjetur se çfarë llojet e birrës si shumë banorë të qytetit ose qarkut, që gëzojnë besimin e tyre. Sipas përvojës së ndërmarrësve, kur është fjala për një pikë me 10 birra, pas rreth 6 prej tyre do të jetë derdhje lokale - birrë pasterizuar pa filtër një prodhues lokal tashmë është mirë e njohur për blerësit. Mbajtur gjallë birrë shkurtimisht, duke filluar për të humbur shijen e saj pas vetëm 3-5 ditë. Mbetur nuk mund të jetë aq i njohur, por e cilësi të lartë shije të klasës premium. Kjo birrë pasterizuar me një afat të gjatë që ju lejon për të transferuar transportin nga Evropa dhe mbajtjen e dyqan me kërkesë të ulët. Mos harroni në lidhje me koston dhe faktin se shitësit birrë ishin afër në dyqan, të mos duhet të mbajnë koston shtesë të transportit.

IMG
IMG

Edhe për një pikë të vogël në shitjen e birrës projekt nuk është e nevojshme për të kufizuar gamën e produkteve - për të zgjeruar gamën e kvas pije sezonit dhe limonadë. Gjithashtu në dyqan duhet shitur gjithmonë ushqime birrë - tharë peshk dhe snacks - krisur, fistikë, patate të skuqura, kallamar dhe kështu me radhë. Gama më e madhe e snacks shijshme, aq më mirë.

Marzhi për birrë do të jetë nga 30 deri 100% mark-up për një meze të lehtë është e këshillueshme për të vendosur në nivelin e 20-25% në mënyrë që të mos për të detyruar blerësit për të shkuar për në supermarket të afërt. për shitjen e paketimit PET birrës do të kushtojë një sasi të vogël. Çmimi me shumicë e shisheve plastike sot është rreth 4,5-5 rubla. për sasinë e 0.5 litra, 5.5-6 rubla. 1 litër 6-7,6 rubla. 1.5 litra. Kujtojnë se shitja e birrës në shishe plastike të mëdha se 1.5 litra nga 1 korrik 2017 e duhanit në Rusi.

Shitjet birrë organizatë biznesi

Forma më optimale për fillimin e një biznesi në pakicë birrë projekt tregtar do të jetë IP. Procedura e regjistrimit IP është shumë më e shpejtë dhe më e lirë se sa kompania, kërkon më pak shkresa, përveç sipërmarrësi është i lirë të përdorin fonde nga llogaria për përdorim personal. Vlen të kujtohet se tregtia me shumicë, ose për të shitur shpirtrat për sipërmarrësit individuale është e ndaluar me ligj. Për shitësit birrë projekt përshtaten kodet e mëposhtme në NACE-2:

 • 47.25.1: Tregtia me pakicë e pijeve alkoolike, duke përfshirë birrë, në dyqane të specializuara;

 • 47.25.12 birrë Tregtia me pakicë në dyqane të specializuara.

Që nga qarkullimi i alkoolit në vend të kontrolluar nga qeveria, edhe bizneset e vogla nuk mund të bëjë pa bashkëpunimin e EGAIS. EGAIS - është një sistem publik për kontrollin e trafikut të alkoolit. PS kuptuar birrë, kjo vlen vetëm pjesërisht - ata janë të detyruar për t'u lidhur me sistemin e vetëm për të konfirmuar blerjet me shumicë nga furnizuesi. Për ta bërë këtë, ju duhet të merrni një nënshkrim të veçantë dixhital dhe të nënshkruajë për faqen Rosalkogolregulirovaniya. Pas kësaj, blerësi do të marrë një numër unik identifikues (ID), një shitës birrë do të jetë në gjendje për të nxjerrë atë lart shpenzues dhe të reflektojnë ato në EGAIS. Pas miratimit të dërgesës, furnizuesi tërheq nga bilancet e saj në sistemin, dhe ajo është e fiksuar nga blerësi. Ndërsa fakti i pranimit nuk do të reflektohet në EGAIS, produktet në shitje nuk do të lirohet.

Tatimet dyqan birrë

Forma më e mirë e tatimit për pikat e vogla të birrës konsiderohet si një tatim të vetëm mbi të ardhurat e imputuara (UTII). Sipërmarrësit t'i jepte përparësi për shkak të faktit se madhësia e taksës në këtë formë është i bashkangjitur në një zonë të vogël të birrës, dhe shkalla tatimore është gjithmonë i fiksuar. Përveç kësaj, deri kohët e fundit, si përparësi UTII mbi forma të tjera të taksimit është parë nuk ka nevojë për të mbajtur llogaritë dhe për të marrë arkë. Megjithatë, për shkak të ndryshimeve të fundit në legjislacion, përdorimin fakultative të një arkë për PSN dhe periudhën UTII të kufizuar deri në 1 korrik 2018. Më 1 qershor, 2018 dhe paguesit UTII PSN do të duhet për të marrë regjistrat në internet të holla me regjistrin fiskal.

Ajo do të jetë interesante:   Si te Letër-muri vinyl ngjitës në një bazë të letër

Me fjalë të tjera, tani çdo prizë të shitjes me pakicë që shet projekt birrë, nuk mund të bëjë pa: një kompjuter me RAM prej 2 GB dhe më lart, lidh me internet, Windows 7 sistemit operativ dhe më lart, kripto-kyç nënshkrim dixhital (EDS), UTM dhe software për EGAIS dhe në internet zyra e biletave dhe kodi bar skaner. Nga njëra anë kjo është një dhimbje koke e re dhe kushton për shumë sipërmarrës, por ka edhe plot me turp më të lehtë për të monitoruar shitjet dhe integritetin e shitësit, procedura më të lehtë inventarit, është e mundur për të paguar me kartë krediti, duke rritur besimin e blerësit. Në zonat e thella të vendit, pa qasje në internet, ligjvënësit lejohet të përdorë të holla në mënyrë të pavarur, pa kryerjen e transferimit të të dhënave nëpërmjet rrjetit.

Dyqani i kompjuterave birrë

Plani i biznesit birrë

Për dyqanet e saj birrë nevojë për pajisje të veçantë për mbushje, duke përfshirë edhe një pije freskuese për një qarqeve disa, Bombola gazi me dioksid karboni për të ofruar birrë nga fuçi, defoamers, reducer gazit, çorape dhe pajisje, kegs, paleta, kolona birrë. Ju gjithashtu nuk mund të harrojmë për dhomën e ftohjes, e cila është e nevojshme për të ruajtur peshqit në bar dhe mobilje të tjera. Për zonën dyqan prej 25-30 metra katrore. metra për këtë qëllim mund të vënë në 200-250 ths. rubla.

Tabela 2. Lista treguese e pajisjeve për birrë për 10 birra

pivo4.png
Pajisje për birrë

Pajisjet duhet të blihen nga furnizuesi juaj lokal. Instalimi zakonisht kryhet nga specialistë të ftuar. Megjithatë, nuk është një opsion për të marrë pajisjet pa pagesë të marrësh me qira nga breweries lokale, por sipërmarrësi do të jetë i detyruar për të shitur vetëm Fabrika e Birrës me shumat e përcaktuara të ngushticës. Ky opsion punon edhe për ata që nuk duan vetëm për të blerë pajisje të shtrenjta, jo të vërtetë duke u përdorur për këtë biznes. Vlen të përmendet se pajisjet birrë do të kërkojnë mirëmbajtje të vazhdueshme për qark larëse.

Reklamimi dhe promovimi i dyqan birrë

dyqane birrë do të jetë e nevojshme për të bërë të mirë tabelë reklamat, ajo është dritë e dëshirueshme që të birrës mund të shihet në errësirë. Ruaj në këtë pikë vështirë se ia vlen. Rrjedhat kryesore të konsumatorëve përbëjnë vetëm për mbrëmje. Kostoja e sinjalistikës do të bëjë 15-30 mijë. Rub. Ato mund të ndihmojnë gjithashtu shtyllat joshur dhe shpërndarja shpërndarja e fletëpalosjeve dhe fletushka. Nëse vendimi për të punuar me një fabrikë të prodhimit të birrës, me materiale promovuese do të ndihmojë distributori vetë.

Për të marrë konsumatorët e rregullt në fazën e hapjes së një ide e mirë për të rregulluar disa lloj fushate publicitare, për shembull, një provë birrë ose një dhuratë prej 0.5 litra me blerjen e 1.5 litra birrë. Kjo do të ndihmojë për të tërhequr vëmendjen për të hapur një dyqan në ditët e para. Në kohën kryesore që ju mund të stimulojë konsumatorët të blejnë sasi të mëdha të birrës. Për shembull, për të siguruar një zbritje kur bleni 10 litra birrë.

Në të njëjtën kohë, ia vlen të kujtohet se reklama më e mirë për të dyqan do të jenë dy kushte - Vend i madh dhe birrë me cilësi të lartë. Në biznesin e birrës e shitjes fjalë vlerë të lartë e gojës - shitësi duhet të paktën një herë për të shitur birrë kosi si një reputacion të keq do të përhapet në të gjithë zonën.

Punonjësit dyqan birrë

birrë Trade sipas (me përjashtim të ushqyer pixels) e lejuar nga 8 deri në 23 orë. funksionimin e përditshëm të dyqan birrë me një orar nga ora 10:00 deri 22:00 do të kërkojë dy shitësit. Nëse sipërmarrësi është duke planifikuar për t'u angazhuar në shitjen e birrës me veten, ju do të duhet të punësojë një zëvendësim të paktën një shitës. Kualifikimi i lartë në këtë rast nuk ka rëndësi. Kjo mund të jetë ose një burrë apo një grua më të vjetër se 18 vjet. Punonjësit duhet të kenë një libër birrë sanitare.

Duke filluar investimet, të ardhurat dhe fitimet e dyqan birrë

Përveç shpenzimeve të riparimit, blerjen dhe instalimin e draftit dhe pajisjeve të holla-trajtimin, krijimi i shenjave, blerjes birrë dhe snacks duhet të shpenzojnë para për disa gjëra të tjera. Mos harroni në lidhje me sigurinë. Çdo dyqan birrë nuk do të pengojë ekzistimin e Reagimit të Shpejtë dhe të sistemit të mbikqyrjes buttons. Për këto qëllime vlen për të hedhur një minimum prej 15 mijë. Rub. kamera CCTV me mund të bëjë një punë të mirë - kjo disiplinon prania e shitësit na lejon për të zgjidhur keqkuptimet kur punojnë me klientët. Gjithashtu, mos harroni se ju jeni duke punuar me të në qoftë se nuk është e fortë, por me alkool, dhe për këtë arsye duhet të jenë të përgatitur për ndonjë incident. Kostot shtesë mund të shtoni shpenzimet jo të dukshme të tilla si pagesat e paradhënies për qiradhënësit, zyra e blerjes ose pagesën e shërbimeve komunale. Prandaj, për herë të parë është e nevojshme që të ketë një jastëk të sigurisë. Kjo sigurisht që është me vlerë të kostos për hedhjen e parë muaj qira dhe stafit pagat e. Kështu, investimet në hapjen e një birrë për 25-30 metra katrore. metra do të jetë rreth 500-600.000. rubla.

Sipas përvojës së dyqaneve të ngjashme për t'u kthyer në zero, që është, për të mbuluar të gjitha shpenzimet e qirasë, pagave, taksat dhe blerjen e birrës dhe snacks në një muaj është e nevojshme për zbatimin e mallrave në 200-250 mijë. Rubla. Qarkullimi në 300-350 mijë. Rubla do të lejojë për të hyrë në të ardhura neto prej 50-70 mijë. Rubla. Që është, një ditë mesatarisht, dyqan birrë duhet të zbatojë të paktën 10 mijë. Rubla. Dazhi me këtë drejtim mjaft modeste të birrës shitjes do të paguhet brenda 10 muajve. Ju duhet të kuptoni se suksesi do të varet nga fat dhe jo mbi "se si shkon", dhe nga të gjitha vendimet tuaja, duke filluar nga vendndodhja e zgjedhur, dhe furnizuesi dhe duke përfunduar me shitësit individuale dhe prania në rangun e një lloji të veçantë të birrës.

Valery Allaverdyan

Në këtë biznes, unë do të veçojë dy rrezik të madh. Së pari - kjo është paparashikueshmëria absolute e qeverisë së tanishme në fushën e ligjbërjes. Parashikoni të bazuar në logjikën e përbashkët, nuk është e mundur, dhe kjo nuk është një sekret. Askush nuk e di se çfarë do të lobojë ligjvënësit tanë nesër. Nga ana tjetër, dhe shumë serioze, është krijimi i SROs për shitësit birrë, një tjetër "lojë" me zonën me vendndodhjen, nivelin e dyshemesë shop (mund të ndalojë vendosjen e tyre në bodrum, për shembull). Kërkesat e reja për ruajtjen e birrës (temperatura, lagështia), në ambalazh ose shitësit. E gjithë kjo është e trishtuar, e paparashikueshme dhe nganjëherë palogjikshme.

Faktori i dytë, të cilën unë shpesh theksojnë për sipërmarrësit nis të lulëzojë në procesin e konsultimit - është gradual "Blur të tregut." Kjo ka ndodhur tashmë me sektorin farmaci, ku në një shtëpi prej tre barnatore. Tregu Blur, e cila përfundimisht të çojë në faktin se që të jepnin nga shitja e 1 litër birrë mund të ruhet, por vëllimi i shitjeve do të ulet në mënyrë të konsiderueshme. Ata mund të zvogëlojë shumëzohuni, duke çuar në faktin se të ashtuquajturit "Pika e rentabilitetit" në litra është shumë më e lartë se vëllimet që ju në fakt mund të shesin.

Eshtë e panevojshme të harrojmë se ky biznes është subjekt i kërkesës sezonale. Dhe duke pasur parasysh faktin se kushtëzuar "dimrit" në Rusi është në disa zona më shumë se 6 muaj, është e këshillueshme për të siguruar për zbatimin e lidhura produktet, shitjet e të cilat do të lejohen për të ruajtur e saj "lundrues" në jashtë sezonit.

Si për të hapur projekt birrë STORE nga e para - KRASPIVO

Zheleznogorsk birrë Piwnica

Si për të hapur një dyqan të birrë projekt nga e para

Biznesin e shitjes së birrës

Frytshmërinë e biznesit në lidhje me shitjen me shumicë dhe pakicë të birrë projekt në Rusi është një model i veçantë sezonale. Një ndryshim minimal në qarkullim e një dyqan mesatar birrë në verë dhe dimër është 40%. Për më tepër, shumë prej shitoreve me pakicë në sezonin e ftohtë ka një profitabilitetit zero apo edhe negative, kanë të bëjnë me shpenzimet e qirasë dhe të pagave.

Për fat të mirë, pronarët e dyqaneve janë të mirë-organizuar në një situatë të tillë jo më shumë se pesë muaj. Të gjithë pjesa tjetër e pikës së shitjes sjell të ardhura të qëndrueshme, e cila mesataret rreth 60 mijë rubla në muaj. Në raste të veçanta, të ardhurat neto mujore e deri në 300 mijë rubla. Gjatë verës, të ardhurat dyqan birrë lehtë kapërcen pragun e 1.5 milionë rubla për kalendarin 30 ditë.

sipërmarrësit nis të lulëzojë duhet të mbani në mend se përveç luhatjet sezonale, madhësia e të ardhurave luhatet gjatë gjithë javës . Për shembull, vlera maksimale e qarkullimit merr një fundjavë, por e hëna deri të mërkurën, ai bie. Ky fakt duhet të kihet parasysh gjatë planifikimit prokurimin e mallrave dhe gamën e formimit.

Stina më e suksesshme për hapjen e prizë është e dimrit . Ajo ishte në dyqan dimrit është në gjendje për të fituar audiencë klientët e tyre besnikë, e cila do të sigurojë një pjesë të konsiderueshme të të ardhurave në sezonin e lartë. Ajo duhet të i kushtoj vëmendje të veçantë shumëllojshmëri të snacks, si diversiteti i saj në mënyrë të konsiderueshme rrit nivelin e besnikërinë e konsumatorit.

Pengesa kryesore kur duke u përpjekur për të hapur dyqanin e birrë projekt nga e para është për të gjetur ambiente të përshtatshme.

Si për të hapur një dyqan të birrë projekt nga e para?

Pavarësisht rritur në vitet e fundit, barra legjislative, kërkesa për birrë është ende në rritje. Sondazhet fund përdoruesit thonë se birra e të njëjtës markë mund të ketë dallime të mëdha sa i përket krahasimit shije e draftit dhe formatet shishe.

cilësi Taste "draft" më sipër. Përveç kësaj, popullariteti i dyqane specialiteti është pjesërisht për shkak të mundësisë së blerjes së modës në çdo kohë, madje edhe në një farë mënyre i dobishëm, i ashtuquajturi "gjallë" birrë pafiltruar pasterizuar.

investimi fillestar

Shuma e nevojshme për fillimin e shitjes së biznesit draft birrë është në varg prej 500 mijë deri në 1 milion rubla . Është e mundur për të realizuar të gjitha në një kosto më të ulët, por, për fat të keq, çdo vit shitore të vogël është duke u bërë gjithnjë e më vështirë për të konkurruar me dyqane specialiteti me cilësi të lartë. Natyrisht, shuma mund të ndryshojnë në varësi të rajonit të Rusisë, disponueshmërinë e furnizuesit, objekteve komerciale vendndodhja, kostoja e marrë me qera dhe shumë faktorë të tjerë. llogaritja jonë e masën maksimale pasqyron situatën në Krasnoyarsk dhe e afërt periferi - Sosnovoborsk, Zheleznogorsk, Divnogorsk, Emelyanovo, Berezovka dhe të tjera ...

dokumentet e nevojshme

Lista e dokumenteve të kërkuara për të hapur një dyqan të birrë projekt nga e para, mund të ketë disa dallime varësisht nga lokacionet e planifikuara dyqan. Ne të paraqesë një listë të plotë të dokumenteve që ju mund të kenë nevojë:

 • Leja për të tregtuar në administratë (për një pikë në një qendër tregtare);
 • Harmonizimi me Uprava apo prefekturën (për dyqan në rrugë);
 • Përfundim SES;
 • Përfundim Rospotrebnadzor;
 • inspektimit Përfundim zjarr - çdo gjë nga 30 deri në 150 mijë rubla ;.
 • Shëndetësore shitësit Book - 1500 rubla. një copë;
 • Kontrata me pronarin;
 • Autorizimi për reklamat në fasadën e ndërtesës;

Owner prizë ardhshëm duhet të marrë statusin e një sipërmarrës individual ose për të regjistruar një kompani me përgjegjësi të kufizuar. Atëherë është e nevojshme për të gjetur një pronë të përshtatshme dhe për të përfunduar një marrëveshje me qira. Atëherë ju duhet të regjistroheni arkë dhe për të marrë leje për të tregtuar nga administrata e qytetit dhe administrimin e qendrës tregtare.

Pas përgatitjen e hapjes së dyqanit është i plotë, është e mundur për të marrë një agjenci inspektimit leje. Kontratat me furnizuesit dhe nevoja të stafit që do të nënshkruhet para fillimit të shitjeve direkte.

dyqan

Nëse ju vendosni për të hapur një dyqan të birrë projekt nga e para, ju duhet menjëherë të mendojnë për rehati tij për blerësit dhe shitësit:

Ajo do të jetë interesante:   Kartolina duart HAPPY njeri i moshuar

 • Tregon duhet të jenë qartë të dukshme edhe kur bllokimet e vizitorëve;
 • Zona dyqan duhet të jetë të paktën 50m²;
 • Madhësia e zonës së tregtisë së nuk duhet të jetë më pak se 20-25 m², 10-15 m² prej tyre do të marrë frigorifer, 5-10 m² - depo;
 • nuk duhet të konsiderohet si hapësirë ​​me pakicë gjendet në afërsi të shkollave;
 • Avantazhi më i madh është disponueshmëria e tualeteve;

si për të hapur një dyqan birrë

si për të hapur projekt dyqan birrë

si për të hapur një dyqan birrë

të hapur një dyqan birrë

të hapur projekt dyqan birrë

të hapur një dyqan birrë

dyqan birrë

Për të filluar tregtare, ju do të kërkohet për të hyrë në kontrata me furnizuesit dhe prodhuesit e birrës dhe okolopivnoy produkteve. Ajo duhet të jetë menjëherë të shqyrtojë me kujdes gamën e produkteve dhe një ofertë e organizatave relevante. Filloni të bashkëpunojnë shumë më të besueshme me kompanitë e mëdha, në të cilin rast ju do të duhet të shqetësohen më pak në lidhje me kostot e transportit dhe cilësinë e produktit në vetvete (për shembull, shumë birra pa filtër të ketë një afat prej jo më shumë se 5 ditë).

Si rregull, kjo është e mjaftueshme që të ketë në çezmat 15-20 birra në kategori të çmimeve të ndryshme:

 • segment të ulët të çmimeve;
 • mesatarja;
 • dhe të lartë.

Rritja gamën e birrës dhe snacks në çdo rast i justifikuar. Sot, blerësi dëshiron të blej një pije dhe një sërë të preferuar të specialiteteve birrë në një vend. Kështu, dyqanet shumë e birrë projekt janë deri në 50% të të ardhurave për shkak të zbatimit të produkteve të lehta.

Tërheqjen dhe mbajtjen e klientëve

Nëse ju mund të shihni në afërsi të premtuar konkurrentët, dispenzim apo shitjen e birrës në shishe - kushtoj vëmendje të veçantë për hartimin e jashtme e brendshme dhe të dyqan e tyre.

Është e këshillueshme për të ruajtur hapjen u parapri nga një kompani e vogël të reklamave. Kjo është veçanërisht e vërtetë për shitore me pakicë, vendosja e të cilave është planifikuar në zonat e banuara. Përveç kësaj, vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet me nivelin e shërbimit dhe Gama e produkteve.

Dyqan i suksesshëm është i ndryshëm nga të tjerët në një numër të karakteristikave thelbësore:

 • disponueshmëria e mallrave në tri segmentet e çmimeve, siç u tha më lart;
 • me cilësi të lartë e produkteve të ofruara;
 • një nivel të lartë të standardeve shëndetësore që zbatohen për pajisjet dhe objektet në përgjithësi;

Kështu, në disa raste, të urdhërohet varieteteve të njohura me disa mangësi, në mënyrë për të demonstruar për klientët përditësuar rregullisht kreu, të nevojshme nga niveli i lartë i kërkesës.

sanitization rregullt dhe dezinfektimin e pajisjeve birrë - vinça, pajisje, hoses, etj, për të parandaluar prishje e parakohshme e produktit dhe konfliktet e mundshme me blerësin. Të jetë i sigurt për të trajtuar agjentët anti-shkumës në fund të çdo ndryshim të punës dhe të gjithë sistemit - dy ose tri herë në muaj.

Nëse ju nuk e keni ndryshuar mendjen tuaj për të hapur një dyqan të birrë projekt nga toka - mos harroni, suksesi juaj në 50% do të varet nga cilësia e mallrave dhe shërbimeve, dhe pikërisht për të njëjtën sasi në vendin e saktë.

Megjithatë, kjo është në çdo rast do të jetë me kosto efektive në qoftë se ju të kujdeset që konsumatori lë të kënaqur. Është gjithashtu me vlerë për të marrë parasysh faktin se pjesa e pivgigantov çdo vit bie në të njëjtën kohë rritjen e konsumit të produkteve të breweries të vogla prodhimin e ndryshme crafting dhe shikuar më nga afër preferencat e publikut.

Në çdo rast, ju mund gjithmonë të kërkoni ndihmë për shpërndarësit më të madh të birrës në Krasnoyarsk dhe Territorit Krasnoyarsk - DT Kompania "BirSib" dhe për të marrë informacion të detajuar nga profesionistë të vërtetë.

Si për të hapur projekt birrë STORE nga e para, për të filluar dhe ...

pika birrë

Kreu birrë projekt - kjo është një biznes i suksesshëm dhe fitimprurës, i cili është ndërtuar mbi një kërkesë të vazhdueshme të lartë për këtë pije. Për shembull, në pjesën evropiane të rritjes vjetore të "birrë" të tregut u rrit me 8-13% e vendit.

Për organizimin e dyqanit të punës nuk kërkon një shumë të madhe parash dhe kthim të lartë në këtë biznes do të jetë në gjendje për të justifikuar veten në kohën më të shkurtër të mundshme. Por, pavarësisht nga të gjitha aspektet pozitive të idesë së biznesit, atëherë ka nuanca të ndryshme që duhet të merren parasysh në zbatim.

Sezonale nëse këtë prirje?

Tregtisë në birrë jetojnë

Shitja e birrës në rubinet është konsideruar të jetë një biznes sezonal, me të ardhura në sezonin rreth 40% më të lartë. Shumica e dyqaneve në periudhën e ftohtë të punës vetëm për të mbuluar shpenzimet aktuale.

Në raste të veçanta, rentabilitetin e pika në mënyrë që ajo është më e leverdishme për të mbyllur dyqanin në kohën e motit të ftohtë.

Çfarë ju duhet të tregtisë në birrë: dokumenteve dhe licencave

Para hapjes biznesin e tyre sipërmarrësit e ardhshëm kanë nevojë për një studim të plotë të kornizës ligjore që rregullon pije pakicë shitjen.

1 janar 2013, miratoi një ligj ashpërsimin rregullat e vjetra të tregtisë - tash e tutje birrë mund të shiten vetëm në kohë të caktuara: nga ora 8 deri në 10 pm. Për shitje në kioskat apo stalla u bë rreptësisht e ndaluar.

biznesi juaj

formë e ndërmarrjes

E ardhmja Biznesmeni një zgjedhje e formës ligjore, kryesisht në zgjedhjen mes IP dhe LLC . Më fitimprurëse është e fundit - ligjet e reja janë gjithnjë shtrëngimin e sipërmarrësit individuale, të përfshirë në shitjen e produkteve të ulët alkooli. Për shembull, ata tani janë të detyruar të mbajnë deklarimin dhe regjistrimin e vëllimit të shitjes me pakicë. Ltd në çdo rast është një deklaratë dhe regjistrimi, por ata futi një sistem të tatimit të thjeshtuar në lidhje me ekonominë e disa taksave: tatimi në pronë dhe të fitimit të kompanisë, TVSH.

Për të hapur një dyqan shitur birrë, ju do të duhet sa më poshtë:

 • Regjistrohu kompaninë tuaj (ose IP).
 • Për të përfunduar një kontratë e blerjes / shitjes ose me qira në lokalet, ku dyqan do të vendoset në të ardhmen.
 • Për t'u regjistruar dhe kontrata e shërbimit të arkë.
 • Marrë leje për të kryer aktivitete tregtare në administratën lokale.
 • Get përfundimin e organizatave të inspektimit.
 • Të lidhë kontratë pune me punonjësit e dyqan dhe vendin e librat e tyre shëndetësore.

birrë live

Përzgjedhja e lokacioneve dyqan

Kur keni hapur një dyqan ju duhet të zgjidhni në dhomë të drejtë - varet nga shitjet në të ardhmen. Kështu zgjedhja e duhur do të jetë një komunitet i populluar dendur gjumi - kjo është një probabilitet të lartë se ajo është e njerëzit lokal dhe të bëjnë fije përhershëm klientit.

dyqan Brendshme

Sipërfaqja e përgjithshme e mesit të shkallës dyqan është rreth 50 metra katror - çdo gjë të nevojshme për instalimin efikas dhe kompakt e bar, projekt pajisjeve, dhe zonën e shërbimit vizitor. Dyqan duhet të jetë e vendosur tualet

Në të ardhmen, dhoma duhet të jetë të rehatshme për blerësit. Showcase duhet të vendosen në mënyrë që edhe kur një fluks i madh i konsumatorëve është një pamje e mirë.

Gjatë rregullimin e brendshëm të dyqan mos harroni kërkesat e autoriteteve rregullatore - Zjarrfikësit dhe SES - ata tregojnë vëmendje në dyqan:

 • SES - për shkak të pranisë në ushqim dhe pije portofolit, të cilat kërkojnë kushte të veçanta të ruajtjes.
 • Fire - për shkak të pranisë në dhomën e pajisjeve të veçanta, përkatësisht bombola e gazit që shpërthejnë nëse keqpërdoret.

Në bazë të ligjit nuk mund të vendoset dyqane, e cila është e përfshirë në rangun e alkoolit në afërsi të një sërë institucionesh të fëmijëve.

Prandaj, është e rëndësishme të marrin në konsideratë një numër faktorësh kur zgjedhjen hapësirën e nevojshme, dhe nëse vendndodhja përzgjedhur nuk përmbush plotësisht kërkesat thelbësore, është e nevojshme për të kërkuar një tjetër. Në praktikë, ajo mund të marrë deri në gjashtë muaj.

Organizimi i furnizimit dhe magazinimit

Hapi tjetër është për të gjetur furnizuesit, optimization dhe varg e përzgjedhjes. Më optimal në fillim të një bashkëpunimi me furnizuesit me shumicë të llojeve të ndryshme të birrës , e cila i jep fleksibilitet në menaxhimin e prokurimit: Zgjidhni vëllimin e dëshiruar të birrës varieteteve arbitrare sa më shpejt të jetë e mundur. Minus është çmimi, e cila është dukshëm më e lartë se ajo e fabrikë të prodhimit për rendin në të cilën ju dëshironi të keni një qarkullim mjaft të madhe, barazohet me rreth gjashtë dyqane.

Me zgjedhjen e pajisjeve nga biznesi opinionit e prodhuesit në mënyrë dramatike ndryshojnë:

 • Disa thonë se duke marrë me qera e pajisjeve mund të jetë e mirë për të shpëtuar dhe për të vënë fondet e mbetura për zhvillimin e projektit;
 • ndërsa të tjerë thonë se është e nevojshme për të blerë linjën e saj të shisheve, sepse në gjashtë muajt e parë të dyqan të ri është e nevojshme për të optimizuar një sërë blerësit lokale.

Pajisje për shisheve

Kur keni hapur dyqane të mëdha të vendosur të paktën 25 çezmat birrë (varieteteve pije). Por shumica e sipërmarrësit thonë se pas një viti gama është reduktuar në 15 emra: varieteteve unclaimed gradualisht fillojnë të reduktuar fitimet, dhe prej tyre në fund të refuzojë. Por, megjithatë, një dyqan i madh është e dëshirueshme për të instaluar më shumë se 20 lloje të birrës .

Mos harroni se gama më e lartë në dyqan hapur, ritmi më të rritur të dërgesave të zhvillohet optimization. Po dhe mirëmbajtja e pajisjeve shisheve dhe të punojnë në mënyrë të drejtë të besueshme, kështu që është e këshillueshme që të ketë një çift të linjave të këmbimit.

Diferencë në birrë varet nga gamë të çmimeve, dhe në mënyrë tipike nga 50 deri në 100% . Çmimi mesatar i birrës freskët varion nga 130 rubla për litër. Preferencat e banorëve lokalë në aspektin e kostos për të parashikuar mjaft e vështirë. Por mos harroni se konsumatorët kur viziton një dyqan birrë gati për të overpay një çmim të arsyeshëm në lidhje me varieteteve preferuar pije.

Është reklama e nevojshme?

pika reklamat

Kur promovimin dyqan birrë projekt nuk është gjithmonë efektiviteti i reklama të ndryshme, dhe shumë prej llojeve të saj janë mjaft të shtrenjta. Pavarësisht çmimit të lartë të medias, rezultati i të cilave është reduktuar në zero.

Prandaj, kujdes të veçantë duhet të trajtohen në të jashtme, reklamat në natyrë dhe të Qarkut - është mënyra më e zakonshme për të informuar publikun në lidhje me hapjen e ardhshme.

Për reklamat në natyrë përfshijnë dritaret themed dyqan dhe fasadë, origjinale, etched në kujtesën time emrin, reklamat të shëndoshë, në mënyrë periodike duke njoftuar për kalimtarët në promovimin e vazhdueshëm, të mirë-lit gjatë natës. Para hapjes, dhe në muajt e parë të funksionimit, është e dëshirueshme për të kryer një fushatë reklamuese - si një opsion, për të shpërndarë në kartat banorët zbritje.

Sa etoit dhe sa shpejt të paguajë?

Në verë, të ardhurat maksimale prej rreth 300 mijë rubla. , Dhe në qoftë se biznesi ishte e hapur nga toka, e saj shpagim zakonisht zgjat disa muaj .

Gjatë javës, shitjet e shkojnë - në fillim ata bien, dhe nga e premtja - rritje. Është e nevojshme për të marrë parasysh kur blerjen e mallrave.

Për një shpagim të shpejtë është më e mirë për të hapur dyqan në fillim të verës. Gjithashtu, së bashku me draftin dhe fitimprurës për të shitur birrë shishe me një gamë të mirë të snacks.

investimi fillestar

Shuma e nevojshme për hapjen e këtij biznesi në rajone të ndryshme varion nga 150 mijë rubla. deri në 1 milion rubla.

Lista e shpenzimeve të nevojshme për të ruajtur hapje të mesme duket si ky:

 • Hapësira me qira për disa muaj - nga 1000 rubla. për metër katror.
 • Riparimin dhe të përshtatshme trajtimi - deri në 100 mijë rubla.
 • Mbishkrimet, etj - .. Nga 20 mijë rubla.
 • Raft (i bërë me porosi) ~ 20 mijë rubla.
 • Frigorifer vitrinë rreth 20 mijë rubla.
 • Air Conditioning ~ 20 mijë rubla.
 • Cash ~ 20 mijë rubla.
 • Pagat shoqëruesit rreth 15 mijë rubla. njeri.
 • Defoamers, kegs e birrës - ju mund të merrni nga furnizuesit.
 • shkrimi të ndryshme, qese paketimi, të komunikimit dhe kështu me radhë. D. ~ 5 mijë rubla.
 • Blerja e serisë së parë të birrës rreth 50 mijë rubla.

pajisje të lirë janë dhënë shpesh nga furnizuesit të mëdha.

dyqan Dukje

gurë Underwater Business

Me një kosto për biznesin rentabilitetit ardhurat mujore duhet të jetë e barabartë me jo më pak se 40 mijë rubla. fitimi ngurta në nivelin e këtij treguesi nën parashikimet optimiste të arritura pas 4 muajsh nga fillimi i dyqanit të punës .

Të gjitha çështjet dhe veprimet e tjera për nxitjen, zhvillimin dhe përmirësimin e operacioneve dyqan janë pjesë e një plani biznesi që plotëson kërkesat moderne të tregut.

Operacioni Featured dyqan është e dëshirueshme për të punësuar dy punojnë ndërrime shitësit të pastër ndonjëherë kërkon roje. Disa funksione mund të kryejnë shitësit vetë. Kontabilitet është zakonisht pronar i dyqan. Detyrimi i shitësit gjithashtu përfshin ndjekjen e cilësisë së birrës, pastërtinë e pajisjeve, kontejnerët, objekteve dhe territorit ngjitur.

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *