Si për të prerë rrush pa fara AUTUMN HARVEST ISHTE SKEMA GOOD

Author: | 2018/08/25

Sot ne do të shikojmë në zvogëlimin rrush pa fara e qark që do t'ju ndihmojë të merrni gjithmonë një korrave të mirë të manave të dobishme. Në mënyrë të ngjashme gërshërë të mëdha mund të jenë prerë tretë dhe dorëzonjë.

Как обрезать смородину осенью, чтобы был хороший урожай
Çfarë është shkurtohet

Lexo më Dacha6.ru:

Si për t'u përgatitur për rrush pa fara e dimrit

Si për të mbjellë currants vjeshtë

Shumë cirk filluar në pikëpyetje nevojën për këtë procedurë. Disa argumentojnë se ajo është për të ardhur keq për të prerë bimore gjallë. Perfectly Unë e kuptoj, por unë dua të them se ju jeni duke vepruar për të mirën, dhe këtu është arsyeja pse:

 • në sajë të krasitjes së bimëve, fidaneve të reja të forta dhe të shëndetshme, e cila nuk ka frikë të sëmundjes dhe dimër të ftohtë;
 • trashje bush ul, filizat e mbetura të marrë më shumë diellit;
 • rrush pa fara nuk konsumojnë energji shtesë për të ruajtur gjeth në degët e vjetra jo-mbajtur, ushqyesve më shumë merr në vezore;
 • redukton ndjeshëm mundësinë e sëmundjeve dhe insekte;
 • përtëritje e përgjithshme e plantacione, gjatësia e shkurreve fruiting në rritje për 20 vjet, janë rritur produktivitetin;
 • për të marrë të manave në degët e brendshme bëhet shumë më e lehtë.

Kur prerë në rrush pa fara e vjeshtës

Shkurtimi rrush pa fara e kuqe dhe e zezë të veprojë pas fillimit të lë në rënie dhe para ardhjes së ftohtë. rrjedha llogore ngadalëson gjatë kësaj periudhe. Në varësi të motit - kjo mund të jetë fundi i tetorit - fillim të nëntorit.

Në qoftë se ju vendosni për të bërë pranverë tëharrje rrush pa fara, është e nevojshme për të kryer procedurën në shkurt, si bimë është zgjohen nga gjumi i saj dimëror shumë herët.

Në qoftë se ju ndiqni kulture vjeshtës në pranverë ju do të hiqni vetëm podmerzshie për shoots dimrit.

Схема обрезки саженцев и взрослой смородины

Si për të bërë currants tëharrje

Procedura të jetë më efektive, duhet në mënyrë rigoroze të ndjekin disa rregulla të thjeshta:

 1. Shkurre të vjetra, në mes të moshës 5 vjeçare (mund të identifikohet me një kore të errët) formuar në 6 fidaneve të mëdha në rritje nga baza. Trim shkurre në moshë të tillë nuk duhet edhe shoots, pa ndonjë defekte të jashtme (japin e tyre në këtë kohë është reduktuar).
 2. Jo shkurre moshë shumë, hiqni shoots e sezonit aktual. Në currants vjetra ato, në të kundërtën, u largua, pasi ato mund të zgjasë fruiting për disa vite më shumë.
 3. Kjo është e detyrueshme për të prerë rritje e anësore vjet aktuale dhe të kaluara. Nëse në dyshim, kjo është ana e rritjes ose jo të shkurtojë atë. Detyra juaj - për të ndriçohet bush, hiqni tepërt gelled.
 4. Maja e shkurret nuk duhet të prekin. Ai është këtu që paraqet veshkat shoots e cila do të rritet më të madhe të frutave. Trim mund të jetë vetëm një top shumë e hollë, si ngricat e dimrit, ata nuk do të qëndrojë.
 5. Sigurohuni për të hequr të gjitha shoots me gjethe përdredhur. Ato janë dëshmi e pranisë së sëmundjeve të tilla si anthracnose.

Të gjitha degët prerë duhet të dal off-site, por më mirë - të djegur.

fidanë Shkurtimi rrush pa fara

Trim është e nevojshme jo vetëm në rritje në shkurre vend, por fidanë blerë për mbjellje.

bush parë mbjellë në gjerësinë mbjelljen vrimë prej 50 cm dhe një thellësi prej rreth 40 cm. filiz ulur në gropë në një kënd prej 45 gradë. Qafë root duhet përfundimisht të jetë 5 cm nën sipërfaqen e tokës. Butësisht shpjegoj rrënjët në të gjitha drejtimet, dhe pastaj varrosur të filiz.

currants mbjellë tallaze dhe prodhues. Tëharrje të jetë në krye të të gjitha fidaneve. Pas procedurës, ata duhet të jenë vetëm 2-3 buds në secilin. Në total, Bush i ri duhet të jetë jo më shumë se 4 fidaneve. Lartësia optimale e fidanëve - nga 25 deri në 40 cm.

Një vit më pas, filiz rritur të japë edhe 6 fidaneve të reja.

Ajo mund të jenë të interesuar në:

Imazhet RFQ për mënyrën se si për të prerë rrush pa fara e korrjes vjeshtë ISHTE SKEMA GOOD

Когда и как правильно делать обрезку красной, черной и белой смородины

Shkurtimi Rrush pa fara - praktikat bujqësore, e cila është e nevojshme për zhvillimin e duhur të fruiting shkurre.

Realizimin e objektivave, rregullat dhe hollësitë rrush pa fara kulture edhe cirk rishtar do të marrin rregullisht një korrave të mirë.

bush prerja qëllimet

Getting shkurtim, të jetë i vetëdijshëm për qëllimin e procedurës . pajisje Shkurtimi do të ndryshojnë në varësi të detyrave.

Tëharrje rrush pa fara kryhet për të:

 • të formuar formën e saktë të shkurret;
 • pastruar shkurret e degëve të dëmtuara dhe të sëmurë;
 • për fuqinë e çdo degë për të krijuar kushtet më të mira të mundshme;
 • rinovimin shkurret e vjetër.

Formimi kryesor i grupimeve të ndodhë gjatë disa viteve të para të jetës currants. Duke i prerë në moshë të re do të varet nga zhvillimin e saj të duhur dhe rritjen ekonomike.

Tëharrje sanitare - largimi i degëve të dëmtuara nga infeksionet dhe dëmtuesit do të përmirësojë currants dhe rritjen e rendimenteve.

Procedura tëharrje përtëritje ju lejon të ruani bimore të rritur, për të rritur produktivitetin e saj.

Gabimet e bëra në çdo lloj kulture, mund të shkaktojë dëmtimin e natyrave të ndryshme, zhvillimin e shkurre të njëanshme dhe të varfër duke dhënë fryte.

Обрезку смородины осуществляют, чтобы сформировать правильную форму куста, очистить от поврежденных и больных ветвей, омолодить старый куст
Tëharrje rrush pa fara kryhet për të formuar formën e saktë të shkurret, pastrohen e degëve të dëmtuara dhe të sëmura rinovimin Bushin e vjetër

Gjatë këtij viti, ka identifikuar një numër të periudhave për shkurtim rrush pa fara . Procedura mund të kryhet në pranverë, verë, vjeshtë dhe madje edhe dimër.

Zgjedhja e kohës krasitjes duhet të bazohet jo në lehtësinë e kopshtar, dhe në periudhën e rritjes vegjetative të bimëve.

A kam nevojë për të prerë në pranverë?

shkurre frutore pranverën e hershme janë në një gjendje të pushimit. Vegjetacioni nuk është e hapur, rrjedha aktiv PSA në indin mungon. Kjo është koha më e mirë për të prerë shkurret në pranverë.

Në kohën dhe kushtet e motit ndikimit. Nga pranvera tëharrje rrush pa fara duhet të fillojë sa më shpejt të krijuar temperaturën e qëndrueshme pozitive. Është e rëndësishme që të i kushtoj vëmendje parashikimeve të meteorologët. Nëse ngricat priten, tëharrje duhet të shtyhet.

Për të kryer procedurën në pranverë kopshtar pak kohë . Sapo buds të fillojnë të lulëzim në masë - periudha e krasitjes pranverë është e përfunduar.

Në qoftë se ju nuk e ndjekin këtë rregull:

 • seksione do të jetë me bollëk të ndajë lëng, e cila nuk do të lejojë plagët forcuar shpejt;
 • Kjo rrit rrezikun e infektimit nga fungale dhe infeksioneve bakteriale;
 • Bush do të dëmtojë për një kohë të gjatë, në vend se për të ndërtuar në masë fletë dhe për të formuar buds fruta.

Në pranverë, ju mund të angazhohen në çdo lloj kulture. Mundësia e kufizuar e zona të ndryshme klimatike.

Весенняя обрезка смородины позволяет повысить урожай текущего сезона и заложить основу на следующий год
currants tëharrje pranverë mund të përmirësojë kulture Sezoni aktual dhe të hedhë bazat për vitin e ardhshëm

tëharrje sanitare duhet të kryhet në çdo lloj të klimës. Preu të gjitha degët thyhen dhe të plasaritur. Pjesërisht shoots janë hequr janë dëmtuar nga ngricat, dielli, sëmundje.

Formësimin dhe përtëritje tëharrje kryhet në këtë periudhë vetëm në rajonet veriore. Të gjithë të tjerët - procedura është më e mirë për të lëvizur në vjeshtë.

Avantazhet e kulture pranverë:

 • termocentralet janë të drejtuara për degët më premtuese, rritjen e numrit të të lashtave, rritjen e madhësisë kokrra të kuqe;
 • ndriçimit të shpërndara në mënyrë uniforme mbi të masës vegjetative e ripening fruta në brushat ndodh në thelb të njëjtën kohë;
 • penguar sëmundjen shkorret;
 • Ajo stimuluar rritjen e fidaneve që do të japë fryt në vitin e ardhshëm.

tëharrje pranverë mund të përmirësojë kulture Sezoni aktual dhe të hedhë themelet për vitin e ardhshëm.

Si për të prerë shkurre kokrra të kuqe në pranverë:

A mund të krasitur degët në verë?

Në fillim të verës, sidomos nëse pranverë ishte i gjatë dhe i ftohtë , është e mundur për të ri sanitare tëharrje currants shkurre. Në këtë kohë ajo mund të shihet qartë ndonjë degë të dëmtuara.

Në pranverë, kur buds fjetura nuk janë gjithmonë në gjendje për të përcaktuar se cilat shpëtojnë mbijetoi pus dimrit dhe çfarë nuk është.

Në verën e vitit ju duhet të prerë shoots të thata, si dhe të bëjë vuaj rritje e gjelbër. Në degët që kishte mbetur shoots anësore do të zhvillohet pa krye.

Pinching ju lejon të rritur numrin e buds lule. Pranimi vlen për currants zi në të kuqe dhe të bardhë janë të rralla.

Disa cirk kalojnë hedh lëng verore dhe formimin e rrush pa fara. Kjo vlen kulture të tillë sa më shpejt që të gjitha manaferrat në gusht do të mblidhen.

Prerje bush pas korrjes:

 • duke hequr degët mbi pesë vjet;
 • tëharrje deformuara, shoots pazhvilluara;
 • shkatërrimi i degëve të sëmurë dhe të dobët.

Летом нужно вырезать засохшие побеги смородины, а также проводить прищипку зеленых приростов
Në verën e vitit ju duhet të prerë shoots thata rrush pa fara dhe vuaj nga increments gjelbër shpenzimeve

Këto veprime nuk kanë një vlerësim të qartë . Nga njëra anë, përmirësuar ndriçim dhe ventilim degët fruiting.

Nuk është një vend për zhvillimin e lirë të fidaneve të reja. Rritja e re në kohën e duhur për të shmangur infeksionin dhe dëmtuesve.

Nga ana tjetër - e rrit ngarkesën në shkurret. Shkurtimi stimulon formimin e fidaneve të reja , në të njëjtën kohë, kur rrush pa fara kalon të gjitha përpjekjet e tyre në plakje dru dhe përgatitjen për dimër.

Lëvizja e lëng gjatë kësaj periudhe më shumë në mënyrë aktive, plagët mund të mbeten të lagësht për një kohë të gjatë. Kjo është një portë për infeksion të natyrave të ndryshme.

Shoots që do të rriten vetëm në këtë periudhë, vështirë se do të duhet kohë për të pjekur para se të motit të ftohtë. Dëmi i tyre dimrit është e pashmangshme.

Prerje rënien - çfarë është e nevojshme?

Në krasitjes vjeshtë për të filluar pas rivendosjes pjesa më e madhe masa e rrush pa fara fletë . Bimë është duke u përgatitur për dimër, trafiku është ngadalësuar lëngje. pika Ndarja e lëng në prerë tregon se kulture vjeshtës të fillojë herët.

Finish tëharrje duhet të jetë për dy ose tre javë para se të motit të ftohtë. Gjatë kësaj kohe, plagët kanë kohë për të shëruar.

Në zonat me klimë të ashpër është e rekomanduar për të shkurtojë shkurre në pranverë. Në vjeshtë ngricat mund të rrënojat rezultatet e: ngrirje pak këshilla e degëve, ata duhet të hiqen në pranverë.

Përfitimet e kulture vjeshtës:

 • një periudhë më të gjatë të operacioneve të prodhimit;
 • përgatitjen e bimëve të ftohtit;
 • ndihmuar shoots rinj në të ushqyerit dhe zhvillimin aktiv;
 • stimul për formimin e një numri të madh të pranverës së ardhshme shoots zëvendësues;
 • shkurre shpëtoj prej dëmtuesve dhe sëmundjeve;
 • krijojë kushte për fruiting mirë vitin e ardhshëm.

Në vjeshtë në rajonin qendror llogariten për kryerjen formimin, rinovimin e një skrap . Në të njëjtën kohë këputni degët, të dëmtuara gjatë një punë të verës me shkurre.

Ajo do të jetë interesante:   Si të Treat mitrës Endometrioza medikamentozno

Shkurtimi shkurre blackcurrant në vjeshtë:

Disa cirk kalojnë dimrin duke punuar në tëharrje nga nëntori deri në mes të shkurtit . Kjo është e mundur, me kusht qasje gjatë gjithë vitit në këtë faqe interneti. Seksionet janë kryer në degët ngrira.

Gjatë kësaj periudhe, ferrishtja nuk ka të ngjarë të jetë i ekspozuar infeksionet dhe dëmtuesit. Një i rëndësishëm kusht - bush rrush pa fara duhet të jetë i fortë dhe të shëndetshme.

Një nuk mund të them se kur do të prerë currants, pranverë ose në vjeshtë. Ndryshe tretë, veshkat fillim në fillim të cilëve të lulëzojë, dhe ndërlikojnë kulture pranverë, rrush pa fara më vonë vjen në bimësi.

Në qoftë se kjo është e pamundur për të shkuar në vend, ndërsa ka borë, të gjitha me një gooseberries prerë duhet të kryhet në vjeshtë. Currants bën të mundur për të gjetur kohë të shfaqem çdo sezon.

Kryejnë currants tëharrje duhet të jetë vit . Puna kryesore është e përshtatshme të bëhet në vjeshtë. Pranvera do të kryejë shkurtim sanitare, e cila do të rregulluar pasojat e shkurret dimrit.

Проводить обрезку смородины следует ежегодно, обязательно осенью и весной
Kryer currants tëharrje duhet të jetë çdo vit, gjithmonë në pranverë dhe në vjeshtë

Teknologjia dhe qark

Varësisht nga qëllimi dhe llojin e rrush pa fara zbatohen currants ndryshme teknologjinë .

Pse të kryer rrethprerjen para mbjelljes?

Para se të prerë currants para mbjelljes, ju duhet të mësojnë teknikat e formimit të fidanëve.

ferrë

bush vjetor rrush pa fara ka 2-4 bronkial. Kur mbjelljen secila degë duhet të jetë prerë rëndë : për t'i shpëtuar lënë dy ose tre buds. Është e këshillueshme për të prerë degën mbi burbuqe jashtme, atëherë vitin e ardhshëm formuar një bush.

Në moshën dy dhe tre vjet e shkurre frutore formave nga 5 deri në 7 degë. Nga këto, vetëm 3-5 nga më të fortë dhe në kërkim të majtë. Për të ndihmuar bronkial, majat e fidaneve të mbetura janë të prerë në një palë të veshkave.

Deri në vitin e katërt të jetës, shkurre frutore do të formohet plotësisht. Në të ardhmen, për të ruajtur formën ajo do të marrë vetëm mbështet prodhues.

Kuqe dhe të bardhë

Në vitin e parë të jetës në gjethe të bardhë dhe të kuqe rrush pa fara e mbi secilin të xhiruar tre ose katër buds. Kjo bën të mundur për të rritur numrin e increments në sezonin e ardhshëm.

Në vitin e dytë, duke i lënë 3-4 degë të forta, dhe pjesa tjetër janë hequr. Vini re edhe shpërndarjen e degëve me njëri-tjetrin.

Në të ardhmen e krasitjes mbajë në mënyrë që në shkurret ishin dy ose tre degët e çdo moshe . fidane kulture para mbjelljes duhet të kryhet në përputhje me moshën e bimëve.

Красную и белую смородину обрезают несколько иначе, нежели черную: это связано с различиями в формировании кустов
Kuqe dhe currants bardha janë prerë pak ndryshe se sa e zezë: kjo është për shkak të dallimeve në formimin e shkurre

Kur të bëjë përtëritje e shkurreve të vjetra

Anti-plakje trajtimet janë të nevojshme currants zi, nga vitin e pestë të rritjes, dhe të kuqe dhe të bardhë - i teti. Për kryerjen e punëve më të mirë në vjeshtë.

Me përditësimin e rregullt të shkurret, ai është në gjendje të japë fryt për mbi 20 vjet dhe për të sjellë të korra të mira. Kur rinovimin tëharrje prerë degët e vjetra, i nxitur nga hedhjen buds lule.

Ekzistojnë katër mënyra për të krasitjes rrush pa fara: në rrjet në veshka, dhe për të transferuar pickues.

Zvogëlimin në rrjet është përdorur për heqjen e plotë të degëve. Në procedurën e përtëritje në këtë mënyrë të prerë të vjetër, degët e trasha. Arratisjes është prerë në bazë. plagë të mëdha nga një prerje të tillë duhet të trajtohen me antimikrobikë dhe bojës mbi katran kopsht.

Zvogëlimin në veshka , jo vetëm mund të shkurtojë shoots, por edhe për të monitoruar zhvillimin e degës. Metoda e aplikueshme për shkurtim pjesshme. Marrja e shkurtim të burbuqe përballet me qendrën e shkurret, është e mundur për të stimuluar trashësinë e saj.

Prerë bërë nga veshkave në pjesën e jashtme, në të kundërtën do të formojnë lakër nga qendra. Mishërimi i dytë përmirëson aksesin e dritës për çdo veshkë dhe siguron ventilim rrush pa fara.

Омолаживающие процедуры необходимы черной смородине, начиная с пятого года роста, а красной и белой \u2013 с восьмого
Anti-plakje trajtimet janë të nevojshme currants zi, nga vitin e pestë të rritjes, dhe të kuqe dhe të bardhë - i teti

Pickues stimuluar rritjen e fidaneve të reja, të rregullojë shumën e kulture.

Një nga metodat kryesore të anti-plakje trajtimet për specie të kuqe dhe të bardhë - rrush pa fara kulture përkthyer në branched shumë . Kjo është e nevojshme në të vjetër, por degët më të frytshme. Gjithashtu, metoda është aplikuar në qoftë se një pjesë është dëmtuar degët.

Gjeni një presione të forta anësore me potencial të mirë të frutave. Të gjitha dega pas degës janë hequr. Kjo metodë mund të bëjë një bush pjesshëm përtëritje.

Nëse bush nisjen e fortë , të kryer rinovimin shkurtim për një herë të mos jetë. Humbja e një përqindje të madhe të masës vegjetative e shkurre të vjetër nuk mund të mbijetojnë.

degët e mëdha joproduktiv duhet të jetë prerë në faza me një interval prej një viti.

Shkurtimi i shkurret të vjetër dhe të lënë pas dore rrush pa fara:

mënyra të pazakonshme të shkurtojë

thjeshta të - cirk Temës

Kjo metodë nuk kërkon bimë që rritet për të përcaktuar moshën e degëve. Çdo degë, të cilat rriten në fund të sezonit nuk ka arritur në 15 cm, të hiqet.

Nëse bush thickened në masë të madhe, në këtë metodë të hequr temat e tepërt vjetarë.

Michurinskaya - për të korrave të mirë

cirk pjesë përmbahen parimeve të krasitjes "i Michurin" , veçanërisht për manaferrat rritje në shitje. Ajo aplikuar këtë metodë në plantacione të mëdha, pamja e hershme të varieteteve të frutave të currants zi.

teknologji:

 • të gjitha shkurre rriten dhe japin fryt pa prerje pesë vitet e para;
 • shkurre gjysmë në mbjelljen në moshën 5 - 6 vjet, prerë rrënjët dhe të ushqyer mirë;
 • një vit nga fidaneve rritur largohen rreth 20, pjesa tjetër është hequr;
 • një vit më vonë procesi përsëritet me mbetur 50% e shkurre;
 • pas prerjes shkurre çrrënjosur plotësisht në dy - tre vjet, vendi i tyre është marrë nga bimët e rinj.

Kjo është një kultivimi teknologji intensive, e cila lejon për të marrë një e treta më shumë se të korrat .

Принцип обрезки смородины
prerje rrush pa fara parim "nga Michurin" është përdorur në zona të mëdha për paraqitjen e hershme e varieteteve të frutave

Format Stam: si për të formuar currants në modë?

Pasioni për dizajn kopsht është reflektuar në shkurre frutore. Rrush pa fara nuk është përjashtim: në formë modë e saj Stam .

Jo të gjitha varieteteve të currants janë të përshtatshme për krijimin e trungut. Kriteri kryesor në përzgjedhjen e varieteteve - formimin minimum i fidaneve nga thellësia e shkurret.

Teknologji e formimit të hapave Bole:

 • menjëherë pas mbjelljes shtamb formuar, degët anësore janë të prerë në një lartësi prej 20-40 cm nga toka;
 • shpëtojnë qendror lënë dy ose tre burbuqe terminali;
 • në zhvillimin e kurorës, një dru i vogël formë verë hequr në fytyrë jashtë;
 • në vitin e parë të fidaneve çikë jashtë, duke lënë dy ose tre prej buds më të ulët;
 • në vitin e dytë ju duhet të prerë një pjesë të çdo dege, e cila është më shumë se 10 cm;
 • këtej e tutje çdo vit shkurtuara degët e distancë prej 20 cm nga kërcell;
 • shtamb pastrohen rregullisht.

jetës rrush pa fara në këtë formë - 12-15 vjet. Plant duket shumë mbresëlënëse, sidomos nëse formirovke ekspozuar currants kuqe. Ajo formon një furçë të gjatë kokrra të kuqe.

Si për të bërë një vjeshtë zvogëlimin

Për të prerë provuar të jetë i suksesshëm, ju keni nevojë për sekuencën e saktë të operacioneve.

Në skemën e kulture vjeshtë dy blloqe mund të identifikohen . E parë dhe të tretë janë kryer për të gjitha llojet e currants, e dyta - ndryshon në varësi të llojit të shkurre.

Hapi i parë: sanitare

Para se të prerë ndonjë currants, pastruar shkurret:

 • shpëtoj nga të gjitha degët e thyera dhe të vdekur;
 • prerë shoots, dru i cili nuk ka pasur kohë për të pjekur: nëse këto shoots nuk janë hequr, në dimër ata do të jenë dëmtuar nga ngrica;
 • prerë të gjitha shoots janë të deformuara;
 • hequr degët të cilat janë të ndërthurura apo rritje në qendër të shkurret;
 • shkatërruar degët sëmura: shoots prekur nga infeksioni apo dëmtuesve, duhet të digjen;
 • në qoftë se disa degë është rritur larg nga qendra apo të shtrirë në tokë, ajo gjithashtu do të fshihen.

Необходимо очистить куст смородины: убрать сломанные и сухие ветки, срезать деформированные побеги, уничтожить больные ветки
Ju duhet për të pastruar shkurre frutore: për të hequr degët e thyera dhe të vdekur, të prerë shoots deformuara, të shkatërruar degët sëmura

Hapi i dytë: rinovimin

ferrë

Kur pastrimi është e përfunduar, të vazhdojë për të hequr degët e vjetra të currants zi. Kur tëharrje, të jenë të vetëdijshëm se të korrat e madhe të sjellë shoots në moshën dy ose tre vjet , pjesa më e madhe e frutave është formuar në veshka kryesore.

Mbi këtë bazë:

 • në një rrush pa fara e zezë degët duhet të jetë prerë mbi 5 vjet;
 • Nëse bush është formuar mirë dhe ka më shumë se 8 shoots dy-vjeçare mund të shkurtuara degët gjatë tre viteve;
 • e treta e gjatësisë është e prerë në shoots një-vjeçare.

Hiq vjetër degët joproduktiv foragjere kontribuon për një zhvillim më të mirë të frutor. prerja e pjesshme promovon bronkial dhe rritjen e buds lulëzuar në sezonin e ardhshëm.

Në zonat me ndryshime të mprehta në temperaturë tëharrje pjesshëm është më e mirë për të lëvizur në pranverë. Në rrezik e ngrirja krye dobishme për të lënë ata për dimër paprekur.

Kuqe dhe të bardhë

Kuqe dhe currants bardha të ketë një periudhë më të gjatë të fruiting. Në moshën pesë deri në tetë vjet, jep degë të larta. lule buds janë formuar në sasi të mëdha në majat e këtyre llojeve të currants.

Bazuar në këtë:

 • Ajo duhet të jetë prerë në nivelin e tokës të gjitha degët mbi 8 vjet;
 • një bush formuar si duhet lë jo më shumë se 12 fidaneve;
 • Vetëm lartë është hequr, në qoftë se ka dëme.

Hapi i tretë: duke mbështetur

Në fund, në qoftë se nuk është ende thickened bush, ju mund të shkurtojë degët e tepërta. Duke u përpjekur për të ndriçohet bush, ju duhet të hiqni degët e tepërta nga qendra .

Nëse Degët frutor shoots mjaftueshme janë rritur deri në vitin aktual, mund të jetë prerë.

Si për t'u kujdesur për

Shkurtimi për rrush pa fara është një stres për bimë. Sidomos për të rriturit shkurre, rigjenerim të cilëve më të dobët. Pas krasitjes nevojat e rrush pa fara të ushqyerit.

Në varësi të asaj koha e krasitjes është e nevojshme, shkurre janë në nevojë për ushqyesve të ndryshme.

Pas shkurre pranverë tëharrje duhet të fekonduar komplekse. shtojcave minerale duhet të përmbajë elementët gjurmë fosfor, kalium, në sasi të barabarta.

Përqindja e azotit në pranverën ushqyerit përmirësuar. Cirk me përvojë të përgatisë plehra veten e tyre, duke përdorur superfosfat, kripë potasiumi, ammophoska ure.

После весенней обрезки следует удобрить смородину, используя суперфосфат, хлористый калий, аммофоску, мочевину
Pas pranverë tëharrje duhet të fekonduar currants, duke përdorur superfosfat, kripë potasiumi, ammophoska, ure

Në vjeshtë nuk është një shumë e azotit currants nevojë për pjekjen më të mirë të drurit kërkon më shumë fosfor dhe kalium.

Përveç kësaj minerale, rrush pa fara nevojë Organics . Veçanërisht i mirë në përgjigjet biofertilizers rrush pa fara e zezë. Kur përdorni pleh organik është e nevojshme për ta bërë atë rotted.

shkurre frutore organike të shërbejë si një produktive, në qoftë se ajo nuk ka vënë vetëm në zonën rrënjë, dhe mbyll tokën. Mbuluar terren. Dekompozimi i plehut organik dhe humus izoluar një shumë të azotit, kështu që ata duhet të bëjnë pranverë.

pleh saktë zgjedhja promovon shërimin e shpejtë të plagëve nga krasitjes.

Duhur tëharrje - është të kuptuarit e natyrës së bimëve dhe ndihmë në zhvillimin e saj. Një qasje e plotë të krasitjes - një premtim i shëndetshëm, cilësi të lartë dhe një kulture të madhe.

Rrush pa fara pranverë -UHOD, verë dhe vjeshtë .VYRASCHIVANIE ...

Как выращивать смородину? Несколько советов от бывалых

Deri në verën currants sezon duhet të jenë të përgatitur tashmë në fillim të pranverës. Sapo buds bymehet, por jo ende nuk do të jetë gjethet, shumë të dobishme për të rregulluar shkurre dush të nxehtë. Uji është ndezur në rreth 65-70 gradë dhe shpejt derdh lotim shkurre. Një procedurë e tillë efekt të dëmshëm mbi dëmtuesve të zgjuar dhe shumë të favorshme për shumicën e rrush pa fara.

Toka nën shkurre hirit dobishme të spërkasë pak ose plehrave minerale dhe loosened pak. Top vë një shtresë të trashë mulch e materies rotted organike, e cila është gjatë sezonit jo vetëm që do të sigurojë të ushqyerit shtesë, por edhe një mburojë kundër dëmtuesve, dimëruar në tokë nuk do të mbin barërat e këqija dhe për të mbajtur rrënjët nga tharje në mot të nxehtë.

Ajo do të jetë interesante:   fokale lezionet mëlçisë ÇFARË ËSHTË IT

Celebrities atëherë dhe tani
reklamë
Foto Galeria e famshëm atëherë ...
Stanton Daily
Shiko Tani

Rrush pa fara është një shumë lagështi-loving bimë, kështu që ajo duhet të jetë në një thatësirë ​​vaditur me bollëk - 2-3 kova e ujit në shkurret e të rriturve. Kjo është veçanërisht e rëndësishme në pjesën e parë të sezonit - deri në mes të verës.

Как выращивать смородину? Несколько советов от бывалых
Photo: pixabay.com

Për një përtëritje e vazhdueshme e shkurre dhe stimulimit të vitit të mirë fruiting prerë shoots 3-5-vjeçar në rrush pa fara e zezë dhe 6-7-vjeçarëve në të kuqe dhe të bardhë. Ata të shkurtuar në bazë, duke u përpjekur të mos për të lënë cungun. Me këtë fryt të rregullt krasitjes rritet më të mëdha dhe të vogla bush është i sëmurë, si kurorë holluar dhe të lirohet nga degët e vjetra me larvat bated ta dhe patogjenëve.

Nga rruga, spërkatje shkurre pak para lulëzimit lule mund të kryhet me kimikate kundër dëmtuesve.

shkurre tëharrje mund të bëhen si në fillim të pranverës dhe verës pas fruiting, ose në vjeshtë, pas rënies së gjetheve. Tëharrje Summer, sipas mendimit tim, është e preferueshme për shkak se ajo lejon jo vetëm për të mbledhur një kulture shtesë nga e planifikuar për të hequr degët, por edhe për kohën e mbetur të rritet rritje të fortë për të korrat e ardhshme. Pra, pas mbledhjes manaferrat dhe currants tëharrje tërësisht ushqyer një zgjidhje të plehrave organike ose minerale.

Цветущий куст смородины
Photo: pixabay.com

Lulet e para të pranverës fidanëve të blera më të mirë për të tërhequr jashtë, në mënyrë që centrali nuk shpenzoj energji në fruiting. Laku mbjellja kaçubë në një hirit dhe duke shtuar drurit (1-2 kavanoza litër) rotted organik.

Në përgjithësi, fidanë të rinj mund të transplantuar në fund të verës, kjo është edhe më mirë se vjeshtë apo pranverë. Nga dimër ata arrijnë të marrin pranverë e madhe dhe tashmë pa përshtatjes menjëherë në mënyrë aktive të fillojë të rritet.

Distanca në mes të shkurre, blackcurrant lënë 1.5 m në mes të kuqe dhe të bardhë - 1 m.

Prerje - një nga mënyrat më të lehta të riprodhimit rrush pa fara. Prerje mund të korrur gjatë gjithë sezonit në rritje, gjëja kryesore që ata janë të pjekur mjaftueshëm -. Diametër minimal prej 0.8 cm prerje me 5-7 buds janë prerë nga pjesën e mesme të prerë shoots tepërt rinj. Ju mund të rooting ato në ujë, duke filluar në shkurt. Pastaj në maj, do të jetë gati për mbjelljen e fidanëve në tokë nga rrënjët. Mund të mbillen direkt prerje në tokë të butë me lagështi, duke shtypur thellësi në 45 gradë, është e dëshirueshme për të mbuluar film të lartë apo bankat. Kur prerje vjeshtë gryadochki strehim për dimër tërësisht rotted plehrash dhe bredh putrat.

Красная смородина
Photo: pixabay.com

Nuk është një pikë interesante në kërcell edukate rrush pa fara.

Prerje duhet të mbillen vetëm në diell, komplot kopsht, pavarësisht nga fakti se ata janë të lehtë për të marrë rrënjë në gjysmëhije. Farë rritur në hije, në një të jepnin të mëvonshëm manaferrat shumë të vogla, të cilat gjithashtu do kosi shije. Ky rregull punon vazhdimisht, edhe në qoftë se atëherë më të rritura currants transplantuar në vendin diell.

Në çdo rast, kështu që thonë se e vjetër, cirk me përvojë. Unë mendoj se këshilla e tyre për bimët në rritje kanë nevojë për të dëgjuar ...

Rrush pa fara - prerje në vjeshtë, të vjetra përtëritje Cousteau: SKEMA

Хороший урожай смородины

Wonderful rrush pa fara kokrra të kuqe, e shijshme, pjellore, e pasur me elemente që janë të dobishme dhe të nevojshme për shëndetin e njeriut, të dashur meritave nga cirk. Shpërblimi më i mirë për shoferë të kamionëve të mbledhur një kulture të pasur të këtyre manave të mrekullueshme. shkurre rrush pa fara janë të gjata bimë frutor, aftësia për të shijuar një korra të bollshme deri në njëzet vjet.

Jo gati të mjaftueshme për të zgjedhur varietetet më të mira të currants dhe pa asnjë përpjekje, për të presin se viti ata janë në mënyrë aktive fruta në vit. Ashtu si me çdo bimë, shkurre rrush pa fara si kujdes dhe vëmendje. agro-teknike masa të thjeshta, kryesore e të cilave është një kulture rrush pa fara vjeshtë, do të përmirësojë ndjeshëm shëndetin dhe bush paguajë korrave të pasur manaferrat shijshme.

Богатый урожай восхитительных ягод

Metodat dhe qëllimet trim

Varësisht nga mosha e shkurret, dhe në kohën e objektivave të caktuara janë disa mënyra të prerjes. Në periudha të ndryshme të jetës rrush pa fara bush kërkon respektimin e rregullave të caktuara për t'u kujdesur për të. Hedh lëng kurorën thickened dhe largimin degët prekur të sëmundjes, të kryer shkurtim sanitare. Ajo përmirëson qasjen në fidaneve të domosdoshme rrezet e diellit të rinj dhe manaferrat. Crown thickened prekur lehtë nga dëmtuesit, liken dhe kërpudhave. Heqja e degëve të infektuara nuk lejon sëmundja për të zhvilluar dhe për të goditur zona të mëdha.

Duke krijuar një formë të kurorës dhe përmirësimin e strukturës së saj, sjelljen e derdhur trim. Brenda pak vitesh ai formoi një fabrikë me degët e moshave të ndryshme. Formë optimale formuar në proporcion me rrush pa fara Bush - një tas me një qendër të hapur.

Сформированный куст смородины

Dega rrush pa fara fruta për rreth pesë vjet, atëherë ata vetëm të marrë larg forcën dhe fuqinë në proceset e rinj premtues. Getting shpëtoj nga degët e vjetra jo-mbajtur, të kryera në sajë të anti-plakje krasitjes. Aktivitete të tilla të stimuluar formimin e fidaneve të reja dhe në mënyrë të konsiderueshme rinovimin tërë bimore.

Pickues apikal shoot pjesë aktive në rritje një efekt i dobishëm për formimin e fidaneve anësore.

Удаление пасынков смородины

Amplifikon fuqinë e tyre dhe hedhjen e një numri më të madh të buds lule, duke rezultuar në rritjen e frytëzim. Në verë, pjekjen e manave, të mbajë klasës së parë shoots e sipërme, duke çliruar qasje në rrezet e diellit. Kjo video tregon se si për të bërë currants tëharrje:

Kushtet e shkurre drapërinj;

Në verë shkurre rritet me shpejtësi dhe zhvillon, duke hedhur një numër të madh të fidaneve. Ata mund të jetë edhe e dobishme dhe fruiting në të ardhmen, dhe të panevojshme, për të marrë larg forcën e jetës së bimëve. Për currants mund lehtë të kalojnë dimrin dhe të shpenzojnë më pak ushqyesve në pranverë për të rimarrë, ju duhet të bëni pas rënies korrjes tëharrje Blackcurrant.

Обрезка старых веток смородины

Çdo vit para fillimit të motit të ftohtë të qëndrueshme, pas rënies së gjetheve dhe ndalimin e lëvizjes së lëngut është e nevojshme për të vënë mënjanë kohë për të shkurtojë shkurre.

Është e mundur për të shtyrë shkurtim pranverë, por duhet theksuar se currants zgjohet në fillim të mjaftueshme. Deri në momentin e lëvizjes së lëngut, zakonisht në fund të shkurtit, është e nevojshme që të ketë kohë për të kryer të gjitha manipulimet në mënyrë që të mos dëmtojë bimore. Nëse keni shpenzuar bimët tëharrje tashmë zgjuar, mocioni për të ndaluar lëng është e vështirë, prandaj skadon Bush dhe fillon të lënduar. Në pranverë për të zgjedhur kohën për një punë të tillë nuk është gjithmonë e mundur, kështu që termi optimal shkurre rrush pa fara kulture, konsiderohen në nëntor, kur kopsht tashmë është pushuar, por ende nuk ka rënë në letargji.

Использование пилки для обрезки куста

Në pranverë, është e dëshirueshme për të inspektuar shkurre dhe të shpenzojnë një fazë përfundimtare, duke hequr në skajet e degëve apo shoots, nuk janë në gjendje të sigurtë përmes dimrit.

Struktura e shkurret rrush pa fara

Për krasitjes kompetente shkurre rrush pa fara duhet të jetë i vetëdijshëm për strukturën e thjeshtë të bimëve dhe veçanërisht zhvillimin e saj dhe fruiting. Shkurtimi rrush pa fara vjeshtë për cirk rishtar nuk do të shkaktojë vështirësi të veçanta, sepse zgjidhja e strukturës dhe duke ditur rregullat themelore do të bëjë atë edhe një rishtar.

Раскидистый куст смородины

Currants është mjaft përhapur Bush i cili për disa vite, pa kujdesin e duhur, të kthehet në një masë pa formë e fidaneve. degët e vjetra të humbasin aftësinë e tyre për të japë fryte, dhe disa për shkak të ftoh, dhe mungesa e diellit, të zhvilluar kthesa dhe i dobët. Tillë një shkurre frutore nuk do të jetë në gjendje për të dhënë një korrave të ndershme. Dhe nuk ka sasinë e plehrave nuk do të ndryshojë. Kthehu fertilitetit vetëm do përtëritje dhe përmirësimin e rrush pa fara bush vjeshtë shkurtim.

Diagrama tregon shoots rrush pa fara të moshave të ndryshme:

Meditim që rejuvenates! Kjo meditimi mund të ndihmojë të ndaluar plakjen dhe mbush rinjtë në zhizn.beauty.healthofawoman.ruSkryt Ads tuajShtëpi bërë smorodinyVkusnoe zi dhe recetë të dobishme bllokim është e lehtë për të përgatitur, kuzhinier shumë i bystromaster-recipes.comSkryt AdsSi për të humbur peshë dhe rinovimin e trupit? Metoda inovative të humbje peshe dhe përtëritje në të njëjtën kohë. Sistemi ZEN pomosch.alexlipsky.jeunesseglobal.comNe klasifikohet lekarstvomSkryt

Схема куста смородины с ветками различных возрастов

Bush është i përbërë nga:

1 - degët skeletore afatgjatë;

2 - degë basal të njëjtën moshë;

twigs Bud njëjtën moshë - 3.

Degët e mbetura janë shumë i madh, i formuar në degët skeletore në vit.

bush shëndetshëm duhet të përbëhet nga degë të fortë, të butë dhe të zhvilluara, të mos prekur nga dëmtuesit dhe sëmundjet, mosha nuk më shumë se gjashtë vjet. Summer në axils e lë janë vënë buds fruta se vetem ardhshëm pranverë do lule furçë, dhe zhvillimi i mëtejshëm i frutave.

mjetet e përgatitjes

Për të kryer kulture të cilësisë duhet mjete të thjeshta kopshtit që janë të sigurtë se do të ketë çdo kopshtar: gërshërë, fotografi gozhdë dhe një mjet për shërimin e shkurtimeve. Mjetet duhet të duket qartë për të prerë skajet rezultuar uniforme. edges shprishur mund të bëhet një habitat për dëmtuesit. degët më të vjetra kanë jetuar për disa vite mund të kërkojë përdorimin e saws. Që të mbetet pas krasitjes kërp nuk kalbet dhe nuk të bëhet një vend i sëmundjes, është e nevojshme për të hequr degët e vjetëruara mbi nivelin e tokës.

Правильная обрезка по уровню земли

Vendin prerë është e ndjeshme ndaj sëmundjeve humbjen, për t'i mbrojtur ata nga bimore dhe për të përshpejtuar shërimin e përdorur var kopsht. Ata trajtuar plagën, menjëherë pas procedurës, ky trajtim në mënyrë të konsiderueshme zvogëlon mundësinë e infeksionit.

Para se të filloni, ju duhet të shqyrtojë me kujdes shkurret dhe për të përcaktuar të ardhmen e përparme të punës. Shpërndarja skemë kompetencë rrush pa fara kulture në vjeshtë dhe përzgjedhjen e degëve që të ruhet. Pas punës duhet të jetë më shumë se 1/3 e vëllimit origjinal të shkurret. Pakujdesshëm apo të tepruar tëharrje rrush pa fara vjeshtë mund të dobësojnë bimore dhe të çojë në vdekjen e tij.

Krasitjes bush vjetër

Rrush pa fara nevojë për shkurtim vjetor, që në vitin e parë të mbjelljen e fidanëve. Impianti i ri është formuar duke hequr lakër dobëta dhe të sëmura. Nëse puna e tillë nuk është kryer, shkurret, duke hedhur një numër të madh të mikrobeve, razrastotsya dhe do të jetë më dekorative se frutor. Por kjo nuk është një arsye për të hedhur atë larg, është e mundur për të prodhuar anti-plakje veprim, dhe ai ka të kënaqem korrat e tyre. Një hap prapa bush rrethprerja duken të shëndetshme nuk funksionon, ajo do të marrë dy deri në tre vjet, edhe pse ndryshimet e para të dukshme do të shihet në vitin e ardhshëm.

Auditimi Bush duhet të fillojë me pjesën rrënjë, që është vendi ku më së miri mund të shihet që nga degët më të vjetra ose të sëmurë.

Ревизия старого куста смородины

Kur shihet nga shkurret e vjetër kryesisht identifikuar degët sëmura apo dëmtuese, dhe me kujdes të hequr ato. Dega, në një seksion të cilat janë vende të dukshme kafe, goditi sesiidae, ato duhet të hiqen para se fetë e bardhë dhe të prerë të gjithë të djegur.

Ajo do të jetë interesante:   Lactobacterin BIFIDUMBACTERIN apo çfarë është ndryshimi

Videoja tregon për dëmtuesit e rrush pa fara dhe rregullat e krasitjes së vjetër bush:

Pas inspektimit zgjua, zbulojnë degët e vjetra që janë më shumë se 5-6 vjet. Ata kanë produktivitet të ulët dhe rritja e saj kërkojnë fuqi, duke marrë atë nga fidaneve në zhvillim, kështu që duhet të shkatërrohet. Këto degë mund të dallohen lehtësisht nga ngjyra. Rinjtë kanë gri të lehta ose të verdhë, dhe e vjetër ngjyrë kafe të errët.

Urdhri i bronkial do të ndihmojë të përcaktuar moshën e një dege. Konsideroni degë rrush pa fara në skemën, e cila do të ndihmojë në tëharrje rrush pa fara vjeshtë për rinovimin shkurret e vjetër:

Схема ветвления для определения возраста

Viti i parë i jetës korrespondon me basal shoots aksit etiketuar "a". dega Next "b" nga aksi zhvillohet në vitin e dytë të rritjes. Së treti, rritja korrespondon degës do të jetë "in". Katër dhe pesë degë janë përcaktuar "d" dhe "d". Armatosur me njohuri të strukturës së fidaneve, kur shihet nga shkurret para zvogëlimin shumë më e lehtë për të identifikuar degët download.

Me çdo degë vit që kalon ka një fitim më të vogël dhe të bëhet më i dobët. Në ekzaminim është e nevojshme për të përcaktuar gjendjen e fidaneve. Nëse dega e vjetër ka një fitim të mirë, të paktën 10-15 cm, dhe buds të mëdha lule, ai mund të largohet. Në të kuqe në diagramin më poshtë për të identifikuar degë të hiqet dhe llojin e Bush pas krasitjes:

Схема обрезки куста смородины

Kjo është veçanërisht e vërtetë e shkurre të vjetra lënë pas dore, i cili gjuan zëvendësim, mund të jetë shumë e dobët për të dhënë rendimente të mira. Në këtë rast, të hequr degët e vjetra nuk është e rekomanduar që duhet të jetë prerë në një degë të fortë anësore. Diagrama tregon degët e vjetra të kulture zi rrush pa fara në vjeshtë:

Обрезка старой ветки до сильного бокового ответвления

Kjo procedurë do të shkaktojë bush për vitin e ardhshëm, formimin e fidaneve forta të zëvendësimit. Dhe atëherë kur tëharrje vjeshtën tjetër, ju mund të hiqni të gjitha degët e vjetra, duke e lënë të rinjtë dhe premtues. Në disa raste, ajo merr disa vite për të rivendosur kujdesin kompetent të fruiting Bush, ndërkohë që do të ketë një shoots forta zëvendësim.

degët e vjetra duhet të jetë prerë në nivelin e tokës, duke lënë trungje të vogla. Nëse pjesa e mbetur është më e madhe se 3 cm, atëherë ajo mund të shkaktojë krye - degët në rritje nga baza e degës së vjetër, dhe parandalimin mikrobet joproduktiv.

degët varur shtrirë në tokë, ndërthurur me forcë dhe në rritje në trungjet shkurret janë subjekt i krasitjes. Degët në tokë, nuk mund të jetë një korrave të mirë, dhe ata janë një vend për infeksion nga sëmundje të ndryshme. degët Gustorastuschie ndërhyjnë me njëri-tjetrin, errësimit dhe parandalimin bimore për të zhvilluar plotësisht.

Густо разросшийся куст смородины

Si rezultat i prerjes përsëritur të uzinës së vjetër është menduar të jetë një bush, i përbërë vetëm nga fidaneve frutor. Pas restaurimit të një bime të shëndetshme duhet të ketë jo më shumë se 15-20 e fidaneve të fortë të rinj, e cila 2-4 vjet. Në vjeshtë Vjetor shkurtuara tyre shkurtuar në çdo bronkial, duke lënë disa veshkave nga 2 deri në 4. shoots një vit ka arritur 50 cm shkurtuar duke i prerë tip. Kjo stimulon shfaqjen e fidaneve anësore dhe formimin e buds lule mbi to. Nga zero fidaneve, t. E. vitin aktual shoots zgjedhur nga 3 në 7, më i zhvilluar, të fortë dhe të mirë-vendosur. Pjesa tjetër e prerë mirë.

Videoja detaje procesin e krasitjes rrush pa fara e vjeshtës:

Karakteristikat e kuqe dhe të bardhë currants

Kuqe dhe currants bardhë kërkon një qasje të veçantë kur prerja, sepse shkurre janë disa dallime në strukturën dhe kohën e fruiting, në krahasim me rrush pa fara e zezë. Plakjes dhe ulet kulture është vërejtur në degët e 8-10 vjeç, deri në atë kohë, ata janë edhe fruta ariu. Prandaj, është e nevojshme për të hequr vetëm nën atë moshë degët e vjetra.

Krasitjes në vjeshtë currants kuqe dhe të bardhë të filluar me të hequr sanitare lakër të sëmura, të thyera apo të pazhvilluara. Nga zero shpëton, zgjidhni disa të mirë-formuar dhe largohu atyre i paprekur. Pjesa tjetër e fidaneve të rinj janë hequr. Skema bush ribes te kuq para dhe pas prerjes:

Обрезка куста красной смородины

Pjesa më e madhe e buds fruta, që do të thotë, dhe manaferrat janë formuar në majat e fidaneve, kështu çikë ato, ose nuk mund të shkurtohet. Shkurtimi kuqe vjeshtë rrush pa fara fjala për heqjen e të gjitha lakër të vjetruara dhe të korruptuar dhe të pazhvilluara të rinj. Zëvendësimi i degëve të vjetra e të rinjve duhet të kryhet gradualisht, prerja çdo vit mikrobet sa më shumë të vjetëruara si të braktisur fidaneve të reja të forta.

Si rezultat i kësaj pune për prerjen shkurre e kuqe dhe të bardhë rrush pa fara në vjeshtë në të rriturit duhet të mbetet 15-20 degët e moshave dhe madhësive të ndryshme. Shoots mbetura duhet të përmbajë jo më pak se tetë mbathje, ajo do të sigurojë zhvillimin e duhur të bimëve dhe fruiting e tij të lartë.

Богатый урожай красной смородины

gabim cirk

Duke ditur strukturën e shkurre rrush pa fara dhe kohën e fertilitetit të tyre, tëharrje në vjeshtë do të jetë një çështje e thjeshtë për të marrë pak kohë dhe të jetë i sigurt për të përfituar impiantin që do të shpërblejë korrave të mirë. Gabimet kryesore të bëra nga cirk në kujdesin e currants:

 • prerja vetëm majat e degëve që nuk çojnë në formimin e saktë të shkurret, mund të shkaktojë që ajo të trash, duke parandaluar formimin e frutave të mirë;
 • kursyer degët e vjetra që duket të jetë produktiv, dhe prerja shoots rinj, ju mund të qëndroni pa një kulture, t. To. Koha e fruiting tyre skaduar.

Урожай разных видов смородины

Zvogëlimin shkurre rrush pa fara është hapat më të rëndësishëm për t'u kujdesur për ta. Në sajë të aktiviteteve të kryera në mënyrë korrekte do të rregullohen fruiting dhe kurora formuar, pa degëve të panevojshme, të cilat shpenzuar shumë energji dhe lëng. Të gjitha pjesët e bimës do të duhet rrezet e diellit të mjaftueshme, e cila redukton mundësinë e shfaqjes së sëmundjeve dhe dëmtuesve.

rrush pa fara TRIM. KUR DHE SI TË BËJE zvogëlimin ...

Pa tëharrje rrush pa fara bush nuk do të jetë në gjendje të japin fryt me përkushtim të plotë, për shkak se pjesa më e madhe e manave është i lidhur me rritjen e vitit të kaluar prej degëve katër-pesë vjeç.

Vjetra, të thata, dëmtuesit dhe për të parandaluar formimin e fidaneve të reja të degëve duhet të rregullisht video jashtë për ta për të zëvendësuar rriten fruiting re. Rinovimin bush herë pas here rrush pa fara, është e mundur për 25 vjet (të zezë) ose 15 vjet (për Red) për të marrë prej tij një rendimentet shkëlqyera.

Kur është currants mirë kulture? Si për të formuar një bush? A ka ndonjë dallime në rregullat e krasitjes currants zi dhe të kuqe? Kush do të kuptoni!

Shkurtimi blackcurrant

Скелетные ветви и нулевые побеги смородины
tëharrje rrush pa fara

Black rrush pa fara rritje përhapjen shkurre të përbërë nga shumë degë. Detyra e kopshtar - për të formuar çdo bimë në mënyrë që ajo ishte një 15-20 degët e moshave të ndryshme (nga zero deri në gjashtë vjet). Degët gjatë gjashtë viteve të mbetur në shkurret nuk ka kuptim: ata nuk do të jenë manaferrat. Për formimin e duhur të krasitjes bush është e rekomanduar për të filluar nga viti i parë i jetës Bush, që është, menjëherë pas zbritjes.

Как обрезать смородину в первый год
Shkurtim në currants mbjelljen

Kur mbjelljen e fidanëve në currants kanë për të prerë në krye të të gjitha fidaneve ekzistuese, duke lënë çdo degë 2-3 buds.

Mos u shqetësoni - në fund të vitit të parë të jetës së shkurret ri do të japë pesë ose gjashtë fidaneve të reja.

Новые побеги смородины после обрезки
Shkurtimi rrush pa fara në vitin e parë

Në vitin e dytë të shkurret prerë nga një i ri (zero) shoots, duke lënë tre deri në pesë më të mira dhe më të fuqishme. Këto degë do të jenë degët e para skeletore të ardhmen e shkurret. A mos i lënë shaded, të tharë: parandalimin e vrapues të tjera.

Как обрезать смородину во второй год
rrush pa fara Shkurtimi Viti i dytë

Përveç kësaj, për të siguruar formimin e një numri të madh të fidaneve anësore janë të shkurtuara në mesin e verës degët e rinj, prischipyvaya lartë e tyre të dy veshkat.

Kjo procedurë ndihmon për të rritur twigs fruta të vogla (Spurs) në degët e vjetra, dhe gjithashtu stimulon rritjen e fidaneve të reja nga Ground Zero veshkat Bush.

Pra, një goditje vrau dy zogj me një gur dhe kulture rritet dhe formimin e një shkurre në drejtimin e duhur.

Как обрезать смородину 3-4 год
Formimi rrush pa fara bush

Çdo gjë përsërit veten: nga shumë të rinj (zero) shoots mbetur pak (3-6) më të zhvilluara dhe të mirë-spaced, dhe të gjitha të tjera hiqen pa mëshirë. Kjo është veçanërisht e rëndësishme për të prerë shoots dobëta dhe të papjekur nga mesi i ferrishtes, të cilat kanë potencial për të "trash" shkurret, degët hije fruiting dhe regrowth ngadaltë e fidaneve të reja.

Në degët kryesore të vitit të kaluar janë të shkurtuara.

Në degët e vitit të dytë dhe të tretë të lënë për dy deri në katër buds në çdo bronkial. Në këtë kohë, rrush pa fara bush merr formën e saj dhe është konsideruar të jetë zhvilluar plotësisht.

Shkurtimi rrush pa fara në pestë e gjashta dhe të gjitha vitet pasuese

Në këtë fazë të jetës së rrush pa fara paraqitet degët e vjetra dhe shkurre të kërkojë parë "anti-plakje" shkurtim të.

Pra, një pesë ose gjashtë-vjeçare degët e vjetra duhet të jetë prerë në tokë me majë (të ashtuquajturat shoots vijnë nga baza e degëve të vjetra), si dhe të hequr të gjitha thatë, vymerzshie të, thyer, venitje dhe të shtrirë në twigs terren, degët ndërhyjnë me njëri-tjetrin, të sëmurët ose dëmtuesit.

Обрезка старых веток у смородины
currants përtëritje tëharrje

Pjesa tjetër e kulture është prodhuar në modelin knurled:

- degët e viteve të dytë, tretë dhe të katërt janë të shkurtuara çdo bronkial, duke lënë 2-4 buds;

- shoots e vitit të kaluar të prerë të lartë;

- nga fidaneve vitit aktual lë 3-5 më premtuese dhe pjesa tjetër janë hequr.

currants Shkurtimi e të gjitha llojeve janë të rekomanduara në vit. Koha më e mirë për këtë ngjarje - në fund të vjeshtës (pas rënies së gjetheve). Ju gjithashtu mund të bëjë një shkurtim shtesë në fillim të pranverës (para pushimit burbuqe), për shembull, trim majat e të gjitha degëve të ngrira dhe të thyera gjatë dimrit.

degët e thatë mund të clip jashtë në çdo kohë të vitit, sa më shpejt që ju të vini re ato.

Vuaj nga majat e fidaneve të reja të currants zakonisht kryhen në mes të korrikut.

Features trim currants kuqe dhe të bardhë

Ndryshe nga e kuqe e zi rrush pa fara dhe e bardhë janë të këshilluar për të prerë në pranverën e hershme apo edhe në verë pas korrjes.

Formimi i shkurret zhvillohet në të njëjtën mënyrë si ajo e currants zi, me një përjashtim: maja e rritjes së vitit të kaluar nuk çikë jashtë, dhe shoots e dytë dhe të tretë nuk janë shkurtuar. Kjo është, prerja rrush pa fara e kuqe është për të hequr degët e vjetra (me rrush pa fara e bardhë dhe të kuqe të vjetër konsiderohen degë prej shtatë tetë-vjeçar), zero ekstra shpëton, dhe të thyera, të sëmurë dhe vymerzshih degëve.

degët e vjetra, më produktive por temat mund të shkurtohet më të afërt e bronkial fortë anësore, duke stimuluar rritjen e fidaneve anësore dhe duke rritur jetëgjatësinë e shkurres dhe madhësinë e manave.

Një bush mirë-formuar e currants kuqe ose të bardhë duhet të përbëhet nga 20-25 degëve nga një deri në tetë vjet "e vjetër."

Ne ju dëshirojmë sukses dhe korren të mëdha!

Ju lutemi, ta vlersuar artikullin. Ne u përpoq shumë të vështirë:

Të jetë i sigurt për të kontrolluar:

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *