Çfarë është shkencëtarët emri për të studiuar kërpudha

Author: | 2018/08/22

mikologji

mikologji

- Wikipedia, Enciklopedia e Lirë

Shko te: navigacion, kërko

seksioni i botanikës

mikologji

bimët diversity.jpg

objektet e hulumtimit

Bimët · Alga

Fungi dhe të tjera ...

Botanikë Forumet

Phycology · anatomi · Plant bryology Geobotany · · · bimët Gjeografi Dendrology Diasporologiya · · · carpology lichenology Mikogeografiya · · · Mikologjia bimëve Morfologjia Paleobotany · · · Palynology Bimë Systematics · Plant Fiziologjia, Plant Pathology · · · Veterinary ekologji Plant · Ethnobotany ...

botanikë Famous

Theophrastus

Joseph Pitton de Tournefort

Karl Lineus

Heinrich Gustav Adolf Engler

Armen Takhtajan

tjera ...

histori

Historia botanikë

libra famshme në botanikë

ilustrim botanik

n · o · p

Mikologjia (nga μύκης tjetër -grech - .. Mushroom) - degë e biologjisë, studimi i kërpudhave. Që kërpudha për një kohë të gjatë atribuohet mbretërinë bimore, MIKOLOGJIA nuk ishte një seksion i pavarur i biologjisë, dhe në hyrje të shkencës botanik. Dhe tani ajo ruan traditat shkencore, tipike për botanikë.

Mikologjia është duke studiuar eukariotike, organizmave heterotrophic karakterizuar nga indet diferencuara dobët, muret qelizore (në një fazë të caktuar të ciklit të jetës), si spore pushimi dhe punonjësve për strukturat e shpërndarjes. Organizmat me karakteristika të tilla - kërpudha, që është, e ashtuquajtura .. këto kërpudha dhe organizma gribopodobnye kombinuar klasifikimin modern në mbretërinë Fungi Seu Mycota.

Si pjesë e kërpudha taksonomisë studim MIKOLOGJIA, shpërndarja e kërpudhave në natyrë, ekologji, morfologjinë dhe ultrastructure, fiziologji, vetitë gjenetike dhe biokimike, aspekte të aplikuar:

zbatimi praktik i njeriut kërpudha:

si ushqim (kërpudha ngrënshëm në djathë, verë dhe birrë)

të ricikloni,

në produktet bioteknologjia, duke përfshirë drogat (p.sh., penicilinë), polisakaride immunomodulatory,

kerpudha, si patogjeneve te insekte bimore

si medikamente

si objekte të studimeve biologjike

Ajo do të jetë interesante:   Apartamentet numër kadastral si të mësojnë

kërpudhave të dëmshme:

mbeturina ushqimore,

shkatërrimin e drurit dhe tekstilit al. artikuj,

agjentë dëshirore e sëmundjeve të bimëve,

Mikotoksikozat- (toksina fungale - mycotoxins)

mitsetizm (helmimi me kërpudha dhe produktet e tyre metabolike)

mikogennye alergji (shkaktuar nga kërpudhave)

fungoide (sëmundje njeriut dhe të kafshëve të shkaktuara nga kërpudhave).

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *