Siç është quajtur një e shtënë e gripit

Author: | 2018/08/27

Shtënë gripit

opsionet vaksinë

Vaksina e parë e gripit bërë nga viruset vrarë apo neutralizohen, ata janë quajtur tërë virus dhe i shtameve atenuara të ashtuquajturave vaksinave të gjalla. Pothuajse të gjitha vaksinat moderne për parandalimin e gripit janë të çaktivizuara (vrarë) vaksinat me përbërje zë vendin e shtameve. Viruset e gripit janë të gjithë, pa përjashtim, vaksinimet janë rritur në vezë, e cila reflektohet në listën e contraindications për vaksinim.

Më inaktivuar tërë vaksinimi kundër gripit virus përbëhet nga viruset pastruar dhe të përqendruar të kulturuar në embrioneve zogth, të çaktivizuara me formalinë ose UV-rrezatim. vaksinat inaktivuara, nga ana tjetër, janë të ndarë në të gjithë virus, të cilat janë të bazuar në viruset pathyer gripit të tëra; para vaksina vdekur dhe pastruar, çahet ose të ndarë që përfshijnë grimcat e virionesh ndërprerë, d.m.th. përbërje të plotë antigjenik (jashtëm dhe proteina e brendshme). Gjithashtu aplikohen vaksine gripi nënnjësia, e cila përbëhet nga një përzierje e dy proteina e virusit: hemaglutinine dhe neuraminidazës. Prandaj, këto vaksina kanë reaksione anësore minimale.

Virosomal vaksina - një teknologji e re në prodhimin e inokulim. Këto vaksina përmbajnë kompleks inaktivuar virosomal me antigjeneve sipërfaqësore të virusit të gripit. Virosomes rritur përgjigje imune ndaj vaksinimit. Vaksina Virosomal nuk përmban një ruajtës (thimerosal) dhe tolerohet mirë.

Në Rusi, e përdorur kryesisht pas vaksinave të çaktivizuara trevalent kundër gripit ", Grippovak", "VAXIGRIP", "Begrivak", "Agrippal e S1", "Grippol", "Grippol plus", "influvac", "Fluarix", "Infleksal V» ( virsomalnaya vaksinë). Në total, Rusia regjistruar në 18 të shtëna.

Klasifikimi i vaksinave gripit trivalente

Generation dhe llojistrukturëKey Featuresshembuj

vaksinat e gjalla

vaksinat tërë virusJetojnë papërpunuar dobësuar virus
 • reaktivitet të lartë
 • Fushëveprimi i kufizuar
 • Ultravak (MICROGEN)

vaksinat inaktivuara

I - vaksinat tërë virusWhole virus, inactivation e së kaluarës dhe një pastrim të vogël
 • tregues të mirë të imunogjenitet
 • reaktivitet të lartë
 • Ultriks (Fort)
 • Mikroflyu (SPbNIIVS)
 • Flyuvaksin (Changchun Changsheng Life Sciences Co, Ltd)
II - ndarje (ndarë) vaksinaGrimcat shkatërruar virus, sipërfaqen dhe proteina e brendshme dhe lipide
 • Ajo përmban 15 micrograms antigjenin per tendosje e virusit të gripit dhe virus lipoproteina reactogenic murit qelizor
 • Efektive, por relativisht të reactogenic
 • Vaksigripp (Sanofi)
 • Fluarix (GSK)
 • Begrivak (Novartis)
III - vaksina nënnjësiantigjene shumë pastruar sipërfaqe të virusit të gripit (hemagglutinin dhe neuraminidazës)
 • Ajo përmban 15 micrograms antigjenin per tendosje e virusit të gripit
 • Efektive, më pak reactogenic
 • Influvac (Abbott)
 • Agrippal (Novartis)
IV - subunit vaksinë ndihmësantigjene shumë pastruar sipërfaqe të virusit të gripit dhe efektshmëria e immunoadjuvant sigurisë Polioksidoniy
 • Përmbajnë numër minimal antigjenet tre herë (me 5 ug HA per tendosje, për Grippol - 11 g tipit B tendosje)
 • Efektive, kanë profilin më të lartë të sigurisë
 • Vaksinimi është e lejuar deri në fillim të sëmundjes epidpodema
 • Grippol plus (Petrovax)
 • Grippol (MICROGEN, SPbNIIVS)
antigjene shumë pastruar sipërfaqe të virusit të gripit ngulitur ne nje liposome
 • Përmbajtja klasike hemagglutinin (15 UG)
 • Efektive për të moshuarit
 • Infleksal V (Berna Biotech)
antigjene shumë pastruar sipërfaqe të virusit të gripit dhe nje adjuvant Sovidon
 • Përmbajnë një sasi të reduktuar të antigenit (5 UG HA e tipit A dhe tipit B, 11 mcg)
 • Efikasiteti dhe siguria nuk është e qartë (nuk ka përvojë me), është aprovuar vetëm për njerëzit mbi 18 vjeç
 • Sovigripp (MICROGEN)

Reactogenicity - vaksinat e pronave sjell kur administrohet me asnjë efekte anësore (ethe, ënjtje lokale, etj)

Parimet dhe objektivat e vaksinimit

Vaksinimi është veçanërisht e rëndësishme për njerëzit në rrezik të lartë të zhvillimit të komplikime të rënda nga gripi, si dhe për njerëzit që jetojnë së bashku me njerëz nga grupet me rrezik të lartë, ose kujdesi i tyre. OBSH rekomandon një vaksinim vjetor gripit për grupet e mëposhtme: gratë shtatzëna në çdo fazë të shtatzënisë; Fëmijët nga 6 muaj deri në 5 vjet; të moshuarit 65 vjeç dhe më të vjetër; persona me sëmundje kronike; punonjësit e shëndetësisë.

Që nga viti 2006, vaksinimi kundër gripit është i përfshirë në kalendarin kombëtar të vaksinimit parandalues ​​të Federatës Ruse. subjekt vjetore Vaksinimi: fëmijët nga 6 muaj, fëmijët ndjekin para-shkollat, studentët klasat 1-11, nxënësit e shkollave të larta dhe të mesme profesionale, të rriturit që punojnë në profesione të caktuara dhe pozicionet (punonjës të institucioneve shëndetësore dhe arsimore, të transportit, të shërbimeve publike dhe et al.), të rriturit mbi 60 vjeç.

Është e rëndësishme të theksohet se përbërja e vaksinës ndryshon çdo vit. Kjo është për të siguruar mbrojtje maksimale ndaj "egër" virusit të gripit. Ky proces kryhet nën mbikëqyrjen e Organizatës Botërore të Shëndetësisë. Ajo është e angazhuar në parashikimin presione virusin e gripit që pritet të qarkullojnë në sezonin, dhe i dërgon këto variacione për prodhuesit e vaksinave. Në shumicën e vendeve, Vaksinimi kryhet çdo vit.

Efektiviteti i vaksinave

Përdorimi i vaksinës së gripit redukton incidencën e 1.4-1.7 herë, zvogëlon peshën e sëmundjes, për të parandaluar zhvillimin e komplikimeve serioze dhe vdekje. Vaksinimi është efektive në të gjitha grupmoshat në varg prej rreth 70-90% të rasteve.

Si rezultat i imunizimit në të rritur të shëndetshëm zvogëlon numrin e shtrime në spital për pneumoni me 40%, ndërsa në mesin e të moshuarit - nga 45-85%. Për më tepër, në 36-69% redukton incidencën e otitis media, 20% - acarimin e bronkit kronik, 60-70% zvogëlon numrin e acarimin e astmës. Grupet e organizuara e të moshuar (shtëpi pleqsh, shkollat ​​me konvikte) nga vdekshmëria e gripit është reduktuar me 80%.

Imuniteti pas administrimit vaksinës formua pas 14 ditësh dhe ruhet gjatë gjithë sezonit. Për fat të keq, imuniteti prodhuar pas vaksinimit, të përhershme. Kjo është kryesisht për shkak të ndryshueshmërisë së lartë të virusit që qarkullojnë të gripit, ardhjen e një të ri apo edhe një kthim të subtype vjetër virusit. Në lidhje me këtë imunitet gripit gjeneruar gjatë vitit të kaluar, ai nuk e mbron nga sëmundje të këtij viti. Prandaj, nevoja për imunizim vjetor me vaksina vetëm viti i prodhimit. Kryerja e vaksinimit të vaksinës vitit të kaluar është efektive vetëm në 20-40%.

Reagimet pas vaksinimit

Vaksinat virus të tërë nga gripi kanë një reactogenicity relativisht të lartë. Prandaj, në qoftë se zbatimi i tyre mund të zhvillojnë reaksione të përbashkëta të tilla si ethe, dhimbje koke, dobësi, si dhe reaksione lokale të tilla si ënjtje, skuqje dhe hidhërim në vendin e injektimit. Në mënyrë tipike, këto reagime janë të butë dhe të zhduken vetë.

Nën-njësi, vaksinat Splitit dhe virosomal janë më së paku reactogenic të gjitha vaksinat kundër gripit. Vetëm 3% e vaksinuar lejoi zhvillimin e reaksioneve negative.

Rreziku i komplikimeve post-vaksinimit

Nëse ju jeni të ndjeshëm ndaj komponentët individuale të vaksinën e gripit mund të duket kruarje, urtikarie ose skuqje të tjera. Shumë rrallë mund të jetë (sistematik), reaksione të rënda alergjike të tilla si shoku anafilaktik. Nga sistemi nervor: shpesh - dhimbje koke, të rralla - paresthesia, konvulsione. Megjithatë, bindës prova për një shoqatë e këtyre reagimeve nuk është marrë vaksinimin.

contraindications

Për të gjitha vaksinat e gripit:

 • hypersensitivity te proteinave pule ose ndonjë tjetër komponentin e vaksinës
 • temperature ose reaksionet alergjike forta pas vaksinave mëparshme vaksina influencës.

Vaksina kundër gripit është vonuar deri pas manifestimeve akute të sëmundjeve dhe acarimit të sëmundjeve kronike. Kur nuk është e rëndë SARS, sëmundjet akute zorrëve dhe vaksinimit të tjera të kryhet menjëherë pas krijimit temperaturën normale pacientit.

Vaksina gjallë nuk është përdorur tek fëmijët nën 3 vjeç, gratë shtatzëna dhe njerëzit me imunitet të dëmtuar.

Kur për të vaksinuar?

Filloni të shtëna të gripit për fëmijët mund të jetë 6 muaj. Vaksinimi gripit zhvillohet çdo vit.

Fëmijët nga 6 muaj deri në 3 vjet nuk vaksinuar më parë kundër gripit janë vaksinuar 2-fish me 0.25 ml me një interval prej 1 muaji.

Vaksinat për parandalimin e gripit - Wikipedia

[Edit | redaktoni kodin]

Suspension per administrim intramuskular dhe nënlëkuror.

Në 0.5 ml pezullimin përmban [1] :

Përbërës aktiv
kultivohen ne vezet, viruset influencës inaktivuara janë shaded tensionet e paraqitura ekuivalente të mëposhtme:

 • A (H1N1)-si tendosje - 15 ug Hemaglutinina;
 • A (H3N2)-si tendosje - 15 ug Hemaglutinina;
 • B-një tendosje të ngjashme - 15 UG Hemaglutinina.

Tensionet 2008/2009,.:

 • A / Brisbane / 59/2007 (H1N1) IVR-148
 • A / Brisbane / 10/2007 (H3N2) NYMC X-175C
 • B / Florida / 4/2006

Përkeqëson 2009/2010 vit:

 • A / Brisbane / 59/2007 / H1N1 / IVR-148
 • A / Uruguay / 716/2007 / H3N2 / NYMC X-175 ° C
 • B / Brisbane / 60/2008

Përkeqëson 2010/2011 vit:

 • A / California / 7/2009 NYMC X-179A
 • A / Victoria / 210/2009 NYMC X-187
 • B / Brisbane / 60/2008

Përkeqëson 2014/2015 vit:

 • A / California / 7/2009 / NYMC X-179A, që rrjedhin nga A / California / 7/2009 / H1N1 / pdm09
 • A / Teksas / 50/2012 NYMC X-223A, rrjedh nga A / Teksas / 50/2012 (H3N2)
 • Në / MA / 2/2012

Përkeqëson 2016/2017 vit:

 • A / California / 7/2009 / H1N1pdm09 - si
 • A / Hong Kong / 4801/2014 (H3N2) - si
 • B / Brisbane / 60/2008 - si

perberesit ndihmëse (2009/2010)
Doza individuale shiringë nuk përmbajnë një ruajtës.
perberesit ndihmëse (2010/2011)
thiomersal - 2 g; buffer solucion: klorid sodium, klorid kalium, hidrogjen fosfat sodium dihidrat, fosfat dihidrogjen kaliumi, me ujë për injeksion - deri në 0.5 ml.

Të shtameve vaksina plotëson rekomandimet e OBSH për hemisferën veriore dhe vendimin e BE-së në përbërjen e gripit vaksinat sezonin 2009/2010, 2010/2011. VAXIGRIP nuk përmbajnë më shumë se 0.05 micrograms e ovalbumine në një dozë.

Pak ngjyrë qumështi lëngshme pak bardha.

VAXIGRIP formon zhvillimin e imunitetit specifik për epidemiologjikisht variacione përkatëse të llojeve të virusit të gripit A dhe B të përfshira në vaksinë. Imuniteti është zhvilluar në mes të javëve 2 dhe 3 pas vaksinimit dhe zgjat 6 deri 12 muaj.

Parandalimi i gripit nga 6 muaj të moshës. Vaksinimi është treguar veçanërisht personat janë në rrezik në rritje të komplikimeve të lidhura.

Mbindjeshmëria në çdo komponent të vaksinës, si dhe komponentët e mishit të pulës ose vezët e pulave, neomicin, formal dhe octoxynol-9. Në sëmundjet që përfshijnë një rritje në temperaturën e trupit, dhe gjithashtu në rëndim akute të sëmundjes kronike apo të vaksinimit duhet të shtyhet deri në shërim.

Ajo do të jetë interesante:   GPA ÇFARË ËSHTË NË SHKOLLË

dhënat ekzistuese mbi përdorimin e vaksinave në gratë shtatzëna nuk tregojnë mundësinë e një ndikim negativ të vaksinimit në fetusit dhe trupin e gruas. Vaksinimi me këtë drogë mund të kryhet, duke filluar nga tremujorin e dytë të shtatzënisë. Për arsye mjekësore, në qoftë se ka një rritje të rrezikut të komplikimeve të lidhura, përdorimi i vaksinës është e rekomanduar, pavarësisht nga mosha gestational. Vaksina mund të përdoret gjatë ushqyerjes me gji.

Vaksina është administruar nga injeksion intramuskular ose thellë nënlëkuror. Mos injektuar vena! Para përdorimit, vaksina duhet të mbahen në temperaturë dhome dhe dridhen.

 • Doza për fëmijë moshës 6 muaj në 35 muaj, përfshirëse 0.25 ml dozë. Zona Rekomendumaya e administratës: për fëmijët nga 6 deri 12 muaj. - sipërfaqja anterior-lateral të krahu; gjatë 12 muajve. - kofshë anterolateral ose rajoni trekëndësh. Fëmijëve të vaksinuar kundër gripit për herë të parë, duke treguar administrimin e dy doza të vaksinës me një interval prej 4 javësh.
 • Doza për fëmijë vjetër se 36 muaj dhe të rriturit - 0.5 ml doze;
 • Fëmijët nën moshën 9 vjeç, i pari që të vaksinohen kundër gripit, tregon futjen e një VAXIGRIP dy-fish me një interval prej 4 javësh.

Kur përdorni një shiringë që përmban 0.5 ml të një vaksine për imunizimin e fëmijëve, e cila tregon futjen e 0.25 ml doza, është e nevojshme për të hequr gjysmën e përmbajtjes duke i shtyrë pistonin ndaj rreziqeve të veçanta. Pacienti ka hyrë shumën e mbetur e vaksinës. Kur përdorni një enë të vogël që përmban 0.5 ml të një vaksine për imunizimin e fëmijëve, e cila tregon futjen e 0.25 ml doza, ajo duhet të merren duke përdorur një shiringë që ka kategorizimin e duhur. Bilanci i shishkë vaksinës duhet të shkatërrohet menjëherë.

Vaksina është administruar nga injeksion intramuskular ose thellë nënlëkuror. Mos injektuar vena! Para përdorimit, vaksina duhet të mbahen në temperaturë dhome dhe dridhen. Dozimit: për fëmijë vjetër se 36 muaj dhe të rriturit - 0.5 ml doze; për fëmijë moshës 6 muaj deri ne 35 muaj, përfshirëse - 0.25 ml dozë. Fëmijëve të vaksinuar kundër gripit për herë të parë, tregoi një VAXIGRIP të dyfishtë hyrje me një interval prej 4 javësh. Suksesi i gardhit shishkë shumedozeshe e vaksinës është dhënë:

 • Doza teknikë mostrave;
 • ruajtja e ndalues ​​shishkë.

Para çdo vaksinë gardh që do të trajtohen sipërfaqen e jashtme të dezinfektues shishkë ndalues. Kryejë dozë gardh vetme, duke përdorur një shiringë sterile e pajisur me një gjilpërë sterile. Për çdo mbledhjen dhe për çdo pacient, duke përdorur një shiringë të re sterile pajisur me një gjilpërë sterile. Në intervale mes dozave të gardhe dhe jo më vonë se 5 minuta pas shishe gardh e fundit për t'u vendosur në një frigorifer (jo frigorifer) për ruajtje në një temperaturë prej nga 2 ° C deri 8 ° C. Drogës për të shpaketoj një enë të vogël shumedozeshe mund të përdoret brenda ditës së punës e magazinimit sipas rregulloreve të duhura. Pjesërisht përdorur shishkë shumedozeshe duhet të shkatërrohen menjëherë nëse:

 • ne nuk mund të garantojë një doza sterile mostrave
 • ekziston mundësia që shishkë përdoret pjesërisht është i ndotur,
 • gjurmë ndotja (ndryshuar në dukje ose praninë e grimcave të huaj).

Në studimet klinike janë vërejtur zakonisht (në një frekuencë prej 1/100 për 1/10) reagimi i përbashkët: ethe, rraskapitje, të dridhura, lodhje, dhimbje koke, djersitje, dhimbje të muskujve (mialgjia), dhimbje të përbashkët (artralgjia) . Reagimet lokale: skuqje, ënjtje, dhimbje, bruising (ecchymosis), ngurtësim në vendin e injektimit. Këto reagime zakonisht zgjidhur brenda 1-2 ditëve dhe nuk kërkon trajtim të veçantë. Për aplikim masiv VAXIGRIP rrallë ka ndodhur reagime mëposhtme anësore: nga ana e sistemeve të qarkullimit të gjakut dhe limfatike: anemi kalimtare, limfadenopati, vasculitis me përfshirjen e mundshme të shkurtër renale (në raste të rralla) të sistemit nervor: paresthesia, sindroma Guillain-Barre, pezmatim nervi, nevralgji, konvulsione, encefalomieliti; reaksione alergjike: urtikarie, kruajtje, skuqjen e lëkurës; dyspnea, angioedema, shok.

Për shkak të faktit se rastet e gripit është sezonale në natyrë, ajo është e rekomanduar që të vaksinohen çdo vit në periudhën e rrezikut më të madh të rasteve të gripit nga tetori deri në mars. Vaksina çon në zhvillimin e imunitetit ndaj vetëm 3 tensionet e virusit të gripit të përfshira në përgatitjen ose kundër shtameve të ngjashme me këto. VAXIGRIP nuk siguron formimin e imunitetit kundër gripit nga vaksinimi në periudhën e inkubacionit të sëmundjes, si dhe kundër gripit të shkaktuar nga shtamet tjera të virusit. VAXIGRIP nuk gjenerojnë zhvillimin e imunitetit ndaj sëmundjeve të simptoma të ngjashme me gripin, por të shkaktuara nga patogjenë të tjerë. Vaksinimi kundër gripit, të kryera gjatë sezonit të kaluar epidemisë, nuk mund të sigurojë mbrojtje të besueshme për sezonin e ardhshëm, t. Për. Për çdo sezon epidemi është e karakterizuar nga shtamet e saj më të zakonshme të virusit të gripit. Mjeku duhet të informohet në lidhje me praninë e mangësi imune të pacientit, alergji apo reagime të pazakonta ndaj vaksinimeve të mëparshme, si dhe çdo trajtim për të përkuar me vaksinimin ose vaksinimit të mëparshëm. Vaksina nuk duhet të përdoret kur pezullimi pazakonta ngjyrë ose prania e grimcave të huaja në të. Përdorimi i kësaj vaksine nuk ndikon në aftësinë për të përzënë një automjet ose makineri të tjera. Mjeku duhet të jenë të informuar për të gjitha rastet e reaksioneve negative, përfshirë edhe ato jo të listuara në këto udhëzime.

Pas vaksina shënuar rezultate pozitive në përcaktimin e antitrupave me HIV-1, hepatitit C dhe human T-lymfotropik type virus 1 enzimë Immunoassay (EIA) metode (në t. H. Nga thithëse perëndimore) [2] .

Nëse vaksinimi është e nevojshme që të ketë në dispozicion ilaçet e nevojshme për të siguruar ndihmë emergjente në rast të një reaksion anafilaktik. kupa multi-dozë VAXIGRIP përmbajnë një sasi të vogël të një thiomersal ruajtës, të cilat mund të jenë shkaku e reaksioneve alergjike.

VAXIGRIP mund të përdoren në të njëjtën kohë (në një ditë) me vaksinat e tjera. Në këtë rast, droga duhet të administrohet në vende të ndryshme me shiringa të ndryshme. Vaksina mund të jetë përzier me ndonjë drogë tjetër në të njëjtën shiringë. Pacientët pëson terapi imunosupresiv (kortikosteroidet, droge citotoksike ose radioaktiv), reagimi imun pas një vaksinimin mund të jetë e pamjaftueshme.

 • 0.5 ml e vaksinës në shiringë, shiringë 1 në një blistër të mbyllur, 1 mbyllur blistër me instruksione per perdorim ne nje pakete kartoni.
 • 0.25 ml e vaksinës në shiringë, shiringë 1 në një blistër të mbyllur, 1 mbyllur blistër me instruksione per perdorim ne nje pakete kartoni.
 • 0.5 ml e vaksinës në shishkë, ampule 10 me flluska, për dy fshikëza (20 Body) me instruksionet per perdorim ne nje pakete kartoni.

 • Në shishe e 5 ml. 1 shishe me udhëzimet për përdorim në kartona letër.

12 muaj. Data e skadimit të afatit është konsideruar të jetë dita e fundit e muajit të shënuar në paketim. Mos përdorni pas datës së skadimit të shtypura në paketë.

treg ruse farmaceutik në rrjedhën e "vaksinave influencës, inaktivizuar" paraqitur [3] : influvac, Ultriks, SOVIGRIPP, VAXIGRIP, Fluarix, Infleksal, vaksina influenza çaktivizuar shpërlarjes-centrifugal likuid (vaksinë influenza) Begrivak, Agrippal S1, Flyuvaksin, MikroFlyu (çaktivizuar gjithë vaksine virusi i gripit) lloji substance monovalente e gripit B (ndarje, inaktivizuar) monovalent virus i gripit tipit Një substancë (ndarje, inaktivuar) antigjenin e virusit të gripit tipit Një gjitha antoisny, Grippovak, lloji antigen virus i gripit B, vaksine gripi, inaktivizuar Centrifuge shpërlarjes-lëngshme, Pandeflyu, antigen tipi virusi i influencës në allantoic, vaksina influenza adsorbed kimik vratë lëngshme (vaksinë AGH).

Përgatitjet përkasin njëjtën klasë "Një vaksinë për parandalimin e gripit c'aktivizuar", por me shtimin e polioksidonija [4] : Grippol, Grippol neo Grippol plus Monogrippol, Monogrippol neo Monogrippol +.

ÇFARË LLOJ Vaksina e gripit të mirë. LLOJET E vaksinat për prodhuesit

në prag të epidemisë së sezonit të gripit çdo vit rritet vaksinimin kundër këtij infeksioni. Kjo është për të kuptuar nevojën e kësaj procedure në përgjithësi, dhe një shumëllojshmëri të vaksinave në treg sot, të cilat unë do të përpiqet të bëjë në këtë artikull. Të analizojë karakteristikat e vaksinave të gripit nga prodhues të ndryshëm - Vaksigripp, influvac, Grippol dhe emra të tjerë të tregtisë dhe për nevojën e vaksinimit kundër gripit në të rriturit, fëmijët dhe gratë shtatzëna.

vetvete Vaksinimi është një bekim i madh, për shkak se ka ndihmuar për të shpëtuar njerëzimin nga shkatërrimi apo reduktim të konsiderueshëm të popullsisë të popullsisë Tokës. Le kundërshtarët e vaksinimit universale këndojnë mantra e tyre për rreziqet e vaksinave, por ajo ndihmon formimin e imunitetit ndaj agjentëve bakteriale ose virale me një strukturë të qëndrueshme e membranave qelizore, siç për shembull si lisë, fruthit, poliomielitit, dhe shumë të tjerë, kjo procedurë është shumë efektive. Ju nuk mund të them, në lidhje me agjentët e ndryshueshme infektive, e cila është, duke përfshirë virusin e gripit.

vaksina bazë prova kundër gripit

Artikulli relevant kam biseduar në lidhje me përbërjen antigjenike të virusit të gripit dhe të shndrrohet lehtë në funksion të strukturës së virusit ajo prodhon një numër të madh të kombinimeve të njëjtit virusit të gripit. Si rezultat, të gjitha çon lart në të përdhosur të idesë së vaksinimit kundër gripit, kur trupi i një numri të madh të njerëzve të injektuar me virusin atenuar, por kjo sigurisht nuk mund të parashikojnë se - do të ndihmojnë në një luftë të vërtetë me grip apo jo. Në rastin më të mirë, një vaksinimi i tillë ndihmon në forcimin e imunitetit jo-specifike të trupit të njeriut, që nuk është drejtuar për një virus të veçantë apo bakteret, por imuniteti i tillë nuk është mbrojtje absolute kundër mundësisë së një infeksion virus.

Çfarë është vaksina kundër gripit të mirë. Llojet e vaksinave nga prodhues (franceze, holandeze) dhe performancës (Live dhe çaktivizuar). Shqyrtime të vaksinave Vaksigripp, influvac Grippol dhe nevojën për të aplikuar ato në të rriturit, fëmijët dhe gratë shtatzëna
vaksina influvac

Kjo është konfirmuar nga vëzhgimet e mia duke punuar mjek qarkut në klinikë, rishikim, dhe i kryer në studim amerikan efektivitetin e vaksinave kundër gripit, i cili tregoi se përdorimi i vaksinave nuk ka efekt të rëndësishëm qoftë në shkallën e infeksionit, ose për të zvogëluar ditëve të kaluara në spital, dhe interes, botuar në studimet nuk janë statistikisht të rëndësishme. Këtu është një lidhje për vetë rishikimit (në anglisht): http: //summaries.cochrane.org/CD001269 / ... Gjithashtu në këtë shqyrtim të caktuar numri i madh i rezultateve pozitive të testit, të sponsorizuar nga prodhuesit e vaksinave, dhe kjo është tipike vetëm në lidhje me vaksinën e gripit prodhimit të vet, që është, të dhënat e tilla mund të tregojnë për pasigurinë e tyre dhe në qoftë se ju doni rezultatet e falsitetin e pretendimeve dhe, siç shkon duke thënë pre vendos. Një fushatë vjetore vaksinimi kundër gripit në vendin tonë mund të konsiderohet vetëm si një mundësi e mirë për të mbushur buxhetin e kompanive përkatëse farmaceutike dhe prodhuesit e vaksinave zyrtarëve të korruptuar nga shëndetit publik, duke pasur parasysh vëllime dhe sasinë e vaksinave të gripit të blera. Plus justifikon mbajtjen e stafit të madh shtesë të epidemiologët, më fal, përfaqësuesit e profesionit të dëshiruar.

Ajo do të jetë interesante:   SON Podolsk dhe Presnyakov ÇFARË NDODHI

Ajo është gjithashtu e habitshme në mungesën e rezultateve në bazë të studimeve MEDLINE. Shënime mbi studimet e sigurisë vaksina atje, por shenjat e studimeve efikasitetin atje, si për vaksinat familje dhe jashtë vendit, të paraqitura në tregun tonë. Kështu tregojnë këto studime thjesht nuk kanë asgjë, ose rezultatet do të jetë zhgënjyes dhe në kundërshtim me informacionin që e çojnë në laik.

Shqyrtime vaksinimit gripit çdo mund të në një numër të madh për të gjetur në internet, dhe vetë njerëzit, të cilat bërë vaksinimin, do t'ju tregojë një sërë arsyesh, të cilat nuk do ta bëjë këtë procedurë në të ardhmen: nga statusi i gripit-si pas vaksinimit (mendoj gripit në miniaturë, por forca e simptomave është nganjëherë si një gripi normal), deri në sezonin e gripit të ardhshëm në dritën e vaksinimit. Pra, është lojë me vlerë të qiri?

Tani shtyjnë poshtë në arsyetimin tema karakteristike dhe të marrë parasysh diversitetin e vaksinave të gripit dhe prodhuesit e tyre në treg, dhe efektet e tyre në të rriturit, fëmijët dhe gratë shtatzëna.

Prodhimi i vaksinës

Prodhimi i vaksinave të gripit është në rritje e virusit në pule kulturat qelizore embrionit. Prandaj, vaksina është i kundërindikuar tashmë në individët të cilët janë alergjik ndaj proteinave pule. Dhe tani kompania Novartis prodhon vaksinën Optaflu përdorur nga kulturat qelizore dyshek culturing të kafshëve, e cila përmirëson performancën dhe lejon për të shkuar nga proteina pule në prodhimin e vaksinave, duke zvogëluar numrin e efekteve anësore të shkaktuara nga zbatimi i saj. Prodhuesit rusë janë përdorur në prodhimin e vaksinave kundër gripit vezët e pulave.

Përcaktimi i spektrit viral

Çdo vit, përbërja e vaksinës gripit ndryshon, duke u bazuar në parashikimet e ekspertëve të Organizatës Botërore të Shëndetësisë, prodhuesit kompani të marrë spektër virale, dmth set paraprake e viruseve të gripit që do të sulmojnë popullsinë në sezonin e ardhshëm epidemi dhe të fillojnë prodhimin dhe shpërndarjen e vaksinave të gripit. Natyrisht, parimi i përcaktimit të spektrit virale dhe prodhimin e vaksinës me të drejtë mund të quhet një lojë e "guessing lojë", dhe konfirmuar në vitin 2009, kur përfshiu epideminë botën e re në kohën e virusit të gripit të derrit ka treguar një joefektivitetin absolute të qasjes dhe e bëri farmakompanii dhe ekspertë për rishikimin në sulmuan varg veprim të viruseve të gripit dhe të fillojnë prodhimin e vaksinave të reja tashmë në mes të një epidemie. E gjithë kjo ka çuar në akumulimin e masave të mëdha të vaksinave të reja në magazina, të cilat nuk kanë qenë përdorur që nga fundi afërt të epidemisë dhe për të qetësuar popullatën.

Çfarë është vaksina kundër gripit të mirë. Llojet e vaksinave nga prodhues (franceze, holandeze) dhe performancës (Live dhe çaktivizuar). Shqyrtime të vaksinave Vaksigripp, influvac Grippol dhe nevojën për të aplikuar ato në të rriturit, fëmijët dhe gratë shtatzëna
vaksina Grippol

Vaksina e gripit moderne quhet MMR, sepse ato përmbajnë në përbërjen e tyre përcaktohet vetëm tri lloje të virusit të influencës: H1N1, H3N2 dhe B-lloj.

Indikacionet për vaksinim

Individët të cilët janë në rrezik dhe që kanë treguar vaksinimit gripit në prani të marrëveshjes së tyre:

 • të moshuarit, personat e moshuar se 60 vjet;
 • pacientët gji departamentet e çdo moshe me sëmundje kronike;
 • rriturit dhe fëmijët me bronkopulmonale kronik (duke përfshirë astma) dhe sëmundje kardiovaskulare, duke përfshirë keqformimeve të frymëmarrjes dhe sistemit kardiovaskular;
 • të rritur dhe fëmijë të jetë vëzhgimi i vazhdueshëm mjekësor dhe u shtrua në spital në vitin e kaluar mbi çrregullime metabolike (përfshirë mellitus diabet), sëmundje të veshkave, mëlçisë (duke përfshirë cirroza), hemoglobinopatinë immunosuppression (duke përfshirë edhe ilaçe, kimioterapia, dhe HIV-i detyruar);
 • mjekët, infermieret dhe personeli tjetër i spitaleve dhe objekteve ambulatore;
 • personat që jetojnë në grupe të organizuara, ku gripi mund të përhapet shpejt, të tilla si burgjet, shtëpi pleqsh dhe hostele (Rekomandimi është tipike për strukturat shëndetësore të huaj, kemi përdorur përveç në lidhje me shtëpi pleqsh, dhe pastaj në bazë të paragrafit të parë të rekomandimeve në lidhje me të moshuarit );
 • gratë që janë trimesters 2 dhe 3 të shtatzënisë (më të debatuar në kohën e tanishme çështjen e vaksinimit të grave shtatzëna, duke marrë parasysh rrezikun e mundshëm dhe praninë e komplikimeve nga përdorimi i vaksinave).

Paguar ose pagesë dhe të përshtatshme

Personat nga grupet e rrezikut të përmendura më lart, vaksinimi gripit është pa pagesë në kurriz të fondeve të buxhetit, pjesa tjetër duhet për të blerë këtë vaksinë në farmaci dhe të bëjë të vaksinimit në një qendër klinikë ose shëndetësore (Ky shërbim është pa pagesë ose tarifës), opsion praktikuar edhe kur paguhen në nivel lokal kostoja e vaksinimit dhe shërbimeve.

Mjeku ka të drejtë të refuzojë administrimin e vaksinës për një pacient i cili ka fituar vet, pasi ajo nuk mund të garantojë, në këtë rast, siguria dhe ruajtja e saktë dhe transporti i drogës, e cila mund të shkaktojë reagime negative dhe madje edhe vdekjen që të vaksinohen, dhe kjo pikë duhet të kihet parasysh.

Disa punëdhënës angazhohen në marrëveshjet tregtare me objektet shëndetësore dhe vaksinimin e punonjësve të tyre në kurriz të një kompanie, në këtë rast, të marrë nga vaksinimi i punësuari nuk do të ketë sukses.

Gjithashtu, për shkak të një mirë-ngulitur në hollin e strukturave shëndetësore, vaksinimi dërgoni ndonjë pacient që vjen në klinikë për një vizitë, konsultimi apo spital në kohën e vaksinimit. E gjithë kjo është bërë nga ukazilovke krye. Ka rekomandimet gojore e krerëve dhe mjekët kokë për mjekët e kujdesit parësor nuk mbulojnë certifikatën mjekësore për të gjithë ata që nuk e kam marrë një e shtënë e gripit, edhe në qoftë se ajo nuk ishte e hapur për ftohjet, nën depremirovaniya dhimbje. Kështu që do të bëjë të shtëna gripit më shumë se mjekët nga frika e humbjes së parave të tyre, në vend se realizuar përfitimet e vërteta të kësaj procedure.

Që në çdo institucion shëndetësor kërkon nga autoritetet më të larta të planit për vaksinim kundër gripit. Thuaj, vaksinat prokurohen, buxheti zotëruar dhe kishte një pije, është e nevojshme për të zbatuar planin. Dhe sa papërdorur vaksinë është ejected dhe pastaj nxirren raporte fals në planin e vaksinimit. Shkalla e zhvillimit të parave në këtë fushatë të tmerrshme dhe të padobishme është thjesht e mahnitshme.

contraindications vaksinimi

 • pule protein intolerance dhe / ose ruajtës përdorura në prodhimin e vaksinave;
 • Fëmijët nën 6 muaj të moshës;
 • sëmundje akute apo rëndim të sëmundjeve kronike në një shërim të plotë, zakonisht rekomandohet të prisni 3-4 javë pas therës dhe pastaj të lejojë vaksinimin kundër gripit;
 • histori e komplikacioneve tjera vaksine lidhura në përgjigje të administrimit të mëparshëm vaksinë.

komplikimet e vaksinimin

Komplikimet e vaksinimit mund të ndahen në dy grupe:

 • Lokale - të cilat janë gjetur në vendin e injektimit (ënjtje, skuqje, butësi në vendin e injektimit, sepse vaksinat hundës (administruar intranazal) - rrufë, kollë, dhimbje fyti)
 • Sistemi - përfaqësojnë një përgjigje të gjithë organizmit ndaj vaksinës (dhimbje koke, reaksionet alergjike, ethet, ethe, ndjenja e dobësisë, medias otitis, meningjit, mioziti dhe komplikimet e tjera)

Koha e vaksinimin gripit

Kushtet standarde të vaksinimit gripit është tetor-nentor. Besohet se koha e mbetur para fillimit të epidemisë do të formojnë një imunitet të qëndrueshme që mbron vaksinuar kundër infeksionit. Zhvillimi i imunitetit të mjaftueshme kundër gripit kërkon 10-15 ditë hyjnë në organizmin e vaksinës. Vaksinimi para muajit tetor është praktike, pasi ajo çon në një rënie në nivelin e antitrupave kundër gripit në fund të epidemisë dhe duke rritur rrezikun e infeksionit.

Metodat e futjes vaksina

 • hundës - duke futur një vaksinë të veçantë në hundë, duke çuar në zhvillimin më të madh të imunitetit lokale ndoshta zhvillon një reagim të dobët mbrojtës, dhe tani kjo metodë është përdorur rrallë
 • subcutaneously standarde dhe rruga më e zakonshme e administrimit të vaksinën e gripit, vaksina është administruar ose intramuskulare - injeksion

Fëmijët të cilët nuk janë imunizuar ndaj gripit dhe që më parë nuk ishin të sëmurë, vaksina është administruar dy herë me një interval prej 1 muaji në shumën e gjysmës së dozës për të rritur.

llojet vaksinë

Për profilaksi të veçantë të vaksinës gripit të përdorura, të ndarë në dy grupe të mëdha:

 • vaksinat e gjalla (përmbajnë viruse dobësuar dhe joinfektive) (vaksinën e gripit allantoic jetojnë thatë ( "MICROGEN", Rusia))
 • inaktivuar (nuk përmbajnë viruse të gjalla)

vaksinat inaktivuara janë klasifikuar në tri grupe:

 1. Gjithë Cell - përmban qelizat tëra të virusit të gripit (vaksine gripi, inaktivuar, të lëngshme (prodhuesi "MICROGEN", Rusi));
 2. çahet ose ndahet vaksina - përmbajnë ndara qelizat virusi i gripit qe permban dy sipërfaqe dhe proteina e brendshme molekulat dhe antigjenet shkak të shkallë të lartë të pastrimit, në të cilën ka lipide virale dhe proteina te embrionit te pules (vaksinë Grippol (prodhuar nga "MICROGEN" Russia) Fluarix vaksina (prodhuar nga "GlaxoSmithKline", Belgjikë), Begrivak vaksine (të prodhuara nga "Chiron Behring", Gjermani), vaksina VAXIGRIP (ose si disa gabimisht shkruani Vaksigripp) (prodhues "Sanofi Pasteur", Francë));
 3. Vaksinat nënnjësi - përmbajë proteina vetëm sipërfaqësore virale (hemagglutinin dhe neuraminidazës) (Grippol vaksina plus (prodhues "fermë Petrovax", Rusia), influvac vaksinë (prodhues "Abbott Produkte, Ltd", ish "Solvay Pharma", Holanda), vaksinë Agrippal (prodhues "Novartis", ish "Chiron Co", i Itali)).

Në Rusi, në kohën e këtij shkrimi, ajo ka qenë certifikuar dhe janë në dispozicion vaksina ardhshëm gripit:

 1. Gripi Vaksina allantoic jetojnë thatë ( "MICROGEN", Russia)
 2. Vaksina Inactivated influenza është një likuid (prodhuesi "MICROGEN" Russia)
 3. Grippol (prodhuesi "MICROGEN", Russia)
 4. Fluarix (prodhuesi "GSK", Belgium)
 5. Grippol plus (prodhues "fermë Petrovax", Russia)
 6. Influvac (prodhuesi "Abbott Products Ltd", Holandë)
 7. Agrippal (prodhuesi "Novartis", Itali)

Vaksina e tërë-qelizore dhe jetojnë reagimet më të reactogenic, sidomos në fëmijët e vegjël dhe mund të shkaktojnë postprivivochnye dhe komplikime. Prandaj, qëllimi i vaksinave të tilla është shumë e ngushtë, e vërteta do të thotë se këto lloje të vaksinave kanë një aftësi të mirë për të gjeneruar imunitetit kundër gripit.

Split dhe nënnjësi vaksinat nuk e kanë atë frekuencë të komplikimeve në administrimin e, dhe në të njëjtën kohë të formojnë sistemin imunitar mjaft nivel të mirë, kështu që në këtë moment janë pikë referimi për të përdorur për parandalimin e gripit. Cila nga këto vaksina më e mirë? Përkundrazi, një e mesme, në formën e një vaksine ndarje e cila ka një minimum prej efekteve anësore, por ka aftësinë për të formuar një imunitet të mirë për virusin e gripit.

Ajo do të jetë interesante:   kontakte DYJA VATSAPE bllokuara

Çfarë është vaksina kundër gripit të mirë. Llojet e vaksinave nga prodhues (franceze, holandeze) dhe performancës (Live dhe çaktivizuar). Shqyrtime të vaksinave Vaksigripp, influvac Grippol dhe nevojën për të aplikuar ato në të rriturit, fëmijët dhe gratë shtatzëna
vaksina VAXIGRIP

Tani ka edhe duke u zhvilluar për të zhvilluar vaksinave të reja gjithë-qelizave, të cilat, së bashku me paraardhësit e tij do të ketë aftësinë më të mirë për të gjeneruar imunitet kundër gripit në të njëjtën kohë do të privohet nga shumë komplikacione të dhe reagimet ndaj futja e tij siç është tani me të gjithë vaksinë qelizave.

çmimet vaksinë

Çmimet e vaksinave janë treguar për referencë, pasi që, në varësi të rajonit, sezonin dhe kushtet e veçanta të furnizimit, ajo mund të jetë e ndryshme, dhe në një gamë mjaft të madhe.

Grippol - nga 150 deri në 200 rubla në 0.5 ml doze 1

Grippol plus - nga 150 deri 250 rubla per 0.5 ml dozë 1

Influvac - nga 250 deri 350 rubla në 0.5 ml doze 1

Kështu, në artikull, unë u përpoq për të përmbledhur informacionin e disponueshëm për vaksinat e gripit. Unë e bëri atë në bazë të burimeve të besueshme, në vend se në mënyrë të përsëritur ribotuar informacion në lidhje me përfitimet e vaksinave të shpërndara qartë se kush dhe çfarë të holla, dhe tashmë ka një vendos për veten e tij se çfarë për të zgjedhur: të marrë një e shtënë e gripit, apo nuk ia vlen. Në çdo rast, të bëjë si ju e gjykojnë të arsyeshme, dhe në qoftë se nuk ka vaksinat do të ndjehen të parehatshme në epideminë kanosës të gripit, është më mirë për të bërë se sa ju do të ndjeni siklet psikologjik, ajo është e njohur se stresi ndikon në pohlesche sistemit imunitar se çdo vaksinë. Personalisht, kam bërë zgjedhjen time dhe nuk mund të kujtohet hera e fundit vaksinuar kundër gripit.

Qëndrojnë të shëndetshme.

shtëna gripit në vitin 2017: Pro dhe kundër ku ju mund të bëni ...

Vaksinimi gripit është zyra qendrore e Rospotrebnadzor
Vaksinimi gripit është zyra qendrore e Rospotrebnadzor

Gripi udhëton nëpër botë dhe të përhapet shumë shpejt në mesin e popullatës, sidomos në zonat e mbushur me njerëz. Në vendet me klimë të butë, epidemi e gripit të ndodhë çdo vit gjatë vjeshtës dhe dimrit periudhë, gjatë së cilës infeksioni ndikon deri në 15% të popullsisë.

Veçanërisht gripit vështirë ndodh në fëmijët e moshës parashkollore dhe njerëz të moshuar. Në rrezik të lartë Grupi gjithashtu përfshin njerëzit që kanë një sëmundje të rëndë kronike.

Prandaj është shumë e rëndësishme për të mbrojtur veten nga gripi dhe sëmundjeve të tjera virale në këtë periudhë. Dhe kjo mund të bëhet me anë të vaksinimit, si vaksinimi, sipas ekspertëve, një nga metodat më të besueshme të parandalimit të sëmundjeve virale.

Por, siç rezulton, vaksina nuk është administruar të gjithë, kështu që Sputnik Georgia pyetur në cilat raste është më mirë që të vaksinohen dhe të cilat mund të jenë të contraindications.

Vjen "Michigan"

Organizata Botërore e Shëndetësisë, dimrit 2017-2018 rezidentë në vendet me klimë të butë presin tipit të virusit A ​​- "Mi" (derrave) dhe "Hong Kong" (shpendëve) dhe b - "Brisbane".

Prodhimi i një vaksinë kundër gripit A / H1N1
© Foto: Sputnik / Andrey Starostin

Nga të tre viruset e influencës vazhdimisht shndrrohet llojet A dhe B, ka variacione të reja të cilat një person nuk ka imunitet. Infeksioni ndodh me pikat dhe transmetohet lehtë për të tjerët, duke rezultuar në pandemi të gripit.

Veçanërisht e rrezikshme "Michigan" - një nëntip i "gripit të derrit", e cila pretendonte shumë jetë në vitin 2009. Si për të treguar një virus i ri është ende i panjohur, por vaksina tashmë është zhvilluar dhe mjekët kërkojnë pacientët e nevojshme për të vaksinohen për të shmangur komplikime në rastin e infeksionit.

Vaksina e gripit moderne quhet MMR, sepse ato përmbajnë në përbërjen e tyre përcaktohet vetëm tri lloje të virusit të influencës: H1N1, H3N2 dhe B-lloj.

Që përbërjen e vaksinës në mënyrë që të mbrojë përditësuar rregullisht mirë, për të vaksinuar kundër gripit rekomandohet çdo vit para fillimit të sezonit të ardhshëm.

shtëna gripit

Vaksinuar kundër virusit janë të ndarë në dy klasa të mëdha - vaksinë e gjallë, e cila përmban viruse dobësuar dhe vaksinë inaktivuar - përmban viruse të vrarë.

punëtor shëndetësor bën një e shtënë
© Foto: Sputnik / Alexander Kondratyuk

Ekspertët besojnë se vaksina çaktivizuar ose të vrarë, e cila është tre lloje, është më popullor, sepse ajo është më efektive dhe nuk të çojë në komplikacione.

Përbërja e gjithë vaksinës qelizë përmban vetëm tërë-qelizore vrarë virus dhe është e ndaluar për përdorim në fëmijët.

Vaksina Split, e cila përfshinte një qelizat e coptuara virale përmbajnë praktikisht asnjë proteina pule, dhe yndyrna të ndryshme virale. Prandaj, për shkak të alergjeniteti ulur e drogës bëhet më i sigurt.

Si pjesë e proteinave sipërfaqësore nën-njësi vaksinë të virusit - kjo vaksinë është e ndaluar për fëmijët nën gjashtë vjet.

Lexoni gjithashtu: Çfarë është gripi pritet në vitin 2017: shtamet gripit 2017-2018 >>

Formula e saktë e vaksinës është vazhdimisht në ndryshim, pasi virusi është subjekt i ndryshimeve dhe mutacioneve. Gjithashtu ndryshuar grippovye mbizotëruese tendos çdo vit.

Më të popullarizuara në vitet e fundit janë vaksinuar, bërë në Holandë, Francë dhe Rusi.

Pse është vaksina

Vaksinimi, sipas ekspertëve, mënyra më efektive për të parandaluar gripin - ajo siguron mbrojtje të mirë të mundshme ndaj infeksionit, pasi ajo formon imuniteti për këtë patogjen zvogëlon rrezikun e infektimit nga 50-60%.

irakli Mchedlishvili
irakli Mchedlishvili

mjekim të veçantë për të parandaluar një gjendje të tillë e ka - zhvilluar nga kompanitë antimicrobials farmaceutike, dhe agjentët antivirale janë rrallë të vërtetë efektiv.

Për imunitetin mund të zhvillojnë antitrupa ndaj gripit nevojë për rreth dy javë. Kjo është, pasi vaksinimi i 10-15 ditë është i nevojshëm kujdes të veçantë për shëndetin e tyre.

Kundërindikacionet dhe efektet anësore

Vaksinat kundër gripit nuk rekomandohet për njerëzit me reaksion alergjik të proteinës pule përmbajtur në vaksinës, në përkeqësimit të sëmundjes kronike ose temperature te ngritur e trupit. Ju duhet të presë të paktën dy javë pas sëmundjes, dhe vetëm pastaj të bëjë vaksinën.

Vaksinat nuk e vënë fëmijët nën moshën gjashtë muajsh, dhe disa lloje, në përgjithësi, këto vaksina të gjalla janë kundërindikuar për fëmijët.

Disa vaksina janë kundërindikuar për gratë shtatzëna dhe gjatë laktacionit.

Pas vaksinimit të gripit mund të shfaqë efekte anësore - nganjëherë ka një ndjeshmëri të lehtë në vendin e injektimit ose ethe të ulët-grade (temperaturë prej 37 deri në 37.9 gradë).

Ajo është gjithashtu e mundur ënjtje në vendin e injektimit, skuqje të lëkurës, të vjella, simptoma të ftohtë - skuqje të fytit, kollë, rrufë dhe dhimbje koke. Ndonjëherë Komplikimet mund të jetë i veshur edhe neurologjike në natyrë, kështu që pas futjes së drogës duhet të respektojë pacientin rreth një orë për të eliminuar mundësinë e reaksioneve të rënda negative.

Ekspertët besojnë se ajo është mjaft simptomat normale, në qoftë se ata janë afat të shkurtër. Ndonjëherë, në qoftë se simptomat janë shumë të shqetësuar në lidhje me të njeriut, trajtimi mund të përdoret antipyretics, analgesics ose antihistamines.

Por në qoftë se këto simptoma ndodhin pas imunizimit, nuk do të shkojnë larg pas disa ditësh, ju duhet të konsultoheni me një mjek për t'u siguruar që ka alergji, ose ju nuk do të ndjehen simptomat e sëmundjeve të tjera.

Si për të shmangur gripin
Si për të shmangur gripin

A është e vlefshme për të vaksinuar kundër gripit të njerëzve të prirur për alergji në përgjithësi, zgjidh mjeku.

Ku për të vaksinohen

Në Gjeorgji, e cila ende nuk ka presin grip për njerëzit që i përkasin grupeve me rrezik të lartë, vaksinat janë të lirë - Vaksina e gripit të rekomanduara nga Organizata Botërore e Shëndetësisë erdhi në vend në shtator.

Këto përfshijnë persona me sëmundje kronike (diabet, dializës) 18; fëmijët dhe të moshuarit që jetojnë në streha, dhe personelit ndihmës.

Rreziku gjithashtu përfshin zyrat e stafit marrjes objektet mjekësore, Ambulanca, kujdes intensiv, departamentet dializë dhe qendrat shëndetësore të komunitetit.

Medikamente dhe një termometër për matjen e temperaturës
Medikamente dhe një termometër për matjen e temperaturës

Vaksinimi paguar mund të bëjë të gjithë në klinikat apo qendrat shëndetësore të vendit, e cila është importuar tashmë vaksina francez. Kostoja e vaksinimit - 30 lari (rreth $ 12).

Kur ajo do të jetë vala e parë e gripit në Gjeorgji, ekspertët nuk mund të them, por duke gjykuar nga statistikat e viteve të fundit, sezoni i gripit fillon në fund të dhjetorit dhe në fillim të janarit, dhe viruse të tjera të frymëmarrjes mund të shfaqen më herët.

Vaksinuar kundër gripit është më e mirë për të vendosur në tetor dhe nëntor - është se në kohën e mbetur para fillimit të epidemisë imunitetit të qëndrueshëm që mbron vaksinuar kundër virusit do të formohet.

Çfarë nuk duhet të bëni pas vaksinimit

disa kufizime në faktin se pas shtënë gripit nuk mund të bëhet atje. Prandaj, vaksina në vetvete nuk mund të prishin stilin e jetës tuaj normale.

Rekomandimet larë apo jo pas vaksinimit lidhen direkt injeksion. Në vendin e injektimit është një plagë e vogël, ndikimi i së cilës, nëse ajo të jetë ujë, veshje përafërt pëlhurë ose brushing lëkurës mund të çojë në infeksion dhe inflamacion.

Për këtë arsye, është e rekomandueshme të mos lagur ditën e parë të parakrah. Nëse vaksina është administruar intranazal, ai mund të notuar në të njëjtën ditë.

Nuk ka kufizime për konsumin e alkoolit pas vaksinimit atje, por është e këshillueshme që të mos abuzojnë tyre - mjekët rekomandojnë pas vaksinimit të përmbahen nga stresi të tepruar mendore dhe emocionale.

Fëmijët hipur mbi patina patina në park Rika në Tbilisi ujore
© Sputnik / Anna Yarovikova

Fëmijët pas vaksinimit kundër gripit është e dëshirueshme për rreth shtatë ditë për të qëndruar në shtëpi për të zvogëluar rrezikun e infeksionit aktuale.

Disa kufizime ekzistojnë për dhuruesit e gjakut - kështu që, brenda 10 ditëve pas shtënë gripit nuk mund të japin gjak.

Planifikimi një shtatzëni është e rekomanduar 7-10 ditë pas vaksinimit, por në fakt, ajo është një dënim me kusht - vaksina nuk përmban virusin jetojnë që mund të dëmtojnë fetusin, të tilla si në rastin e vaksinimit kundër rubeolës.

Ditur në lidhje me rrezikun që vjen nga gripi, njerëzit duhet të merren me parandalimin e sëmundjes. Dhe kjo është e rëndësishme për mjekët për të përmirësuar kualifikimet e tyre në mënyrë të përcaktuar me saktësi praninë e virusit dhe caktojë trajtimin korrekt.

Merrni një e shtënë e gripit apo jo, të gjithë vendos të tyre, nga ana e saj, Georgia Sputnik ju dëshiron shëndet dhe pa gripit të përmbushur pranverë 2018.

Materiali është i bazuar në burim të hapur

Imunizimi Schedule në Gjeorgji
Imunizimi Schedule në Gjeorgji

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *