SI për të mësuar fëmijët si duhet shkruar në 4 klasa

Author: | 2018/08/26

Përmbajtja:

Pothuajse 70% e nxënësve të bërë gabime të caktuara në formë të shkruar. Çfarë është ajo - analfabetizmi i shfrenuar? Është mësuesi nuk është në gjendje për të mësuar të gjithë për të shkruar në mënyrë korrekte?

Si për të mësuar fëmijën tuaj për të shkruar pa gabime?

Nëse një fëmijë bën një gabim në letër, prindërit janë të detyruar të mbushur rregullat dhe një numër të pafund të herë të ndryshonin çdo tekst. Si rezultat, numri i gabimeve disi rritet. Një student është i mbushur me urrejtje për mësimet e gjuhës ruse.

Më parë, këta fëmijë besohet mokasine, budallenj, nuk përgjigjet për trajnime standarde. Mësuesi tundnin dorën e tij në to, të vënë "tendosura" troika dhe u largua në mënyrë periodike në vitin e dytë.

Tani këta fëmijë janë diagnostikuar me "dysgraphia". Sipas disa raporteve, numri i fëmijëve me dysgraphia në mesin e nxënësve më të vegjël në Rusi është 30%!

Kur fëmija dysgraphia, kaq të çuditshme të mjaftueshme, rregullat e gjuhës ruse e di, por kur ai shkruan, nuk mund të aplikojnë ato. Paradox. Si është kjo e mundur?

Si të mësojnë të shkruajnë pa gabime?

Së pari ju duhet për të izoluar zërin e dëshiruar të fjalës. Atëherë mbani mend se çfarë letra të shëndoshë është treguar. Pastaj imagjinoni se si duket kjo letër si elementet e saj janë të rregulluar në hapësirë. Pas kësaj, truri "i jep komandën" krahun, e cila kryen lëvizjen e saktë të një stilolaps stilolaps. Paralelisht, studenti duhet të kujtojnë se çfarë rregullat e gjuhës ruse është e nevojshme në këtë pikë për të vënë në shkrim.

Siç mund të shihet, letra - është një proces kompleks që përfshin të gjithë trurin në mënyrë të plotë: The frontal lobe, të përkohshme, parietal dhe zverku. Më konkretisht, në procesin e të shkruarit e një pjesë e trurit dërgon impulse segment nevojshme të ardhshëm, dhe kështu me radhë deri zinxhirin. Në qoftë se në një moment ka një pengesë, procesi është ndërprerë, pulsi shkon poshtë rrugën e gabuar, dhe fëmija fillon të shkruajë me gabime.

Pra, mesazhi që ne kemi për të mësuar trurin, dhe këtij trajnimi trurin e foshnjës të jetë gati.

Si për të përcaktuar dysgraphia fëmijëve?

Apo është vetëm keq di rregullat?

Le të shikojmë në student në një fletore. Prania e dysgraphia në studentët thonë se këto lloje të gabimeve me shkrim:

 1. Gabimet në rrokjeve stresuar ( "Rodosto" në vend të "gëzim").
 2. Skipping letra.
 3. Fjalët Nedopisyvanie dhe letra ( "Stacks ..." në vend të "xhami").
 4. Ndryshim i rrokjeve ( "yabkolo" në vend të "Apple").
 5. Përsëritja e të njëjtave shkronjave ( "Megazi" në vend të "dyqan").
 6. Letra "b", "c", "e", "g", figura "4", "3", "5" kthyer në anën tjetër (shkrim mirror).
 7. Harruar dhe lënë mënjanë letra të rralla ( "b" dhe "e").
 8. Dhe së fundi, "pasaktësi" në fletore:

 9. Fëmija nuk do të "re" e fushës dhe vazhdon të shkruajë në buzë të fletores.
 10. "Miting" me vija në fund të fjalisë.
 11. Ajo mbart fjalët gabuar.
 12. Shpesh kjo nuk ka të bëjë hapësirat midis fjalëve.
 13. A nuk e shohin fundin e ofertës, nuk e vënë pikën, ai vazhdon të shkruajë në vijim në shkronja të vogla.

Si mund ta ndihmoni fëmijën tuaj me dysgraphia?

Këtu janë disa lojëra dhe ushtrime që përdorin terapistë të të folurit. Prindërit mund të luajnë me fëmijët e tyre në shtëpi.

1. Nëse fëmija juaj mungon një letër, bëni stërvitje "diktimin Magic."

Ju jeni duke shfletuar një ofertë ose një pjesë të saj (3-4 fjalë). Foshnja trondit rrokjeve (Ma-ma, ne kemi LA, pa th) për të kapur ritmin e dënimit. Pas kësaj, ai shkruan se ritmin si një vijë me pika, ku në vend të rrokjeve vë dashes. Hapi tjetër - ju duhet të shkruani çdo fjalë në formën e pikave (numrin e shkronjave në fjalë).

2. Në qoftë se fëmija nuk bashkangjet fund, duke bërë stërvitje, "Imazhi i fjalës."

Thonë fjalën dhe të kërkojë fëmijën për të përmendur një fjalë që fillon letrën e parafundit e fjalës që dëgjohet. Ose i treti nga fundi. Ose letra që ju duhet të mbani mend fjalën në fjalor, për shembull, në fjalën e anijes - letrën e dytë. Fjalë mund të zgjidhen në të njëjtën temë (p.sh., kafshëve, bimëve) - kjo do të jetë një stërvitje e mirë në klasifikimin.

3. Nëse fëmija bën një gabim në fjalor fjalë, ne ofrojmë stërvitje "Funny Cartoon".

Jepni fëmijës një detyrë për të mendërisht të hartuar një karikaturë shumë qesharake, në të cilën rendi do të shfaqet artikuj që ju e quani. Fëmija mbyll sytë e tij, dhe ju filloni për të diktojë fjalët e fjalorit shumë shqiptuar qartë të gjitha zanoret patheksuar, bashkëtingëlloret unpronounceable, dhe raste të tjera të ndërlikuara: korabl, kOrOva, shkallet, shporta ... Është e lidhjet e tyre në kokë në një histori funny, atëherë ai hap sytë e tij dhe të thotë një karikaturë. Ju gjallërisht reagojnë.

Pas kësaj, fëmija, duke kujtuar ata shpikur historinë, për të shkruar tërë këto fjalë. Pastaj - vetë-test: jeni duke i dhënë një mostër të fëmijës, në të cilën diktuar, dhe të kërkuar për të parë nëse ajo është shkruar në mënyrë korrekte.

Nëse ka gabime, detyrë vijon: është e nevojshme në mënyrë që të nxjerrë një fjalë që keni bërë një gabim, se është e qartë se çfarë ky problem fjalë (për shembull, autori i vizatimit lopë në një biçikletë ose një lopë me sy të mëdha të rrumbullakëta në formë të dy letrave O, stacioni me klasë një letër të kapitalit K, shkallë me shkronjën T).

4. Nëse një fëmijë kujton rregullat këqija të gjuhës ruse, bëni stërvitje "Encryption".

Pra, ne të luajë në seancat grup për të përmirësuar shkrim e këndim. Në dërrasën e zezë është shkruar alfabetin, çdo letër korrespondon me një imazh të caktuar: katror, ​​trekëndësh, vallëzimi njeri, etj Është e nevojshme për të shkruar një shënim në një tjetër në mënyrë që të paktën një fjalë rregull të pranishëm, të cilat ne jemi duke punuar ...

Për shembull, të alternuara ber-bir. I tërë teksti i shënim është i mbyllur, me përjashtim BER apo bir. Secili ka nevojë për të kuptuar atë që ai shkroi, dhe të përgjigjet në të njëjtën mënyrë.

Si për të mësuar fëmijën tuaj për të shkruar pa gabime?
5. Nëse një fëmijë nuk zbatohen rregullat kur shkruani, bëni stërvitje "Zoo".

Të gjithë të ulen në një rreth, më të mirë në një qilim. Gjithkush zgjedh një kafshë dhe simbolin: për shembull, rrëqebulli (armëve përshkruan veshët me tassels), harabeli (duke përshëndetur tij bërryla-wings) ... të gjithë të tregojnë lëvizjet e tyre, të tjerët janë duke u përpjekur për të kujtuar.

Kushdo që fillon në lojë, duke e bërë lëvizjen e tyre, atëherë lëvizja e disa prej pjesëmarrësve. Gjithkush ka për të kapur atë, për të përsëritur lëvizjen e tyre, dhe përsëri për të bërë një lëvizje një nga pjesëmarrësit. Gradualisht përshpejtimin e ritmit. Kushdo që është në faj, përmbush konfiskim të shumave: të kënduarit publik, vallëzim, lexim poezi, etj Kjo është e dobishme për emancipim, tejkalimin emocion ...

Këshilla për prindër

 • Lëreni fëmijën tuaj se si të jetë e mjaftueshme e fëmijës parashkollor. Rezultatet tregojnë se nga fëmijët që kanë probleme me shkrim-leximit, 95% nuk ​​e di se si të luajë role-playing games, nuk e di rregullat, edhe zbavitëse më të famshme për fëmijë, të tilla si fshehur dhe të kërkojë dhe salochki. Në lojëra ju duhet të përmbahen nga rregullat, kështu që fëmija mëson për të në mënyrë arbitrare të rregulluar veprimet dhe sjelljen e tyre. Dhe kjo ishte një rregullore arbitrar nënvizon letra shkolluar.
 • Shpesh ecin me fëmijën. Gjatë shëtitjet truri është i ngopur me oksigjen, përmirëson performancën e saj. Kjo është shumë i dobishëm për mësim të suksesshëm.
 • Dërgo një fëmijë në sport apo vallëzim. Sport mëson rregullimin përkryer arbitrar, zhvillon aftësitë motorike, zhvillon vëmendje dhe reagim shpejtësi. Një frymëmarrje e thellë gjatë ushtrimit ushqen trurin me oksigjen.
 • Klasat e muzikës (në mënyrë të veçantë, duke luajtur në piano) zhvillojnë aftësitë motorike të duarve dhe të krijuar bashkëveprim të të dy hemisferat e trurit.
 • Pas shkollës së mesme, shpesh masazh qafën e fëmijës dhe rajonin zverku.

E gjithë kjo është menjëherë mënyra më e mirë do të reflektohet jo vetëm në shkrim-lexim, por edhe në performancën e përgjithshme të shkollës.

Dërgoni historinë tuaj për botim në faqen e internetit mund të jetë në [email protected]

Si për të mësuar fëmijën tuaj SHKRUANI diktimin apo gabim - mund të shkruani

korrigjim dysgraphia

Sipas statistikave, 70% e nxënësve të bërë gabime të caktuara në formë të shkruar. Çfarë është ajo - analfabetizmi i shfrenuar? Është mësuesi nuk është në gjendje për të mësuar të gjithë për të shkruar në mënyrë korrekte?

Nëse një fëmijë bën një gabim , prindërit janë të detyruar të mbushur rregullat dhe një numër të pafund të herë të ndryshonin çdo tekst. Si rezultat, numri i gabimeve disi, në të kundërtën, rrit. Një student është i mbushur me urrejtje për mësimet e gjuhës ruse.

Ajo do të jetë interesante:   SI TË të marrë gjak seksin e fëmijës

Më parë, këta fëmijë besohet mokasine, budallenj, nuk përgjigjet për trajnime standarde. Mësuesi tundnin dorën e tij në to, të vënë "tendosura" troika dhe u largua në mënyrë periodike në vitin e dytë.

Tani këta fëmijë janë diagnostikuar - dysgraphia. Sipas statistikave, numri i fëmijëve me dysgraphia në mesin e nxënësve më të vegjël në Rusi është 30%!

Kur fëmija dysgraphia, kaq të çuditshme të mjaftueshme, rregullat e gjuhës ruse e di shumë mirë, por kur ai shkruan, nuk mund të aplikojnë ato. Paradox. Si është kjo e mundur?

Le të shohim se çfarë fëmija duhet të bëjë për të shkruar pa gabime ?

Së pari, të izoluar zërin e dëshiruar të fjalës. Atëherë mbani mend se çfarë letra të shëndoshë është treguar. Pastaj imagjinoni se si duket kjo letër si elementet e saj janë të rregulluar në hapësirë. Pas kësaj, truri "i jep komandën për të" krahut, i cili kryen lëvizjen e saktë të një stilolaps stilolaps. Paralelisht, studenti duhet të mbani mend se çfarë rregulli është e nevojshme në këtë pikë për të vënë në shkrim.

Siç mund të shihet, letra - është një proces kompleks që përfshin të gjithë trurin në mënyrë të plotë: The frontal lobe, të përkohshme, parietal dhe zverku. Më konkretisht, në procesin e të shkruarit e një pjesë e trurit dërgon impulse segment nevojshme të ardhshëm, dhe kështu me radhë deri zinxhirin. Në qoftë se në një moment ka një pengesë, procesi është ndërprerë, pulsi shkon poshtë rrugën e gabuar, dhe fëmija fillon të shkruajë me gabime.

Pra, mesazhi që ne kemi për të mësuar trurin, dhe këtij trajnimi trurin e foshnjës të jetë gati.

Si për të përcaktuar nëse fëmija ka dysgraphia

Apo është vetëm keq di rregullat?

Le të shikojmë në student në një fletore. Prania e dysgraphia thonë se këto lloje të gabimeve:

1. Gabimet në rrokjeve të theksuar, për shembull, "Rodosto" në vend të "gëzimi".

2. letra Skipping.

3. Fjalët Nedopisyvanie dhe shkronja. Për shembull, "oxhaqet ..." në vend të "xhami"

4. rrokje Korrigjoj. Për shembull, "yabkolo" në vend të "Apple".

5. Përsëritja e të njëjtën letër. Për shembull, "Megazi" në vend të "dyqan".

6. shkronjat "b", "c", "e", "h", "4" shifra "3", "5", e kthyer në anën tjetër (shkrim pasqyrë).

7. Forgetting dhe kapërcyer letra rralla ( "b" dhe "E").

Dhe së fundi, "pasaktësi" në fletore:

8. Fëmija "nuk e vëren" i fushës dhe vazhdon të shkruajë në buzë të fletores.

9. "mbledhjen" me vija në fund të fjalisë.

10. hyphenation gjithsesi.

11. Shpesh bën hapësirat midis fjalëve.

12. A nuk e vëreni fundin e ofertës, nuk e vënë pikën, dhe vazhdon të shkruajë në vijim në shkronja të vogla.

Si mund ta ndihmoni fëmijën tuaj me dysgraphia?

Këtu janë disa lojëra dhe ushtrime që përdorin terapistë të të folurit dhe prindërit mund të luajnë me fëmijët e tyre në shtëpi:

1. Nëse një fëmijë skips letra - Ushtrimi "diktimin Magic."

Ju jeni duke shfletuar një ofertë ose një pjesë të saj (3-4 fjalë). Foshnja trondit rrokje: ma-ma-la, ne RA-mu, për të kapur ritmin e dënimit. Pas kësaj, ai shkruan se ritmin si një vijë me pika, ku në vend të rrokjeve - dash. Hapi tjetër: shkruani çdo fjalë në formën e pikave, numri i shkronjave në fjalë.

2. Në qoftë se fëmija nuk përfundon bashkangjet - Ushtrimi "Imazhi i fjalës"

Thonë fjalën dhe të kërkojë fëmijën për të përmendur një fjalë që fillon letrën e parafundit të fjalës tuaj. Ose i treti nga fundi. Ose letra që ju duhet të mbani mend fjalën në fjalor, për shembull, në fjalën e anijes - letrën e dytë. Fjalë mund të zgjidhen në të njëjtën temë, të tilla si kafshët, bimët - ajo do të jetë një stërvitje e mirë në klasifikimin.

3. Nëse fëmija bën një gabim në fjalorin fjalë - stërvitjes "Funny Cartoon".

Jepni fëmijës një detyrë: për të mendërisht kompozoj një karikaturë shumë qesharake, në të cilën rendi do të shfaqet artikuj që ju e quani. Fëmija mbyll sytë e tij, dhe ju filloni për të diktojë fjalët e fjalorit shumë shqiptuar qartë të gjitha zanoret patheksuar, bashkëtingëlloret unpronounceable, dhe raste të tjera të ndërlikuara: korabl, kOrOva, shkallet, shporta ...

Ai i lidh ato në kokë në një histori qesharake, pastaj hap sytë dhe thotë karikaturë e tij. Ju gjallërisht reagojnë.

Pas kësaj, fëmija duhet, duke kujtuar ata shpikur historinë, shkrove tërë këto fjalë.

Pastaj - vetë-test: t'i japë atij një mostër me të cilat diktojnë, dhe kërkoi për të kontrolluar nëse është shkruar si duhet.

Nëse ka gabime, detyrë e mëposhtme: në mënyrë për të nxjerrë një fjalë që ju bëni një gabim, e bëjnë të qartë se çfarë ky problem fjalë (për shembull, ne tërhoqi një lopë në një biçikletë ose një lopë me sy të mëdha të rrumbullakëta në formë të dy letrave O, stacioni me një letër të K të madhe; shkallë me letër T).

4. Nëse një fëmijë kujton rregullat e keqe e gjuhës ruse - stërvitjes "Encryption".

Pra, ne të luajë në seancat grup për të përmirësuar shkrim e këndim. Në dërrasën e zezë është shkruar alfabetin, çdo letër korrespondon me një imazh të caktuar: katror, ​​trekëndësh, vallëzimi njeri, etj Është e nevojshme për të shkruar një shënim në një tjetër në mënyrë që të paktën një fjalë rregull të pranishëm, të cilat ne jemi duke punuar ...

Për shembull, të alternuara ber-bir. I tërë teksti i shënim është e koduar, përveç këtyre tri letra ber apo bir. Secili ka nevojë për të kuptuar atë që ai shkroi, dhe të përgjigjet në të njëjtën mënyrë.

5. Nëse një fëmijë nuk zbatojnë rregullat kur shkrim - stërvitjes "Zoo".

Të gjithë të ulen në një rreth, më të mirë në një qilim. Gjithkush zgjedh një kafshë dhe simbolin: për shembull, përshkruan një rrëqebulli duart veshët me tassels, Sparrow mbanin krahët, bërryla ... të gjithë të tregojnë lëvizjet e tyre, të tjerët janë duke u përpjekur për të kujtuar.

Kushdo që fillon në lojë, duke e bërë lëvizjen e tyre, atëherë lëvizja e disa prej pjesëmarrësve. Ai duhet të kapur atë, për të përsëritur lëvizjen e tyre, dhe përsëri për të bërë një lëvizje një nga pjesëmarrësit. Gradualisht përshpejtimin e ritmit. Kushdo që është në faj, përmbush konfiskim të shumave: të kënduarit publik, vallëzim, lexim poezi, etj Kjo është e dobishme edhe për emancipimin, tejkalimin emocion ...

Se fëmija ka shkruar me kompetencë, ju ende mund të japin në vijim këshilla për prindërit :

 • Lëreni fëmijën tuaj se si të jetë e mjaftueshme e fëmijës parashkollor. Rezultatet tregojnë se 100% e fëmijëve me probleme të Rusisë gjuhë 95% nuk ​​e di se si të luajë role-playing games, nuk e di rregullat, edhe zbavitëse më të famshme për fëmijë, të tilla si fshehur dhe të kërkojë dhe salochki. Në lojëra ju duhet të përmbahen nga rregullat, kështu që fëmija mëson për të në mënyrë arbitrare të rregulluar veprimet dhe sjelljen e tyre. Dhe kjo ishte një rregullore arbitrar nënvizon letra shkolluar.

 • Shpesh ecin me fëmijën. Gjatë shëtitjet truri është i ngopur me oksigjen, përmirëson performancën e saj. Çfarë është gjithashtu shumë e dobishme për mësim të suksesshëm.

 • Dërgo një fëmijë në sport apo vallëzim. Sport mëson rregullimin përkryer arbitrar, zhvillon aftësitë motorike, zhvillon vëmendje dhe reagim shpejtësi. Një frymëmarrje e thellë gjatë ushtrimit oksigjenit saturates subkorteksin.

 • Bërë muzikë, sidomos duke luajtur në piano, zhvillon aftësitë motorike të duarve dhe krijon bashkëveprimin e dy hemisferat e trurit.

 • Pas shkollës së mesme, shpesh masazh fëmija masazh qafën dhe rajonin zverku.

E gjithë kjo së bashku dhe veç e veç reflektuar menjëherë edhe në shkrim dhe në performancën e përgjithshme të shkollës.

Testi për prindërit - A është fëmija juaj në letër?

PROBLEMET në studim. Nëse gabimet FEMIJE shkruaj. - Adalin

<<< <<< Problemet Shkolla Fillore në shkollë

Fëmija shkruan me gabime

Shpesh fëmijët, madje i përgatitur mirë në rregullat, në dictations dhe shkrimet bëjnë gabime. Prej tyre rriten rriturve analfabetë, dhe kjo, për fat të keq, nuk mund të rregullojmë formimin mëvonshëm. Provoni veten për të ndihmuar fëmijët tuaj, jo duke besuar në shkollë.

Rregulli më i rëndësishëm, sipas psikologëve, është: "gabim nuk duhet të jetë fikse në mendje." Nëse një fëmijë pyet se si për të përcaktuar një fjalë, ju thoni në të njëjtën kohë në mënyrë korrekte. frazat papranueshme si: "këtu nuk është e shkruar " a " dhe " o " .

Mundohuni për të kryer dictations rregullta në shtëpi të paktën nga ushtrimet tutorial. Nëse një fëmijë është duke pasur probleme ose tashmë tregon letër të gabuar, duke qëndruar prapa tij, në heshtje sugjeron: ". E" këtu "on" ose është A nuk të përqëndrohet në drejtshkrim të gabuar, të rregulluar vetëm të drejtën.

Nuk është një mënyrë shumë e thjeshtë dhe efektive për të mësuar një fëmijë për të shkruar me kompetencë. Së pari dhe më kryesorja, për të ndihmuar atë në këtë janë prindërit, natyrisht, në qoftë se ata kanë kohë dhe dëshirë.

Ajo do të jetë interesante:   SON Podolsk dhe Presnyakov ÇFARË NDODHI

Moderne mësues-novatore kanë zhvilluar një metodë efektive për të ndihmuar të luftuar analfabetizmin në absolutisht çdo moshë. Natyrisht, se më herët fillojnë të ushtrojnë me fëmijën tuaj, aq më lehtë dhe më shpejt ju do të arritur rezultatin e dëshiruar. Ne përshkruajnë në pak fjalë në lidhje me këtë metodë.

Baza e një teori të njohur në shekullin e XIX explorer Dmitry Ivanovich Tikhomirov, që në vitin 1888 Komiteti Petersburg Shën e leximit dha Medaljen e Artë Grand. Ai zotëron linjat e mëposhtme: "Nëse ju dëshironi që fëmija juaj të shkruani saktë, e bëjnë atë të lexohet, ashtu siç është shkruar, dhe mos kini frikë se do të jetë në mënyrë që të flasin, sepse fëmijët të kuptojnë - ne nuk po flasim mënyrën se si ne të shkruar."

Disa mësues moderne, bazuar në teoritë Tikhomirov-së me shumë sukses mësojnë fëmijëve dhe të rriturve me shkrim shkolluar. Aplikimi praktik i teorisë më shumë se thjeshtë. Fëmija duhet të mësohet të ashtuquajturën "drejtshkrimore" lexim . Çfarë do të thotë? Çdo tekst mund të ndahen në rrokje. Çdo rrokje ka majën e vet, t. E. Zhurma zanore. Tingujt e mbetura rrokje, t. E. Consonants janë të theksuara në një nivel më të ulët të shëndoshë. Çdo rrokje mund të quhet një njësi të vetme të shëndoshë fjalët. Pothuajse të gjithë fëmijët të fillojnë të lexuar nga rrokjeve, dhe pastaj të mësojnë se si të shpallë të gjithë fjalën. Kur fëmija mjeshtrave leximi, ai nuk është më mendon rrokjeve. Por në mënyrë për të mësuar atij një fjalim kompetent, do të duhet për të tërhequr vëmendjen e tij të rrokjeve.

Inkurajoni fëmijën tuaj për të lexuar me zë të lartë, me zë të lartë dhe në mënyrë të qartë, çdo tekst jo si ne zakonisht themi, si dhe shkruaj. Fëmija duhet të thyejnë fjalën në rrokje dhe thonë se ai, duke nënvizuar dhe theksuar ato, por të shpejtë të mjaftueshme. Dhe në qoftë se fjala është e thjeshtë, ajo mund të lexohet shpejt, pa thyer në rrokje.

Në këtë rast, në të njëjtën kohë veprat e vizuale, auditory dhe motor (gjuha, laringut) kujtesës. Pastaj, kur fëmija është ballafaquar me këto fjalë në letër, ai mentalisht shpall ato të saktë dhe, rrjedhimisht, dhe shkruan në mënyrë korrekte.

Shënim: Leximi është më mirë të përdorni klasik: Turgenev, Tolstoy, Bunin, etj

Nëse robëroj një fëmijë si lexim do të perceptohet nga ana e tyre si një lojë shumë interesante. Në fund të fundit, fëmijët janë të interesuar në re dhe e pazakontë. Lexim, e cila mund të quhet "shkrim e këndim leximi" ka të ngjarë të duket fëmijë qesharake.

"Leximit" duhet të jenë të rregullta, dhe në klasë duhet të jetë i pranishëm dikush nga të rriturit për të siguruar që një fëmijë ka lexuar një fjalë të veçantë. Për shembull, fjala "se," tha ai, si zakonisht themi, t. E. "Cator." Një i rritur duhet të jetë në një mënyrë të butë për të korrigjuar një fëmijë dhe kërkoni atë për të ri-lexuar fjalën.

Me fëmijë nën moshën dhjetë vjet, në këtë mënyrë ju mund të merren me një kohë shumë të shkurtër, rreth 5 deri 10 minuta. lëvizshmëri tjetër nuk funksionon, dhe leximi nuk sjell rezultatin e duhur. Me fëmijët më të vjetër se dhjetë vjet, ju mund të bëni pak më shumë - rreth 15 minuta.

klasa të rregullta, ku fëmija është vazhdimisht flet ndryshme hard-to-mend fjalët me zë të lartë pikërisht si ato janë të shkruara, formojnë ndjenjën e tij natyrore të leximit. Me kalimin e kohës, ajo do të jetë e pagabueshme për të shkruar ndonjë fjalë, edhe më komplekse. Sepse mendja trajnuar automatikisht mbledh të gjitha tiparet e zërit të tyre.

Në mënyrë të ngjashme, ju duhet të lexoni dhe blloqet e 15-20 fjalë të krahasohen në drejtshkrim fjalor: me zë të lartë, në mënyrë të qartë, dhe jo një herë.

Brenda disa muajve të ushtrimit të rregullt ju do të vini re një përmirësim në letrën e fëmijës.

Leximi rrokje nga rrokje, me një shqiptim të qartë të çdo letër që ju duhet të merren me të çdo ditë. Testimin e diktimit, tekst dhe fjalorin, ju mund të kaloni 1 5 herë në javë. Kontrolloni funksionimin e fëmijës, nuk theksojnë gabimet në laps të kuq. Kjo do të fiksuar vetëm në kujtesën e një gabim drejtshkrimi. Më të mirë të shkruar nga fjalët që bëri një gabim, dhe përfshijnë ato në fjalor blloqe, vizitoi fëmijën, dhe pastaj ri-check në diktimin. Sigurisht, nuk janë mbeturina, teknika të sofistikuara të leximit. Fakti që sot ne rekomandojmë, ajo është e lehtë dhe kërkon vetëm një punë të vazhdueshme, të përditshme. Efektiviteti qenë gjithashtu testuar në mënyrë të përsëritur.

Në përfundim, ne duam të përcjellë një bisedë me një shokun udhëtar të rastit në tren. Një burrë i moshuar më tha se shkolla nuk është vërtetuar në gjuhën ruse pas klasës së tetë. Rregullat e dinte, por ai shkroi me gabime të shumta. Mësuesi e këshilloi atë çdo ditë të pushimeve të verës për të rishkruar dhjetë faqet e romanit "luftës dhe paqes". Në vjeshtë ai kaloi me sukses provimin, duke e bërë punën e tij në vetëm dy gabime. Që atëherë, probleme me shkrim-leximit, ajo nuk ishte, dhe disa fletore të zakonshme scribbled me fletët e zverdhur, memorie se vera e tmerrshme, ai është Tani duke treguar nipërit e tij. Classic - një gjë e madhe! Provoni.

burimi:

1. A. Lugovskaya, MA Kravtsov, A. Shevnina "Unë dua në shkollë Si të zgjojë interesin e fëmijës në mësim?";

2. MG Kolyada "Encyclopedia Familja e rritjen e një fëmijë."

Publikimet e tjera me temë të këtij neni:

- Pse nuk i jepet çdo diplomë?

- Gabime gramatikore

- Handwriting

- Shkeljet e të folurit, leximit dhe shkrimit

- Si për të ndihmuar fëmijën tuaj për të zotëruar llogari, lexim dhe shkrim?

- Këshilla psikologut: në qoftë se një fëmijë i shkruan me gabime

- Si një prapa zgjidh problemet

Si për të mësuar një fëmijë për të shkruar bukur dhe me kompetencë: urdhër, pa ...

MARRJA E Literacy fëmijëve? SITE O. Uzorova ...

«Mbrapa

MARRJA shkrim e këndim Absolute

Çdo fëmijë i moshës shkollore

EDHE NESE analfabetizmi lindur?

- My - injoranca lindur!

- Dhe mine shkoi në mua,

Unë gjithmonë analfabetë shkruaj!

- Fëmijët e mi shkuan babait,

dhe në fakt gjithmonë në ruse "dy"!

- Grow - shkruan me mençuri!

Shpërndarë mitet rreth letrës si kompetent

 • aftësitë e shkollave (një letër shkolluar - aftësi shkollë) nuk janë të transmetueshme gjenetikisht, nuk janë një funksion i pjekurisë biologjike.
 • Literacy aftësitë letër nuk shfaqet nga askund në një farë mënyre magjike.
 • Letra aftësitë Literacy shfaqet pas një vizite njëqindfish psikologët të ndryshme.
 • analfabetizmit kongjenitale (kuptimi që të gjithë prindërit janë zakonisht të vënë në këtë fjalë) - nuk është një letër justifikim analfabete.
 • Dhe fakti se fëmijët që lexojnë sondazhet gjitha kompetencë të shkruar, është edhe një mit.

Fëmija shkruan analfabetë.

Kush duhet të fajësohet dhe çfarë të bëni? (Pyetja e përjetshme ruse)

Për të fajësuar për kohën tonë:

 • Mënyra jonë shumë aktive e jetës, në të cilën gjithnjë e më pak e prindërve të tyre në kohë të japë një fëmijë. Unë jam i frikësuar, vijnë në se, dyqind vjet nga tani fëmijët tanë do të jetë djep për të sjellë robots.
 • Dyqind vjet më vonë robots, dhe tani tableta dhe kompjutera zënë, për fat të keq, 70% e kohës fëmijët tanë heshtur. Pa një të zhvilluar, të pasur të folurit, të mirë - shkrim shkolluar duket shumë më e vështirë.

Çfarë duhet të bëni?

 • si për të marrë arsimimin e fëmijëve
  si për të marrë arsimimin e fëmijëve

  Di rregullat. Kur? Gjithmonë. Kjo është, për të kuptuar ato dhe të mësojnë . Mos lexoni ... nuk mësojnë ... nuk e di para se dje, por për të kuptuar, e di dhe mos harroni nga 7 vjet në 17 vjet. Atëherë kjo njohuri, fëmija juaj (si ju bëni tani) do të zbatohet automatikisht, duke siguruar fëmijët e tyre se rregullat nuk është mësuar, ashtu si ky shkolluar dhe ka lindur (si unë kanë këto deklaratat tuaja që dëgjoj në leksione dhe seminare ... kjo është tashmë në internet ALL shkrim! mos transferuar kompetenca as gjenetikisht ose me trashëgimi, apo teknikë magjike, pa të mësuarit dhe të kuptuarit e rregullave dhe letrat e përditshme))) dhe Goldfish jo, jo dhe një shkop magjik për të shpejt dhe me lehtësi të mësojnë të shkruajnë! A nuk shikoni për mënyra të lehtë, nuk janë futur në tërheqës premtimet disa teknika! Kjo nuk do të ndihmojë - vetëm të humbasë kohën).
  Për disa libra në çdo klasë duhet të mësohen rregullat e nevojshme për të shkolluar shkrim kohë, pa humbje kohe, para dhe nerva dhe metodike saktë - lexoni këtu.

 • Shkruaj dictations. Kur? Vsegda.Edinstvenny rrugën më të shkurtër për letrën kompetent - shkrimit dictations çdo ditë. Të paktën për 3-5minut. Por në mënyrë sistematike, çdo ditë. Tërheq fëmijët me të çdo gjë: shpjegime, ëmbëlsirat, dhurata, një fjalë e mirë, premtime, asnjë bonuse. Për shkak se ajo është një letër nga forma diktimin në aftësitë praktikë leximit të shkrimit. E ARSIMIMIT Vitaminka - shkrim nga diktimin çdo ditë. Bësh të gjithë familjen tuaj në frontin e PDSH-së dhe provimit ...

Të dashur prindër, gjyshër,

Vëllezërit më të vjetër dhe motra-tutorët!

si për të marrë arsimimin e fëmijëve
si për të marrë arsimimin e fëmijëve

Diktimin për çdo ditë - kjo nuk është domosdoshmërisht e madhe e kontrollit teksti diktimin. Efekti i madh Ju mund të keni vënë re disa muajve 2-3-4 diktimin nga çdo fjali diktimin, të cilat ju zgjidhni nga një koleksion i dictations në klasën e dëshiruar të shkollës fillore.

Unë kërkoj vetëm për të eksperimentuar mbi fëmijët dhe Fellows varfër nuk diktojnë tekste nga gazetat. Për disa arsye ajo është një teknikë e preferuar e shumë baballarët dhe gjyshërit)))

Të nderuar mësues!

Këtu janë dy lloje të punës sistematike me diktimin,

që çoi në

100% leximit në klasat e mia

Shiko parë

Unë vetë mësuar në shkollë për shumë vite dhe e di vlerën e çdo minutë. Nuk ishte e lehtë çdo mësim jo vetëm për të dhënë një mini-fetë e dijes për të kuptuar që një nga nxënësit e mi, dhe se ai me të vërtetë mësuar (dhe jo thjesht ngriti dorën e tij së bashku me të gjithë në fund të mësimit, duke u përgjigjur në pyetjet: "kuptohet Ashtu si mësim" ), por edhe të japë studentëve një mundësi për çdo ditë për të shkruar nën diktimin e 3-4 fjali. Nuk keni kohë për të shkruar 3-4 fjali - shkruar 1-2 fjali.

Shiko të dytë

Çdo të hënë, unë kam qenë duke i dhënë fëmijëve një fletë e A-4 madhësi me 5-Tew diktimin, në të cilën të gjitha llojet kaluar orfogramm (rreth orfogrammy - këtu) u rrjedhur. I njoftoi se të premten do të jetë vlerësimi në Fletoren diktojnë një nga këto dictations. Çfarë të doni - dhe të marrë të gatshme. Ose të marrë të gatshme. Fëmijët më të zellshëm nuk janë futur vetëm në të gjitha dictations letër dëshiruar në vend të humbur, duke kujtuar orfogrammy të caktuar, por edhe ka shkruar nën diktimin e prindërve të tyre. Disa fëmijë janë vetëm futur dhe orfogrammy humbi shkroi 1-2 diktimin, disa shkroi një diktimin dhe blurts gojë orfogrammy. Dikush përdorur për të bërë "harrojnë" në lidhje me këtë listë të mrekullueshme, por e premtja ishte diktimin. Gjithmonë .

Ajo është nga këto dictations-vrima (si dashuri i thirri dishepujt) dhe i lindur i librit: "Përgatitja për dictations kontrollit të klasës së gjuhës ruse 1-2", "Përgatitja për dictations Kontrollit mbi ruse klasës gjuhës 3", "Përgatitja për të kontrolluar diktimin në rusisht 4 klasë gjuhës. "

Që nga "vrima" në dictations kanë qenë shumë, shumë prindër të përballuar më jo vetëm me klasën e tretë apo të katërt, por edhe me një të dytë (nuk e di se çfarë letër është e nevojshme për të zgjedhur ose të shkruar), unë në mënyrë specifike për prindërit, dha tekste dhe përgjigje për diktimin e lehtë. Kështu u shfaq Libri "dictations kontrollit të klasës ruse gjuhën 1-2", "dictations Kontrollit mbi ruse klasës gjuhës 3", "dictations e kontrollit në klasën e gjuhës ruse 4".

Dhe çdo javë ajo u bë gjithnjë e më shumë fëmijët që duan të shkruajnë diktimin, si studentët e mi u shfaq besim në aftësitë e tyre, rritjen e leximit.

Të premten diktimin javore I shmangur 10-15 minuta. Ata nuk ishin të mëdha, por ishin plot me orthograms.

Fëmijët e mi ishin të mësuar në mënyrë të shkruar nën diktimin, që asnjë diktimin Qyteti kontrollin e tyre nuk ishte më frikë.

Libra nga të cilat ju mund të merrni urdhër dhe të shkruajnë çdo ditë - këtu.

rregullat

Çdo manual përmban të gjitha rregullat e nevojshme për letrat automatike shkolluar. Pa dijeninë e kësaj teorie është e pamundur për të shkruar pa dictations kontrollit gabim, testeve, prezantim, shkrim ese dhe punë të tjera të verifikimit. Manuali përmban rregullat themelore të përfaqësuara në të gjitha tekstet federale në gjuhën ruse.

"Të gjitha rregullat themelore të gjuhës ruse, pa dijeninë e të cilave është e pamundur për të shkruar pa gabime. 1 klasë." Uzorova OV, Nefedova VM

"Të gjitha rregullat themelore të gjuhës ruse, pa dijeninë e të cilave është e pamundur për të shkruar pa gabime. 2 klasë." Uzorova OV, Nefedova VM

"Të gjitha rregullat themelore të gjuhës ruse, pa dijeninë e të cilave është e pamundur për të shkruar pa gabime. Klasën e 3". Uzorova OV, Nefedova VM

"Të gjitha rregullat themelore të gjuhës ruse, pa dijeninë e të cilave është e pamundur për të shkruar pa gabime. Klasës 4". Uzorova OV, Nefedova VM

"Të gjitha rregullat themelore të gjuhës ruse, pa dijeninë e të cilave është e pamundur për të shkruar pa gabime. Klasës 5". Uzorova OV, Nefedova VM

"Të gjitha rregullat themelore të gjuhës ruse, pa dijeninë e të cilave është e pamundur për të shkruar pa gabime. Klasa 6". Uzorova OV, Nefedova VM

"Të gjitha rregullat themelore të gjuhës ruse, pa dijeninë e të cilave është e pamundur për të shkruar pa gabime. Klasa 7". Uzorova OV, Nefedova VM

"Të gjitha rregullat themelore të gjuhës ruse, pa dijeninë e të cilave është e pamundur për të shkruar pa gabime. 8klass". Uzorova OV, Nefedova VM

dictations

 1. koleksion të madh të dictations në gjuhën ruse. 1-4 klasë. Uzorova OV, Nefedova VM (Në fillim të çdo teme është shkruar rregull. Koleksioni përfshin dictations të gjitha temat kurs të gjuhës ruse për shkollën fillore. Manuali mund të përdoret për monitorimin dhe verifikimin aktiviteteve, për të konsoliduar materialin, si dhe për vetë-studim në shtëpi.)
 2. Dictations dhe prezantimi në gjuhën ruse. Uzorova OV, Nefedova VM (Koleksion të madh të dictations dhe ekspozitash. Për lehtësi, të ndarë në klasa dhe gjysmë viti.)
 3. dictations edukative dhe informuese në klasën e gjuhës ruse 1-4. Uzorova OV, Nefedova VM (Dërguar dictations gjatë gjithë rrjedhës së shkollimit fillor jo vetëm janë drejtshkrimi, por edhe load njohëse.)
 4. 500 kontrolli diktimin e gjuhës ruse klasës 1-4. Uzorova OV, Nefedova VM (Një përzgjedhje e madhe e diktimit me detyrat gramatikore. Për lehtësi, ndarë nga klasa dhe i katërt.)
 5. Dictations rritur kompleksitetin 1-2 klasën. Uzorova OV, Nefedova VM (kompleksitetit; dictations për materialin e thellë.) për mësim
 6. Dictations rritur kompleksitetin 3-4 klasë. Uzorova OV, Nefedova VM (kompleksitetit; dictations për materialin e thellë.) për mësim
 7. Përgatitja për dictations kontrollit të klasës së gjuhës ruse 1-2. Uzorova OV, Nefedova VM (Libri është një diktimin-vrima. Disa përgjigjet janë propozuar në çdo orfogrammy. Të përfshira është një libër me diktimin-përgjigje, e cila është gjithashtu një diktat i përshtatshëm. Puna në këtë grup jep pothuajse 100% leximit)
 8. dictations kontrollit në klasën e gjuhës ruse 1-2. Uzorova OV, Nefedova VM (Çdo diktimin orfogrammy veçantë përputhet përfshira -. Një libër me të njëjtin diktimin, por secili orfogrammy sugjeroi disa përgjigje Puna në këtë grup jep pothuajse 100% leximit ..)
 9. Përgatitja për dictations Kontrollit mbi ruse klasës gjuhës 3. Uzorova OV, Nefedova VM (Libri është një diktimin-vrima. Disa përgjigjet janë propozuar në çdo orfogrammy. Të përfshira është një libër me diktimin-përgjigje, e cila është gjithashtu një diktat i përshtatshëm. Puna në këtë grup jep pothuajse 100% leximit.)
 10. dictations kontrollit mbi ruse klasës gjuhës 3. Uzorova OV, Nefedova VM (Çdo orfogrammy diktimin special zgjedhur. Të përfshira është një libër me të njëjtin diktimin, por secili orfogrammy ofroi disa përgjigje të mundshme. Puna në këtë grup jep pothuajse 100% leximit.)
 11. Përgatitja për të kontrolluar diktimin 4 klasë. Uzorova OV, Nefedova VM (Libri është një diktimin-vrima. Disa përgjigjet janë propozuar në çdo orfogrammy. Të përfshira është një libër me diktimin-përgjigje, e cila është gjithashtu një diktat i përshtatshëm. Puna në këtë grup jep pothuajse 100% leximit.)
 12. dictations kontrollit në klasën e gjuhës ruse 4. Uzorova OV, Nefedova VM (Çdo orfogrammy diktimin special zgjedhur. Të përfshira është një libër me të njëjtin diktimin, por secili orfogrammy ofroi disa përgjigje të mundshme. Puna në këtë grup jep pothuajse 100% leximit.)

Pas link, ju mund të bleni librin e përshkruar në artikullin në një dyqan të përshtatshëm në internet

Comments

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *