Në kompjuter për të ndryshuar ekran shkëlqim

Author: | 2018/08/27

Shpesh ka një nevojë për të rritur ose ulur ndriçimin e ekranit, ky hap mund të bëhet me dorë ose konfigurimin e sistemit për të ndryshuar automatikisht çdo gjë. Në artikullin e sotëm të kemi parasysh dy settings shkëlqim opsione ekran në Windows.

Si për të rregulluar ndriçimin manualisht në një kompjuter portativ ose tabletë

Laptopë Shumica kanë një rregullore në ndriçimin e ekranit çelësat e tastierës. Për shembull, në shumë fletoret Samsung rrisë shkëlqimin duke mbajtur të shtypur butonin Fn dhe shtypur arrow deri për të reduktuar - mbajtur të shtypur butonin Fn dhe shtypur arrow poshtë. Në mënyrë tipike, çelësat për të rritur ose ulur ndriçimin e ekranit është tërhequr, diçka të ngjashme me diellin. Këto çelësat janë të vendosura në radhë të lartë (F1-F12), që është, në qoftë se ju shikoni diellin pikturuar mbi F3 kryesore, pastaj me ndihmën e këtë buton ju mund të ngritur ose ulur ndriçimin (ndonjëherë ju duhet të mbani të shtypur butonin Fn duke shtypur këto çelësat).

20160218_131759-min

Ju gjithashtu mund të rregulluar ndriçimin e ekranit duke përdorur cilësimet e Windows. Kjo është e dobishme në qoftë se nuk ka çelësat shkëlqim të kontrollit, ose nëse jeni duke përdorur një tabletë në tastierën tuaj.

Për të ndryshuar ndriçimin në Windows 10 - klikoni në ikonën e baterisë në zonën e njoftimit, zgjidhni ndriçimin tjegull në dritare. Sa herë që shtypni mbi pllaka - shkëlqim do të ndryshojë me 25%. Gjithashtu, ndriçimin e pllakave, ju mund të gjeni në qendër të njoftimeve.

20160218-min

Rregullo parametrat ndriçimin e ekranit mund të gjenden në Windows 10. Shko tek "Start" => Settings => System => Ekrani => në "Rregullimi nivelin e shkëlqim të" lëvizur slider, duke rritur apo uljen e shkëlqim.

201602181-min

Në Windows 7 dhe 8 për të ndryshuar ndriçimin e ekranit mund të jetë nëpërmjet panelit të kontrollit në furnizimin me energji elektrike. Fuqia mund të gjenden përmes kutinë e kërkimit më poshtë fuqia në plan rregullimin slider shkëlqim.

201602183-min

Mobility Center Windows gjithashtu mund të ndryshoni ndriçimin e ekranit duke përdorur slider për të drejtuar atë në Windows 10 dhe 8.1 - klikoni në butonin "Start" në të djathtë të miut dhe zgjidhni nga lista.

201602182-min

Si për të rregulluar ndriçimin me dorë në një ekran të jashtëm

Nëse jeni duke përdorur një kompjuter të rregullt, ju mund të ndryshoni ndriçimin e ekranit në monitor. Shpesh buttons shkëlqim janë në ekran, ose në një buton menu të cilat ju mund të përdorni shigjeta për të gjetur shkëlqimin dhe duke përdorur çelësat + - për të ndryshuar atë.

201602184-min

Rregullon automatikisht ndriçimin e laptop dhe plashneta lidhur varësi të ngarkuar apo jo

Nëpërmjet furnizimin me energji elektrike mund të rregulluar ndriçimin e ekranit kur akuzuar dhe gjatë operacionit pa akuzuar. Për ta bërë këtë, të hapur "pushtet", dmth shkruar në kutinë e kërkimit "pushtet" => të hapur atë.

201602131-min

Shko në "Vendosja qark pushtet" (pranë planit të energjisë).

201602135-min

Këtu ju mund të rregulluar ndriçimin në kohën e lidhjes në rrjet, dhe gjatë jashtë akuzuar. Këto settings ju mund të bëni për çdo plan të energjisë.

201602185-min

Si për të konfiguruar rregullim automatik të shkëlqim në varësi të kapacitetit të mbetur e baterisë

Ajo do të jetë interesante:   si për të gjetur formulën e TRIANGLE AREA drejtkëndëshe

Ju mund të vendosni rregullim automatik të shkëlqimin e pajisjes tuaj, në varësi të ngarkuar. Kjo është, ajo është e mundur për të ofruar në një ekuilibër të caktuar të ngarkuar në pajisjen tuaj zvogëlon ndriçimin. Në Windows 10, ju mund të vendosni këtë opsion duke përdorur "Saver".

Shko te Start => Cilësimet => Sistemi => Saver => energji të ruajtur parametrat

201602138-min

Në dritaren e ardhshme, ju mund të mundësojnë ose çaktivizoni "Saver", në këtë mënyrë, shkëlqimi është reduktuar automatikisht kur ka një përqindje të caktuar të ngarkuar. ngarkuar për qind për të cilën do të ndodhë zvogëlimin e ndriçimit mund të vendosen duke lëvizur slider. Për fat të keq nuk ka asnjë mënyrë për të vënë në më shumë të errësojë. Nëse ju lidheni akuzuar, shkëlqimi është restauruar automatikisht.

201602139-min

Ka aplikacione të ndryshme për të rregulluar automatikisht ndriçimin e ekranit, por unë mendoj se tiparet standard që ju duhet të jetë e mjaftueshme, dhe pse rrëmujë deri kompjuterin tuaj me aplikacione të panevojshme? Nëse ka Futjet - shkruajnë komente! Fat i mirë për ju

Shih gjithashtu:

BRIGHTNESS ekran WINDOWS 7 - WINDOWSTUNE.RU

shkëlqim ekran

Mënyra më e lehtë për të ndryshuar parametrat e ekranit në kompjuterin tuaj në shtëpi - duke përdorur cilësimet në kontrollet monitoruar. Të njëjtat buttons, në varësi të modelit të monitoruar, ndihmuar për të ndryshuar kontrast, riprodhim të ngjyrave, kalibruar pozicionin e ekranit, për të krijuar një shumëllojshmëri të mënyrave. Megjithatë, ka shumë raste kur konfigurimit hardware nuk është në dispozicion, për shkak se disa vëzhgues për qëllime estetike janë mbledhur pa funksion çelësat. Dhe pronarët e fletoret dhe netbooks, dhe nuk ka mundësi të tilla. Prandaj, ekziston edhe një program vendosjen e standardit ndriçimin e ekranit do të thotë Windows 7, ose duke përdorur programe të palëve të treta.

Duke ndryshuar ndriçimin duke përdorur Windows 7

Ky artikull do të përshtaten vetëm për pronarët e laptopë. Sistemi operativ i instaluar në një kompjuter personal, funksionaliteti i ngjashëm, si rregull, nuk kanë.

Control Panel - Power

Hapni "Start" menu, pastaj "Control Panel" në menynë në të djathtë. Nëse vendos pamje në formë kategoritë në dritaret e sistemit tuaj - ju duhet të shkoni në "Hardware dhe Sound" nën, "pushtet". Në qoftë se mendimi është vendosur në një rrjet, në fund të listës, kërko për "pushtet" ikonën dhe të hapur seksionin përkatës.

Në punën me fuqinë për të zgjedhur "Setup shfaqur off". Tjetra, shkoni në parametrat Skema energjisë. Një nga sliders në dispozicion - vetëm për t'u dhënë mundësi për të ndryshuar ndriçimin e ekranit.

Ajo do të jetë interesante:   Si për të pastruar tuba në banjë në blozë DUART VET

Duke ndryshuar parametrat e furnizimit qark

Përveç kësaj, ka një mënyrë tjetër të veçantë për të rregulluar ndriçimin e monitoruar për laptopë. Për ta bërë këtë, mbani të shtypur veçantë FN funksion kyç dhe arrow drejtë \\ majtë. Për disa modele laptop në vend të shigjetave ju duhet të mbani të shtypur butonin me imazhin e diellit. Këto veprime të përshtatshme për Windows 8.

ndryshimi shkëlqim që duke përdorur shofer ekranit

Ky artikull është i përshtatshëm për çdo përdorues. Të setup, ju duhet të merrni në panelin e kontrollit kartë video.

NVIDIA Control Panel

Shko tek menuja "Start", pastaj "Control Panel" në menynë në të djathtë. Nëse sistemi juaj është vendosur shikimin dritare në formën e kategorive - ju duhet të hapur "Dukje dhe Personalizimi", nënkategori "NVidia Control Panel" (në qoftë se ju keni një hekur nga NVIDIA) ose "AMD-së" (nëse prodhuesi - AMD). Nëse instalohet në një pamje të rrjetit - të gjeni të njëjtën ikonën dhe shkoni në seksionin e duhur.

Rregullo ndriçimin e Panelit NVIDIA Kontrollit

Tjetra, e konsiderojnë shembullin e veprimit produkteve Nvidia. Në menynë e majtë, zgjerohet "Display" dhe zgjidhni "rregulluar parametrat ngjyra desktop" sub. Në këtë seksion, ju mund të ndryshoni ndriçimin e ekranit, dhe kontrast, gama, dhe më shumë.

AS rregulluar ndriçimin e ekranit në laptopë në Windows 7, 8, 10

Në këtë video rreth asaj se si për të ndryshuar ndriçimin e ekranit në Windows. Gjej seksioni në furnizimin me energji të sistemit dhe slider rritur ndriçimin apo reduktuar ndriçimin e ekranit!

SI TË Windows 7 rregulluar ndriçimin e ekranit në kompjuterin tuaj dhe ...

Për të rregulluar ndriçimin në windose 7 nëpërmjet kalibrimit ngjyra! (Izvenyayus nuk është e dukshme në shkëlqimin videove rregullohet)

Si për të rregulluar kompjutera DISPLAY ndriçimin automatikisht ...

Përgjigja në pyetjen e mëposhtme: Nipi ka punuar, ndryshoni ndriçimin e ekranit laptop, si për të rivendosur?

Le të shqyrtojmë tri mënyra për të ndryshuar ndriçimin e ekranit:

  • nëpërmjet furnizimit (variant më efikase)
  • shtypur çelësat funksion laptop,
  • Duke përdorur një program të veçantë që është ndërtuar në laptopë.

Le të shikojmë mundësitë e pushtetit

Kliko Start, pastaj Control Panel, në fund të listës që shfaqet, klikoni në linkun për fuqinë e Windows 7 sistemit operativ.

Ose klikoni në butonin Start në vijën e poshtme të kutinë e kërkimit, shkruani Power Options. Kliko në furnizimin me energji elektrike, e cila do të shfaqet në rezultat kërkimi.

Në fund të dritares "Përzgjedhja e planit të energjisë" të lëvizur slider në "ndriçimin e ekranit" për të rregulluar ndriçimin (numri 1 në Figurën 1, fotot klikueshme.):

Ndryshoni ndriçimin e ekranit notebook
Fig. 1. Ndryshoni ndriçimin e ekranit notebook

Nëse slider "shkëlqim Screen" nuk është aktive, që është, ai nuk i përgjigjet përpjekjeve për të lëvizur atë, atëherë kjo mund të thotë se laptop nuk është projektuar për të rregulluar ndriçimin e ekranit (prodhuesit laptopë keni ruajtur në të), apo duhet të rinovuar shofer tuaj të ekranit.

Opsionet shtesë për përshtatjen ndriçimin

Si tjetër mund të rregulluar ndriçimin e laptop? Pasi ju të zgjidhni një të planit të energjisë:

  1. balancuar ose
  2. performancë të lartë
Ajo do të jetë interesante:   GPA ÇFARË ËSHTË NË SHKOLLË

ju mund të klikoni në linkun "Konfiguro planet e pushtetit" (2 në Fig. 1). Pastaj një dritare do të hapet me opsione shtesë:

ndryshoni ndriçimin e laptop
Fig. 2 (kliko mbi figurën. Për të rritur). Më shumë opsione për të ndryshuar shkëlqimin e laptop

1 në Fig. 2 - shkoni në linkun "Ndrysho settings përparuara"

2 në Fig. 2 - klikoni në shenjën plus tjetër për "Display"

3 në Fig. 2 - hapur "ndriçimin e ekranit" duke klikuar mbi shenjë plus. Nëse ju klikoni në një nga numrat 58% (dhe ju, sigurisht, nuk mund të ketë numrat e tjerë), ata mund të redaktohen dhe të vendosur të tjera, më të përshtatshëm dhe të përshtatshme për ju.

Si për të vendosur kohën pas së cilës ekran notebook errësohet?

Shko te Start - Control Panel - Furnizimi me energji elektrike (Figura 1). Kliko në butonin "Plani të ndryshuar parametrat" ​​(numër 2 në Fig. 1). Një dritare do të hapet "settings Ndryshimi plan":

Rregullimi planin e energjisë laptop
Fig. 3. Ngritur planin e energjisë laptop

Këtu ju mund të zgjidhni kohën për parametrat "për të zbehtë ekran" dhe "Turn off ekran" kur kandidon për bateri apo rrjeta. Mos harroni të klikoni "Ruaj ndryshimet", nëse janë bërë ndryshime.

Mirat dhe të këqijat e çelësat funksion kur ngritjen ndriçimin e ekranit notebook

Në laptop ka çelësat funksion për të ndryshuar ndriçimin e ekranit në mesin e F1-F12 me imazhin e diellit dhe tjetër për të "+" për të rritur shkëlqimin, ose "-" të ulet. Është e nevojshme për të mbajtur FN dhe të përshtatshme nga F1-F12.

Metoda është e keqe për shkak të Windows mund të pastaj të lehtë të kthehet çdo gjë prapa. Prandaj është më mirë për të kryer cilësimet duke përdorur fondet e korporatave të Windows 7, që është, me anë të furnizimit me energji elektrike, siç është përshkruar më herët në këtë artikull.

Nga rruga, nëse ju reinstall sistemit operativ të një kompjuter portativ me një shpërndarje jo-amtare, shumë nga aftësitë funksionale të çelësat laptop nuk do të punojë, mjerisht.

Ndryshoni ndriçimin e ekranit tuaj laptop me ndihmën e një programi të veçantë

Në fletoret e avancuara mund të jenë veçoritë e tyre të avancuara për vendosjen e ndriçimin e ekranit. Për shembull, rregullimi automatik i ndriçimin e ekranit. Nëse ju zgjidhni këtë opsion, shkëlqim ekran automatikisht do të rritet në dritë të ndritshme dhe anasjelltas.

Për shembull, Sony Vaio ka parametrat e tilla në të "Kontrollit Center Vaio».

Shkëlqimi i ekranit Vaio fletore të
Fig. 4. shkëlqim Automatic nactroyka ekran laptop Vaio

Zgjidhni opsionin për të "Display", dhe në të - "rregullim automatik shkëlqim" (numri 1 në figurën 4.). Këtu ju mund të zgjidhni opsionin "rregullim automatik shkëlqim" (numër 2 në Fig. 4). Mos harroni të shtypni "OK" (numri 3 në Fig. 4). Për të ruajtur ndryshimet, kur ata janë bërë.

Në modelet e tjera laptop rreth këtyre settings (ose për mungesën e tyre) mund të gjenden në udhëzimet për këtë fletore, të cilat mund të jenë në letër apo formë elektronike.

Burime shtesë:

Vlera e disa nga çelësat funksion

kontroll manual i furnizimit me energji elektrike laptop

cilësimet automatike pushtet fletore

Në këtë video tutorial jep informacion në lidhje me ngritjen e ndriçimin e ekranit, rezolutën monitor dhe madhësinë e ikonave nga sistemi desktop operativ Windows 10. Nëse vizionin tuaj shpejt ulet në monitor shikoni këtë video për të kuptuar se është e nevojshme për të ngritur, jo aq sa për të mbjellë sytë tuaj.

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *