Për shkak të asaj që duket MORRAT

Author: | 2018/08/28

Le të konsiderojmë shkaqet kryesore të mundshme të morra në kokë
Le të konsiderojmë shkaqet kryesore të mundshme të morrave në kokën tuaj ...

Në përgjithësi, arsyet e të cilave shfaqen morra në kokë mjaft: këto parazitëve nuk janë në gjendje të fluturojnë, tani kërcejnë (të tilla si pleshtat), dhe nuk mund të drejtuar të shpejtë. Megjithatë, aftësia e tyre për të dalë edhe në njerëzit që jetojnë pastër dhe në gjendje të mirë është e mahnitshme, dhe në mënyrë që të dinë se ku ka morra mbi kokën tuaj, është e nevojshme të paktën në mënyrë për të mbrojtur veten nga kjo sëmundje dhe të mbrojtur nga infeksioni të afërmve të tyre. Sidomos - fëmijët.

Kryesore dhe vetëm shkaqet e morrave - këto janë raste të ndryshme të transferimit të tyre nga një person i infektuar shëndetshëm. Lice, ndryshe nga, për shembull, Helmintet, nuk ka pronarë të tjera, të ndryshme nga njerëzit, kështu që të kapur ato me ushqim, dhe madje edhe në natyrë është e pamundur.

Morrat janë të transmetohet me anë të kontaminuara me shëndetin e njeriut
Morrat janë të transmetohet me anë të kontaminuara me shëndetin e njeriut

Por mënyrat e transmetimit të morra nga një person në tjetrin mjaft shumë: në përgjithësi, shfaqja e morrave në kokën tuaj është e lidhur direkt me situatën specifike dhe rrethanave, e cila merr një bartës të ri të mundshëm të këtyre parazitëve.

shënim

Lice nuk shfaqen nga askund, ata nuk mund të qëndrojnë në gjumë nën lëkurë, apo edhe më shumë - në një xhungë në kokë, edhe pse idetë e tilla janë të përhapura edhe sot. Morrat - janë parazitë të jashtme, dhe ata janë ose në lëkurë dhe në flokë apo në rroba. Gjithashtu, morrat nuk ndodhin tek njerëzit nga qentë, macet dhe kafshët e tjera të vendit për shkak të specializimit të tyre, ata mund të jetojnë vetëm në njerëzit. Prandaj, qen dhe mace morrat nuk shfaqet tek njerëzit.

risjell

"Unë kam qenë në shok. Ku ka morrat në njeriun, në qoftë se fëmija im nuk ka ende Ose qentë apo macet mos e prekni në rrugë është e veshur gjithmonë asgjë nga goja nuk marrin. Në çdo rast, kemi sjellë morrat në ditë, të paktën tani e di se si për të bërë atë. "

Eugene, Petropavlovsk-Kamchatsky

Është e rëndësishme që të jetë në gjendje për të dalluar morrat nga vezët e tyre - thërija. Morrat janë të lëvizshme dhe të ngjajnë mete vogël. A thërija - kjo është pika e bardhë në flokë ngjitur në mënyrë të vendosur dhe exterminable vështirë. Ato përfaqësojnë një lloj qese, secila prej të cilave është një vezë.

thërija fotografive në flokë
thërija fotografive në flokë

Thërija duket pothuajse menjëherë pas femra të rritur merr në flokët e viktimës. Thërija vetë nuk janë subjekt dhe nuk përhapet nga personi në person. Vetëm në raste të jashtëzakonshme, flokët me lajthi nga një person mund të merrni në krye të një tjetër, por edhe kështu, mundësia e zhvillimit të mëtejshëm të morra nga infektuar eliminuar (individ i vetëm nuk mund të riprodhohen).

Metodat e transmetimit morra

Një metodë e transmetimit të një shumë të morrave. Kryesore dhe çon në përhapjen e morrave - kjo është një kontakti i afërt fizik i një infektuar dhe infektuar. Morrat e kokës ndodhin në kokë, për shembull, duke puthur, akte seksuale, lojra bashkëpunuese, mundje, dhe raste të tjera të kokës së një personi prek kokën e tjetrit.

Morrat lehtë mund të transferohen nga kreu i një personi në tjetrin nëpër kokën ngushtë të kontaktit
Morrat lehtë mund të transferohen nga kreu i një personi në tjetrin nëpër kokën ngushtë të kontaktit

shënim

Është e rëndësishme të mbani mend në lidhje me llojet e ndryshme të morrave dhe formën e çdo specie. Pubike dhe trupi morrat shfaqen për arsye disi të ndryshme nga ato për morrat e kokës.

Morrat në fëmijët shpesh paraqiten me lojëra të përbashkëta, lufton vazhdueshme dhe vetëm në komunikim të drejtpërdrejtë. Praktika tregon se parazitet në grupet e fëmijëve të përhapet me shpejtësi rrufe.

Është e rëndësishme për të kuptuar se shkaqet e morrave në fëmijët nuk ka gjithmonë të qëndrojnë në shkelje të disa rregullave të higjienës: parazitët janë po aq të lehtë për të infektojnë dhe fëmijët me një kokë të pastër, dhe ata që nuk e kanë larë për një kohë të gjatë.

Lice mbush ndonjëherë nga disa mjete të tjera të transmetimit. Për shembull, shkaqet e morrave të kokës mund të jenë:

 • transmetimin e insekteve të rritur, nymphs dhe thërija përmes kombinezon përbashkëta, peshqir dhe jastëkë.
 • Banje në banjë ose banjot pa ndryshuar ujin në mes të larjes. Morrat lehtë mund të tolerojë një qëndrim në ujë kohë të mjaftueshme dhe mund të jetojnë pa oksigjen, kështu që në banjo, pasi një person i keq mund të notosh një shumë të parazitëve.
 • Ndarja e kapele, sidomos - lesh. Ata morrat nuk mund të dallojë flokët e njeriut dhe lesh në kapelë dhe të qëndrojnë në kapelë pas veshur.

Video më poshtë shpjegon në detaje se si morrat shfaqen personalisht dhe atë që mund të çojë:

shënim

morrat liri mbush pothuajse ekskluzivisht pas transferimit përmes veshjeve. Rastet kur transmetimi i kontaktit trupor ndodh si një përjashtim. Gjithashtu u përhap rrallë morrat liri është nëpërmjet artikujve të higjienës dhe sende personale. Liri morr konsiderohet shok katastrofat humanitare dhe luftërat: The më shpesh këto morrat mbush në kampet e refugjatëve, nga vagabondi dhe ushtarëve.

Luli nganjëherë të gjeni se ata kanë morrat shfaqen pothuajse menjëherë pas raportit seksual. Por ajo është më e veçantë për morrat pubike: Trupi i njeriut, ata jetojnë kryesisht në pubike dhe sqetull. Nuk është e habitshme, morrat pubike janë nganjëherë referuar sëmundjeve veneriane.

kjo është interesante

Shumë herë ka pasur raste kur morrat pubike të shfaqet pas një notit të përbashkët në organet natyrore të ujit. Më të shumta janë precedentë në zonat që vuajnë nga mbipopullimi në Indi, Kamboxhia dhe Laos. Nga të gjitha morrat pubike është më aktive përhapur në ujë. Në këtë rast, rreziku kryesor është fakti se pas transferimit të morra shpesh shfaqet tek fëmijët, dhe nganjëherë - në vende atipike për ta: në vetullat, qerpikët dhe kokë.

Morra dhe thërija në qerpikët
Morra dhe thërija në qerpikët

Fëmijët si grupi kryesor të rrezikut

Ka contraindications. Bisedoni me vrachom.Chto bëni kur demodekozeUnikalny pajisje për trajtimin e zgjebe demodectic , i dha Çmimin Nobel! Pyet voprosBesplatnaya konsultatsiyaneyromed.ruSkryt Ads
7 produkte të dobishme për produktet volosEti më e dobishme për shëndetin e flokëve . Më shumë në fnuz.ruNovosti e produktahRetseptyFrukty dhe yagodyMyasnye produktyfnuz.ruSkryt Ads

Për fëmijët karakterizohen nga një sensibilitet në rritje të infeksionit me morrat. Ka disa arsye:

 • mungesa e pajtueshmërisë higjienës aftësive vaksinuar - morrat në fëmijët shpesh shfaqet pas ndarjes me të njëjtat rroba, krevat, lodra.
 • Tendenca për kontakte më të ngushta - për fëmijët janë përqafim absolutisht normale, lufton, lojra me kokat kontakt të vazhdueshëm. Në rrethana të tilla, morrat mbush fëmijët shpejt dhe u përhap edhe kur burimi kryesor i parazitëve ata ende nuk janë veçanërisht të dukshme.
 • prirje më të madhe dhe frekuenca e kontaktit me kolegët e tyre - një gamë të tërë të komunikimit në fëmijët është më i gjerë se ai i të rriturve, dhe gjasat që do të "gnidonosets 'në përgjithësi është më e lartë në mesin e miqve fëmijëve. Kjo është arsyeja pse ka morrat në fëmijë, në shumë raste, pavarësisht statusit social të prindërve.

Fëmijët duke u infektuar me morra është shumë më e lartë se në të rriturit
Sipas statistikave, sensibilitet fëmijë të infektimit nga morrat është shumë më e lartë se në të rriturit

Përveç kësaj, arsyeja pse morrat në fëmijët ndodhin më shpesh se të rriturit, është një fëmijë më të vogla selektivitetit në zgjedhjen miq. Fëmijët janë po aq të lehtë për të shkuar në kontakt me kolegët manicured, dhe ata që jetojnë në kushte të këqija sanitare, dhe madje edhe janë tramps.

Shkaku i morra në fëmijët e vegjël mund të jetë mjaft e thjeshtë - një fëmijë mund të infektohen nga një nënë të sëmurë. Ky kontakt, ai thjesht nuk mund të shmanget, dhe të gjitha varet se si nëna vetë fjalë për çështjen e siguruar sigurinë e tyre.

kushtet optimale për përhapjen e morrave

Për arsye të rëndësishme, morrat kanë shumë njerëz janë, dhe të lidhura me kushtet sociale dhe shëndetësore në të cilat njerëzit jetojnë. Kjo shpjegon faktin se morrat sot janë veçanërisht të zakonshme në vendet në zhvillim.

Një arsye për përhapjen e higjienës së dobët janë morrat, në të cilat njerëzit jetojnë
Një arsye për përhapjen e higjienës së dobët janë morrat, në të cilat njerëzit jetojnë

Përhapja e parazitëve dhe sëmundjeve të shkaktuara nga ana e tyre veçanërisht promovuar fuqishëm nga faktorët dhe shkaqet e morrave në njerëz e mëposhtme:

 • niveli i ulët kulturor i shoqërisë në tërësi, mungesa e rregullave të mirë-krijuar të higjienës personale të rreptë
 • shthurja, nga të cilat kryesisht mbush morrat pubike
 • mirë-krijuar dhe grupe dhe grupet e njerëzve të mirë-formuar. Në lidhje me reduktimin e barrierave kontaktit në grupe të tilla dhe, si pasojë, të miratuar si puthjet normë, përqafon, kontaktit të tjera trupore, morrat janë veçanërisht të shumta dhe janë subjekt për shpejtësi shumë të lartë.
 • Rrethanat që kontribuojnë në bashkimin e një numri të madh të njerëzve - në burgje, kampe fushë, kampet e refugjatëve, rezervimet morrat nga çdo person që paraqitet në rendin e gjërave - është jashtëzakonisht e vështirë për të shmangur kontaktit me sende të infektuar ose shtëpiake.

Globalisht, morrat në kokë popping njerëz në dimër, kur shumica e njerëzve kohë të kalojnë në ambiente të mbyllura në kontakt të mjaftueshëm të ngushtë me njëri-tjetrin. Në vendet me një standard të lartë të jetesës janë të dukshme dhe majat e tjera të numrit të morrave infektuar kokës: në fillim të vjeshtës, kur e verës të infektuar fëmijët vijnë në shkollë në fillim të pranverës, kur fëmijët kanë filluar të ndodhin në rrugë dhe bashkëveprojnë me elemente jo-sociale.

Lice nuk saktësisht të shfaqet

Zgjidhni qytetin Moska Shën Petersburg Yekaterinburg Astrakhan Belgorod Blagoveshchensk Bryansk Vladimir Volgograd Vologda Voronezh Ivanovo Irkutsk Kazan Kaluga Kemerovo Kirov Krasnoyarsk Kursk Lipetsk Magnitogorsk Naberezhnye Chelny Nizhniy Novgorod Novosibirsk Orel Orenburg Penza Perm Prokopevsk Rostov-na-Donu Ryazan Samara Saransk Saratov Smolensk Stavropol Sterlitamak Tambov Tver Tula Ulan-Ude Ulyanovsk Ufa Cheboksary Chelyabinsk Cherepovets Yaroslavl

Së bashku me metodat e provuar shkencërisht e morrave infektimi, ka një shumëllojshmëri të miteve popullore dhe stereotipet që përpiqen për të shpjeguar, nga ajo që shfaqet në morrave. Në mesin e tyre:

 • "Lice shfaqet në nerva" - një mit shumë të famshme, të cilat edhe sot të donte për të shpjeguar çdo rast morrat infektimi.
 • "Lice gjumë në lëkurë e kokës dhe zvarritje me imunitet të dobësuar apo stresi të rëndë", - jo më pak qesharake. Morrat nuk janë në gjendje të jetojnë nën lëkurë, dhe nga dhe të mëdha, ata nuk e kujdesit që kafshoj - një person me sistemet imun të dobësuar ose plotësisht të shëndetshëm.
 • "Morrat e kokës mund të hidhen nga qentë dhe macet" - Pediculus humanus nuk është në gjendje për të banuar në kafshë, dhe morrat infektimin macet dhe qentë nuk mund të ushqehen me njerëzit. Prandaj, ky shkaku i morrat tek njerëzit, gjithashtu, është e rreme.

Morrat nuk mund të shfaqen në nerva, dobësuar sistemin imunitar, apo veprim nga kafshët
Morrat nuk mund të shfaqen në nerva, dobësuar sistemin imunitar, apo veprim nga kafshët

Në çdo rast, pavarësisht nga shkaqet e morrave dhe morrat nga çdo gjë, ose u shfaq në veshje dhe krevat, ju duhet të dini disa rregulla të thjeshta të parandalimit, të cilat do të sigurojnë mbrojtje kundër këtyre parazitëve.

Anti-morrat: si për të shmangur shfaqjen e parazitëve

Këshilla për parandalimin e Morrat infektimi janë mjaft të thjeshta, por rezulton të mos ndjekin të gjithë:

 • për të shmangur kontakt të ngushtë me njerëz të panjohur, sidomos ata status social të cilëve është e diskutueshme.
 • Mungesa e seksit rastësor - një garanci të besueshme të jetës pa morrat pubike dhe për të reduktuar rrezikun e morrat e kokës infektimi.
 • Ju nuk mund të përdorni të tjera kombinezon njerëzve, veshje, në shtrat, barrettes dhe bende gome për flokët.

Fëmijët rregullisht duhet të kontrolloni gjendjen e flokëve - shpesh edhe kur të infektuar rëndë, ata nuk e pranojnë atë për shkak të frikës për të qenë shokët e tallur.

Shenjat e para të shfaqjes së morrat - kruarje është një e parë - e dobët të mjaftueshme, si dhe pamjen e njolla të bardha në flokë dhe kafshon - në lëkurë e kokës. Më vonë, kur riprodhimi i morrave, ka njolla, skuqjen e lëkurës dhe reaksione alergjike.

Shenjat e morra në kokë
Shenjat e morra në kokë

Nëse do të kishte morrat, duhet të mos bëhet aq shumë - për të blerë në lokal morrat tuaj farmaci shampo, ose, në të keqe (në qoftë se ju nuk keni para), të marrë vajguri dhe tërësisht i lagur me një nga këto agjentë ballë për ballë një qese plastike për rreth një orë dhe të del me të larë .

Ndonjëherë në mënyrë që të shpëtoj e morrave është e rekomanduar për të përdorur kombinezon veçanta metalike. Fondet e tilla kërkojnë një luftë të gjatë, por të shmangur përdorimin e insekticideve që mund të jetë e rëndësishme për njerëzit të prirur për alergji.

Pra, nga ajo që do të kishte shfaqur asnjë morrat në çdo rast, metodat për të marrë shpëtoj prej tyre janë të njohura mirë dhe të zhvilluar. Por më të mirë të gjithë të njëjtën gjë për të parandaluar infeksionin dhe për të mbrojtur atë nga vetja e tij dhe të dashurit.

Video interesante: atë që të shfaqet morrat në kokën tuaj?

Vendndodhja zvarritje morra?!

Ka contraindications. Bisedoni me vrachom.Chto bëni kur demodekozeUnikalny pajisje për trajtimin e zgjebe demodectic , i dha Çmimin Nobel! Pyet voprosBesplatnaya konsultatsiyaneyromed.ruSkryt Ads
7 produkte të dobishme për produktet volosEti më e dobishme për shëndetin e flokëve . Më shumë në fnuz.ruNovosti e produktahRetseptyFrukty dhe yagodyMyasnye produktyfnuz.ruSkryt Ads
900 + kanale televizive! 5 EURO / muaj! 900 + kanale ruse! Pa pagesë provë! Garanci Quality! 5, EURO / Përmbledhje servisaRegistratsiya muaj! / VhodPreimuschestvaOtzyvytelevizor.tv18 + Fshih reklama
Si të shpëtoj e dhimbje prapa praktikave të dobishme në mësimet e vizuale video të ... Përdorni - Free zdorove-i-dolgoletie.start-my.ru18 + Fshih reklama!

MORRAT një fëmijë - se sa për të trajtuar morra në fëmijët: Droga ...

Photo: pixabay.com

Shtatzënia dhe fëmijët

Të qenët me morra është konsideruar si një sëmundje me një nga tregimet më të lashta të konfirmuara. Hulumtuesit gjetën morra mbi mbetjet e njerëzve të lashtë në Ishujt Aleutian, në lidhje me këto parazitëve janë gjetur shënime në veprat e Aristotelit dhe Herodoti shkruante në atë kohë se priftërinjtë egjiptian rruhet me kujdes kokat e tyre për ta nuk do të mund të kapem asnjë morrat ose krijesë të papastër.

Raportet historike përmendja e morra u bënë më të shpeshta në kohë lufte apo fatkeqësive kur është përkeqësuar në mënyrë të konsiderueshme kushtet sanitare. Dhe pjesërisht kjo ishte arsyeja që sëmundja morrat quajtur disavantazh. Por kjo është më shumë një stereotip.

Të qenët me morra (termi vjen nga "Pediculus" latine, që do të thotë "morr") është një sëmundje parazitare e lëkurës. Në rastin e infeksionit në flokë të njeriut mbush insektet gjak-gjiri - morrat, duke çuar një jetë të plotë atje. Atje ata shumohen mjaft vezë produktive Hedhjen (deri në 15 copë në ditë), duke ngrënë me gjak.

Mjaft interesante, se të qenët me morra është karakteristike jo vetëm për njerëzit, por edhe për shumicën e gjitarëve, me një batanije leshi. Por në të njëjtën kohë, çdo specie të kafshëve jeton një specia e morrave të kokës, trupi pak më të ndryshme në strukturë dhe sjellje që i bën këto parazitëve specie-specifike.

Të qenët me morra në njerëzit është shkaktuar nga tre specia e morrave:

 • dhimbje koke që ekzistojnë në lëkurë e kokës;
 • wardrobes - jetojnë në qimet e trupit;
 • pubike - që jetojnë në zonat e tepër i hollë intime.

Për t'u infektuar me morra, nuk është e nevojshme për të kryer një mënyrë jetese antisociale dhe johigjienike. Mjaft touch disponueshme flokët me një person me të qenët me morra. Kjo mund të ndodhë në transportin publik, në shesh lojërash, në vende të mbushur me njerëz. Kjo vlen për kokë dhe në trup morrat e.

Morrat pubike janë në pothuajse të gjitha rastet janë transmetuar përmes kontaktit seksual dhe vetëm në situata të rralla, siç janë parazitëve që mund të transmetohen përmes përdorimit të brendshme të dikujt tjetër ose mjetet e higjienës intime.

Të jetë i sigurt për të kujtuar se morrat - kjo nuk është ana më e keqe e të qenët me morra. Këto parazitë mund të bartin shumë sëmundje infektive: pesëditësh, ethe krimbur relapsing dhe tifo mbushur me morra.

Photo: pixabay.com

simptomat e morra

Lice, një person ka një simptome shumë të qarta dhe sëmundja është ngatërruar me atë që është e pamundur. Shenja e parë është prania e morrave në thërija flokëve - i vogël vezë të bardha morrat që janë të visually të ngjashme me zbokth, por ajo është shumë e keqe krehër kërkuan dhe larë jashtë. Shih në flokë mund të jetë dhe morrat, por ato janë mjaft të lëvizshëm dhe shpesh ata nuk mund të neglizhohet.

Një tjetër tipar goditës i morra është kruarje e lëkurës nën flokë. Ky është një reagim i natyrshëm ndaj kafshon e morrave. Përveç kësaj, lëkura mund të duket një të vogël spote blu-gri dhe excoriations - plagë nga konstante kruarje faqen kafshoj.

Mrekullueshëm, të gjitha simptomat e morrave nuk duket menjëherë pas infektimit, dhe pas disa ditësh, dhe nganjëherë javë. Fakti është se në shumicën e rasteve të qenët me morra transmetohet me anë të kontaktit me flokët e thërija dhe morra nuk janë që të kthehet në të rriturit vetëm dy javë më vonë.

Zbulimi i morra në një fëmijë, fakti që edhe pse e pakëndshme, por jo në të njëjtën kohë një shkak për panik. Në fakt, mënyra moderne e që kanë të bëjnë me morra është shumë efektive dhe të lehtë për t'u përdorur, dhe ajo nuk kërkon të vizitoni një mjek-së. Në çdo farmaci mund të gjenden vetëm disa mjete që do të ndihmojë për të kapërcyer mjaft lehtë të qenët me morra në fëmijët. Konsiderojnë më të popullarizuara në mesin e tyre janë:

Emri drogësçmimForma e dozimitpërshkrimdozimin
benzyl benzoatenga 16 rubla.Krem për përdorim topkalDrogës ka veprim akaricide kundër marimangat dhe morrat. Veprimi karakterizohet shpejtë. Pas aplikimit morrat vdesin për 2-5 orë.Benzilbenzoan aplikuar me një shtupë pambuku në lëkurë e kokës dhe flokët. Pas aplikimit kokën nevojë për të fshehur shami koke. Gjysmë ore më vonë flokët duhet të jetë tërësisht i shpëlarë me ujë të ngrohtë të rrjedhshëm dhe pesë për qind zgjidhjen e uthull. Pas kësaj, kreu larë përsëri me sapun ose shampo, dhe pas tharjes kërkuan morrat vdekur dhe thërijat krehër me dhëmbë të shpeshta.
Inspektimi vizual i efektivitetit të procedurës kryhet një ditë më vonë, dhe nëse është e nevojshme, ajo është e përsëritur.
Parazidoznga 195 rubla.Shampo ose llak që është shitur i plotë me një krehër për krehje jashtë thërrijat.Përgatitja e bazuar në d-phenothrin. Ajo ka një efekt neurotoksik mbi morra dhe thërija. Ekscipientëve Parazidoza gjithashtu tretur substancë me të cilën thërija janë ngjitur në flokë, duke masë të madhe lehtëson procesin e krehje.Shampo është aplikuar për flokët e lagura, foamed me kujdes dhe të lejohet të qëndrojë për tre minuta. Pas asaj shampo larë dhe përsëritni procedurën përsëri. Pastaj kërkuan nga krehër thërija. Duke përdorur shampo duhet të përsëritet pas një jave.

Llak në flokë të lagur dhe pas 45 minutash larë dy herë off me shampon e rregullt. Procedura kryhet vetëm një herë.

permethrinnga 120 rubla.zgjidhje aktuale, krem ​​shampo, krem ​​të kondicionuar një për qindpyrethrin natyrore me aktivitet të fortë insecticidal. Gjithashtu ka një efekt antiseptik.Pavarësisht nga forma e lirimit, Permethrin është aplikuar për flokët me një shtupë pambuku. Ju duhet të fshij me kujdes atë në rrënjët e flokëve. Pas kësaj, kreu është i mbuluar me një shall dhe në minutën e 40 do të thotë të larë me ujë të ngrohtë të rrjedhshëm duke përdorur një shampo konvencionale. Thërija kërkuan krehër trashë.
Pair Plusnga 520 rubla.Nje aerosol për përdorim të jashtëmpërgatitja kombinim permethrin bazuar. Veprimi aerosol Pair Plus është që të çekulibroj membranën këmbimit dosja e qelizave nervore në insektet parazitare.Aerosol është aplikuar në të gjithë gjatësinë e flokëve. Dhjetë minuta më vonë, flokët është e larë me ujë të ngrohtë dhe shampon, morrat vdekur dhe thërija krehur me një krehër gjobë. Ajo është gjithashtu e rekomanduar për të trajtuar drogës Pair Plus shtrat dhe veshje, e cila ka kontaktuar me njeriun me të qenët me morra.
Pedilinnga 287 rubla.Emulsion, shampoPërgatitja e kombinuar, e krijuar në bazë të Malathion. Kjo substancë - një nervor dhe një helm kontakti që vepron në mënyrë efektive në morra dhe thërija njëkohësisht shkatërrimin se pas ekspozimit Pedilina nuk është në gjendje që të kthehet në një specie të reja të parazitëve.Emulsion ose shampo Aplikoni një sfungjer të lagur në flokë, fërkim kujdes agjent në rrënjët e flokëve. Tjetra, ju duhet të mbulojë kokën me një shall dhe disa minuta më vonë (në të qenët me morra të fortë pas gjysmë ore), shpëlarje tërësisht me ujë dhe shampo të rregullt.

Përveç përdorimit të drogave të veçanta janë mënyra mjaft të zakonshme dhe të tjera për të trajtuar morra, të cilat janë me qëllim të eliminimit fizik të insekteve.

Më radikal, por mjaft e zakonshme mënyra - rruajtja e plotë e flokëve tek njerëzit. Kjo lejon lehtë të mjaftueshme për të mbledhur morra dhe thërija në kokë, dhe dezinfektimi shoqërues rroba dhe gjërat e njeriut, praktikisht do rezultate të garantuara. Shpesh, një metodë e tillë është përdorur në shtëpitë e fëmijëve dhe familjeve jofunksionale, ku fëmijët të qenët me morra mund të fitojnë një karakter masiv. Në të njëjtën kohë, rroje tullac nuk është i përshtatshëm për vajzat, për të cilën përdorim optimal metoda më pak drastike të shpëtoj e morrave.

Mjaft parazitëve të zakonshme dhe krehje krehër trashë. Metoda nuk është më efikas dhe kërkon një serioz kohë dhe këmbëngulje, veçanërisht për ata me flokë të gjatë. Para procedurës, ju duhet të lani flokët tuaj dhe liberally zbatohet për kondicioner flokët. Në sajë të tij, morra dhe thërija kërkuan jashtë shumë më të lehtë. Strand nga fije floku që ju duhet për të kreh flokët tuaj nga rrënjët në këshilla, me kokën e tij në një copë të madhe të leckë të bardhë ose një fletë letre. Ajo do të ketë rezultate të dukshme në mënyrë të qartë të punës, dhe pastaj ajo duhet të digjen procedura. Morri është e nevojshme çdo tre ditë për dy javë. Kjo nuk do të humbasë e të miturve të cilët kanë çelur vetëm nga vezët. Efektiviteti i metodës varet nga zell e atij që e bën këtë procedurë. Por ajo duhet të përdoret vetëm kur, për disa arsye, metodat e tjera janë të pamundur për t'u përdorur.

Rastësisht, në Belgjikë, në kohën që është kryer një studim interesant, gjatë të cilit krahasuar efikasitetin e trajtimit të përgatitjeve të qenët me morra të veçanta dhe krehje pas aplikimit në ajër të kondicionuar flokët konvencionale. Ajo doli se me përdorimin e duhur të të dyja metodat, ndryshimi në efikasitetin midis dy praktikisht asnjë.

Gjithashtu kohët e fundit në shitje ka pasur kombinezon të veçantë në skajet e të cilit është të furnizuara nga bateria një rrymë të vogël. Ai besohet të jetë krehje vrasjen e atyre të kapur në rrugën e morrave. Por efektiviteti i një pajisje të tillë është provuar praktikisht, kështu që përdorin elektrorascheski vështirë se ia vlen.

Në mjekësinë popullore, është edhe mënyra mjaft e zakonshme për të luftuar morrat. Ka rreth një duzinë prej tyre dhe ata janë të gjitha të bazuara në përdorimin e substancave shtëpiake që vrasin morrat: vajguri, uthull, dichlorvos, Dustov sapun, automotive lëngshme WD-40. Efektiviteti i këtyre agjentëve për të qenët me morra vështirë sfiduar, por se si ata veprojnë në trupin e njeriut? Kjo pyetje është ngritur në asnjë mënyrë të gjithë. Pas vajguri - një substancë me një rrezik të lartë zjarri, dichlorvos jashtëzakonisht toksike dhe acetik koncentrohen mund të shkaktojë djegie të lëkurës.

Kur një nga këto mjete për të luftuar morrat ju duhet të pyes veten nëse rezultatet e pritura pozitive janë të mjaftueshme për të ekspozojë trupin tuaj në rrezik? Prandaj, ajo është e mirë për të luftuar të qenët me morra provuar ilaçe dhe studioi mënyrë të mjaftueshme dhe të sigurt.

Parandalimi i morrave tek fëmijët

Më në fund në parandalimin e morrat e kokës infektimi. Nuk ka procedura të veçanta janë atje dhe të gjitha masat parandaluese janë vetëm në kulturën e lartë të higjienës personale dhe rregullave të sjelljes njerëzore:

 • nga mosha e hershme fëmija duhet të kuptojnë se çdo lojë ose chat duhet të marrë një distancë minimale mes të përfshirë. Lice, në kundërshtim me stereotipet, nuk mund të kërcejnë, dhe infeksioni është e mundur vetëm me anë të kontaktit të drejtpërdrejtë;
 • të gjithë duhet të mbani mend se kujdesin personal dhe lavanderi - një gjë shumë personale. Përdorni njerëzit e tjerë nuk ia vlen pothuajse në asnjë rrethanë;
 • Prindërit duhet të mësojnë fëmijëve të tyre të fëmijërisë (në një masë më të madhe kjo vlen edhe për vajzat) për të zgjedhur me kujdes hairstyles. Flokët nuk duhet të valëvitet në erë, sidomos gjatë ngjarjeve masive dhe lojra me shokët;
 • është e dëshirueshme për të rregullisht vizualisht inspektuar flokët e të gjithë anëtarëve të familjes për morrat. Kjo do të zbulojë të qenët me morra në një fazë të hershme dhe për të shmangur infektimin e të tjerëve.

Ku janë morrat në kokë të njeriut - APEST.RU

përmbajtje

Morrat janë parazitare mbi njerëzit Bole 80.000 vjet. Kjo është e vetmja insektet obligativë që nuk e lënë trupin e njeriut, dhe janë vazhdimisht në të. Një Morri është një gjaku të vogël gjiri insektet dimensionet e të cilit ndryshojnë brenda sërë 0.6-6 mm. Status morrat quhet qenët me morra, dhe e shohin atë si një sëmundje. Infektimi nga parazitet ndikon në të gjitha segmentet e popullsisë. Pra, pyetja, ku janë morrat në njeriun në kokë, mbetet relevant të gjithë moshave.

Shkaqet e morrave

Morrit të kokës të lidhur në flokë me anë të tre çifte të këmbëve zhvilluar këmbëngulës. Që arthropod ushqehet me gjak, vendi i lokalizimin e saj kryesisht në bazë të flokëve, ku ajo është më i përshtatshëm për të marrë në enët e gjakut, capillaries. Në procesin e të ushqyerit liron insekteve pështymë pengon koagulimit të gjakut dhe shkakton kruajtje të rënda të viktimës.

Morra dhe thërija
Morra dhe thërija

Këshillë!

Për ektoparazitët karakterizohen nga riprodhimit të shpejtë. Femra lëshon vezë - thërija fërkimit peshën e tyre ngjitës në flokë. Gjatë jetës së saj të shkurtër prej rreth 38 ditësh, ajo i jep jetë disa qindra individëve. Cikli i plotë zhvillimi nga veza te rritur jo zgjat më shumë se 20 ditë. Si morrat dhe thërijat në flokë, tregon një fotografi.

Natyra nuk i ka dhënë parazit saltatorial dhe aftësitë fluturues. Ai vetëm e di se si për zvarritje dhe të lëvizin me një shpejtësi prej 10-20 cm për minutë. Megjithatë, këto kufizime nuk e mobilitetit të parandaluar përhapjen në mesin e njerëzve. Ka disa arsye të cilat shfaqen në morrave.

Kontakti me një person të infektuar

Duke qenë në një distancë e afërt me një bartës të parazitit, morrat lehtë mund të zvarritem objektin e ri. Procesi i Morrat infektimi ndodh në transportin publik, në vende të mbushur me njerëz. Ndonjëherë ajo është edhe një selfie në të cilën njerëzit presion ngushtë kundër njëri-tjetrit që të infektohen me morra. Sidomos ashpër ka të bëjë me të rinj të cilët janë të prirur sondazhet përbashkëta.

Këshillë!

Sipas Rospotrebnadzor shënuar një rritje të mprehtë në morra mesin e të rinjve. Daily brezi i ri i qëndron së bashku për të bërë një foto në telefon celular, duke rritur rrezikun e përhapjes së morrave.

Gjërat dhe produkte te kujdesit

Gjërat dhe produkte te kujdesit
Gjërat dhe produkte te kujdesit

Ndarja Combs, i veshur me kapele, shalle me një person të infektuar - një nga shkaqet më të zakonshme, ku janë morrat në kokë. Në ditët e para të infeksionit personi ende nuk ndihet shenjat e pranisë së trupave të huaja, por kjo nuk e pengon individët të rritur të udhëtimit, duke përdorur si një mjet artikujt që vijnë në kontakt me flokë.

Huamarrja vajzat Combs, hairpins - një nga versionet më të mundshme, ku fëmijët vijnë nga morrat në kokë. gratë e reja të modës është e vështirë të refuzojë miqtë e saj dhe nuk e marrë hua atyre sendet e tij personale.

Këshillë!

Duke vizituar floktar - është një tjetër opsion, pasi nuk janë morrat. Zakonisht kur zbulimin zotin morrat nuk kryen ndonjë punë. Por ka situata ku hutim, neglizhenca berber të çojë në faktin se procedura është kryer nga një person i infektuar, dhe pastaj i njëjti mjet të shëndetshëm.

risjell

Vajza e çoi në floktar, dhe zoti i tha se ai nuk do të prerë, sepse fëmija ka morra. Ajo tronditur mua. Ajo dukej mua se ky problem nuk ekziston fare. Si mund ata kanë ardhur nga, sepse kopshti vajza nuk merr pjesë, kreu lan çdo ditë. Ecni vetëm në gjykatë me fëmijët, por prindërit e tyre janë fëmijët e tyre për morrat nuk ankohen.

Victoria, Alchevsk

Pools qëndrojë pellgje, banja

Pishinë dhe sauna
Pishinë dhe sauna

Është vërtetuar se morrat mund të mbijetojnë duke qenë në ujë për disa ditë. Prandaj, në banjot not, banja pa ndryshimin e ujit në pishinë apo pellg ndenjur pa kapele gome shpesh shkaktojnë të qenët me morra.

Vende me turma të mëdha

Pas vizitës në parashkollor, shkolla, kopshti, verë, kampe verore, e cila u përhap morrat, Morrat e kokës janë një fëmijë. Fëmijët infektohen gjatë lojrave, pjesën tjetër të përbashkët, fle. Faqet sociale janë planifikuar rregullisht inspektimit për morrat, por duke pasur parasysh periudhën e shkurtër inkubacionit dhe një audience të madhe, këto masa nuk janë të mjaftueshme.

Për të njëjtën arsye ka morra në të rriturit. Sanatoriume, burgjet, hotele, konvikte - një burim i përbashkët i morrave.

risjell

Pas mbërritjes, e bija e kampit filloi të konstatoj se ajo ishte kruarje kokën e tij. Në fillim unë nuk bashkëngjitni ndonjë rëndësi kjo, sepse as të imagjinohet se të qenët me morra është sot. Dhe pastaj kam vënë re depozitën e bardhë në flokë dhe gjeti se kjo është thërija. Një javë më vonë unë larë sapun kokë tar bijës së saj dhe krehër jashtë thërija përditshme krehër gjobë metalike.

Olga, Chertkovo

Supozimet më absurde rreth shfaqjes së morrave

Edhe pse insektet jetojnë krah për krah me një burrë për shumë shekuj me radhë, nuk dihet se nga ku merret fillimisht morra. Ashtu si të gjithë parazitëve janë përhapur nga një objekt në tjetrin. Breshëri të rritjes morrat mund të ndodhë gjatë fatkeqësive natyrore, armiqësi, migrimi i popullsisë.

Pleshtat dhe morrat
Pleshtat dhe morrat

Ndryshe nga pleshtat, morrat e angazhuar për transportuesit e saj dhe nuk është në gjendje të kalojnë nga kafshët tek njerëzit dhe anasjelltas. Prandaj, prania e kafshëve shtëpiake në shtëpi nuk është e lidhur me morrat e tyre pritëse.

Keqkuptimet më të zakonshme për shkak të asaj që shfaqet morrat:

 1. Dështimi në përputhje me higjienën. shampooing rregullt nuk është e lidhur me infeksionin me morra. Morra dhe thërija janë marrë si një popull të pastër, dhe ata që lënë pas dore trajtimet me ujë. Parazitëve nevojë për gjak, nuk i poshtër. Flokët e pastër, pa praninë e komponentëve dhjamor ata ndihen edhe më të mirë, kështu anijen është asgjë për të parandaluar lëvizjen e tyre.
 2. Morrat e kokës ndodhin në sistemin nervor. Miti u ngrit për shkak të ngjashmërisë së simptomave: acarim, kruarje, gjumë i shqetësuar. Por kjo duhet të kuptohet se morrat - jetojnë qenie të shfaqet dhe vetëm ata janë të aftë për të çrregullimeve të tokës.
 3. Lice jetojnë nën lëkurën e kokës dhe prisni për momentin e duhur. një deklaratë e tillë nuk mban ujë. Të qenët me morra nuk është një sëmundje e trashëguar në të sapolindurit dhe foshnjat nuk treguan parazitëve në lëkurë e kokës.
 4. Korrupsioni. Edhe pse ky version ka fansat e saj, të bindur se morrat - rezultatin e energjisë negative, por mendoj se njerëzit e drejtë gjejnë absurde.

shenjat e morrave

Morrat në flokë
Morrat në flokë

Periudha e inkubacionit zgjat 20-21 ditë. Në ditët e para, ndërsa parazitet nuk janë shumuar masivisht, prania dhe morrat e tyre kafshimet mund të shkojnë pa u vënë re. Kur numri i tyre rritet, simptomat e mëposhtme të shfaqet:

 • kruarje e rëndë;
 • paraqitja e plagëve të vogla në lëkurë;
 • inflamacion i follicles flokët;
 • clumping e flokëve, pamja e gunga të bardha;
 • irritim;
 • çrregullimet e gjumit;
 • shfaqja e ulcerat, ulcerën;
 • prania e të rriturve dhe thërija në flokët.

Morrat ka nevojë për trajtim. Për ta bërë këtë, mjete të posaçme janë përdorur nga ana e morra, të cilat janë shitur në barnatore. Ata vijnë në formën e shampoos, sprays, përqendrohet, ointments. nga kurriz mekanike krehje kryer gjithashtu rregullisht. Pasuesit e mjekësisë alternative preferojnë mjetet juridike popullore. Gjatë trajtimit morrat është i kundërindikuar vizituar vende publike.

ÇFARË shfaqen në morra, shenjat kombëtare - APEST.RU

përmbajtje

omens popullore rreth morra dhe thërija gjithmonë parashikojnë fatkeqësi, fatkeqësi, humbje, përplasje. Parazitëve jo vetëm përkeqësohet humor, ndikojnë në shëndetin e njeriut, por edhe të dëmtojë financiare, materiale mirëqenien.

teoria mistike e origjinës së morrave

Të qenët me morra - një nga sëmundjet më misterioze. Në kohët e lashta, njerëzit besonin se çdo njeri të jetojë Vezë - thërrijat. Nën ndikimin e faktorëve të caktuar larvave aktivizuar. Në një pikë të caktuar në kohë janë të vendosura jashtë fillojnë parazit. Mekanizmi Launch aftë për të stresit nervor, shok, avari nervor, stresi emocional.

dijetarët modernë e kanë hedhur poshtë këtë fakt, por teoria vazhdon. Njerëzit besojnë se morrat e kokës ndodhin në sistemin nervor, në një pamje mistike e parazitëve, shenjat kombëtare, duke luftuar për të shmangur morrat.

Interesante!

Shumë argumentojnë se morrat janë shfaqur pas stresit të fortë - në funeralin e të dashurit. Të gjithë mjedisi i respektuar, në vende të dyshimta vizituara.

parazitëve të komunikimit me material mirëqenien

morrat
morrat

Çfarë duket morrat? Njerëzit me aftësi të mbinatyrshme për të shpjeguar praninë e morrave dhe të tjera prania gjak-gjiri parazitëve në shtëpi apo në personin negativ. Shenja është shumë e keqe.

Çdo person ka një shell mbrojtëse - atmosferë. Kjo e dobëson atë gjatë sëmundjes, nervore, lodhje fizike. Ajo shkatërroi si rezultat i grindjeve të shpeshta, skandale, të dehurit, efekte magjike. Personi bëhet i pambrojtur, parazitet ndjeni atë. Duket morra.

Morrat rritur mund të zhvillohet në prani të mëkateve të rënda për shpirtin e tij apo të afërmit e gjakut. Payback vlefshme për 7 breza, deri sa gara nuk është për të shpengohet vet. Lice - në anën e dukshme e hakmarrjes. Ajo mund të jetë që po vdes morrat.

Insektet nuk ndikojnë materialin mirëqenien, por ata janë hallka e parë në një zinxhir të dështimeve.

shenjat Folk rreth morrave

Zhvillimi i papritur i morra, sipas shenjave, një lajmëtar i trazirave në sfera të ndryshme të jetës.

 • Nëse do të kishte morrat në kokë, thërija - është e nevojshme për t'u përgatitur për problemet në jetën financiar. Shkarkimi, humbja e fitimeve, falimentimin e kompanisë, duke vjedhur. Parazitëve të sjellë varfëria, gjendja e pashpresë, kalon një të ardhme të ndritur.
  thërija
  thërija
 • Nuk e kurseu parazitëve të jetës familjare. Pamja e tyre parashikon skandalet në familje, grindjet e shpeshta, sulm, të dehurit, divorc.
 • Nëse personi nuk mund të shpëtoj nga morrat - janë të mallkuar, ajo është më mirë për të marrë të rrumbullakët.
 • Morrat kanë një fëmijë paraprijnë sëmundjeve të tjera që lidhen me imunitet të ulët.
 • Të qenët me morra të gjithë anëtarëve të familjes - me një fatkeqësi të madhe. Lice mbush para vdekjes së tij, për të zjarrit, vjedhjes.
 • Nëse ju vënë një kapelë në një tryezë - në zavedutsya ardhmen në morrave.
 • Paraprin shfaqjen e morrat mbeturina në shtëpi, crumbs nën tryezë.

omens popullore e morra transmetohen nga brezi në brez, të përsëritura disa herë, të fiksuara në mendjet e njerëzve.

Arsyet për shfaqjen e vullnetit të popullit

Duke marrë parasysh se sa lehtë transmetohet morra, morrat nga jo të siguruar nga çdo person. Më parë, sëmundja është konsideruar e drejta e pastrehë, familjet të pafavorizuara. Tani ajo është provuar se një të pastër, të mirë-ujdisur parazitëve kokë jetojnë me dëshirë. ngjyra e flokëve nuk ka rëndësi.

Shkencëtarët kanë konfirmuar se me tension nervor, një gjendje të dobët të shëndetësisë, ndryshon impulset nervore varg. Vibration ndjerë parazitëve në një nxitim për të vendosur mbi një person të dobët.

Interesante!

Të qenët me morra të lirë për të zhvilluar në vendet e ndalimit. Në një nga të burgosurit e burgjeve amerikane është gjetur, për të cilën morra nuk ishin të interesuar. Gjithë gjë doli të jetë frymën e tij të fortë, një shtet të qëndrueshme emocionale.

Shenjat Prandaj kombëtare - nëse do të kishte gjakpires, e ndjekur nga sëmundje të tjera të rënda. Një person me një sistem të dobët nervor nuk mund të rezistojë viruset, bakteret, worms, morrat.

Pse morrat përfshin një seri dështimesh

Morrat në flokë
Morrat në flokë

morrat çfarë kokë mbush - energjia negative shkatërron prosperitet, duke penguar zbatimin e planeve, ajo tërheq hajdutët, vrasësit, personalitete të pakëndshme. Kjo është përdorur nga magjistarët e zezë, magjistarët, shtrigat. Imponojnë të gjitha llojet e dëmit, parashikon, lutjeve.

Dëmtuar aura, fillojnë të depërtojnë përmes thelbin e saj parfum, ndryshojnë vetëdijen, dobësojnë mbrojtjen. Lice ju lejojnë të shihni praninë e negativitet. situatë të rrezikshme, në qoftë se është e pamundur për të hequr qafe morrat. Sipas shenjave kombëtare, një person i tillë quhet i mallkuar. Në fakt, ajo është.

magjistarët e zezë qëllim nuk është vetëm të fyejnë morrat, dhe prishin jetën familjare, materiale mirëqenien. Morrat e kokës - hallka e parë në një seri të pengesave. Conspiracy për të vepruar fazën tjetër - probleme shëndetësore, shkarkimin nga puna, duke kërkuar për partnerët e biznesit dhe kështu me radhë.

Njerëzit nënshkruajë thënë të vërtetën në lidhje me dështimet, por kjo nuk do të thotë se në të gjitha për të fajësuar insektet. Ata mblidhen aty, ku ata ndjehen rehat, ku ata u dërguan.

Interesante!

Interpretimi i ëndrrave me morra dhe thërija janë interpretim krejtësisht të ndryshme. Parashikojnë pasuri të papritur, trashëgimi, të ardhurat, mirëqenien financiare.

Çfarë duhet të bëni për shenjat popullore nuk vijnë e vërtetë

Lojra me magji të zezë gjithmonë përfundojnë trishtim. Retribution shpejt ose më vonë. Zbresin papritmas morrat, Bedbugs, Buburrecat, dhe krijesa të tjera të pakëndshme. Për t'u ndjekur nga varfëria, mosmarrëveshje në familje, humbjen e të dashurit.

Për të mbrojtur veten, familjen tuaj kundër negative - ju duhet të keni në kujdestari shtëpi, ikonë. Lutuni për mirëqenien dhe për të forcuar shell mbrojtëse, duke qeshur, ngjarje të gëzueshme dhe të këndshme.

grindjet
grindjet

Interesante!

Deri pak shekuj më parë për të hequr parazitet, njerëzit kanë përdorur parcelat e morrave.

Është e nevojshme për të shmangur skandalet, grindjet e vazhdueshme, situata e pafavorshme në shtëpi. Në raste të tilla ka ndarë jashtëzakonisht të fortë negativ, energjinë shkatërruese. Ajo tërheq të gjitha fatkeqësitë në të ardhmen.

omens popullore nuk dalin nga asgjëja. Ata duhet të dëgjojnë, për të ndryshuar diçka në jetën e tyre për të bërë forcimin e sistemit nervor, së bashku me të - atmosferë. Një shpirt i fortë i një personi është në gjendje për t'iu kundërvënë çdo negativitet. Sepse kjo nuk do të rrinë edhe morrat.

Pse mbuluan nga mushkonja kokën tuaj? - YouTube

SHKAQET morra

Subscribe Boyfriend - https: //www.youtube.com/channel/UCF9Y ...

Group - https://vk.com/haramastv

Instagram - https://www.instagram.com/haramastv/

Author Vkontakte - https://vk.com/triboshuk

Gjithashtu rekomandohet për shikimin:

ÇFARË NËSE PUZYR►https ia plas urinar: //youtu.be/q5oqSfYtVDA

ÇFARË NËSE martohen RODSTVENNIKE►https: //youtu.be/UPC7HPO9PEY

BOY që lëvizin për VREMENI►https: //youtu.be/brNshYb3NQo

ÇFARË NËSE SMERCH do të papritur ju në befasi ►https :? //youtu.be/krhZDmDQ8kY

Dhuroni:

WebMoney:

Rubla - R317951959081

Dollarë - Z423623473476

Hryvnia - U422167409127

Yandex Para:

410012566460484

Video nga 3 herë në javë! Nuk e humbas atë! 🙂

alan Walker

➞ Facebook https://www.facebook.com/alanwalkermusic

➞ SoundCloud https://soundcloud.com/alanwalker

➞ Twitter https://twitter.com/IAmAlanWalker

➞ YouTube https://www.youtube.com/user/DjWalkzz

https ➞ Instagram: //www.instagram.com/alanwalkerm ...

MORRAT DASHURIA ... HEAD pastër dhe të parfum të shtrenjtë

Dhe morrat i rritur është zbuluar pesë herë më shpesh se fëmijët.

Flisni për këto insekte të pakëndshme dhe të komentoni mbi mitet më të zakonshme rreth morrave pajtuar epidemiolog Higjienës dhe Epidemiologjisë qendër të rrethit Pervomaisky e Minsk Elena Belova.

Mit 1. Pets - hawkers morrat

Kafshët e trupit të marrë së bashku vetëm pleshtat që nuk bëri rrezikshme për njerëzit. Prandaj, në këtë rast nuk duhet të shpif vëllezërit tanë më të vogla.

Miti 2. Rrobat nga të dorës së dytë ngjitëse

Para se të hyjnë për të na produkt komisioni është tërësisht përpunimit dhomë. Por të jetë i sigurt veshje blerjen nga të dorës së dytë, të jetë i sigurt për të larë atë në shtëpi.

Miti 3. Më shumë të rrezikuar janë ata që kanë flokë të gjatë

Absolutisht nuk ka rëndësi, ju keni një prerje flokësh ose një bishtalec të belit të saj. Megjithatë, gjatë rrjedhin flokët - një urë të mrekullueshme për të udhëtuar e këtyre parazitëve. Në transport, ku një dendësi të madhe të njerëzve, është e dëshirueshme për të fshehur flokët. Long-flokë, për më tepër, të vërtetë e vështirë për të luftuar sëmundjen.

Miti 4. morra nuk mund të jetojnë jashtë ushtrisë

Pa ushqim (jashtë njeriut) morrit të kokës mund të jetojnë për orë të tëra, nit - nga 10 deri në 14 ditë (dhe pastaj nga ajo, ju mund të merrni një morr!). morrat pubike nuk do të jetojnë pa një njeri - kjo është e vërtetë. shtrirje Cootie pa ushqim për një javë.

Miti 5: Kreu morrit nibbles peshore me brirë të epidermë

Të gjitha morrat ushqehen vetëm me gjak.

Miti 6. qenët me morra është e rrezikshme për të gjithë njerëzit

Kategorikisht pohojnë kështu që ekspertët nuk janë marrë. Ka njerëz të cilët janë absolutisht të imunizuar ndaj këtyre insekteve dhe nuk kapur ata, edhe në mjedisin e pavlerë. Nuk dihet pse. Më shumë gjasa, ata kanë karakteristika individuale metabolizmin - p.sh. morrat neveritshëm erën specifike të djersës.

Miti 7. Kur lëviz këmbët morr gudulisje e lëkurës, kështu që të gjitha itches

kruarje intensive është pështymë që morri liron kafshimin. Ka scratches, kafshon lëkurës në zonat e mbuluara nga crusts përgjakshme. Në raste të avancuara flokët ngjitur exudate excreted. Shpesh zhvillojnë dermatit shoqërues.

Miti 8. qenët me morra e vështirë për të diagnostikuar në një fazë të hershme

Në mënyrë tipike, diagnoza e vështirësive nuk japin. Manifestuar Morrat e kokës kruarje intensive, duke çuar në kruarje. Sidomos gërvishtem prapa veshëve dhe në qafë. Në ekzaminim, e vështirë për të parë morrat rritur, por thërija - i vogël, lot, ju mund të gjeni me siguri.

Morrat pubike dhe kafshimet e tyre të shkaktojnë kruajtje të rënda. lëkura pubike është e mbuluar me një skuqje të lëkurës me ngjyrë të kuqe-kaltërosh.

Miti 9. qenët me morra - sëmundje pastrehë

Përkundrazi, ai madje mund të argumentojnë të kundërtën - një morr është veçanërisht e rrezikshme për njerëzit e të pasur si ajo tërheq erën e parfumit të mirë. Dhe morrat do të zgjedhin nga të gjitha kokat, e cila është e larë shpesh. Ka më pak substanca që lëshojnë gjëndër dhjamor. Që nga insektet thith gjak të lehtë.

Miti 10. Dandruff është e vështirë për të dalluar nga morrat

Sigurisht që jo. Zbokth mund të hiqet lehtë nga flokët dhe lajthi - nr. Hiq të mundur që vetëm një krehër shumë fine-dhëmbëzuar me acidet dhe alkalet. Po, dhe në dukje se ata janë të mëdha ndryshojnë.

Armiqtë duhet të dini në person

1. Më shumë gjasa të jenë të infektuar me morra - në vendet e bllokimet më të madhe të njerëzve: një banjë publike, një pishinë, një floktar, një tren, etj

2. Një morr nuk mund të qëndrojë erën e pemë çaji dhe livando. Parazitëve do të anashkalojë anën tuaj, në qoftë se ju aplikoni një grimë të vogël e lëngut në anën e pasme të kokës dhe prapa veshëve.

4. morra janë të përkryer në gjendje për të notuar. Ata mund të jenë në ujë deri në tri ditë. Këto pishina janë të rrezikshme nëse ato nuk janë në përputhje me standardet shëndetësore.

5. Cootie kokë rralla dhe jeta pubike në folds e veshjeve, në të njëjtin vend, që ka hedhur thërrijat. Në lëkurë vjen vetëm në pushtet me gjak. Ajo ushqen kryesisht në vendet ku veshje i përshtatet fort në lëkurë. Nga rruga, nga mëndafshi natyror dhe veshje prej liri kjo është një lloj i një pengesë ndaj infeksionit varur morrat.

6. morrat pubike - siç sugjeron emri - jeton në ijë, nganjëherë nën sqetull, qerpikët dhe vetullat, mbi burrat flokë gjoks. Por jo koka! Ajo transmetohet kryesisht nëpërmjet kontaktit seksual, si dhe përmes shtratit dhe higjienike artikuj përbashkët.

7. Në mënyrë që të jenë të kënaqur, nuk morra çështje - ditën apo natën, të errët apo të lehta. Veçanërisht i mirë për ta, nëse trupi i të presë është në pushim ose është duke lëvizur një njeri pak.

AE DINI SE ...

... morrat mummified janë gjetur në studimin e mumiet e faraonëve egjiptianë. Ata nuk janë të ndryshme nga pasardhësit e tyre moderne. Ajo rezulton se edhe faraonët vuajtur nga kjo sëmundje.

... Nëse ju të mbledhë të gjitha planet morrat bashku dhe peshojnë në masë totale tejkalon masën e elefantëve Tokës në 15 mijë herë.

... më të "shijshëm" nuhatje morrat Nikoqiri i zgjedhur nga ana e erë. antenat shkurtër zëvendësuar ato jo vetëm për syrin, por edhe të ndihmojë për të orientohen në hapësirë. Dhe marrë nga morrit të njeriut - duke pasur parasysh zgjedhja - gjithmonë do të kthehen tek ai.

... gjakun e njeriut për morra është një ushqim të veçantë. Në një rast ekstrem, të uriturit, ata mund të ushqehen me gjakun e një lepuri, një derr gini, por ky ushqim është i dëmshëm për ta.

... Nën rrethana normale, morri ushqehet me 2 - 3 herë në ditë dhe mesatarisht shpenzon mbushje nga 3 deri në 10 minuta. Ushqim (të gjakut) dhe gradualisht mbush zorrë ndonjëherë zgjatet jashtë. Nëse stomaku është i mbushur me morra shumë, mur stomak mund të thyej dhe insekteve vdes.

NGA RRUGË

Ndërsa bota ka të paktën një palë e morra, ata nuk do të kandidojë. Çdo ditë Femra lëshon 4 vezë (therrizat) dhe shkopinj ato në fund të flokëve. Thërija janë ovale në formë, ata janë ngjyrë gri-të bardhë. Prej tyre në 8 - 13 ditë, nuk është një morr, e cila bëhet seksualisht të pjekur pas 10 - 14 ditë. Jetëgjatësia e Morrat 38 ditë. Ata janë transparente ose gri-të verdhë, deri në 4 mm. Parazitoj kryesisht në tempuj dhe qafë e qafës, ku ata mund të kalojë në të gjithë kokës.

Të jetë i vetëdijshëm!

Në çdo lloj të qenët me morra (kokë, varje, pubike), ju mund të zgjidhni një mjekim efektiv dhe të heqin qafe e parazitëve. Duhet të trajtohen të gjithë ata që janë të afërt me të pacientit. Për më tepër, trajtimi duhet të bëhet njëkohësisht me dezinfektimin e veshjeve, dhomë krevat. Vizita te mjeku (kjo është e mundur që mjeku lokal) nuk mund të shtyhet. Përndryshe vetë mund të marrë një kohë të gjatë.

Ajo do të jetë interesante:   SI TË MERRNI TË Veliky Novgorod nga Moska

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *