Istok Volga River KU ËSHTË

Author: | 2018/08/25

1. Lumi Vollga në Ugliche.jpg
tipar
Rajonet rajonin Tver, Rajoni i Moskës, rajoni Yaroslavl, rajoni Kostroma, rajon Ivanovo, Nizhny Novgorod Oblast, Mari El, Chuvashia, Tatarstan, rajoni Ulyanovsk, rajoni Samara, rajon Saratov, rajoni Volgograd, rajoni Astrakhan, Kalmykia
Volga (pjesën evropiane të Rusisë)

Volga (mars Yul, Chuvash Atӑl tat Idel, këmbët Edil, Calm Iҗil-һol, Kazakh Edil ......) - një lumë në pjesën evropiane të Rusisë. Një pjesë e vogël e delta Vollga, jashtë rrjedhë të lumit, të vendosura në territorin e Kazakistanit. Vollga është një nga lumenjtë më të mëdha në botë dhe përmbajtjes më të madhe të ujit dhe gjatësi në Evropë. Për më tepër, Vollga është lumi më i madh në botë, i cili derdhet në padrenazhuara trupit (të brendshëm) të ujit [3] .

Lumi është 3530 km (para ndërtimit të rezervuarëve - 3690 km), dhe zona e pellgut të saj Kullimi -. 1360 mijë kilometra katrorë [4] . Fluksi vjetor është 254 km 3 .

Në Vollga ka katër qytet-milioner (nga burimi në gojë): Nizhny Novgorod, Kazan, Samara dhe Volgograd.

Në periudhën 30-80-ies të shekullit XX në Vollga për të ndërtuar tetë hidrocentrale që janë pjesë e kaskadës Vollga-Kama.

Ngjitur me pjesën Vollga të Rusisë të quajtur rajonin Vollga.

Në autorët e lashta të shekujve të parë para Krishtit. e. (Ptolemy dhe Ammian Marcellinus) Volga quajtur Ra [5] , Lat. ASHR (krh Moksha Electric Locomotive Repair bimëve dhe Rav -... dy emrat me origjinë iraniane). Kronisti bizantin Theofan Rrëfimtari, duke përshkruar një emrat gjeografikë Northern Detit të Zi, disa herë përmend "lumi më i madh rrjedhin poshtë nga oqeani në terren dhe e quajti Sarmatian Ατελ» [6] . Në Mesjetës Vollga Kama dhe Belaya njohur si ITIL (Wed emrin modern të kokës. Iҙel tat. IDEL, këmbët. Edil, Kaz. Edіl, Chuvash. Atӑl, Calm. Iҗil). Modern Mari Yule vjen nga TAT. Elga "creek, lumi".

Emri ruse e Vollgës (lashtë Rus. Vlga) që rrjedhin nga Proto-sllave * Vlga , Mër lagur - vologa - lagështi. Për versionin sllave e origjinës së emrit, thotë Vlga prania e lumenjve në Republikën Çeke dhe Wilga (Pol.) Russian. Poland [7] [8] .

Bazuar në faktin se të sipërme të Vollga është e vendosur në një zonë ku të përfaqësuara gjerësisht origjinën Waternames Balta, të propozuar etimologjinë e gjuhëve baltike: ILGA «të gjatë, të gjatë» → Liqenit. Volga → p. Volga [9] ; Valka «lumë, lumë i vogël" [10] . version Alternative tregon emrin e lumit të Balltikut dhe finlandisht (finlandeze Valkea, est Valge «bardhë» Wed .. Vologda ) dhe Mari (e lashtë Mari *. Jylγ (nga turqit), e të sotëm mars Yul; ... March Volgydo. "lehta") gjuhë.

Historia gjeologjike e lumit Vollga fillon në Pliocenit 5 milion vjet më parë. Burimi i lumit ishin Malet Urale dhe rrjedhë ka kaluar nëpër Kama. Headwaters moderne paraqet një ndjenjë të nxehtë të lehtë. Paleo-Volga derdhet në Detin Kaspik në fushën e Baku moderne. Paleo-Volga rrodhi në kanion dhe për të përfaqësuar lumin përafërt malor. Në këtë kohë, klima e rajonit ishte subtropikale, dhe në brigjet e lumit magnolia rrit [11] . 3-1 milionë vjet më parë, duke ngritur nivelin e detit çoi në zhdukjen e paleo-Vollga, si Kaspik filloi për të arritur në veri të Kama grykëderdhjen. Më vonë, Age Ice dhe shkrirja pasuese e akullnajave formuar llojin modern të lumit. Në epokën e akullnajave Dnieper (300 mijë. Vite më parë) akullnajë mbuluar pothuajse të gjithë pellgun e lumit deri te sotme Volgograd. Ka një teori që për të Dnieper glaciation Vollga nuk ishin aty, krevat Verhnevolzhskie ra në një Paleo-Don, dhe rrodhi në Paleo-Cam në Detin Kaspik [12] .

Ai hedh një princeshë Persian në Vollga

Ilya Repin. "Barge transportuesve në Vollga". 1873

Besohet se përmendja e parë e Vollga është gjetur në shkrimet e historianit të lashtë grek Herodoti (V në. Pes. E.), në një histori në lidhje me fushatën e pers mbretit Dari I kundër Scythians. Sipas Herodotit, Darit në ndjekje të Scythians përtej lumit Tanais (i pranishëm. Don), u ndal në lumin DAP [13] . River Oar përpiqen të identifikohen me Vollga, edhe pse Herodoti gjithashtu tha se Oar bie në Meotida (modern. Detit Azov).

Disa studiues parë në lumin Vollga, i cili është raportuar nga Diodorus i Sicilisë (ca. 90-30 pes ....):

Së pari ata [Scythians] jetonin në sasi shumë të vogla në lumin Arax dhe ishin përbuzur për turp të tyre. Por në kohët e lashta nën kontrollin e një aftësive strategjike ndërluftuese dhe duke shfaqur ata e kanë fituar vetë mbreti në male për të Kaukazit, dhe në ultësira dhe në brigjet Liqeni Ocean Maeotis - dhe zona të tjera në lumin Tanais .

Mbi bazën e këtij informacioni, duke u përpjekur për të identifikuar ARAKS Diodorus me Vollga.

Në burimet e shkruara të shekujve Roman II-IV Vollga lumit gjeografikisht identifikuar si Ra - "bujare" në burimet arabe të shekullit të IX të quajtur Atelier - ". Lumi i lumenjve, lumi i madh" Në kronikat më të hershme e lashta, "Tale e shkuara Vite", ajo thotë: « Nga pyll Volokovskogo [sotme. Valdai Hills] do të rrjedhin Vollga në lindje dhe detit ... vtechot Hvalisskoe [sotme. Deti Kaspik]. "

Sipas turk mesjetare dhe traditës arabe-Persian gjeografike, burimi i lumit ITIL ishte vendosur pranë bashkimin e Ak-IDEL (White), Cook-IDEL (Dema) dhe Kara-IDEL (Ufa). Më vonë Russian harta Ak-Idel caktuar si të bardhë Vollga (Volozhka).

Pozita gjeografike e lumit Vollga dhe degëve ka rezultuar në rrugën e tregtisë Vollga. Nëpërmjet Volgodonsk Perevoloki komunikuar me Don-Sea e Detit Azov-Zi. Nga kalifati arab eksportuar pëlhura, metale, nga tokat sllave - armët (shpata), furs, dylli, mjaltë. Në IX-X shekuj në tregtinë një rol të rëndësishëm ka luajtur nga qendra të tilla si ITIL Khazar në gojë, Bulgar Bulgar në Vollga Mesme, rus Rostov, Suzdal, Murom në rajonin e Epërme Vollga. Pas fushatës së princit Svyatoslav në 965 të Vollga dhe humbjen e shumë nga qytetet Khazar, vlera e rrugës tregtare Vollga bie, dhe shumë nga qytetet e lashta tregtare janë në rënie. Duke filluar nga shekulli XI, pjesa më e madhe e tregtisë së jashtme ruse kalon nëpër rrugën tregtare Dnieper, ndihmuar nga politika e princit përqendruar në tregtinë dhe lidhjet fetare me Perandorinë Bizantine. Gjatë kësaj periudhe, tregtia Vollga dobësuar në masë të madhe, dhe në shekullin e XIII, pushtimit mongol-Tatarisht ndërprerë lidhjet ekonomike, përveç në pellgun e sipërm të Vollgës, ku roli aktiv ka luajtur Novgorod, Tver dhe qytetin e Vladimir-Suzdal. Që nga shekulli XV, vlera e rrugës tregtare është zvogëluar, rritjen e rolit të qendrave të tilla si Kazan, Nizhni Novgorod, Astrakhan. Conquest e Ivanit të Tmerrshëm në mesin e shekullit XVI Kazan dhe Astrakhan Khanate çoi në bashkimin e të gjithë sistemit të lumit Vollga në duart e Rusisë, e cila kontribuoi në lulëzimin e tregtisë Vollga në shekullin e XVII. Ka qytete të reja të mëdha - Samara, Saratov, TSARITSYN; Ata luajnë një rol të rëndësishëm Yaroslavl, Kostroma, Nizhny Novgorod, Simbirsk. Vollga shkojnë kolonave të mëdha (deri në 500). Në shekullin e XVIII, rrugët kryesore të tregtisë u zhvendos në Perëndim, dhe zhvillimi ekonomik është i kufizuar nga një dobët ulët Vollga populluara dhe bastisje nomadëve. pellgu Volga në shekujt XVII-XVIII ishte zona kryesore e kryengritësve veprimeve të Cossacks dhe bash ketu dhe fshatarëve nën udhëheqjen e ST Razin dhe IE Pugachev.

Në shekullin XIX ka një zhvillim i rëndësishëm i rrugës tregtare Vollga pas bashkimit Mary sistemit pellgun lumor të Vollgës dhe Neva (1808); ka një flotë të madhe lumë (në 1820 - e Steamboat parë), punon në Boatmen Volga ushtri të mëdha (deri në 300 mijë njerëz ..). Kjo ndodh bukë të mëdha të transportit, kripë, vaj peshku dhe pambuku vonë.

Zhvillimi i Luftës Civile në Rusi 1917-1922 kryesisht për shkak të themelimit në vitin 1918, në një numër të qyteteve të pushtetit Komitetit Asambleja Kushtetuese Vollga. Rifiton kontrollin e bolshevikëve mbi lumin është konsideruar të jetë një pikë e rëndësishme kthese të Luftës Civile, si kontrolli mbi lumin ofron qasje në burimet e grurit dhe të naftës e Baku. Një rol të rëndësishëm në Luftën Civile luajtur mbrojtjes TSARITSYN, në të cilën një pjesë e madhe e marrë nga Stalini, që ishte arsyeja për riemërtimin e TSARITSYN në Stalingrad.

Në vitet e ndërtimit socialist në lidhje me industrializimin e të gjithë vendin ka rritur vlerën e Vollga Route. Që nga fundi i 30-vitet e shekullit XX Vollga fillon të përdoret edhe si një burim i energjisë hidroelektrike. Gjatë Luftës së Madhe Patriotike të 1941-1945 u zhvillua në Vollga dhe më të rëndësishme dhe më të përgjakshme betejë Rzhevskaya Stalingrad. Në periudhën e pasluftës, roli ekonomik i Vollga rritur ndjeshëm, sidomos pas krijimit të një numri të rezervuarëve të mëdha dhe hidrocentralet.

Shiko të satelitit Vollga

pellgu Volga

Volga filloi në Valdai Hills (në një lartësi prej 228 metra) dhe derdhet në Detin Kaspik. Goja e lumit është 28 metra nën nivelin e detit. rënie të përgjithshme - 256 metra. Vollga - lumi më i madh në botën e kullimit të brendshme, që nuk është i rrjedh në oqeanet e botës.

Sistemi lumi i basenit Vollga përfshin 151,000 streams gjatësi totale prej 574,000. Km. Volga merr rreth 200 nënshtruan skllavërisë. degët e majtë dhe të djathtë të shumta të lartë të ujit. Pas Kamyshino degëve të rëndësishme atje.

Volga pellgu zë rreth ⅓ e Rusisë Evropiane dhe shtrihet nga Valdai dhe malore qendrore në perëndim të maleve Urale në lindje. Themelore, ushqyes pjesë e zonës ujëmbledhëse të lumit Vollga, nga burimi i saj në qytetin e Nizhny Novgorod dhe Kazan, të vendosura në zonën e pyjeve, pjesën e mesme të basenit në qytetin e Samara dhe Saratov - në zonën pyjore-stepë, pjesa e poshtme - në zonën e stepes në Volgograd, dhe në jug - në zonën gjysmë-thatë . Volga mund të ndahet në tri pjesë: pjesën e sipërme Vollga - nga burimi në gojën e Oka, Vollga Mesme - nga bashkimi i lumit Oka në grykën e Kama dhe Vollga Ulët - nga bashkimi i lumit Kama në bashkimin e Detit Kaspik [15] .

burimi i Vollga

Burimi i Vollga - çelësi Volgoverkhovye fshat në rajonin Tver. Në rrjedhën e sipërme, brenda Valdai Hills, Volga kalon nëpër liqene të vogla - Verkhita vogla dhe të mëdha, pastaj përmes sistemit të liqeneve të mëdha, të njohur si liqenet e Epërme Vollga: Sterzh, Vselug, Peno dhe Vollga, të bashkuar në rezervuarin e sipërm.

Pas duke kaluar përmes sistemit të Epërme liqeneve Vollga në 1843 është ndërtuar digën (Upper Volga beyshlot) për të rregulluar rrjedhjen e ujit dhe për të ruajtur thellësitë lundrueshëm në ujë të ulët.

Lokaliteti i parë i madh në lumin Vollga nga burimi i saj - qytetin e Rzhev. Pas ajo fillon zona e anijeve [16] .

Mes të qyteteve të Tver dhe Rybinsk në Ivankovskoe Reservoir Vollga krijuar (e ashtuquajtura Detit Moscow) të digës dhe Hidrocentralit të në Dubna, Uglich Reservoir (në Uglich HEC) - Rybinsk Reservoir (Rybinsk HC në). Në rrethin Rybinsk - Yaroslavl dhe Kostroma Lumi më i ulët rrjedh në një luginë të ngushtë në mes të brigjeve të larta, duke kaluar Uglich Danilov dhe Galich-Chuhlomskuyu kodër. Më tej përgjatë Vollga rrjedh Unzhensky dhe Balakhna ultësira. Në Gorodtsa (mbi Poshtme Novgorod) Vollga ndarë Nizhegorodskaya HC Dam format Gor'kovskoe rezervuar.

Volga në Nizhny Novgorod

Në arrin të mesme, nën bashkimin e Oka, Vollga bëhet më e pasur. Ajo rrjedh përgjatë buzë veriore të vendet e larta Vollga. Bregun e djathtë të lumit është e lartë, e majta - ultësirë. Në Cheboksary Termocentrali Cheboksary është ndërtuar, mbi të digës ku rezervuari ndodhet Cheboksary. Të degëve më të mëdha të lumit Vollga në arrin të saj Mesme - Oka, sure, dhe Vetluga Sviyaga.

Në drejtim të rrymës, pas bashkimin e Kama, Vollga bëhet një lumë i fuqishëm. Ajo rrjedh këtu së bashku vendet e larta Vollga. Rreth Togliatti, The Samara Bend më lart, e cila është formuar nga Vollga, skaj malet zhiguli, digave ndërtuar Zhigulevskaya HEC; Kuibyshevskoe shtrihet mbi rezervuarit të digës. Në lumin Vollga në afërsi të qytetit të Balakovo, digës Saratov HEC ndërtuar. Mbi digës është Saratov Reservoir. Lower Volga merr degëve relativisht të vogla - lëng, Samara, Great Irgiz Eruslan. Në Volgograd ndan mëngë majtë në zonën nga Vollga Vollga HEP - Ahtuba (gjatësia 537 km), i cili rrjedh paralel me kanalin kryesor. hapësirë ​​të gjerë mes Vollgës dhe Akhtuba, kanale të përafërt të shumta dhe përgjatë lashtë e quajtur fushë përmbytjet Volga-Ahtubinskoj; derdhjet width brenda këtij përmbytje ka arritur mbi 20-30 km. Në Vollga Akhtuba midis fillimit dhe Volgograd ndërtuar Vollga HEC; Volgogradskoye shtrihet mbi rezervuarit të digës. Dyzet kilometra poshtë digës adjoins kanalin Volga Vollga-Don lidh atë me Tsimlyanskii rezervuarit Don.

delta Volga fillon në pikën e ndarjes nga shtrati i lumit Vollga sleeves Buzan (46 km në veri të Astrakhan) dhe është një nga më të madhe në Rusi dhe më e madhe në Evropë. Në deltën e ka sleeves 500, kanalet dhe lumenjtë e vegjël. Mëngë kryesore - Buzan, Bakhtemir, Kamyzyak, Staraya Volga, Bolda, Akhtuba; Ajo është mbështetur në të anijeve shtetin Bakhtemir formimin e kanalit Vollga-Kaspik. Një nga degët e arrin të ulët të lumit Vollga - Kigach - kalon në territorin e Kazakistanit. Me mëngë tha origjinën strategjik Conduit "Vollga - Mangyshlak" sigurimin e ujërave të ëmbla zona të caktuara të rajonit Mangistau të Kazakistanit.

Ajo do të jetë interesante:   dita kur farmacisti NË RUSI

Volga bregdetin në afërsi të fshatit Raygorod-Lower Vollga

Në periudha të ndryshme kohore Volga Delta ndryshoi qëndrimin e saj. Për shembull,

<...> në shekullin e II filloi tharjen e zonës thatë, arriti kulmin në shekullin e III. Gjatë kësaj periudhe, Deti Kaspik është rritur në minus 33-32 m. Volga pësoi një sasi e ujit që atëherë e zakonshme nuk mund të mbajë, dhe formoi një delta të tipit modern. delta jug shtrirë pothuajse në gadishullin Buzachi (në veri të Mangyshlak).

Pas ndërtimit të kufirit rezervuarit Kuibyshev mes të mesëm dhe të ulët Vollga, disa burime besojnë Zhigulevsk Samara HEC sipër. Diku tjetër kufiri në mes të mesme dhe të poshtme Vollga Saratov HC është konsideruar (në Balakovo); kështu (si në ndarjen Vollga në pjesë), i përkasin të poshtme rajon Vollga Saratov (përveç në zonat ekstreme veriore) Rajoni Volgogradskaia, Republic Kalmykia dhe rajoni Astrakhan.

Efekti i luhatjeve të nivelit të ujit të rezervuarit në Vollga

New Volga (buzë veriore Yaroslavl)

Moti i keq në (rezervuarit Kuibyshev në Kazan) Volga

Basic Food Volga kryer borë (60% e balotazhit vjetore), terren (30%) dhe (10%) me ujë shiu. Shteti natyrore karakterizohet nga përmbytjet pranverë (Prill - Qershor), disponueshmërinë e ulët të ujit gjatë verës dhe dimrit përmbytjet e ulët të ujit dhe në vjeshtë reshjeve (tetor). luhatjet vjetore në Volga të rregullojnë Tver arritur në 11 m, nën gojë Kama - 15-17 m dhe Astrakhan - 3 m Me ndërtimin e rezervuarve Vollga rrjedhës së rregulluar, niveli luhatje ulur në mënyrë drastike .. Përmbytjet e rënda kanë ndodhur në Vollga në 1709, 1719, 1853, 1908 dhe 1926. Përveç kësaj, në lidhje me rritjen e nivelit kur krijohen rezervuarët përgjatë brigjeve ulëta në disa qytete kanë formuar një estuaret gjerë dhe shpesh të cekët moçalore dhe backwaters, si dhe mbrojtjen e ndërtuar inxhinierike në formën e digave, pompave të tepërta dhe kështu me radhë. N.

konsumi mesatar vjetor i ujit në Vollga Epërme beyshlota 29 m³ / s, qyteti i Tver - 182, në qytetin e Yaroslavl - 1110 në qytetin e Nizhny Novgorod - 2970, në qytetin e Samara - 7720, qyteti i Volgograd - 8060 m³ / s. Më poshtë Volgograd lumi humbet rreth 2% të fluksit të saj nëpërmjet avullimit. rrjedhjen maksimale e ujit gjatë periudhave të përmbytjeve në të kaluarën nën bashkimin e Kama arriti 67.000 / m³ s, ndërsa Volgograd të përhapen mbi lymore nuk e kalon 52 000 m³ / s. Në lidhje me rregullimin e rrjedhjes maksimale shkarkimit përmbytjes ra ndjeshëm, vera dhe dimri të ulët të ujit kostot janë rritur fuqishëm. Bilanci i ujit të basenit të Vollga në Volgograd për mesataren periudhë të gjatë: reshje 662 mm, ose 900 kilometra kub në vit, lumi rrjedhin 187 mm, ose 254 kilometra kub në vit, avullimin e 475 mm, ose 646 kilometra kub në vit.

Para krijimit të rezervuarëve për vite duroi Vollga në gojën e rreth 25 milion ton të sedimenteve dhe 40-50 milion ton minerale të tretur. temperatura e ujit Volga në mes të verës (korrik) arrin 20-25 ° C. Volga në Astrakhan u hap në mes të marsit, në gjysmën e 1 prillit përballje zhvillohet në Vollga sipërme dhe poshtë Kamyshin mbi çdo gjë tjetër mbi - në mes të prillit. Ngrin në pjesë të sipërme dhe të mesme të në fund të nëntorit, në fund - në fillim të dhjetorit; pa akull është ende rreth 200 ditë, afër Astrakhan, rreth 260 ditë. Me krijimin e rezervuarëve të regjimit termik Vollga ndryshuar: në arritjen e sipërme e kohëzgjatjes së fenomeneve akull është rritur, ndërsa më të ulët e ka bërë më të shkurtër.

Anijet e lundrimit në Vollga pranë Volgograd

Volga rrjedh nëpër territorin e 15 subjekteve të Federatës Ruse (nga burimi në gojë):

Gjeografikisht, pellgu Vollga është ende në territorin e Federatës Ruse:

Volga lidhur me:

Pellgu i sipërm Vollga janë zona të mëdha pyjore në mesëm dhe të ulët Vollga pjesërisht në zona të mëdha të zëna lashtat drithëra dhe të korrat industriale. Zhvilluar pjepër dhe fruta. Në Volga-Ural rajonit - të pasur në fushat e naftës dhe gazit. Pranë Solikamsk - depozitat e mëdha të kalium. Në rajonin e Ulët Vollga (Lake Baskunchak, Elton) - kripë.

Volga në Rzhev, qyteti i parë i burimit. 1910

Volga Tver, Autumn Morning

Volga pranë Zhiguli

Ura mbi lumin Vollga në Saratov

Volga në astrakan, qyteti i fundit [17]

Lumi Vollga është shtëpi për rreth 70 lloje peshqish, 40 prej tyre peshkimit (E rëndësishme: buburrec, lloj krapi, Pike, krapi, mustak, pike, bli, bli). Në kohën e Perandorisë Ruse në vitin ka pasur 4 sezonin e peshkimit: Pranvera (fundi i marsit deri në maj 15-20) u kapën purtekë, lloj krapi dhe krapi; në verë (korrik 15) - bli (Beluga, yjor bli, bli gjemb); vjeshtë (nga 1 shtatori deri më 1 nëntor), dhe në dimër, nëpër vrimë, ata u kapën të gjitha llojet. Kapur më i madh në pranverë dhe pastaj në vjeshtë, peshk dimrit u kapën më shpesh. Në periudhën hedhje vezëve, nga 15 maji deri më 15 korrik, peshkimi në Vollga u ndalua.

Sturgeon kapur të gjallë u dërguan poshtë lumit Vollga në qytete të ndryshme duke përdorur anije të veçanta me lojëra elektronike për kalimin e ujë të rrjedhshëm. Për kriposje kompani peshku vetëm Sapozhnikov ishte duke shpenzuar 16 mijë ton kripë në vit. Në dimër, në bli e tyre të listuara ruan një gjatësi prej 4 m, që përmban deri në 200 kg vezë. Tashmë në fund të shekullit XIX, numri i peshkut komerciale në Vollga reduktuar në masë të madhe. Një është e lidhur me një tepruar infektues tjera - ndotja e ujit nga vaj cila steamers ngrohur [18] .

Në vitin 2017, programi federal "Ruajtja e dhe parandalimi i ndotjes lumit Vollga" u miratua [19] , sipas të cilit ajo është menduar për vitin 2025. reduktuar seriozisht shkarkimin e ujërave të zeza të ndotura për të ndërtuar dhe modernizuar 26 strukturave hidraulike, me deri në 50 mijë. Ha i tokës bujqësore do të ketë ujitje, dhe të njëjtën zonë do të jetë e rezervuar për hedhje vezëve [20] . Ka gjithashtu do të kryhet pastrimi dhe pastrimin e organeve të ujit të zbatuara heqjen e anijeve të mbytura (në vitin 2018 ishin më shumë se 3 mijë. Njësitë) [21] .

Volga lundrueshëm nga Rzhev grykës [16] .

Inland ujore Vollga nga qytetit Rzhev në Kolkhoznik skelë (589 kilometra), bankinë Kolkhoznik - (. POS barrikadat e kuqe) Bertyul - 2604 km, dhe seksioni 40 kilometrash në deltën [22] .

anije lumi, të cilat në kohë të ndryshme janë përdorur për navigacion në Vollga, në shfaqje në Muzeun e flotës lumit në Universitetin e ujit Volga Shtetëror të Transportit në Nizhny Novgorod.

Ura nëpër Vollga në Volgograd

Përveç urave të shkurtra në pjesë të sipërme të Vollga, ura e parë e përhershme përtej lumit ishte ura hekurudhore Alexandrovsky nën Syzran, hyri në shërbim në 1880. Para kësaj, për kalimin e mallrave dhe ekuipazheve të përdorura steamers, tragete, madje edhe më herët - me fund të rrafshët anije të mëdha të quajtur të importuara. Të gjatë deri më sot, ura nëpër Vollga, ajo është më e gjata në Rusi - Presidenti Bridge në Ulyanovsk (5825 metra).

Bashkimin e Vollga dhe Kama. Left Vollga

Volga (majtas) bashkon me Kama

Sipas zonën ujëmbledhëse për bashkimin e Vollga vendosni pak më shumë (në qoftë se ne e injorojmë të terrenit malor të pellgut Kama, e cila rrit sipërfaqe të përgjithshme, sipërfaqe relativisht i sheshtë i basenit Vollga). konsiderohet Square pasi ata kanë zhvilluar në vivo: 260.900 km ² kundër 251.7 mijë kilometra katrorë ... Megjithatë, në këtë territor Volga kombinon një numër më të vogël të lumenjve dhe basenit Kama inferiore (66.5 ths. Lumenjtë kundër 73.7 mijë.).

Konsumi i ujit Kama në vend të turmë e saj me Vollga - 4300 m³ / s, dhe Vollga - 3100 m³ / s.

Para bashkimit të gjatësisë Vollga dhe Kama Kama është 1.882 km [23] (deri digave km gjatësi Kama ishte 2030 [24] ) kundër 1390 km në Volga [25] .

Në pranverë batica Middle Vollga 60-70% të balotazhit vjetore [26] , dhe në verë-vjeshtë periudha e reshjeve të ulët të çon në shallowing Vollga [27] . Në Kama në periudhën e verës, vjeshtës, ikjen është zvogëluar pak (për shkak të furnizimit akull nga lumenjtë malore të Uralet dhe degëve veriore të basenit Kama), kështu Kama plotë-rrjedh në çdo kohë të vitit.

Lartësia e burimit të nivelit Kama 335 metra mbi det dhe lartësinë e burimit të Vollga - vetëm 228 metra. Lartësia mesatare dhe absolute e pellgut Vollga është më pak se Kama, si në basenin e Kama janë Malet Urale.

Vëzhgimet e para serioze shkencore të këtyre lumenjve filloi në vitin 1875 [28] . Pastaj, si rezultat i hulumtimit baltë të lumenjve ajo ka qenë provuar se Kama kishte ekzistuar shumë kohë para shfaqjes së Vollga. Në gjysmën e parë të periudhës së Kuaternarit, para epokës së akullnajave maksimal, Vollga nuk ishte në formën e tanishme. Ka Kama, i cili, i kombinuar me Vishera direkt derdhet në Detin Kaspik. Stoke modern Kama sipërme shkoi në veri për Vychegda. Akullnajave çoi në reformimin e rrjetit hidrografik: Upper Vollga, për t'i dhënë ujë para Don filluan të bien në Kama, me pothuajse një kënd të drejtë (Kama nuk ndryshon drejtimin e saj e rrjedhës, dhe Vollga - kthen pothuajse 90 gradë). Lower Volga, dhe sot shërben si një zgjerim natyror të Kama dhe Vollga luginë nuk është [29] .

Nga pikëpamja shkencore, në përputhje me shumicën e karakteristika hidrologjike, Kama është lumi kryesor, dhe Vollga - fluksi i tij [30] . Megjithatë, duke pasur parasysh faktori më i rëndësishëm historik - domethënë, roli unifikues i lumit Vollga në krijimin e një shteti të bashkuar ruse, pjesë e lumit nga turmë e Vollga dhe Kama deri në Detin Kaspik është konsideruar të jetë një vazhdim i Vollga dhe Kama jo. Në kohët moderne lumi Kama është konsideruar të jetë kontribues i lumit Vollga, për të qenë të saktë - një kontribues i Kuibyshev Reservoir në lumin Vollga [31] .

Pamje e parësisë së Kama dhe mbështet traditat arabe gjeografike të mesjetës, të cilat lidhura sistemin burim është ITIL-Kama White (arabët besonin se Kama derdhet në të bardhë) [32] .

Pas nisjen në vitin 1983, kaskada e fundit e rezervuarëve - Cheboksary, Vollga Volgograd më sipër në fakt pushuar të jetë një lumë, dhe u shndërrua në një ujëvarë të liqeneve të mëdha rrjedhës. Kama në një masë më të vogël është e rregulluar me digave, dhe në shumë pjesë të lumit për të ruajtur kanalin natyror [33] .

. Luaj Vollga pranë Yaroslavl. 1871

Perceptimi Thelbi imagjinative e rus Vollga luan një rol unik dhe qendror. Kjo është rrënja dhe rrjedhin të gjithë popullit rus, forma ideale. Ajo gjithmonë është i animuar, ajo atribuohet cilësitë njerëzore, dhe njeriu ideal rus duhet të jenë në përputhje me imazhin e lumit. Në letërsisë dhe artit Vollga shpesh, me produktin e saj lidhur kultit. Në kulturën e XIX dhe në fillim të shekullit XX Vollga lidhur më "popullore" Përfaqësuesit Kulturë: Nikolai Nekrasov, Maxim Gorky, Fjodor Chaliapin. arti sovjetik përdorimin e plotë të imazhit të Vollga, për të krijuar art në para-revolucionare Rusinë. Volga identifikohet me nënën-atdheun, kjo është një simbol i lirisë, gjerësinë, gjerësinë dhe madhështinë e shpirtit të njeriut sovjetik. Një rol qendror në ndërtimin e këtij imazhi luajtur filmin "Vollga, Vollga" dhe Lyudmila Zykina kënduar këngën "Lumi rrjedh Vollga".

. Vollga pranë maleve zhiguli. 1887

 • Sipas legjendës popullore, shpella në Gjarprin, që nga Vollga, krijesat mitike janë gjetur - njerëz divii.
 • "Dubinushka" - Kënga e boatmen Vollga
 • "Poshtë lumit Vollga", "Në mes të pjerrët Berazhkou" - këngë ruse popullore
 • "Lada" - kënga popullore Russian
 • "Vollga-Rechenka valët thellë / shtyrë breg" (Russian kombëtare)
 • "Vollga-Rechenka thellë / të vij te ju me hidhërim" (N. Nolinsk - M. Zubov)
 • "Vollga, Vollga", - një këngë nga filmi me të njëjtin emër (1938)
 • "Sormovskaya lirik", - B. Mokrousov, Dolmatovsky E. (1949)
 • "Nga Vollga të lumit Yenisei" - një këngë të kryer nga grupi "Lube"
 • "Burlak" - "Akuariumi" ( "ruse Album" 1992)

pushime Unofficial Day Volga është themeluar në vitin 2008. Për herë të parë ajo u festua në Nizhny Novgorod gjatë X Ndërkombëtare Shkencore dhe Industriale Forum ", lumenjve të mëdhenj - 2008", dhe pastaj filloi të festohet në Volgograd, Astrakhan, Yaroslavl, rajoni Samara, në Republikën e Tatarstani. Data e festës - 20 Maj [34] .

Si pjesë e Ditës Vollga mbajtur veprime ekologjike në brigjet e pastrimit, diskutime shkencore dhe ekspozita. Qëllimi kryesor i ngjarjes - përpjekjet e Bashkimit për të mbrojtur Vollga.

 • Rybakov BA Gerodotova Scythia: Analiza historike dhe gjeografike. - M: Nauka.. 1979. - 248 p. - 50 000 kopje. Pereizd: M: Eksmo;.. Algorithm 2010.

përmbajtje

Ajo do të jetë interesante:   SI TË gjëndër qumështit në shtëpi për një javë

Burimi i lumit Vollga - YouTube

Burimi i Vollga. Village Volgoverkhovye, qarku Ostashkovskaya, rajoni Tver, Rusia. Në afërsi të fshatit Volgoverkhovye, ka një liqen të vogël ligatinave, nga i cili rrjedh në lumin e madh rus Vollga! Në bregun e lumit, madhështor manastirin Spaso-Preobrazhensky Katedralja Olginsky.

Ky film është një histori e vogël klip në lidhje me udhëtimin e Selizharovo me burimin lumit Vollga, në gusht të vitit 2012.

lumi Istok Volga: ku jeni dhe çfarë për të parë | JUST EDEM ...

Burimi i Vollga - është amazingly vend i bukur, e paprekur nga qytetërimi modern. Këtu koha duket se ka qëndruar ende, frikë të shqetësojnë dhe shkatërrojnë atmosferën e hirit të përjetshëm, mbretëron përreth. Origjina e Vollga në afërsi të fshatit merr Volgoverkhovye të Valdai Hills në rajonin Tver.

Ku është burimi i Vollga

Get të Volgoverkhovye mundur nga qyteti i Ostashkov parë në një rrugë tepër të thyer në fshatin Svapusche (rreth 50 km) dhe nga atje në rrugë të paasfaltuar gjendja e të cilit është shumë më mirë se fletë asfalt. Nga Svapusche në destinacionin 19 km. Autobusët në Volgoverkhovye nuk shkojnë, kështu që ju mund të arrihet vetëm në makinat personale (koordinatat gjeografike: 57 ° 15`07 «N 32 ° 28`24« E).

rajoni Istok Volga Tver

Burimi i lumit Vollga në hartë:

Nga një distancë, të gjatë rrjedhin lumit Vollga ...

Fshati Volgoverkhovye vendosur në një kodër të vogël dhe nën kodrën e një moçal të vogël e ka origjinën lumin e madh rus - Volga.

Në këtë moçal ka disa burime. Njëri prej tyre, më të thellë, e cila menjëherë shfaqet gjatë, dhe është identifikuar si burimi i Vollga deri mbrapa si në mesin e shekullit të 18-të. Më lart se një burim është tani një kishëz, të cilat janë walkways druri. Vetë kishëz ka një vaska e pagëzimit, ku ju mund të zhytet direkt në burim. Thellësia është i vogël: një njeri i rritur mbi supe.

Font në burim të Vollga

Para catwalk në vitin 1989, një gur përkujtimor u instaluar, i cili thotë: "udhëtar! Kthejeni sytë tuaj me burimin e Vollga! Ka lind pastërtia dhe madhështia e tokës ruse. Këtu burimet e shpirtit kombëtar. Mbajtur ato. Shikoni të largohet. " Vendi është i vendosur në një lartësi prej 228 metra mbi nivelin e detit.

Nga kënetat Volga rrjedh një përrua të vogël, një gjerësi prej rreth 50 cm dhe një thellësi prej 25-30 cm. Uji në rishtazi "lindur" lumi i kafe për shkak të torfe të përfshira në të, por ajo është e pastër dhe e qartë. Në catwalk ka një kovë, kështu që nëse ju dëshironi, ju mund të larë me ujë Vollga, ose të mbledhë atë në shishe dhe marrin me vete.

Ku për të marrë burimin e Vollgës

Në 300 metra nga burimi përmes një lumë u shtri nga një urë të vogël dhe ka një prejardhje të rehatshme për të gji i ngushtë, në mënyrë që në ujë Vollga mund të ndihmohen deri. Megjithatë, uji është edhe në të ftohtë e ngrohjes, jo mbi 15 °.

manastiri Holguin

Pranë urës janë rrënojat e një dige guri ndërtuar Holguin manastir në fillim të shekullit të kaluar. Diga është shkatërruar tani, dhe manastiri atje në Volgoverkhovye deri tani. Në kohët e Bashkimit Sovjetik ishte e mbyllur, por ringjalli përsëri në vitin 1999.

Të gjitha që mbetet e manastirit në ditët e sotme - është Katedralja Shpërfytyrimit dhe kisha prej druri e Shën Nikollës. Shërbimet janë mbajtur këtu rregullisht. Ne ishim vetëm në ditën e shenjtë - në ditën e Shën Olga. Në atë kohë, rreth manastirit mbahet një procesion në të cilën njerëzit e këtij shkretëtirës ishte mjaft shumë: rreth 150 njerëz.

Që ndërtesat e manastirit banimit nuk janë ruajtur, murgeshat jetojnë në fshat, shtëpia e tyre është e lehtë të njihet nga belveder.

Kisha e Shën Nikollës
Kisha e Shën Nikollës

Për një pagesë të vogël, ju mund të rritet kullë zile e katedrales Shpërfytyrimit dhe për të shikoni poshtë mbi burimin e Vollgës (nuk kemi marrë, për shkak të festës hyrje ishte përkohësisht i mbyllur).

bell kullë e katedrales Shpërfytyrimit
manastiri Olginsky

Në pyll, në rritje pranë burimit të Vollgës mund të ecin. Shtigjet kryesore në drejtime të ndryshme, ka një larmi të madhe. Polifonia është dëgjuar rreth kënduar zogu, fluturat dhe pilivesa fluturues.

Ka Volgoverkhovye si në çdo vend turistik, një tregje të vogla të veçantë e aksioneve, ku ata shesin suvenire zakonshme, ëmbëlsira dhe mjaltë. Komunikimi Cellular në këto zona mungon, ajo shfaqet vetëm kur lënë gjurmët në Svapusche. Këtu, pavarësisht nga fakti se burimi i Vollga vizituar nga shumë turistë, duke ofruar qetësi dhe relaksim.

3 km nga burimi i saj Vollga kalon rrugë të paasfaltuar në të cilën ne kope këtu. Kjo nuk është një rrjedh, dhe një lumë të vogël me plazhet piktoreske, pyllëzuar.

lumi Volga: fillimi

Nga rruga, duke ndaluar në anë të rrugës, nuk kanë për të marrë deri në afërsi të buzë, sepse toka është shumë e shkathët dhe të lehtë mund të rrëshqas poshtë.

Burimi i lumit Vollga për të vizituar një domosdoshmëri! Bukuri, pastërti dhe qetësi madhështor i këtij vendi të shkaktojë dritën e gëzimit dhe një ndjenjë të përkatësisë në të kaluarën e vendit tonë.

PS Në një udhëtim në burimin e Vollga shkroi lexuesit tonë Natalia Soboleva. Nëse edhe ju keni diçka për të thënë, më dërgoni një e-mail. postë [email protected] - unë me kënaqësi do të publikojë historinë tuaj në faqet e faqes tuaj

PËRGJIGJE MAIL.RU: Ku është burimi dhe goja e lumit Vollga, emri i të ...?

dy këndoi L. Zykina "Vollga derdhet në zemrën e saj"

Ka një opinion: Mendimi i përbashkët është se Vollga derdhet në Detin Kaspik, nuk është e vërtetë.

Gjeografikisht, po, është e vërtetë. Kjo është një lumë me emrin e Vollga, mbi 3530 kilometër më poshtë Astrakhan, u shpërbë në kanalet mnogicheslennye dhe sleeves, duke formuar një delta e Vollgës, është e lidhur me Detin Kaspik.

Por në fakt, ose më saktë, me një pikë hidrografik të parë, Lumi Vollga derdhet në lumin Kama, dhe rrjedhimisht është ky lumë derdhet në Detin Kaspik.

Kjo nuk është Vollga derdhet në Detin Kaspik, ka kohë që njihet. Për shekuj me radhë, Vollga ishte një simbol i gjallë i Rusisë. A Kama - hyrja e saj të madh dhe të lartë me ujë më. Vëzhgimet e para serioze shkencore të këtyre lumenjve filloi në vitin 1875. Pastaj, si rezultat i matjes së parametrave gjeografët ndryshme u bë e njohur se në gojën e lumit Kama rrjedh 4300 m3 / s ujë, dhe në Vollga - vetëm 3,100 m3 / s. Ajo tregon shkencëtarëve se Vollga - një kontribues i Kama, që do të thotë se ajo është Kama derdhet në Detin Kaspik.

Dhe akoma: Vollga derdhet në Detin Kaspik? Dhe në qoftë se ju kontrolloni exactlywhat miratimin nga perspektiva e shkencës së hidrologjisë?

Ka disa rregulla shkencore të ndarjes së lumit kryesor dhe degëve të tij. Marrë parasysh karakteristikat e mëposhtme janë zakonisht lumenjtë në bashkimin e tyre: Përmbajtja e ujit; Zona pishinë; karakteristikat strukturore të një sistemi lumor - numri dhe gjatësia e përgjithshme e të gjitha degëve, gjatësia e lumit kryesore burimit, kënd e turmë; Pozita lartësia e burimit dhe luginës, lartësia mesatare e pellgut ujëmbledhës; mosha gjeologjike e luginës; Gjerësia, thellësia, norma rrjedhin, edhe ngjyra dhe tregues të tjerë.

përmbajtja e ujit Vollga dhe Kama pothuajse e barabartë me njëri-tjetrin (shpenzimet e tyre mesatare respektivisht 3750 cu. M / c dhe 3800 cu. M / c). Sipas zonën ujëmbledhëse për bashkimin e Vollga vendosni pak më shumë (marrë sheshin si ata kanë zhvilluar në vivo -260.900. Sq. Km kundrejt 251.7 mijë km katrore..). Megjithatë, në këtë territor Volga kombinon një numër më të vogël të lumenjve dhe basenit inferiore Kama (66.500. Rivers vs. 73.7). Lartësia mesatare dhe absolute e pellgut Vollga është më pak se Kama, t. Për. Në pellgun e Kama janë Malet Urale.

Por lugina e lashtë e Luginës Kama mbi Vollga. Në gjysmën e parë të periudhës së Kuaternarit, para epokës së akullnajave maksimal, Vollga nuk ishte në formën e tanishme. Ka Kama, i cili, i kombinuar me Vishera direkt derdhet në Detin Kaspik. Stoke modern Kama sipërme shkoi në veri për Vychegda. Akullnajave çoi në reformimin e rrjetit hidrografik: Epërme Vollga, për t'i dhënë ujë para Don (më e madhe në kohën e lumit në pjesën evropiane të BRSS) filluan të bien në Kama, pothuajse në një kënd të drejtë. Lower Volga, dhe sot shërben si një zgjerim natyror të Kama dhe Vollga jo luginë.

Ju mund të vazhdojë për të vazhduar krahasimin. Megjithatë, dhe duke pasur parasysh treguesit më të rëndësishëm është e qartë se Kama dhe Vollga janë shumë të ngjashme me njëri-tjetrin, por në shenjat më hidrologjike ende Kama është lumi kryesor, Vollga dhe degëve të tij. Pra, në Detin Kaspik, në mënyrë rigoroze duke folur, ajo bie në Kama dhe jo Vollga! Megjithatë, uchityaya faktor i madh historik - roli unifikues i lumit të madh rus në krijimin e një shteti të vetëm, si dhe vlerën aktuale ekonomike të lumit, ne duhet të pranoj se Vollga ishte, është dhe gjithmonë do të jetë për çdo person ruse lumit kryesor të vendit tonë, një simbol të vendit tonë, simbol i Rusisë dhe faltore e saj.

Ku ka origjinën Volga, ku origjinën e vet? Në Volgoverkhovye!

Ku ka origjinën Volga, ku burimi i saj? Në Volgoverkhovye!

10 Maj, Dita 2 . Përgjigja në pyetjen "Ku ka origjinën Vollga?" Me siguri me interes për shumë rusë dhe vizitorëve. Unë, gjithashtu, kanë kërkuar kohë për të gjetur vendndodhjen e saktë të burimit të lumit të madh dhe për të vizituar atë personalisht. Ajo doli se kjo nuk është aq e lehtë.

Përkundrazi, gjeni koordinatat e problemeve nuk ishte, por të marrë deri në pikën që ishte shumë e komplikuar. Joke, kapërcyer nga seksionet rrugore pashëm makinë për të Volgoverkhovye. Por, udhëtimi do të ishte një shumë emocionuese dhe të paharrueshme.

Ku rrjedh Vollga

Me famë botërore Russian Lumi rrjedh në Valdai Hills për të qenë të saktë - në fshatin Volgoverkhovye Ostashkov rrethin e rajonit Tver. Volga fillon udhëtimin e saj nga një lartësi prej 228 metra mbi nivelin e detit.

Duket se qëllimi është i qartë, dhe gjeti vendin në hartë. Por, siç doli, për të marrë atë, ju duhet të keni një dëshirë të vërtetë të fortë të prekë origjinën e Rusisë. Është më afër në destinacion, u bë e qartë se objektivi final ne jemi të shpërndarë dhjetëra kilometra jashtë rrugës.

Për të qenë më të saktë, rruga nga fshati Ostashkov Volgoverkhovye ishte e paharrueshme 67 kilometra.

Path në burim

Në mëngjes ne e kemi lënë në hotel në Kuvshinovo. Kalimi Ostashkov dhe Liqeni Seliger, shkoi në drejtim të Volgoverkhovye. dhjetë kilometra e para në rrugë të paasfaltuar kaloi me vështirësi. Për fat të mirë, gjatë rrugës kemi marrë një uri unik piramidale, ku kemi pasur një orë të mrekullueshme, pushimi dhe "ngarkuar" e energjisë kozmike në rrugën përpara.

11.20. Ne vazhdojmë rrugën tonë në "vrarë" në rrugë. Më shumë se një orë e shkunden vazhdueshme dhe pluhuri. Megjithatë, vendet e mrekullueshme përreth. Natyra Russian pranverë kënaq syrin! Heshtja, qielli blu, humbje e ngjyrës pemë, tender livadhet e gjelbër. Sidomos, ka një bukuri për ato seksione të vogla të rrugës kur është kjo rrugë bëhet pak smoother.

 Rruga për burimin e Vollga, në Volgoverkhovye
Rruga për burimin e Vollga, në Volgoverkhovye

12.10. Amazing! Në rrugë në dukje krejt të shkretë është një tregues për Svapusche të cilat mund të përzënë një tjetër 13 kilometra. Nga ana e majtë. Asphalt përfundon. Absolutisht. Next është i poshtër "rrugë": të. shpejtësia e lëvizjes ul në 20 km / h.

Por një lajm i mirë është se nuk kanë filluar të paraqiten streams të vogla, me një gjerësi prej disa metra, të cilat janë tashmë me krenari të lartësuar Vollga! pointers të tilla gjatë rrugës, ne llogariten rreth një duzinë!

 Rruga për burimin e Vollga, në Volgoverkhovye
Kjo është e drejtë, duke fituar forcën dhe fuqinë e lumit të madh rus midis pyjet e thella të rajonit Tver tyre. Vollga këtu është e qetë dhe panxituar.

 Rruga për burimin e Vollga, në Volgoverkhovye
Rruga për burimin e Vollga, në Volgoverkhovye

Përgjatë bregdetit rriten zambakët verdhë ujit.

 Rruga për burimin e Vollga, në Volgoverkhovye
Rreth heshtjes, herë pas here shkel një zë turpshëm të krisur. Po, madje edhe makinat e rralla që kalon.

Në rrugën për qëllimin tonë, ne kalojnë Vollga disa herë. Është shumë interesante për të realizuar atë. Sidomos kur ju kujtohet në lumin e madh të ngushtë me gojën e tij, ku ai bëhet një disa qindra metra e gjerë, dhe në të cilën anijet e mëdha janë të lirë.

Ose, për shembull, në afërsi të rezervuarit Ivankovo, e cila është e vendosur edhe në rajonin Tver. Kjo është ku gjerësia dhe shtrirja! Atje kemi pasur një javë të mrekullueshme në Konakovo.

12.50. Ne i derdhim në fshatin Raven. Këtu kemi vizituar një pengesë. Dhe tani, ne jemi pothuajse atje! Në fshat ka parkim, e cila zbulon disa trajnerë. Pyes veten se si ata disi mori në këtë shkretëtirë, por në këtë rrugë?

Por, ne vendosim për të përzënë një përpara pak. Dhe me të drejtë, sepse në periferi të fshatit ka një tjetër të vogël parkimi (falas), madje edhe për makinat. Këtu janë pikëpamjet e saj nga kullës zile e tempullit Olginsky manastirit të, ku ne kemi marrë më vonë.

Burimi i Vollgës, Volgoverkhovye, parking
Burimi i Vollgës, Volgoverkhovye, parking

Red makinë - e jona. Pranë një treg të vogël, ku ata shesin suvenire, mjaltë dhe ëmbëlsira. Të gjitha dhomat kanë tipit tualet "Gjoni". Ajo është e vendosur prapa shtëpisë fshatit, e cila është e dukshme prapa makinën tonë. E pra, ne jemi duke shkuar në burim.

Fakti që këtu është burimi i lumit Vollga, sugjeron mbishkrim në porta prej druri që çon në kapelës mbi pusi dhe një liqen të vogël.

Ajo do të jetë interesante:   për shkak të formë clots në enët e gjakut

 Burimi i Vollga, Volgoverkhovye
Burimi i Vollga, Volgoverkhovye

vend i paharrueshëm

 Burimi i Vollga, Volgoverkhovye, një gur përkujtimor
Burimi i Vollga, Volgoverkhovye, një gur përkujtimor

Teksti në burim të Vollgës, gdhendur në një pllakë graniti, konfirmon se ajo është këtu fillon pellg të madh.

lumë i tij i parë është konsideruar të jetë një lumë Persyanka. Tjetra, lumi rrjedh 91 km përgjatë liqeneve vogla dhe të mëdha hipur në kalë, Sterzh, Vselug, Peno, Vollga. Kjo është ajo ku ajo mbledh forcën e saj dhe fuqi, e cila ka mbi 3900 km.

Volga në gjatësi zë vendin e 16-të në botë dhe 5 në Rusi.

Jo shumë larg nga përroi, duke i dhënë start në Vollga, është një gur i madh përkujtimor. Ajo u hodh në vitin 1989, më 22 qershor - në 48 vjetorin e Luftës së Madhe Patriotike. Monumenti është gjithashtu kujton se ku jemi, dhe të vë në dukje se "këtu origjina e shpirtit të popullit".

Stone duket madhështor dhe imponuese, si ajo duhet të jetë me një lumë të tillë të fuqishëm.

 Burimi i Vollga, Volgoverkhovye, një gur përkujtimor
Mbishkrimi mbi një gur përkujtimor thotë:

Viator! Kthejeni sytë tuaj me burimin e Vollga! Ka lind pastërtia dhe madhështia e tokës ruse. Këtu burimet e shpirtit kombëtar. Mbajtur ato.

Mir Kalaja, MirNadezhnoe dhe tepricë të favorshme. Mir Kalaja , Mirbooking.comSkryt AdsTë lira dhe të përshtatshëm - Valdai 2018 Travel! Valdai lirë se turne. Zgjidhni dhe të rezervoni një hotel online! Hotele në PhuketeOteli në BarseloneOteli në KipreOteli në Tailandeostrovok.ruSkryt Adsqendra rekreative në PodmoskoveOtdyhay në Turqi. paketë të plotë! 7 ditë / 6 nochey.Vso vklyuchenoOtdyh me detmiAkvaparkO kompleksefestival62.ruSkryt Ads

Tjetër për të menjëherë të bëhet një e mirë dhe i qetë. Unë do të doja të ligët kundër tij dhe madje edhe të shtrihen në krye.

 Burimi i Vollga, Volgoverkhovye, një gur përkujtimor
Burimi i Vollga, Volgoverkhovye, një gur përkujtimor

Kur Volga fillon

Dhe këtu ne jemi në vendin ku fillon Vollga. Ajo nuk mund të thuhet se një lumë i vogël cekët, e cila lehtë mund të hap mbi, më poshtë lumit kthehet në një lumë të fuqishëm.

 Burimi i Vollga, Volgoverkhovye
Burimi i Vollga, Volgoverkhovye

murmuritje Fun, ajo rrjedh nga moçal midis pemëve dhe kullosa. Uji është i ftohtë dhe i qartë, pak kafe.

 Burimi i Vollga, Volgoverkhovye
Burimi i Vollga, Volgoverkhovye

Pra, vetëm duhet të provoni dhe pastaj me krenari më thoni që kemi pirë nga burimi i Vollga.

 Burimi i Vollga, Volgoverkhovye
Uji ishte shumë e shijshme. Po, dhe e shenjtë ...

e ujit të shenjtë dhe kishëz

Kur ne ishim të përgatitur për udhëtim, kemi gjetur disa fakte interesante në lidhje me burimin e Vollgës. Zona Tiberias erdhi për të konsiderohet si fillimi i lumit nuk është aq shumë kohë më parë. Për një kohë të gjatë vendndodhjen e saktë të burimit nuk mund të përcaktohet.

Kur kjo çështje të zgjidhet, përroi, i cili u bë fillimi i lumit, u shugurua Patriarku. Mbi përroit instaluar kishëz druri në stilts. Shtëpia mund të kalojë nëpër urë të ngushtë, dhe prej atje poshtë në ujë në platformën me hapa.

 Burimi i Vollgës, Volgoverkhovye, kishëz
Në qendër të kishës - një dritare të rrumbullakët të vogël, e cila është e vendosur mbi burimin e vetë.

 Burimi i Vollgës, Volgoverkhovye, kishëz
Burimi i Vollgës, Volgoverkhovye, kishëz

Dhe rreth këtë bukuri! Duket se të gjithë natyra gëzohet në këtë vend të mrekullueshëm të pushtetit. Dhe vetëm ndjehen si pemë zgjojë nga letargji.

 Burimi i Vollga, Volgoverkhovye, një kishëz dhe një catkins thupër
Burimi i Vollga, Volgoverkhovye, një kishëz dhe një catkins thupër

Gentle May zarzavate harmonike blends me i Larti Blue Sky. Tempujt janë pasqyruar në ujin e kaltër të liqenit.

 Burimi i Vollga, Volgoverkhovye
Çdo vit, 29 maj është një bekim lutja e ujit të zhvillohet, gjatë së cilës burimi shenjtëruar uji i Vollga.

Si për të marrë në bregun e kundërt të Vollga? Në këmbë!

Gjerësia e lumë, e cila ka origjinën nga trupi i madh i ujit, mezi më shumë se 40-50 centimetra. Prandaj, ju mund të sigurtë të vënë këmbët tuaja në të dy brigjet e lumit në të njëjtën kohë, ose të hidhen nga njëri tek tjetri Berezhko. Ku tjetër është kjo e mundur - për të vizituar në një herë dhe në të djathtë dhe në bregun e majtë të gjithë Vollga?!

 Burimi i Vollga, Volgoverkhovye
Burimi i Vollga, Volgoverkhovye

Dhe përsëri, unë jam në bregun e djathtë, këtu në bregun e majtë. Vetëm mrekulli! Një larë në burim të lumit - kjo nuk është vetëm një kënaqësi të pakrahasueshme e cila çuditërisht përmirëson disponimin dhe forcën e shpirtit.

 Burimi i Vollga, Volgoverkhovye
Burimi i Vollga, Volgoverkhovye

Nga fuqia e re bëhemi madh, dhe tani ngrihej mbi lumin e madh rus mbi një gur-gur i madh!

Por ne duhet të hidhem kalojë Vollga. Mendojnë për atë, që gjerësia e saj të 4 këmbë. Por kjo tingëllon shumë e fortë.

 Burimi i Vollga, Volgoverkhovye
Kemi sjellë Të gjitha fun vetëm një bandë e gëzimit të fëmijëve!

Dhe këtu është ura e parë në të gjithë Vollga! gjerësia e tij nuk është më shumë se 3 metra.

 Burimi i 1 urës Vollga, Volgoverkhovye mbi Vollga
Por kjo duket shumë e fortë.

Kënde parajse

Istok Volga është e vendosur në piktoresk dhe një buzë mendore. Këtu në të njëjtën kohë dhe të rregulloje dobreesh vetëm të mira. I liked se rreth pastër, mirëmbahen mirë dhe çdo gjë është shumë e menduar nga.

Dhe, sigurisht, natyra e virgjër. Të pastër, zgjim pas letargji. Tender gjethet e pemëve përkundër sfondit të një qiell blu të qartë, lulet e para.

 Burimi i Vollgës, Volgoverkhovye, natyra pranverë
Burimi i Vollgës, Volgoverkhovye, natyra pranverë

Shumë i kënaqur me një numër të vogël të njerëzve që kemi takuar në këtë vend të mrekullueshëm. Ajo ishte shumë i përshtatshëm, pasi askush nuk askush nuk ndërhyri. Ju mund të sigurtë të argëtohen, të ecin, për të fotografuar. Çfarë bëjmë me kënaqësi dhe sepse nga këtu nuk duan të.

Interesante, në të njëjtin vend e kanë origjinën disa lumenj të famshme - e Dvina perëndimore, Dnieper dhe Lovat. Kjo është zonë praktikisht i pacenuar i natyrës ruse, ku ju mund të ecin, meditoni dhe lirisht relaksohuni.

Një ëndërr vijnë e vërtetë!

Kjo është se si unë kam qenë në gjendje për të përmbushur të gjatë isha i vogël ëndrrën time: të jetë në burimin e Vollga madhe dhe të ndjehen të vërtetë i lumtur këtu. Është e madhe për të vizituar këtë vend tepër të qetë, hijerëndë dhe piktoresk.

Një udhëtim në lumin Vollga në rajonin Tver, pa dyshim, do të mbahet mend për një jetë! Në fund të fundit, ky vend la përshtypjet më të favorshme dhe emocione pozitive. Dhe kjo do t'i japë forcë të re për të vizituar vende të tjera të bukura dhe të mahnitshme, të cilat janë aq shumë në planetin tonë të vogël.

Lini këtu nuk duan të. Por ka një arsye e shkëlqyer për të qëndruar. Pranë burimit të vendit Vollga janë dy kishat që i përkasin manastirin e afërt të Holguin. Dhe tregimet e udhëtarëve me përvojë për të kullës zile e një kishe edhe mund të ngjiten për një tarifë të vogël dhe të marrin fotografi të zonës përreth.

E pra, check it out dhe të gëzojnë një vështrim nga afër tempujve Olginsky manastirit.

KU është burimi i Vollga? Koordinon, harta dhe fotografi.

Vollga delta (rajoni Astrakhan, Rusi) - një përshkrim të hollësishëm, vendndodhja, komente, fotografi dhe video.

Rezerva Volga Delta Astrakhan

Vollga Delta - është më e madhe në zonën e delta e lumit në Evropë, duke filluar në 46 kilometra nga Astrakhan, dhe aty janë deri në pesëqind e sleeves dhe kanalet. Gjatë shekullit të kaluar, delta është rritur disa herë, dhe florën e saj të mahnitshme dhe unike dhe faunës të mbrojtura nga shteti nën emrin e Astrakhan Rezervë. Udhëtarët nga e gjithë Rusia dhe nga jashtë vijnë këtu për t'u çlodhur në rekreacion ose Savage, të bëjë rafting mbi Delta, të peshkut apo vetëm të gëzojnë natyrën e bukur ruse.

Gjatë shekullit të kaluar delta Vollga është rritur disa herë, dhe florën e saj të mahnitshme dhe unike dhe faunës të mbrojtura nga shteti nën emrin e Astrakhan Rezervë.

Në mënyrë tipike, për një pushim në deltën Vollga, ju vetëm duhet të merrni për Astrakhan - me aeroplan ose tren. Për shembull, një fluturim nga Moska merr 2,5 orë dhe me tren do të shkojë 1,5 ditë. Në Astrakhan Aeroporti sot fluturuar avionët e qytete të tilla si ruse Moskë, Shën Petersburg, Soçi, Kazan. Deri në deltën apo rekreacion ju duhet të merrni nga Astrakhan me makinë apo edhe me anije rreth dy orë. Ju gjithashtu mund të blini një turne në të shumtën e Astrakhan dhe të marrë një udhëtim nga një grup i disa njerëzve. Merrni në deltën Vollga ju gjithashtu mund të nga Volgograd.

Klima e deltës Vollga

Sezonin më aktiv zgjat nga prilli deri në maj dhe nga shtatori në tetor. Nga qershori deri në gusht, rekreative dhe peshkimi në deltën Vollga pengon jo vetëm të nxehtit, por midges. Megjithatë, në gusht, nuk është një zambak uji fusha çel, të cilat shpesh tërheq turistë. Në përgjithësi, klima e delta Vollga, si dhe natyra e tij, shumë të ndryshme dhe shumë afër ashpër kontinentale. Në kontrast me verë të nxehtë këtu janë shpesh dimër të butë dhe me dëborë. Pranvera dhe Vjeshta - një shumë të butë dhe të rehatshme për t'u çlodhur. Megjithatë, mjaft shpesh moti papritmas ndryshon: bari bëhet e gjelbër në janar, pastaj derdh në korrik shi i butë kërpudha dhe trokas ngrohjes ftohtë.

Rezerva Astrakhan u bë një nga të parët në Rusi - ajo është krijuar në fillim të shekullit 20, dhe në fund ajo mori një rezervë të dytë - Bogdinsko-Baskunchaksky. Ekziston edhe një 4 rezervat shtetërore, shumë ferma lojë, disa xhaminë gjendjen e natyrës, Tinaki Liqeni me baltë e saj kurative dhe i njohur në të gjithë turistik të vendit. Volga Delta - Rajoni tepër piktoresk: ju do të shihni grasslands dhe peisazhet shkretëtirë, Pyjeve dhe kallamat, fusha lotus, shumë lumenj, liqene, ishuj dhe dunat e rërës. Të ndryshme dhe fauna e deltës së Vollga - Pelicans rozë dhe kaçurrel, cormorants, fazanë, mjellma memec, vula Kaspik, derrat e egër, antilopat antilopa Saiga dhe mbi 280 lloje të zogjve.

Në ujërat e deltës është shtëpi e mbi 70 lloje peshqish, duke përfshirë peshkun e famshme e kuqe - bli rus, bli, bli, Beluga! Kjo nuk është për t'u habitur që ajo tërheq peshkatarë nga e gjithë Rusia dhe CIS, rajoni Astrakhan për shekuj konsiderohet kryeqyteti peshkimit të vendit.

Për ushtrimin e peshkimit në shërbimin tuaj në deltën Vollga shumë bazat e peshkimit me emra piktoreske :. "Golden Lotus", "e mbrojtur Tale", "Fortune", "Astoria», River House, etj Fishing baza delta Volga jo vetëm që ofrojnë nivele të ndryshme vendbanime (nga kampe për cottages të rehatshme), por edhe një gamë të gjerë të shërbimeve shtesë: sigurimi i anijeve, mbështetje Huntsman, kushtet për pirjen e duhanit, kriposje dhe tharje trofe tuaj peshkimit dhe shumë më tepër. Sigurisht, ju mund të relaksoheni dhe të egër - por atëherë ju duhet të kërkoni për "spote peshkimit", por edhe të marrë parasysh se disa vende kërkojnë një leje të veçantë, e cila priren të kenë bazat e peshkimit.

Valley lotus - një nga atraksionet më të bukura natyrore të deltës Vollga. Shumë njerëz, sidomos lindore, lotus shenjtë japin pronat për shkak të bukurinë e saj dhe fuqinë shëruese. Këtu, në deltën e Vollga, të gjitha kushtet e mira natyrore janë krijuar për lotus. Ata shpesh rriten në lartësi më shumë se dy metra. Sailing Boat në luginën zambak uji, ju do të ndiheni si në detin e madh të luleve. Kjo është veçanërisht e këndshme për të udhëtuar në mëngjes, kur lule hapet. Pas perëndimit të diellit, buds janë të mbyllura. Lotuses lulëzim nga fundi i korrikut deri në fillim të shtatorit, por që nga korriku - një muaj shumë të nxehtë, plus në atë kohë një shumë e mushkonjave, ajo është e mirë për të vizituar në fund të gushtit.

Sailing Boat në luginën zambak uji, ju do të ndiheni si në detin e madh të luleve.

Ka disa versione të si lule ishte në deltën lindore të Vollgës: murgjit ndoshta ai u soll budiste, dhe ndoshta fara e këtyre bimëve sjellë shpendët migratore hyjnore. Gjithsesi, për të admirojnë luginën zambak uji shpesh turistë vijnë nga e gjithë bota. Përveç kësaj, në qoftë se ju besoni shkencëtarët, aroma e zambak uji ka shërim pronat, duke hequr stresin dhe depresionin, dhe akuzuar gaz.

Në vitin 1995, në deltën e Vollga u formua nga monumenti gjendjen natyrore të quajtur "trakt Cordon". Në fakt kjo është një pjesë e vogël e stepë, e famshme dhe unike për shkak se këtu, në kushte normale natyrore, rritet një kaktus Opuntia meksikan gjini. Në fillim të majit, madje edhe lule kaktus - Lule të verdhë të mëdha rozë apo.

Në kontrast me zambak uji, historia e shfaqjes këtu i kaktus meksikan është i njohur - në fillim të shekullit të 20-të, ata ishin mbjellë nga shkencëtarët për qëllime dekorative dhe mësuar mirë me kushtet lokale.

"Grove of Love" quhet pyll Orlovsky, një monument natyror në deltën e lumit Vollga, që ndodhet 15 km në veri të qytetit Kharabali. Pemë janë mbjellë këtu në fillim të shekullit të 20-të - në veçanti për të ndaluar avancimin plazh. Me kalimin e kohës, druri nga vendet unike lokale për pemët rritur në mënyrë që ajo u bë një nga atraksionet e rajonit.

Nuk është një besim se në qoftë se keni ardhur këtu në vjeshtë dhe prishin gjethe pyjeve Orlovsky nga pema fuqishëm, shkruaj mbi të emrin e një të dashur, një copë letër të thatë, zemra e të dashurit tuaj "lidhur ngushtë" me ju përgjithmonë.

Nëse jeni të udhëtojnë në deltën Vollga, vizitoni gjithashtu shumë Astrakhan, e cila është shpesh të referuara si fortesë "South Venecias" Djallit në zonën Ikryaninsky me dëshmi e vendbanimeve të Golden Horde, shëtitje nëpër rezervë natyrës, të marrë një udhëtim me varkë ose anije, të pushojnë në një nga turistike shumë dhe bazat e peshkimit dhe, më në fund, shije supë të shijshme sterlet. Në këtë rajon piktoresk të natyrës pacenuar, ju gjithmonë mund të gjeni diçka për të bërë ose argëtim për simpati e tyre.

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *