GPA ÇFARE ESHTE NE SHKOLLE

Author: | 2018/08/03

Fëmija shkon në shkollë, dhe prindërit kanë për të menduar për atë se kush do të marrë atë pas shkollës. E pra, në qoftë se ju keni një gjyshe, një dado ose nënën e papunë. Dhe në qoftë se prindërit nga mëngjesi deri në mbrëmje janë të zëna, dhe askush për të ndihmuar? A fëmijët duhet të jetë për të marrë në shtëpi? Përveç kësaj, tani në shumë shkolla të grupeve të interesit dhe seksioneve, duke përfshirë të lirë, por jo të gjithë prej tyre të fillojë menjëherë pas shkollës. Fëmija duket se po shkon në shtëpi për gjysmë ore nuk ka kuptim, por edhe në shkollë për të bërë asgjë. Këtu janë disa nga këto raste, prindërit zakonisht mendojnë për "prodlonke".

Moderne "prodlonka"

Çfarë është një artist bashkëkohor Kita? Në përgjithësi, ajo është e ngjashme me atë që ishte në fëmijërinë tonë, por disa dallime dhe nuanca janë ende atje.

ndryshimi i parë. "Prodlonka" është bërë një paguar

E para, dhe një risi mjaft të konsiderueshme - në shkolla shumë "prodlonka" janë paguar tani. Po, për "mbikëqyrje" është tani për t'u paguar. Sigurisht, ka ende shkolla ku një hap i tillë nuk është zhdukur, por ato janë të pakta. Ne nuk mund të themi se kostoja është shumë e madhe, por ajo është mjaft e krahasueshme me bordin për kopshtin e fëmijëve. Por mund të ketë fëmijë të dymbëdhjetë orë, dhe në çmimin e fuqisë është në.

Në shkollë, në qoftë se fëmija juaj do të shkojë për të pas-shkollore ditë për drekë do të të duhet të paguajnë veç e veç. Për shembull, në Moskë tani është kostoja e një drekë është 137 rubla 65 kopecks. Si, nuk është shumë i madh, por duke pasur parasysh koston e prodlonku, një muaj më shumë se pesë mijë.

Për përfituesit qasje kudo është e ndryshme. Në disa shkolla për fëmijët e këtyre kategorive "prodlonka" përgjithësisht i lirë, në përfituesit e tjerë të paguajnë një pjesë të kostos (zakonisht 50%), në të tretë - nuk ka përfitime në të gjitha. Nëse për të siguruar përfitime për familjet me të ardhura me fëmijët me aftësi të kufizuara, familjet e mëdha dhe të kategorive të tjera, shkolla vendos vetë. Si rregull, çështja do t'i paraqitet bordit drejtues në vit. Kjo është, edhe në qoftë se ju të gjeni një shkollë në të cilën prodlonka lirë, atëherë çdo gjë mund të ndryshojë në një vit.

Mbani në mend, nëse fëmija është i sëmurë dhe kjo është konfirmuar nga një certifikatë nga një mjek, kryer rillogaritjen e pagesës. marrë gjithashtu në konsideratë dhe pushime.

Dallimi i dytë. orar

Si rregull, grup moderne zgjatet ditë pune deri në 18 orë. Megjithatë, ka shkolla ku ata mbyllur më vonë (në 18.30 apo 19.00), ose para (në orën 17.00). Sigurisht, prindërit që punojnë janë të interesuar për të të jetë në gjendje të marr një fëmijë sa më vonë të jetë e mundur, por, mjerisht, pozicioni i tyre është pak më e pavarur. Edhe pse, natyrisht, në qoftë se ju shkruani një shumë e dashur për të ndryshuar orarin e ditës zgjatur shkollor, ju mund të provoni të kërkoni administratën e shkollës. Nuk është një shans që ju do të takohen.

Në shumë shkolla, edhe në grupin veprojnë pushim të zgjatur ditë. Në këtë rast, puna e tyre është më shumë si kamp një qytet të fëmijëve. Guys janë duke marrë në 8.30 - 9.00, dhe marr ato në çdo kohë deri në 17.00 - 19.00. Gjatë ditës fëmijët janë duke ecur, të angazhuar në lojë. Dhe prindërit e punës nuk mund të shqetësuar në lidhje me atë që një fëmijë ulet vetëm në një apartament bosh gjatë gjithë ditës.

ndryshimi i tretë. Çfarë bëjnë fëmijët për të "prodlonke"

edukatorë shkollor të zgjatur të ditës tani - është diçka si një para-revolucionare të klasës zonjat. Nëse ata janë të "ngjitur" për të parë-klasën, që shpesh ndihmojnë mësuesin e klasës gjatë ekskursione dhe aktivitete të tjera jashtëshkollore, të marrin pjesë në përgatitjen e festave, etj Nëse fëmijët janë më të vjetër, detyra edukatori për të mbështetur fëmijët në drekë dhe darkë, një shëtitje me ta dhe kujdes në shkollë. Por çdo gjë varet nga shkollë, natyrisht.

Tani, shumë shkolla ofrojnë studentëve të tyre mundësinë për të zgjedhur një shumëllojshmëri të klubeve dhe seksioneve brenda shkollës. fëmija juaj ndjek ato? Në këtë rast, kujdestari GPA kujton atij nga klasat e para, apo edhe mbajtjen e tyre dhe për të përmbushur (por vetëm në qoftë se ka dikush për të zëvendësuar atë për kohëzgjatjen e mungesës nga klasë).

Por mësuesit bëjnë detyrat e shtëpisë me fëmijët tani nuk kanë për të. "Mbani një sy" - dhe asgjë më shumë.

Megjithatë, për fat të mirë për ne, prindërit, shumica e mësuesve ende fëmijë të vërtetë të dashurisë dhe të kujdesen për ta, dhe për këtë arsye përpiqen të organizojnë zbatimin e djemtë e vendeve të punës dhe të ndihmojë edhe të shpjegojë, të kontrolluar dhe për të korrigjuar gabimet e bëra. Nëse jeni me fat me mësuesin, pastaj, duke marrë fëmijën pasi një grup të ditës të zgjatur, ju mund të presin një shumë ose më pak normal në pjesën me shkrim të detyrave të shtëpisë. njëjtën punë me gojë dhe në qoftë se të kënaqur, vetëm lëna.

Djemtë që i kanë bërë të gjitha mësimet dhe shkuan në të gjitha klubet e zgjedhura, shpesh të argëtojnë veten. Në mënyrë tipike, në zyrat e ka damë, shah, apo një lojëra të thjeshta bordit ose furnizimet vizatim. Kjo është e lirë nemudrony i atyre që shkojnë në shkollë pas-dite. Oh, dhe Gadgets, natyrisht, nëse prindërit e shokëve të fëmijës suaj nuk janë unanim në dëshirën e arsyeshme të mos dhënë për fëmijët në telefonat e shkollave dhe tableta.

"Cons" prodlonki

Natyrisht, grupi i zgjeruar ditë - kjo nuk është lojë e mirë për një fëmijë. After School - jo një kopësht. Jo vetëm kur ka një kohë të qetë dhe një lojë të veçantë. Fëmijët janë të detyruar të kalojnë shumicën e kohës së tyre në tavolinat e tyre, ose arrin të luajë në mes tyre. Dhe korridoret e shkollës dhe rekreacion nuk janë të përshtatshme edhe për lojërat në natyrë të fëmijëve. Këtu janë fëmijët e zënë në katin e drejtpërdrejt në një uniformë shkolle.

Bad dhe fakti se shkollat ​​nuk kanë furra. Guys, ai u kthye nga një shëtitje dhe shumë mund të luftuar në dëborë, mbushje kapele lagësht dhe shalle në sleeves, doreza në xhepa dhe çizmet e tij - në qese smenki.

Shumë shkolla mund të shihet kampet e fëmijëve të ndritshme s. Megjithatë, praktika tregon se fëmijët ata shpesh nuk janë të lejuara. Kjo është për shkak të faktit se probabiliteti i lëndimit. Dhe kjo është e vështirë të mos pajtohen. Paramendoni 50-60 (pas një shëtitje në vendin e disa klasave djemtë) fëmijët, ndërsa drejtimin poshtë shkallëve dhe ura dhe rreshqet slides. Kjo është një mrekulli në qoftë se askush nuk do të bjerë dhe të mos gjymtohen. Prandaj, administrimi i shkollave dhe mësuesve, dhe nuk janë të lejuar të përdorin kampet e fëmijëve për lojëra.

Rostiçeri për fëmijët që ndjekin pas-shkollore ditë, nuk është dhënë. Por darkë në mladsheklassnikov rrallë më vonë në pasdite. Kjo është rreth pesë, apo edhe më shumë orë fëmijët kanë mbetur pa ushqim, në qoftë se prindërit nuk do të kujdeset për këtë.

Më shpesh, grupi i zgjeruar ditë janë vetëm për nxënësit e shkollave fillore. Pjesa tjetër e studentëve, në qoftë se ata kanë nevojë të presin në kohën e shkollës në mes në fund të klasave dhe në fillim të klasave në setsii, për shembull, të detyruar për të humbasë korridoret, ose për të shkuar për mësuesin e klasës. Mundësia e fundit është më e mirë, natyrisht. studentët e mi të shkollave të mesme të cilët jetojnë larg nga shkolla, pas shkollës, shpesh whiled larg kohën në zyrën tonë të përbashkët: duke bërë detyrat e shtëpisë, duke u përgatitur për stërvitje ose kurse trajnimi të komunikojnë dhe madje edhe hahet. Por jo të gjithë mësuesit e klasës janë të gatshëm për këtë. Në këtë rast, prindërit duhet të shikoni për disa opsione të tjera. Sepse, për fat të keq, edhe pse ajo është tani më shumë shkolla janë bërë me fëmijët në muret e tyre ishte interesante që është e mundur dhe të rehatshme, çështja e mundësisë së pjesës tjetër midis mësimeve dhe aktiviteteve ende nuk janë zgjidhur.

Ajo do të jetë interesante:   KU ËSHTË ngarkuar NEW PARK në Moskë në hartë të Moskës

Si për të bërë qëndrimin e fëmijëve në grup zgjatet dita sa më të rehatshëm të jetë e mundur

Për fat të mirë, prindërit e paaftë për të lehtësuar disa nga jetët e fëmijëve të tyre dhe të bëjë një ditë e gjatë e shkollës më të këndshme:

 • Dërgo fëmijë me një vakt. Në të vërtetë, pavarësisht mjaft ngrënshëm dhe mjaft një darkë përzemërt, me një shëtitje djemtë kthehen uritur. Prandaj, një termos vogla të çaj ose kakao, kos pijshëm dhe biskotë apo ushqime të tjera jo shumë të prishet do të jetë shumë i dobishëm.

 • Vullneti i tepërt dhe çorape rezervë ose triko për të zëvendësuar ato me lagështi, ndërsa në këmbë.

 • ide e mirë për të dhënë fëmijën në tjetrin dhe një ndryshim të rrobave. Sigurisht, ajo është mjaft i mundimshëm, por fëmijët do të jetë në gjendje për të ndryshuar formën e diçka më pak formale dhe më të rehatshme. Edhe pse, për fat të keq, shumë fëmijë thjesht harroni, ose janë tepër dembel për të ndryshuar.

 • lodër im i preferuar është gjithashtu e dobishme. Fëmijët në shkollën fillore janë ende të vogla dhe kënaqësi për të luajtur. Megjithatë, nuk do të lejojnë që të marrin lodra të zhurmshme ose të shtrenjta.

 • Nëse shkolla nuk është e mundur për të blerë lojëra për përdorim të brendshëm dhe në natyrë, ndoshta ajo është konsideruar vlerë prindërit. Disa grupe të damë, bingo, shah, lopata dëborës, snezhkolepov, prygalok, hoops dhe një kuti me shkumës (në varësi të sezonit, natyrisht) nuk do të shkaktojë dëme të mëdha në buxhet, por gjatë do për të kënaqur fëmijët.

Photo - photobank Lori

Data e botimit 2017/02/01

 • Jepni fëmijës tuaj të drejtë të jetë i gabuar
 • Si për të mësuar një fëmijë për të ndjehen dhe të vlerësojmë kohën

 • Menaxhimi i kohës është një fëmijë

 • Ajo është që të jetë nxënës mama apo Sindromi Hen-së

 • Grupet dhe Clubs: A janë ata një fëmijë ose ne imponojë shoqëria e tyre duhet?
 • ÇFARË ËSHTË GAP NË SHKOLLË

  Qëllimi, objektivat dhe përmbajtja e kujdesit ditor

  Afterschool Group - një nga format e arsimit publik të fëmijëve, i cili ka potencial të madh për vendimin komplekse e problemeve arsimore dhe shëndetësore. Grupet e ditës zgjatur në shkollë është një formë e domosdoshme e organizimit të kohës ekstrakurrikulare në klasat e vogël dhe të mesëm. Dita e zgjeruar shkollore kontribuon në një ngritjen e mjedisit arsimor.

  Për të siguruar ndikimin më të madh të mundshëm të shëndetit dhe ruajtjen e shëndetit të fëmijëve që ndjekin kujdes ditor grup, rutinë e përditshme të organizuar në mënyrë të arsyeshme, që nga koha e ardhjes së fëmijëve në shkollë.

  Qëllimi kryesor i organizimit të grupeve të ditës të zgjatur - zhvillimi maksimal i personalitetit të çdo fëmije: arsimi i vetëdijshëm, anëtar i shëndetshëm të shoqërisë, iniciativës, dhe unë mendoj se formimin e inteligjencës fëmijëve, zhvillimin shënjestër e proceseve njohëse të fëmijës mendore: Kujdes, imagjinatën, perceptimit, kujtesës, të menduarit dhe potencial krijues i çdo fëmijë.

  Detyrat kryesore:

  - për të ndihmuar studentët në zotërimin e programeve arsimore;

  - për të zhvilluar proceset njohëse dhe interesat e individit;

  - të zhvillojnë cilësitë themelore morale të personalitetit të fëmijës;

  - për të zhvilluar marrëdhënie komunikues e fëmijës;

  - për të zhvilluar proceset e mendimit, kreativiteti;

  - promovimin e shëndetit dhe për të dhënë aftësi për higjienën personale;

  - Për të formuar zakone të mira;

  - për të sjellë fuqinë, shpejtësinë, gatishmërinë, durim,

  - fleksibiliteti;

  - për të sjellë një ndjenjë të komunitetit.

  Në organizimin e aktiviteteve në GPA parasysh nevojat e fëmijëve të moshës së shkollës fillore në prirjet e mendore dhe në operacionet e lojrave, dhe individuale, interesat dhe aftësitë e fëmijës.

  Kujdestarët GPA të krijojë të gjitha kushtet që aktivitetet e fëmijëve në kohë ishte i lirë nga mësimet tërheqëse dhe në përputhje me interesat e tyre të ndryshme dhe mbështetur në iniciativën dhe vetë-menaxhimit të fëmijëve, lirinë e zgjedhjes së përmbajtjes dhe formave të aktivitetit sa më praktike. Fëmijët krijuar kushtet për ndryshimin e aktiviteteve të tjera se aktivitete të mësuarit, dhe për të siguruar një qëndrim produktiv.

  Format e punës ekstrakurrikulare në GPA:

  Club një orë - është një institucion për qëllime arsimore. Mentor përgatit atë që më parë, nëse është e nevojshme për të përfshirë nxënësit, prindërit, mësimdhënies anëtarë të stafit - mësues-organizatorin, drejtor muzikë, bibliotekar, muze dhe punonjësi tjetër.

  Puna sektare . Edukator ose në mënyrë të pavarur të organizojnë qarqe të studimit të punuar në çdo drejtim ose largon fëmijët në qarqet, seksione, klube, që punojnë në shkollë. Çdo fëmijë mund të marrë pjesë në një maksimum prej dy qarqeve (normat Sanpin).

  projekte individuale dhe në grup.

  aktivitete zbavitëse (individuale dhe grupore)

  aktivitete rekreative në GPA:

  Leximi 1. Fëmijëve.

  2. Prezantimi i gazetave dhe revistave të fëmijëve.

  3. Puna me ilustrime në veprat letrare.

  4. ekspozitë tematike të librave dhe shikimin e tyre të mëvonshëm.

  5. Konkurset lexuesit.

  6. skenë, montages letrare dhe kompozime.

  7. puzzles fjalëkryq.

  8. Hartimi i një fjalor sjellshme person.

  9. Instsenirovanie legjitime (keqpërdorimi) sjellje.

  10. ekspozita tematike.

  12. Agjencia ka këshilla të dobishme.

  13. Ekspozita e shenja paralajmëruese.

  14. seanca Art kritika.

  15. Music mësime.

  16. intelektuale dhe lojra informative

  Përfitimet e pranishëm në GPA

  kujdesit ditor Group fëmijëve merr pjesë në pasdite pas shkollës. Këtu ai është nën mbikëqyrjen e një mësues të kualifikuar, është një vakt të plotë, të jetë i sigurt për të marrë një shëtitje në mot të mirë, mund të vizitojnë klubet e ndryshme dhe klubet sportive, të përgatitur mësimet nën drejtimin e mësuesit, të luajnë me shokët e klasës, vetëm të bisedojnë me ta pas shkollës. Nëse ju duhet të zgjedhin mes një grupi të kujdesit ditor dhe faktin që fëmija do të jetë një deri në mbrëmje, atëherë ndoshta ju duhet të zgjidhni të parë. Ju do të jetë shumë më të sigurt për të punuar, duke e ditur se fëmija juaj është i mbrojtur nga fatkeqësitë e ndryshme.

  grupe PAGA caregiver e ditës zgjatur në shkollë

  Përgjegjësitë: Puna tutor grup zgjatet ditë me nxënësit e shkollës fillore. Kërkesat: High School Arsimi (i mesëm profesional), aktivitetet e duhura të mësimdhënies ...

  Aftësitë e komunikimit, njohja e psikologjisë dhe përgjegjësisë së fëmijëve. Vetorganizimit, studentët rekreative, furnizimet e kontabilitetit, aktivitetet arsimore në mënyrën e GPA . Puna në grup të zgjeruar ditës me ...

  Më shumë - mbi telefon. Institucioni shtetëror arsimor "Shkolla e mesme N13 Minsk" për punë të përhershme kërkuar tutor grup zgjatet ditë Soc. paketë. ...

  Pa një / c. Mirësjelljes. Përpikëri në orar. Zëvendësuar punonjës për kohëzgjatjen e pushimit të lehonisë. Një bast. Puna në grup të zgjeruar ditës 1-2 klasa. Zëvendësuar punonjës për kohëzgjatjen e maternitetit ...

  Përgjegjësitë: Puna tutor grup zgjatet ditë me nxënësit e shkollës fillore. Kërkesat: Arsimi i lartë përvoja pedagogjike e dashurisë së fëmijëve dhe dëshirës për të punuar me ta Kushtet ...

  Detyrat e mësuesit e klasave të para ( tutor GPA ): Organizimi i procesit arsimor në 1-4, 5-11 klasa, zbatimi i menaxhimit të klasës <- Përdoret për të lehtë klonimin në mënyrë ...!

  Institucioni shtetëror arsimor "Shkolla e mesme №173 në Minsk", në nevojë urgjente për një edukator GPA ( Group zgjatur ditë ). Detyrat: Sipas kontratës. Kërkesat: Me përvojë në ...

  - arsimi i lartë - përvoja e punës 2 vjet - një dashuri e fëmijëve dhe dëshira për të punuar me ta - Puna tutor grup zgjatet ditë me nxënësit e shkollës fillore (aktivitete të kohës së lirë për fëmijë ...

  Përgjegjësitë: Mbajtja rekord, dokumentimi i kërkesave hyrëse dhe dalëse Dokumentacioni: aftësitë kompjuterike, përdorimi i e-mail, aplikacionet zyrës, aftësitë e komunikimit ...

  Ajo do të jetë interesante:   SI TË MERRNI TË Veliky Novgorod nga Moska

  Guo "Gramatika Numri i shkollës 34 në Minsk," qarkun qendror në 2018/2019 vitin akademik kërkohet edukator grup zgjatet ditë . Stafi miqësore, e plotë të shërbimeve sociale. paketë ...

  Shkolla e mesme № 49, Minsk, ul.Kolesnikova 14, në vitin akademik 2018-19 janë të nevojshme mësues të gjuhës angleze, ruse, gjuhën Bjellorusisht, matematikë, biologji, edukator i GPA , pritësi ...

  Përgjegjësitë: Puna tutor grup zgjatur një ditë nxënësve të shkollave fillore Kërkesat: (profesional të mesëm) arsimit të lartë, aktivitetet e duhura mësimore. Kushtet ...

  Përgjegjësitë: Organizimi i veprimtarisë së nxënësve grupeve të zgjatur ditës , përgjegjësia për arsimin dhe edukimin e nxënësve të rinj për fëmijë. Kushtet: Puna është në dispozicion në kohë prindëror lënë pas ...

  Puna në territorin e kërkesave punëdhënësit: aftësia për të gjetur gjuhë të përbashkët me fëmijët, dëshirën për të përmirësuar, për të marrë pjesë në shkollë përgjegjësinë jeta mirësjelljes për të komunikuar ...

  Institucioni arsimor shtetëror "Shkolla e mesme №94 e Minskut" kërkon mësuesit me 01.09.2018 (në vitin akademik 2018/2019): Master Mësimdhënësve GPA . Detyrat kryesore dhe kërkesat ...

  Puna në territorin e përgjegjësive të punës Punëdhënësi: organizimin e procesit arsimor në klasat 1-4, menaxhimi i klasës Operator informatik, programues - me kohë të pjesshme, 4 orë në ditë ...

  Ne ftojmë Mësuesit shkollë fillore dhe një grup të zgjeruar ditës . Parakushtet janë: a dashuria e vërtetë për fëmijët dhe një ndjenjë se mësuesi - kjo është thirrja juaj. Mirë se vini: Përvoja në ...

  Kërkimet në lidhje me "kujdesin ditor të grupit tutor"

  Education Akti grupet zgjeruar-ditore

  Pse prodlenki në shkolla është bërë një numri? Kush duhet të paguajë për të? Si formuar shumën e pagesës? Këto dhe pyetje të tjera iu përgjigj të hënën, 9 nëntor, zëvendëskryetari i Komitetit të Dumës për Arsim, kreu i projektit "Modernizimi i arsimit" të Irina Manuylova.

  • Grupi Afterschool në shkollë duhet të organizohen aty ku ky shërbim prindërit duhet. Tradicionalisht, besohej se GPA - kjo është një mundësi për prindërit për të garantuar sigurinë e fëmijës tuaj në pasdite, për të siguruar atë me ushqim të përshtatshëm dhe një shëtitje, duke bërë detyrat e shtëpisë, si dhe arsimit plotësues të fëmijës, duke përfshirë pishinë, valle, muzikë, apo aktivitete sportive dhe aktivitete shtesë arsimore - mësimin e gjuhës, etj Jo më pak i rëndësishëm është konsideruar punësimin e fëmijëve në GPA dhe për shoqërinë - për shkak se kjo është një mundësi për të vazhduar procesin arsimor pas shkollës në një mjedis të sigurt shoqërore, duke parandaluar sjellje anti-sociale të nxënësve.

  • Dhe kjo është ende konsiderohet si një "prodlenki" në shkollë moderne? Dhe është e mundur për të zëvendësuar atë me diçka tjetër? Anton //

   Sot, si më parë, në përfaqësimin e prindërve dhe njerëzve të cilët nuk janë të lidhur në mënyrë profesionale me shkollën, GPA - të gjitha aktivitetet për fëmijë, të cilat janë mbajtur në shkollën pas klasa nën mbikëqyrjen e një mësuesi, me darkë detyrueshme, një shëtitje, mësimet e gatim. Në fakt - ky student herë në pasdite pas shkollës.

   Por me kalimin për të punuar mbi standardet e reja arsimore të GPA ka pushuar të jetë forma e vetme e punësimit të nxënësve në pasdite.

   Gjatë monitorimit të punësimit të studentëve në pasdite (në të dhënat Russian Federation miturit për 2014) gjeti se punësimi i nxënësve është dhënë nga jo vetëm organizimin e GPA, por edhe aktivitete jashtëshkollore të nxënësve dhe zbatimit në bazë të suplementare programet e arsimit të shkollave (ata janë të shitur në 86, 57% e institucioneve arsimore që marrin pjesë në monitorimin, në pasdite).

   Përveç kësaj, si pjesë e prezantimit të standardeve federale shtetërore arsimore të arsimit të përgjithshëm në të gjitha organizatat arsimore zbatuar plane për aktivitete jashtëmësimore në forma të ndryshme: shkencat natyrore, dhe praktikat e shërbimeve publike, Klubet (. Sportive, diskutime, të udhëtimit dhe të tjerët), Studio (teatër, vokale, valle dhe et al.), përgatitje për konkurse, gara sportive, hulumtimet arsimore dhe eksploruese, subjekt i javës (dekadë), media e shkollave (radio, televizion, shtyp), muze Të ndara (duke përfshirë ekskursione) aktivitetet klasa korrektuese me nxënësit me aftësi të kufizuara.

   Kështu, rezultatet e monitorimit treguan nevojën për sqarime të mëtejshme mbi specifikat e secilit prej formave të punësimit të studentëve në pasdite (GPA, aktivitetet jashtëshkollore, zbatimin e programeve të mëtejshme të arsimit).

  • Prodlenki më parë, duke përfshirë edhe në periudhën sovjetike nuk ishte e lirë, sepse Prindërit paguajnë ushqimin e fëmijëve nga fondet personale. Për prindërit e sotëm duhet të paguaj?

   Sipas ligjit federal "Për Arsimin në Federatën» Ruse № 273-FZ, Pjesa 7 Neni 66 "për zbatimin e mbikëqyrjes dhe kujdesin e fëmijëve në aktivitetet e pasdites themeluesi i organizatës arsimore, e drejta për të vendosur tarifat e ngarkuara për prindërit (përfaqësuesit ligjorë) të të miturve dhe e saj madhësia, përveç kur parashikohet ndryshe me këtë ligj federal "dhe neni 2 jep një përkufizim të" nën mbikëqyrjen dhe kujdesin e fëmijëve i referohet një sërë masash në hotelieri dhe shërbime në familje për fëmijët, për të siguruar përputhshmërinë e tyre me personale e Higjienës s dhe mënyra e ditës. "

   vetë Akti nuk përcakton GPA, por një përshkrim i detajuar është dhënë në Aneksin 6 të Rezolutës së Shefit Sanitar Doktor i Federatës Ruse të 29 dhjetor 2010 № 189 "Për miratimin Sanpin 2.4.2.2821-10" kërkesat sanitare-epidemiologjike me kushtet dhe organizimin e arsimit në institucionet arsimore "(e regjistruar në Ministrinë e Drejtësisë së Rusisë mars 3, 2011, №19993) Rekomandimet për organizimin dhe funksionimin e grupeve të zgjeruar-ditore, duke siguruar duke përfshirë: organizimin e rekreacion në natyrë; trajnimi i studentëve detyrave të shtëpisë (vetë-studim); pas-ore aktivitet si ekskursione, qarqet, seksione, konkurse, konkurse dhe si.; organizimi i tri vakte në ditë duke studiuar: mëngjes - në variablin e dytë ose të tretë gjatë sesioneve trajnuese; Dreka - në periudhën e qëndrimit në një ditë të zgjatur në 13 - 14 orë, drekë - në 16 - 17 orë.

   Kështu, standardet korrespondiruya Pjesa 7 të nenit 66 të Ligjit Federal № 273-FZ dhe Sanpin 2.4.2.2821-10 mund të konkludohet se gjatë periudhës së qëndrimit të fëmijëve në themeluesit e kujdesit ditor grup i organizatave arsimore kanë të drejtë të themelojnë tarifat e ngarkuara për prindër (përfaqësues ligjor) studentë të mitur, dhe madhësinë e saj, përveç kur parashikohet ndryshe në këtë ligj federal, vetëm për organizimin e rekreative dhe shërbimeve hotelierike në natyrë.

  • A paguhen gjitha shkollat ​​prodlenki, ose është "fat"? victoria //

   Sipas monitorimit më 1 janar 2015 shërbimi në fëmijë dhe të kujdesit për fëmijët grupeve Extended Day dhënë 46% të numrit të përgjithshëm të institucioneve arsimore - 43 000 shkolla, 96% prej tyre ofrojnë shërbime për të lira. Organizatat 4.3% -obscheobrazovatelnyh -primerno bordi i 880 i shkollës është themeluar, përveç për të paguar për ushqim. Në kundërshtim me nenin 8 të nenit 66 të Ligjit Federal. № 273-FZ, bordi nuk është instaluar nga themeluesi, dhe organizatat arsimore.

  • Prindërit nuk shkaktojnë ndonjë problem në aspektin e ngarkuar me energji elektrike. Por ku janë shuma absolutisht egër e pagesës prej disa mijë rubla përveç kostos së drekës dhe një rostiçeri pasdite? Kush dhe pse krijon një tarifë prindërore? // Ira

   Beson se shuma e tillë - dëshmi e shkeljeve të rënda të ligjit, për shkak se №273-FZ dhënë në një kufizim të plotë në bord mëmë. Kjo nuk është e lejuar që të përfshijë kostot tarifë prind për zbatimin e programeve arsimore të arsimit të përgjithshëm (përfshirë aktivitetet jashtëmësimore), shpërblimit të arsimtarëve dhe organizimit arsimor stafit të tjera, si dhe koston e mbajtjes gjendjen e pasurive të patundshme dhe institucionet komunale arsimore (kozmetike dhe riparime të tjera, ngrohje, ndriçimi, uji, etj.) dhe që nga organizatat e zakonshme jo-fitimprurëse nuk janë të lejuar të përfitojnë nga tarifat e ngarkuara Prindërit (përfaqësuesit ligjor) nxënës të mitur.

   Bordi prind ofron kompensim vetëm kostot organizative arsimore për ofrimin e shërbimeve të fëmijës dhe kujdesin e fëmijëve në aktivitetet e pasdites.

   Unë dua të tërheq vëmendjen për faktin se, në pajtim me Ligjin Federal № 273-FZ, themeluesi i organizatës arsimore ka të drejtë, por jo i detyruar për të vendosur tarifë prindërore për zbatimin e mbikëqyrjes dhe kujdesin e fëmijëve në aktivitetet e pasdites. Në rast të vendosjes së themeluesit bordit prind ka të drejtë për të reduktuar sasinë e taksave akuzuar për prindërit (përfaqësuesit ligjorë) të miturve të regjistruar, ose të mos ngarkuar atë me kategori të caktuara të prindërve në rastet e përcaktuara prej saj dhe të rendit.

  • Ministria e Arsimit të Federatës Ruse në një letër të datës 24 shtator 2014 № 08-1346 «Në drejtimin e udhëzimeve për rregullimin ligjor të shërbimeve në fëmijës dhe kujdesin e fëmijëve në aktivitetet e pasdites", përcaktohet se autoritetet ekzekutive të subjekteve RF dhe autoritetet lokale, ushtrimin e kontrollit në fushën e arsimit duhet të krijojë rregullat që rregullojnë ofrimin e shërbimeve për mbikëqyrjen dhe kujdesin e fëmijëve në GPA. Përfshirë në listën e departamentit të shtetit shërbimet (komunale) siguruar nga organizatat arsimore, shërbimet në foshnje dhe kujdesin ndaj fëmijëve në GPA; të përfshira në shtetërore (komunale) detyrë shërbimet arsimore organizative në fëmijë dhe kujdesin ndaj fëmijëve në GPA.

   Në qoftë se shërbimi është në foshnje dhe kujdesin ndaj fëmijëve në GPA dhe / ose krijimit të GPA nuk mund të sigurohet për të lira për të vendosur kufirin madhësinë e kostos së shërbimeve; të zhvillojë një metodologji për llogaritjen e kostos së shërbimeve; për të zhvilluar një formë të kontratës standarde GS me prindërit. Përfundim: Madhësia e bordit mëmë mund të vendosë vetëm themeluesin!

  • A është e mundur për të përfshirë shpenzimet tarifë prind për organizimin e aktiviteteve jashtëshkollore ose detyrat e shtëpisë? // Viktor Jo, ju nuk mund të - kjo është një shkelje! Sipas pretendimit 23 të GEF arsimit bazë e përgjithshme e kushteve financiare dhe ekonomike për realizimin e programit themelor arsimore të arsimit bazë duhet të jenë të përfshirë për të "siguruar zbatimin e pjesë e detyrueshme e programit themelor arsimor të arsimit bazë dhe një pjesë e formuar nga pjesëmarrësit e procesit arsimor, duke përfshirë aktivitetet jashtëshkollore. mbështetje financiare për zbatimin e programit themelor arsimor të buxhetit themelor të arsimit dhe / ose institucion autonom kryer në bazë të detyrimeve të shpenzimeve në bazë të shtetit detyrës së (komunale) për të siguruar gjendjen e themeluesit shërbimeve arsimore (komunale), në përputhje me kërkesat e Standardit. Prandaj, mbledhja e kontributeve prindërore është e papranueshme për aktivitete jashtëmësimore! Kështu, vetëm trajnimi i studentëve detyrave të shtëpisë (vetë-studim), me kusht Sanpin 2.4.2.2821-10 në grupin e zgjeruar mënyrën e të ditës, kjo nuk ka nën AKP ekzistues, që rregullon marrëdhënie arsimor, të çdo status të qartë ligjor. Në të njëjtën kohë, natyra e aktiviteteve të nxënësve, në lidhje me tyre të marra nga personeli mësimdhënës të institucioneve arsimore të nevojshme për të drejtuar punë, trajnimi i studentëve detyrave të shtëpisë (vetë-studim), sigurisht, duhet t'i atribuohet aktivitetet zhvillimore të nivelit të duhur të programit mësimor, të kryera jashtë orarit të punës . Rrjedhimisht, shërbimet e një organizate të plotë për studentët Stafi vetë mbështetjen e mësimdhënies gjatë qëndrimit të tyre në grupe të zgjatur-ditore nuk mund t'i atribuohet paguar shërbimet arsimore dhe, për këtë arsye, duhet të financohen nga buxheti i dhënë nga detyra shtetërore (komunale) për zbatimin e programit fillestar të përbashkët, arsimi bazë dhe të mesëm.
  • Për të shmangur abuzimin e vendosjes së madhësisë paarsyeshme të anëtarëve të bordit prind, unë dhe kolegu im O.V.Timofeeva bërë në ligjin "Për Arsimin në Federatën Ruse" Amendamenti lejuar autoritetet e zbatimit të subjekteve të Federatës Ruse për të kufizuar madhësinë maksimale e kartës mëmë (të nënshkruar nga Presidenti i Federatës Ruse 06.29.2015 Federal Ligji № 198-FZ.

   Në të njëjtën kohë madhësia e bordit mëmë detyrimisht duhet të vendoset në faqen e internetit të një organizate arsimore, dhe të vihen në dispozicion të publikut, gjë që e bën të mundur për të kontrolluar nga ana e prindërve, duke përfshirë aftësinë për të krahasuar madhësinë e këtij bordi në institucionet e komunave dhe rajoneve të tyre.

   Monitorimi duhet të kryhet si nga themeluesi, dhe nga agjencitë e zbatimit të ligjit.

  • State Duma refuzoi leximin e parë të projekt-ligjit, në të cilën autorët sugjeruar për të eliminuar plotësisht ngarkuar për zbatimin e mbikëqyrjes dhe kujdesin e fëmijëve në aktivitetet e pasdites. Pse? Sepse atëherë ata do të zhduken vetë të gjitha shkeljet dhe abuzimet e bordit mëmë. Sergey //

   Kam frikë se nuk do të ishte zhdukur, dhe grupet e vetë ditën shtrirë në shumë shkolla. Ne duhet të dimë: çfarë është burimi i financimit për këtë shërbim? Kush do të paguajë? Për ushqim - prindërit, dhe për pjesën tjetër (në veçanti, kostoja e detergjenteve, kryerja e regjimit sanitare-higjienike)?

   Këto kosto nuk mund të përfshihen në kostot e zbatimit të programeve arsimore, respektivisht, ato nuk mund të financohen nga subvencionet e buxhetit rajonal. Autoriteti i pushtetit lokal, sipas të 273-FZ, i referohet pikërisht për të krijuar kushte për zbatimin e mbikëqyrjen dhe kujdesin e fëmijëve, por nuk vetë ofrojnë shërbime në fëmijën dhe kujdesin ndaj fëmijëve. Përkatësisht, i ngarkuar me detyrën e kujdesit dhe financimin e shërbimeve të kujdesit për fëmijët në aktivitetet e pasdites padrejtësisht.

   Për fat të keq, autorët e projekt-ligjit nuk ka ofruar një burim të financimit, dhe madje theksoi se heqja e kartës mëmë si burim i këtyre kostove, miratimi i ligjit nuk kërkon fonde shtesë nga buxheti i të gjitha niveleve. Nuk kërkojnë vetëm me një kusht - me kusht ndërprerjen e shërbimeve të minding dhe kujdes! Prandaj, eliminimi i propozuar për mundësinë e akuzuar prindërit për zbatimin e mbikëqyrjen dhe kujdesin e fëmijëve në aktivitetet e pasdites përjashton mundësinë e ofrimit të shërbimeve të tilla në institucionet arsimore, në praktikë kjo do të zvogëlojë numrin e GPA. Në vend të qëllimet e mira për të siguruar mbështetje për familjet me fëmijë, ne e mohojmë atyre mundësinë për të lënë fëmijën pas shkollës në GPA se vetëm do të rrisë tensionet sociale, sepse Grupi mbyllur edhe kur ekziston mundësia e vendosjes së tyre, por nuk ka fonde për të mbuluar kostot.

  • Ju mund të gjeni se si gjërat kanë ndryshuar me bordin mëmë në të gjithë vendin? Të cilat rajone kanë marrë plotësisht përsipër financimin e GPA në shkolla (prindërit të paguajnë vetëm për ushqim)? // Lisa

   A nuk e akuzuar për GPA (prindërve të paguajnë vetëm për ushqim) në rajonet e mëposhtme: Republika e Adygea, Volgograd, Kemerovo, Kostroma, Kurgan, Kursk, Kirov, Leningrad, Lipetsk, Murmansk, Ryazan, Smolensk, Tula, Tyumen, Orenburg, rajoni Yaroslavl, Krasnodar rajoni, Perm ,, Stavropol Krai, Irkutsk oblast, Kaluga oblast, rajon autonom hebre, Karachay-Cherkess Republic, Republika e Karelia, Republika e Ingusheti, Republika MariyEl, Nenets dhe të tjerët - një total prej 35 rajoneve, është ende në 18, rajoni ne teresine e saj nuk është përfaqësuar.

   Madhësia prind bordit ndryshon në mënyrë të konsiderueshme nga rajoni: nga 320 rubla. në muaj në rubla territorin Altai do1932. në Territorin Primorsky. Megjithatë, edhe në shumën rajon ndryshon në varësi të komunës, dhe ky ndryshim mund të jetë nga 200 rubla. në zonat rurale deri në 1200 rubla. qendra rajonale.

   Si pjesë e projektit tonë të partisë "Modernizimi i Arsimit" liderët rajonalë dhe koordinatorët e projektit në fjalë është bordi prind GPA mbajtur nën kontroll, në krahasim me 2014 vit rritja paguajnë prindërore nuk ka ndodhur, devijimi varionte nga 0 deri në 7%, e cila përkon me inflacionin. Re-analizojnë të plan të dhënave më 1 janar 2016 si ndryshimet kudo komunale të punës, përkatësisht, dhe mund të ndryshojë madhësinë e bordit mëmë. Pozita e partisë për këtë çështje mbetet i pandryshuar - ne kemi nevojë për të minimizuar kostot ndonjë prindërit, dhe për të shmangur rritjen e kostos së shërbimeve publike, ku kjo është e mundur!

  Ajo do të jetë interesante:   Si te Letër-muri vinyl ngjitës në një bazë të letër

  Shto një koment

  e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *