Ku është kufiri në mes të Evropës dhe Azisë

Author: | 2018/08/27

[Edit | redaktoni kodin]

A-J - pikëpamje të ndryshme mbi kufirin midis Evropës dhe Azisë

vendet evropiane që nuk kanë një pjesë të territoreve në Azi

Kufiri në mes të pjesëve të Evropës dhe të lehta Azi shpesh kryhet në shputën e lindje malet Urale dhe Mugodzhar, Emba lumit, në veri të Detit Kaspik, nga Kuma-Manychskaya zgavrën dhe Kerç Strait [1] [2] [3] . Gjatësia e përgjithshme e kufirit në territorin e Rusisë është 5524 km (duke përfshirë së bashku varg Ural malor të 2000 km, Deti Kaspik 990 km).

Disa burime përdorin avantazh përcaktues tjetër mishërim Europe - pellgun ujëmbledhës kurriz ural Ural River [4] , dhe pellgut varg Kaukazian [5] [6] [7] .

Vetë fakti i izolimit në Evropë - rezultati jo aq shumë logjikë dhe kushtëzim gjeografike, si histori [8] .

Kufiri i Evropës dhe Azisë nga shekulli VI para Krishtit. e. koha jonë ka përjetuar lëvizje të konsiderueshme nga perëndimi në lindje. Grekët e lashtë kryer pjesën e saj afërsisht qendrore të Detit Mesdhe. [9] Më vonë, në vitet 524-457 para Krishtit. e., kufiri u konsideruar ngushtë Kerchensky dhe Tanaïs River (Don). autoriteti i madh shkencor e Ptolemeut ishte arsyeja që kjo ide e themeluar në mënyrë të vendosur, dhe nuk ndryshon deri në shekullin e XVIII.

Në 1730, Suedisht shkencëtar Philip Johan von Strahlenberg parë u vendosën në literaturën shkencore botërore idenë e një kufiri në mes të Evropës dhe Azisë [10] . Më vonë në 1736 VNTatischev argumentuar [11] se ishte ai që sugjeroi idenë Stralenberg. Tatishchev justifikuar në librin e tij, duke mbajtur se kufijtë në ngushticën e Ugra tas të Maleve Urale, në lumin Ural, duke e ndarë qytete si Orsk dhe Orenburgut (brenda kufijve të tyre të pranishëm), përgjatë Detit Kaspik në lumin Kuma, nëpër Kaukaz, Azov dhe Deti i Zi Bosforit.

Kjo ide nuk është marrë menjëherë njohjen e bashkëkohësit dhe pasuesve të tij. Për shembull, Mikhail Lomonosov në traktatin e tij "në shtresat e Tokës" (1757-1759) kaloi kufiri mes Evropës dhe Azisë, me Don, Vollga dhe Pechora. Megjithatë, ajo shumë shpejt u shfaq Autorët e studimit që pasoi Tatischev kanë ardhur për të njohur Malet Urale si kufi natyror mes Evropës dhe Azisë.

Kufijtë Line e Evropës - Asia shkon nga brigjet e Detit Kara përgjatë bazë lindore varg Ural malor, afërsisht paralel me kufirin midis Autonome Okrug të Nenets dhe Republikës Komi në perëndim dhe në Yamalo-Nenets dhe qarkut Khanty-Mansiysk në lindje.

Kufiri shtrihej deri diku në lindje të kufirit administrativ ndërmjet rajonit Perm në perëndim dhe rajon Sverdlovsk në lindje, dhe rrethet jug-perëndimore të rajonit Sverdlovsk janë në Evropë. Me kalimin e kufirit Europe-Azi në rajon lidhur "aziatike" stacioni i trenit emrin dhe fshatin me të.

Ajo do të jetë interesante:   Malinowski MASHA ku është tani

Në rezervat Chelyabinsk rajonin kufitar në Evropë Asha, Katav-Ivanovsky Satkinsky zonat metropolitane, si dhe pjesën perëndimore të rretheve komunale dhe rrethe urbane, ngjitur me Bashkortostan. Në rezervat rajonin kufitar Orenburg në Evropë, pjesa më e madhe e territorit, përveç për rajonet lindore. Më tej në jug kufiri vazhdon në rajonin Aktobe e Kazakistanit, e cila shkon përgjatë këmbë lindore Mugodzhar (vazhdimin e Maleve Urale në Kazakistan) dhe lumit Emba shkon në ultësira Kaspik, nëpër Detin Kaspik përtej goja e lumit Kuma, pastaj përgjatë Kuma-Manych Depresioni kalon në arrin të ulët të Don, pastaj përgjatë bregut jugor të detit Azov.

Në jug të kufirit në mes të Evropës dhe Azisë kalon nëpër ngushticën e Kerç mes të Krimesë (Europe) dhe Taman (Asia) gadishuj, duke e lënë ishullin e Tuzlës në Azi.

Në prill - maj 2010, Shoqëria gjeografike ruse ndërmori ekspeditën në Kazakistan (shkretëtirë dhe Ustyurt pllajë), me qëllim të auditimit shikime përgjithësisht të pranuara në kalimin e kufirit të Evropës dhe Azisë në territorin e Kazakistanit. Pjesëmarrësit e ekspeditës është konstatuar faktin se në jug të Zlatoust Uralet humbet aksin e saj dhe është e ndarë në disa kreshtat paralele, dhe më shumë në jug të maleve gradualisht kon off, ndërsa ajo është Uralet (ose më këmbë e saj lindore) ka qenë tradicionalisht pikë referimi për kufijtë dhe Evropës Azi. Sipas pjesëmarrësve të ekspeditës, Ural dhe Emba, gjithashtu, nuk janë kufijtë e arsyeshme të lumit, si natyra e terrenit në brigjet e njëjtë. Anëtarët e ekspeditës arritën në përfundimin paraprak se më e arsyeshme duket për të mbajtur kufirin e Evropës dhe Azisë në skajin lindor të depresionit Kaspik, i cili është në fund jug-lindore të Evropës Lindore Plain [12] .

Deri më sot, mendimi i shkencëtarëve rusë dhe Kazakistanit që marrin pjesë në këtë ekspeditë, nuk u konsiderua nga Bashkimi Gjeografik Ndërkombëtar.

  • Në një urë për këmbësorë në qytetin e Orenburgut, Lumi Ural është me vlerë një shenjë simbolike e kufirit historike në mes të Evropës dhe Azisë.
  • Obelisk në qytetin e Orenburgut në bregun e majtë të lumit Ural në afërsi të urës rrugor

urë për këmbësorë përtej lumit Uraleve në Orenburgut.

  • Obelisku në afërsi të fshatit rrethit Providence Gornozavodsky, pranë mburoja malore, në rrugën e Providence - Mole Mole (në pirun - Kasyan).

  • Shenjat dhe stele "Evropa - Asia" në katër ura, tramvaj përtej lumit Ural Magnitogorsk.
  • Obelisku në afërsi të stacionit hekurudhor Urzhumka Zlatoust e (ndërtuar në kujtim të përfundimit të ndërtimit vendi i Trans në 1892).
  • Obelisk në të kalojë në rrugën Slyudorudnik - Large Egusty (në jug të Kyshtym).
  • 1757 km. Moscow - Chelyabinsk / 123 km. Chelyabinsk - Moscow (lokacioni relativ të shenjave rrugore)
Ajo do të jetë interesante:   Si të lajë rrobat naftë NË SHTËPI

  • Dy stele në Atyrau (Kazakistani) në të dy anët e urës qendrore përtej lumit Ural

Ku është kufiri në mes të Evropës dhe Azisë? - dua të di gjithçka!

Kthehu në fëmijërinë time, kur kemi filluar për të studiuar gjeografinë, mësuam se kufiri në mes të Evropës dhe Azisë shkon përgjatë Malet Urale, Lumi Ural, Deti Kaspik, malet e Kaukazit, e Detit të Zi, Bosforit, Deti i Marmora, etj Dardanelet, Deti Egje dhe Mesdheut. Më vonë mësova se ky kufi është thjesht imagjinare, dhe u miratua si kufirin midis krishterimit dhe feve të tjera. Por me kalimin e kohës, shumë ka ndryshuar, fshirë kufijtë e fesë, Europe përmbytur

Përfaqësuesit mënyrë tipike feve "aziatike" në Azi është e plotë të të krishterëve. Por edhe kështu Kampionatin Evropian janë mbajtur, dhe kështu me radhë Eurovizion. Pra pyetja-Turqia, Izraeli, Shqipëria, vendet evropiane? Në qoftë se Shqipëria dhe një pjesë e Turqisë për përcaktimin e (shkolle) janë të vendosura në Evropë, me anë të besimit, ata nuk janë të krishterë. Pyetja e dytë është, i cili përcakton

Tani, çfarë vendi të marrë pjesë në kampionatin europian apo Eurovizion, dhe mbi çfarë baze?

Blondes janë shumë të zgjuar - vetëm blondes nuk menjëherë vërejnë atë. "Club-OK" FiBu, BiBu etj (Kontabiliteti dhe Tatimet)

Shko në RTSH Die Brücke Gamers Linux & Co TV-Sat Car & Motor Poster germany.ru Flea Web Design dhe Hosting takime virtuale dhe dashuri e hyrjes dhe të qëndrimit Diskutim Club SHTËPIA DHE FAMILJA Road një rast çifut Strehimit emigracionit dhe martesa pronë dhe bashkim familjar Shëndeti I unë jam duke kërkuar për një partner biznesi / do të bëjnë shërbime I / vendet e lira të punës Cinema Computer & Co Consular_issues Gatim dhe bimët simpati kuzhinë leprozët Botërore Animal World Fashion Music gjermane kolonët gjermanë Rreth Germany.ru Arsimit brenda Kërkimi akomlyus e njerëzve të humbur dhe të shokut të drejtë të Programimit Travel Rent / qira / blerë / shitur pronat Sport Kërkoni Teatrin këshilla flirtim Telefon dhe Internet konsumatorit filozofi Hangout Corner Artizanatit. Besimi. Feja. Formula FotoVideoArt dashuri Unë dua të di çdo gjë! Zona Athenaeum Shengen dhe Bashkimi Ekonomisë dhe Financave Evropian

22:45 28.05.08 Re: Ku është kufiri në mes të Evropës dhe Azisë?

kushtëzuar ... por ka parime që janë marrë parasysh:

Në përgjigje të: "Besohet se roli i Uralet si kufi natyror midis dy pjesët e botës ka rezultuar një burrë shteti, historian dhe gjeograf VN Tatishchev rreth 1720 Në të vërtetë, Ural ≈ fuqishme, bota në shkallë të pellgut (interbasin kufitare) dhe të rëndësishme , kontinentale pengesë rëndësia për përhapjen e specieve të bimëve (kufi lules, vendosja e kufijve të këtij roli kontribuar, në studimet e veçanta gjeo-botanik

GA Demidov). Ural vija ≈ dhe shprehur tektonik midis dy platforma; në fakt ai është një produkt i ≈ dy platformat converged mbresë shërohesh. "

Ajo do të jetë interesante:   formatimit kartën në kujtesën nëpërmjet kompjuterit

Këtu, gjithashtu, ka disa informacione:

//www.1723.ru/read/books/europe-2.htm

Shko në RTSH Die Brücke Gamers Linux & Co TV-Sat Car & Motor Poster germany.ru Flea Web Design dhe Hosting takime virtuale dhe dashuri e hyrjes dhe të qëndrimit Diskutim Club SHTËPIA DHE FAMILJA Road një rast çifut Strehimit emigracionit dhe martesa pronë dhe bashkim familjar Shëndeti I unë jam duke kërkuar për një partner biznesi / do të bëjnë shërbime I / vendet e lira të punës Cinema Computer & Co Consular_issues Gatim dhe bimët simpati kuzhinë leprozët Botërore Animal World Fashion Music gjermane kolonët gjermanë Rreth Germany.ru Arsimit brenda Kërkimi akomlyus e njerëzve të humbur dhe të shokut të drejtë të Programimit Travel Rent / qira / blerë / shitur pronat Sport Kërkoni Teatrin këshilla flirtim Telefon dhe Internet konsumatorit filozofi Hangout Corner Artizanatit. Besimi. Feja. Formula FotoVideoArt dashuri Unë dua të di çdo gjë! Zona Athenaeum Shengen dhe Bashkimi Ekonomisë dhe Financave Evropian

Ku është kufiri në mes të Evropës dhe Azisë?

Ku mund të tërheqë vijën në mes të Evropës dhe Azisë? Kjo pyetje nuk është e lehtë për t'iu përgjigjur. Fakti që të dy pjesët e botës janë të vendosura në kontrast me kontinente të tjera në Euroazi, nga të cilat formohen dhe emrin e emrave tanë kontinentit. Azia Jugperëndimore kufijtë janë identifikuar me saktësi në kohët e lashta dhe ende mbeten të pakundërshtueshëm. Ata janë në detin Egje, Dardanelet, Deti Marmara, Bosforit dhe Detit të Zi. Duke filluar nga Kaukazi dhe duke përfunduar me Tokën e Re - në hapësira të gjera në kufirin e Evropës dhe Azisë nuk mund të konsiderohen të sakta. Historia e kësaj pyetjeje na çon prapa në antikitet. Dhjetra e veprave të studiuesve të lashtë dhe moderne, të huaj dhe vendas, që përfshijnë këtë temë. Pa prekur pjesë, ju do të vëreni se në kufirin e Evropës dhe Azisë me XIX-VII shekuj. BC. e. koha jonë ka përjetuar lëvizje të konsiderueshme nga perëndimi në lindje. Grekët e lashtë kryer pjesën e saj afërsisht qendrore të Detit Mesdhe. çeliku më vonë kufiri supozojmë kanal Kerç dhe f. Don (524-457 gg. PES. E.). Për shumë shekuj në kufirin e Evropës dhe Azisë kryer nga Don (Polibi, Straboni, Pomponius Mela, Ptolemeu, dhe të tjerët.). autoritet të madh shkencor e Ptolemeut ishte arsyeja që kjo ide është e lidhur në mënyrë të vendosur në shkencë gjatë Mesjetës dhe mbeti e palëkundur deri në shekullin e XVIII. (Mekhovo, Gerbershtejn, Barberini, Kluver et al.).

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *