Fondacioni për BATH 4x6 DUART VET

Author: | 2018/08/25

Фундамент для бани

Duke vendosur për të ndërtuar banjo e vet të dorës, duhet pasur kujdes në ndërtimin e bazës me cilësi të lartë. Edhe në qoftë se madhësia e ndërtimit do të jetë modest, injorojnë baza tab nuk mund të jetë: ajo është karakteristikat e cilësisë së ndërtesave përfunduar do të varet nga projektin kryesor. Para se të filloni, ju duhet të kuptoni se si dhe çfarë për të prodhuar themelet për një 4x6 dush me duart tuaja.

përmbajtje

lloj Përzgjedhja Struktura bazë

Выбор фундамента для бани

lloji i tokës është një nga faktorët themelore që lejojnë për të përcaktuar llojin e themelimit:

 • Në shkëmbinj të qëndrueshme mund të përdoret në bazë të mbështet kolone, thellon në mes dhe në thellësi më të madhe;
 • Në tokë me rërë mund të kryejnë një bazë kasetë, siç whiter qëndrueshme dhe jo shumë e ndjeshme ndaj lëvizjes së tokës;
 • shkëmbinj silty janë të paqëndrueshme, kështu që në këtë ngastër të tokës do të jetë e përshtatshme bazë të tipit grumbull ose baza pllakë;
 • shtresa me argjilë Rock pothuajse gjithmonë ndodh në tokë më të fortë, kështu që në zona të tilla duhet ngritur një kasetë apo bazë kolone me një recessed madhe.

Peizazhi gjithashtu përcakton zgjedhjen e formës bazës nën dush. Në zonat me një kënd të konsiderueshme të tendencës është mirë të përdorni llojin e themelimit grumbull, e cila lejon për të zvogëluar shpenzimet dhe për të rritur linjat e strukturës operative. Nëse faqe dallime jo-thelbësore të lartësisë, ajo është e mirë për të përdorur një substrate kasetë.

Sa për thellësinë e, thellimi i strukturës themelore të ardhmen varet nga thellësia e ngrirjes tokës. Shpesh hedhjen e themeleve nën acar bërë terren 200-250 mm (sidomos nëse struktura është masiv). Për strukturat e lehta (3, 3, 4 me 4 ose 4 deri ne 6), është e mjaftueshme për 80 cm.

Para së gjithash, para pjesës shenjë, është e nevojshme për të llogaritur diametrin e vrimave apo gjerësinë e kanalit. Dimensionet e trashësi llogore mur zakonisht i kalon 100-200 mm.

Kryerja e një bazë kasetë

Të bëjë një tortë të shpejtë, pa pjekje! Tortë Videoretsept shpejtë pa pjekje! SalatySupyVtory blyudaVypechkahlebosoul.ruSkryt AdsRecetë me fotot. Charlotte me Charlotte me mollë yablokamiRetsept me Foto hap pas hapi gatim, të thjeshta dhe vkusnyymaster-recipes.comSkryt AdsStone për fasadat domaIskusstvenny guri (ranor) për të përfunduar në fasadën e shtëpisë. Punim i elementy.Raschet tsenyGalereya rabotPoluchit besplatnoElementytopfacade.ruSkryt Ads

Ленточный фундамент для бани

Nëse ju jeni themeli për një 4x6 dush me duart e tyre, versioni kasetë do të jetë një zgjidhje e madhe.

Ajo të gjitha fillon me kryerjen e punës në gërmimi gropë. Një gjerësi të përshtatshme e pushimeve për një ndërtim të vogël - 250 mm.

Në fund të kanalit duhet të rrafshohet dhe derdh mbi të një shtresë e rërës dhe zhavorrit shtresa. Trashësia minimale e çdo shtresë të tillë duhet të jetë e barabartë me 100 mm. Pas hedhjen rërë dhe zhavorr pad lagur me ujë dhe kompakt.

Instalimi kryhet i kallep, i cili duhet të tejkalojë lartësinë e bazës së të ardhmen 100-150 mm. Për këtë qëllim një bord prerë, ku trashësia është 30 mm. Pika janë të siguruara së bashku me anë të vida dhe trare druri.

Përforcuese zorrë është bërë nga shufra metali, trashësia e të cilave mund të jetë nga 12 deri 16 mm. Rods përdorur për fiksim tela të detyrueshme.

Në fund të gropës derdh një nevojë për të thyer tulla (kjo është e nevojshme në mënyrë që të formojnë një boshllëk). Lëvizja e ajrit është dhënë me anë të seksioneve tub qeramike 0,6-0,8 cm, e cila shtrihet në një distancë prej 2-3 metrash nga njëri-tjetri.

Më tej është e mundur për të prodhuar vendosje konkrete. Ne nuk duhet të harrojmë se puna duhet të përfundojë brenda një dite. Derdhje shtresa konkrete përzierje është kryer, trashësia maksimale e secila prej të cilave është e barabartë me 200 mm. Secila shtresë e betonit kompakt. Për të shmangur ajrin hapësira duhet të përdorni një ndërtesë vibrator. Shtatë ditë më vonë, kur konkret ka vendosur në mënyrë të vendosur, për të çmontuar kuti. zgjidhje konkrete plotësisht të ngrij në muaj.

Për të mbrojtur themelet nga kushtet natyrore hidroizolim nevojshme. Baza përfunduar mund të mbulohet me ndje mbulim ose bitum. ndërtuara otmostka për heqjen lagështi të tepërt nga struktura bazë.

bazë grumbull helika për banjo 4 deri 6 m

Свайно-винтовой фундамент для бани

Deri më sot, shumë popullor mori bazë në shtyllave vidë. Edhe pse kostoja e shtyllave vidë në mënyrë të konsiderueshme më të larta, instalimin e tyre shumë më të lehtë. Këto shtyllave janë ideale për pothuajse të gjitha llojet e tokës, dhe ata mund të përballojë një peshë të konsiderueshme. Baza Pile helika set është shumë e thjeshtë, edhe pse instalimi i saj kërkon pjesëmarrjen e 3-4 zhvilluesit. Kështu është e mundur të mos përdorin pajisje të specializuara.

Shtyllave janë të organizuar në qoshet e strukturës, si dhe pikat docking e mureve. Mes duke pasur grumbujt në një distancë të caktuar thelluar mbështetje shtesë grumbull. Distanca në mes të mbështet nuk duhet të kalojë 2 m.

Gjerësia ideal i tubave, të cilat janë bërë të vidhos mbështet - 200 mm. Trashësia e kërkuar të murit tub - 4 mm. Nga të mprehtë mbështetje vidhos tip bashkangjitur me saldim teh 5 mm trashë. Para instalimit, të gjitha elementet grumbull të trajtohen me një kompleks të veçantë për të mbrojtur metalike nga ndryshkura.

Mbështet dehur alternuar në tokë në vrimat e para-përgatitura. Së pari qoshe montuar, dhe pastaj mbështet ndërmjetme. Depërtimi fillestar mbështetje vidhos duhet të kryhet në një thellësi prej 300 mm.

Atëherë është e nevojshme për të rritur thellësinë dhe vidhos çdo grumbull për të mbështetur shkëmb të qëndrueshme (1.5 m). Gjatë depërtimit ju duhet të bëni të sigurtë që elementet grumbull nuk janë lëvizur ose tilted. Pas instalimit të gjithë mbështet nevojshme për të sjellë ata në të njëjtën lartësi, duke prerë një pjesë të panevojshme të mulli.

Brenda bosh tub, sepse pas pajisja është e mbushur me përzierje të çimentos në to. Kjo do të lejojë për të rritur fuqinë e të gjithë strukturën. Kur çimentos derdhur, në krye të tub është ngjitur headroom.

Për të dhënë rezistencë të shtuar të bazuar grumbull skarë kryer ekzekutimin. Për këtë qëllim elementet U-formë metalike (kanale), qoshe apo trarëve prej druri.

baza kolone

Фундамент для бани на столбах

Avull - Struktura, e cila i referohet ndërtesave shtesë oborr, kështu që rrallë ka një peshë të konsiderueshme. Prandaj, kur një themel për një 4x6 dush me duart e tyre, një bazë kolone është një opsion ideal, të cilat mund të ndërtohet nga materiale skrap.

Me ndërtimin e një baze të përdorura, duke shtyllat, të cilat janë instaluar në një thellësi prej ngrirjes tokës.

Një variant i bazës kolone është një strukturë e përbërë nga mbështet bërë me tulla të pjekura. Ia vlen të kujtohet se shtyllat që qëndrojnë në qoshet, kanë një madhësi prej 40 me 40 cm, dhe në anën - 25 deri në 25 cm.

Në mënyrë për të ngritur një bazë kolone prodhuar paraprakisht duke shënuar gropa gërmimi, në pjesën e poshtme e të cilit është e mbushur rërë jastëk dhe zhavorrit. Trashësia e secilës shtresë e rërës dhe zhavorrit duhet të jetë jo më shumë se 100-150 mm. Pas kësaj, të vazhdojë për tulla hedhjen.

ndërtimi relativisht e thjeshtë e teknologjisë është e ndryshme nga baza e tubacione çimentos asbest. tuba minimale me diametër të përdorura duhet të jetë 200 mm.

Në pikat qoshe të ardhmen strukturë duhet të gërmoj puset 240 mm dhe një thellësi prej 1500 mm. Pushimeve duhet të jetë vendosur tub çimentos, brenda çdo zorrë duhet të vendoset në katër shufra çeliku. Në fund të çdo këmbë është betonuar. Kur tub është e nevojshme për të rritur pak tab për të formuar një jastëk përforcues është bërë nga betoni në bazën e saj.

Në mënyrë që në të ardhmen ajo ka qenë e mundur që të rritet shkrimet apo blloqe të mbështet themelore, për secilin tub para se të plotësojë të gungave ndërprerë kurvar, gjatësia e tij duhet të jetë rreth 50-60 cm.

Videos Fondacioni për një dush 4x6 me duart e tyre:

Fondacioni për BATH 4x6 DUART VET: Udhëzime hap pas hapi ...

Madhësia e metra 4x6 është ideal për ndërtimin e banjot private në drejtim të parave të investuara dhe përpjekje, dhe është konsideruar si një standard. Projektet Online Gatim, vizatimet dhe udhëzimet video që mund të bëjë themelin për këtë ndërtesë me duart e veta, shpesh, ekspertët këshillojnë që të derdh fjongo lloj melkozaglublenny. Teknologjia e ndërtimit të thjeshtë, për të kryer nuanca të rëndësishme zgjedhin saktë çanta trashësi kullimit, madhësi dhe kontrollin e nivelit të, përdorimi i zgjidhjes me cilësi të lartë, strukturën përforcim dhe compaction tokmak e çdo shtresë.

Основание для бани 4х6 м

Tabela e Përmbajtjes:

Zgjedhja e themelimit

Kriteret kryesore janë kushtet faqe dhe materiale të mureve, me këto të dhëna për madhësinë dush 4x6 m eshte zgjedhur nga llojet e mëposhtme:

1. Belt - version universal, kërkoi pronarët e shtëpive private. Teknologjia është vlerësuar për ndërtimin e saj, besueshmërinë, efikasitetin dhe thjeshtësi, themeli është një rrip integrale e betonit të armuar me një thellësi shtrimin e 40 cm.

2. Tselnozalivnoy ose pllakë, i cili është formuar një solucion të derdhur mbi pads thahet. rrallë për shkak të kostos së lartë, me përjashtim të ndërtimit 4h6m me mbështetjen ndërtime bërë nga blloqe mur të rënda të përzgjedhura për banjot.

3. kolone, me hedhjen e mbështet me thellësi nën acar në perimetrin dhe qoshet. një themel të tillë është këshilluar për të mbushur në ndërtimin e banjot log vetme-katëshe prej 4x6 apo të lehta të tjera materiale, për guri dy-katëshe dhe kjo nuk është e përshtatshme.

Столбчатое основание для бани

4. Pile dhe grumbull-rostverkovy, për shkak të kostos së lartë dhe nevojën për përfshirjen e pajisjeve të specializuara përjashtim zgjedhur rrallë është bërë në ndërtimin në seksionet e pabarabartë ose të lirshme, rritje të lartë të ujërave nëntokësore. Thellësia minimale e shtyllave prej 2.5 m, për të bërë një themel të tillë nuk mund më vete, kërkon një minimum prej 3 persona.

Si rezultat i kësaj, pronari i sauna ardhmen ndalet në bazë kolone apo kasetë, optimale në aspektin e kostos dhe nën forcat. Puna fillon me përgatitjen e vizatimit me llojin e pritshme të dritareve, vendndodhjen e dyerve, drovnitsy, mure të brendshme duke mbajtur dhe kanalizime, të martohem me ndërtesa të tjera: një pishinë, një verandë. Llogaritur për zonën bodrum dush: rrethues dimensionet janë të njohur (4x6 m), gjerësia është gjetur duke ndarë të gjitha ngarkesave e pritura (strukturat peshë, era, bora) në kapacitetin mbajtur të tokës (vlerës së referencës) me. Vendosja rënë dakord me pronarët e ngastrave fqinje, minimumi ligjor mes banja dhe ndërtesat e 8 m, kjo nuk është gjithmonë e mundur.

Фундамент плитного типа

teknologji hap pas hapi të plotësojë në shembullin e themelimit zhvesh

Skema e veprimit rekomanduar përfshin hapat e mëposhtëm:

1. Pastrimi vendin e ndërtimit.

2. Ndarja themeli të ardhmen nën banjo: duke u nisur nga këndin e brendshëm të perimetrit 4 × 6, e shënuar kontrolluar muret mbajtur dhe diagonal (toleranca është 20 mm). Përdoret për t'iu referuar në aksionet e të paktën 70 cm të gjata dhe një litar rreth edges ofron një diferencë prej rreth 10 cm. Në këtë fazë është e rëndësishme për të kontrolluar qoshet ekuilibër dhe mungesa e shtrembërime në diagonale, të gjitha dimensionet janë të matur disa herë.

3. llogore Gërmimet për themelet zhvesh: thellësia përbëhet nga një lartësi bandat, dhe cm diferencë pad ikjes 10 të shkatërruar tokën, gjerësia - 15 cm e lartë se ajo e llogaritur. Gërmuan thellë në tokë derdhur dush të ardhmen.

4. Plotësimi pads zhavorr-rërë - të paktën 10 cm për shtresë me tokmak kujdesshëm. Në heaving tokave ranore rritje trashësi deri 50 cm, është marrë në konsideratë në hapin e mëparshëm.

Мелкозаглубленный фундамент

5. Instalimi i kallep, përdoret për këtë qëllim Downed trashësi dërrasa prej 3 cm, pa të çara të mëdha. Përgjatë perimetrit janë të përditësuar dhe të ri-kontrolloni layout bazë, qoshet hard drive në aksione apo shufra. Lartësia e strukturave formwork varet nga madhësia e kasetë, mbi tokë, ata janë ngritur 10-15 cm. Në këtë fazë të hedhur ajrimit dhe kullimit vrimat (nëse është e nevojshme). Për të eliminuar anuar midis bordeve është blloqet fikse të drurit të njëjtën gjatësi.

6. Mbushja e tulla të thyera në pjesën e poshtme.

7. montimit dhe instalimi i kafaz përforcimit. Për themel të përshtatshme nën shufra të metalit banjë me një diametër prej 12 deri 16 mm, lidhet nëpërmjet tel ose plastike collars. kornizë jashtë për ta bërë më të lehtë më tej ajo është e vendosur në mënyrë që metali nuk prek skajet e shiritit të ardhmen (vulë e rekomanduar është të paktën 5 cm).

8. Përgatitja dhe shpërndarja e betonit brenda kallep. themeli Tape nën dush mund të jetë e mbushur me beton ose përgatitur për të bërë atë vetë. proporcionet e rekomanduar per trazim pavarur: 1: 3: 3.5: 0.5 (çimento: rërë: zhavorrit: uji). Shqyrtime të fuqisë lejueshme ndryshojnë, shumën minimale të përcaktuar për gati-përziera konkrete - M150, por praktika tregon se është më mirë për të zgjedhur një shenjë të lartë. Zgjidhja ishte derdhur në 20 shtresa cm, secili prej tyre pak më kompakt (një shkop të ngurta, një çekan stërvitje ose flluska e ajrit copëza) dhe pastaj do të vazhdojë pa ndërprerje për të ardhshëm, e sipërme rrafshoi me kujdes.

9. Largimi i kallep pas 1 jave. Aging konkrete (3-4 javë).

Схема ленточной конструкции

Një skemë e ngjashme mund të derdh themelin për një banjë me duart e tij kur zgjedh një lloj kolone. Në këtë rast, unë kam 3 pika hap pas hapi drejtime në vend të thellimit llogore gërmuan për hedhjen këmbë katrore. rezolucion të rekomanduar me qoshet e kolonë është 40x40 cm, lateral - 25x25, thellesia e ujit të parë të nivelit kontabiliteti përzgjedhur dhe 15 cm shtresë zhavorr. Supports e ngritjes w / w, tulla e pjekur, guri, tubacione çimentos asbest diametër concreted prej 20 mm.

rekomandimet

Për të zvogëluar rrezikun e skewing banja dhe heqjen themel rrip në heaving tokat për të bërë shtratin më të trashë rërë: 50 cm, në krahasim me konvencionale 20. bazën në kushte standarde dhe nuk janë të izoluar hidroizolim operojnë më të thjeshtë: të veshura me një beton bituminoz mastikë anën e sipërme të vektorit. Në zonat me reheating rrezikut rekomandojmë pour zgjidhje mbi pllaka plastik dhe izolojnë (izoluar ose të paktën lagështi) mure vertikale.

Shumë e konsiderojnë izolimin e fondacionit për një tepërta dush, por përdorimi i tij redukton konsumin e karburantit me ngrohje lokalet, mban një temperaturë të qëndrueshme dhe rrit jetën e strukturës. Mbrojtja nga brenda - një hap i detyrueshëm është kryer në të njëjtën kohë me izolim të dyshemeve.

gabime të zakonshme

Rreziku kryesor është zgjedhja e llojin e gabuar të substrate ose thellësi të pamjaftueshëm të hedhjen. Bath - ndërtimi i lehtë, edhe në tokë të ngopura dhe heaving e shumë probleme mund të shmanget duke rritur trashësinë e jastëk mbushje rërë. Në rast dyshimi në aftësitë e tyre në vlerësimin e tokës ose parametrat llogaritjen e fondacionit është më e mirë për ta kthyer në specialistë. Ekziston edhe një shkelje flagrante e teknologjive hedh përfshijnë:

 • Saldim e bare përforcuar me njëri-tjetrin, vetëm kompleksi më të mirë është i lidhur tela apo clamps.
 • Përdorimi i betonit me një forcë nën shenjën M150.
 • Përgatitja dhe derdhje zgjidhje në sezonin e ftohtë apo proces ndërprerje. Në një standard bazë kasetë 4x6 m pa duke mbajtur mureve merr pak më shumë se 5 m3 beton, është e rëndësishme për të kryer këtë hap në një ditë.
 • Dimërimit themel shkarkuar. Pa konservimin, izolimin dhe ngritjen e mureve mbajtëse ajo do të marrë vetëm një grumbull dhe themelet kolone, rrip dhe pllakë janë deformuar nën ndikimin e acar heaving e tokës.

Artikuj që kanë lidhje:
Si një vetë-pour themelet për garazh?

blloqet e skorje janë përdorur më shpesh për ndërtimin e një garazh apo ...

Pile Fondacioni me trap

Rostverkovoe grumbull-Foundation - një kombinim të mirë të lehtë për të instaluar shtyllave dhe ...

Cila është kostoja për të ndërtuar një themel mbi shtyllave?

Vetë-ndërtimin e themelimit nuk mund të jetë në stilts, për ndërtimin e saj është përfshirë ...

Fondacioni për 4x6 vaske, 3x4, 6x6 DUART vet - Turn-bazuar ...

Videotutorial me një foto të fondacionit për një banjë 4 x 6 me duart e tij

Fondacioni cilësore - një premtim i "jetëgjatësinë" e çdo ndërtim. Prandaj Masters përvojë këmbëngulin se ky proces u zhvillua në përputhje me të gjitha teknologjitë. Për të aplikuar kasetë ndërtimin e banjës, një bazë kolone ose tjegull tipit. Në këtë artikull ne do të shikojmë në variantin më të suksesshme të fondacionit për ndërtimin e madhësisë së 4 x 6 metra.

Nëse ju doni për të ndërtuar një dush me duart e tij, gjëja e parë që ju duhet të mendoni për zgjedhjen e një vend të përshtatshëm për ndërtim. Së pari, ajo duhet të jetë mjaft larg nga ndërtesa të tjera. Opsioni më i mirë do të jetë 3 m ndarja nga shtëpia dhe outbuildings të tjera. Së dyti, është e nevojshme për të kryer hulumtime gjeodezike dhe të përcaktojë llojin e tokës. Sipas rezultateve, është e nevojshme për të zgjedhur llojin e drejtë e themelimit:

 • tokat heaving. Në këtë mishërim, për përdorim më të mirë të mendimit të ndërtimit dush kasetë bazë;
 • toka me zhavorr, rërë dhe balte. Kolone, dhe themeli kasetë-dhe-shtylla do të jetë zgjidhja më e mirë;
 • primer me kuarc dhe rërë. Nëse toka është mjaft i dendur, ju mund të përdorni çdo lloj të tokës.

Pasi çështja e një pamje të përshtatshme bazë është zgjidhur, të vazhdojë në realizimin e projektit të përfunduar. I gjithë procesi do të përbëhet nga fazat e mëposhtme:

 • pastrim dhe duke shënuar territorin;
 • (I kanaleve Pajisja e gërmimit) gërmimit;
 • formwork montimit;
 • përgatitja e kafaz përforcimit;
 • solucion direkt mbushje.

Një diskutim më i detajuar i secilit nga hapat do të ju lejojnë për të kryer hedhjen e themelimit me duart e veta ose për të vlerësuar cilësinë e punës së kryer nën çelës, profesionistë me përvojë.

Gjatë ndërtimit të banjot vëmendje e veçantë i është kushtuar bazë. Në ekuilibër e hedhjes së tij dhe forcën do të varet nga periudha e objekteve të shërbimit. Prandaj, në çdo fazë të punës është shumë e rëndësishme për të ndjekur në mënyrë strikte udhëzimet dhe nuk e thyejnë të teknologjisë:

 • pastruar fushën e mbeturinave, dhe shkatërrimin e të gjitha parregullsive (hollows, kodrat);
 • duke shënuar prodhime nga këndin e brendshëm. Prej tij shtrirë centerlines;
 • një procedurë e tillë duhet të bëjë për të dy qoshet e mbetura. Korrektesa checking markup shtrirje kurrizit mes qoshet e kundërta (diagonalisht). Nëse diferenca është 2 cm ose më shumë, do të duhet për të bërë ndryshime në paraqitjen;
 • pastaj të kryer markup dush brendshme qarqeve, atëherë ajo mund të jetë bërë për të kryer fazën e ardhshme të operacionit.

Cilado që ju zgjidhni themelet për banjot e saj, hapi i parë është që të gërmoj duart e tyre duke gërmuar gropa themel, llogore dhe puset nën trarët. Kështu, thelbi i procesit është si vijon:

 • depërtojnë një gjerësi kanalit prej 30 cm dhe një thellësi prej 1,5-2 m pergjate perimetrit;
 • atëherë gjatësi anë 4 m bëjë shenjat e përshtatshme për hapje vrima për duke grumbujt;
 • ajo do të jetë e mjaftueshme për të instaluar tri shtyllave: dy në qoshe dhe një në mes;
 • dhe thellësi duhet të jetë afërsisht 1,3-1,5 m;
 • me anë të gjatë (6 m) numërimi i një borehole bërë çdo 1.5 m;
 • në fund të fundit 12 puse do rrethues;
 • në pjesën e poshtme të kanalit është e nevojshme për të hedhur një shtrat të zhavorrit dhe rërës.

Duke e bërë ndërtimin e duarve të tyre, me siguri do të sigurt për atë që muret Trench e brendshme ishin rreptësisht vertikale. Mërzi mund të kontrollohet me një nivel shpirt.

Një hap i rëndësishëm drejt krijimit të cilësisë së lartë dhe bazën e besueshme është instalimi i kallep. Në themel ka qenë e mbushur si duhet, ju duhet të i kushtoj vëmendje për pikat e mëposhtme:

 • Së pari ju duhet për të vënë së bashku panele të bordeve në mënyrë që ata shkuan në thellësinë e plotë të kanalit, dhe towered mbi tokë në 30 cm;
 • përgjatë makinë rrethues në aksione në hartimin ishte mjaft e fortë;
 • bordet e brendshme sipërfaqja duhet të jetë e sheshtë, kështu që vetëm të përdorin panele tharë mirë dhe të sheshtë;
 • në mes të bordeve, të vendosura në të dyja anët e kanalit, është e nevojshme për të bërë një spacer bërë nga trarëve prej druri.

Kur instalimi kallep me duart e tyre duhet të sigurojë që në mes bordet nuk kanë boshllëqe të mëdha, ndryshe zgjidhja do të del në shesh.

Pas formwork për themel është e gatshme, hapi tjetër është për të vënë valvula. Me ndërtimin, si dush përforcim mund të përdorni shufra metalike me një diametër prej 10-12 mm. Kjo është e mjaftueshme për të hartuar një fuqishme dhe të qëndrueshme. Procesi i stacking duhet të bëhet si më poshtë:

 1. Shufra janë të ndërlidhura me një copë teli metalike 4 mënyrë që të formojnë një dizajn katror.
 2. Struktura metalike llogore fabrikuara bërë pirg horizontalisht, dhe në pus nën grumbull - vertikalisht.
 3. pajisje Corner dëshirueshme apo të prera duke përdorur mulli apo kënd përkulem.
 4. Bare nuk duhet të ngrihen mbi sipërfaqe hedh, kështu që korniza nuk duhet të jetë më e lartë se kallep.

Për themeli për një dush të zgjasë një kohë të gjatë, ju duhet të bëni para se të instalimit Valvulave hidroizolim shtesë. Për këtë qëllim në fund të kallep është hedhur mjaftësisht polietileni të dendur e cila parandalon oksidimi e shufra metalike.

Të derdh themelet me duart e tyre, duhet të jenë të zgjedhur të jetë ditë e mjaft e ngrohtë dhe të thatë, kështu që zgjidhja ngriu shpejtë. Në procesin e hedhjes duhet të marrë në konsideratë gjëra të tilla:

 • për zgjidhje të klasës së çimentos 200 ose më e lartë;
 • pastaj në mënyrë të barabartë përzierje brenda nevojen e armaturave;
 • pas derdhje domosdoshmërisht "birë" zgjidhje shkop druri për të eliminuar mundësinë e formimit të flluska brenda;
 • në përzierje përfundimtare fazë topsheet duhet niveluar siç duhet;
 • në fund ajo është e dëshirueshme për të mbuluar themelet mbushur me mbyllur plastike.

Kur të plotësojë një bazë për dush mund të blihen fino tashmë lira gati. Ky mishërim është e preferueshme për shkak se pajisje të veçantë menjëherë duke përdorur "sleeves" zgjidhje përmbytjeve në kallep, dhe procesi merr një minimum të kohës.

Ndërtimi i një dush - një veprim i vështirë dhe me përgjegjësi që kërkon aftësi të veçanta. Dhe të gjithë struktura e fituar një të fortë dhe të qëndrueshme, vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet derdhje bazën. Në qoftë se ju vendosni për të bërë hedhjen në duart e tyre, me siguri të njohur me të gjitha intricacies e procesit. Vetëm atëherë struktura e ngritur do të qëndrojë për një kohë të gjatë dhe nuk do të japë warps.

Fondacioni cilësore - një premtim i "jetëgjatësinë" e çdo ndërtim. Prandaj Masters përvojë këmbëngulin se ky proces u zhvillua në përputhje me të gjitha

Fondacioni për një dush 3x4, 4x4, 3x5 ose 4x6 me duart e tyre

Asnjë nuk zonë periferike pa banjot. Disa nga pronarët e parcelave të tokës vënë në banjë parë, dhe vetëm pastaj të fillojë për të zhvilluar vendin dhe për të ndërtuar një shtëpi. Për ndërtimin e ekuipazhit të ndërtimit me qira, por ajo është e shtrenjtë, dhe kështu që disa të vendosin për të ndërtuar një sauna veten.

Hapi i parë në ndërtimin e një vënies së gurthemelit. Ky hap është shumë i rëndësishëm dhe ju duhet të shpenzojnë atë me kujdes. Si për të ndërtuar një themel për veten tuaj, çfarë lloji të objekteve për të zgjedhur, shikoni në këtë artikull.

Para se të fillojë pajisja e bazës nën dush, ju duhet të jetë i vetëdijshëm për llojet e themeleve, dhe të zgjedhin atë më të përshtatshme për bimë tuaj. lloje themelore të substrate:

 • themeli rrip;
 • themeli mol;
 • themeli pllakë;
 • themeli i Tiros;
 • parafabrikuara bllok monolit themeli.

Ka disa faktorë që përcaktojnë zgjedhjen e një bazë. Është e rëndësishme të marrin në konsideratë jo vetëm llojin e tokës në vend, por edhe peshën specifike më të madhe të strukturave, dhe që ne po ndërtojmë një banjë të vogël, atëherë pjesa e tij nuk është e jashtëzakonshme.

Pier themel do të punojë në rast se ndërtimi i murit do të bëhet e lëndë druri, hyni nga blloqeve shkumë. Vetëm përshtaten themelin për inkuadrim banja. Nëse keni ndërmend për të ndërtuar një mur të tullave, betonit gazuar, ju duhet të instaloni vetëm themelet rrip, pavarësisht nga lloji tokës.

Baza nën dush, e bërë nga kolonat nuk kërkon sasi të mëdha të investimeve materiale dhe financiare. Kjo është një nga mundësitë ekonomike. Për këtë arsye lloji përdorur ishte materialet e mëposhtme:

 • drurit;
 • tullë;
 • blloqe themelet e betonit;
 • tuba çimento asbest, të cilat janë të mbushur me nje perzierje e betonit;
 • konkrete.

Si mund themeli skelë - udhëzim

 1. shtyllat janë vendosur në qoshet e ndërtesave, në kryqëzimin e mureve dhe në të gjitha muret, të dy brendshme dhe të jashtme në një distancë prej jo më shumë se 1 metër larg. Është e lehtë për të llogaritur se nën 3x4 dush do të duhet për të instaluar kolona 8-12;
 2. thellësi gropë duhet të jetë e barabartë me 70 centimetra, por ajo mund të jetë më, në qoftë se toka në fushën e pjesa më e madhe dhe heaving. Në fund të vrimë ju duhet të plotësoni dhe kompakt rërë. Cover rërën me material për mbulim për hidroizolim dhe të instaloni një pol plotësisht izoluar, e cila duhet të ngrihen mbi sipërfaqen e tokës 40 centimetra të.
 3. Pasi polet janë instaluar nevojën obustroitzabirku - është muri në mes të shtyllave që do të mbrojnë bodrum kundër ndikimeve negative mjedisore. Për ta bërë këtë, ju mund të përdorni tulla apo blloqe betoni.

Si për të vendosur saktë themelet shirit

Ajo është gjithashtu mjaft e një bazë të njohura jo vetëm për banjot e vogla, por edhe për llojet e tjera të ndërtesave. Para se të filloni për të pajisur bazën, është e nevojshme të hapë rrugën në vendin e ndërtimit. Ajo fillon me vend markup.

Për Markup do të duhet kunjat dhe litar, gjatësia e së cilës është e barabartë me Lina dush mure. Në qoshet e shtylla janë të shtyrë dhe të tensionuar ndermjet tyre litar, në rreth një kënd të drejtë.

Për kënd të drejtë diagonale është e nevojshme për të tërhequr litarin, gjatësia e së cilës duhet të jetë pikërisht pesë metra.

Nëse faqe është tokë mjaft solid, thellësia e kanalit të gërmoj themelet mund të përbëjë vetëm 40 cm., Por nëse heaving e tokës dhe të thatë, pastaj gërmoj një thellësi hendek prej 70 cm. Në fund të kanalit të vendoseshin çanta rërë, e cila ram domosdoshmërisht e mirë.

bordet kallep janë marrë, nëse është e mundur, është më mirë për të përdorur lëndën e drurit të vjetër, sepse pas derdhje ajo do të bëhet i pavlefshëm. Në qoftë se nuk ka material të vjetër, ju keni për të blerë sasi të drejtën e bordeve.

Formwork është duke u ndërtuar në një të shkojnë, të gjitha në një herë, dhe pastaj derdh nevojën konkrete për të bërë të njëjtën gjë. Lartësia e kallep është llogaritur bazuar në thellësinë e kanalit gërmuar, psh në varrim cekët, të mjaftueshme 80 centimetra, përndryshe meter. Gjerësia e kallep duhet byto jo më pak se 20 centimetra.

përforcim

Shuma e përafërt të përforcimit për bazën detyrues 4 metra për metër themel. Me anë të përforcim teli detyrueshme krijon një shesh dhe e vunë në llogore. Do të derdh vetëm konkrete.

Çfarë ju duhet të dini se kur hedh:

 • Zgjidhja duhet të plotësoni të gjitha përnjëherë;
 • sa më shpejt që mbushja është përfunduar konkrete, kompakt dhe i rrafshoi,
 • tharje kohë, gati një muaj;
 • Puna është duke u zhvilluar për të përfunduar tharje.

Video marrëveshje bazë kasetë:

Video shumë informative, ajo mund të shihet se për sigurinë e drurit dhe për largimin më të mirë të kallep pas, druri të mbuluara me plastike për të bërë plenkoy.Kak bazojnë veten.

Është e kuptueshme që është e nevojshme për të zgjedhur gomat janë të njëjta trashësi dhe diametër, pastaj puna do të jetë shumë e lehtë për këtë lloj të themelimit. Në vend është e nevojshme për të dhënë numrin e kërkuar të gomave për rregullimin e themeleve nën dush.

Cilat janë avantazhet e këtij materiali:

 1. Gomat janë bërë prej gome të veçantë, rezistente për të gjitha llojet e ndikimeve;
 2. Prona material lejon të ndërtoni themelin guximshëm dhe të qëndrueshme për ndërtimin e banjës.
 3. Vëmendje e veçantë duhet t'i kushtohet cilësitë izolues e gomave, ata mbajnë një ambient me lagështi dhe të besueshme të mbrojtur bazën e banjës.

Sa për disavantazhet, ajo është një - me ngrohje gomave lëshojnë avuj të dëmshme për mjedisin. Por e ndërtuar siç duhet themeli i gomave nuk do të jetë e ekspozuar në diell, nga e cila gomave është shkatërruar.

Tip: Marrja e vendimit për të ndërtuar themelet e gomave, është e nevojshme për të vlerësuar të gjitha avantazhet dhe disavantazhet e objekteve të tilla.

punime tokësore

 • Gërmoj një hendek, madhësia e të cilave është më e madhe se zona e strukturës 20 centimetra e në çdo anë.
 • Thellësia e gropës është 20 centimetra, pavarësisht nga trashësia e gomave.
 • Në fund të pusit është e mbushur me rërë dhe tamped mirë për të marrë një sipërfaqe të sheshtë.
 • shpërndarë më pas në pjesën e poshtme të gomave gropë, vendosjen e tyre sa më afër me njëri-tjetrin.
 • Hapi i ardhshëm është që të bien në gjumë në të gjithë hapësirën në mes të gomave dhe materiale për mbushje duhet të jetë e mirë kompakt, pasi ajo ndikon në rezistencën bazë.

puna konkrete

 • Para fillimit të caktuar të punës konkrete, hidroizolim të një material filmik apo mbulim.
 • Formwork është krijuar nga bordet e vjetra apo fletë kompensatë.
 • Formwork e nevojshme për të ndërtuar një mënyrë të tillë që prodhimi në vendndodhjen e qerres kishte një pllakë të sheshtë konkrete.
 • Më tej, përforcim është bërë duke përdorur përforcim dhe tela të detyrueshme.
 • Për të lehtësuar punën, ju mund të përdorni të gatshme pllaka, të cilat janë instaluar në gomë përgatitur.
 • Hidh zgjidhje që ju duhet në një të shkojnë. Nëse ju jeni zgjuar, për të gatuaj atë vetë, mos harroni të shtoni një plasticizer, ose një pllakë betoni mund të plas kur thatë.
 • Formwork është hequr pas një jave.
 • themeli të thatë në një muaj.

Marrë në konsideratë vlerën e materialit të punës dhe rigjenerimin e brezit, dobët themel të thelluar në tabelë:

Llogaritja e konsumit materiale dhe kostoja e themelimit skelë në tabelën e mëposhtme:

Tabela tregon koston e përafërt të materialeve dhe punës, si çmimi përfundimtar do të varet nga lloji i tokës.

Shpesh në shkelje të teknologjisë themelimit dush çdo gjë me kalimin e kohës themeli fillon të prishen. Çfarë duhet të bëj për të krejtësisht të çmontimit ndërtimin ose riparimin themeli?

Riparimi i fondacionit në shtëpi është e mundur, ju vetëm duhet të dini sekuencën e punës në secilin rast.

Riparimi rrip pikëmbështetje

Në mënyrë që të prodhojnë riparime të kualitetit të lartë, është e nevojshme për të ngritur kasolle me trungje dush në bazë. Zakonisht kjo është bërë duke përdorur një jacks mallrave, në mënyrë ideale duhet të ketë jo më pak se 8 copë: 4 është vendosur në qoshe dhe një në mes të çdo mur.

Atëherë ju keni nevojë për ndihmë, sepse ajo është e dëshirueshme për të ngritur foletë kënd të njëjtën kohë.

Pasi kornizë është ngritur në gjatësinë e dëshiruar, është e nevojshme për të vlerësuar shkallën e shkatërrimit të bazës. Në qoftë se themeli është plasaritur dhe u shpërbë pak, ajo mund të përforcohet me një tel të detyrueshme dhe përforcim rreth perimetrit, të vendosur formwork dhe pour konkrete. Fondacioni mori një pak më të trashë se ai i mëparshmi, dhe në sajë të përforcimit dhe derdhje do të forcohet.

Nëse frakturë anon në mënyrë të konsiderueshme një ose më shumë kënde, ju do të duhet për të hequr atë plotësisht, deri në jastëk rërë. Ndonjëherë tokat heaving në bazë e ulët e varrimit mund të thyer në kohën e ngrirjes terren. Nëse ky është rasti, është e nevojshme për të rritur thellësinë e kanalit. Pasi llogore është gërmuar në thellësinë e kërkuar, mbrojtje nga drita prodhuar terren të ri. Pasi ajo thahet, kornizë është ulur ngadalë, mos harroni për të hedhur izolimin.

Pier themel - riparim

Në këtë formë, baza mund të takohen kolona anon. Për të zgjidhur këtë problem, ju duhet të:

 • vënë backup tjetër për kolonën përdredhur;
 • pastaj hoqi shtyllën e vjetër, vrimë më të thellë nëse është e nevojshme. Atëherë ju keni nevojë për të ndërtuar një parzmore të ri dhe të instaloni atë në vrimë;
 • Mbushjen ndodh faza e parë, zgjidhje mbush mirë me sipërfaqen e tokës;
 • kallep ndërtuar dhe kolonë mbushur plotësisht.

Në mënyrë që të forcojë themelet mund të bëhen rreth perimetrit të grupit konkrete trupave të pajetë, që lidh shtyllat në një njësi të vetme që do të parandaluar anon e tyre të mëtejshëm.

Siç mund ta shikoni, asgjë e komplikuar në rregullimin e bazës nën dush me duart e tij. Gjëja kryesore për të kuptuar disa gjëra dhe e di nuancat e mbushur llojeve të ndryshme të fondacioneve.

themeli dush marrëveshje Technology madhësi 4x6 m

Madhësia e metra 4x6 është ideal për ndërtimin e banjot private në drejtim të parave të investuara dhe përpjekje, dhe është konsideruar si një standard. Projektet Online Gatim, vizatimet dhe udhëzimet video që mund të bëjë themelin për këtë ndërtesë me duart e veta, shpesh, ekspertët këshillojnë që të derdh fjongo lloj melkozaglublenny. Teknologjia e ndërtimit të thjeshtë, për të kryer nuanca të rëndësishme zgjedhin saktë çanta trashësi kullimit, madhësi dhe kontrollin e nivelit të, përdorimi i zgjidhjes me cilësi të lartë, strukturën përforcim dhe compaction tokmak e çdo shtresë.

Kriteret kryesore janë kushtet faqe dhe materiale të mureve, me këto të dhëna për madhësinë dush 4x6 m eshte zgjedhur nga llojet e mëposhtme:

1. Belt - version universal, kërkoi pronarët e shtëpive private. Teknologjia është vlerësuar për ndërtimin e saj, besueshmërinë, efikasitetin dhe thjeshtësi, themeli është një rrip integrale e betonit të armuar me një thellësi shtrimin e 40 cm.

2. Tselnozalivnoy ose pllakë, i cili është formuar një solucion të derdhur mbi pads thahet. rrallë për shkak të kostos së lartë, me përjashtim të ndërtimit 4h6m me mbështetjen ndërtime bërë nga blloqe mur të rënda të përzgjedhura për banjot.

3. kolone, me hedhjen e mbështet me thellësi nën acar në perimetrin dhe qoshet. një themel të tillë është këshilluar për të mbushur në ndërtimin e banjot log vetme-katëshe prej 4x6 apo të lehta të tjera materiale, për guri dy-katëshe dhe kjo nuk është e përshtatshme.

4. Pile dhe grumbull-rostverkovy, për shkak të kostos së lartë dhe nevojën për përfshirjen e pajisjeve të specializuara përjashtim zgjedhur rrallë është bërë në ndërtimin në seksionet e pabarabartë ose të lirshme, rritje të lartë të ujërave nëntokësore. Thellësia minimale e shtyllave prej 2.5 m, për të bërë një themel të tillë nuk mund më vete, kërkon një minimum prej 3 persona.

Si rezultat i kësaj, pronari i sauna ardhmen ndalet në bazë kolone apo kasetë, optimale në aspektin e kostos dhe nën forcat. Puna fillon me përgatitjen e vizatimit me llojin e pritshme të dritareve, vendndodhjen e dyerve, drovnitsy, mure të brendshme duke mbajtur dhe kanalizime, të martohem me ndërtesa të tjera: një pishinë, një verandë. Llogaritur për zonën bodrum dush: rrethues dimensionet janë të njohur (4x6 m), gjerësia është gjetur duke ndarë të gjitha ngarkesave e pritura (strukturat peshë, era, bora) në kapacitetin mbajtur të tokës (vlerës së referencës) me. Vendosja rënë dakord me pronarët e ngastrave fqinje, minimumi ligjor mes banja dhe ndërtesat e 8 m, kjo nuk është gjithmonë e mundur.

Ajo do të jetë interesante:   kontakte DYJA VATSAPE bllokuara

teknologji hap pas hapi të plotësojë në shembullin e themelimit zhvesh

Skema e veprimit rekomanduar përfshin hapat e mëposhtëm:

1. Pastrimi vendin e ndërtimit.

2. Ndarja themeli të ardhmen nën banjo: duke u nisur nga këndin e brendshëm të perimetrit 4 × 6, e shënuar kontrolluar muret mbajtur dhe diagonal (toleranca është 20 mm). Përdoret për t'iu referuar në aksionet e të paktën 70 cm të gjata dhe një litar rreth edges ofron një diferencë prej rreth 10 cm. Në këtë fazë është e rëndësishme për të kontrolluar qoshet ekuilibër dhe mungesa e shtrembërime në diagonale, të gjitha dimensionet janë të matur disa herë.

3. llogore Gërmimet për themelet zhvesh: thellësia përbëhet nga një lartësi bandat, dhe cm diferencë pad ikjes 10 të shkatërruar tokën, gjerësia - 15 cm e lartë se ajo e llogaritur. Gërmuan thellë në tokë derdhur dush të ardhmen.

4. Plotësimi pads zhavorr-rërë - të paktën 10 cm për shtresë me tokmak kujdesshëm. Në heaving tokave ranore rritje trashësi deri 50 cm, është marrë në konsideratë në hapin e mëparshëm.

5. Instalimi i kallep, përdoret për këtë qëllim Downed trashësi dërrasa prej 3 cm, pa të çara të mëdha. Përgjatë perimetrit janë të përditësuar dhe të ri-kontrolloni layout bazë, qoshet hard drive në aksione apo shufra. Lartësia e strukturave formwork varet nga madhësia e kasetë, mbi tokë, ata janë ngritur 10-15 cm. Në këtë fazë të hedhur ajrimit dhe kullimit vrimat (nëse është e nevojshme). Për të eliminuar anuar midis bordeve është blloqet fikse të drurit të njëjtën gjatësi.

6. Mbushja e tulla të thyera në pjesën e poshtme.

7. montimit dhe instalimi i kafaz përforcimit. Për themel të përshtatshme nën shufra të metalit banjë me një diametër prej 12 deri 16 mm, lidhet nëpërmjet tel ose plastike collars. kornizë jashtë për ta bërë më të lehtë më tej ajo është e vendosur në mënyrë që metali nuk prek skajet e shiritit të ardhmen (vulë e rekomanduar është të paktën 5 cm).

8. Përgatitja dhe shpërndarja e betonit brenda kallep. themeli Tape nën dush mund të jetë e mbushur me beton ose përgatitur për të bërë atë vetë. proporcionet e rekomanduar per trazim pavarur: 1: 3: 3.5: 0.5 (çimento: rërë: zhavorrit: uji). Shqyrtime të fuqisë lejueshme ndryshojnë, shumën minimale të përcaktuar për gati-përziera konkrete - M150, por praktika tregon se është më mirë për të zgjedhur një shenjë të lartë. Zgjidhja ishte derdhur në 20 shtresa cm, secili prej tyre pak më kompakt (një shkop të ngurta, një çekan stërvitje ose flluska e ajrit copëza) dhe pastaj do të vazhdojë pa ndërprerje për të ardhshëm, e sipërme rrafshoi me kujdes.

9. Largimi i kallep pas 1 jave. Aging konkrete (3-4 javë).

Një skemë e ngjashme mund të derdh themelin për një banjë me duart e tij kur zgjedh një lloj kolone. Në këtë rast, unë kam 3 pika hap pas hapi drejtime në vend të thellimit llogore gërmuan për hedhjen këmbë katrore. rezolucion të rekomanduar me qoshet e kolonë është 40x40 cm, lateral - 25x25, thellesia e ujit të parë të nivelit kontabiliteti përzgjedhur dhe 15 cm shtresë zhavorr. Supports e ngritjes w / w, tulla e pjekur, guri, tubacione çimentos asbest diametër concreted prej 20 mm.

Për të zvogëluar rrezikun e skewing banja dhe heqjen themel rrip në heaving tokat për të bërë shtratin më të trashë rërë: 50 cm, në krahasim me konvencionale 20. bazën në kushte standarde dhe nuk janë të izoluar hidroizolim operojnë më të thjeshtë: të veshura me një beton bituminoz mastikë anën e sipërme të vektorit. Në zonat me reheating rrezikut rekomandojmë pour zgjidhje mbi pllaka plastik dhe izolojnë (izoluar ose të paktën lagështi) mure vertikale.

Shumë e konsiderojnë izolimin e fondacionit për një tepërta dush, por përdorimi i tij redukton konsumin e karburantit me ngrohje lokalet, mban një temperaturë të qëndrueshme dhe rrit jetën e strukturës. Mbrojtja nga brenda - një hap i detyrueshëm është kryer në të njëjtën kohë me izolim të dyshemeve.

Rreziku kryesor është zgjedhja e llojin e gabuar të substrate ose thellësi të pamjaftueshëm të hedhjen. Bath - ndërtimi i lehtë, edhe në tokë të ngopura dhe heaving e shumë probleme mund të shmanget duke rritur trashësinë e jastëk mbushje rërë. Në rast dyshimi në aftësitë e tyre në vlerësimin e tokës ose parametrat llogaritjen e fondacionit është më e mirë për ta kthyer në specialistë. Ekziston edhe një shkelje flagrante e teknologjive hedh përfshijnë:

 • Saldim e bare përforcuar me njëri-tjetrin, vetëm kompleksi më të mirë është i lidhur tela apo clamps.
 • Përdorimi i betonit me një forcë nën shenjën M150.
 • Përgatitja dhe derdhje zgjidhje në sezonin e ftohtë apo proces ndërprerje. Në një standard bazë kasetë 4x6 m pa duke mbajtur mureve merr pak më shumë se 5 m3 beton, është e rëndësishme për të kryer këtë hap në një ditë.
 • Dimërimit themel shkarkuar. Pa konservimin, izolimin dhe ngritjen e mureve mbajtëse ajo do të marrë vetëm një grumbull dhe themelet kolone, rrip dhe pllakë janë deformuar nën ndikimin e acar heaving e tokës.

Ne jemi duke ndërtuar një bazë për dush mesme 4x6 m

Baza e fortë - gjysma e një ndërtimi të besueshëm. Për shkak të kësaj, themeli është dhënë prioritet i lartë, jo vetëm në mënyrën e punës, por edhe më e rëndësishme. Gjatë ndërtimit të banjot, kjo pyetje është veçanërisht e rëndësishme, pasi do të përballojë një ngarkesë të konsiderueshme. Funksionaliteti dhe madhësia përcaktojë formën e ardhshëm të ndërtimit të cap.

Ndërtimi i bazës së duarve të tyre nuk do të jetë një përpjekje e rëndë, në qoftë se duhet të marrë parasysh një numër të karakteristikave të tokës:

Bazuar në këta tregues, i zgjedhur themelet tretshëm nën dush. Ka disa opsione:

1. Belt - më të zakonshme dhe të ngritur të tyre. Ajo mori emrin e saj për shkak të ngjashmërisë me një fjongo që shkon përgjatë mureve të ndërtesave. Të përshtatshme për pothuajse çdo lloj të tokës. Teknologjia e ndërtimit të saj nuk është shumë e komplikuar. përdorur zakonisht për ndërtimet e konfigurimit të thjeshtë, jo më shumë se dy kate.

2. kolone - paraqet një numër të polet varrosur sipas qoshet e ndërtimit dhe mureve të brendshme në vend të komponimeve. Shtyllat janë të rregulluar në të njëjtën varësi të ngarkesës së parashikuar, por jo më shumë se 2 m mes tyre. themeli të përshtatshme të tilla nën dush e materialeve te lehta, të tilla si kornizë apo një kornizë druri. Ngarkesa në bazë nuk duhet të kalojë 1 m 1 m 3. Ideal për tokë me ujërave nëntokësore të thellë.

3. Tea - në ndërtimin e banjës është përdorur rrallë. në udhëzimin e saj ekzekutimit përfshin derdhje një pllakë betoni me përforcim të gjithë zonën e një trashësi minimale prej 0.5 m. një bazë e tillë është e përshtatshme për dysheme ndërtimit 2-3, konfigurimin e komplikuar në çdo formë terren. Është çmimet e veçanërisht të larta, për shkak të konsumit të lartë të materialeve.

4. Themelet Pile - është përdorur rrallë për banjot shkak të kostos së tij dhe të bëjë atë nuk do të jetë e mundur pa përfshirjen e pajisjeve të specializuara në procesin e hedh. Versioni më modern i tretshëm - shtyllave vidë. Por kjo nuk do të jetë në gjendje për të kryer. Shtyllave janë të dehur në tokë, në sajë të tip vidë, detyron 2-3 persona. një themel i tillë është i përsosur në ujërat nëntokësore të lartë, tokë të lirshme ose terrenit pabarabartë.

Disa ekspertë të dalluar të veçantë lloj grumbull helika me një trap të bërë të shtyllave metalike me leukoplast rreze prej druri ose I-trare, e cila i jep forcë shtesë për shasi.

Për shembull, e konsiderojnë dy llojin më të përshtatshëm të bazës - kolone dhe fjongo.

Ashtu si me çdo skemë e ndërtimit, procesi fillon me përgatitja faqe dhe rrugë duke shënuar. Eshtë e panevojshme të thuhet, madhësia dhe konfigurimi i ndërtesës në të ardhmen duhet të jenë të përpunuar paraprakisht në vizatim letër. Për shembull, ne mund të marrë një dush dimensionet standarde 4x6 m.

Fillimisht prodhuar pastrimin e zonës së propozuar të mbeturinave, bimësisë dhe terren. Në mënyrë që të bëjë përdorimin ruletë paraqitjen, sheshet, aksionet mbështetëse dhe litar.

Shënim: faqe për perimetrin dush nga një m frame 4x6 është rritur me të paktën 10 cm nga çdo anë, në varësi të llojit të bazës zgjedhur.

Ndarja fillon nga këndin e brendshëm. Kunjat janë drejtuar në tokë në qoshet për të formuar një drejtkëndësh 4x6 m + 10 cm. Midis këmbëve litari tendoset përafrohet gon. Në mënyrë për të kontrolluar saktësinë e shënuar, vunë litarë diagonale. gjatësia e tyre nuk do të ndryshojnë nga njëri-tjetri nga më shumë se 2 cm.

Për ndërtimin e themelimit zhvesh:

1. gërmuar një hendek përgjatë qark synuar me parametrat 4x6 m thellësi, në varësi të kushteve klimatike lokale. Gjerësia e kanalit përcaktohet si më poshtë: baza e gjerësi 25 cm + 10-15 cm për instalim lehtësi kallep.

2. Në fund të vrimë është një linjë horizontalisht, është e spërkatën me zhavorr dhe rërë shtresat e 10 cm secila, lagur me ujë dhe kompakt tërësisht. Në perimetrin shtyhen shufra metali ose kunjat solide, e 3 cm me trashësi dërrasë kallep ishin nisur pajisur fort bashku. Për të lidhur duke përdorur bare, thonjtë apo lidhjet të veçanta. Lartësia e kallep duhet të jetë mbi të synuar themeli 10-15 cm.

3. kallep përgatitur Brenda bërë pirg përforcuar Seksioni 12-16 mm në diametër. Shufra janë të ndërlidhura tela çeliku. Për formimin e boshllëqeve midis kuadrit dhe pjesën e poshtme të vrimë është mbyllur tulla thyer.

4. për të siguruar ventilim kanaçe hedhjen qeramike Diametri i tubit 6-8 cm në një distancë prej 2-3 metrash nga njëri-tjetri.

5. Hidh e bazës duhet të rekomandohet në mënyrë të vazhdueshme për të trajtuar për një ditë. llaçi beton është derdhur në shtresat e 15-20 cm, pasuar tokmak. Për të hequr flluska e ajrit duhet të përdoret me një çekiç të thjeshtë vibruese ose një stërvitje.

6. Formwork lejuar për të xhiruar një javë pas vendosjen zgjidhje. Procesi i plotë tharje zgjat 3-4 javë, pas së cilës ju mund të vazhdojë punën e ndërtimit.

Teknologjia e themelimit skelë ndërtimi përfshin:

1. gërmimi vrima për shtyllat në lokacione të identifikuara në vizatim në një distancë prej 2 metrash. Për 4x6 log të nevojshme për të plotësuar rendin e 16-20 mbështet në varësi të kompleksitetit të konfigurimit dush.

2. mbushjen secili kanalit me rërës 30 cm.

3. derdhje 15 pad konkrete cm të trasha.

4. Rregullimi i gypave të azbestit vertikalisht në nivel. pol teknikë vendosja siguron përdorimin shtesë të materialeve të ndryshme - tulla, tuba metalike, beton, dru - në varësi të ngarkesës statike.

5. Përforcim i polet me shufra hekuri. Sasi e vogël jashtë dhe vulosur me rërë fine.

6. tuba Betonimi - pour zgjidhje duhet të jetë në krye dhe me kujdes kompakt.

7. shërimin Concrete zhvillohet shumë më të shpejtë. Këto shtyllave janë të gatshëm për të ngarkuar në disa ditë.

Është gjithashtu e rëndësishme për të llogaritur saktë thellësinë e lokacionit bodrum, në mënyrë që të shmangen shtrembërimet e ndërtimit, të çara dhe ndikimet tjera negative. Argjila, toka e zezë, tokat silty madhësia është rritur me 20 cm poshtë vijës acar. Në raste të tjera ai mund të afrohen ose baza pavarrosur melkozaglublennoe. Për banjot 4x6 m, në mishërim të parë do të depërtimit të 40-50 cm, në rastin e dytë - 50-70 cm thellë.

Ideal për themel do të jetë e thatë, toka mjaft të dendur homogjene. Rasti më i keq - toka e baltë, torfe, ose rërë fine. Nëse ndërtesa është ende që të jetë në një tokë të ngjashme, gjithashtu të paktën 50 cm në vendin e bazës instalimit duhet të bëhet në një thellësi prej një jastëk rërë.

Gjatë shufra themeli përforcim për lidhje shumë saldim përdorim. Ky përforcim lidhje e ndaluar - është i mbushur me deformim e bazës. Hidh themelet me duart e veta është mjaft e vështirë dhe e kushtueshme. Prandaj, është e këshillueshme që të besojë procesin e ndërtimit të organizatës. Përndryshe cilësia mund të vuajnë themel nën dush për shkak të dështimit të udhëzimeve përgatitjes zgjidhje.

Për të bërë vetë përzierje e tyre të ngurta konkrete nevojë për çimento M250 markë më sipër, ndërtimin e rërë, zhavorr dhe ujë të pastër në përmasa të 1: 3: 3.5: 0.5.

Krijimi i një bazë të nën 4x6 dush vetëm

Përzgjedhja e banjës madhësisë

Ndërtesat kërkojnë bazë të qëndrueshme dhe të dendur, e cila nuk do të shërbejë vetëm tabanin, por edhe për të shpërndarë ngarkesën në mënyrë të barabartë në tokë. Dhe kjo vlen për të dy shtëpitë dhe banjot, garazh, derdhur, dhe seksionin skermë.

Sipas një ndërtesë të vogël (4x4 m apo 3x3 m) të krijojë themeli është mjaft e thjeshtë, dhe me duart e veta. Gjëja kryesore - mos u ngut, me kujdes të kryer secilin nga operacionet e ndërtimit dhe kanë një dëshirë për të ndërtuar një shtëpi me duart e veta.

Natyrisht, për një kompani të madhe duhet të krijojnë një ndërtesë të madhe me 6x6 ose më shumë parametra, të cilat janë disa dhoma. Për banjot tilla Themeli duhet të jetë i plotë. Është e dëshirueshme për të zgjedhur një copë strukturë monolite ose formë kasetë.

Nëse ndërtimin e planifikuar të një kat, 5x4 mesme ose 4x4, ajo është mjaft e përshtatshme baza lloji rrip ose themeli mbi grumbuj me një tub çeliku. Atëherë ngarkesa e ndërtesës do të shpërndahen në mënyrë të barabartë në tokë, dhe ndërtimi do të zgjasë për shumë vite pa ndonjë riparime.

Për të përdorur dush në private nuk është e nevojshme për të ndërtuar një ndërtesë të madhe (dy kate me një sipërfaqe të brendshme prej 6x6 m), shpenzimet për ndërtimin e objekteve të mëdha. Është e përshtatshme për të ardhur për të marrë një banjë me avull në një 3x3 ose 4x4 vogël m, ku ka vetëm dy dhoma. Për një dush të tillë nuk është e nevojshme për të ndërtuar themelet shtrenjta. Mjafton të shënuar sipërfaqe totale nën mbështetjen e themeleve të tipit kolone.

Mundësi më e lirë është që të zgjidhni një dush me dimensione 3x3, 3x4 ose 3x5, dhe dhoma ku zona e pranueshme, dhe kostoja totale e ndërtimit nuk është shumë i madh. Ju sigurisht mund të zgjedhë për dhe strukturën e 5x4 m, por shumica e pronarëve janë të zgjedhur strukturën optimale me parametrat e 4x6 m -. Jashtë kompakt dhe i gjerë brenda strukturës ku lloji kasetë e bazës së përdorur.

Gjatë ndërtimit të banjot me duart e tyre duhet të llogaritur të gjitha dimensionet e strukturën e ardhshme dhe vetëm pastaj të fillojnë të punojnë. Që nga zgjedhja e sipërfaqes së përgjithshme ka prodhuar, numri i dhomave të vendosur në pjesën tjetër të skemës së punës do të duket si ky:

 • përcaktimin e një lloj të themelimit;

  Hartimi duke marrë parasysh llojin e tokës, topografi dhe parametra të tjerë;

 • duke shënuar një ndërtesë në vend;
 • Puna gërmim në gërmimin gropa, llogore apo gërmimit;
 • regjistrimit përgatitur depresioneve në terren;
 • derdhje llaç apo hedhjen e fotografive të tjera.

Duke ndjekur këtë plan të thjeshtë ju mund të duhet të planifikoni operacionet e ndërtimit dhe ekzekutuar ata në mënyrë të ngadaltë me duart tuaja. Ajo duhet të tregoni pak për çdo fazë të punës që më pas u ngrit bezdisëse apo vonesat në ndërtimin.

Projekti për zhvillimin nuk është domosdoshmërisht e tyre. Por në qoftë se është e mundur për të bërë të gjithë punën me duart e veta, në vend se duke u mbështetur në ekspertët, ju duhet të konsideroni kur të hartonin një shumë nuanca.

Përcaktuar me një pamje të shpenzimeve themel, duke filluar nga lloji i tokës në vend dhe topografinë e saj. Këtu duhet të merren parasysh dhe peshë dush ardhmen (materiale nga të cilat ajo është kryer, numri i kateve, zona e përgjithshme).

Shënimin kryhet vetëm kur të gjitha vlerat e ndërtesave të ardhmen mund të shihet në letër. Mark zona në ndërtim e sipër nuk është shumë e vështirë dhe ajo është mjaft e mundur për të bërë me duart e tyre.

Gërmimi llogore dhe gropa të përballojë për të kryer veten. Përjashtim mund të jetë një gropë e thellë, e cila kërkohet sipas bazës së ndërtesës në fundeve baltë. Është më mirë për të punësojë një teknikë për të përshpejtuar punën. Përdorni kasetë në formën bazë të tokës të tillë është jopraktike.

Dy fazat e mbetura të veprave janë pothuajse gjithmonë të bëjë-me duart e tyre, pasi ata gjithmonë janë standarde për të gjitha ndërtesat.

Lloji i tokës në masë të madhe përcakton se cili opcion është mirë të përdorni themelet në faqen e internetit:

 1. Në tokë të dendura duhet të jetë mirë të mesme kolone bazë ose depërtimit të fortë.
 2. Sandstones duhet të zgjidhni një lloj të themelimit rrip, si më të qëndrueshme dhe nuk reagojnë fort për lëvizjen e dheut.
 3. Tokat silty nuk mund të besohet më shumë, kështu që lloje grumbull i bazave dhe themel të fortë do të jetë këtu më e përshtatshme.
 4. tokat argjilore shpesh qëndrojnë shtresat e shkëmbinjve më të vështira, kështu që një rrip ose një bar tipit fuqishëm bazë recessed duhet të jetë mirë.

Relievi gjithashtu ndikon fuqimisht zgjedhjen e llojit të themeleve për ndërtimin e banjot. Në vendet me një paragjykim të fortë për ekonominë dhe qëndrueshmëri të llojeve të përzgjedhura të themelimit grumbull. Dhe ku ka një alternimi i madh i majave dhe troughs është më e mirë për të gërmoj një gropë, ose një gjeneral të aplikojnë të gjithë të njëjtën grumbull të.

thellësinë ngrirjen e tokës në vend është në proporcion me thellësinë e themeleve të fondacionit të ardhmen. Kjo është shpesh e nevojshme për të lëvizur thellë poshtë nga 20-25 cm (veçanërisht në qoftë se dhoma është planifikuar vëllim). Por për ndërtesa të lehta 3x3, 4x4 ose 4x6 m duke bërë gropa të thella apo llogore 0.8 metra.

Ajo duhet fillimisht për të llogaritur Markup dhe gjerësia e llogore apo gropa për shtylla. Kjo zakonisht tejkalon madhësinë e murit në 10-20 cm (për kallep dhe backfill).

Në shenjat në terren varet nga lakim e mureve dhe madhësive të tyre të bëhet si duhet. Prandaj, kjo fazë është me vlerë vëmendje e veçantë dhe punën e kujdesshme.

Së pari, ju duhet të zgjidhni pikën më të largët të strukturën e ardhshme. Ajo duhet të jetë një shenjë e murit të jashtëm. Në këtë vend në tokë ra kunj, e cila do të jetë një pikë referimi për të shënuar më tej operacionet.

Nga kunji i parë përgjatë anën e largët të gjatë është e nevojshme për të matur madhësinë e murit të ardhmen. Këtu është e nevojshme për të llogaritur maksimumin saktë. Për strukturën e gjatësisë 4x6 është më shumë se 6 metra, si edhe e konsideruar vlerë, dhe gjerësia e mureve me shtimin e një distance të kallep. Prandaj, kur muri gjerësi 40 cm, gjatësia e një distancë mark-up duhet të jetë:

6 m + 2 + 80 cm x 20 cm = 7.20 m.

Në këtë distancë, dhe vendosur kunj e dytë. Atëherë thread ndërtimi i këtyre këmbët janë të ndërlidhura.

Nga pingul me kunj parë është matur për 5 m 20 cm murit të vogël dhe kunj tretë fikse. I njëjti operacion duke bërë një pjesë të dytë. Pas marrjes së perimetrit do të mbahet jashtë vijës së fondacionit të ardhmen.

Pjesa e brendshme e bazës së strukturës duhet të bëhet në mënyrë rigoroze sipas madhësisë së 4x6 m, dhe nga ngritjes një drejtkëndësh string. Sipas linjat fituara markup dhe kostot për të gërmoj një hendek sipas tipit rrip themel.

Njëri nuk duhet të harrojmë për ndarëse të brendshme. dig e tyre më të mirë menjëherë pas kutinë bazë në bazë të bazës.

I njëjti parim dhe pamja monolit. Por duhet të gërmoj një gropë për një ndërtesë e palëve të jashtme. Një vlerë për llojet kolone të mbetet e njëjtë, por gropa janë në qoshet dhe çdo 2 m. Total marrë 10 copë.

punë e madhe për krijimin e fondacionit

Pas shënimit punimeve dhe hapja e puseve (gropa, gropa) duhet të vazhdojë me hartimin e tyre të brendshëm. Për ta bërë atë të drejtë, ju duhet të dini procedura punon:

 • vënë në jastëk e poshtme të rërës ose zhavorrit pjesë të vogël;
 • të krijojë një material i papërshkueshëm nga uji për mbulim nëpërmjet një rrotull (në dy shtresa) ngjeshi tërë pozitë shirit;
 • përforcuar kanalit (vrima) e lidhur me shufra çeliku ose telave ngjitur tek një strukturë të fortë;
 • vendosur kallep në skajet e jashtme e gropa (llogore), forcimin e props të saj;
 • pour zgjidhje përgatitur vrimë.

Të gjitha fazat e punës janë të njëjta si në ndërtimin e çdo ndërtese. Por kjo është kujtuar me vlerë që mbushin rrip shpenzimet bazë të tipit në mënyrë të barabartë, duke mos lënë voids. Atëherë themeli është i fortë dhe solid.

Fondacioni për BATH 4x6 VET BAND dorë - BATH GREAT

Strip Fondacioni për një dush, nga gërmimet në konkrete derdhje

themeli Kalaja e çdo ndërtese është çelësi për besueshmërinë e të gjithë strukturës. Në këtë artikull ne do të shikojmë se si ta instaloni themelet rrip për një dush me duart e tij në mënyrë që të jetë i sigurt për besueshmërinë e tij.

Фото идеально выгнанного фундамента
Picture themel të përsosur rrëzoi

dispozita të përgjithshme

Për të zgjedhur llojin e themelimit varet nga:

 • madhësia e ndërtesës;
 • afërsia e ujërave nëntokësore;
 • paraqitjen e dhomave;
 • materialeve të ndërtimit të përdorura;
 • Perberja e tokës.

Opsionet e lirë mund të përdoret për arsye të ekonomisë, të tilla si:

 • grumbull;

Основание на сваях
Baza mbi stilts

 • kolone;

Столбы под сауну
Shtyllat për saunë

Por, pavarësisht nga fakti se çmimi i tyre është më e lirë, ata në mënyrë të konsiderueshme të humbasin në cilësi agregate strukturave fjongo-si, të cilat përfaqësojnë një kornizë konkrete të fuqishme rreth ndërtimin e perimetrit (shih gjithashtu artikullin "themelet skelë për një banjë me duart e tij - mjeshtër i vërtetë mund të bëjë asgjë") .

Сделанный ленточный фундамент под баню 6х4 своими руками на дачном участке
Themelet Made zhvesh nën 6x4 dush me duart e tyre në vilë e tyre verore

Cilat janë cilësitë kaq i izoluar është ky mishërim i fondacionit?

Le të konsiderojmë ato:

 • forca shumë të lartë. Mund të përballojë edhe peshën e një shtëpi dy-katëshe.
 • përçueshmëri ulët termike. Se në rastin e sauna, në të cilin pritet prania e temperaturave të larta, ajo është dyfish e rëndësishme.
 • Aftësia për të krijuar bodrum mëtejshëm ose subfloor.

E vetmja negative, që konsiston në një kosto më të lartë është më shumë se besim kompensohet në cilësi të lartë dhe qëndrueshmëri.

Këshillë: Në mënyrë që të kursimeve buxhetore mund të përdoret versionin melkozagublenny e bazës kasetë. Shpenzimet janë shumë më të ulëta për shkak të vëllimit të vogël të mallë konkrete dhe forcë është e mjaftueshme për sauna një-katëshe.

rritje

Udhëzime për instalimin e themeleve përbëhet nga disa faza:

shenjë

Shënojë deri të vijë për mure të ardhmen

Krijuar themelet zhvesh nën dush me duart e tij duhet të jetë kënde absolutisht e sheshtë dhe e drejtë.

Për ta bërë këtë:

 • Ne kryejnë pastrimin e sheshit të ndërtimit nga të gjitha llojet e mbeturinave.
 • Eliminimi qilim me bar.
 • Vendose territorin.
 • Përgatitja nivel shpirt, shirit matës, shtylla dhe litar najloni.
 • Bëni një shenjë në një shumëllojshmëri e kënde.
 • Matur distancën nga ajo që korrespondon me gjatësinë e murit, plyusuya ndërsa ende një gjysmë metër në të dy drejtimet.
 • Pikat e marra goditje me çekan shtylla dhe shtrirje ndermjet tyre litar. Pra, ne kemi shënuar vendndodhjen e ardhshëm të një mur dhe dy kënde.

paraqitje grafike e teorema Pythagorean, i cili në rast a dhe b tonë - mur ngjitur, c - diagonale mes qoshet ngjitur

 • Në mënyrë të ngjashme, vendosur shenjën për të gjitha këndet e tjera.
 • Kontrolloni squareness e mureve.

Këshillë: Për të kontrolluar për praninë e kënde të nëntëdhjetë gradë është e rekomanduar për të përdorur teoremën e Pitagorës. Kjo është mënyra më e mirë në të cilën ju nuk keni gradë vymeryat, dhe sheshet palosur vetëm vlerat anët e mureve të ngjitur dhe prirovnyat pranuar dhe marrë vlerat katrore shuma e gjatësisë diagonale të dhomës. Nëse numrat janë të barabartë, atëherë një kënd të drejtë.

 • Më tej kemi parasysh pozicionin e mureve të brendshme dhe furre.

gërmimi llogore

Aparatet rrip themeli nën dush - punime tokësore

Pas zbatimit të Markup nevojshme për të që të gërmoj kanale për të ardhmen derdhje konkrete (shih edhe artikullin "Themeli i banjës nën sobë: forma, këshilla dhe një përshkrim të strukturave ekzistuese").

Ata kanë kërkesat e tyre Size:

 1. Thellësia e themelimit zhvesh nën dush varet nga cilësia e sheshit të ndërtimit të tokës:

 • tokës butë - të paktën një meter;
 • Hard Rock - rreth pesëdhjetë centimetra.

 1. Gjerësia e kanalit është llogaritur kërkohet pak më e komplikuar:

 • Gjerësia e murit të jashtëm të rritjes së planifikuar me 10 cm, me një tokë të dendur dhe 20 në të butë - ajo do të jetë gjerësia e themelimit;
 • duke shtuar me numrin rezulton Më 5 cm - një gjerësi optimale e kanalit.

Për ndarëse të brendshme mund të bëhet më i vogël se gjerësia, por vetëm me kushtin e të pasurit tokë të fortë.

Krijimi i një jastëk

krevat rërë

Para vendosjes së një themel rrip nën dush, është e nevojshme për të mbushur shtratin e zhavorrit apo rërës trashësi jo më pak se njëzet centimetra, i cili është:

 • Ajo parandalon ndryshimet deformim të ndërtesës;
 • thith presion;
 • krijon një izolim termik për beton;
 • Ajo mbron kundër efekteve të dëmshme të lagështia e tepërt si rezultat i shkrirjes së borës ose shirave të dendur.

kallep ndërtim

Fotografitë kallep prej druri

Themelet Strip nën dush me duart e tij është domosdoshmërisht duke përdorur formwork - Struktura prej druri ndjek formën e themelimit të ardhmen. Pas betonit ka një gjendje të lëngët, dhe ajo duhet të përcaktojnë parametrat e ngurtësim.

Shpesh një ndërtim të tillë lloji stacionare ose të lëvizshëm.

Këshillë: për një dush është e rekomanduar për të përdorur një formwork stacionare. Për shkak se ajo është në këtë rast më shumë dhe rrit izolimin termik.

Është si vijon:

 • Përgjatë skajeve të mbështetjes për mur malin formwork kanal të ardhmen.
 • Sillni poshtë panele nga bordet. Në rastin e një opsioni lëvizshëm duhet të sigurojnë që vida nuk janë të fërkimit jashtë nga brenda, përndryshe produkti do të jetë e vështirë për të hequr.
 • Pjesa e spikatur e tokës duhet të korrespondojë me themel të planifikuar. Për një strukturë lëvizshëm është më i përshtatshëm për pesë centimetra të larta.
 • Periudha minimale për të eliminuar bordet druri e dy javë.

përforcim

gratings metalike për forcimin e strukturave

Përforcuar kornizë në mënyrë të konsiderueshme rrit forcën dhe elasticitetin e betonit, e cila do të mbështetur të ardhmen e fondacionit të gjitha të drejtuara në atë ngarkesa pa proceseve destruktive për veten e tyre.

 • Ne jemi duke u përpjekur për të përzënë në bazën e bare përforcuar një gjerësi prej rreth dymbëdhjetë milimetra në intervale të shkurtra.
 • Me ndihmën e telit të rregulluar atë në bare metalike horizontale.

Hint: kjo nuk është e rekomanduar për të përdorur një lidhje saldim, sepse shkel plasticitet të produktit.

Është e rëndësishme për të bërë një shtojcë të fortë, grid dredhur humbet disa nga pronat e saj.

Kur zbatimin themelet melkozaglublennogo mund të shpërndahen vetëm përforcim horizontale.

Betonimi

derdhje konkrete

faza e fundit final.

Zgjidhjet e mëposhtme mund të përdoren për të:

 1. Konkrete fabrikës. Zgjidhja më e mirë në aspektin e cilësisë dhe përpjekje. Por në të njëjtën kohë dhe më të shtrenjta.
 2. Një përzierje e çimento dhe rërë. Përgatitur në një raport prej një deri dy dhe duke shtuar ujë pas përzierjen plotë. Ajo ka ngurtësim të shpejtë, për shkak të cilat mbushur duhet të bëhet në një nxitim, dhe forca të lartë.
 3. Përzierje është grimcuar guri, rërë dhe çimento. Raporti i perdorur eshte 5: 3: 1, përkatësisht. Ajo karakterizohet nga periudha e gjatë e ngurtësim, dhe forcë të ulët. Por, për shkak të përdorimit të zhavorrit, kostoja e një zgjidhje të tillë është më e vogël.

Puna kryhet si më poshtë:

 • Mix përzierje e parë e thatë, në këtë rast, nëse zgjedhja ra mbi prodhimin e shkruar me dorë.
 • Top me ujë duke përdorur një ndarës.
 • Përsëri nxitje deri sa shteti i butë.
 • Plotësoni masë rezulton.
 • Bajonetë lopatë Pierce substancë për të hequr ajrin nga ajo.
 • Mbuluar me film plastike dhe lagur në mënyrë periodike deri ngurtësim të plotë.
 • Pas tharjes, konkrete mbuluar shtresa e hidroizolim.

përfundim

Ose struktura është themeli shumë i rëndësishëm i besueshëm. Sepse kjo është ajo që rezulton të jetë një presion të madh në të gjithë ndërtesën. Bath ose sauna nuk është përjashtim, shtoi vetëm kërkesat në rritje për izolim termik (shih edhe artikullin "ujërave të zeza në banjë: prodhimit parimin").

Ne shikuar se si të bëjnë një themel rrip nën vetëm në banjë. Kjo do të kurseni shumë të holla familjes.

Pavarësisht nga fakti se procesi në vetvete nuk është një punë e madhe. Gjëja kryesore vetëm për të bërë të gjitha hapat e instalimit me kujdes në përputhje me udhëzimet e rekomanduara.

Videos në këtë artikull të sigurojë materiale shtesë mbi një themel rrip për një dush.

Bath, ndërtuar mbi një themel të fortë

Fondacioni cilësore - një garanci e besueshmërisë së të gjithë ndërtesën!

9ban.ru

Si për të bërë një themel rrip për një banjë me duart e tij

Dhomë thjeshtë në formën e ndërtesave të një-katëshe me një dhomë me avull, një dhomë pritjeje dhe një zonë të vogël zhveshtore do të kërkojë deri në 25m2 në këtë faqe interneti. Pa marrë parasysh se çfarë të bëjnë dhe si për të ndërtuar muret e kulmit të dush në qoftë se ju nuk doni çdo vit për t'u marrë me të çara në muret e dhomës me avull dhe patch astar, të jetë i sigurt për të bërë themelet. Vendi minifundament kasetë për një dush kërkon shumë kohë, përpjekje dhe të holla. Mirë për të bërë menjëherë të hequr themelet për një dush me duart e tij, ai garanton cilësi. Të gjithë të njëjtë, ajo do të jetë më e lirë se sa të gatshme rimodeloj vaske ose çmontimit pothuajse ndërtuar, por një trup plasaritur dush dhe të fillojnë një ndërtesë të vogël me një problem - si për të derdh një themel rrip nën dush.

Kur keni nevojë për banjot themel fjongo

Edhe një dush të plotë kuti, trashësinë e një tullë, të paaftë për të përballuar ngarkesat dhe streset në strukturën ndodhin kur rrëshqitje të tokës dhe deformim nën peshën e masoneri. Nëse ju nuk do të bëjë themelet kasetë, edhe tulla klinker dhe murature rrënojave në muret e banjës dhe lejuar të dilnin thyerje. Pesha e projektimin dush gjithashtu ndikon në formën e ndërtesës, madhësia e mureve kuti dhe madhësinë e kulmit. Baza më e madhe zona, lëndën e drurit të mëdha dhe shkrimet duhet të bëjë kuadrin e kulmit dhe tavan, aq më i madh presionin mbi tokë themel.

Ju mund të bëni muret e drurit banjë ose shkrimet, por në këtë rast, në shkelje të kapacitetit të mbajtur tokën e log druri mund të prodhojë roll dhe sedimenteve që mund të thyejnë banja bulkhead dhe mahi çati të brendshëm. Ndërtesat drurë mund të vihet në shtyllave tub në të cilën për të bërë një kasetë të kornizës themelet e drurit. Ky opsion lejon themelet për të barazuar ngarkesën dhe për të bërë muret e banjës drurit.

Çfarë është thellësia dhe gjerësia e shiritit fondacionit të derdh, e përcaktuar nga natyra e tokës për ndërtimin e ardhshëm të banjot:

 • Për një përzierje të dendur me një shumë të shkëmbinjve shkëmbore të mëdha dhe fraksionet e vogla të thellësisë rrip fondacionit mund të kufizohet në 40-50 cm Si rregull, gërmoj bodrum të thellë të plotë me duart e tij shumë e vështirë .;
 • Dendur përzierje të hollë sand me një shtresë të energjisë së paku një metër. Ky fondacion tokës operojnë 60-70 cm të thella me të detyrueshme kontrollin e shpimit në themelin e qoshet e ardhshme të kutisë;
 • Çdo tokës me një përmbajtje e tokë pjellore apo balta, çdo shkëmb të aftë për thithjen lagështi. Në raste të tilla është e nevojshme për të bërë një hendek për themelimin në një thellësi prej 25-30 cm plus ngrirjes.

E rëndësishme! Në tokë me një përmbajtje të lartë të rërës apo tokë pjellore me rërë, ju mund të bëni disa rreshta shtesë e grumbujt e shkrimet brenda kontur të substrate kasetë. Ky opsion ndihmon në ruajtjen e stabilitetit dush kur nën fjongo konkret të fillojë të rritet nëntokësore.

Secili prej shtyllave duhet të "lidhin" muret e një banjë në stacking bazë të trarëve të drurit. Për më tepër, një mishërim i tillë shtesë të fondacionit në banjë mund të përdoret si bazë të drurit për furrat rënda hekuri me një tullë përballet.

Në tokë të dendura me gurë mund të mbështeteni në themel melkozaglublenny zhvesh për një dush. Zakonisht ajo del Marl guri fraksion, dolomite ose vargjeve monolit i shkëmbit të rënda. Në raste të tilla, hendeku nën cekët kasetë themeli marrë - në thellësi 30-40cm. Baza ngjeshur Rocky luan rolin e pllakë themeli. Në këto raste në themel rrip është e nevojshme për të ankoruar ndërtesën në bazë shkëmbor.

Themelet Strip nën 6x4 dush me duart e tyre

Para se të filloni të gërmoj një hendek nën bazë zhvesh, do të jetë për të kryer punë e lehtë të sakta duke tërhequr një dush në terren. Kur shuma e gjerësia e mureve 6x4 kanalit është 10 cm në anën e më të gjerë Masonerisë trashësi dizajn plus 5cm për nevoja teknologjike formwork instalimin. Nëntotali për dush me trashësi të murit 20 cm llogore gjerësi prej 45 cm. Prandaj, shënues duhet të tërheqë kordonin në aksionet rrethues m 6,5h4,5.

Këshillë! Në çdo themel punon me thellësi llogore prej mbi 60 cm është më e mirë për të përdorur pajisje të specializuara për prerje llogore apo kanaleve. Por, para se të nxitojnë jashtë në pjesën traktor të një dush, sigurohuni që nuk ka ujë, gaz ose komunikimit elektrike.

Nëse dush është dhënë furrë murature me tulla, në këtë rast është e nevojshme për të bërë një bazë të plotë nën sobë dhe murit kryesor të tullave, të cilat do u bashkangjitur sobë dhe oxhak. Llogore drurë dhe në bazë të bazës së brendshme kasetë është i njëjtë me perimetrin e dush kryesore. Fondacioni për furrën drejton një pjatë të veçantë, dhe me muret kasetë themeli të kryeqytetit nuk do të lidh.

Për bazën kasetë është e rekomanduar për të përdorur çimento shenjë të zakonshëm 400-të me një shtesë të vogël të plasticizer në beton e surfactant ose sapun. Në një pjesë të çimentos është përdorur tri masa e rërës gurore dhe tre deri në pesë pjesë zhavorr. filler shumë e mirë për një themel konsiderohet detit dhe lumit pebbles, ngjyhet para hedhjen në themel terren për 20-30 minuta në një zgjidhje sapun.

Si për të derdh një themel rrip

Përgatitja për betonimit është kryer në dy faza. Për themelet në një thellësi prej ngrirjes rendit mbushje është paksa e ndryshme nga opsionet melkozaglublennogo. Mishërimet më të fuqishme të bazës kasetë kryhet në sekuencën vijuese:

 1. Fillimisht, në fund të kanalit shtresa bërë pirg e zhavorrit fraksion 15-20 mm, një shtresë e 60-70 mm, dhe tokmak testuar në mënyrë të përsëritur. Tjetra, vë shtresa pëlhurë gjeotekstilet dhe mbushet me rërë 70-100 mm;
 2. Në hapin e ardhshëm është për të vënë hidroizolim filmit dhe të fillojnë hedhjen përforcime. Nëse thellësinë themel prej 60 cm, bare përforcuar mund të ndahet në dy shtresa. Origjina hedhur 40-50 mm nga hidroizolim, e dyta në 40-50 mm nga sipërfaqja e së ardhmes betonim. fixtures Ligament me shtyllat vertikale domosdoshmërisht nevojë për të kryer;
 3. Instalimi kallep do të formojnë bazën konkrete mbi tokë, dhe në mënyrë të konsiderueshme reduktuar konsumin e betonit. edhe shtresa e betonit është 20-30 cm në lartësi ushtron presion shuttering muret me një fuqi të jo më pak se 30 kg për metër linear, kështu që dizajni duhet të përdorni një bord prej 25 mm të trasha;
 4. Mikser betoni Përzierje betoni apo kthesë lopatë elektrike ose ndërprerë bajonetë në një enë të cekët. Kjo është bërë për të rritur aftësi rrjedhëse të përzierje dhe zhvendosë ajrit nga zgjidhja.

Këshillë! Para pour përzierje në myk, i vendosur në një hendek zvogëlimin tuba, përmes të cilit një masë konkrete janë pranuar përmes vrimave, përmes të cilit tani e tutje do të furnizohen me ujë dhe kanalizime tubave instaluar.

Derdhje shtresa konkrete është kryer si të ardhurat konkrete nga bashkëpunëtorët. Shtresa e parë prej 15-20 cm dhe një shtresë përfundimtare të betonit është e rekomanduar për të lidhur brisk dhe trajtuar tokmak elektrik.

Në qoftë se një zgjidhje nuk është e mjaftueshme konkrete, mbushjes mund të bëhet në disa faza, ose shtresa. Çdo shtresë e re duhet të ketë një trashësi prej jo më pak se 25 cm. Në këtë rast, çdo shtresë është e rekomanduar për të fituar një përforcim tekstil me fije qelqi në formën e një rrjet-ligation. një kornizë e tillë e 4-6 valvulave është e rekomanduar për të siguruar për themelet e vogla shirit me thellësi embedment prej 40-45 cm.

Pas mbushjes kallep me beton të mbuluar me një leckë të lagur dhe të përfundojë plastike. Në verë, në diell, derdhur konkrete duhet të jenë periodikisht spërkat me ujë për të parandaluar overheating e hedh.

Lapping themel rrip

Formwork me themel zhvesh duhet të hiqen pas dy ditësh. Për sa kohë që sipërfaqja konkret nuk e kam marrë edhe një forcë paraprak, ju duhet të shkurtojë dhe leveling sipërfaqen e kasetë themelin mbi horizont.

Në hedhura zhvesh themel të nevojshme për të bërë hidroizolim dhe përpunimin e betonit asfaltit sipërfaqe mastikë dhe material për mbulim. Pas 10-12 orësh perimetrit të vazhdueshëm bazë duhet të bëhet me të detyrueshëm dumping tokmak compaction terren.

Fondacioni Strip ka qenë gjithmonë e konsideruar për dush shumë të ftohtë kështu në krye të fondacionit konkrete gjithmonë i aftë "të ngrohtë" shtresë në 3-4 rreshtat e tulla uritur qeramike. Pas shtrirjes e shtresës tulla mund të përhapet bllok zhir, dru-beton ose gur gazuar konkrete.

Derdhje themelet ngrohtë kasetë nën dush

Relativisht e re është mënyra për të bërë izolimin e hedh në tokë në bazë të bordeve poroz plastik. Në këtë rast, për prodhimin shuttering bazave kasetë përdorur pllaka jo-lëvizshëm plastike, mbledhur dhe të instaluar në një hendek. tjegull gati e plastik zgjeruar janë të bashkuar në fund të fundit dhe janë të fiksuara nga strukturat e spacer metalike. Pas derdhje fixes konkrete materiali izolues dhe të çon në një banjë të plotë bazë izolim.

përfundim

Kostoja e kostos së themelimit zhvesh hedhur është të paktën 25% e vlerësimit të kostos totale. Në kontrast me muret, izolimin e kulmit ose vaske, ndryshojnë themelet misfolded ose për të çmontuar dhe të bëjë atë në një mënyrë të re është pothuajse e pamundur. Prandaj, të prodhojë edhe një fondacion të thjeshtë rrip duhet të trajtohet si kujdes.

Si për të bërë një themel për një banjë: udhëzues hap pas hapi

Çdo pronar i një shtëpi të vendit apo ëndrrat vilë e banjës së tij. Çdo ndërtim fillon me bookmarks themel, në fakt ajo duhet të pranojë ngarkesën e plotë të peshës së strukturës. Nuk është e vështirë për të bërë një themel për një dush me duart e tij, në këtë pjesë të ndërtimit mund të ruani të konsiderueshme. Pas ndërtimit të themelimit dhe kështu kushton pronarin e 40% të të gjithë dush.

Si ndërtuar themelet për një dush me duart e tij, me udhëzime hap pas hapi, foto dhe video do të shfaqet në këtë artikull.

Ku e keni filluar punën

Pa marrë parasysh se çfarë lloji i fondacionit do të zgjidhet për ndërtimin e banjot, gjëja e parë që ju duhet për të përgatitur vendin për ndërtimin.

Nga vendi i çrrënjosjen gjitha trungje, gurë të mëdhenj janë hequr, hiqni mbeturinat e tjera. Bari në zonë është më e mirë për të kosit ose të dalë, për të mos lënë rrënjët dhe rrjedh. Atëherë hiqni të gjithë pad pederast - shtresë e punueshme dhe për të hequr atë mënjanë.

Tani ju duhet të ndarjes. Për këtë qëllim, shufra metalike, llojin e valvulave, dhe një litar të fortë joelastike. Gjëja më e rëndësishme në këtë fazë - të shtyjë kënd të drejtë. Ju mund ta bëni këtë trekëndësh të madh të ndërtimit ose mjete të improvizuara.

E rëndësishme! Secila anë e themelimit duhet të jetë 5-10 cm më i gjatë se perimetrit vlerësuar të ndërtesës.

Zgjedhja e llojit të themelimit

Përcaktuar se cila bazë është më i përshtatshëm për një dush të veçantë, ajo mund të bazohet në disa faktorë:

 • thellësia e nëntokësore;
 • lloji i tokës në vend;
 • thellësia e tokës ngrirjes në sezonin e dimrit;
 • Materiale Ndërtimi;
 • vaske katrore.

Analiza faza e të gjitha komponentëve do të ndihmojë në identifikimin themelin më të besueshme për ndërtimin e një dush konkrete.

Më shpesh përdoret për shirit themeli dush melkozaglublenny 4x6. Megjithatë, ky nuk është i vetmi opsion. Ju mund të aplikoni ende:

 • grumbull-vidë - ndërtimin, kur vendi për ndërtimin e një të ndryshimeve të forta lartësi;
 • kolone - për tokë të qëndrueshëm, në të cilën nuk ka rrëshqitje të tokës dhe ndërrime;
 • grumbull-rostverkovy - i përshtatshëm për tokë të paqëndrueshme që janë të prirur për fraying dhe ndërrime;
 • monolit - Universal, është më i besueshëm, por në të njëjtën kohë, dhe kosto më të shtrenjtë. Një pjesë e pllakë betoni në mënyrë të barabartë shpërndan ngarkesën nga banjë, jo sags terren dhe ndërtimi nuk shtrembëroj ose plas.

Të gjitha llojet e themeleve janë përdorur për ndërtimin e banjot, por më shpesh, ende përdorin shirit ose bazë kolone lloje - për ta dhe do të diskutohet më në detaje.

Si për të rregulluar një themel skelë për një dush

Bëni një themel skelë nën 6x4 dush me duart tuaja është mjaft e vërtetë. Veçanërisht i përshtatshëm është themeli për një struktura të vogla të bëra nga trarëve, shkrimet, apo shkumë-gazuar.

Warning! Themeli i shkrimet druri ose druri është e nevojshme jo vetëm waterproofed me kujdes, por edhe të procesit të një agjent antiseptik për të parandaluar kalbur.

Bare mund të ndërtohet nga materialet e mëposhtme:

 • tullë;
 • konkrete derdhur në kallep përgatitur;
 • tub asbest-çimento;
 • tub metalike;
 • pllaka të ngurta betoni;
 • shkrimet druri, apo shkrimet.

Këshillë! Nga çdo gjë që kolona e ndërtuara për themel material as, ata duhet të waterproofed tërësisht. Për ta bërë këtë, përdorni mbulim ndjerë apo bitum mastikë.

Shumica e të tjerët janë përdorur për tub bazë kolone: ​​metalike ose asbest. Përshkrimi i procesit të instalimit është si vijon:

 1. pjesa Mark jashtë është vendosur në qoshet e valvulave dhe tërheq litarin.
 2. Në çdo cep, në vendet e ndërtimit të ndarëse ndërmjet dhomave dhe në të tjera pikat më të rëndësishme që ju duhet të instaloni mbështetje.
 3. Terren bën një turjelë vrimë ose pajisje të tjera. Diametri i mbështetës vrimë duhet të jetë pak më e madhe diametër tub (3-5 cm). Thellësia e puseve duhet të jetë e tillë që mbështetja nuk ka arritur thellësinë e ujërave nëntokësore dhe ngrirjes tokës thellësi. Në shumicën e rasteve, një thellësi prej 50-70 cm është e mjaftueshme për bazën dush.
 4. Në fund të çdo vrimë është e mbushur rërës dhe zhavorrit - këto materiale duhet të përfunduar edhe me rreth një të tretën. Moisturize jastëk dhe ram.
 5. Makinave montuar tub. Më parë ata përfundoi material për mbulim ose të veshura me mastikë.
 6. Distanca midis tubit dhe murit borehole mbushet me rërë ose tokës, ku tubi është në përputhje me nivel.
 7. çimentos asbest është derdhur në tub metalik ose beton, pa shtuar në krye të rreth 30 cm. Mbështetja është ngritur pak, në mënyrë që zgjidhja depërtuar në bazën e saj.
 8. Konkrete futet një shufër metali - rebar.
 9. Betoni është derdhur deri në krye të tub.
 10. Rreth një javë duke pritur për beton derdh, pastaj hidroizolim bare në krye dhe për të vazhduar ndërtimin e banjës.

Warning! Kostot skelë themeli është shumë më pak se ndërtimin e kasetë bazë. Një forcë e këtij fondacioni është mjaft e mjaftueshme për një të vogël dush-shtëpi prej druri ose materiale të tjera të lehta.

Ndërtimi llojin rrip themeli

Për ndërtesa më të vogla të tilla si një garazh, një kuzhinë verore, një banjë, ju mund të caktoni melkozaglublenny themel rrip. Në mënyrë që të llogaritur thellësinë e kanalit në një bazë, është e nevojshme për të studiuar përbërjen e tokës në vend.

Në qoftë se toka ka të bëjë me një të qëndrueshme - nuk thërrmueshëm, moderuar i lagësht - kjo do të mjaftojë thellësi hendek prej rreth 40 cm për të më e paqëndrueshme tokës -. Tokës Zi, torfe, rërë - kjo vlerë duhet të rritet deri në 70-80 cm.

Gjerësia varet nga materiali i dush e mure themelesh, sepse strukturat e lehtë do të mjaftojë 25 cm, dhe për guri ose me tulla muret duhet të jetë të paktën 35 cm vetë llogore, në këtë mënyrë, duhet të jetë më i gjerë - diku 5 cm ..

Hap pas hapi përshkrimin e zhvesh themelimit tab proces nën dush është si vijon:

 1. Në zonat e sheshtë janë në pikën më të ulët - nga themelimi i saj dhe të ndërtimit do të kryhet. Në mënyrë që të shkrihet dhe banjë me ujë shiu nuk ishte i dëmtuar, dhe zbriti menjëherë nga pjesa rreth tij, është e nevojshme për të bërë një devijim të vogël. Shpat bëhet në çdo drejtim, me përjashtim të veriut (kjo është e mjaftueshme vetëm disa gradë).
 2. Në qoshet e themelimit të vendosur të ardhmen e bare metalike, me ndihmën e tyre të tërhequr litar. Në rastin e themeleve zhvesh duhet të jetë dy qark (brendshëm dhe të jashtëm). Prandaj është e nevojshme për të tërhequr dy litarë paralele mes të cilave lënë një distancë të barabartë me gjerësinë e fondacionit, plus 5 cm.
 3. Filloni gërmuar një hendek. Nëse toka është shumë i gjerë, hendeku bërë në formën e një trapezoid përmbysur. Poshtme të vrimë duhet të jetë e qetë, ajo është e kontrolluar duke përdorur një nivel shpirt.
 4. Tani ju duhet të bëni një shtrat zhavorr-rërë - ajo do të sigurojë bazën për të qëndrueshme, të qetë nga mocionet e mundshme tokësore. Në fund të kanalit rërës spërkatën është e lagur me ujë dhe RAM. Dhe hudhni zhavorr, gjithashtu, dashin, dhe tani - përsëri rërë. shtresa alternative për sa kohë që kanali është e mbushur në gjysmë të rrugës.
 5. Në rastin e tokave shumë e paqëndrueshme mund të forcohet më tej për themel - vënë një shtresë e tulla apo guri në një shtrat të zhavorrit-rërë.
 6. Tani të vazhdojë me ndërtimin e kallep. rrahur e saj e bordeve, në këtë mënyrë, i tërë instalime duhet të mbetet jashtë, nuk duhet të ketë boshllëqe në mes pjesëve të ndërtimit. E duhur, do të jetë formwork, aq më pak do të duhet të bluaj themelet përfunduar.
 7. Në fund të kanalit është përforcimi hedhur nga shufra metalike dhe telat.
 8. Në muret e brendshme të kallep është polietileni hedhur ose material për mbulim për mbrojtje kundër lagështisë.
 9. Hidh kallep konkret është e nevojshme në një kohë. Në qoftë se një punë për të bërë pushimet, fondacioni do të laminuara dhe i brishtë. Prandaj është më mirë për të porositur një mikser betoni, dhe për të marrë sasinë e nevojshme të zgjidhjes përgatitur.
 10. Kallep mund të hiqet pas një javë dhe të vazhdojë të ndërtojë një dush - vetëm tri javë më vonë, kur konkret arrin forcë të mjaftueshme.

Warning! Për ndërtimin e bodrumit në rrugë duhet të jetë zero temperatura - optimale për +5. Nëse kjo është shumë e ftohtë, konkrete ndërpreu në mënyrë të barabartë, duke rezultuar në brishtësinë e saj.

Gjatë ndërtimit të themelimit konkrete është e rëndësishme të kujtojmë se çdo flluska e ajrit në zgjidhjen pjesa më e madhe, herët a vonë do të çojë në shkatërrimin e materialit. Prandaj, konkret mund të hidhet nga një lartësi prej 50 cm, dhe pas derdhje vibromashinkoy kompakt ose të paktën, një shkop shpuar zgjidhje në disa vende.

E rëndësishme! Nëse dush është një furrë e vërtetë guri, është e nevojshme për të bërë një bazë të veçantë. Kjo mund të jetë një bazë e rrip-lloj apo pllakë të ngurta konkrete.

përfundim

Yourself për të ndërtuar shtëpinë tuaj, sigurisht, jo të gjithë mund. Por ju mund të filloni të vogla dhe për të filluar për të ndërtuar një dush. Hedhur themelet për ndërtimin e një 3x3 vogël ose 4x5 nuk ka marrë shumë - kjo është mjaft përballuar dhe ndërtues rishtar. Një bazë të ulët me kosto, e krijuar më vete, i sigurt për të kënaqur pronarin, dhe nuk do të të shpëtojë në përfundimin e bathhouse preferuar.

Fondacioni për një dush 3x4 me duart e tyre

Një nga hapat e parë dhe më të rëndësishme në ndërtimin e çdo ndërtese është rregullimi i strukturës mbështetje të aftë për të stoikisht të përballojë ngarkesën e krijuar nga struktura dhe për të siguruar ruajtjen e saj dhe integritetin në shërbim për shumë vite. Ajo nuk është përjashtim dhe dhoma kompakt prej metra 3x4. Pavarësisht nga madhësia e tij modeste në mënyrë objektive, kjo ndërtesë ka nevojë edhe për një cilësi të lartë dhe të instaluar siç mbështetjen e strukturës.

Fondacioni për një dush 3x4 me duart e tyre

Gjatë informacionit studimit më poshtë, ju do të mësojnë se si të zgjedhin një bazë të përshtatshme për një dush të 3x4 m, në bazë të asaj që parametrat të përcaktojë zgjedhjen e një dizajn të veçantë, si ajo është për të llogaritur saktë dhe menjëherë të ngritur. Informacioni që rezulton do të ju ndihmojë për të zgjedhur llojin më të mirë të përshtatshme të mbështetjes dhe dimensioneve optimale, si dhe për të refuzuar ofruesit e palës së tretë të shërbimeve, duke kursyer ndjeshëm buxhetin e caktuar për ndërtimin e banjot.

bannomu me kërkesat themel: zgjidhni opsionin më të mirë të projektimit

Kërkesat për themel bannomu

Nga themelet e çdo ndërtese, do të paraqiten dy kërkesa kryesore. Së pari, struktura mbështetja duhet të jetë sa më të besueshme dhe të qëndrueshme. Së dyti, themeli i dizajnit duhet të jetë e tillë që ndërrime tokës sezonale nuk e bëjnë atë një ndikim të rëndësishëm.

Kur zgjedh dizajnin e fondacionit dhe dimensionet e tij, përveç të gjithë faktorët e tjerë që ju duhet të marrë parasysh llojin e tokës në vendin e ndërtimit dhe thellësinë e ngrirjes tokës, sipas të cilit përcaktohet nga një tregues të rëndësishëm si thellësi të strukturës mbështetëse. Në një studim të udhëzon në rrugë të palës së tretë, ju jeni ballafaquar me siguri me rekomandimin autorët jo shumë kompetente të hedhur themelet në një thellësi prej 60-80 cm, etj Në disa raste, natyrisht, kjo këshillë është e rëndësishme, por jo gjithmonë. Në fund të fundit është se në rajone të ndryshme të vendit toka ngrin në një thellësi të ndryshme dhe kjo duhet të merret parasysh. Informacion në lidhje me pikat e të dhënave të dhëna në tabelën e mëposhtme.

Thellësia e ngrirjes së tokës nga rajoni

Thellësia e ngrirjes tokës

Përveç thellësinë e ngrirjes tokës, është e nevojshme për të marrë parasysh llojin e vet. Imazhet tregojnë se çfarë janë llojet e ndryshme të tokave dhe se si ata shikojnë.

Llojet e pronave të tokës, përbërjen dhe llojin e llojeve të tokës klasifikimit të tokës

hedhjen thellësi varësia e nivelit të kalimit të ujërave nëntokësore dhe tokës ngrirjes pasqyruar në tabelën e mëposhtme.

Tabela. Marrëdhënia dhe thellësia e karakteristikave të tokës themeli

Bazuar në sa më sipër, është e mundur për të sjellë në tryezë me rekomandime për zgjedhjen e llojit të fondacionit për një metra 3x4 dush, në përputhje me vetitë e tokës në vendin e ndërtimit.

FundamentIllyustratsiyaGrunt

Shirit (parapërgaditur, njëbllokësh, parafabrikuara njëbllokësh)Nepuchinisty, e thatë, rërë
rrip rrënojat konkretebalta pazgjidhur
pllakë të ngurtaMobile, heaving, fundosje
grumbullPothuajse të gjitha llojet e tokave

Strukturat mbështetëse rrip janë më të zakonshme.

Rrip strukturave mbështetëse

Tape themeli i thellë është kryer në monolit, Precast apo mishërim kombinuar perimetrit të ndërtesës dhe për muret duke mbajtur

Bordet janë gjetur më rrallë, si mund të përdoret në kompleksin nuk është me të gjitha llojet e tokës - toka është shumë e lëvizshme thjesht shkatërrojnë pjatë.

Pllakë Foundation - pamje të qëndrueshme bazë e cila është përdorur gjerësisht në ndërtimin e private

Themelet Pile janë më të gjithanshëm, por blerja dhe instalimi i shtyllave vidë çon direkt në një rritje të kostos së përgjithshme të punës që është e lejuar nuk është për ndërtues të gjithëve.

Themeli mbi të shtyllave vidë

Më shumë struktura mbështetëse opsion buxhetit kryesisht i ngjashëm me bazë grumbull, - një themel skelë.

Pier themel

Duke pasur parasysh sa më sipër, ne ju ftojmë të lexoni udhëzimet në llogaritjen dhe ndërtimin e llojeve më të përdorura të substructures: bazës kasetë dhe një strukturë kolone.

Llogaritja e themelimit: parimet themelore dhe shënime të rëndësishme

Procedura për llogaritjen bazat për shirit dhe llojet kolone do të ndryshojnë. Objektivi: Për të përcaktuar nëse baza me parametrat e zgjedhura mund të përballojë ngarkesën e krijuar nga zhvilluesi i materialeve të përzgjedhura të ndërtimit, si dhe reshje.

Llogaritja e strukturës rrip

Në këtë shembull, sistemi llogarit një konkrete dhe granit monolit rrënoja. Imazhi i mëposhtëm ilustron planin dhe karakteristikat dimensionale është duke ndërtuar bazën. Duke marrë rekomandimet e mëposhtme, ju do të jetë në gjendje për të rregulluar planin mbështetje dhe procedura për llogaritjen e ngarkesave.

Plani dhe karakteristikat dimensionale po ndërton bazat

Baza jonë e kasetë ka dimensione prej 4x3 m design -. prirur, zgjerimin drejt fundit. Në sajë të këtë funksion do të sigurojë një forcat e Rezistencës lartë tokën ënjtje në vend.

Streset më të forta në ndërtimin në shqyrtim do të ekspozohen pjesë 4-këmbë, pasi joists tavan dhe të mbështetet vetëm në muret anësore. Le të llogarisim se çfarë lloj i ngarkesës do të krijojë një mbivendosje dhe mbetet dush nga 1 m të tabani themel. Për të gjetur madhësinë totale të ngarkesës, është e nevojshme për të përcaktuar se çfarë lloji i ngarkesës në strukturën e betonit do të krijojë dëborë, ndërtimin çati, dysheme dhe mure. merren më tepër parasysh ngarkesën e krijuar nga materiali direkt e prodhimit të strukturës mbështetëse.

ngarkesat borë përcaktuara nga produkti i barrës rregullatore prodhuar borë në një zonë të caktuar në fushën e ngarkesave të strukturës së kulmit për të mbështetur sistemin 1 m. vlerën rregullatore load bora përcaktohet nga dokumentacioni përkatës - këtu këtë SNP nën numrin 2.01.07-85. Ju gjithashtu mund të udhëhiqet në një kartë të veçantë.

Harta e ngarkesave të dëborës

Përveç kësaj standardizuar vlerat e koeficienteve të përdorura kur ngarkesa bora, do të jepet në tabelën përkatëse.

Për të përcaktuar ngarkesën e ngarkesave të strukturës së kulmit në bazën metër, është e nevojshme për të ndarë sipërfaqe totale prej kulmit në gjatësinë mbështetje. Për kalkulimin, kështu, vetëm vlerat e gjatësisë së grupet anësore janë përdorur (4 + 4 = 8 m). Gjatësia e pjesëve fund (3 + 3 = 6 m) në këtë llogaritje nuk duket, pasi trarëve çati, siç u tha, do të bazohet në veçanti në mur banjo gjatë.

numërimin ngarkesës borë në rendin e mëposhtëm:

 • Gjejmë sipërfaqe prej strukturës së kulmit. Për ta bërë këtë, shumohen vlerën e dy herë gjatësinë e kulmit dhe gjatësinë e qepalla të ramps çati. Gjatësia e pjerrësisë është llogaritur si: 3/2 = 1,5 / cos45 = 2,86 m zona e përgjithshme e strukturës së kulmit është llogaritur nga: 2 * 2,86 = 5,72 * 4 = 22,88 m 2 (rrumbullakuar deri në 23 m2).
 • Ne jemi duke numëruar zonën ngarkesave e strukturës mbështetje çati për një metër: 23/8 = 2.88 m2;
 • një sistem shembullore për mbështetjen përpara rajonit të përfshira në zonën e II të ngarkesave të dëborës. Display ngarkesës specifike borë këtu të jetë 70 KGF / m2 (vlerat për zonat e tjera do të tregojnë në tabelë). Llogaritur si më poshtë: 2.88 * 70 = 202 kgs.

Tabela. ngarkesa specifike për zona të ndryshme

Ne përcaktojnë ngarkesën e strukturës së kulmit. Ne kemi nevojë për të gjetur vlerën e ngarkesës nga projektimi i sistemit çati metër katror në drejtim horizontal. Ne është 1.5 m tiled çati Gable. Ajo është ngritur në një kënd prej 45 gradë.

Ne zgjidhni vlerën e duhur në tabelën e mëposhtme.

Ngarkesën në themelet e projeksionit horizontal të kulmit

Dhe të marrë parasysh: 1.5 * 80 = 120 kgs.

Për të përcaktuar ngarkesën nga pllakë parë shikoni në tryezë.

Ngarkesat mbi strukturat mbështetëse të overlappings

Në këtë shembull, një zonë mallrash gjithashtu bie në anët e strukturës mbështetje (bazuar në mbivendosje banjë muret anësore). Bath Sipërfaqja ngarkesë e mbivendosjes për çdo metër e sistemit të fondacionit gjeni si më poshtë: 4 * 3 = 12/4 = 3 m2. Dendësia e dysheme druri - 300 kg / m3. Ngarkesa është si vijon: 3 * 300 = 900 kgs. Nëse mbivendosje në banjë tuaj është bërë e betonit të armuar, llogaritjet përdorin një vlerë prej 500 kg / m3, në vend të 300 kg e përmendura / m3, janë të rëndësishme për strukturat e drurit.

Ne e dimë se çfarë lloj i ngarkesës do të krijojë në bazë të mureve të jashtme dush. Para-studim tabelën e mëposhtme.

Tabela. Presionet krijuar dush mure

Ne kemi marrë nga tabela e mësipërme vlerës së ngarkesës, pastaj shumohen atë nga lartësia e mureve të dush sonë, dhe pastaj - në trashësi muri. Supozojmë lartësi mur prej 3 m, trashësi të marrë në 0.4 m. Muret tona janë të ndërtuara nga druri / lëndë druri. Ne llogarisim: 3 * 0.4 * 600 = 720 KGF.

Për të llogaritur ngarkesën nga treguesit bazë shumëfishohen shirit metër vëllimi dhe dendësia e saj materiale prodhuese. Dendësia marrë nga tabela.

Tabela. dendësia material

Ne bëjmë themelin e betonit dhe të përdorin rrënojat granit. Volume metër shirit veçanërisht në shembullin tonë - 0.45 m3. Gjej të ngarkesës: 0.45 * 2300 = 1035 kg.

Ajo mbetet vetëm për të gjetur ngarkesën komplekse për 1 m të strukturës e vetme rrip në kryq Seksioni A-A (ajo ishte treguar më lart).

Ne përmbledhim vlerat e llogaritura të: 202 + 120 + 900 + 720 + 1035 = 2977 KGF. Struktura mbështetëse me seksion kryq ka një sipërfaqe prej 50 * 100 = 5000 cm2. Përcaktuar presionin e parë: 2977/5000 = 0.6 KGF / cm2. Ne ndërtojmë në tokë pjatë-argjilore. Për një krahasim të kapacitetit të vlerësuar mbajtur tokës barabartë me indeksin e 1.5 KGF / cm2. Rrjedhimisht, ngarkesa janë më shumë se të pranueshme, dhe themeli me parametra të tillë do të shërbejë edhe për shumë vite. Merrni krahasimin e parashikuar e kapacitet mbajtës prej tokës suaj mund të në tabelën e mëposhtme.

Tabela. krahasimi i vlerësuar i kapacitetit të mbajtur për tokën ndryshme

Llogaritja Pier themel

Ne llogarisim themelet skelë. Për prodhimin e saj duke përdorur betonit. Me skemë shembullore mund të shikoni dizajnin Imazhi tjeter.

Skema kolone themelet

SHËNIM! Në foton e treguar planin e themelit për madhësinë ndërtesë 6x12 m deri 3x4 m parametrat vaske mbetet e njëjtë, vetëm sasi ndryshimin e shtyllat mbështetëse (standarde e rekomanduar për të instaluar ata në 2 m, dmth çdo mur do të duhet të mbështetet në postin 3 -. Nga 2 në cepat dhe në mes të gjatësisë 1).

Kjo është pjesa e lartë mbështet 400x400 mm në bazën - 800x800 mm. Në mënyrë të veçantë, në rastin tuaj, madhësia mund të ndryshojnë, të udhëhiqet nga situata.

Ne gjejmë ngarkesën totale të mbështetjes e vetme në tokë. Për ta bërë këtë, ne duhet të zbres atë që gjendet në sistemin e mëparshëm ngarkesës llogaritur mbështetje Pesha: 2977-1035 = 1942 kg.

Multiply treguesit e ngarkesës të krijuara në intervalin në mes të mbështet: 1942 * 2 = 3884 dhe shtojnë vlerën gjetur një ndikim peshë. Secili prej kontaktit aplikuar mbështet pasur një volum të rendit të 0.25 m3. Dendësia e betonit të përdorur është specifikuar në tabelën e mësipërme. array shtylla konsiderohet si më poshtë: 0.25 * 2500 = 625 kgs. Load një shtyllë në terren do të jetë: 3884 + 625 = 4509 kg. Çdo kolonë ka një sipërfaqe mbështetje prej 6400 cm2 (gjendet duke shumëzuar 80 nga 80). Në këtë shembull, ngarkesa kapacitetin e tokës mbante është 1.5 KGF / cm2. Për të përcaktuar ngarkesat maksimale të mundshme të bëjë në vijim: 6400 * 1.5 = 9600 kg. Vlera rezultuar është shumë më e lartë se në ngarkesat e gjetura kontaktit (4509 kg).

Pier themel me karakteristika të tilla do të në mënyrë të sigurtë të transferojë ngarkesat e krijuara 3x4 dush m, dhe madje edhe "trazim". Nëse e dëshiruar, strukturat mbështetëse mund të jenë proporcionalisht të zvogëlojë përmasat - më e rëndësishmja, për të ngarkesës së përgjithshme të parapara nuk e kalon kufirin.

Në këtë marrëveshje Pier Fondacioni do të kërkojë rreth 3-4 herë më pak se konkrete, ceteris paribus, se mbështetja band. reduktuar ndjeshëm dhe punime tokësore. Në seksionin e ardhshëm ne ju ofrojmë të njiheni me rezultatet e llogaritjeve të vëllimit të materialit të nevojshme për rregullimin e strukturës mbështetje kasetë. Konsumi i betonit për të plotësuar postimet në proporcion ju mund të përcaktojë pas marrjes në konsideratë informacionin e mësipërm në lidhje me materiale kursimeve.

Llogaritja e materialeve Fondacionit mbushur

zgjedhur dush Brendshme Layout varet konfigurimin bazë e brezit, dhe nga ajo - konsumi material. Në rastin e dush 3x4 m brendshme Opsionet faqosje banjot Bit - ne do të tregojnë atyre, dhe ju zgjidhni datën për ngjarjen tuaj. Fondacioni do të bjerë me markë konkrete 200 - banjë kompakt për madhësinë e caktuar është e mjaftueshme.

Në zonën tonë toka ngrin në 80 cm. Shirit hedhjen 20-30 cm nën vlerën e përcaktuar. Merrni 110 cm gjerësinë e kasetë (A) vë shenjën e barazimit në 3 m, gjatësi (b) -. Deri 4 m, një lartësi (G) - në 110 cm, një trashësi (D) -. Në 40 cm, në varësi të shtrirjes, llogaritjet do të shfaqeshin vlerat e reja. Ato përshkruajnë më tej seksionet përkatëse.

vlerësimet

Plani i parë Mishërim

Mbështetje për një dush, e përbërë nga një dhomë. Ajo duket kështu këtë themel.

Mbështetje për një dush, e përbërë nga një dhomë

Llogaritja kasetë është si më poshtë (tashmë subjekt i stoqeve 10-centimetër në çdo anë).

llogaritje

Karakteristikat e rekomanduara dhe numri i kërkuar i elementeve të kornizës përforcuar është reflektuar në imazhin e ardhshëm.

Ne presim kafaz përforcuar

llogaritja e kallep

Plani i dytë Mishërim

Një dush më të zakonshme të brendshme konfigurimit. Ajo përbëhet nga një dhomë me avull, dhe ndryshimi i pomyvochnaya dhomë / lounges.

Në këtë shembull, një element shtesë shënuar si E. gjatësi totale prej elementëve përbërës të tij - 4 m.

Vizatim bodrum duket si.

Themeli nën dush me dy dhoma

llogaritja e kasetë

Ne presim kafaz përforcuar

Në mënyrë të ngjashme Formwork

Konsideroni mishërime të tjera për dush plan 3x4 m pakuptimtë - lart u prezantuan me mjetet më racionale të shpërndarjes së hapësirës në dispozicion.

Marrja bazë kasetë për një m 3x4 dush

Ne e pajisim dizajn skematike duket si.

Tij vizualizimi Skema themeli

Getting për të punuar, duke ndjekur recetat e tabelës.

Tabela. Ndërtimi i themelimit rrip

faza rabotyOpisanie

Së pari, të hequr mbeturinat nga vendi, dhe në përgjithësi, të gjitha ato që do të na pengojë në procesin e duke bërë punë.
Së dyti, hiqni topin pjellore e tokës e sipërme (zakonisht lartësia e saj është 150-200 mm). Nëse ju nuk bëni, bimët kalbur në të ardhmen do të prishin themelet. Toka është më mirë që të përpiqen për të xhiruar nivelin dhe rrafshoi me kujdes - kjo do të thjeshtojë procesin e ndarjes, e ndjekur nga baza (nuk duhet të kalojnë kohë në përcaktimin e më të lartë dhe më të ulët qoshet, që do të kurseni kohë).
Në të ardhmen, hapësira faqe nuk zënë nga fjongo konkrete, ajo do të jetë e nevojshme për të mbushur tokën kompakt, të lirë nga të gjitha llojet e materies organike.
Ne barazuan në nivelin e tokës dhe mund të fillojë numërimi nga çdo kënd - dallime lartësi nuk do të.
Në vendndodhjen e çdo qoshe e jashtme të duke u përpjekur për të përzënë në rebar parë apo bllok druri. Ne të matur distancën në këndin e ardhshme dhe duke u përpjekur për të përzënë ka një bar të ri / rod. Ne shtrihet mes monumentet rrahura litar. Përsëriteni për çdo cep të kasetë.
Mark qoshet e kasetë, ne kemi marrë një palë bare fqinje (siç tregohet në foto). Për lehtësi, lidhur ato në krye nga një traversë horizontale të drurit.
Ne matur gjatësinë e diagonales. Nëse njëjtë - të gjithë të drejtë, në qoftë se kostot - kemi bërë një gabim. Ne përsërisin procesin Markup më nga afër.
Gërmimi hendek në përputhje me shenjat. Udhëzime për zgjedhjen thellësinë optimale e llogore cituar më parë. Toka nuk është hequr - ajo që ne pastaj të përdorin për të mbushur në depresione të formuara në fazën e parë të punës (të përmendur në paragrafin përkatës).
Muri poshtme të kanalit dhe një linjë nga niveli dhe kompakt. Nëse toka shkatërruar, të vendosur e bordeve të përkohshme formwork.
Duke përdorur një rërë të pastër të mirë. Trashësia e shtresës infill - 200 mm. Shifrat më të larta heaving tokës, aq më e madhe nevoja për të pour rërë (deri në 600 mm ose edhe më shumë).
Rërë është më i përshtatshëm për të mbushur një të vogël (10-15 cm) shtresa. Foto tregon një pajisje për rërë manual RAM.
Në foto - një më shumë pajisje variant për manual ngjeshjeje backfill.
Të mirë përplasën rërë hedh ujin e tij. A është më mirë para se hedhjen e materialit në gropë, jo në shkallë.
Niveli shpirt kontrolloni jastëkët vendosmëri. Eliminimi i dallimeve, duke hequr rërë të tepërt, ose duke shtuar se kur mbushja është lartësia e pamjaftueshme.
SHËNIM! Në zonat me nivel të lartë të ujërave nëntokësore, në vend të krejtësisht jastëk rërë e domosdoshme për të pajisur mbushjen e rërës dhe zhavorrit në një raport prej 1: 1.5. Rrënoja është e mbushur zakonisht deri rërën fund.
Në llogaritjet e mësipërme të diskutuara më parë të cilat materiale dhe sasitë e nevojshme për rregullimin kallep. Në diagramin e treguar në hollësi, të cilat elemente është ky dizajn.
Ju vetëm duhet për të përgatitur numrin e kërkuar të pjesëve, të mbajë ata së bashku me vida (për të bërë më të lehtë për të çmontimit në të ardhmen) dhe të vendosur në llogore.
Në foto ju mund të shihni se si realiteti duket e vendosur kallep për themel rrip.
Kallep mund të vendoset një shtresë e materialit hidroizolim (p.sh., filmave polietileni). Prania e një kujdes të tillë do të eliminojë lagështi nga zgjidhje konkrete.
Llogaritjet tregojnë se sa dhe çfarë lloj pajisje që do të përdoret për shirit themelimin e një dizajn. Ndiqni rekomandimet.
Një rrjetë ose një "në terren" (atëherë rrjetë përfunduar është vendosur në kallep) mund të bëhet direkt në kallep (shufra vertikale, pastaj pingul me të, bashkangjitur kryq horizontale, të cilat zakonisht kanë një diametër më të vogël prej 2 rreshtave të para në grup). Mundësia e dytë është më i përshtatshëm për të zbatuar, përndryshe nuk ka dallime mes tyre.
Për lidh shufra në kryqëzimin përdorur një tel detyrueshme ose fixers veçanta për pajisje (një alternativë më të përshtatshëm). Forcimi i bashkoj nuk e rekomandojmë - do të shërbejë një dizajn i tillë është më pak.
E rëndësishme! Përforcuar rrjetë nuk mund të vihet direkt në themel - kjo do të çojë. Është e nevojshme për të siguruar një minimum prej 5-cm hendekut mes jastëk dhe shkopinj. Për ta bërë këtë, përdorni ose gurë rezistente (të lirë) ose clamps të veçanta, të qëndrojë (ajo është më i përshtatshëm, më të lehtë dhe më të shpejtë). Një pastrimin e ngjashme duhet të sigurohet midis rrjetë përforcuese dhe "tip" mbushur.
Si një kasetë përforcuar në muret e jashtme dhe elemente mbështetëse për ndarëse të brendshme.
Zgjidhja mund të blihen si një produkt të përfunduar nëse dëshironi - të kursyer kohë.
Hint dobishme! Edhe për rregullimin themelet shirit nën dush kompakt 3x4 m do të duhet një shumë e konkrete (llogaritjeve të përmendura më parë). Shpejt të gatuaj atë me dorë do të jetë mjaft e vështirë - pobespokoytes mirë për të blerë ose të paktën miksera qira.
Betoni përgatitjen për recetë standarde: të marrë një pjesë të markës së çimentos Portland M400, ajo - 3 aksione neto e rërë fine, në të - 5 aksione zhavorr. Ne të përcaktojë sasinë e ujit të peshës së çimentos - të lëngshme duhet të jetë rreth gjysma e kësaj shifre. Prodhimi është një masë homogjene e trashësi të mesme.
Plotësoni zgjidhje uniforme shtresa horizontale paralel me leveling lopatën e vet dhe ylli bar përforcuar për të hequr ajrin e tepërt (nëse është e mundur, ajo është e rekomanduar për të blerë / qira përshtatje të veçantë - vibrator).
Ne shohim se mbushur është në përputhje me standardet.
Pas derdhje trondit çekiç druri ose bar e mureve formwork - kjo do të sigurojë më tej shpërndarjen e saktë të përzierje.
Sipas standardit forcë ndërpreu konkrete dhe fiton të nevojshme për 28 ditë.
Hint dobishme! Për të reaguar hyrë të gjitha çimento, çdo ditë derdhje derdhje sipërfaqe sasi relativisht të vogël të ujit (veçanërisht e vërtetë për sezonin e ngrohtë - me një mungesë të plas lëngshme derdhje). Pas derdhjen e ujit polietileni strehës themelet (nuk lejojnë ngrohje diellore shumë shpejt zhduket ujë dhe të sigurojë mbrojtje të mëtejshme kundër reshjeve konkrete). Nëse kjo është ftohtë jashtë, polietileni vuri në krye të shtresës izoluese (ajo është më i përshtatshëm për t'u përdorur shkumë, ajo nuk ka frikë nga uji, është e lehtë dhe të lehtë të përshtaten / hequr).
Formwork hequr jo më herët se ndërpreu konkrete (ajo merr 1-1,5 javë). Në përgjithësi, profesionistët rekomandojnë lënë kallep për të vendosur të plotë të forcës konkrete.

Fondacioni Strip me duart e veta - Video

Marrja themeli skelë për 3x4 dush m

Skematike, të pajisur projektimit mund të paraqitet si më poshtë.

Skema themeli kolone me skarë

Ne propozojmë për të bërë themelet skelë duke përdorur tubacione çimentos asbest si kallep. Hidh zgjidhje do të jetë e njëjtë me strukturën rripin. Për përforcim të përdorur shufra të ngjashme. Aktivitetet përgatitore - nga mbledhjen e mbeturinave për të hequr dheun pjellor të topit - janë kryer në të njëjtën mënyrë. Layout është bërë edhe në një model të njohur me dallimin e vetëm që këtu ne po festojmë në vend vendin për instalimin e ardhshëm të shtyllave në qoshet e çdo mur dhe ndarëse, si dhe gjatësia e këtyre increments deri në 2 m.

Getting në rregullimin e bazës kolone për 3x4 dush m, duke ndjekur dispozitat e tabelën e mëposhtme.

Tabela. Bëni një themel skelë

faza rabotyOpisanie

Armatosur me një stërvitje dore me nje pune "hundë" diametër korresponduese (shpesh të bësh edhe disa shtiza diametër ose 250 mm ose 400 mm - varësisht nga ngarkesa e parashikuara në bazë), të përgatitur për pushim ardhmen e mbështet. Yama është e rekomanduar për të bërë një çift i centimetra të gjerë se sa shtyllat e ardhshme (intervalet në të ardhmen të jenë të mbushura me tokë kompakt ose rërë). polet mbi tokë zakonisht nxjerrin në 200-250 mm. Thellësia është rregulluar në mënyrë që shtyllat janë lënë jashtë nën ngrirjes tokës në 200-300 mm. Rekomandime për përcaktimin e thellësinë e ngrirjes cituar më parë.
Pjesa e poshtme e secilit gropës mbushet me shtresën rërë. Rekomandime për zgjedhjen e trashësi shtresë, përbërjen dhe ngjeshjeje saj alternative mbetet dispozita të ngjashëm në rregullimin e bazës kasetë. Për të ram rreze e përsosur e diametër të përshtatshëm me trajton fikse të lartë për përdorshmërisë më të madhe.
Vënë kafaz përforcim, duke u fokusuar në kolonën e madhësisë pajisur. Udhëzime për përzgjedhjen shufra karakteristikat, lidhjes dhe madhësia e boshllëqeve ndërmjet fund dhe krye të tyre janë të njëjta si në ndërtimin e strukturës mbështetje kasetë. Përveç kësaj, nuk është e rekomanduar për të lënë një 3-5 boshllëqe centimetër mes rrjetit dhe muret formwork (tub).
Një formë tipike e strukturës përforcuar tregohet në foto. formë kornizë është përzgjedhur sipas formën e tubave.
Tube futur në pushim dhe një linjë vertikalisht, në tubacione vendin e rrjetë përforcuar dhe të vazhdojë në fazën e ardhshme të punës.
Procedura është si vijon:
- hedh në formwork tub betoni në një lartësi prej rreth 5 cm;
- të ngritur një tub - konkrete mbush hapësirën poshtë atë, duke formuar një sipërfaqe shtesë mbështetje;
- heq tub;
- pour konkrete për lartësi të plotë.
Tubes linjë vertikalisht me nivel / pingul.
Boshllëqet në mes të shtyllës dhe mureve te puseve mbush kompakt tokës / rërën. Tubes sigurojë stabilitet shtesë në çdo mënyrë të përshtatshme, për shembull, duke vendosur shoring përkohshëm apo tub i ngushtë obkladyvaya guri masiv.
Ne rezervojmë të betonit të kalit.
Mbi hidroizolim shërohet konkrete të përcaktuara:
- Shtresa e shpifjeve e bitumit shkrirë;
- material për mbulim hedhur, shtyn dhe leveling;
- përsëris përsëri.
Kallep nuk mund të jetë shpërbërë - kjo nuk do të marrë në rrugë.
Vazhdo ndërtimit është e rekomanduar pas konkret përcakton fuqinë e dëshiruar, dmth, një muaj më vonë.

Video - skelë themeli me duart e veta

Video - Fondacioni për një dush 3x4 me duart e tyre

Themelet Strip nën dush me duart e tij: Hap pas hapi instruksionet

dush Ndërtimi i çdo materiali fillon me themeli derdhur. Ndër llojet e ndryshme të fondacionit më të njohura zhvesh. Ai është i përshtatshëm për çdo lloj të dush: bërë me tulla ose blloqe, trarëve, shkrimet. Kostoja e themelimit është 30% vlerësim, kështu që bay duart e tij mund të jetë e mirë ruaj. Si për të bërë një themel rrip nën dush me duart e tij në bazë të prerë, ne tregoni lexuesit tanë në detaje në këtë artikull.

Themelet Strip nën dush nuk është e vështirë për të mbushur në duart e tyre.

Karakteristikat e themelimit zhvesh nën dush

Fondacioni është konsideruar të jetë një cikël zero për çdo ndërtim. Por jo të gjithë e kupton se sa e rëndësishme është për të kryer një bazë të besueshme për dush. Në themel është duke bërë presion disa forcat: në krye të dush, nën heaving tokës dhe anët e ujërave nëntokësore. Vetëm themeli të besueshme dhe të sakta do të qëndrojë për shumë vite. Fondacioni Strip është konsideruar si një nga bazat më të besueshme për çdo banjot madhësi. Për të punuar me duar ne rekomandojmë zgjedhur këtë opsion baza.

bazë shirit ka një strukturë të vetme monolit.

Bazë përbëhet nga një rrip të vazhdueshëm të tullave apo beton, i cili lë në tokë nën ujërat nëntokësore, dhe ngrihet mbi sipërfaqen e të paktën 20 cm.

Themelet Strip nën dush janë zgjedhur në rastet e mëposhtme:

 • kur bodrum do të përdoret për instalimin e pajisjeve teknike (pompa, subjektet zonën e magazinimit për pastrimin, etj ...);
 • struktura është shumë e madhe dhe peshë mbresëlënëse, për shembull, muret e banjës janë mbledhur tulla e shkrimet;
 • уровень грунтовых вод высокий.

Ленточный фундамент равномерно принимает нагрузку от бани и отдает ее вниз, на почву. Цоколь предназначен защитить основание от влаги, ветра и холода. Стенки цоколя могут одновременно выполнять роль нулевого или подвального этажа в бане.

Цена на ленточный фундамент ниже чем на монолитный, но выше столбчатого. Он считается «золотой серединой», которая сбалансирована на сочетании цена — качество. А выполнить работы можно своими руками, что принесет дополнительную экономию.

Лента — ленте рознь, или несколько способов как монтировать ленточный фундамент под баню своими руками

Собрать ленточный фундамент под баню своими руками можно используя несколько методов. Любой из способов имеет свои сложности, плюсы и минусы. Рассмотрим особенности каждого отдельно.

Ленточное основание из кирпича

Монтаж ленточного фундамента осуществляют используя только красный кирпич. Силикатный белый боится воды и быстро разрушится. Основное на что следует обратить внимание при выборе кирпичного основания это швы. Их тщательно гидроизолируют, так как цемент пропускает воду.

Ленточный фундамент из красного кирпича.

Подходит кирпичное основание для сухой песчаной почвы. Если уровень грунтовых вод слишком высоко, рекомендуется использовать основу из бетона с армированием и стяжкой. Ставится на подушку из щебня и песка, тщательно утрамбованную. Выполнить работу несложно своими руками, так как кирпич не такой тяжёлый как, например, бетон в ведрах.

Ленточное основание из блоков

Для сборки ленточного фундамента можно использовать тяжелые железобетонные блоки. Но поднять материал можно только с привлечением техники.

Ленточный фундамент из небольших железо-бетонных блоков.

Для небольшой бани можно своими руками собрать основание из блоков размером 20-20-40 см. Их складывают в шахматном порядке и соединяют цементным раствором. Укладывают блоки по разметке на песочную подушку. Выполнить монтаж блочного основания можно за 1–2 дня.

Ленточное основание из камня

Такое основание носит название бутобетонного. Монтаж осуществить несложно своими руками, так как состоит основание из речного камня и цемента.

Фундамент из камня распространен на юге России.

Камень выбирают плоской формы и примерно одинаковый по размеру. Его выкладывают в опалубку слоями и заливают бетоном. В результате получается красивый, крепкий цоколь. Многие выбирают ленточное бутобетонное основание для бани по причине низкой цены. При условии, что камень можно набрать где-то неподалеку.

Ленточное основание с несъемной опалубкой

Метод монтажа основания бани с несъемной опалубкой стал использоваться сравнительно недавно. Состоит основа из двух пенополистерольных плит. Между собой их соединяют металлическими штифтами. Внутри делают обвязку из армированной проволоки и заливают бетоном.

Новый вид ленточного фундамента с несъемной опалубкой.

Основание не нужно дополнительно утеплять и гидроизолировать, а по прочности оно не уступает обычному.

Ленточное основание из бетонной стяжки

Бетонное основание монолитно и считается самым простым и доступным для монтажа своими руками. В предварительно подготовленную опалубку помещают связанную арматуру и заливают конструкцию бетоном. Заливку необходимо выполнить за один раз, поэтому необходимо несколько человек, чтобы подносить раствор. Можно воспользоваться бетономешалкой и заливать бетон сразу из нее в опалубку.

Заливной ленточный фундамент самый распространенный под бани.

После созревания опалубка убирается, и основание считается готовым.

Как сделать классический бетонное ленточное основание для бани своими руками будем рассматривать подробно.

Учимся рассчитывать фундамент под баню

Не стоит заливать фундамент «на глаз». Необходимо перед закупкой материала выполнить точный расчет. Только так основание выйдет надежным, а баня простоит долгие годы.

Для правильного расчета ленточного основания необходимо определить две вещи:

 1. Вес будущей бани вместе с перекрытиями, кровлей и внутренним обустройством.
 2. Уровень залегания грунтовых вод и промерзание почвы на участке.

Определив уровень залегания грунтовых вод, и промерзание почвы можно будет рассчитать какой глубины, ширины и высоты, должно быть, ленточное основание. Специалисты могут провести анализ пробурив до 8 скважин глубиной не менее 2 м и проведя анализ почвы. Но можно упростить задачу и выполнить анализ самостоятельно.

Пробурите на участке в нескольких местах скважины и посмотрите на каком уровне появиться вода. Если уровень залегания грунтовых вод невысокий, почва глинистая и плотная, то можно выбрать малозаглубленный на 40–60 см. Для средней полосы России берут ленточное основание с залеганием ниже промерзания почвы на 1, 60–1,80 м.

Нагрузку на фундамент сверху можно рассчитать по специальным таблицам, где указан примерный вес каждого элемента бани из различного материала. К показателям добавляют примерный вес всего обустройства бани, печка и людей, которые одновременно смогут принимать процедуры. Сопротивление грунта тоже высчитывают по таблицам. Площадь основания должна ровняться общей нагрузки сверху, разделенной на сопротивление грунта. Подробнее об этом расскажем в одной из следующих статей.

Монтаж ленточного фундамента для бани своими руками

Начинают строительство основания с расчистки площадки. Выбирается место под баню и снимается верхний слой грунта 10–20 см. По плану — схеме делается разметка будущего основания на участке. Для работ используют деревянные или железные колышки и веревка. Делать разметку необходимо с припуском к основному размеру 15–20 см.

Опалубка под заливку ленточного фундамента.

Далее, работы осуществляются в следующем порядке:

 1. Роется траншея по всему периметру будущего основания. Края в траншеи делают с откосом, чтобы было удобно укладывать опалубку. Траншею роют глубже промерзания грунта на 10–20 см.
 2. Дно траншеи засыпают песчаной подушкой на 10 см. Песок необходимо пролить водой или тщательно утрамбовать. Далее, на подушку выкладывают щебень и все еще раз трамбуется так, чтобы щебень вбился в песок.
 3. Дно траншеи заливают бетонным раствором на 5–10 см. Бетон послужит основанием для фундамента и не даст арматуре уходить в песок, ниже уровня фундамента.
 4. Делается опалубка из широкой необрезной доски. Стенки необходимо подпереть брусками с шагом 50 см. Можно использовать вместо досок старую фанеру, собрать опалубку будет проще.
 5. Монтаж арматурной стяжки. Из прутьев связывают столбики (по 3-4 прута) и выкладывают на дно траншеи. По углам конструкцию связывают проволокой.
 6. Опалубку поливают водой, чтобы в дальнейшем она не тянула влагу из бетонного раствора.
 7. Заливается бетонный раствор. Через каждые 20–25 см необходимо поработать граблями, выпуская из смеси пузырьки воздуха. Так, в основание будет меньше пустот и фундамент получится более монолитным. Залить основание необходимо в один день, чтобы не образовалось швов.
 8. Фундамент закрывают брезентом или старыми мешками и проливают раз в день водой. Так, поступают в течение недели. Далее, мешки убирают и дают бетону просохнуть.

После просыхания ленточный фундамент гидроизолируют при помощи битумной мастики и рубероида. Лучше приступать к строительству бани не сразу. Фундаменту необходимо устояться, для этого необходим как минимум 1 месяц. Подробнее можно увидеть на видео:

Сделать ленточный фундамент под баню своими руками, только на первый взгляд просто. Работа трудоемка и требует много сил и времени. Если вы не располагаете свободным временем обратитесь к профессионалам. Цена на ленточный фундамент начинается от 10 т. р./м². Помните, оттого насколько прочным будет основание бани, зависит, прослужит ли парная вашим детям и внукам.

Фундамент для бани своими руками: Пошаговая инструкция

Построить баню это первое желание большинства собственников частных домов. Но перед строительством встают вопросы: из какого материала строить, каким должен быть фундамент и т. д. Если вы решили монтировать фундамент для бани своими руками, то эта статья станет помощником, и расскажет подробно как это сделать правильно.

Виды фундаментов под баню

Баня — облегченная конструкция, но бывают двухэтажные, выбирать фундамент нужно индивидуально под каждое строение отталкиваясь от показателей:

 1. Массивность бани
 2. Специфика геодезии в районе строительства.
 3. Материал из которого будет собрана баня.

Фундамент под баню может быть:

 • Монолитный. Такой монтируют на плавающей почве с высоко залегающими ГВ (грунтовыми водами).
 • Столбчатый или свайно-винтовой. Применяется для деревянных бань из бруса или оцилиндрованного бревна подходит для песчаной почвы.
 • Ленточный. Самый распространенный вариант, используется на почве с глубоким залеганием ГВ.
 • Смешанный тип (ленточный+свайный). Применяют для бань редко, подходит для почвы с плывунами, высоким залеганием ГВ.

В зависимости от используемого материала фундамент у бани может состоять:

 • из кирпича;
 • бетонная;
 • из блоков;
 • заливные или винтовые сваи.

Фундамент под баню в большинстве случаев облегченный, то монтаж выполняется своими руками. Конечно, есть компании, занимающиеся строительством бань «под ключ» по цене от 10 000 м2, но в целях экономии проще выполнить работу своими руками. Как сделать фундамент для бани различных видов, поговорим ниже.

Монтаж основания под баню своими руками

Каждый перечисленный видов фундамента под баню имеет свои особенности, рассматривать их нужно отдельно. Единственное, что объединяет работы выбор места под строительство, составление плана-проекта.

Как правильно выбрать место под закладку бани

К выбору места под строительство бани нужно подойти серьезно. Конструкция строится не на один год, должна располагаться правильно. Существует несколько видов расположения бани: пристрой к основному дому, отдельно стоящая баня.Если баня — это пристрой к жилому дому, фундамент к ней выполняется аналогично основному с привязкой. Не стоит делать винтовые сваи, когда основной дом стоит на ленточном фундаменте.

Отдельно стоящая баня, значит выбирают место подальше от деревьев и прочих посадок. Баня будет топиться, дым, искры не полезны плодовым деревьям.

Зачем нужен проект?

Строительство бани своими руками требует предварительного планирования. Независимо от того будет регистрироваться постройка в дальнейшем или нет. Проще всего использовать типовой проект, таких можно много найти в сети. К любому из типовых проектов прилагаются фото. Фото необходимы, чтобы подробнее понять и представить строительство.

В планирование также входит смета, где рассчитываются все затраты и необходимый материал, чтобы начать строить фундамент под баню своими руками.

Монтаж ленточного фундамента

Ленточный фундамент для строительства бани своими руками можно выполнять несколькими способами. Предварительно выполняется разметка будущей платформы на участке, по ней роется траншея в глубину больше 50 см, шире предполагаемой кладки из кирпича или бруса на 4–5 см. Рыть траншею лучше начинать летом когда грунтовые воды имеют самый низкий уровень залегания. Ход последующих работ зависит от выбранного варианта:

 1. Делается подушка из гравия и крупнозернистого песка. Каждый слой трамбуется, должен иметь толщину 15 см. Можно использовать готовую смесь ПГС, но стоит она дороже. Для лучшего уплотнения песок рекомендуется пролить водой. Делается жидкий цементный раствор (должен напоминать сметану), проливается на песочную подушку. На основание монтируют кирпич или бутовый камень. Это будет ленточное основание монтированное при помощи кирпича. Между каждым вторым рядом прокладывают кладочную сетку. Гидроизолируют рубероидом (2-а слоя).
 2. Ещё один способ начинается с засыпки подушки из ПГС до половины, трамбуется точно так же, как в первом случае. Важно чтобы поверхность подушки была выровнена. Следующим этапом укладывают в один ряд кирпич. После монтируют опалубку из досок и бруса 40х40 мм. Высота опалубки больше 40 см В неё заливают бетон на основе влагостойкого цемента.
 3. Метод используют для плотного грунта. Опалубку устанавливают из плотного материала и бруса, например шифера. Укладывать листы шифера нужно внахлёст на 8–10 см для герметичности опалубки. В опалубку насыпают песок, который трамбуют. Следующим слоем засыпают гравий, на половину вырытой траншеи. Конструкция для уплотнения заливается водой. После начинают заливать бетон. Слой бетона должен быть не более 150 мм. Выполнять заливку бетоном нужно до появления на поверхности жидкого раствора цемента.

После заливки любого фундамента, важно правильно просушить конструкцию. Если просушка будет быстрой, неравномерной, то со временем фундамент растрескается, баню может повести.

Для равномерной просушки фундамент сверху покрывают опилками, мешковиной, подойдёт даже плёнка ПВХ. Раз в сути конструкцию раскутывают и опять поливают водой. Так, она должна простоять под изоляцией трое суток. Затем фундамент под баню раскрывают, дают окончательно просохнуть, устояться. Минимальный срок высыхания 2–3 суток. После его можно накрыть гидроизоляцией, например, рубероидом в два слоя.

Для работ по строительству фундамента под баню ленточного типа нужно учесть несколько факторов:

 1. Высота заливки над уровнем земли должна быть 20–40 см. Зависит она от уровня залегания ГВ и материала из которого собирают стены, так для бани из бруса высота цоколя должна быть больше, так как дерево не любит влагу.
 2. Силикатный кирпич не подходит для строительства фундамента, со временем он разрушается от влаги. Красный керамический изготавливается при высоких температурах и влажность ему не страшна.
 3. Лента имеет ширину от 25–50 см и зависит от материала из которого будут строить баню.
 4. Бетон можно приобрести готовый, но дешевле будет изготовить самостоятельно.

Состав бетона (на 1 куб):

 • песок (лучше крупнозернистый, его предварительно очищают) 5% влажности — 1150 кг;
 • портландцемент (влагостойкий) — 400–500 кг;
 • щебень (мелкий или средний) — 1800–200 кг;
 • вода — 170–175 л

Рассчитать количество бетона на фундамент бани тоже можно самостоятельно. Например, фундамент ленточный высотой в 0,3м и длиною 19м вмещает в себя 0,3х0,3х19=1,71 м3. Аналогично можно рассчитать любой объём. Но обязательно нужно дополнительно учитывать что под печку фундамент тоже нужен, поэтому к полученному объёму нужно добавить ещё запас 0,3 м3.

Как строят ленточный фундамент профессионалы:

Монтаж столбчатого фундамента

Самый простой вид фундамента для бани из бруса, рубленной или оцилиндрованного бревна. Хорош вариант для любого типа почвы, особенно в холмистой местности.

Конструкция состоит из столбов,которые расположены по углам будущей бани, под всеми несущими стенами. Расстояние между столбами максимально 2 м.

Столбчатый фундамент своими руками изготовить несложно, использовать можно:

 • деревянные или металлические, асбестовые столбы;
 • выложенные столбики из кирпича;
 • залитые сваи;
 • винтовые столбы.

Недорогой вариант это деревянные столбы, но их перед применением нужно просушить и обработать гудроном или антисептиком глубокого проникновения, типа Сенеж. Для столбчатого фундамента из дерева лучше использовать лиственницу или осину, так как эти породы древесины не боятся воды и намокая, становятся только прочнее. Устанавливают в заранее пробуренные отверстия, куда засыпают песок или ПГС, закрепляют бетонной заливкой.

Кирпичные столбики самый трудоёмкий вид фундамента своими руками для бани. Но приложив усилия с этой работой, можно справиться. Схему подобного можно увидеть на рисунке.

Размечается расположение столбики, снимается верхний слой грунта и роется яма, в диаметре шире будущей столбы на 10-20 см. Укладывают песчаную подушку минимум 15 см. Сверху монтируется столбик из кирпичей в два ряда.

Бетонные сваи монтируют своими руками чаше всего, так как работа хоть и трудоёмка, но не требует особого навыка. Бурят скважины глубиной не менее 1,5 м и диаметром минимум 250 мм. В отверстия закладывают связанные каркасы из арматуры. Вяжут их заранее из армированных прутов 3-х штук, коротких соединительных и вязальной проволоки. Конструкция заливается бетоном. Сверху на сваю выкладывают кирпичный столбик.

Можно упростить эту конструкцию взяв асбестовую трубу сечением 200 мм и установить их в скважины. Внутрь трубы заливают бетон. Промежуток между стенкой трубы и скважиной заполняется глиной или гравием и трамбуется.

Заливать бетон внутрь трубы нужно постепенно. Первый раз заливка осуществляется на ⅓, так как трубы после этого немного приподнимет. Вторым этапом заливают ещё ⅓ часть и вставляют железную арматуру внутрь. Только после этого заливается оставшаяся часть. Полностью просыхает такой фундамент через 5–7 дней.

Ещё один вариант столбов это винтовые сваи. Они продаются готовыми и имеют лопасти. В землю их вкручивают при помощи бруса. Единственный минус, выполнить работу своими руками в одиночку невозможно. Вкручивать можно на различную глубину, что хорошо для неровной поверхности.

Технология заливки столбчатого фундамента:

Монтаж монолитного фундамента под баню

Вид фундамента используется для любой почвы, но чаще всего если есть плавунец. Конструкция дорогостоящая, но давление на грунт распределено равномерно и баню не перекосит со временем. Отпадает необходимость в монтаже отдельной подушки и фундамента под печку. Конструкцию либо заливают бетоном на смонтированный каркас из арматуры, либо используют готовые железобетонные плиты.

Монтаж монолитного фундамента для бани своими руками осуществляют поэтапно:

 1. Роется траншея на ширину фундамента и глубиной в 80–60 см.
 2. На дно насыпается подушка из песка и щебня 15 см.
 3. Застилается гидроизоляция, например, рубероид. Слоёв может быть 2–3, главное, чтобы не было незакрытых участков, внахлёст 10–15 см.
 4. Затем делается опалубка и армированное опоясывание, которые снова заливают бетоном.
 5. Важно перед заливкой продумать где будет слив и установить трубу после застывания это сделать будет сложнее.

Выбрать нужный вариант фундамента может только хозяин. Отталкиваться в этот момент нужно от своих сил и материальных возможностей. Выполнить все работы своими руками можно имея некоторый навык и просмотрев тематические видео и фотоматериалы, приложенные к этой статье.

 • Металлическая печь для бани своими руками
 • Как сделать купель для бани своими руками
 • Фундамент для бани 3х4 своими руками видео
 • Фундамент для бани
 • Двери для бани деревянные своими руками
 • Фундамент для бани 4х6
 • Фундамент для бани какой лучше выбрать
 • Устройство фундамента для бани
 • Дымоход для бани своими руками из трубы
 • Односкатная крыша своими руками пошагово для бани
 • Пропитка для бани внутри своими руками
 • Дымоход для бани своими руками

ФУНДАМЕНТ ДЛЯ БАНИ 4Х6 СВОИМИ РУКАМИ , ЛЕНТОЧНЫЙ, СТОЛБЧАТЫЙ

Прочное основание – половина от надежной постройки. В силу этого фундаменту уделяется первостепенное внимание не только в порядке проведения работ, но и по значимости. При строительстве бани этот вопрос особо актуален, так как предстоит выдерживать немалые нагрузки. Функциональность и размер сооружения определяют вид будущего цоколя.

Обустройство фундамента своими руками

Оглавление:

Выбор фундамента

Возведение основания своими руками не составит титанических усилий, если грамотно учесть ряд характеристик грунта:

 • несущая способность;
 • равномерная сжимаемость;
 • вспучиваемость;
 • усадка.

Исходя из этих показателей, подбирается удобоваримый фундамент под баню. Существует несколько вариантов:

1. Ленточный – самый распространенный и возводимый своими силами. Свое название получил в силу схожести с лентой, идущей вдоль всех стен постройки. Подходит почти для любого типа грунта. Технология его возведения не отличается особой сложностью. Обычно используется для сооружений простой конфигурации, не более двух этажей.

Схема ленточной конструкции

2. Столбчатый – представляет собой ряд заглубленных столбов под углами постройки и на месте соединений внутренних стен. Столбы при этом располагаются в зависимости от предполагаемой нагрузки, но на расстоянии не более 2 м между собой. Пригоден такой фундамент под баню из легковесных материалов, таких как сруб или деревянный каркас. Нагрузка на основание не должна превышать 1 т на 1 м3. Идеально подходит для почвы с глубоким залеганием грунтовых вод.

Столбчатое основание для бани

3. Плиточный – в строительстве бани применяется крайне редко. Инструкция по его исполнению включает заливку бетонной плиты с армированием по всей площади толщиной не менее 0,5 м. Такое основание пригодно для зданий 2-3 этажей, сложной конфигурации на любом виде грунта. Отличается особой дороговизной, в силу высокого расхода материалов.

Фундамент плитного типа

4. Свайный фундамент – крайне редко применяется для бани по причине своей дороговизны и сделать его не удастся без причастности спецтехники к процессу заливки. Наиболее удобоваримый современный вариант – винтовые сваи. Но и его не удастся выполнить самому. Сваи вворачиваются в землю, благодаря винтовому наконечнику, силами 2-3 человек. Такое основание отлично подойдет в условиях высокого залегания грунтовых вод, рыхлой почвы либо неровного ландшафта.

Установка свай

Некоторые специалисты отдельно выделяют свайно-винтовой тип с ростверком, выполненным из металлических свай с обвязкой деревянным брусом или двутавровой балкой, что придает дополнительную прочность каркасу.

Как правильно залить фундамент?

Для примера возьмем два самых подходящих вида основания – столбчатый и ленточный.

Как и любая схема строительства, процесс начинается с подготовки места и нанесения разметки. Излишне будет говорить, что размеры и конфигурация будущей постройки должны быть заранее проработаны на бумажном чертеже. Для примера можно взять стандартные габариты бани 4х6 м.

Первоначально производится очистка предложенной территории от мусора, растительности и дерна. Для того чтобы правильно сделать разметку используют рулетку, угольники, опорные колья и веревку.

Важно: периметр площадки для бани из сруба 4х6 м увеличивается на не менее чем 10 см с каждой стороны в зависимости от вида выбранного основания.

Разметка начинается с внутреннего угла. Колышки вбиваются в землю по углам, образуя прямоугольник 4х6 м + 10 см. Между опорами натягивается веревка, выравнивается угольником. Для того чтобы проверить точность разметки, прокладываются диагональные веревки. Их длина не должна отличаться друг от друга более чем на 2 см.

Для сооружения ленточного фундамента:

1. Выкапывается траншея по намеченной схеме с параметрами 4х6 м, глубиной в зависимости от местных климатических условий. Ширина траншеи определяется следующим образом: ширина основания 25 см + 10-15 см для удобства установки опалубки.

2. Дно ямы выравнивается по горизонтали, присыпается гравием и песком слоями по 10 см каждый, смачивается водой и тщательно утрамбовывается. По периметру вбиваются металлические пруты или прочные колья, из доски толщиной 3 см собирается опалубка, плотно подогнанная между собой. Для соединения используют бруски, гвозди либо специальные стяжки. Высота опалубки должна быть выше предполагаемого фундамента на 10-15 см.

3. Внутрь подготовленной опалубки укладывается армирующий профиль диаметром 12-16 мм. Пруты связываются между собой стальной проволокой. Для образования просвета между каркасом и дном ямы подкладывается битый кирпич.

4. Обеспечить вентиляцию можно, заложив керамические трубы диаметром 6-8 см на расстоянии 2-3 м друг от друга.

5. Залить основание необходимо непрерывно, рекомендуется управиться за один день. Бетонный раствор заливается слоями в 15-20 см с последующей трамбовкой. Для удаления пузырьков воздуха следует воспользоваться вибрированием при помощи простого молотка или дрели.

6. Опалубку допускается снимать через неделю после схватывания раствора. Процесс полного высыхания занимает 3-4 недели, после чего можно продолжать строительные работы.

Мелкозаглубленный фундамент
Технология сооружения столбчатого фундамента включает в себя:

1. Выкапывание ям под столбы в намеченных местах согласно чертежу на расстоянии не более 2 метров. Для сруба 4х6 потребуется залить порядка 16-20 опор в зависимости от сложности конфигурации бани.

2. Засыпка каждой траншей песком на 30 см.

3. Заливка бетонной подушки 15 см толщиной.

4. Установка асбестоцементных труб строго вертикально по уровню. Технология размещения столбов предусматривает дополнительное использование различных материалов – кирпич, металлические трубы, бетон, дерево – в зависимости от статической нагрузки.

5. Армирование столбов железными прутами. Снаружи присыпаются и уплотняются мелким песком.

6. Бетонирование труб – залить раствор необходимо до краев и тщательно утрамбовать.

7. Схватывание бетона происходит значительно быстрее. Такие сваи готовы к нагрузке уже через пару суток.

Советы и рекомендации

Немаловажно правильно рассчитать глубину расположения фундамента, во избежание перекосов постройки, трещин и прочих негативных влияний. В глинистых, черноземных, илистых почвах размер увеличивается на 20 см ниже уровня промерзания грунта. В остальных случаях может подойти незаглубленное или мелкозаглубленное основание. Для бани 4х6 м в первом варианте заглубление составит 40-50 см, во втором – 50-70 см в глубину.

Идеальным для фундамента будет сухой, достаточно плотный однородный грунт. Худший вариант – грунт из ила, торфяника или мелкого песка. Если же строительство все же предстоит на подобной почве, дополнительно в месте установки основания необходимо сделать песчаную подушку на глубину не менее 50 см.

Распространенные ошибки

Во время армирования фундамента для скрепления прутов многие используют сварку. Такое соединение арматуры запрещается – это чревато деформацией основания. Залить фундамент своими руками достаточно сложно и затратно. Поэтому целесообразно доверить этот процесс строительной организации. В противном случае может пострадать качество фундамента под баню из-за несоблюдения инструкции приготовления раствора.

Чтобы сделать самостоятельно надежную бетонную смесь, понадобится цемент марки М250 и выше, строительный песок, гравий и чистая вода в пропорциях 1:3:3,5:0,5.

ЗАЛЫСИНА покроется волосами!Копеечный способ стимулировать рост волос..

ЛЕГАЛЬНЫЙ способ платить за бензин на 20% МЕНЬШЕ! Будешь меньше тратить бензин, если просто…

Уролог: Самая эффективная методика лечения болезней ПРОСТАТЫ ДОМА! Если не лечить…

К алкоголю больше не притронешься! Проверено! Достаточно взять….

ДЕЛАЕМ ФУНДАМЕНТ ДЛЯ БАНИ 4Х6 И 6Х6 — BANIAISAUNA.RU

Делаем фундамент для бани 4х6 и 6х6

Какой будет ваша баня, решаете вы сами, но в наших статьях вы всегда можете найти полезную информацию о том, как правильно строить это помещение и с чего надо начинать.

Сегодня мы поговорим о том, как правильно создать фундамент для бани размером 4 х 6 и 6 х 6 метров соответственно. В целом эти два варианта отличаются только размерами, но рассказать обо всех этапах работы подробно мы обязаны.

В любом строительстве фундаментные работы являются основополагающими и если на этом этапе проявить невнимательность или халатность, то дальнейшая судьбы всей стройки может быть под угрозой. Именно поэтому прежде чем приступать к основному строительству мы рекомендуем изучить приведенные материалы и сделать для себя соответствующие выводы. Ниже мы расскажем о том, на какие показатели надо ориентироваться при закладке фундамента, сколько материала вам понадобиться для этой работы и какие работы вас ждут.

Вы сами решаете, какой будет ваша баня
Вы сами решаете, какой будет ваша баня

Начало работ

Первый этап любого строительства всегда очень интересен и приятен, так как он не сопряжен с тяжелым трудом. На самом начальном этапе следует просто спокойно пройтись по собственному участку и решить для себя, где бы вы хотели видеть свою уютную баньку. Во время этой прогулки вам придется ответить для себя на следующие вопросы:

 • Какой вид вы хотели бы наблюдать из окон бани.
 • Куда должна выходить дверь из бани.
 • Если в дальнейшем планируется строительство бассейна то, как он будет сопряжен с баней.
 • Если в бане будет веранда, то с какой стороны она будет располагаться.
 • В зависимости от того, где у вас располагается канализация, надо будет делать вывод сточных вод из бани.
 • Если вы планируете топить баньку дровами, то сразу наметьте, где будет размещаться дровница.

После того, как вы все эти вопросы решите, необходимо будет взять четыре небольших колышка – металлических или деревянных длинной около 70-80 см. Эти колышки вы вобьете по периметру будущего строения (бани 4 х 6 или 6 х 6), и только после этого можно будет приступать к активным действиям.

Правильная планировка участка - это залог вашего комфорта
Правильная планировка участка — это залог вашего комфорта

Земляные работы

Закладка любого фундамента начинается с трудоемких и нелегких земляных работ, то есть с рытья траншей или ям для опалубки. Но прежде чем зарываться в землю на своем участке надо определить конструкцию вашего будущего фундамента. Выбирать вам придется из следующих трех вариантов:

 • Ленточный фундамент. Этот вариант наиболее часто используется для бань, так как он является довольно надежным и экономичным. А эти два качества всегда привлекают хозяев собственных строений. Ленты такой конструкции проходят под стенами бани, как наружными, так и внутренними, это позволяет быть уверенным в надежности всего строения. Траншеи для лент фундамента должны иметь ширину в 20 см, а глубину около 40 см, естественно ленты будут замыкаться по периметру бани.
 • Столбовой (свайный) фундамент. Этот вариант тоже часто привлекает владельцев бани, так как он является самым экономичным из всех и требует минимум физических и материальных затрат. Но если планируется двухэтажное здание или баня будет строиться из камня (блока или кирпича), то такой вариант не очень подходит. Таким образом, выходит, что эта методика подходит только для небольшой одноэтажной бани из дерева. Для того чтобы создать свайную конструкцию надо определить сколько лунок вам придется рать. В случае с баней 4 х 6 – это будет четыре столба по периметру и два столба на углах несущих стен. А в случае с баней 6 х 6 – это будет шесть столбов по периметру и восемь по углам несущих стен. Глубина ям для свай должны быть около 40-60 см, а диаметр (для круглых столбов) – 20-30 см, для прямоугольных свай надо рыть квадратную яму размером 30 на 30 см.
 • Цельнозаливной фундамент. Не часто используется для банных помещений, но если вы планируете баню из блока или кирпича, а также если в вашей бане будет подвал, то вам нужен именно такой вариант. Этот метод подразумевает заливку бетона цельным пластом по всему периметру помещения. Для этого роется ровный котлован размером 4 х 6 или 6 х 6, глубина его будет ровняться примерно 50-60 см. если планируется подвальное помещение, то рыть надо с учетом его глубины. Чем глубже будет такой фундамент, тем лучше, так как прежде чем в него будет заливаться бетон, туда будет укладываться подушка из нескольких слоев песка, отсева и щебня.

Какой фундамент будет у вашей бани решать вам
Какой фундамент будет у вашей бани решать вам

Прежде чем приступить к земляным работам следует приготовить различный инструмент, который может тут понадобиться. В зависимости от типа почвы в вашем районе вам могут понадобиться следующие инструменты:

 • Штыковая лопата.
 • Совковая лопата.
 • Кайло или кирка.
 • Топор.

Помимо этого приготовьте перчатки, чтобы не натереть руки о лопату и можете приступать. Всю вырытую землю надо скидывать внутрь фундамента, кроме случая с цельнозаливным вариантом. Копать лучше в сухую погоду и стараться сразу делать ровные и аккуратные траншеи или ямы. Если такая возможность, то лучше сразу установить опалубку, чтобы вырытые углубления не осыпались.

Установка опалубки

Не зависимо от того какой вид фундамента вы выбрали необходимо будет устанавливать деревянную опалубку. Единственным из этого правила может стать установка бетонных свай – их можно устанавливать сразу в яму и заливать бетоном. Но если вы выбрали, например, ленточный метод, то придется закупить доски и гвозди для создания опалубочных щитов. Если у вас есть старые крепкие доски на участке, то для этих работ их вполне можно использовать.

Опалубку следует делать ровной и аккуратной
Опалубку следует делать ровной и аккуратной

Необходимо сколотить щиты такой ширины, чтобы они уходили на всю глубину траншею и возвышались над ней на достаточное расстояние. Для этого надо высчитать эту ширину следущим образом:

К глубине траншеи или ямы прибавить 25-30 см – получиться примерно 60-70 см.

Этой ширины вполне достаточно, чтобы получить надежный и качественный фундамент, который будет подходить для любой бани. Лучше сразу делать такой вариант, потому что в процессе строительства вы можете захотеть добавить к бане второй этаж или мансарду, и этот фундамент выдержит такую нагрузку. После того как щиты будут готовы их надо аккуратно установить в траншеи и закрепить между ними специальные деревянные бруски, чтобы щиты стояли идеально ровно. При укладке необходимо следить, чтобы в конструкции не было больших просветов.

Чем аккуратней будет ваш фундамент, тем качественней будет вся конструкция
Чем аккуратней будет ваш фундамент, тем качественней будет вся конструкция

Арматура и бетон

После того так опалубка будут закончена надо переходить к этапу укладки арматуры. По всему периметру опалубки или в каждую отдельную яму под сваи необходимо уложить арматура. Чтобы арматура выполняла возложенные на нее функции ее надо укладывать особым образом. Прутья арматуры связывают между собой по четыре штуки, чтобы получились квадратные конструкции. Если арматура укладывается в траншеи, то их положат горизонтально, а в ямы под сваи – вертикально.

Чтобы приступить к заключительному этапу, то есть к заливке бетонного раствора надо выделить отдельный теплый и сухой день. Приступать к этой работе надо с раннего утра, так как залить фундамент необходимо за один день – разделять эту работу нельзя категорически. Бетонный раствор можно заказать и его вам доставят в специальном автомобиле так называемой «груше». Такой транспорт оснащен специальным рукавом, из которого бетонный раствор легко распределяется по опалубке. Этот вариант занимает минимум времени и физических усилий почти не требует.

Заливать фундамент под баню надо за один день
Заливать фундамент под баню надо за один день

Если же вы решили самостоятельно месить раствор, то лучше воспользоваться бытовой бетономешалкой. Порциями делайте замес и заливайте его равномерно по периметру. Хороший раствор для фундамента можно создать по следующие формуле:

1 ведро воды + 2 ведра песка + 1 ведро отсева + 1 ведро цемента = примерно 1 куб бетона.

При заливке необходимо проходить («потыкать») крепкой палкой залитый бетон, чтобы не было пузырей воздуха. После того, как весь периметр будет залит верхний слой нужно тщательно разровнять, чтобы получилась гладкая и аккуратная конструкция.

Добавить комментарий

Ваш e-mail не будет опубликован. Обязательные поля помечены *