IF KOLEKSIONISTEVE kërcënuar se çfarë të bëni

Author: | 2019/02/01

Procedimi me mbledhësit shpesh shkojnë përtej mbledhjen e borxheve ligjore. agjent Mbledhja e kupton se debitori është një kohë të gjatë të mos të paguajnë para në bankë, nuk do menjëherë të japë një profesionist do të thotë kërkuesve të borxheve. Për këtë arsye, ato janë përdorur shpesh metoda të paligjshme - kërcënuar me vdekje, duke e quajtur në telefon në mëngjes herët apo vonë gjatë natës, vijnë në shtëpi për një person, thirrje dhe të bisedoni me të afërmit në lidhje me një borxh të madh. Dhe debitori duhet të dinë se çfarë kompetenca kanë mbledhësit, dhe çfarë të bëni për të mbrojtur interesat e tyre.

Mbledhësit kërcënojnë për të bërë dhe se çfarë ata mund të bëjnë në 2017?

Mbledhësit është një pasardhës i borxhit, të cilat ata transferohen në Bankën. Kjo është, ata kanë të drejtë të marrin paratë, të cilat mund të jenë në mënyrë të përsëritur njoftojë debitorin për detyrimet e tij financiare. Por telefonata dhe kërcënimi me dhunë fizike, ata thjesht nuk kanë të drejtë. Act 2017 kufijtë e përcaktuar në mënyrë të qartë, kjo është ndërhyrje e lejuar në jetën private të debitorit. Gjegjësisht borxhi vzyskatelja kanë të drejtë të bëjë në vijim:

 • gjatë ditëve të javës për të bërë thirrje telefonike gjatë periudhës nga ora 8.00 deri 22.00, në një festë ose një ditë pushimi thirrjet telefonike prej tyre mund të vijnë në mes 9.00-20.00. Dhe thirrja mund të jetë jo më shumë se një herë në ditë dhe jo më shumë se dy herë në javë;
 • dërgojë një njoftim me shkrim - dy herë në ditë, por jo më shumë se 16 herë në muaj.

Çfarë duhet të bëni me debitorin? Qetësi përgjigjet njoftimit dhe të mos përqëndrohen në kërcënimet e dhunës. Për më tepër, një person ka të drejtë të komunikojë me kreditorët vetëm nëpërmjet një avokati. Vetëm duhet të vënë në reputacionin mbledhjes, organizimit të kihet duke dërguar atyre një njoftim me shkrim.

Lexo më shumë:   Si të instaloj GTA 5 për kompjuterin

Nëse kërcënuar nga mbledhësit e telefonit të bërë këtë?

Nëse personi është duke bërë thirrje në telefon dhe në mënyrë të vrazhdë duke kërkuar kthimin e parave - ajo është gjithmonë e pakëndshme. Por gjëja e parë që ju duhet të bëni - është që të bjerë emocion dhe të përpiqemi për të menduar logjikisht. Nëse jeni të kërcënuar me vdekje - kjo nuk do të thotë se ata do të çojë fjalët e tyre në veprim. Edhe pse ekzistenca e borxhit ka të drejtën e privatësisë dhe të sigurisë. Prandaj, në qoftë se ju merrni një thirrje telefonike profesional paratë vzyskatelja është e nevojshme për të bërë në vijim:

 1. Aktivizo regjistrimin e bisedës. Vetë me nevojën për të përpiqen për të komunikuar sa më shumë të jetë e mundur në mënyrë korrekte.
 2. Pyetni personin për të prezantuar veten e tyre - një të qartë të thirrur mbiemrin e vet, emrin dhe patronim e tyre.
 3. Pyetni për punë - emri i kompanisë, adresën e tij fizike dhe numrin e telefonit. Ju gjithashtu duhet për të sqaruar pozicionin e zënë nga thirrësit në telefon te ti.
 4. Gjeni se në çfarë kontrata dhe çfarë shuma e borxhit të duan për të kërkuar.

Në qoftë se agjencia ka statusin juridik dhe është duke punuar në fushën ligjore, personi do të japë përgjigje për këto pyetje. Për më tepër, ai është i detyruar për të futur veten në thirrjen e parë në telefon - të parashikuar në nenin 7 të numrit të Ligjit Federal 230. Nëse thirrësi injoron pyetjen se çfarë duhet të bëjmë atëherë? Është e sigurt për të aplikuar për agjencitë e zbatimit të ligjit, duke aplikuar një bisedë të regjistruar, nëse kërcënuar me vdekje.

Ne rekomandojmë që të njoh nga afër: Çfarë është ID?

Mbledhësit kërcënojnë qoftë se ku të shkoni?

Është e rëndësishme të dini se ku të shkoni për të mbrojtur sigurinë e tyre, nëse thirrja në telefon dhe të kërcënuar me dhunë fizike dhe si. Gjëja e parë - ju duhet të telefononi direkt në kompani për të rimarrë borxhin. Siç u përmend më lart, gjatë telefonin e parë të thirrur ju duhet për të gjetur se kush dhe ku njerëzit punojnë për të mbajtur kumbues. Dhe pastaj për të thirrur e tij të kompanisë punëdhënës. Kjo është e nevojshme sepse mbledhësit janë paraqitur shpesh emra të rremë, sidomos kur bëhet fjalë për dhunë fizike. Në fakt, ky person thjesht mund të provoni për të në mënyrë të paligjshme të mbledhur para nga debitori, në qoftë se ai e dinte në lidhje me borxhin, të tilla si një bankë.

Lexo më shumë:   Çfarë duhet të bëni nëse kompjuteri juaj është kthyer mbi SCREEN

e shkallës së dytë, të cilat mund të arrihen - kjo është për zbatimin e ligjit. Deklarata duhet të specifikojë:

 • mbiemri, emri i tij i parë dhe vendi i banimit;
 • përshkruajnë në detaje situatën që thirrja në telefon dhe kërcënuar me vdekje, një popull të tillë, të shënohet koha vjen një telefonatë në, kërkesat;
 • është e dëshirueshme për të bashkëngjitni një regjistrim të bisedës.

Çdo kërcënime me vdekje ose zhvatja është e dënueshme me ligj - janë të mbuluara nga neni 119 dhe nenit 163 të Kodit Penal. Shqetësohen se oficerët e zbatimit të ligjit do të jenë të angazhuar në çështjen e kthimit të kredisë nuk është e nevojshme - ata do të bëjnë punën e tyre në mbështetje të shtetit të së drejtës. Dhe këtu është marrëveshje dhe të kthehet detyrimet e kredisë duhet të konsiderohen në gjykatë.

Çfarë duhet të bëj nëse mbledhësit janë duke kërcënuar të afërmit e debitorit?

Një problem tjetër që mund të përballet me debitorin - është përhapja e sekretit bankar. Dhe kjo është ajo që ndodh kur fillimi kumbues me kërcënime me vdekje ndaj të afërmit. Çfarë duhet të bëjë një person? Të gjitha të njëjtat të - rekord biseda, kontaktoni agjencitë e zbatimit të ligjit apo gjykatat. Ndonjëherë, megjithatë, shpërndarja e informacionit është një legjitime - pika korresponduese mund të përfshihen në kontratën e caktimit të drejtave të borxhit. Po, dhe të afërmit për të mësuar të problemit borxhit, paratë mund të ndihmojë. Kështu që ky aspekt duhet të konsiderohet individualisht.

Çfarë duhet të bëni nëse e kërcënuar nga mbledhësit për të marrë hua e tjetrit?

Ndonjëherë ka një situatë shumë e shumë të pakëndshme, nëse personi duke u përpjekur për të kërkuar para për kredi dikujt tjetër. Në këtë rast është e nevojshme të dinë se çfarë organizata është duke u përpjekur për të marrë paratë. Dhe pastaj për të dërguar një njoftim me shkrim me anë të postës së regjistruar, është e dëshirueshme që të pushojë ndërhyrje në jetën private dhe, sidomos, me kërcënimin e dhunës. Çfarë nëse pas mbledhësit e tilla të trajtimit të vazhdojë për të thirrur në telefon dhe kërcënuar me vdekje? Pastaj ju duhet të shkruani një deklaratë menjëherë në prokurori.

Mbledhësit kërcënojnë për të ardhur në shtëpi - nëse një e drejtë në bazë të ligjit?

Legjislacioni rus parashikon për takime personale, por jo më shumë se një herë në javë. Në këtë rast, debitori nuk duhet të le të kolektorit në shtëpinë tuaj - biseda mund të mbahet dhe në pragun e derës. Nëse është e mundur, do të ishte mirë për të xhiruar video në derën e një apartament apo shtëpi. Kjo është dëshmi e fortë e paraqitësve të kërkesave sjellje të pahijshme borxhit dhe të flasim për dhunë, nëse është e nevojshme për të mbrojtur çështjen e tyre në zyrën e prokurorisë ose gjykatës.

Lexo më shumë:   KARTOLINE GRUAJA Happy Birthday to duart

Mund të mbledhësit të heq pronën për borxhin në kredi?

Shumica Debitorët frikë se mbledhësit do të zgjedhin për borxhet e pronës vetëm njeriut. Por vendimi për të zbatuar një apartament ose shtëpi private në shlyerjen e borxhit mund të bëhet vetëm nga gjykata. Në vijim zbatohet vetëm strehim një person dhe familja e tij nuk kanë të drejtë për të zgjedhur, ata janë të autorizuar vetëm për të thirrur dhe të negociuar pa kërcënime me vdekje. Në përgjithësi, ajo është një apel në gjykatë - vetëm e drejtë që huamarrësi mund të bëjë. Kjo do të zgjidhë disa probleme në të njëjtën kohë:

 • të pushojë për të thirrur dhe të kërcënojë mbledhësit e dhunës;
 • Borxhi mund të ristrukturohen;
 • Ajo vjen off tensionin psikologjik.

Prandaj, në qoftë se borxhi profesionale vzyskatelja forcuar duke shkuar në gjykatë, ju mund të kontaktoni ata në vete - kjo është e vetmja zgjidhje e saktë.

Ne ju rekomandojmë që të vizitoni

Kundërshtimi i një kërkesë për kthimin e kredisë

Ligji i ri për kanalizime 2017 - Të drejtat mbledhësit

Njoftimi gjyqësor se si për të gjetur se çfarë biznesi?

Madhësia e zbritje nga pensionit invalidor dhe përqindje është?

Si të aplikoni për zbatimin këste e gjykimit?

Vendimi për të filluar procedurat e ekzekutimit mostër 2018

Nëse keni ndonjë pyetje, ju lutemi të konsultoheni me një avokat
Bëj pyetjen tuaj mund të jetë në formën më poshtë, dritare-line konsulent në të djathtë fund të ekranit ose telefononi (gjatë gjithë kohës dhe shtatë ditë në javë):

 • +7 (499) 938-42-49 - Moscow dhe rajoni.
 • +7 (812) 467-36-11 - Shën Petersburg dhe në rajon;.
 • 8 (800) 350-31-96 - të gjitha rajonet e Federatës Ruse.

1 Star2 yje3 yje4 yje5 Stars( 1 rating, mesatarja: 5,00 nga 5)

Loading ...

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *