ÇFARË zanoret dhe consonants

Author: | 2018/08/25

Detyra për zanoreve dhe bashkëtingëlloreve

Shumë shpesh në fëmijët ajo shkakton kuptimin e vështirësisë dhe memorizimin zanoret dhe bashkëtingëlloret, dhe tingujt shprehur dhe i shurdhër. Prandaj, përveç detyrave të tjera në programin "Primerchik" shtoi një detyrë shumë e thjeshtë, por shumë të dobishme për studimin e zanoreve dhe bashkëtingëlloreve. Tregon fëmijëve listën detyrë e letrave ruse dhe fëmija duhet të armatosen të nxjerrë në pah të gjitha rastet e zanoreve apo bashkëtingëlloreve. Ju gjithashtu mund të konfiguroni detyrën për të testuar njohuritë e bashkëtingëlloreve të shurdhër dhe të shprehur bashkëtingëllore letra.

Në Rusisht, 10 zanore (a, y, a, s, dhe, uh, I, w, e, f) dhe 21 e letrës (b, c, d, e, g, h, k, k, l, m, n, p, r, s, t, f, x, y, h, w, u).

letra shprehur si vijon: b, c, d, e, g, h, k, l, m, n, p.

letra shurdhër: k, N, S, T, F, X, Y, h, w, u.

Dhe ne kemi PRO ChildWebGuardian

Programi ndihmon prindërit për të zgjidhur dy probleme:

1. Kufizoni kohën e kaluar me fëmijën në kompjuter.

2. faqet Blloku papërshtatshme dhe të kufizojë rrjetet sociale.

Dhe të bëjë të gjitha të jetë e mundur nëpërmjet sistemit online të kontrollit prindëror!

Lexo më shumë ...

Dhe në "Primerchik", por punë zanoreve dhe bashkëtingëlloreve, shprehur dhe letra shurdhër dhe shumë primerchik tjera: tabela e shumëzimit dhe shtimin / zbritja e një kolonë, dhe fraksionet dhe kllapa, dhe më shumë!

PËRGJIGJE MAIL.RU: Çfarë është e ndryshme zanore tingujt nga bashkëtingëllore?

tingujt zanore janë të thirrur, janë ndryshe nga bashkëtingëlloret ndodhin në formimin e ton - pa zhurmë. Përveç kësaj, ndryshe nga zanoreve bashkëtingëllore mund të formojnë rrokje dhe të marrin pjesë në formimin e stresit. Zanore tingujve në gjuhën ruse është shumë e rëndësishme: përveç pjesëmarrjes në smyslorazlichenii, ata janë për ne për të mbështetur përcaktimin e strukturës ritmike e fjalës dhe kufijtë e saj.

Ajo do të jetë interesante:   dita kur farmacisti NË RUSI

Në zanoreve ruse kanë funksionet e mëposhtme: të marrë pjesë në ndërtimin e fjalëve, mund të dallojë fjalë, të krijojë një ritëm - për të formuar një theks, për të marrë pjesë në formësimin e ton (duke përfshirë emocional - "" Si e ka ajo Pla-avaet! "" - të themi kur të duam shpreh qëndrimin tim të veçantë të ngrohtë). Zanore tingujve në gjuhën ruse më intensive dhe mund të ndryshojë gjatësinë e tyre në një gamë shumë të gjerë, ndryshe nga shumica e bashkëtingëlloreve. zanoret akustikisht nga bashkëtingëlloret ndryshojnë në mënyrë të konsiderueshme më të madhe të energjisë totale të fjalës. Ky funksion - energjia e përgjithshme të folurit - është i rëndësishëm jo vetëm për zanoreve, ajo gjithashtu ju lejon për të dalluar në mesin e bashkëtingëlloreve të veçanta tingujt e klasës tingëllues, ose sonants. Sonants zënë një pozicion të ndërmjetëm në bazë të energjisë së përgjithshme në mes zanoreve shqiptimit dhe pjesa tjetër e bashkëtingëlloreve (jo-tingëllues) - shpërthyese, e zhurmshme dhe afrikatet. Krahasoni fjalët e kundërt maksimal në intensitet ndërmjet bashkëtingëlloreve dhe zanoreve (shurdhër shpërthyes bashkëtingëllore + zanore), dhe fjalë me kontrast minimale (këto fjalë janë të përbërë nga zanoreve dhe sonants).

Balenë - pakti - Cap - Dad - sitë

të vogla - ne - Laurel - nëna ime - normë - korniza

Baza e zanore Dashuri - ton. Karakteri harmonik i shëndoshë tonal është e rëndësishme për të folurit - oshilacione harmonik të ketë një nivel të lartë të energjisë, si dhe faktin se energjia shëndoshë është e shpërndarë në mënyrë të drejtë në mënyrë të barabartë të gjithë spektrin akustike, kështu që zë bëhet rezistent ndaj të gjitha llojet e zhurmës natyrore, të cilat në shumicën e rasteve janë të vendosura në një gamë të kufizuar fantazme . Prandaj, zanore tingëllon në mënyrë të qartë audible, ato mund të jenë të shtrirë në kohëzgjatje (humbur në pyll, që ne e quajmë "ay-oo-oo!"); ato mund të jenë mjaft të shkurtër, por në të njëjtën kohë të mbajë intensitetin e tyre. Kjo zanore pronë lejon për një sistem të tillë themelor fonetik e fenomeneve gjuhës ruse fonetike si reduktim sasior të zanoreve.

Ajo do të jetë interesante:   TIME AM dhe PM ÇFARË ËSHTË IT

Zanore tingujve në gjuhën ruse me gojë të ndryshojnë në varësi të madhësisë dhe formën e resonators të cilat janë formuar në rrugën e të folurit duke ndryshuar pozitën dhe formën gjuhën në zgavrën me gojë, si dhe në varësi se si forma e hapjes së gojës formuar nëpër buzët, ndryshimet natyra e jet ajrit në gojë prizë. Megjithatë, gjuha, si shumica artikulimit slider, është gjithmonë i zënë në prodhim dhe tingujt e tjera - bashkëtingëllore (si dhe buzët). Prandaj, vëllimi dhe forma e dëmtimit të dhëmbëve në rrjedhën e të folurit është vazhdimisht në ndryshim për shkak të coarticulation proceset. Dhe nënsistemet zanoreve ruse (si dhe bashkëtingëlloret) nuk mund të jetë vendosur përtej tyre kuptimit-mundësitë në një sistem të vetëm fonetike të gjuhës.

Zanoret melodioz, të butë, logkozvuchnye, vijnë lirisht nga goja.

Bashkëtingëlloret janë krijuar në aparatin vokale (gojës, gjuhës) pengesë të shëndoshë, si në qoftë se ata pengohen në lidhje me gjithçka që është në gojë (shije, dhëmbët, gjuha, mishrat, buzët).

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *