ÇFARË amnisti dacha deri në vitin 2018

Author: | 2018/08/22

Ata që nuk e vënë komplote dhe shtëpitë e tyre në regjistrimin kadastral në bazë të skemës thjeshtuar, jepet një shans tjetër. "Rossiyskaya Gazeta" botoi një ligj që shtrihet termin "amnisti Dacha" për dy vjet të tjera - deri më 1 mars, 2020.

Në mënyrë që të bëhet pronar i një shtëpi të vendit, deri kohët e fundit, ajo ishte e mjaftueshme për të vetëm të mbushur në deklaratë. Photo: depositphotos.com Në mënyrë që të bëhet pronar i një shtëpi të vendit, deri kohët e fundit, ajo ishte e mjaftueshme për të vetëm të mbushur në deklaratë. Photo: depositphotos.com
Në mënyrë që të bëhet pronar i një shtëpi të vendit, deri kohët e fundit, ajo ishte e mjaftueshme për të vetëm të mbushur në deklaratë. Photo: depositphotos.com

"Dacha amnisti" u nis nga 1 shtator 2006. Ajo u përhap në tokë dhe ndërtesa të tokës për ndërtimin individual banim, bujqësi private, vilë bujqësi, kopshtari dhe kopshtarisë, ndërtimit garazh. Për t'u bërë pronar i akra periferike, ajo ishte e mjaftueshme për të siguruar në Rosreestr ndonjë dokument titull të lëshuar para 30 tetor, 2001. Në kohët e Bashkimit Sovjetik, toka ndarë për të drejtën e jetës posedimit trashëgueshëm apo shfrytëzim të përhershëm të vazhdueshme. Dhe në mënyrë që të regjistrohen shtëpi vend, njeriu kishte në shkrim për të bërë të ashtuquajturën deklaratë. Nga 1 janari 2017 për dokumentet ligjore për tokën për regjistrimin kadastral dhe regjistrimin e pronësisë së ndërtesave ende kishte për të siguruar dhe planin teknik e objektit, të cilat mund të përgatisë inxhinier kadastrale.

Sipas Regjistrin Shtetëror rus, që nga viti 2006, sipas procedurës së thjeshtuar janë lëshuar të drejta për 3.5 milionë shtëpive individuale dhe 7 milionë parcelave të tokës. Vetëm në rajonin e Moskës janë regjistruar të drejta në një pronat million-plus. Në këtë rast, regjistrimet arriti kulmin në vitin 2010, kur ata ishin të zbukuruar drejtat për 196 000 shtëpive individuale dhe tokës. Që nga ajo kohë, numri i regjistrimit të pasurive të patundshme në bazë të procedurës së thjeshtuar, në mënyrë të qëndrueshme rënë, dhe në vitin 2017 "amnistinë dacha" përfituar rreth 14 mijë pronarët e pasurive të patundshme në afërsi të Moskës.

Që nga viti 2006, të drejtat për 3.5 milionë shtëpive individuale janë dekoruar në mënyrë të thjeshtuar

"Në fakt, formalizuar të drejtën e atyre që duan, ose që kishin nevojë për atë," - tha "RG" Zëvendëskryetari i parë i Duma Nikita Chaplin Moscow Rajonal. Në të njëjtën kohë rreth një milion rusë ende nuk kanë siguruar të drejtat për shtëpitë individuale. Njerëzit janë të frikësuar të burokracisë dhe nuk duan të paguajnë taksat.

Foto: Sergey Mikheev / RG
"WP" - Këshilla: Si të regjistrohem një shtëpi në "amnisti dacha"

Megjithatë, ajo kujton me kryetarin e Komitetit të Dumës për State Building dhe legjislacionin Pavel Krashenninikov, të gjitha ndërtesat e paregjistruar si duhet të banimit do të bien më shpejt ose më vonë në fushën e parë të Regjistrit ruse dhe mund të gjenden samostroem. Dhe kjo është një mënyrë e drejtpërdrejtë për prishjen e shtëpisë.

Sigurisht, për të vënë në shtëpi në regjistrimin kadastral dhe regjistrin e pronësisë së është e mundur pa "amnistisë dacha". Vetëm ajo është shumë e vështirë, duke pasur parasysh se shumë shtëpi dhe kopsht janë ndërtuar një gjysmë shekulli më parë. Pas të gjitha, pa i "amnistisë", është e nevojshme për të marrë një leje për të objektit për të vepruar. Aplikanti duhet të zbatohet për të monitorimit të ndërtimit, dhe ai, nga ana tjetër, do të kërkojë një leje ndërtimi. Në kohën sovjetike, dokumente të tilla nuk janë lëshuar. Pra, ne kemi për të provuar të drejtën e pronës në gjykatë.

Dacha Amnistia zgjatet deri në vitin 2020. Si të bëni një shtëpi në ...

Gjatë periudhës së vlefshmërisë së "dacha amnistisë", e cila është tashmë më shumë se 10 vjet, ajo ka marrë tashmë përfituar nga skema e thjeshtuar e regjistrimit të pasurive të patundshme periferike më shumë se 10 milionë qytetarë në Rusi.. Një skemë e thjeshtuar e regjistrimit të të drejtave të shtëpive të përshtatshëm për pronarët e tyre dhe të dobishme për shtetin. Zgjatet nëse dacha amnistisë dhe deri në atë datë në vitin 2020 zgjeroi amnisti dacha? Lexoni më poshtë.

Dacha amnisti shtrihet në vitin 2020, si për të dekoroj shtëpi

" Dacha amnisti " - një frazë e gjuhës së folur të thotë "privilegj" në regjistrimin e të drejtave të tokës private dhe shtëpive të ofruara nga autoritetet publike për qytetarët - pronarët e pasurive të patundshme periferike, përkatësisht procedurë e thjeshtëzuar për regjistrimin e të drejtave. Dhe nëse ligji është një amnisti dacha?

Nuk ka asnjë ligj të vetëm të quajtur " ligji për amnistinë dacha " nuk ekziston. Në fakt, e ashtuquajtura procedura e thjeshtuar e regjistrimit të të drejtave të objekteve të ndërtimit individual banim të rregulluar dy ligje: ligji federal "Për regjistrimin e shtetit të drejtave të pronës së paluajtshme dhe transaksionet me të" dhe Ligji Federal "Për miratimin e Kodit të Urbanistikës e Federatës Ruse"

I gjithë thelbi i "amnistisë dacha" shprehet në dy parime:

1. Për kontabilitetin teknike (duke përfshirë për pasaportën teknike) i shtëpive individuale nuk është e nevojshme për të marrë ose të japë leje për objektit për të vepruar (Pjesa 4 të nenit 8 të Ligjit Federal të numrit 2004/12/29 191-FZ "Për futjen e Kodi Qyteti Planifikimi i Federatës ruse ");

2. Arsyet për regjistrimin kadastral apo regjistrimin e një shtëpi individuale apartament në kopsht, komplot periferike të tokës në vend, të destinuara për ndërtimin individual banim, apo në tokën bujqësore (LPH), është vetëm një plan teknik të shtëpisë dhe titullit dokumentin e në tokë ( Pjesa 7 Neni 70 i ligjit Federale të numrit 2015/07/13 218-FZ "për regjistrimin e shtetit e pasurive të patundshme")

Kjo është, për titling e shtëpive individuale kërkon një grup minimal të dokumenteve. Çfarë? Lexo më shumë.

Për herë të parë, "dacha amnisti" ishte nisur nga Ligji Federal të 30.06.2006 № 93-FZ "Për disa ndryshime në akte të caktuara legjislative të Federatës Ruse mbi procedurën e thjeshtuar të regjistrimit të të drejtave të qytetarëve të objekteve individuale të pasurive të paluajtshme" . Ajo ishte pas hyrjes në fuqi të këtij ligji, përkatësisht 1 shtator, të vitit 2006, ka pasur një gjë të tillë. Ligji i dhënë fillimisht për një procedurë e thjeshtëzuar për regjistrimin e shtetit për verë, kopshtarisë, komplote perime dhe tokës për bujqësi private, si dhe ndërtuar mbi shtëpitë dhe ndërtesat e tyre.

Arsyet për futjen e "amnistisë dacha" ekonomike - nga pronarët e shtëpive të paregjistruar është praktikisht e pamundur për të mbledhur tatimin në pronë, pasi zyra e taksave merr informacion në lidhje me praninë e një qytetari të pasurive të patundshme e të dhënave të informacionit të Shërbimit Federal të regjistrimit të shtetit të pasurive të patundshme. Asnjë informacion - nuk ka asnjë objekt i tatimit!

Pronari i shtëpisë është gjithashtu e dobishme për të regjistruar amnistinë e tij dacha, askush nuk u kërkon leje për të hyrë në veprim, nuk do të grindem me gjendjen e shtëpisë dhe për respektimin e normave gjatë ndërtimit. Prandaj, amnistia dacha dhe të dobishme për shtetin dhe për pronarët e shtëpive.

First " Amnistia Dacha " operuar deri 01.01.2010, atëherë deri në 03.01.2015 vit. Shumica e qytetarëve nuk kishte arritur të rregulluar pronësinë e shtëpive të tyre deri në mars 2015, ka pasur një pyetje e natyrshme: nëse zgjerimi dacha amnisti do të jetë pas 2015 ? Dhe për ta, dita e shumëpritur! Ligji federal i 2015/02/28 numrit 20-FZ "Për Ndryshimet në akte të caktuara legjislative e Federatës Ruse" amnistisë dacha u zgjeruar në 1 mars, 2018.

Kështu në vitin 2018 pronarët e vilë paregjistruar dhe kopsht, shtëpi individuale duke shpresuar se "amnistia Dacha" do të zgjatet. A amnisti dacha zgjatet deri në vitin 2020 ? Sigurisht po, dhe më shumë gjasa se do të jetë për të zgjeruar mbi dhe mbi përsëri, derisa një shumicë absolute nuk është formalizuar shtëpitë e vendit dhe cottages dhe nuk është më e nevojshme një "amnisti" dhe për të zgjeruar periudhat vlefshmërisë. Dacha amnisti dhe shtrirja e tij - patjetër dukuri e dobishme për secilin nga anët e saj.

Dacha Amnistia zgjatet deri në vitin 2020

Deri në një vit zgjatet amnisti dacha? New amnisti datat Dacha ose "amnisti Dacha" 2018-2020

Ligji federal nga 28/02/2018 numër 36-FZ "Për disa ndryshime në akte të caktuara legjislative të Federatës Ruse" amnistisë dacha zgjatet deri në vitin 2020 , për të qenë të saktë, tani pronarët e shtëpive në kopshtarisë, toka periferike dhe komplote për individ ndërtimit të banesave, si dhe në tokë private (fermerët e vegjël) mund të regjistrojnë të drejtat e tyre në mënyrë të thjeshtuar me 1 mars, 2020 . Kjo është e sanksionuar në dy ligjet federale:

Ajo do të jetë interesante:   një parashikim në lidhje me çfarë rezultati i ri i Rusisë

1) orë. 4 tbsp. 8 i Ligjit Federal të datës 29.12.2004 numër 191-FZ "Për miratimin e Kodit të Urbanistikës të Federatës Ruse", thotë:

" Para 1 mars 2020 nuk janë të nevojshme për të marrë leje për të hyrë në objektin për ndërtimin e banesave individuale në operacion, si dhe prezantimin e autorizimit për kryerjen e kontabilitetit teknik (inventarit) e objektit, duke përfshirë përpunimin dhe lëshimin e pasaportës teknik të objektit."

2) h. 7, Art. 70 i Ligjit Federal të datës 2015/07/13 numër 218-FZ "Për regjistrimin e shtetit të pasurive të patundshme":

" Para 1 mars 2020 baza për regjistrimin e shtetit kadastrale dhe (ose) të regjistrimit të shtetit të drejtave të lëndës së ndërtimit individual banim, e krijuar ose e krijuar në tokën e caktuar për ndërtimin e banesave private, ose me objektin e ndërtimit individual banim, e krijuar ose e krijuar në tokë vendosur brenda kufijve të fshatit dhe të caktuar për bujqësi private (në komplote shtëpiake), janë thjesht ato Plani matic objektet e ndërtimit individual banim dhe Titulli i dokumentit të përmendura në tokë, qoftë në shtetin Regjistrin Unifikuar e pasurive të patundshme të regjistruar të drejtën e ankuesit për të ngastrës së tokës në të cilën objektet në fjalë e ndërtimit të banesave individuale. Në këtë rast, informacion në lidhje me objektin e ndërtimit individual banim, përveç për informacion në lidhje me vendndodhjen e pronës në tokë specifikuar në planin teknik në bazë të inventarit të konsumatorëve të punimeve në lejet e ndërtimit dhe dokumentacionit të projektit të këtyre pronave (nëse ka) ose kthimin e objektit prona siguruar nga pjesë 11 të nenit 24 të këtij ligji federal (nëse dokumentacioni projekti nuk është bërë). "

News: "Amnistia Dacha" zgjatet deri në 2020!

Për pronarin mesatare e vilë apo shtëpi për qëndrim të përhershëm në kopsht ose dacha Truall "amnistisë dacha", ndërsa (deri më 1 mars, 2020) bën të mundur që të mos marrë leje për të hyrë në shtëpi banimi në operacion. Para 1 janar 2017 kushtet e "amnistisë dacha" ishin ende besnikë - për dekorimin e shtëpisë nuk duhet të urdhërojë prodhimin e planit të shtëpisë teknik (Rosreestr hyjnë të dhëna në bazë të deklaratave të plotësuara nga pronari i shtëpisë). Kështu, ligji më parë për "amnistinë dacha" ju lejon për të ruajtur në shpenzimet për prodhimin e dokumenteve.

" Dacha amnisti në vitin 2018 " nuk lejon shumë për të shpëtuar, por ajo mund të vazhdojë të jetë edhe më interesante është e nevojshme për të marrë një leje ndërtimi për ndërtimin e shtëpive të banimit në tokë për të kopshtarisë dhe dacha bujqësore në 1 janar 2019. Kjo është kërkesat e ardhshme për projektimin dhe ndërtimin e regjistrimit të mëvonshëm të pronësisë së shtëpive dhe ndërtesave të tjera mund të rritet, dhe mund të vendosë sanksione për shkeljen e këtyre kërkesave.

Për regjistrimin e pronësisë së shtëpisë së "amnistisë dacha" është i detyruar të paraqesë në një nga qendrat e multi-shërbimit ose direkt në Shërbimin Federal për Regjistrimin e Shtetit, Kadastër dhe Hartografi (osreestr) të vendosur dokumentet e mëposhtme të përgatitura paraprakisht:

1. Lejet e ndërtimit

- në përputhje me nenin 17 h .. 51 i Kodit të Urbanistikës, në 1 janar 2019 të marrë një leje ndërtimi për ndërtimin mbi parcelave të tokës të ndara për të kopshtarisë, ekonomia e vendit nuk është e nevojshme;

2. Dokumentet e titullit në tokë (në qoftë se nuk ka qenë e regjistruar e drejta e saj)

- nëse toka nuk është në kadastër, sondazhet topografike të zhvillohet njëkohësisht në bazë të dokumenteve që konfirmojnë kryerjen gjeodete;

- komplote për të dhënë para 30 tetorit 2001, me qëllim të shënimeve kadastrale vetëm dokument që konfirmon të drejtën e posedimit ligjor të ngastrës së tokës;

3. plan teknik të shtëpisë

4. Dokument që konfirmon pagesën e tarifës

- Regjistrimi gjendjen e të drejtave të pronësisë të një individi në vendin e destinuar për ndihmëse, bujqësi dacha, kopshtarisë, kopshtari, garazh individuale apo banesave private, ose e krijuar ose e krijuar në parcelën e tokës të tilla objektin e pasurive të patundshme - 350 rubla (n 24. h. 1 tbsp. 333,33 Kodi fiskal).

Shërbimi Federal për Regjistrimin e Shtetit, Kadastër dhe Hartografi prodhon sondazhe topografike dhe regjistrimin shtetëror të të drejtave të pronësisë në një shtëpi brenda 10 ditëve pune nga data e marrjes së dokumenteve.

Si për të bërë një shtëpi, Amnesty dacha zgjatet deri në vitin 2020
Ne u tha se si për të dekoroj shtëpi për zgjatet deri në vitin 2020. "amnisti dacha", por a ia vlen të jetë një "falur" dhe design shtëpinë tuaj, të vendosë për të gjithë.

Juaji!

SNT-DNP-izhs.rf

Amnistia Dacha zgjatet deri në vitin 2018 - 2018 verdhë ...

Çështja e legalizimit pronësinë e shtëpisë ose vendit - ajo është përgjegjëse, ne po flasim për pasurinë tuaj që ju shihni, nuk duan të humbin. Për realizimin e të drejtave të pronësisë në vitin 2006 në mekanizmin dacha amnistisë rus u nis, i cili është planifikuar të përfundojë brenda një viti. Megjithatë, jo të gjithë banorët e vendit kishin të drejtën për të përdorur "amnisti" e shtëpive të vendit dhe të tokës, e cila çoi në zgjatjen e iniciativës.

Jo shumë kohë më parë, autoritetet thanë se ushtrimi e drejta e amnistisë do të jetë deri në fund të vitit 2017, por deri më sot, burimet zyrtare të publikuar informacione të reja: Afati i fundit për regjistrimin e shpendëve në fillim të zgjatet deri në 01.03.2018! Le të shohim se çfarë mekanizmi dacha amnistisë, dhe sa më shumë të jetë e mundur për të legjitimuar shtëpinë apo në tokë.

Koncepti i amnistisë dacha

Qeveria pretendon se pronarët e parcelave të tokës dhe amnistinë shtëpi mekanizëm dacha - kjo është një mundësi e madhe për t'u bërë pronar i plotë i pasurive të patundshme. Sigurisht, kjo tingëllon tërheqës. Por pse kaq shumë pronarët nuk kërkojnë të legalizojnë drejtat e tyre pronësore, si dhe të jetë e mundur iniciativa janë vazhdimisht në rritje?

Fakti se qëllimi kryesor i programit është për autoritetet detenizatsii tregun e pasurive të patundshme. Në qoftë se ju vetë një shtëpi zyrtarisht, atëherë ju duhet të paguajnë tatimin, e cila kishte një ndikim pozitiv në të ardhurat e buxhetit federal. norma e tatimit nuk është i vogël, kështu që një numër i madh i rusëve ende mendon nëse do të drejtohen për mundësitë e mekanizmit dacha amnistisë. Përveç kësaj, qëllimi i autoriteteve është për të përmirësuar tregun e pasurive të patundshme, si dhe adresimin e problemit të uzurpimit të tokës.

Problemi i dytë - fakti se ajo nuk është gjithmonë e mundur për të provuar të drejtën e tyre të pasurisë së paluajtshme, por ne do të diskutojmë më vonë. Nga rruga, sipas legjislacionit aktual rus, të gjitha objektet e klasifikuara si të pasurisë së paluajtshme, duhet të merren parasysh dhe e bëri vetëm dy bazën obshchefederalnye - kadastrës dhe regjistrimit të të drejtave reale.

Informacioni në këto bazat e të dhënave është publik, sepse kur transaksionet e shitjes blerësi dëshiron të sigurohet se ai ka një marrëveshje me pronarin e pronës, në vend se të mendues. Para futjes së amnistisë dacha për të sjellë vendin në regjistër nuk ishte e lehtë - jo vetëm se kjo do të duhet për të mbledhur një ton të gjitha llojet e letrave me vlerë që merr një sasi të madhe të kohës (të gjithë e dimë se si agjencitë shtetërore dhe një gjatësi radhë në dhoma), ashtu edhe ju do të paguani një shumë të madhe parash.

Për të bërë jetën më të lehtë për pronarët e shtëpive dhe komplote, mekanizëm dacha amnisti është zhvilluar. Regjistrimi mund të bëhet, duke pasur dokumentin vetëm në të drejtën e pronësisë ose ekstrakt kadastrale. Pronari i ngastrës së tokës në vetvete kryen matjet mbush deklaratën dhe i paraqet ato në Regjistrin Federal, duke anashkaluar ndërmjetësve dhe radhët e gjata.

Ajo do të jetë interesante:   tërheq AS bark gjatë menstruacioneve

Si rezultat, amnistia dacha mund të përmblidhen si një mekanizëm për të lehtësuar procedurën e regjistrimit dhe regjistrimin e të drejtave pronësore të tokës dhe ndërtesave të tipit rezidencial. Dallimi kryesor i saj nga mekanizmi privatizimit - se "amnisti" mund të jetë çdo numër të objekteve. Vini re gjithashtu se ankesa të amnistisë mund të jo të gjitha kategoritë e pronarëve, por vetëm ata të cilët kanë marrë një pjesë të deri në 30 tetor 2001 - periudha kur ai erdhi në Kodin Toka e Federatës Ruse.

burimet e lajmeve konfirmojnë se shtesa dhe ndryshime në Kodin e 03.01.2015, kanë thjeshtuar ndjeshëm procedurën e legalizimit të parcelave të tokës të marra në kopshtarisë apo kopsht komuniteteve. Kush është e drejta juaj të jetë i regjistruar mund të zbatohet pa pagesë. Kërkesa kryesore - për të përfshirë faqet në deklaratë.

Rastësisht, periudha kohore në të cilën ju mund të bëjë procedurën e regjistrimit të pasurive të patundshme në një vilë, kopshte apo komplote perime për fermat bashkëpunuese, gjithashtu kanë qenë të kufizuara. Nëse para se kjo mundësi ishte e hapur, tani privatizimi i lirë do të bëhet vetëm deri 30.12.2020 vit. Të gjithë pronarët e shtëpive private, siç është thënë, ju duhet të keni kohë deri në mars të vitit të ardhshëm.

pozitiv amnisti kryesore Çështja dacha është se tani ju mund të regjistroheni një shtëpi, edhe nëse ajo nuk është vënë në veprim. Nuk kanë kohë para përfundimit të amnistisë - do të duhet të japë leje për të hyrë në organet e regjistrimit, e cila kërcënon probleme shtesë. Për shembull, struktura do të duhet të nxjerrë ligje nëpërmjet gjykatave.

Komplot Dachnaya AI

Siç është përmendur tashmë, gëzojnë të drejtën e një regjistrimi thjeshtuar ju mund të në dy raste, njëri prej të cilëve është regjistrimi i parcelave të tokës të fituara para 30.10.2001. Në këtë rast, mund të ketë disa situata:

 1. Ju jeni një pronar i tokës. Si duhet me instaluar atë? Shqyrtoni dokumentet e titullit të tokës, për të gjetur se në çfarë të drejta që i është dhënë. Nëse një tregues i drejtpërdrejtë i informacionit në dokument nuk është i pranishëm, besohet se toka e dhënë nga e drejta e pronësisë. Përmbajtja mund dhe tokës që është marrë si rezultat i realizimit të të drejtave të trashëgimisë ose përdorimit të vazhdueshme. Ajo duhet të jetë menjëherë të kujton në lidhje me përjashtimet: Nëse faqe është tërhequr nga tregu ose subjekt i një urdhri të qarkullimit të kufizuar, për të nxjerrë ajo nuk do të funksionojë;
 2. Nëse ju nuk posedojnë dokumente përcaktojnë titullin për të vënë në, ju lutem kontaktoni autoritetet lokale me një kërkesë për të nxjerrë një ekstrakt nga librat afariste. Megjithatë, në qoftë se nuk ka asnjë informacion në lidhje me ndarjen, do të duhet për të blerë atë me çmimin e tregut;
 3. Toka i takon shoqatës kopsht. Për të marrë dokumentin e lakmuar, ju do të duhet për të aplikuar për të autoritetit përkatës, i cili menaxhon këtë shoqata e aksionarëve.

Në trupin Rosreestra, lidhur gjeografikisht në vendndodhjen e tokës, është e nevojshme të paraqesë një paketë të letrave me vlerë:

 • një faturë që konfirmon pagesën e detyrimeve të shtetit;
 • Kufijtë përshkrim tokës veshi;
 • pasaportë, ose një fuqi ekzekutuar notarially e avokatit, nëse interesat tuaja do të përfaqësohet nga një person tjetër;
 • Dokumentet kadastrale për të vënë në, në qoftë se ajo nuk është regjistruar në Regjistrin Federal.

banesat Dacha amnistisë

ndërtesat e banimit gjithashtu mund të jetë i regjistruar në bazë të skemë të thjeshtuar. Menjëherë ajo duhet të fokusohet në një tipar: Kodi i Planifikimit Town përmban informacion që shtëpia duhet të jetë i projektuar për një familje dhe kanë një numër të kateve jo më shumë se tre nivele. Nga rruga, për këtë arsye, një procedurë e thjeshtëzuar e regjistrimit nuk do të përfitojnë qytetarët që zotërojnë një mini-hotele dhe shtëpi me konvikt. Procedura e "Amnesty" supozon se:

 • deklaratë drejtuar organeve të Rosreestra territorial;
 • marrjes, tregon se ju keni paguar shpenzimet ligjore, dhe në vend të paguhet veçmas;
 • identifikimi i aplikantit (pasaportave);
 • Fuqia noteriale e avokatit lëshuar për përfaqësuesit, nëse kjo është ajo që ai do të bëjë procedurën e regjistrimit;
 • pasaportë kadastrale e objektit;
 • një dokument që përcakton pronësinë e tokës (është e nevojshme të zbatohen nëse toka nuk është regjistruar).

Dokumentet Post mund të jetë edhe personalisht dhe duke përdorur shërbimet e shërbimit postar, por në rastin e fundit, nënshkrimi juaj duhet të regjistrohen një autoritet noteriale. Nëse dëshironi të kaloni një amnistie kopsht zakonshëm derdhur, ju duhet të dërgoni autoritetet e regjistrimit një certifikatë që vërteton pronësinë e tokës, dhe të kthehet në strukturën.

Grackë dacha amnisti

Ndonjëherë procedura e regjistrimit të tokës dhe shtëpive të bëhet jo aq e thjeshtë sa ajo nënkupton procedurën e mësipërm. E parë e problemeve që shpesh ndodhin në praktikë - mospërputhje në informacionin në tha se dokumentet e drejta me dimensione reale ndarjen. Shumë shpesh vështirësi të tilla me të cilat përballen rusët të cilët kanë marrë tokën në fillim të viteve '90, kur të gjitha matjet janë bërë "me sy". Për të zgjidhur problemin mund të jetë, por është e nevojshme të mbështetet në procedurën e anketimit, e cila kushton mjaft të shtrenjta.

Nëse të dhënat e raportit matjes grindje në një shkallë të konsiderueshme, pjesa juaj do të rritet vetëm me një shumë që nuk kalon një sipërfaqe minimale njësi të vendosur për këtë lloj të tokës. Nëse në të gjitha nuk ka asnjë mënyrë për të vendosur kufirin në mënyrë të ligjshme, mund të lejohet për të shtuar një copë tokë, por jo më tepër se 10% të sipërfaqes së tokës në bazë të goskadastra të dhënave, dhe një pjesë me pamjet e zakonshme drejt reduktimin e tij, ju do të bien dakord, nuk dëshiron.

Problemi i dytë - humbja për transferimin e ndarjen e të dhënave, e cila përsëri shpesh ka ndodhur në vitet '90. Nëse ju nuk keni në dorë ndonjë dokument që vërteton pronësinë, duhet të konsultoheni me specialistë nga autoritetet lokale për të marrë një certifikatë, certifikatën e pronësisë për të vënë në, ose të paktën një ekstrakt nga librat afariste. E treta problem - mungesa e informacionit mbi transferimin e pronësisë së tokës për ju. Atëherë ju duhet të bëni blerjen e faqes, bazuar në vlerësimin e saj të tregut.

E gjithë kjo ka çuar në një situatë ku qytetarët rusë janë në asnjë ngut për të përfituar nga të drejtat e "amnistisë" pasurive të patundshme. Nga ana tjetër, është e nevojshme për t'ju tërhequr vërejtjen në lidhje me pasojat e mundshme të mos-regjistrimit në regjistrin e shtetit: një vend apo një shtëpi nuk mund të shiten, ose të siguruar lënë fëmijët dhe nipërit tanë të trashëgojnë. Përveç kësaj, nëse qeveria e vendit ose rajonit papritur vendos që ajo është vendi i faqes tuaj për të ndërtuar një rrugë të re ose një fabrikë, ju do të humbasin pronën pa të drejtë për kompensim.

ÇFARË ËSHTË "amnisti Dacha" dhe cilat janë procedura e thjeshtuar ...

Koncepti i "amnistisë dacha" është më shumë familje se sa ligjore. Amnesty Dacha quajtur procedurë e thjeshtëzuar e regjistrimit të të drejtave të qytetarëve për një pronë të caktuar.

Prona mbuluar amnistisë dacha

Dachnaya AI përfshin, inter alia (h 1, pika 49 e 2 në 2015/07/13 N 218-FL; h 17 51 Art RF QRK ....):

1) në parcelave të tokës, të cilat janë të ofruara për qytetarët për ndihmëse, bujqësi dacha, kopshtarisë, kopshtari, garazh individuale apo ndërtimin e shtëpive individuale (në tekstin e mëtejmë - tokë);

2) pronat e ndërtuar në tokë të tillë:

 • objekte për ndërtimin e shtëpive individuale (shtëpive);
 • pasurive të tjera të patundshme, ndërtimi i të cilit nuk është e nevojshme për të marrë një leje ndërtimi (garazhe, outbuildings, të tilla si banjot, hedh).

Features regjistrimin e të drejtave të tokës

Cit mund të regjistrohen në një thjeshtuar Tokën mënyrë pronësisë dhënë atij artikull 2001/10/30 (P.1 49 i N-FL 218 ..;

Për këtë qëllim, të drejtat e regjistrimit të Autoritetit (Rosreestr) duhet të paraqesë një kërkesë për regjistrimin e gjendjes së të drejtave dhe çdo dokument që vërteton të drejtën e një shtetasi të vendit. Për shembull, akti i një autoriteti publik ose pushtetit vendor për të siguruar qytetarëve me vend ose akti (çertifikatë) të një autoriteti publik e të drejtës së qytetarëve për të tokës. Nëse nuk ka dokumente të tilla mund të paraqiten ekstrakt nga librat shtëpiake, të cilat janë lëshuar nga autoritetet lokale. Dokumentet shtesë për regjistrim nuk është e nevojshme (neni. 49 i Ligjit N 218-FZ).

Ajo do të jetë interesante:   formatimit kartën në kujtesën nëpërmjet kompjuterit

Pronësia e regjistrit të tokës e një qytetari, pavarësisht nga ligji, në të cilën vendi do të ishte dhënë atij më parë (në të drejtën e pronësisë, jetës posedim trashëgueshëm ose të përhershme (e përhershme) të përdorur). Nëse një qytetar në pronësi tokën në të drejtën e jetës posedimit trashëgueshëm ose shfrytëzim të përhershëm (të përhershëm), e drejtë e tillë duhet të ndërpritet nga dita e regjistrimit të pronësisë së tokës. Regjistrimi prodhuar në rastin, nëse dokumenti që vërteton të drejtën e një qytetari në parcelën e tokës nuk është në listë, ose ju nuk mund të shihni të drejtë të caktojë atë. Në këtë situatë, konsiderohet se vendi është dhënë nga qytetari për të drejtën e pronës (Neni. 1, Art. 49 të Ligjit N 218-FZ).

Features regjistrimin e të drejtave në pronën e paluajtshme që gjendet në tokë

Procedura e thjeshtuar është regjistruar edhe të drejtën e qytetarit e pronësisë të një objekti për ndërtimin individual banim, e cila është ndërtuar mbi një sipërfaqe toke e caktuar për ndërtim të tillë ose për shërbimet ndihmëse (në tokë bujqësore). Ne po flasim për një kopsht individuale banimi oborrin e shtëpisë apo në shtëpi.

I kushtoj vëmendje!

Një procedurë e thjeshtëzuar për regjistrimin dhe shtetërore kadastrale regjistrimin e objekteve SGF (pa leje prezantuese për objektet në tha operacion input) është e mundur vetëm deri në 01.03.2018 (4 orë 8 të nenit 191 të 29.12.2004 FZ .. V 7 h .. 70-N FL 218).

Për regjistrimin kadastral dhe regjistrimin e pronësisë së objektit në Rosreestra kërkojnë dokumentet e mëposhtme (h 1 st 14 H 3, 4, Neni 20, Pjesa 10, Neni 40 i Ligjit N 218-FL; ...... V V 51 55 .. QRK RF):

 • Deklarata në kadastër dhe regjistrimin e gjendjes së të drejtave;
 • Titulli i dokumentit në tokën në të cilën objektit është e vendosur IZhS;
 • SGF plan teknik i objektit (në dispozicion në formë elektronike, të nënshkruar nga një nënshkrim të përforcuar të kualifikuar ka përgatitur inxhinier e saj kadastral) ose numrin e identifikimit të planit teknik në një depo elektronike mirëmbahet nga Rosreestra;
 • Leja e pushtetit vendor për ndërtimin e objektit individual banim (nëse një objekt është një objekt i ndërtimit në progres). Tha se dokumenti i kërkuar Rosreestra një autoritet lokal, nëse aplikanti nuk arrin të sigurojë atë vetë (fq. 2 orë. Në 1 st. 7 Akti i 27.07.2010 N 210-FL).

Kadastrës dhe regjistrimit të të drejtave të qytetarëve të pronësisë të pasurisë së paluajtshme (përfshirë ndërtimin në progres), për ndërtimin e të cilave është në përputhje me ligjin nuk kërkon një leje ndërtimi (p.sh., garazh, sauna, belveder, derdhur dhe outbuildings të tjera), kryhen në bazuar në planin teknik dhe një dokument titull në tokë.

Në këtë rast, informacioni në aspektin teknik kjo pronë specifikuar në bazë të deklaratës të përgatitur dhe të certifikuar nga pronari i pasurisë së paluajtshme (ch. 11, v. 24, pjesa. 10 v. 40 e 218 N-FZ).

Metodat e paraqitjes për kadastër dhe regjistrim

Kërkesa dhe dokumentet e nevojshme mund të përfaqësohet Rosreestr një nga metodat e mëposhtme (1 h, 2 lugë 18 i N-FL 218, dhe n 2 e Rendit, të miratuar me urdhër të Ministrisë ruse të Zhvillimit Ekonomik të 26.11.2015 N 883 ....):

 • drejtpërdrejt ose nëpërmjet degës Rosreestra MFC (pavarësisht nga vendndodhja e pronës në bazë të listës së subjekteve që ushtrojnë pritjes parimin jashtëteritorialitetit postuar në internet Rosreestra) ose autorizuar personi Rosreestra larg në pritje;
 • postë me një vlerë të deklaruar në ofrimin, investimeve inventarit dhe të kthehet marrjes së tij kërkuar;
 • në formën e dokumenteve elektronike në internet, të tilla si nëpërmjet faqen zyrtare të Regjistrit ruse.

Aktet amnistisë Datat dacha nuk janë themeluar. Përjashtimi i vetëm - objektet private të banimit. Mund të përfaqësojnë deri 03.01.2018 (pika 4 orë 8 i N-FL 191 në Rosreestr për regjistrimin e pronësisë së objektit është i vetmi dokument titullin SGF në tokë (pa leje për objektin për të vepruar dhe për lejen e ndërtimit); .. 7 h. Art. 70 218 N-FZ).

Faqja zyrtare e Regjistrit ruse - https://rosreestr.ru

Portali i shërbimeve publike të Federatës Ruse - www.gosuslugi.ru

Dacha Amnesty 2018 - QENDRA MENAXHIMI FINANCIAR

Faqja kryesore »Tax» Akti dacha amnisti në vitin 2018

Dacha amnisti në vitin 2018
Dacha amnisti në vitin 2018

Mbrapsht në amnistinë Dacha në vitin 2018

Shumë shpejt vijnë January 1, kjo do të thotë një proces si një amnisti dacha do të zhvillohet në një mënyrë të ndryshme. Nga tani e tutje, në vend të Deklaratës do të kërkojë, kaq të çuditshme të mjaftueshme, planin teknik. Pra, le të mësojnë më shumë për leje ndërtimi në amnistisë dacha nga 1 janari 2018.

Disa kohë më parë dacha amnisti u shtri deri në mars 2018, por ende në një dizajn të thjeshtë të ndërtesave humbur fuqinë e vitit të kaluar. Siç thuhet në projekt-ligjin, i cili u miratua disa kohë më parë, me fillimin e vitit 2018 elementi kryesor për regjistrimin kadastral të pasurive të patundshme nuk është një deklaratë, siç ishte më parë.

Tani, ky element është një plan teknik. Megjithatë, autoritetet e të mbetet i mendimit se një kërkesë e tillë nuk do të komplikojë procedurën kadastrale të regjistrimit, por në të kundërtën do të lehtësojë në masë të madhe atë. Një ndërlikim dhe thonë ekspertët.

Ligji për amnisti dacha nga 1 janar 2018 nuk është aq dhe e lehtë. I gjithë problemi qëndron në faktin se jo të gjitha përfitimet e saj do të mbetet deri në mars 2018. Do të jetë përveç se vetëm një regjistrim të thjeshtë të parcelave të tokës. Përfitimi ajo nuk ka nevojë për të kryer procedurën e anketimit. Ajo është vetëm e nevojshme për të paraqitur një dokument në tokë dhe të gjithë.

Për të shtyrë deri në mars, ju mund të procesit dhe prezantimi i lejeve për përdorimin e objekteve në deklaratën e tyre në llogari.

Sa për planin teknik, aq më shpejt rreth tij nuk ka shkuar edhe fjalim. Pas ardhur kohët e fundit në fuqi disa ndryshime në regjistrimin e shtetit e pronës së paluajtshme, amnistia vetë ka fituar një pamje krejtësisht të ndryshme dhe kuptim.

Në fakt, këto njëjtat rregulla duhet të mbrojë pronarët sapo riformuar të konfliktit të tokës me fqinjët e tyre. E vërteta është në qoftë se ju shikoni në njërën anë, ajo ka marrë kohët e fundit në përgatitjen e kërkesave teknike të planit bën një pastrimin më të vështirë për qytetarët e thjeshtë.

Por nga ana tjetër, koha e përgatitjes së dokumenteve do të jetë shumë më tepër, dhe tani nuk kanë nevojë për të menduar, çfarë dokumente janë të nevojshme për amnisti dacha nga 1 janari 2018, si lista e tyre është ulur ndjeshëm.

Ka disa pluses.

Dispozita e re ligjore mbulon të gjitha pretekstet e mundshme për ata që synojnë të qëllimisht japin informacion të rremë mbi pronat e tokës. Kjo, nga ana tjetër, bëri të mundur që të paguajnë në mënyrë të konsiderueshme më pak taksa.

Nuk është sekret se disa pronarët e tokave me qëllim zvogëlojnë sipërfaqen e ndërtesave në deklaratë. Kështu, chunks të mëdha të territorit nuk bien në kuadër të tatimit, pasi vetë tatimi llogaritet sipas zonës regjistruar terren.

Gjithashtu kohët e fundit, rastet kur deklarata tregon vetëm në lidhje me madhësinë e ndërtesave, pa i dhënë koordinatat e sakta. Kjo çoi prapa tij një histori të gjatë të konfliktit me pronarët e tokave fqinje.

Autoritetet nuk e mohojnë se ndryshimet që ka hyrë në fuqi dhe së shpejti do të hyjë, të shtoni një marrëveshje të mirë të vështirësisë inxhinierë kadastrale, detyra kryesore e të cilëve në këtë drejtim mund të quhet tehplanov trajnimit.

Pritet një valë e madhe hits pronarëve. Është e rëndësishme për të zgjedhur specialist i drejtë, ajo është nga, ai është përgjegjës për ekzekutimin e saktë të të gjitha dokumenteve, si për shkak të gabimeve në aspektin teknik do të duhet të bëj sërish gjithçka përsëri letër.

Ja se çfarë një amnisti dacha nga 1 janar 2018 në rajonin e Moskës. Ajo duhet gjithashtu të jenë të vetëdijshëm se të gjithë inxhinierët kadastrale duhet të regjistrohen në ndonjë organizatë vetë-rregullues.

Ajo është e këto organizata të kontrolluar veprimet e inxhinierë, dhe në rastin e rishikimeve të pakënaqshme marrë me ta.

procedurat civile 2018

Një nëpunës civil në vitin 2018

Pushimet orar 2018

donacion 2018

certifikatë dhuratë për një apartament në vitin 2018

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *