WHAT është një veturë CHIP TUNING

Author: | 2018/08/23

Nëse për të bërë chip tuning

Rritja në fuqi, motor çift rrotullues, reduktuar konsumin e karburantit dhe zhurma reduktuar edhe më! Rreth charms premton kompanitë reklamuese të angazhuar në chip-tuning. Por a është me të vërtetë një ilaç për motor të dobët? Kompanitë që ofrojnë këtë lloj të shërbimeve të konkurrojnë të thënë në lidhje me përfitimet e një akordim të tillë, jo duke folur në lidhje me mangësitë e mundshme.

Për të filluar, le të shohim se çfarë është fshehur nën emrin e çuditshme të "chip-tuning"? Kjo frazë na vjen nga gjuha angleze dhe fjalë për fjalë "tuning chip" është përkthyer si "akordim chip".

Shumë e dinë se shumica e makinave moderne janë të pajisura me një sistem të injektimit të karburantit. Elementi kryesor aty - nje njesia e kontrollit elektronik (ECU). Në kujtim të bllokut janë të shënuara të gjitha parametrat e operimit motorike. Chip-tuning - një kontroll të Rikonfigurimi programe kompjuterike për të përmirësuar parametrat e caktuara të automjeteve.

Duke arritur nivelet e performancës? Mënyra e kontrollit ndryshim program karburantit, ajrit, koha ndezjen dhe të tjerët. Ajo ishte atëherë, dhe nuk ka arsye për të menduar së pari.

Vetëm imagjinoni, në prodhuesit motor ka një bazë të madhe shkencore dhe teknike për projektimin e sistemeve të automobilave. Zhvillimi dhe fine-tuning e motorëve për disa muaj dhjetëra inxhinierë të punës. Dhe madje edhe me këtë në mendje, ndodh që një defekt është zbuluar dhe automjeti vjen nën shqyrtim në prodhim serik.

"Pereproshivaya" si "kalin e hekurt" e tij në firma të ndryshme të specializuara, ju vështirë se mund të jetë i sigurt se produkti që ju jeni duke ofruar, zhvilluar ekspertë kompetent. Dhe kjo është pothuajse me siguri programi modifikuar nuk është testuar si duhet.

Gjyqtari për veten tuaj: kompanitë e përfshira në chip-tuning, ofertë "flash" për dhjetëra, apo edhe qindra e modeleve të makinave. Siç mund mend, mundësia e testimit dhe fine-tuning tyre është shumë e kufizuar. Dhe të dhënat në lidhje me mangësitë e këtë apo atë program, këto biznese mund të marrin vetëm nga "atyre me fat", të cilët kanë vendosur të ndryshojnë. Është e qartë se në rast të dështimit të motorit të mbështeteni në çdo garanci e nevojshme.

Çfarë faji mund të rezultojë nga përdorimi i produktit me cilësi të ulët? Siç është përmendur tashmë, rritja e kapacitetit të arrihet, në mënyrë të veçantë, dhe duke ndryshuar kohën ndezjen. Prandaj, në qoftë se programi përmbante gabime, se kur motori trokitur do të ndodhë, e cila shumë shpejt shkatërruar atë.

Advertisement një nga firmat tuning siguron se tuning tyre chip eliminon bezdisshëm drita llambë motor kontrolloni, dhe pastaj ndezje kur mbushjen karburant me cilësi të dobët. Por pak e dinë se "know-how" është për të çaktivizuar sensor oksigjenit, i cili monitoron cilësinë e përzierje të karburantit-ajrore dhe rregullon përbërjen e tij, nëse është e nevojshme. Të tillë një "zgjidhje" për problemin është i mbushur me rritjen e toksicitetit, dështimi i katalizator shumë të shtrenjta. Si rezultat - probleme në kontroll.

Konsumatorët më të shpeshta tuning qendrat janë duke u bërë pronarët e makinave me motorë turbo, pasi ajo është se ata premtojnë rritjen më të madhe në pushtet. Si rregull, kjo arrihet duke rritur presionin të rritur e turbocharger. Dhe kjo në mënyrë të pashmangshme do të çojë në veshin përshpejtuar.

Tani pak për efektin e chip-tuning. Natyrisht, unë nuk ishte në gjendje të përjetojnë se si një numër i konsiderueshëm i makinave "Patched pranuesit". Megjithatë, të trajnuar të paktën tre ndryshime të tilla drastike në sjelljen e tyre krahasuar me mostra standarde unë nuk kam vërejtur. Përshtypjet pothuajse i njëjtë si në qoftë se, në vend të 92-oktan benzinë ​​mbushur 95-të.

Ajo do të jetë interesante:   Kujdesi barbarozë në shtëpi

në lidhje me "efekti placebo", nuk e kam harruar. Pas të gjitha, një entuziast i rrallë makinë, shpenzimet e disa mijëra, nuk do të bindë veten se makina e tij është vetëm tani "shkuar me të vërtetë." Vëzhgimi im është konfirmuar nga përdoruesit e shumta të forumeve, shumica e të cilave janë shumë entuziazëm nga makina "chipovat" nuk kanë përjetuar.

Dhe në fund një pyetje retorike: nëse chip-tuning - është një mënyrë e thjeshtë për të përmirësuar makinën tuaj, pse automakers nuk ofrojnë atë për të gjithë ardhurve? Edhe pse edhe shtesë?

Photo ITAR-TASS / Sergej Plotnikov.

Ç'ËSHTË një çip - CAR TUNING. Për çfarë është e nevojshme dhe nëse kjo ka kuptim

Sot ne e dimë se është quajtur chip-tuning makinë për çfarë është e nevojshme dhe kur kryhet, si dhe çfarë lloj të pajisjeve është përdorur për këtë proces

Mirëdita, sot ne të gjeni atë që quhet një makinë chip-tuning , për atë që është e nevojshme dhe kur kryhet , si dhe çfarë lloj të pajisjeve është përdorur për këtë proces. Na tregoni në lidhje me të, çfarë lloj efekti ju mund të merrni nga kryerja chip-tuning e automjetit, nëse ka ndonjë kuptim të procedurës dhe pse kjo nuk është e rekomanduar për të kryer procesin e më vete . Përveç kësaj, le të flasim për atë që janë të chip-tuning firmware dhe është më mirë për të zgjedhur për termocentralin e një të veçantë modelit të makinave. Së fundi, ne kemi diskutuar themelore funksionimin e procesit , sa shpesh mund të bëjë procedurën për përmirësimin e sistemeve të makinave që nuk dëmtojnë motorin dhe e saj nyjet .

Shumë pronarëve të makinave ndoshta vazhdimisht dëgjojmë parullat e mekanikës se të gjitha automjetet janë të aftë për më shumë se ata fillimisht vunë në fabrikë. Megjithatë, ajo duhet të kuptohet, për të blerë në faktin se motori është në gjendje për të marrë shtesë 50-100 kuaj-fuqi dhe duke reduktuar konsumin e karburantit , një mesatare prej 5-10 për qind nuk është gjithmonë e vërtetë. Për referencë, vini re se jo të gjitha motorët , komponentet elektronike dhe të tjera kyçe komponentët e makinave mund të përmirësohet . Çdo pronar makine duhet të dini se chip-tuning duhet të kryhet vetëm në pajisje profesionale , dhe se ajo është bërë vetëm nga personel i kualifikuar , si kursimet në këtë procedurë do të zotërojë rrezik. Vini re se, për të përditshme ngarje në qytet dhe autostradë, si rregull, tuning chip është procedurë e kotë . Sistemet tuning motor nevojshme për makinat që marrin pjesë në konkurse dhe ekspozitë ngjarje. Në lidhje me reduktimin e konsumit të karburantit , të cilat mund të merret nga chip-akordim , ajo është zakonisht minimal .

Sipas ekspertëve në mirëmbajtjen dhe riparimin e automjeteve, funksionimi i motorit e djegie të brendshme - është një lloj kompromisi në mes të sasi të madhe të parametrave të energjisë të nyjeve , kryesor i të cilave janë burimeve motor të , efikasitetit dhe shter emisionet . Nga ana tjetër, një proces i quajtur chip tuning gjendje të mjaft të konsiderueshme të ndryshuar punën e termocentralit në ndonjë stil të makinës të një shofer.

Ne të gjithë e dimë që pjesa e shoferit kërkesave në makinë, si rregull, janë reciprokisht ekskluzive. pronar makine gjithmonë e dëshirueshme të lartë të pushtetit , një pjesë të madhe dhe çift rrotullues uniforme , besueshmërinë dhe jetë të gjatë e termocentralit , por është e dëshirueshme për të mbushur automjetit një karburant me cilësi të ulët , të dy mund të jetë më pak . Përveç kësaj, tucking karburantit varfër shumica shoferët duan të ende kanë një normë të ulët , por ia vlen të kujtohet se mrekulli të lirë nuk do të ndodhë , përmirësimi i disa treguesve , në shumicën e rasteve, të pengojë tjetrin.

Pra, cilat pajisje elektronike janë përgjegjëse për fuqinë shtytëse , lëndë djegëse , ndezjen , dhe më shumë, e cila ndikon në optimal dhe punën e koordinuar e makinave? Për referencë, ne vërejmë se pothuajse çdo makinë modern në njësinë e kontrollit elektronik ( ECU ), injektimit të karburantit dhe ndezjen , vuri një të veçantë programin e punës për këto sisteme . Në mënyrë tipike, të tilla software është ruajtur në një lexohet vetëm pajisjen e kujtesës ( ROM ) dhe është një specifik software përpunimin e të dhënave . Të tilla software është në formën e tabelës tre-dimensionale me informacionin e kalibrimit .

Ajo do të jetë interesante:   PSE djerse CAR GLASS BRENDA BRENDSHME

Për kalibrim informacion përfshin të ndryshme mënyrat e operimit të termocentralit , të tilla si e saj start-up , një ekonomike , ose një regjim sportiv , dhe kështu me radhë. Këto modes janë përdorur në varësi të kushteve në të cilat operon motor . Në praktikë, funksionimi i tërë sistemit elektronik të çdo makinë është si vijon: njësia e kontrollit elektronik merr disa sinjale nga të shumta sensorë , dhe përdorimin e këtyre të dhënave kontrollon njësitë e ekzekutimit për të siguruar optimale funksionimin e motorrit .

Dhe tani pyetja: " Pse e dini informacionin e mësipërm ? ". Quite thjesht, me anë të ndryshimit të të dhënavetabelën e kalibrimit , ne mund të ndikojëfunksionimin e pothuajse çdo actuator , operacioni i cili kontrollohet direkt nga njësia e kontrollit elektronik . Për shembull, për të ndryshuar parametrat e energjisë e makinës, ju duhet të ndryshojë kohën ndezjen , vlerat parametër të kohës injeksion , disable , apo rikonfiguruar sisteme mode operacionrregullojnë nivelin e toksicitetit të gazrat . Por kjo nuk është e gjitha e mundshme settings , të cilat mund të kryhen. Përveç kësaj, ne mund të rregullojë shpejtësinë boshe , ose maksimale shpejtësinë e lejuar e motorit , si dhe një mori të tjera treguesve .

Tani tjetër pyetje që është kërkuar shpesh nga shumë pronarët e makinave para se ata prodhojnë chip-tuning e makinës së tij: " A është e rëndësishme nëse roli i informacionit të mësipërm për të marrë nga ndikimi powerplant maksimal apo pushtet ?". Përgjigje specialistë për këtë çështje - jo , sepse rritja rezulton në pushtet mund të bëjë jo më shumë se 5-7 , mirë, një maksimum prej 10 për qind në raport me nominale (dmth, një me të cilën makinë shkoi në transportues ). Për referencë, ne vëmë re se është e nevojshme të marrin në konsideratë edhe faktin se përjashtimirritjen e fuqisë përbëjnë kufizuese rregulloret mjedisore motore me tubonadduvami . Në të tilla motorët mund të tërheqë për të rritur kapacitetin20-25 për qind , dhe ndonjëherë edhe më shumë, siç thonë ata, çdo gjë do të varet nga pajisjet dhe specialistit .

Punojnë nga distanca në PK.Nuzhny vetëm një kompjuter dhe internet. Merrni udhëzime mbi ngjarjen online. Gjeni! Kërkesat kandidatamOtzyvy partnerovrabotacdoma.ruSkryt Adside dekoratë për shtëpinë! Ide Dekorimi për shtëpi guri .Elementy! Product elementovVarianty ottenkovGotovye Deklarata proektyarchistyle.ruProektnaya mbi reklamuara sayteSkryt AdsFitim $ 500 në ditë interneteProgramma ardhurat në opsione binare në Qipro, pa lënë në shtëpi ! Skachaytrade.algo-bit.comSodeystvie në përzgjedhjen e shërbimeve financiare / organizatsiy18 + Fshih reklamadekor Front shtëpi! Dekor Fasada Shtëpia gardian guri artificial. Çmimi! Gallery rabotKatalog elementovKonsultatsiyaRaschet tsenygrandek.ruSkryt Ads

2. A efektet e chip-akordim dhe nëse për të bërë atë

A chip tuning apo jo, natyrisht, të gjithë vendos për veten e tij. Megjithatë, siç pronarët e makinave thonë se ka kaluar nëpër një të tillë të procedurës , dhe si duhet bërë, tronditje e hipur mbeten të paharrueshme . Në këtë rast ( chip-tuning ), gjëja më e rëndësishme - kjo është riprogramimi i saktë i sistemit të injektimit të karburantit , si në shumicën e rasteve ajo ndikon në gatishmërinë dhe fuqinë e makinës . Pak njerëz e përdorin në të përditshme ngarje mënyrën maksimale të energjisë për udhëtime të shkurtra shumë më e rëndësishme - është çift rrotullues dhe elasticiteti i termocentralit . parametrat optimale të këtyre settings është unike në gjendje të sigurojë chip rregullim .

Ajo do të jetë interesante:   SI TË MERRNI TË Veliky Novgorod nga Moska

Procedura, e cila është quajtur chip -tyunig - një lloj me kosto të ulët përmirësimin e sistemeve të makinave në mënyrë që të maksimizuar ndikimin e themelore komponenteve të makinës. Për shkak të veçantë pajisjet dhe software mund të ndryshojë sjelljen e makinës, që është, për ta bërë atë të ndryshme nga transportues . Chip-tuning do të bëjë makinën më të bindur , i shkathët , ekonomik dhe i përshtatshëm për të menaxhuar . Për referencë, ne vërejmë se pothuajse të gjitha moderne versionet Broaching për sistemet e akordim e makinave të përdorura nga e boshe përmirësuar , një motor të ftohtë fillim-up , si dhe të reduktuar temperaturën operativ të sistemit të ftohjes tifoz . Përveç kësaj, firmware modern gjithashtu lejojnë për të eliminuar ekzistuese gabimet që ekzistojnë në versionet serike e softuerit .

Siç e kemi theksuar në fillim të materialit, shpesh riprogramimin firmware rregullt të njësive të kontrollit elektronik të makinës nuk e rrisin kapacitetin e termocentralit , por të lejojë përafrimin çift rrotulluesvarg shpejtësi motor . çift rrotullues shtrirjes , nga ana tjetër, bën të mundur për të rritur ndjeshmërinë e pedale përshpejtues . Vendosja firmware standarde për të ndihmuar të rregulluar mënyrë të qetë e motorit atmosferik , dhe pa reduktimin e saj jetën shërbimit .

Vini re se dalluar 3 lloje kryesore të firmware të përdorura në makinë chip-tuning :

- moshchnostnymi : shërbejnë thjesht për të rritur fuqinë e motorit që afro 10-15 për qind për kalin standarde , në këtë mënyrë mund të aplikojnë një dëm të vogël e termocentralit , domethënë e saj të burimeve ;

- Lifetime : të sigurojë një shumë punë harmonik të komponentëve kryesorë motor , duke lejuar për të zgjatur jetën e motorrit në 5-10 për qind , dhe ata nuk e dëmtojnë central ;

- Karburanti : të kontribuojë në reduktimin e konsumit të karburantit të motorit , me rreth 2-7 për qind , me nuk ka dëm për të termocentralit .

Ajo gjithashtu duhet të kihet parasysh se për motorët jo-standarde me volum të lartë , kur ndryshon futje dhe lirimin e procedurës së tillë si chip-tuning edhe të dobishme . Megjithatë, nuk e lënë pas dore këtë procedurë dhe të bëjë atë çdo muaj. Shumica e ekspertëve rekomandojnë për të bërë chip-tuning , pavarësisht nga lloji i motorit , jo më shumë se 1 herë në 5-6 muaj . Chip-tuning është gjithashtu ende e mirë për ato automjete që programi individual të kontrollit në lidhje me një ose një tjetër të termocentralit , do të lejojë përdorimin maksimal të të gjithë potencialin e motorit të lartë-revving . Përveç kësaj, momente private gjithashtu mund të jetë software overwritten vjetëruar , zakonisht një fabrikënjë vend modern , përditësuarversionin e fundit .

Video Review: "Çfarë është një chip tuning makinë Cili është qëllimi dhe nëse ajo ka kuptim."

Në përfundim, ne vërejmë se më e popullarizuar në mesin e pronarëve të makinave sot janë " ekonomike " ose firmware karburantit chip-tuning . Vendosur ato mjaft shpejt , dhe pa rënë ndesh me burim të centralit , por fuqia dhe dinamika e automjetit nuk është shtuar, në të kundërtën makinë bëhet më pak i gjallë , por ekonomike . Optimal opsion për makinën kur duke përdorur chip-rregullim , sipas ekspertëve është përdorimi i " burimeve " firmware , pasi ato nuk ndikojnë negativisht në dinamikën e automjetit, optimizes konsumin e karburantit dhe të zgjasë jetën e termocentralit .

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *