ÇFARË ËSHTË CANAL qafës së mitrës në GRAVE

Author: | 2018/08/25

[Edit | redaktoni kodin]

Gray1167.svg
Illu ICD o codes.jpg
Emri Canalis Latin cervicis uteri

Mitrës ose endocervikal - kanali i qafës lidh mitrës dhe vaginë. Ajo ka një gisht-formë, gojën jashtme dhe të brendshme. Canal mucous qafës së mitrës është i veshur nga epiteli kolone, në gjendje të prodhojë zhul. Më parë ishte menduar se endocervikal strehon një epiteli gjëndrave, por kjo nuk është konfirmuar.

Ajo mbush cervikal kanalit të qafës së mitrës mukusit - Hydrogel-formuar "plug" në qafën e mitrës, e përbërë nga glikoproteinat. Ajo ka një strukturë poroze. Madhësia pore dhe viskozitet e mukusit varet nga niveli i hormoneve. Në kohën e ovulacionit, madhësia pore është rritur dhe ulur viskozitet, i cili lehtëson kalimin e spermës. mukusit aktuale e drejtuar nga jashtë i kanalit dhe më e theksuar periferike, ajo promovon "filtrimin" spermës plotë.

Qafës Canal - Pjesa femër të sistemit urogjenital. Përmes vaginës nga menstruacione në mitër depërtojnë spermës pas marrëdhënies seksuale, lindjes ose fetusit abort dhe placentë jashtë mitrës.

Nëpërmjet kanalit të qafës së mitrës në mitër të depërtojnë patogjene.

Para lindjes e zgjeron qafës së mitrës kanali (mitrës dilates), me nuk kanë pjellë rritjen e OS të parë të brendshëm dhe të kanalit të qafës së mitrës gjatë zbulimi është një kulmi kon jashtë (poshtë). Në zbulimin multiparous e os brendshëm dhe të jashtëm ndodh në të njëjtën kohë. [1]

Në mënyrë për të diagnostikuar gjendjen e mitrës dhe fetusit nëpërmjet kanalit të qafës së mitrës në zgavrën e mitrës të hyjë në hetim në një hysterography brendshme, miniaturë radio me radio telemetrisë, etj

Anomalitë e [2] : Ginatreziya (imperforate) të ndarë.

Pengim.

Qafës paaftësi - indet e buta të qafës së mitrës dhe goja e hapur e mitrës apo të gjithë dehiscence kanali çon në dështim në 20-22 javë të shtatzënisë. Trajtohen me shpejtësi që nga viti 1955, efektiviteti i trajtimit kirurgjik të 94%. [3]

Mami: një libër mësimi për shkollat ​​mjekësore / Ailamazyan EK - 4-e Ed, ext .. - SPb:. SpetsLit, 2003. - 528 f .. - ISBN 5-299-00255-6.

Ajo do të jetë interesante:   për shkak të formë clots në enët e gjakut

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *