Çfarë duhet të bëni në 9 ditë pas VDEKJES

Author: | 2018/08/25

Çfarë duhet të bëhet në afërsi të të ndjerit në ditën e nëntë? Si për të llogaritur atë? Ne do të ju tregojë për rregullat dhe kuptimin e darkë funeralit, lutje dhe vizitat në varreza atë ditë.

Filloni artikull

Pse 9 ditë pas vdekjes është aq e rëndësishme? Pse keni nevojë për të rregulluar një vazhdë dhe shërbim rendit në Kishë? Ne do të ju them se ju duhet të marrë parasysh kur organizimin darkë përkujtimore dhe se si për të mbajtur ditën e nëntë pas vdekjes së një të afërt në të gjitha kanonet e kishës.

Mos harroni se kjo ditë është "paftuar", kështu që nuk është pranuar të ftojë mysafirë. Në një vakt përkujtimore vijnë në të afërmit do dhe miqtë e të ndjerit, ata që me gjithë zemër dëshiron që edhe njëherë të kujtojnë njeriun dhe nderojnë kujtimin e tij.

Përkujtimi fillon me një lutje ", Ati ynë", dhe më pas shërbeu e parë gjellë - kutya. Zakonisht ajo është bërë nga grurë ose oriz, mjaltë dhe rrush të thatë. Është e këshillueshme për kutya u shugurua në kishë, por në qoftë se kjo nuk është e mundur, thjesht do ta spërkatë me ujë të shenjtë. Kjo pjatë është shumë simbolike, ajo përfaqëson jetën e përjetshme: si fara germinates në tokë, dhe një njeri i rilindur në Krishtin.

Pavarësisht nga fakti se ajo është 9 ditë nga data e vdekjes, tabela ende nuk është e lejuar të alkoolit, argëtim, qeshur, karakter fetar dhe fun këngë. Ju gjithashtu nuk mund të mos kujtohet anën më të mirë të, veprat vdekur e tij e keqe dhe veset. Fraza "Mbretëria e qiejve u largua", - është më shumë se një formalitet. Prandaj, ia parashtroni kërkesat tuaja për fatin më të mirë të shpirtit të të ndjerit ishin në fakt dëgjuar, do të përpiqen për t'u lutur plotësisht.

Mos e merrni atë një rregull: më shumë ushqim - wake mirë. E pra, në qoftë se vakt është 9 ditë pas vdekjes do të jetë modest, nuk frills. Pas të gjitha, e rëndësishme, jo fakti i vakt, por që erdhi për njerëzit për të cilët i ndjeri kishte më shumë vlerë, është e rëndësishme që ata tani janë së bashku, të mbështesin njëri-tjetrin dhe janë të gatshëm për të ndihmuar në pikëllimin.

Në qoftë se ju zgjoheni ardhur për Kreshmës në një ditë, është e nevojshme të presë për prodhim. Shfaqja e pranishme gjithashtu luan një vlerë të caktuar. Pra, gratë duhet të mbulojnë kokën e tyre, flokët - të mbledhur nën shami. Burrat, në të kundërtën, duhet të hiqni kapele.

Gjatë kujtim nuk mund të harrojmë për të varfërit. Sidomos në qoftë se ju la ushqimin. Mirë për të shkuar jashtë dhe të japë atë të varfërve. Përveç kësaj, ju duhet të urdhërojë një lutje për të vdekurit. Kjo mund të bëhet në kiosk kishës, thjesht duke paraqitur një shënim me emrin e të ndjerit. Është gjithashtu e mundur që ju duhet të shkoni te varri për një të afërt. Kur vizitojnë varrezat do të varrin, ndizet një qiri. Nëse ka një mundësi për të ftuar priftit për të bërë litium, të bëjë kështu, në qoftë se kjo nuk është e mundur - lexoi lutjen vetë. Mundohuni të përmbahen nga duke folur, shumë më mirë në qoftë se ju vetëm mos harroni të ndjerit në mendimet e tyre. Në asnjë rast nuk do të organizojmë një Wake në vendin e varrimit. Në varreza, ju nuk mund të hani ose pini asgjë. Konsiderohet sakrilegj për të lënë një gotë vodka me bukë "për të vdekurit" dhe edhe më shumë për të derdh atë në tumë rëndë.

Mos harroni se ju duhet të caktoni një vazhdë menjëherë pas varrimit, për 9 ditë, 40 ditë dhe një vit pas vdekjes. Gjithashtu, organizoni darkë përkujtimore mund të jetë në ditën e lindjes së të ndjerit në ditën e engjëllit të tij.

Shumë njerëz po mendojnë se si për të numëruar 9 ditë? Këtu ne duhet të jenë shumë të kujdesshëm, sepse në kanonet ortodokse, duke shkuar nga dita e vdekjes së një personi, madje edhe në qoftë se ai vdiq në fund të ditës, por jo më vonë se në mesnatë. Për shembull, një burrë vdiq më 12 maj. Sipas llogaritjeve matematikore (12 + 9) është e nevojshme për të festuar përvjetorin më 21 maj, por në fakt kjo duhet të jetë 20 ditë. Në jetën e njerëzve ekzistojnë situata ku një person nuk mund të varroset në ditën e tretë, dhe në pestë apo të gjashtë. Kur, në këtë rast, për të festuar një wake? 9 ditë dhe 40 ditë janë konsideruar të jetë data e vdekjes, dhe kjo është vakti i parë përkujtimore është organizuar nga dita e varrimit.

A nuk mendojnë për ditën e nëntë, si një formalitet për t'u ndjekur. Mos harroni se ajo është e deri tek ju në këto ditë varet, ju do të dëmtojë për shpirtin e të vdekurit apo për të ndihmuar e saj.

9 ditë pas vdekjes: Çfarë mendoni për domethënien e asaj që ndodh me ...

9 ditë pas vdekjes. Çfarë ndodh me shpirtin e të ndjerit?

9 ditë pas vdekjes. Pse ne e konsiderojmë atë një ditë e veçantë? Të krishterët besojnë se jeta e njeriut nuk përfundon me ekzistencën e tij tokësore. Pas të gjitha, njerëzit - kjo nuk është vetëm trupi i tij. Nga Shkrimet e Shenjta ne e dimë se trupi i njeriut është i vdekshëm, por shpirti i tij është e përjetshme. Pas vdekjes, shpirti i plotëson Perëndinë. Në të gjitha, ky takim zhvillohet në mënyra të ndryshme. Për disa kjo është dhënë e vështirë për shkak të mëkateve të grumbulluara në këtë jetë, dhe i cili është duke përjetuar gëzimin e madh të takimit me Atin Qiellor. Por të gjithë njerëzit në nevojë për mbështetje nëpërmjet lutjes këto ditë. Ju mund të luten në kishë, varrezat dhe prapa dyerve të mbyllura. Shpirti i njeriut është i helmuar nga mëkati dhe një takim me një Perëndi të përsosur mund të jetë një test i madh për shpirtin e të ndjerit. Por ne e dimë se Zoti është i mëshirshëm dhe i dëgjon lutjet tona duke na dhënë atij falje. Prandaj, ne mund të lutemi për të vdekurit. Pritjes, ne e dimë nga tradita e Kishës, që disa ditë në pas-jetës do të jetë për atë që të jetë veçanërisht e rëndësishme dhe e vështirë. Ajo është në këto ditë shpirti i njeriut i plotëson Perëndia, fati i tij pas vdekjes është vendosur, ai rishqyrton ditët e jetës së tij tokësore, dhe shpesh vuajnë nga mëkatet e tyre, nga kujtimet e momenteve kur ai nuk mund të rezistojë tundimit për të bërë diçka të padrejtë. Çfarë ndodh me shpirtin në këto ditë? Si mund të të ndihmojë të ndjerit?

9 ditë pas vdekjes - çfarë ndodh me shpirtin e njeriut?
9 ditë pas vdekjes - vlera e Orthodhoksisë

3 ditë, 9 ditë pas vdekjes, 40 ditë ... Këto data - një pikë e rëndësishme për shpirtin e personit të vdekur. Sipas traditës së kishës në 3 ditë pas vdekjes, shpirti mbetet me trupin. Ajo ka lëvizur tashmë në një shtet të ri, por nuk e la krejt këtë botë. Në ditën e tretë të shpirtit të një personi shkon te Zoti, ku mund të shihni banesën qiellore. Në ditën e nëntë të shpirtit përpara Perëndisë dhe mund të gjeni se çfarë është - ferri, jeta e përjetshme pa Perëndinë. Ditën e nëntë për shpirtin e njeriut aty vjen një kohë e pastrimit. Rri pa mbështetjen e të dashurit në atë ditë shpirti mund të jetë e vështirë. kujtim pas vdekjes e një personi është ruajtur, shpirti e di dhe kujton se në këtë jetë janë ende njerëz të cilët mund të lutet për të. Memory - kjo është pjesë e personit njerëzor dhe kurrë nuk tha se duke marrë në qiell shpirti i njeriut krejtësisht humbet lidhjen e saj me botën. Sidomos në frontin e takimit të tmerrshme me banesat e ferrit. Ky takim zgjat më shumë, sepse mbretëria e qiejve përbëhet nga "dera e ngushtë." vendbanimi Infernal më qiellor. Por ditën e dyzetë të përcaktojë më tej fatin e njeriut dhe e Gjyqit të Fundit, shpirti i të ndjerit do të jetë në Parajsë apo në Xhehennem deri në kohën kur Zoti do të vijë "për të gjykuar të gjallë e të vdekur", dhe do të vijë një botë të re. Në kohën e Gjyqit të Fundit, ku në finale do të vendoset për fatin e të gjithë njerëzve, ata do të ringjallen.

9 ditë pas vdekjes - Fati pas vdekjes

Shih gjithashtu - Funeral

Çfarë ndodh me shpirtin e të ndjerit në ditën e 9-të pas vdekjes

Udhëtimi nëpër Parajsës dhe Ferrit - kjo është një term figurative. Për mënyrën se si ajo u gjet Perëndi dhe shpirti i njeriut pas vdekjes ne e dimë asgjë me siguri. Jeta tokësore e një njeriu nuk mund ta shohin Perëndinë, kështu që nuk ka asnjë dyshim se pas një udhëtimi në vendbanimin Paradise, takim me Perëndinë - kjo është një pikë e përgjegjshëm dhe të rëndësishëm. Guardian Angel çuan një njeri në mbretërinë e qiejve, dhe ja, një njeri është në adhurimin Atit Qiellor. Njeriu është i papërsosur në këtë jetë, ai bëri një shumicë mëkatesh. Dhe shpirti është e vështirë për të mbajtur një takim me Krijuesin e përsosur. përfaqësitë paragjykues shpesh përshkruajnë ferrin si një vend me një tenxhere tigan dhe të valë. Në fakt, ne e dimë vetëm figurativisht, ne jemi duke pritur për një njeri që nuk është në Parajsë. Në mënyrë të ngjashme, ne e dimë vetëm se jeta pa Perëndisë - është një shqetësim për njeriun, dhe të gjitha gjërat e mira që ne kemi në tokë dhe në jetën që vjen - nga Perëndia. Premtimi i saktë ne kemi. 3 ditë, 9 ditë pas vdekjes dhe 40 ditë pas vdekjes - këto janë numrat që janë gjetur shpesh në Bibël. Ndoshta, 9 ditë pas vdekjes - është një kohë e gjatë në të kuptuarit tonë, por kemi marrë ditët si në kohën e tokësore, koha qiellor mund të shkojnë shumë ndryshe. Pika 9 ditë pas vdekjes së duhet të jetë i saktë. Metoda e zakonshme matematikore (shtuar në Ditën e marrësit një personi 9 ditë) - është mënyra e gabuar. Për të duhet të llogaritur 9 ditët e datës së vdekjes, ne duhet të marrë parasysh datën në të cilën personi ka vdekur. Edhe në qoftë se kjo ka ndodhur në 11 pm. Në qoftë se një person ka vdekur më 4 ditë 9 nëntor të vdekjes - 12 nëntor. Ju duhet patjetër të marrë parasysh datën e vdekjes, nëse vdekja ka ndodhur gjatë ditës më 4 nëntor, dita është marrë gjithashtu në konsideratë në llogaritjen. Është e sigurt për një ditë pas vdekjes së 9, 40 ditë pas vdekjes së tij, ne e dimë një gjë - këto piketa janë të veçanta dhe më të rëndësishme në shpirtin e njeriut në jetën e përtejme e tij.

9 ditë pas vdekjes - një kohë të veçantë për shpirtin
Përkujtim në ditën e 9 pas vdekjes

Gjëja më e mirë për shpirtin e personit të vdekur - për të shkuar në varrezat në ditën e nëntë, të kërkojë një prift për të kryer një shërbim përkujtimor. Sigurisht, ju mund të luteni për shpirtin e njeriut dhe privatisht. Ne nuk e dimë saktësisht se si lutja jonë është e vlefshme. Duke argumentuar në lidhje me gjëra të tilla, vetëm spekulime, por Kisha mund të ndërtohet në mënyrë eksplicite thotë se lutja e këtyre ditëve, dhe për të lehtësuar pjesëmarrjen e të ndjerit dhe të japin ngushëllim për të afërmit e një njeriu i cili ecte në jetën e përjetshme. Ka paragjykime të ndryshme dhe bestytni që thonë se në ditën 9 të mos vizitoni varrezat pas vdekjes së tij. Por të gjitha deklaratat se kjo - një shenjë e keqe, apo në ndonjë mënyrë mund të dëmtojë shpirti i njeriut nuk përkon me realitetin. Kisha prerazi kundërshton besimet paragjykuese që nuk janë të bazuara në Traditën e Kishës. Përvoja e Kishës thotë që një person mund të shkojnë në varreza, nuk mund të ecin, në qoftë se nuk ka mundësi të tillë. Gjëja kryesore - të lutemi për shpirtin e të ndjerit.

9 ditë pas vdekjes - qoftë për të shkuar në varreza?
9 ditë pas vdekjes - çfarë të afërmit e të ndjerit

Vdekja e një anëtari të dashur apo familjare gjithmonë shkakton pikëllimin. Perëndia na ka krijuar për jetën e përjetshme, e cila është arsyeja pse vdekja është perceptuar nga mendjen tonë si diçka anormale, në kundërshtim me natyrën njerëzore, e frikshme dhe e gabuar. "Vdekja - kjo është vetëm pendesë e vetme që i ka shpëtuar askush" - priftërinjtë thonë. Ne të paguajnë për vdekjen e cen e botës në të cilën ne e gjejmë veten si pasojë e mëkatit origjinal. Trupi ynë është i ndarë me forcë nga shpirti dhe, natyrisht, është një test për të vdekurin dhe të familjes së tij. Shpirti i njeriut hyn përjetësinë në të njëjtën gjendje në të cilën vdekja e gjeti atë. Ne kurrë nuk e dimë kur kemi ardhur te Perëndia, që është arsyeja pse ju duhet gjatë gjithë jetës për të përpiqen për të jetuar me dinjitet dhe drejtësi. Por të krishterët kanë një ngushëllim. Ne e dimë se Zotit tonë Jezu Krisht, "vdekjen me vdekje." Zoti e mori mbi Vete mëkatet tona në mënyrë që ne mund të hyjë në jetën e përjetshme. Ai pushtoi vdekjen. Me hirin e Perëndisë tënd na ka dhënë mundësinë për të ndihmuar shpirtin e njeriut, të cilën ai mund të ndihmojë më veten e tyre nga pendimi. Paissy tha se Mali i Shenjtë "është shërbimi më i mirë memorial për të vdekur -. Korrigjimin e jetës së tij" Prandaj, lutja e sinqertë, pa një qasje formale, e pranueshme për Perëndinë, dhe ne me të vërtetë ende mund të ndihmojë të dashurve tanë, nëse ne lutemi për ta pas vdekjes së tyre.

Ajo do të jetë interesante:   tërheq AS bark gjatë menstruacioneve

9 lney pas vdekjes - si të lutemi?

Nëse ju nuk mund të ftojë një prift, ju mund të lexoni përsëritje e mërzitshme e të vdekurve për laik. Nuk është një rit i veçantë i litiumit, e cila është bërë në fshehtësi dhe vë njerëzit në varreza. Pavarësisht nga fakti se ne nuk mund ta dimë saktësisht se çfarë i jep shpirtin e të ndjerit është lutjen tonë, ne kemi një përvojë shpirtërore që ka akumuluar Kisha Orthodhokse e Rusisë, dhe ta dini se Perëndia gjithmonë i dëgjon lutjet tona. Ai gjithashtu sheh një dëshirë të sinqertë për të ndihmuar të ndjerit, fqinj të dashurisë për njeriun i cili shkoi në një botë të re.

Lutjet për të vdekurit, ne kërkojmë që në ditën e 9-të pas vdekjes, në takimin me Zotin, shpirti i njeriut ka marrë gëzimin pashprehur dhe ngushëllim, jo ​​dhembje për jetën e tij të padenjë.

9 ditë pas vdekjes - kohën e fatkeqësisë
Shih gjithashtu - Radonitsa: vdesin - kjo nuk është normale

Çfarë lutja lexuar në ditën e 9-të pas vdekjes

Chin litium që vë njerëzit e kryera në varr të fshehtë dhe në fund është e ndryshme nga rangun e litium, i cili lexohet nga priftërinjtë.

Këtu litium, të cilat mund të lexojnë dhe laikët:

Nëpërmjet lutjeve të etërve tanë të shenjtë, Zoti Jezu Krisht, Perëndia ynë, ki mëshirë për ne. Amen.

Lavdi Ty, Perëndia ynë, lavdi më Ty.

Mbreti qiellor, Ngushëlluesi, Fryma e së vërtetës, që je kudo dhe përmbushjen e të gjitha SY, thesari i mirë dhe dhënësi i jetës, të vijë dhe qëndroj në ne dhe të na pastrojë nga çdo papastërti, dhe për të shpëtuar, bekuar është shpirti ynë.

Shenjtë të Perëndisë, Mighty shenjtë, Immortal i shenjtë, ki mëshirë për ne. (Trizhdy)

Lavdi Atit dhe të Birit dhe të Shpirtit të Shenjtë, tani e përherë, e në jetë të jetëve. Amen.

Më të Trinisë së Shenjtë, ki mëshirë për ne; O Zot, të pastruar mëkatet tona; Master, falë paudhësitë tona; Shenjti, vizitoni dhe të shërojnë sëmundjet tona për hir të emrit tënd.

Zot, ki mëshirë. (Tri herë)

Lavdi Atit dhe të Birit dhe të Shpirtit të Shenjtë, tani e përherë, e në jetë të jetëve. Amen.

Ati ynë, që je në qiell! U shenjtëroftë emri yt, Ardhtë mbretëria jote, u bëftë vullneti yt, si në qiell dhe në tokë. Bukën tonë të përditshme na e jep sot; Dhe na i fal fajet tona, ashtu siç ua falim ne fajtorëve tanë; Dhe mos lejo të biem në tundim, por na çliro nga i ligu.

Zot, ki mëshirë. (12 herë)

Lavdi Atit dhe të Birit dhe të Shpirtit të Shenjtë. Tani e përherë, e në jetë të jetëve. Amen.

Ejani, le ta adhurojmë Perëndinë Mbretin tonë. (Hark)

Ejani, të adhurojmë dhe rënien e Krishtit, Perëndia Mbreti ynë. (Hark)

Ejani, të adhurojmë dhe të bjerë vetë Krishti, dhe Perëndisë tonë Tsarevo. (Hark)

Psalmi 90

Kush banon në ndihmën e Shumë të Lartit, në gjakun e Perëndia i qiellit do të mbetet. I tha Zotit: Ti mbrojtjes ime dhe streha ime, Perëndia im, kam besim në Të. Që ti do të të çlirojë nga rrjeti Lovcen dhe nga fjalët e rebelëve pleschma saj hije ty, dhe Shpresa e tij për krill: armët obydet ty të vërtetën e tij. Uboishisya nuk kanë frikë nga noschnago bum letyaschiya në ditët e gjërave në errësirë ​​është kalimtare, dhe demoni i sryascha poludennago. Bien nga tysyascha e tu, TMA dhe dora e djathtë e ju, sepse ju nuk do të afrohet: obache ochima smotrish tuaj dhe të shpërblejë mëkatarët uzrishi. Sepse ti, o Zot, strehimi tim, ke Larti vënë streha jote. Kjo nuk do të vij te ti keqes, dhe plaga nuk i afrohet Teles tuaj. Yako zapovest engjëjt e tij për ty, Saveor ty në tërë tënd Puteh. Në duart rebeluan ty, por jo kur këmbë kundër një këmbën tënde ndonjë gur. Në gjarpërit dhe nastupishi nëpërkë dhe luani popereshi dhe gjarprit. Ti mbi mua duke i besuar, dhe të japë dhe; pokryyu dhe njohje Ti emrin tim. Ai do të më kërkojë dhe unë do t'i përgjigjem; Unë jam me të në shtrëngim, ISM atë, dhe nderojnë Atë; gjatësia e ditëve do të kryejnë atë, dhe t'i tregoj shpëtimin tim.

Lavdi Atit dhe të Birit dhe të Shpirtit të Shenjtë, tani e përherë, e në jetë të jetëve. Amen.

'' Aleluja, Aleluja, Aleluja, lavdi më Ty, o Perëndi. (Tri herë)

Tropari, Tone 4 th:

Me shpirtrat e të drejtëve që vdiq, shpirtin e shërbëtorit tënd, o Shpëtimtar, i paqes, duke e mbajtur th në jetën e bekuar, që është derdhur në ty, i dashuri e njerëzimit.

Në pokoischi Zoti yt, ju, gjithë shenjtorë do idezhe upokoevayutsya, prehje e shpirtit e shërbëtorit Tënd, Ti je Lover i njerëzimit është One.

Lavdi Atit dhe të Birit dhe të Shpirtit të Shenjtë.

Ti je Perëndia, soshedy në ferr, dhe razreshivy lidhja-i detyruar, ai, dhe prehje e shpirtit e shërbëtorit tënd.

Tani e përherë, e në jetë të jetëve. Amen.

United Virgin pastër dhe të papërlyer, pa farë rozhdshaya Perëndisë, të lutem shpirti i tij mund të shpëtohet.

himn sessional, zëri i 5:

Paqja, Shpëtimtari ynë, me drejtësinë e shërbëtorit tënd dhe të fut këtë në oborret e tua, siç e ka shkruar duke e përçmuar, sepse e tyre është e mirë, mëkatet e tij vullnetare dhe të pavullnetshme dhe e gjithë përvojë e hidhur administruar dhe nuk administrohet, Lover e njerëzimit.

Shkurtorja, ton 8:

Me shenjtorët dhënë prehje, o Krisht, shpirtin e shërbëtorit tënd, idezhe bartin sëmundje, as brengë, as rënkimi, por jeta e përjetshme.

Ikos:

Sam Unit Ti Immortal, sotvorivy dhe krijimin e njeriut, tokësor DRC nga sozdahomsya tokës dhe tokës tuyuzhde vijnë, ashtu si Ai ka urdhëruar Ti, duke krijuar një emër dhe E reky: Ti ti je pluhur, dhe në pluhur otideshi, amozhe chelovetsy TNI shkojnë, funeral dënesje tvoryasche song : '' Aleluja, Aleluja, Aleluja.

Ajo është me të vërtetë Ti me të vërtetë takohen për të të bekoj, Hyjlindëses dhe Prisnoblazhennuyu dhe Papërlyer Nëna e Perëndisë tonë. Më i rëndësishëm se kerubinët dhe më e lavdishme përtej krahasoni se Serafim, pa Fjalën e vure korrupsioni rozhdshuyu e Perëndisë, shumë Hyjlindëses, Ty të lavdëroj.

Lavdi Atit dhe të Birit dhe të Shpirtit të Shenjtë, tani e përherë, e në jetë të jetëve. Amen.

Zot, ki mëshirë (tri herë) , bekojnë.

Nëpërmjet lutjeve të etërve tanë të shenjtë, Zoti Jezu Krisht, Perëndia ynë, ki mëshirë për ne. Amen.

Në pjesën tjetër të hareshëm prehje podazhd përjetshme, o Zot, yt nis shërbëtorin e (emri) , dhe për të krijuar atij kujtesën e përjetshme.

kujtim i përjetshëm. (Tri herë)

Ai do të jetojë në të mirë, dhe kujtesa e tij brez pas brezi.

9 ditë pas vdekjes - si për të kujtuar të vdekurit?

Lutja për 9 ditë pas vdekjes - Ruaj dhe Protect - faqe në lidhje me ...

Sipas besimeve të krishterë ortodoksë të vdekjes fizike - ky është fillimi i jetës së përjetshme shpirtërore. Ditët më të rëndësishme janë 9 dhe 40 ditë. Disa lutje për 9 ditë pas vdekjes lexuar personalisht. Nëse ju jeni në gjendje për të lexuar, pastaj bleu një shërbim përkujtimor në kishë.

Çfarë ju duhet të dini lutje në ditën e 9

Pas vdekjes së një lidhjeje fizike është ndërprerë. lidhja shpirtërore me të vdekurit bëhet i përjetshëm. Në mënyrë shpirtit tjetër në qiell, të afërmit thonë se lutjet apo Lutjet e bleu për të vdekurit. Ka disa lloje të adhurimit:

 • lutje për prindërit e vdekur;
 • Lutja për fëmijët e vdekur;
 • vejave të lutjes;
 • Lutja për prehje e shpirtit të të ndjerit në 9 ditë;
 • Lutja e shkurtër për të vdekurit;
 • Psalmet vazhdimisht.

Për lutjet e duhura, përkatësisht, çfarë duhet të bëjmë për 9 ditë pas vdekjes - çfarë lutje për të lexuar, është më mirë për të vepruar, ju mund të kontrolloni me priftin. Por mos harroni të luteni për të vdekurit duhet të jetë gjithmonë. Periodikisht ajo është e rekomanduar për të librit Lutjet apo shërbim përkujtimor. Pas të gjitha, askush nuk e di se sa shpirtin e tij në nevojë për mbështetje. Sidomos në ditën e 9, të qëndrojë para Perëndisë në pritje të aktgjykimit para Gjyqit të Fundit, të gjithë ju duhet të dini për të shkuar në tempull për t'u lutur. Kjo do të ndihmojë në lehtësimin e kujdes.

Lutja për të vdekurit rishtazi në ditën e 9

Në mënyrë që të mbajë një lidhje shpirtërore me të vdekurit, ju nuk duhet vetëm të mbani mend ato, por edhe për të bërë lutje publike. Gjithashtu, kur liturgjia kërkohet të falim dhe të le të shkojnë e mëkateve të të ndjerit. Për sa kohë që personi është gjallë, ai mund të shkojnë në kishë për të ndezur një qiri për shëndetin e tij. Pastaj kalojnë ritin e bashkimit, në mënyrë që të pendohen dhe të kërkojnë Zotin për faljen e mëkateve të tyre. Në kontrast me të vdekurit, e cila është e vendosur në mes të dy rrugëve, dhe tashmë ai nuk mund të ndihmojë veten. Në raste të tilla, të afërmit që jetojnë sa më shpesh të jetë e mundur të shkojnë në tempull për një kërkesë ndaj Zotit për pendimin e shpirtit të së kaluarës.

Teksti i lutjes në ditën e 9-të të vdekurve, i cili lexohet për herë të parë:

"Holy Guardian Angel, ju janë emëruar e shërbëtorit të Perëndisë (emri i të ndjerit)! Unë lutem që ju nuk e lënë në këtë periudhë të shpirtit të tij, për të mbrojtur atë nga demonët e keqe frikshme; nëse mbrojtësi i saj në botën e padukshme e shpirtrave, të marrë shpirtin e të ndjerit nën krahun e saj dhe shoqëroi atë nëpërmjet portës së ajrit; do të qëndrojë për ndërmjetësim saj me Perëndinë dhe të luten e Plotfuqishëm që të ketë mëshirë dhe të le të shkojnë e të gjitha mëkateve tokësore e shërbëtorit të Perëndisë (emri i vdekur). Lutuni për Zotin nuk e dërgoj shpirtin e të ndjerit në vendin e errësirës së përjetshme, dhe ta dërgojnë atë në mbretërinë e qiejve, ku do të gjeni prehje të përjetshme. "

rregullat christian

Në mënyrë që të shërbejë jetën shpirtërore të përjetshme Zoti, Zoti, ju duhet të duhet të përmbahen urdhërimeve të Zotit. njerëzit fetarë të përpiqet të bëjë më pak gjëra të këqija gjatë gjithë jetës së tyre. Të paraqitet para aktgjykimi nuk turpëro veten për kryerjen e veprave penale, të krishterët shkojnë në kishë dhe të kërkojë faljen e mëkateve të tyre.

Ne të gjithë jemi mëkatarë, kështu që mos harroni të luteni për ata të vdekur të dashur të cilët janë në nevojë për mbështetje. Për shkak Molen të lehtësojë pjesëmarrjen e shpirtit. Kjo do të thotë se ai është i dashur dhe i vdekuri ishte një njeri i mirë. Ato mund të rishikohet dhe të reduktohet mëkatet e shpirtit të vdekur. Është e këshillueshme për të lexuar lutjen pas funeralit deri në 9 ditë, të gjithë të afërmit.

Jeta e shpirtit pas vdekjes

Të krishterët orthodhoksë besojnë se vdekja është konsideruar të jetë nuk është fundi, por fillimi i një përtejme të re të jetës së përjetshme. Mbajnë zi për të vdekurit duhet të jetë siç duhet. Ju nuk mund të qajë dhe të shqetësuar gjatë gjithë kohës. Ne kemi nevojë për të ardhur në kushtet me vdekje dhe të fillojnë të luten për prehje e shpirtit në qiell. Pas të gjitha, gjatë gjithë kohës shpirti i shqetësuar do të vijnë dhe të kërkojë për ngushëllimin dhe përulësi.

Vdekur kujtohet vetëm anën e mirë, pëshpëritje të gjitha virtytet dhe veprat e mira. Zoti, Perëndia i dëgjon të gjitha dhe i sheh të përkujtuar shpirtin vdekur dhe çfarë lloj lutjeve lexuar. Për këtë qëllim, në mënyrë specifike të përcaktuara në Shkrimet, "Lutja për të vdekurit", e cila në të ardhmen edhe mund të lexohet në përvjetorin. Fort e konsiderojnë "lutje për prehje e shpirtit" - kjo lexohet në kishë pas shërbimit. Së pari, që vijnë në kishë, të japë një shënim me emrin e të ndjerit mbi altar, është e dëshirueshme për të mbrojtur të gjithë shërbimin dhe të shërbimit përkujtimor. Pastaj, nëse dëshironi, ju gjithashtu mund të marrim pjesë. Kjo ndihmë do të ndihmojë të pastruar shpirtin mëkatar e të ndjerit.

Shih historinë më shumë video e priftit për t'u lutur për të vdekurit:

Çfarë duhet të bëni në 9 ditë pas vdekjes së tij - për të parë jashtë si i vdekur

9 ditë pas vdekjes së çfarë do të thotë

Mëso të gjitha në lidhje me Deviatiny pas vdekjes - çfarë e bën këtë periudhë, çfarë është ajo në lidhje me doganat dhe çfarë të bëni për të afërmit e të vdekurit. Bazuar në bindjet dhe shkrimet fetare dhe traditat do të privojë mosrespektimin e fund jetës parajse pas vdekjes, dhe më ke dërguar një mëkat i rëndë për të afërmit e tij.

9 ditë pas vdekjes - një vlerë datë në ortodoksinë

Ortodokse zakonisht shënohet me ditën e tretë, e nëntë dhe të dyzetë pas vdekjes. Shënon përvjetorin, dhe në disa rajone, gjashtë muaj pas vdekjes. Këto ditë përtejme të njeriut, dhe secili prej tyre ka rëndësinë e saj të shenjtë. Të afërmit duhet të jenë të vetëdijshëm dhe në përputhje me zakonet dhe traditat që janë të lidhur me to.

Ajo do të jetë interesante:   PCI Kontrollues COMMUNICATIONS THJESHTA DRIVER QË ËSHTË

Gjykim soul-nëntë ditë pas vdekjes
Prova të rënda të shpirtit të Theodora bekuar, pikturë fragment në Kiev-Pechersk Lavra

Në këto nëntë ditë, shpirti ende finalizimit rrugën e nisur në jetë. Ajo është në kërkim për rrugën drejt një bote të re. Nëse dita e tretë është konsideruar gjerë mënyrë përpjekje botës tjetër, dhe dyzetë - duke i dhënë fund nëntë - vetëm një nga fazat e rëndësishme të udhëtimit pas vdekjes.

Numri 9 - një nga numrat e shenjta. Hierarkia engjëllore ka nëntë urdhrat e engjëjve. ditën e nëntë pas vdekjes festohet për nder të të ndjerit, dhe për nder të tyre - engjëjt do të mbrojtësit në gjykatë qiellor . Ata kryejnë rolin e avokatëve, duke i kërkuar Perëndisë për mëshirë për çdo qenie njerëzore.

Pas vdekjes, dhe ditën e tretë të shpirtit larguar është larg nga i vdekur. Ajo është e shoqëruar nga një engjëll mbrojtës. Më e katërt, ai përcjellje të vdekurit e portave qiellore. Deri në ditën e nëntë ai ishte i zënë duke inspektuar Eden. Edhe pa e ditur vendimin që Perëndia do të bëjë në ditën e dyzetë, shpirti mëson se pret atë në Parajsë ose në ferr. Në Eden, njeriu pret pushim nga dhimbja që ai ka shijuar e jetës tokësore, keqardhje për mëkatet e kryera.

Ditën e nëntë, Zoti i urdhëroi engjëjt për të sjellë të vdekurit për fronin e tij. Kjo është dita që njeriu i parë me druajtje dhe dridhje qëndron përpara Perëndisë. Pas një bisede me Perëndinë, ai do të shkojë në ferr - në ditën e dyzetë. Pas këtij udhëtimi nëpër shpirtin jetën e përtejme pret Gjykatën Qiellor.

Në ditën e nëntë të përvojave të hidhura dyzetë vendi i shpirtit. Së bashku me The Guardian angel kapërcen atë nëpërmjet testeve që janë tundimi mëkatar. Nëse shpirti do të kalojë inspektimit, një gjysmë të mirë të saj do të kapërcyer të keqen, dhe në jetën e tij të gjitha mëkatet do të falen Gjykata saj Qiellor.

ditën e nëntë pas vdekjes
Shpirtrat ka ndonjë gjë që është në qiej. (BALMONT KD)

Kuptimi Deviatiny pas vdekjes për shpirtin e të vdekurit është e rëndësishme. Në këtë kohë ai është në kërkim për rrugën që do të ndjekë. Është e vështirë të thuhet se çfarë do të jetë. Disa besojnë në rimishërimin e shpirtit pas vdekjes. Duke gjykuar nga literatura në rimishërimit , në periudhën nga dita e tretë të dyzetë ajo është e rishikimi i zënë dhe analizuar gabimet e tyre jetike. Ka një teori se shpirti vetë vendos se çfarë do të jetë zbatimi i saj mëvonshëm.

Në qoftë se ju ndiqni burimet e krishtera, të përgatitur për Xhennet drejtin dhe mëkatarët - i mundimit në ferr. Shpirti i të ndjerit në ditën e nëntë ende i zënë në kërkim të mënyrave për të vazhduar. Në këtë kohë, të afërmit e të ndjerit duhet të përpiqen për të le të shkojë. Plotësisht të harrojmë për dhimbje dhe vuajtje nuk mund të jetë - këto ndjenja mbushur ndonjë humbje. Por qetësuar shpirtrat e jetesës merr një shumë në lidhje me të vdekurit, të përpiqet për të përfituar nga lutjet, jo lot. Ai do të gjejnë paqe, të ndaluar shqetësuese në lidhje me të gjallët dhe për të shkuar përsëri në vendin e tij.

Në traditën orthodhokse, besoj se nga i katërti në ditët e nëntë të shpirtit tregojnë Xhenetit dhe pastaj, nga nëntë në dyzetë ditë - Ferr. Në Deviatiny vdekur plotësisht të harrojmë për të gjithë pikëllim e që është ndjerë në të gjithë jetën tokësore. Ai kujton dhe dhimbje trupore. shpirtrat mëkatarë në këtë kohë fillojnë të përjetojnë pendim të vërtetë. Prandaj ato lutje të dashur janë të rëndësishme në këtë pikë - të ndjerit afërmit të dobishme mbështetje.

Ata do të jenë në vend, sepse në këtë kohë ai shfaqet para Perëndisë për herë të parë. Lutjet bërë me porosi, për të rregulluar një vazhdë, lutjet, të ndihmojë të ndjerit për të kaluar testin në mënyra të tjera përtej varrit. Gjatë shërbimit në kishë është që të pyesni në lidhje me bashkimin e shpirtit në mesin e engjëjve. Një i afërm mund të jetë engjëll tuaj kujdestar. Paganët besojnë se paraardhësit nis këtu për t'ju ndihmuar.

komponent i detyrueshëm i çdo kujtim - kutya , gjellë tradicionale ritual, pa të cilën ajo nuk mund të bëjë pushime. Për vakt memorial ajo mbështetet përgatitur nga gruri dhe sheqer ose mjaltë. Kutyu brewed nga orizi. Kjo nuk është e lehtë gjellë e ëmbël për të ngrënë. Ajo ka një kuptim të shenjtë.

Përkujtimi në 9 ditë pas vdekjes

Farërat paraqesin lindjen e një jete të re. Ato simbolizojnë ringjalljen e një njeriu në botën tjetër, dhe ndoshta në mishërimin e ardhshëm. Sheqeri, mjaltë ose bllokim simbolizojnë ëmbëlsinë e jetës pas vdekjes. Përfundoi pjatë të shenjtëruar kishën, nëse është e mundur. Prandaj ajo është konsideruar e mjaftueshme për të lëshoj pastaj ujë të shenjtë.

Funeral detyrueshme festë - komposto frutash ose pelte, ndonjëherë shërbyer vendas. Vënë ndonjë qull përveç kuti. Prag të përgatisë pancakes, shumica janë pies me mbushje të ëmbël. Peshku enët nuk janë të ndaluara - sanduiçe me sprats, ëmbëlsira, harengë, snacks të ftohtë. Fries dhe petë me patties shpendëve gjenden në tryezë përkujtimore. pjatë e parë - supë.

Përkujtim në ditën e 9 pas vdekjes - paftuar. Të ftojë mysafirë ata nuk janë pranuar, ata vijnë vetë. Çdokush mund të vijnë të cilët dëshirojnë për të kujtuar të vdekurit. Sipas traditës, duhet të jetë të afërmit të pranishëm, njerëzit që lahen të vdekurit u bërë një arkivol dhe të hapur një varr. Në ditët e vjetër bënë fqinjët, miqtë, familjen dhe kolegët. Tani këta njerëz janë të angazhuar në një byrosë funeral, kështu që tradita e ka humbur kuptimin e saj. Ku më të mirë për të besojë këtë punë për specialistët se sa të gaboj në funeralin. Nëse ju besoni shenjat, disa prej të cilave janë të jetës.

Festa fillon me rastin e trishtuar për të lexuar lutjen "Ati ynë". Mund të lexohet me zë të lartë, duke përsëritur për të afërmit e të vdekurit, duke u lutur në një pëshpëritje ose heshtje. Pas lutjes, të shërbejë e parë gjellë - kutya.

Sa i përket ushqimeve dhe pijeve që duhet të jepet në tavolinë, rregullat a bit dhe kujtojnë ato me lehtësi. Ndaluar është alkool. Në shumicën përkujtimor ushqyer vodka, por kjo nuk mund të bëhet. Dehurit - një kundërvajtje. Në predavanie shërbimit përkujtimor ky mëkat mund të dëmtojë seriozisht shpirtin e të ndjerit. Prandaj, shenjat e varrezave nuk janë të këshilluar që të sjellë alkool në varre.

A nuk e teproj me enët. Në mesin e që është 9 ditë pas vdekjes -, përgatitjen për Gjykatën Qiellor dhe marrja në konsideratë e të gjitha veprave. Grykësi - një nga veprat penale. Pra, mos e shkelni në nder të të ndjerit, kjo do të ndikojë negativisht në ekzistencën e tij post-mortem. Tabela duhet të jetë modest, nuk frills. miratimi i vetë ushqimi nuk ka rëndësi. Është e rëndësishme që njerëzit janë duke shkuar për të kujtuar të afërmit e vdekur dhe mbështetje.

Pavarësisht nga dëshira për të shpëtoj në tryezë përkujtimore nga luksi për të llogaritur numrin e produkteve, në mënyrë që asgjë nuk ka mbetur e vështirë. Deviatiny në numrin e mysafirëve nuk mund të parashikohet - ata vijnë paftuar, si e dëshiruar. Në qoftë se, pasi festa funeral u la ushqim apo ushqime që japin të varfërve. Ju nuk mund të hedhin.

9 ditë th pas vdekjes

Ashtu si në përkujtimin e parë, në tryezë është e ndaluar për të qeshur, të argëtohen, të rregulluar kënduarit korale. Nuk mund të mbani mend gjërat e këqija, varëshme negative dhe zakonet, tipare të karakterit të të ndjerit. Deri në ditën e dyzetë do të vendosë në vendndodhjen e shpirtit - në Parajsë ose në ferr. kujtimet negative, të shprehura me zë të lartë, do të tip peshore në fjalinë e tmerrshme.

Është shumë e rëndësishme pamja e njerëzve që janë në vazhdim e sipër për të nderuar kujtimin e të ndjerit. Gratë janë menduar për të mbuluar kokën me një shall, për të mbledhur flokët nën. Burrat nuk mund të mbetet në një dhomë përkujtimor në kapele, ato duhet të hiqen në hyrje. Tani mbulojnë kokën gjatë një familje përkujtimor i zi shami të zeza.

që e bën për 9 ditë pas vdekjes

Çfarë bëjnë ata në Deviatiny pas vdekjes - punë të familjes, e cila do të përfitojnë të vdekurit në jetën e përtejme. Jo vetëm nga veprimet e tij të varet nga ku ai do të jetë - në qiell apo në ferr. Të afërmit dhe miqtë e ngushtë gjithashtu luajnë një rol. Çfarë e bën Ditën e nëntë pas vdekjes së ... bashkojnë njerëzit dhe engjëjt në këtë periudhë, për të ndihmuar të vdekurit për të marrë në qiell. Për këtë arsye është e pamundur për të trajtuar ditë përkujtimore, si një formalitet. Kjo është koha kur të gjallët mund të ndihmojë shpirtin që banon në ahiret.

Për një rritje besimtar të kishës në ditën e 9-të pas vdekjes së një të afërt - detyrueshme. Ju duhet të urdhërojë një lutje dhe të ndizet një qiri për të vdekurit. Lutuni pranë ikonat e hirit dhe ndihmën e engjëjve në Gjykatën qiellore të Perëndisë. Dhe ju mund të kërkoni në shtëpi për një të afërm të të ndjerit, por shërbimi për prehje e rendit - nga shkuarja në kishë.

Lutje për prehje e shpirtit dhe e Perëndisë të jetë i mëshirshëm ndaj saj, dhe të lejohet të jetë në Xhennet, mund të ndiqni askënd. Sa më shumë njerëz luten për shpirtin e të vdekurit, shanset e një vendim pozitiv në Gjykatën Qiellor. Kontakti është e mundur dhe për të Perëndisë dhe të engjëjve, dhe të Shpirtit të Shenjtë.

Drejt mesditë, vizitoni varrin e të ndjerit. Vendi porosinë tuaj atje, hiqni mbeturinat, të sjellë lule dhe kurora. Ndizet një qiri në icon llambë. Ju mund të ftojë një prift për litium - të shërbimit, e cila është kryer mbi varr. Nëse kjo nuk është e mundur, lexoni lutjen vetëm. Ju lutemi të përmbahen nga duke folur në çështje pa lidhje. Gjatë një vizite në varret e të ndjerit për të kujtuar më mirë - me zë të lartë ose mendërisht.

Organizimi i një wake në varrezat nuk mund të jetë - është e ndaluar shenjat e lashta në lidhje me funeralin. Unë nuk e rekomandojmë atë, dhe priftërinjtë. Është tërhequr vëmendja për ta për të pirë alkool. A nuk e dëmtojnë shpirtin e të ndjerit, prisni zgjoheni. Kurrë mos e lë alkool në një xhami pranë varrit, nuk mund të derdh atë në tumë. Ju mund të lënë "drekë", ëmbëlsirat dhe trajton të tjera. Më shpesh sesa jo të sjellë atë që është dhënë në funeralin atë ditë. Ëmbëlsirat dhe pasta janë të shpërndara në varreza të të huajve që ata të përkujtohen të vdekurit.

Apo të mirë, ose asgjë
Mirë apo Nothing

Në shërbimin përkujtimor, dhe bisedat duhet të mbani mend veprimet e mira të të ndjerit. Tani Perëndia është i vëmendshëm për të gjitha veprat e tij të këqija, dhe ai duhet të dëgjojë që jetojnë kanë një mendim pozitiv e njeriut. Jo vetëm të thonë një fjalë të keqe apo kujtimet negative të prishin gjithçka.

Në këtë ditë, jepni lëmoshë të varfërve të holla ose ushqim - ju vendosni. Siç u përmend më lart, mund të ushqehet ushqime që kanë mbetur pas memorialit.

Shtëpia, si një varrezë, të vënë një llambë të vogël për nder të të ndjerit, një gotë me ujë dhe bukë. Këto argumentet janë afër portretin e tij me një fjongo të zezë zie. Ditën e nëntë, ju mund të hiqni vellon nga pasqyra në të gjitha dhomat, përveç dhomën e gjumit të të ndjerit.

Ai besohet të 9 ditë pas vdekjes

Count nëntë ditë pas vdekjes së tij - vetëm. E para - dita e vdekjes. Nëse një person ka vdekur në mbrëmje vonë ose natën - vdekja ka ndodhur para mesnatës. Kjo ditë do të bëhet në përvjetorin e vdekjes.

Sipas statistikave mjekësore, shumica e vdekjeve në periudhën midis 3 dhe 4 ora të mëngjesit. Kjo kohë e quajtur koha "mes ujku dhe dhelpra" . Vlen të dini se në llogaritjen e ditëve, e konsiderojnë të njëjtën datë, e cila do të shohin në kalendar në atë kohë - si në të gjitha llogaritjet e tjera të datave, një ditë e re në rastin e vdekjes së vijnë pas mesnate.

Shtimi matematike e numrit 9 deri në datën e vdekjes është e gabuar. Supozoni se një njeri ka vdekur më 18 janar dhe do të shtojë 9:

18 + 9 = 27

Deviatiny për këtë të vdekur vijnë jo 27, dhe më 26 janar. Kjo datë nuk varet funeralin. Sipas traditës, ndër tri ditë pas vdekjes. Por kjo ndodh që varrimi të bëhet në pestë, ditën e gjashtë pas vdekjes. Nga fillimi i kësaj ditën e nëntë dhe të dyzetë është i pavarur, është caktuar nga vdekja.

Besohet të 9 ditë pas vdekjes, nëse një person vdes gjatë Kreshmës ... llogaritjet tilla nevojë për njerëz besnikë që agjërojnë. Në këtë kohë, në qoftë se Deviatiny bie në një ditë, ai duhet të transferohet në dalje.

Gjithkush duhet të ketë informacion në lidhje me funeralin dhe traditat përkujtimore. Kjo njohuri nuk mund të konsiderohet e dëshirueshme, dhe të mësojnë se vështirë se dikush dëshiron të pa nevojë. Por, i trishtuar për të realizuar atë, çdo person do të më shpejt ose më vonë kanë për të varrosur të dashurit. Kjo do të thotë që ju duhet të merren me varrime dhe përmendore. Duke ditur se çfarë të bëni dhe të afërmit Deviatiny në atë që duhet të jetë një vazhdë, ju do të ndihmojë shpirtin largua. Mos harroni se ajo gjithashtu nuk është e lehtë - të fillojë përvojat e hidhura të shpirtit. Nga se si ajo do të shfaqet gjatë këtyre testeve varet nga të ardhmen e tij në jetën e përtejme.

Ajo do të jetë interesante:   mbeturinave të naftës BURNER HANDS VET vizatime Videos

Përkujtimi 9 ditë pas vdekjes Çfarë do të thotë, të drejtë dhe ...

Fryma, shpirti dhe trupi - krijimi i Perëndisë. Në qoftë se trupi ka një natyrë të përkohshme, fryma dhe shpirti jetojnë përgjithmonë. Detyra e njerëzimit si të jetojnë jetën tokësore, të mbajtur urdhërimet e Perëndisë, për të parë në mbretërinë e qiejve pas vdekjes.

Përkujtimi në 9 ditë pas vdekjes - një rit i rëndësishëm për të ndihmuar të vdekurit për të lëvizur në një tjetër botë, dhe të gjallë për të falur dhe le të shkojnë e saj.

Ku është shpirti pas vdekjes së 9 ditë

Sipas kanonet e shpirtit Ortodokse e nis rishtazi nuk ka dërguar menjëherë në qëllimin e Perëndisë, ai është 40 ditë në terren pasi duke e lënë trupin.

Këto ditë, të afërmit, miqtë vazhdimisht duke u lutur për të vdekurit në botën tjetër, në mënyrë të veçantë duke vënë në dukje 3, 9 dhe 40 ditë.

Gjëja kryesore për të kuptuar pse ajo është aq e rëndësishme këto ditë për të mbajtur si duhet një vazhdë në 9 ditë pas vdekjes. Nëntë ditë pas vdekjes, kuptimi i memorialit është për t'u lutur për të vdekurit për të Perëndisë.

Numri 9 është një numër i shenjtë. Pas vdekjes, trupi është në qetësi, tokë strehuar, dhe shpirti vazhdon të jetë në terren. Ajo është nëntë ditë pas funeralit, çfarë do të thotë për shpirtin e të ndjerit?

Afterlife fillon nga dita e parë. Në ditën e tretë shpirti largohet nga shtëpia, shkoi për nëntë ditë në këmbë. Gjashtë ditët e të ndjerit ka mbajtur një mënyrë të veçantë, në përgatitje për një takim personal me Perëndinë. Në dyzetë kjo rrugë mbaron.

Përkujtimi në 9 ditë pas vdekjes së të ndjerit për të ndihmuar me ankth dhe frikë të jenë përpara fronit të Perëndisë - gjyqtarëve.

Engjëjt në hierarkinë e Perëndisë kanë radhët e tyre. Ajo ishte nëntë ditë të qëndrojnë në rrugën e mbaron pas vdekjes engjëjt e përzgjedhjes mbrojtësit që bëhen avokatët para Mbretit të mbretërve në gjykatë Perëndisë.

Secili prej engjëjve do të kërkojë Perëndinë për mëshirën, duke paraqitur prova të jetë të drejtë personit të vdekur.

Tre ditë një engjëll mbrojtës është me shpirt të gjallë përreth, dhe quads ditë të vdekurit shkon në qiell për të zbuluar.

Fjalia e gjykimit të Perëndisë nuk ka dukej ende, të gjithë merr nis rishtazi në hapësirat qiellore, për të pushuar nga dhimbja fantazma e tij në tokë. Këtu personi i vdekur tregon të gjitha mëkatet e tij.

Qirinj në varreza

Kuptimi 9 ditë

Në ditën e nëntë engjëjt çojë nis sapo të fronit të Perëndisë, pas një bisedë me Perëndinë e Plotfuqishëm, shpirti shkon në ferr.

Kjo nuk është vendimi përfundimtar i Perëndisë. Gjatë udhëtimit fillon hidhur djallëzor të të ndjerit, e cila është për të shkuar nëpërmjet testit. Kompleksiteti dhe thellësia e tyre varet nga tundimet mëkatare që plotësojnë të vdekurit gjatë udhëtimit të tij në rrugën e djallëzor. Shpirtrat e të vdekurve, se ky udhëtim do të tregojë që triumfon e mira mbi të keqen, mund të mbështetet në faljen e Perëndisë në gjykatë.

Rëndësia e ditës së nëntë pas vdekjes së një personi - i vdekur ende nuk është përcaktuar nga Zoti në rrugën e saj. Lutje, kujtimet e familjes dhe miqtë kanë ndihmë pamohueshme nis. kujtimet e tyre të jetës së nis rishtazi, veprat e tij të mira, falja ofenduar sjellë të qetë duke e lënë dush.

Sipas traditave ortodokse nuk mund gjithmonë të derdhur lot për të vdekurit, duke e mbajtur shpirtin e tij në tokë. Gjetja e paqes, të afërmit dhe miqtë japin ngushëllim nis të afërm të cilët, duke e lënë, nuk kujdeset për njerëzit që ai la pas.

Duke ecur në rrugën e ferrit, mëkatarët janë në gjendje të pendohet, lutjet e gjalla janë mbështetje e fuqishme për ta gjatë një udhëtim të vështirë.

kërkesa lutje janë të mbushura me të vdekurit e gjallë për t'u bashkuar engjëjt. Me vullnetin e Zotit, qoftë të vdekur të dashur bëhet engjëll mbrojtës e dikujt nga të afërmit.

Si për të numëruar 9 ditë

Në llogaritjen e kësaj dite të shenjtë ka një vlerë prej jo vetëm ditën, por koha e vdekjes. Përkujtimi i kënaqur jo më vonë se ditën e nëntë, dhe më shpesh kjo është bërë një ditë më parë, por jo më vonë.

Nëse një person ka vdekur në pasdite, përkujtim duhet të bëhet në afat prej 8 ditësh . Data e vdekjes nuk është e lidhur me kohën e varrimit. Sipas traditës ortodokse, trupin e Interit në të dytën ditë, të tretë, por ka raste që data e varrimit është transferuar në ditën e gjashtë dhe të shtatë.

Prandaj, data përkujtim llogaritur në varësi të kohës së vdekjes.

Zi për traditat e ortodoksisë

Përkujtimi nuk është një ritual të thjeshtë. Ditën e nëntë, të afërmit dhe miqtë mblidhen për darkë për të paguar haraç për të vdekurit, duke lënë në mendjen e tij momentet më të mira të jetës së tij.

Në një darkë memorial nuk është pranuar të ftuar njerëzit, ata vijnë vetë. Sigurisht, duhet të sqarohet se ku dhe kur ndodh kjo ngjarje, të njoftojë të afërmit e dëshirën e tyre për të marrë pjesë në darkë.

Fillon dhe mbaron me përkujtimin e Lutjes së Zotit.

Lutja "Ati ynë"

Ati ynë, që je në qiell!
u shenjtëroftë emri yt;
mbretëria jote do të vijë;
U bëftë vullneti yt në tokë si në qiell;
Bukën tonë të përditshme na e jep sot;
Dhe na i fal fajet tona, ashtu siç ua falim ne fajtorëve tanë;
Dhe mos lejo të biem në tundim, por na çliro nga i ligu.
Sepse jotja është mbretëria dhe fuqia dhe lavdia përjetë.

Pak njerëz në mënyrë specifike duke studiuar varrimin, ritet e varrimit dhe traditat, por nuk mund t'i shpëtojë fatin për të varrosur ose të kujtuar dikë nga familja.

Si për të hedhur në tryezë

darka Memorial nuk ka të bëjë me festimin. Gjatë përkujtimit të të ndjerit nuk mund të jetë kënaqësi, këngë dhe të qeshura .

Pijet alkoolike që shkaktojnë rastin i ndryshëm nga sjellje që nuk është e rekomanduar nga Kisha.

Dehurit - një mëkat të madh, dhe gjatë funeralet njerëzit luten për faljen e mëkateve të gjallët dhe të vdekurit. Tradita dehurit gjatë nëntë ditëve të kujtimit mund të dëmtojnë të vdekurit.

Pas lutjes, të gjithë të pranishëm në njeriun përkujtimore darkë vë kutyu tij pjatë, të përgatitur posaçërisht dhe të shenjtëruar në Kishën e gjellë.

Çdo rajon ka traditën e vet të gatim këtë gjellë. Përbërësit kryesore Kuti është mjaltë dhe misri:

 • oriz;
 • gruri;
 • misër;
 • mel.

Grain nuk është e rastësishme. Ajo ka një kuptim të shenjtë. Si fara vdes në Kuti përgatitjes, kështu që një person vdes. Ai mund të rilindë në një formë të re, ringjallet në mbretërinë e qiejve. Mjaltë dhe lulekuqe fara shtohen kutyu të uroj jetë të vdekur qiellore.

Rrush të thatë, arra nuk janë gjithmonë të pranishëm në Kute ligët, sepse simbolizmin e tyre - një të begatë, jetë të shëndetshme.

Ëmbëlsirat tilla si jam, mjaltë ose sheqer, shtohen si simbole të qëndrimit qiellore ëmbël.

nuk duhet të shndërrohet në një ushqim të thjeshtë përkujtim të hahet. Këtë herë, kujtimet e atyre vdekur dhe inkurajimi.

Rregullat e sjelljes gjatë partisë funeralit

Filloni një darkë përkujtimore me kursin e parë, zakonisht një supë.

menu Memorial gjithmonë përfshin qull, shpesh është e bizele, e cila shërben peshk, bërxolla ose pulave.

Përzgjedhja e snacks të ftohtë është gjithashtu në autoritetet e vendit pritës.

Nga pije në tavolina atje apo komposto frutash zier. Në fund të vaktit është ushqyer me ëmbëlsira ëmbël mbushje ose pancakes lulekuqe hollë ose gjizë.

Krijo ritualet gjatë miratimit të vakt përkujtimore - një shpikje e njerëzve. vakt modest nuk është ngjarja kryesore e ditës. njerëzit e mbledhur gjatë një vakt në heshtje të shikojnë prapa në jetën e personit të larguar.

Nuk është e rekomanduar për të folur për veprimet e këqija apo tipare të karakterit të së kaluarës. thirrjet e kishës nuk drejtojnë vëmendjen për faktin se i ndjeri nuk ishte një engjëll, për të mos lënduar atë gjatë një udhëtimi në ferr.

Çdo mëkat gjatë përkujtimit në ditën e 9 mund të dëmtojnë të vdekurit.

Negativizëm, brightening në përkujtimin, po e shtyn një person të vdekur në një dënim të tmerrshëm.

E gjithë ushqimi që ka mbetur pas darke funeral, ajo është e rekomanduar për të shpërndarë për familjet e varfra, fqinjët në nevojë apo thjesht varfër.

Lent imponon veçanërisht ndalimi i rreptë në alkool.

A llojin e veshjeve

Në kryerjen e lutjet e varrimit partisë janë, kështu që gratë mbulojnë kokën e tyre me shami ose shalle. Në ditën e 9 shawls zezë mund të jetë vetëm të afërmit, si një shenjë e trishtim ekstreme.

Burrat në të kundërtën, të marrë off kapele, qëndrojnë përpara Perëndisë në lutje me kokën e tij zbuluar.

Qirinj për prehje e kishës

Sjellja në kishë

Prania në shërbimin përkujtimor me rastin e nëntë ditëve të nevojshme për familjet ortodokse.

Të gjithë të pranishmit në tempull, njerëzit ndezin qirinj për prehje e të ndjerit në këtë rutinë:

 1. Ju së pari duhet të shkoni në ikonën, për të cilën ka qirinj në paqe, si rregull, ajo është imazhi i Jezusit të kryqëzuar, shenjën e kryqit.
 2. Pre-blerë një qiri të ndezur nga qirinj të tjera. Nëse jo, atëherë lejohet ndezjen e zjarrit nga llambat. Mos përdorni ndeshjet ose lighters, sollën me vete.
 3. Vendosni një qiri ndezur në një vend bosh. Pre mund të jetë i shkrirë pak buzë fund e qiri, në mënyrë që ajo ishte e qëndrueshme.
 4. Kërkojini Perëndisë upokoit shpirtin e personit të vdekur, ajo duhet të quhet emri i tij i plotë.
 5. Për të kaluar, që të përkulet dhe në heshtje lëvizin larg nga llambë.

Për t'u lutur për prehje e shandanët, të vendosura në anën e majtë të tempullit, të bëra në një formë drejtkëndëshe në kontrast me tryezave të rrumbullakëta me qirinj për shëndetin.

Qirinj, vënë në tempull, që simbolizon kërkesën kolektive, një lutje për të vdekurit rishtazi.

Duke u lutur për shpirtrat e të vdekurve në jetën e përtejme në Qiell ka dërguar kërkesa për mëshirën e madhe të Perëndisë për personin mëkatar të vdekur. Sa më shumë njerëz luten për dhuratën e faljes, të ulët bie bilancin me falje.

Ju mund të kërkoni edhe Perëndia e engjëjve, të shenjtorëve.

Lutja për të vdekurit në ditën e 9-të

"Perëndia i frymëve të çdo mishi dhe, vdekja dhe djalli uprazdnivy korrigjohet, dhe bota jote belly darovavy! , O Zot, prehje e shpirtit e shërbëtorit tënd të Patriarkut Metropolitan, kryepeshkopët dhe peshkopët, priftërinjtë, kishës dhe gradën monastike ju shërbyer;

Themeluesit e këtij tempulli të shenjtë, patriarku ortodoks, babai, vëllezërit dhe motrat, zde shtrirë kudo; Shefat dhe luftëtarë për besimin dhe atdheun që dhanë jetën e tyre, besimtarët vrarë në luftë të brendshme për, zhytur, djegur, në ndyrësi ngrirë, shqyer, pa pendimi vdiq papritmas dhe nuk kishte arritur të ardhur në kushtet me Kishën dhe me armiqtë e tyre; në samoubiennyh mendje izstuplenii, ata prej të cilëve kishte urdhëruar dhe i kërkoi të lutemi, për të cilën legjion që lutet dhe të varrimit njerëzit besnikë të krishterë e privuar nga (emri) në vend të lehta, në vend të drithërave në vend të otnyuduzhe ndjerit otbezhe sëmundjes, dhembja e rënkimi.

Çdo mëkat, të kryera nga ana e tyre me fjalë a me vepër apo mendim, si një dashnor të hirshme të njerëzimit, Perëndia më fal, sepse nuk ka njeri jeton, dhe nuk mëkaton. Ti je vetëm artin pa mëkat, drejtësia jote - e vërteta për gjithnjë, dhe fjala jote - e vërteta. Ti je për ringjalljen, jetën dhe paqen e shërbëtorit tënd (Emri i lumit), o Krisht Perëndia ynë, dhe tek Ti drejtojmë lavdinë Atit tënd të përjetshme, dhe të Shenjtit, dhe të mirë, dhe Fryma e jetëdhënës, tani dhe përjetë, dhe jetë të jetëve. Amen. "

Si të sillemi në varreza

 1. Pas marrë pjesë në një shërbim përkujtimor në njerëz saj helmuar në varrezat, duke sjellë lule.
 2. Në varr duhet të dritë llambë të naftës, lexoni lutjen "Ati ynë", nëse nuk është një prift mysafir lexuar litium.
 3. Disa njerëz flasin me zë të lartë në lidhje me personin vdekur, tjetri kujtojmë atë mendërisht. Nuk rekomandohet gjatë një vizite në varrezat për të kryer bisedë të kësaj bote, duke folur në çështje pa lidhje.
 4. Është e ndaluar për të organizuar një vakt përkujtimore pranë varrit, më të pini alkool. Mund të dëmtojë gjendjen mendore të të ndjerit.
 5. A nuk e lënë ushqimin në varrin e sapo larguar. Për të nderuar kujtimin e të ndjerit të kërkojë të varfërve, duke i dhënë, si një favor, ata janë ëmbëlsirat, biskota, ëmbëlsira dhe ëmbëlsirat. Kjo mund të jetë dhuruar para për të varfërit. Vendimi në këtë rast vetëm për të afërmit.
 6. Lënia e varrezave, është e nevojshme për të shuar llambë të naftës, në mënyrë që mos të shkaktojë një zjarr në varr.

Lutjet, lutjet dhe lutjet e të dashurit janë në gjendje për të lypur falje Perëndisë në qiell u shkëput nga një të dashur, duke u paraqitur para të Plotfuqishmit në ditën e nëntë.

Shto një koment

e-mail juaj nuk do të publikohet. Fusha e kërkuar janë shënuar *