Аларм за инсталација со авто свои раце

Автор: | 2018/08/29

Signalku претставени со стартување.

Одам да се стави себеси, како рече дека инсталацијата на 4 илјади рубли. Морам да кажам електричар ниво :-) имам нула искуство пред тоа беше за да се поврзете на радио и шпорет. Wrotham поврзани со уредот, а другиот ден како на располагање за да се поврзете движење гаража.

Јас ќе се стави регулатори под шпорет.

единица сигнализација

Зедов up врска. Plastmaski затворена во кутијата со осигурувачи и се bardachek. Отворен пристап до кутијата со осигурувачи да биде во можност за да се поврзете.

Во горниот десен агол prikleyal антени и заглавен за сијалицата агол кочење. Жица плетенка лента и заглавен на жици на моторот на шпоретот.

prikleyal шокови сензор на телото според правото воздух канал. А јас на забава :-)

10

Зелена, истакна дека тоа не е неопходно да се поврзете.

Шема рок: црна / жолта и црна / бела-претворајќи контрола и бравата за палење (+)

Сино-излез коло преклопни ACC.

Црвено- + 12

жолто-излез поставувањето на првото коло го палењето.

Зелена секунда овозможи коло палење.

На проводници за палење 5, ако сум правилно се разбере, тогаш:

11

црвено- + 12

Црно-палење

жолта боја со црна лента палење 2

црвена боја со црна лента-стартер

Сива, не знам! Можеби коло преклопни излез ACC? Кој знае што ќе ми кажеш!

жици дијаграм е ова: намалување на жица од заклучување на стартер (црвена боја со црна лента) на крајот на стартер за да се поврзете жолта боја со црна лента, а до крајот на замокот црни со бели шари (како што е напишано во упатството)

12

заклучување на жица за да се црна, жолта аларми.

Црвена на црвено, не постои опција!

Жолта боја со црна лента зелена бравата од сигнализација.

И сива на замокот со синилото на алармот, нема друг избор!

И 6-пински конектор е поврзан стартување, но на автомобилот нема да почне до сега!

Продолжете со аларм:

13

Црвена №1 на истиот извртување како 6 пински конектор.

Тоа ќе биде интересно:   Како да се ажурира на iPhone 4 на

црна №9

Зелена и црна №11 и зелена во жолта боја (по пишувам, не можам да се сетам во боја)

Греј №13 на сирената, се влечат низ главните ожичување темперамент (со него и на приколката и капак)

Сино-црна боја на вратата на 3-пински конектор на возачот (кафено бел)

Портокал-сива №18 јасно каде!

И сиво-црна №6 без стартување не работи. Имам автомобил без Тачо, така што празнење светилка батерија

14

15

Сината жица во жици на уредно, на планот тој доаѓа на К2.

Централно заклучување, не се поврзани, бидејќи имам тоа не функционира ((((

Тоа е се!

Додадете коментар

Вашата е-пошта нема да биде објавена. Задолжителни полиња се означени *